Geçen hafta Fenerbahçe taraftarlarına ait bir basketbol formuna şunları yazmıştım:
"Iverson'ı bu maçta sahaya sürerek ona yazık ediyorlar. Ciddi söylüyorum, Iverson belki aylardır eline basketbol topu almamış. Siz sanıyormusunuz ki, Iverson yaz ayı boyunca kişisel idman yaptı. O en iyi yıllarında bile antremanı sevmezdi. Ben basketbol oynayacak durumda olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki, bizim savunma öyle yumuşacık buyur diyecek bir savunma değil... Olan Iverson'ın karizmasına olacak; ona yanıyorum. Çünkü keratayı gerçekten çok severim.
Benim korkum Vidmar'ın eksikliği... Kısaların önde yaptığı baskıyı, arkadaki sert uzunlar tamamlarsa verimli olur. Aksi takdirde cezayı keserler. Vidmar'ın sertliği sayesinde kısalarda şevkleniyordu, çünkü yaptıkları baskıdan verim alınıyordu. Beşiktaş çember altının yumuşak uzunlardan kurulu olduğunu düşünürsek Gasper orada birçok dengeyi değiştirecekti. Normal şartlarda biz onları Vidmar'sız da 10 maçın dokuzunda yeneriz. Ama o atmosferde mesaj niteliğinde ilk sertlik çok mühim... Malum, tam üç sezondur ne Beşiktaş, ne Galatasaray deplasmanlarından gülerek dönemedik. Tanjeviç sağolsun... Bu sene tabuları birer birer yıkmaya başladık. Sıra Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı deplasman tabusunu yıkmaya geldi. İnşallah alnımız dik vaziyette çıkar ve kazanıp döneriz."
Bu satırları 14.11.2010 tarihinde yazmıştım. Yine aynı tarihte yazdığım bir başka mesajdan bölüm:
"İyi bir Iverson'ı dünyada hiç kimse BİRE BİR savunamaz. Buna Dennis Johnson, Joe Dummars, Michael Jordan, Kobe Byrant, Bruce Bowen ve hatta ve hatta Gary Payton'da dahil... Ki bu isimler gard pozisyonunda rakibe yaptıkları baskıyla onlara emdikleri sütü burnundan getirmekle meşhur basketbolculardır. (Bruce Bowen 3 oynardı ama genelde 2'leri savunurdu.) Fakat iyi bir Iverson, takım halinde ve alan daraltılarak, her adam geçisinden sonra rotasyona giren başka birisiyle karşılanarak püskürtülebilir ve dış şuta zorlanabilir. Şutları girerse yapacak birşey yok, girmezse işi inada bindirip takımının bütün dengelerini bozar. "
Şimdi bu maça bakarak Iverson'ı eleştirmenin bir anlamı yok. Adam iki senedir doğru dürüst maç oynamıyor zaten. Sekiz aydır antreman yapmıyor. Yani ben olsam onun itibarını düşünerek bu maçta hiç oynatmazdım. Taaa geçen hafta bunları yazdım. Böyle olacağı belliydi... Fakat bir maça bakarak Iverson gibi yaşayan bir efsaneye burun kıvıracak olan varsa, lütfen yapmasın. Asla "The Answer" günlerine geri dönemeyecek, ama unutmayalım ki, bu adam DÜNYA BASKETBOL TARİHİNİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK BİRKAÇ SAYI MAKİNASINDAN BİRİSİDİR.