Bu nasıl bir kin anlamak mümkün değil umarım çarşamba günü benzer olaylar yaşanmaz.
Bu nasıl bir kin anlamak mümkün değil umarım çarşamba günü benzer olaylar yaşanmaz.
Böyle bir mantık düşünülmemeli..
Şiddetin hiçbir türlüsü legalleştirilemez, gerekçesi olamaz.
Bu, oyunculara yapılan büyük ahlâksızlıktır. Tahammülsüz fanatiklerin oluşturduğu güruhun çıkardığı terbiyesizliktir savunulamaz.
17 yaşında bir çocuğa dayak atmanın bahanesi olamaz. Yaş olarak olgun iseniz ne söylerse söylesin cevap vermemeniz gerekir. Çünkü çocuk henüz bunlar.Çevrenizdeki çocukların söylediklerini ciddiye alıyor musunuz?
Bu takım ligin lideri, hatta çoğu gayet de efendi çocuklar eminim.
Bu holiganlığın açıklaması olamaz. Bunu açıklamaya asla çaba göstermeyin lütfen. Sineye çekilebilecek bir durum değildir. Aralarında çok yetenekli oyuncular var, hem Galatasaray hem Fenerbahçe tarafında yaşanılacak psikolojik travmanın hesabını kimse veremeyecek. Bu duruma sokanların uzun süre ceza alması gerekir. Ayrıca gerekli önlemleri almayan ev sahibi kulüp dahil herkesin ceza alması gerekir.
Saha içinde faul da olur, olmaması gerek ama ufak tefek zararsız tartışmalar da. Maç çıkışında ise 22 oyuncu + 14 yedek kolkola çıkarlar. Bu kadar holiganca insanlık dışı hareket sergileyenlerin bırak o sahada olmayı, aramızda yaşama hakları bile olmamalı!..
Önceki sene gittiğim bir PAF maçında biri o çocuklara ağır bir kelime kullandı, o çocukların ailelerinin olduğu bir toplulukta neredeyse herkes o kişinin üzerine gidiyordu. Oraya sadece ailelerin gitmesi gerekir. Futbol ciddi alınacak bir durum değil, sadece bir eğlence aracı. O ayrımı nedense yapamıyoruz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bence bizim oyuncuları o sahadan sağ çıkarmamaları lazımdı. Ne bileyim en azından komaya sokmaları lazımdı. Sonuçta Galatasaraylı oyuncunun ayağına basmışsın yada omuz atmışsın maç içinde sinirle olabilecek birşey yapmışsın. Ama az yapmışlar bizimkilere. En az komalık olmalıydı. Bir dahakine U-14 takımında daha iyi performans bekliyorum sahaya inen AMCALARDAN... Bi uçar tekmeyle kafasını uçurması lazım o çocukların..
Bende olay durup dururken çıkmamıştır diyorum ama bu yapılan rezaleti kapatamaz. 17 yaşındaki çocuklara saldırmak da ne ?! İnşallah kimlerin yaptığı tek tek tespit edilir ve gereken cezaları alırlar.
Neden orada güvenlik yoktu diyorum kendi kendime ama kimse böyle insanlık dışı bir olayın olacağını tahmin etmemiştir heralde.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Fenerbahçe U17'de oynayan arkadaşım var(Hatta videoda antrenörünü alıp kaçıran çocuk), olayın nasıl geliştiğini sorduğumda kalecilerinin maç içinde bir oyuncuyla sözlü tartıştığını, devre biterken taraftarın Galatasaraylıları moral için tribüne çağırdığını o sırada da kalecilerinin Galatasaraylı bir oyuncuya omuz attığını ve o sırada oyuncular arasında itişme olduğunu söyledi. Buraya kadar herşey tam bir altyapı maçı, itişmeler tartışmalar filan kendimden biliyorum bizde de oluyor sıkça. Ama işte o oyuncular arasındaki itişmeden sonra taraftarların, dikkat çekiyorum veliler değil taraftarların sahaya girip kendilerine saldırdıklarını belirtti. Çocuk ben hayatımda böyle şey görmedim diyor, kendileri apar topar soyunma odasına kaçmış ve 1.5-2 saat bekletilmişler soyunma odasında. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, futbol altyapı maçlarına normalde taraftar grupları alınmaz. Fenerbahçe'de basketbol oynadığım dönemden biliyorum futbol sahasının tribününe velilerden,sporculardan ve kulüpten başka kimse giremez. Taraftar grubunun sahaya alınması başlı başına Galatasaray'ın çok büyük bir hatasıdır. Maç 1-1'e geldikten sonra ağır şekilde küfürlü tezahüratlar yapılmış Fenerbahçeli oyunculara, küfürlü tezahürattan hemen sonra saha görevlisinin veya güvenlik görevlilerinin o tezahüratı yapanları tesis dışına almaları gerekiyordu onu da yapmamışlar. Başlı başına rezillik bu olay.
