Sayfa 304 / 483 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon
9,091 ile 9,120 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

yeni bombayı ortaya attı telegol buyur işte

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

58. madde neden değişti sorusuna kayıtsız kalmıyor fenerbahçe taraftarı bunu yazıp duruyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bu forumdaki tüm fenerbahçelilere bu konuda kefil olabilirim hiç birimiz 58. madde değişsin istemedik,istemiyoruz. Neden değiştiğini de değiştirme kararını biz vermediğimiz için cevaplamamız imkansız.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by sananes View Post
    58. madde neden değişti sorusuna kayıtsız kalmıyor fenerbahçe taraftarı bunu yazıp duruyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bu forumdaki tüm fenerbahçelilere bu konuda kefil olabilirim hiç birimiz 58. madde değişsin istemedik,istemiyoruz. Neden değiştiğini de değiştirme kararını biz vermediğimiz için cevaplamamız imkansız.
    Şimdi ben yanlış bakıyorsam düzeltmeni rica ediyorum.

Düşme olmayacak diye gelen bir başkan adayını destekliyorum. Adamın felsefesi bu zaten. Sonra adam düşme olmaması için bir şeyler yapınca biz karar vermedik ki bizde istemiyorduk diyorum. Sence bir çelişki yok mu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    gs kim niye çekmek istesinki neyle çekiceklerki tapemi var gs için
    UEFA'nin gozunu boyamaya calismak.

Butun takimlar isin icinde, hepsini orjinal 58. madde ile cezalandirirsak futbol coker, zaten bu nedenle talimati degistirdik demek istiyorlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Butun takimlar isin icinde, hepsini orjinal 58. madde ile cezalandirirsak futbol coker, zaten bu nedenle talimati degistirdik demek istiyorlar.
    uefa gibi bi kurum bunu yermi yemez kimsenin gözünün yaşına bakmaz bakmadıda

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Şimdi ben yanlış bakıyorsam düzeltmeni rica ediyorum.

Düşme olmayacak diye gelen bir başkan adayını destekliyorum. Adamın felsefesi bu zaten. Sonra adam düşme olmaması için bir şeyler yapınca biz karar vermedik ki bizde istemiyorduk diyorum. Sence bir çelişki yok mu?
    ben taraftarım,bu forumdakilerde taraftarlar ve bu forumda kimse demirören'i desteklemedi diye biliyorum ben. Yönetim Demirören'i destekledi evet ve yönetimin hatalarından takımda sorumludur ama ben değilim.çünkü benim görüşüm belli; Demirören'i istemedim,58. madde değişmesin istedim,eğer şikeye teşebbüs dahi etmişsek düşmemiz gerektiğini savundum vs vs. Hala da bunları düşünüyorum.

Yönetim Demirören'i düşme cezasını kaldırmak için mi desteklemiştir? Bu soruya çıkıyor aslında senin yorumun.Ben öyle olmadığını düşünüyorum sonuçta öyle olsa 58. madde değişmesin diyen takımlardan biri olmazdık. Ama tabi son günlerde bir şeyler oldu zannediyorum fazlasıyla pazarlık edildi,kararlar alındı.Şu an yönetim ne düşünüyor bilemiyorum o yüzden.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

düşürsünler abi tek bizi düşürsünler hatta amatöre düşürsünler biz gider yine çubuklumuzu alırız yeterki şu adamlar artık sussun

Nesil
    2003

Yildirim Demiroren'in Besiktas'i nasil yonettigi malum.

Bugünden itibaren geri vitesin babalarını görmeye başlayacağız burada, kalıbımı basarım.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

UEFA öyle bir organizasyon değil. Önceki 58. madde değişiklğini de onaylamışlardı, hatta bir kerelik affa bile izin vermişlerdi.

Platini şu dönemde riskli hamleler yapacak durumda değil. UEFA rüzgara göre yön değiştiren bir organizasyondur ve siyasi hamleler ile baskı yediğinde geri çekilir.

Çoktan bu kararı görüşmüş bile belli ki Yıldırım Demirören, UEFA istediği için PFDK'ya sevkettik diyerek istemeden de olsa açık etti. UEFA karar ne olursa olsun çabuk alınsın diye bekliyor. O kadar ince düşünülseydi bu zamana kadar ötelemezdi UEFA

Ayrıca bugün 205 sayfalık bilirkişi raporunda F.Bahçe'nin hesaplarında usülsüzlük saptanmadı. Fenerbahçe mali açıdan aklandı. Dava bundan sonraki süreçte Fenerbahçe lehine gidiyor, bir kaç gün sonra Aziz Yıldırım çok büyük olasılık ile serbest kalacak. Bu süreç sonunda Fenerbahçe aklandığında aksi bir hatalı kararın maddi ve manevi tazmini yoktur.

