fenerbahçe bir alex değil bence.
fenerbahçe bir alex değil bence.
Mesele Canerin sol bek oynayamayışı, Selçuğun sınırlı oyunu falan değil. Çalışmıyorlar. Ne takım halinde ne de bireysel olarak hiçbir oyuncu çalışmıyor belliki. Hele Nianga söylenecek çok şey varda neyse. Anadolu takımında çatır çatır top oynayan adamlar Fenerbahçeye gelince dökülüyor. Neden, çünkü Fenerbahçe dünya klübü. Sen kendini böyle lanse edersen adamda en iyi klübe kapağı attık, kimse ne yaptığımıza da karışmıyo diye yatar kontrat süresince. Öyle Topuk yaylasıyla bilmemneyle dünya klübü olunmuyor maalesef. Doğru dürüst antrene edilmedikten sonra dünyanın en iyi tesisleri olsa ne işe yarar.
Aykut Kocamandan da sene başında çok ümitliydim. Özellikle 4-3-3 sistemini düşündüğünü belirtmesinden dolayı. Ancak takımın 1 tane bile hücüm seti olmazmı yarım sezon boyunca yahu. O hiç beğenmediğim Daum bile hatırlayın geçen sene ligin ilk yarısında uzak forvet rolünde kazım üzerinden nasıl ataklar geliştiriyordu. Şuan ise ipler tamamen oyunculara verilmiş durumda. Çok aşırı doğaçlama oynuyoruz, karambole atarsak atarız yoksa ancak duran toplarla gol bulabiliyoruz.
Demem o ki bu durum 1-2 transferle değişecek iş değil. Ciddiyet, aidiyet ve oynama arzusu lazım bu takıma, gerisi hikaye.
Onu bunu bilmem ama kalede Serkan olsaydı en az beş yemiştik. Şimdi Yeni Malatya gol averajıyla elenirse vallahi üzülürüm.
Neyse, beni zahmetten kurtardılar. Pazar günü taa kalkıp Mardan stadına gidecek, o kadar zahmete girecek ve Samsun maçını izleyecektim. Değer mi? Değmez tabii...
Şimdi bu takıma transfer şart diyen olabilir ama Yeni Malatya'yı da yenemeyen takımın hepsini değiştir o zaman derler adama...
Fenerbahçeli oyuncular bir hafta boyunca maçın dışında kalan 6 gün ne yapıyor nasıl hazırlanıyor çok merak ediyorum ama bildiğim tek şey Aykut Kocamanın Teknik Ekibi 0 (Yazıyla Sıfır) Bir takım bu kadar kötü kondisyona fizik şartlarına sahip olamaz Mental olarak bu kadar kötü duramaz. Bunların acilen değişmesi lazım yoksa hepsine (yönetim,teknik adam,oyuncular) yazık olacak.
...
http://www.antu.com/AntuGorsel.aspx?ID=540
Antu sinirli
çok küçük bir ihtimal zannetmiyorum.
@daveJones;
Aman şu Topuk yaylasını karıştırmayın kardeşim. Acayip ifrit oluyorum. Hele Mehmet aga ve Sinan kanka ile gördüm ya... Adını her duyduğumda o görüntüler geliyor, delleniyorum. Madem yıllarca milleti niye gerdiniz, "şampiyonluğumuzu çaldılar, kirli ittifak" filan diye? 2006'dan sonra üstü kapalı adres gösterdiğiniz adamları kolunuza takıp yayla şenliğine çıktınız. Kimse de "n'oluyor yahu?" demedi. Ben en fazla Hasan Ali Atasoy'u merak ediyorum. Bu "kirli ittifak" hakkında konuşma görevini ona vermişler, yıllarca FB Tv'den "serbest atış" yaptırmışlardı. Adamcağız konuştu,konuştu, sonra adres gösterdiği adamlar bizim Aziz Sultan'la kol kola Topuk Yaylasında muhabbet ediyor. Jakuzi keyfi bile yapmışlardır yani.