2 kişi gözaltına alınmış.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu çocukların yaşında kardeşim var benim, yemişim rengini formasını. Ayıptır ya, bunlar insan falan değil olamaz. Bakamadım görüntülere, haberi okuduğumda oha dedim sadece. Tek bir foto gördüm, uçan tekme atıyor adam üzerinde Metin Oktay tasarımı olan forma, e be haysiyetsiz, herşeyi geçtim, bari giydiğin o formadan utan. Suyu çıktı bu işin, her yerde şiddet çok baydı artık. Bunu yapanların tek tek cezalandırılması, herhangi bir spor alanına yaklaştırılmaması lazım. Nedeni ne olursa olsun böyle saçmalık olamaz, diyecek söz bile yok. Bunlar taraftar falan değil, sözde taraftar böyle taraftarlık olmaz, bunlar koltuk kırıp sahaya atanların idolü olur ancak. Çok üzüldüm gerçekten, temennim bir daha hiç bir yerde bu tarz kötü olayların olmamasıdır.
Ek olarak, konudaki mesajları okumadım tamamen sadece bu antunun açıklama tarzındaki resmi gördüm. Bunu yazanlar o forumdaki transfer haberlerine bacağı kırılsın, hayırsız olsun yazanlardan daha beter. Galatasaray kulübü elbette ceza almalı, ihmali varsa alacak ama çanak tutan çok saçma bir tabir. Bu olaydan bile yararlanmaya çalışıyorlar, şaka gibi. Evet bu adamlar Galatasaray taraftarı, benim gözümde değiller belki ama kendilerini öyle lanse ediyorlar, haliyle kulüp ceza alacak ama Galatasaray kulübü bilerek, isteyerek mi yaptırdı sanki bunu, yada bütün taraftar mı çocuk dövmeye meraklı. Genelleme yapılması saçma olmuş.
Duyuru
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde dün oynanan ve ilk yarısı sonunda yaşanan istenmeyen olaylar sonucunda yarım kalan Galatasaray-Fenerbahçe U 17 maçı hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz görüntülere sahne olmuştur.
Camiamızı derinden üzen ve yaralayan bu müessif olaylar; bugüne kadar şenlik havasında geçen bu yaş grubunda yapılan her branştaki maçlara gölge düşürmüştür. Daha eğitim yaşındaki çocukların bulunduğu ortamdaki bu çirkin görüntü ve davranışlar sporun dostluk ve barışına vurulmuş birer darbedir.
Konu emniyete intikal etmiş olmakla birlikte Galatasaray Spor Kulübü olarak bu olayları en ince detaylarına kadar irdelemekteyiz. Kulübümüz elde edilecek bilgi ve belgeler sonucunda sorumluların ortaya çıkarılması ve gerekli cezaların verilmesi adına üstüne düşecek her şeyi yapacaktır ve yapmaktadır.
Bu vesile ile bu tür olayların her zaman karşısında olduğumuzu ve asla tasvip etmeyeceğimizi; 100 yılı aşkın bir süredir her branşta ve her yaş grubunda “Ezeli rekabet, ebedi dostluk” anlayışı içinde olan iki güzide kulübün spora bakış açısını ve duruşunu etkilemeyeceğini biliyor ve değiştiremeyeceğine yürekten inanıyoruz.
Duyarlı çoğunluğun ve spor kamuoyunun kenetlenerek sonuna kadar kınadığı, birkaç kendini bilmezin yarattığı spor terörüne Galatasaray Spor Kulübü olarak hiçbir platformda ve hiçbir zaman seyirci kalmayacağımızın bilinmesini isterken; yaşanan olaylarda mağdur olan tüm Fenerbahçeli sporcu kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi kamuoyuyla paylaşırız.
Saygılarımızla
Galatasaray Spor Kulübü
Umarım Basket maçında bıraktım taraftarlar arasınıda ülkemizi uluslararası alanda küçük düşürecek kepazelik çıkmaz. Bir oyun yüzünden insanların kavga edebilmesi anlaşılır bir durum değil. Ekmek mi yiyorsun, para mı alıyorsun hoş ekmek yiyen adamlar bile bu kadar hırslanmıyorda taraftarlara ne oluyor...
Sanıldığı gibi fazla olay olmadı![]()
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Galatasaray - Fenerbahçe U17 maçında yaşanan olaylar nedeniyle sarı kırmızılı takıma 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Zaten o maçlara seyirci gitmiyordur cezanın fazla etki edeceğini sanmam. Kavgayı çıkaranlara ceza verilmeli.
Kulübe para cezasıda verilmesi gerekiyordu ayrıca.
Olan çocuklarını izlemeye giden anne babalara oldu.
Biri bunu açıklasın!
Spor Asayiş Müdürü ultrAslan atkısıyla, ve arkasındaki kişiye dikkat. Kahverenkli montlu geçen ay u17 olaylarındaki baş kahramanlardan olan adam değil mi?
Şimdi sorular...
Aziz Yıldırım başını kuma gömmeye devam edecek mi? İçişleri Bakanı spor asayiş müdürünü görevden alacak mı? İstanbul Emniyet Müdürü spor asayiş müdürünün savunmasını isteyecek mi? Daha acısı -biliyorum, bütün bunlar olmayacak- Aziz Yıldırım bunu da sineye çekecek mi?
Yahu olayların başkahramanıyla Sporun Asayişinden Sorumlu müdür yanyana... Şu muhabbete bak!
Bu konudaki tahminlerimizin doğru çıkmasından dolayı üzülüyorum maalesef..