Ben şaşırmadım gerçi. Böyle skandallara alışığım. Bir örnek: Aziz Yıldırım önce Efes'in şampiyonluğumuzu çaldığını iddia etti. Benim değil, onun iddiası... Tuncay Özilhan, elinde Mehmet Durupınar'a yazdırttıkları "Türkiye Basketbol Tarihi" kitabıyla çıkıp da "Bunu biz yazdık. Fenerbahçe haddini bilsin" dediğinde sus pus olan, üstüne bir de sponsorluk anlaşması yenileyen kimdi? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı? Demek ki Fenerbahçe'nin elinden şampiyonluk çalan bir camia ile reklam anlaşması yapılabiliyormuş. "Sus payı" olarak 2009 yazında Anadolu grubundan sponsorluk alan bir adam, yıllarca "serbest atış" yaptırdığı kişiyle kol kola girmiş çok mu?
Futbol bu... Yenersin, yenilirsin... Bunlar gelir geçer. Ama bir adam, üstelik "tek adam" olma iddiasında bir adam böyle yanar-döner olursa işte o zaman çıldırıyorum. Esiyor, gürlüyor; ama kerameti kendinden menkul... Gücü sadece Fenerbahçe taraftarına yetiyor, onların arasına muhbir salıyor, polise ispiyonluyor, babaannesinin ördüğü manevi değeri yüksek atkı ile maça gelen gençleri azarlıyor. Daha yazacak şey çok ama... İmzamda söyledim zaten.
Önce başkanlarına sinirlensin. Bindirilmiş hazır kıta rolünden çıksın. Destek birlikleri görevini bıraksın. Bağımsız olsun. Başkanlarının el altından hedef gösterdiği herkesi atış tahtasına iliştirmesin.
(İyi iyi... Önce yukarıdaki satırları yazıp, sonra bakmıştım. İyi...)
ilginc bir skor , Fener'in son macida olsa hic bir iddaasida olmasa su takimi rahat yenmesi lazim , eger kupa maclarinda izledigim GS , BJK , FB yi baz alarak konusursam ligin 2. yarisinda da hic bir sey degismiycek gibi gozukuyor Trabzon ile Bursa kapisir sampiyonluk icin , 2 sezon sonrada artik lig sampiyonuda Sampiyonlar Liginde on eleme oynamak zorunda kalir
"Bu yenilgi şampiyonluğun habercisi" diyecek ilk Fenerbahçe taraftarıyla kavga edeceğim.![]()
Alex takımdan gittiği gün Fenerbahçe takım olacaktır.3000 golü attığı formayı bir insanı dövsen bırakmaz ama arkadaş rakip oyuncuya verme ihtiyacı duymuş.
Yaş 34 ama 3.5 milyon € istemekten utanmamakta cabası.Hangi para sizi FB gibi bir kulübün efsanesi olmasından daha değerlidir.
Aykut Kocaman kesinlikle takımın başından ayrılmamalıdır.Aziz Yıldırımın suçu kendinde aramalı.
Bunun Alex ile hiçbir bağlantısı yok. Bu sonucu Alex'e bağlamak kolaycılık olur.
Alex en son eleştirilecek kişi, maç kazandırıyor ayrıca.
Bu maç Aykut Kocaman'ın büyük hatası. Takıma pas organizasyonu konusunda yardımcı olamıyorsa, takıma katkı sağlayamıyorsa dediği gibi ayrılır bu gidiş ile. Çaba bile sarfetmiyorsan, oluruna bırakıyorsan dağılmışsın demektir, en zor şeydir psikolojiyi toparlayabilmek. Hepsi çok sinirli, takımın ne yaptığını anlamak güç. Konsantre olamıyorsan nasıl maç kazanacaksın? Alex daha 34 olmadı henüz, önümüzdeki sezon 34 yaşında olacak. Alex'in kazandığından önce sorgulanması gerek daha başka kişiler var.
Aziz Yıldırım da misyonunu dolduruyor zaten artık.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Buca maçı sonrasında değiliz ama kısaca bahsedelim. Takım olmanın Alex'le bir ilgisi yok. 2008'de ŞL'de çeyrek final oynarken bu takımda Alex vardı. Aynı şekilde derbi devi olurken de Alex vardı. Yeter ki takım kurmayı başarabilen bir teknik direktör olsun. Rakibi devre arası formayı isteyince vermiş, müzeye de 2. yarıda giydiği formayı verdi vermesine de şimdi ne alaka ? Yaşı 34 değil 44 olsa dahi adam işini hala iyi yapıyorsa 3.5 da ister 5.5 da ister. Kaldı ki Lefter, Mehmetçik Basri, Rıdvan Dilmen gibi isimler bile sözleşmeyle ilgili pazarlık yapmışken Alex'in de emeğinin karşılığını istemesi kadar normal birşey olamaz.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Alex'e suç atmak gerçeken çok yanlış.Sezon başında bende Alex gitsin diyen gruptaydım fakat Alex gittimi bizim ipimiz çekilir.Tam terside olabilir ama Alex olmadığı zaman takımımız ne hallerde görüyoruz.
Muhammed'in de dediği gibi Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalindede Alex vardı Derbi canavarlığındada Alex vardı.Belki Şampiyonlaklarda yok Alex ama 1 kişi ile şampiyon olunsa zaten her sene biz Şampiyon olurduk.Ama önemli olan Alex'e 34 maç katılabilecek 5-6 oyuncu daha olması 10-11 maç değil.
Para konusunda pazarlık yapmayacak futbolcu yer yüzünde çok nadirdir.Kaldı ki adam işini layikiyle yapıp oynadığı maçtan daha çok gol ve asist yapıyorsa ister hakkıdır.Ek olarak forma konusundada vermesi bana göre mütevazilikdir.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Fazla uzatmayacam.Ama dünya Alex gibi oyunculardan çoktan vaz geçmişken biz hala Alex'i istiyorsak bunda kesin bişey var.
Şuanda Galatasaray taraftarının takım'da Hagi olsa demesi gibi
Fenerbahçe taraftarı olarakda takım'da Alex olsa diyoruz
Beşiktaş taraftarı nasıl ilk yarıda Querasma dedi
İşte bu yüzden problem yok Türkiye Liglerinde.
Dünya vazgeçmiş neden vazgeçmiş bunu sorgulamak lazım ? Çünkü onlarda 5 Alex 5 Hagi 5 Quresma var.
Bknz ; İneista - Xaxi - Messi / Alex - Mehmet Topuz - Emre B
Bknz ; Eto - Milito - Snejder / Hagi ..
Bknz ; Ronaldo - Mesut - Benzema / Querasma - Fink - Bobo
İşte biz o adamlara mecburuz bunun lamı cimi bana göre yok.
Bu futbolcular ilk kez bu stadda bu hava koşullarıyla oynadılar nasıl alışsınlar ?
Ha birde bir samsunlu arkadaş malatyalıları sevmem taraftarını sevmem şehrine gelip para kazandıran takımı alkışla küfür neyine falan,sizene arkadaşım stad bizim tribün bizim istediğimiz gibi küfür ederiz.Ha bizde sizi çok sevmiyoruz yani![]()
malatyAdana!
Hala Alex in eleştirilebilmesini anlamak zor... Daha önce de denmiş ama Dünya oyuncuların ne yaptığı bakıyor artık, bir biz kaldık bu kadar yaşa önem veren... Stoch, Santos, Selçuk, Guiza... ilk aklıma gelenler... Eğer bunlar Alex in istediği ücretin, toplamda 3-4 katını alıyorsa, varsın bir senede Alex e fazla para verilsin. Kısacak bir tek Alex in kontratı mı kaldı... Eğer Fenerbahçe sistem değiştirecekse Alex i göndermeden, düşündüğü sisteme uygun oyuncu getirsin, form tutsun sonra Alex i yollasın... İzlediğim 2-3 maçta Alex oynamadı, olmuyor işte belli birşey.
Neyse beni anlayan anlamıştır zaten.Bundan 3 yıl önceki alex'le takım olabilirdiniz ancak...
Edit ; Tartışma çıkarmaya gerek yok (:
Ben ayıpla övünmüyorum,arkadaş kendisi hiç küfür etmemiş gibi konuşuyor.ayrıca bazı fenerbahçeli taraftarlar tahrik edici hareketler yaptılar,mesela birisi malatyaspor atkısını ayağının altına aldı formasını gösterip bize el hareketi çekti.Siz olsanız ne yapardınız?Alkışlarmıydınızbizim lafımız hepsine değil sadece onları yapanlara.
malatyAdana!