Esas hata şu noktada. Teşvik teşebbüsüne aslen ceza yok. Ağır şike teşebbüsü diye bir suç cezası yaratıldı. Eğer buna karar verilirse ceza var, yok verilmezse yöneticiye disiplin cezası. Bu durumda Trabzonspor'a olası bir ceza ihtimali de mümkün olmayacak. Ağır şike teşebbüsünün içeriği yok, keyfi karar verilecek. Usülleri belli değil.

Aksi bir durumda tüm takımlar ceza alır ki UEFA bunun peşinde değil, bu iş kapansın istiyor artık. Fenerbahçe'nin CAS davası çektirildi, siyaset EURO 2020 için çok çaba sarfediyor, Michel Platini Türkiye'nin EURO 2020 adaylığını destekledi, Michel Platini'nin FIFA adaylığı için önünün açılması nedeni ile daha fazla konuşulacak bir gündem istenmiyor. Hâlâ çözemediniz mi?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    GS ile ilgili yazildi mi bilmiyorum S. Mosturoglu ve A. Sezginin görüsmesi nisan 2011deymis A. Sezgin Martta görevden ayrilmis. Dönemin yöneticisiymis gercekten, GS'yi bu muhabbetlere nasil cekeceklerini bilemediler. Nerden baksan tutarsizlik nerden baksan ahmakca.
    İşte bu tutarsızlık, bu ahmaklık 3 temmuzdan beri yaşanıyor.

Neden bu soruma cevap verilmiyor diye bir mesaj gördüm, ben 3 temmuzdan beri sorular soruyorum, hangisine cevap verildi burada da kendileri cevap bekliyor?

Ersul Yanal'ın yardımcısını, Karabükspor'un yardımcı antrenörü sanıp, Ersun Yanal'ın yardımcı antrenörünün telefon konuşmalarından şike görüşmesi sonucunu çıkaran bir savcı var. Elinizi vicdanınıza koyun, bunu yapabilen yetki, her istediğini yapamaz mı?

Yine sizin koşulsuz her dediğine doğru dediğiniz savcı, şike/teşvik için kullanılan paralardan bahsetti. O paraların hepsinin açıklaması yapıldı, usulsüzlük olmadığı ortaya çıktı.

Yani savcının iddiaları, mahkeme başladığından beri tek tek çürütüldü ve çürütülmeye de devam ediyor.

Şimdi dönelim başa, süreç uzamasın, hemen ceza verilsin diyenlere, bu nedenle UEFA korkusunu gün geçtikçe önümüze sürenlere.

Ersun Yanal'ın yardımcısının yaptığı konuşmaya bakıp, Fenerbahçe'ye ceza verselerdi, ne olurdu? Diyorsunuz ya, hemen ceza verilsin, ben de size diyorum, buna bakıp ceza verilseydi ne olurdu?

Burada savunma hakkından bahsedince bizimle dalga geçtiniz, masumiyet karinesinin alay sözcüğü olarak kullanmaya başladınız.

Sıralasam, ilk günden beri ortaya çıkan saçmalıklar sayfalara sığmaz. Ben bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum, kendi çıkardığım sonuçlara da şu şekilde ulaşıyorum;

-İddianame ismi karıştırılanlar olması, savcı birisi hakkında fiziki takip yapıyorsa, uzun süre yanlış adamı dinleyemez sanırım.

-Fenerbahçe'nin hesaplarında para giriş çıkışı olduğunu belirttiği tarih. Evet o para giriş çıkışı var ama tarihi yanlış, günü gününe bunu takip eden savcı, bulunduğu günü bilemez de bunu karıştırır mı?

-Şimdi soruyorum, iddianızı üzerine kurduğunuzu paraların hiç de düşünüldüğü gibi harcanmadığı ortaya çıkıyor, bu iddiaların hepsi çökmüş olmuyor mu?

-Daha Aziz Yıldırım'ın emniyette ifadesi bile alınmamışken, tutuklu yargılanacağı bile belli değilken, hastanede adres kısmına Metris Cezaevi yazılması. Demek ki planlanan, konuşulan bir şey var ki, ortada tutukluluk hali yokken, oraya gideceğini biliyor, bunu yazan.

Ama olmaz, erken karar verilsin, çabuk karar verilsin yeter ki Fenerbahçe cezalandırılsın, birileri bunun keyfini yaşasın. Umarım bu adalet hayatınız boyunca bir gün size lazım olmaz, olur da bir mahkemeye çıktığınızda hakime daha ağzınızı açmadan hakim cezanızı yüzünüze okumaz, savunma hakkı vermeden.

Bir üstteki mesajda Cengiz bahsetmiş, Platini başbakan ile görüşüyor, sonra çıkıp Euro 2020 adaylığınızı destekleyeceğim diyor, yahu UEFA 3 yıl 5 yıl avrupadan men ettiği ülkenin adaylığını niye desteklesin? Üstelik de o sene için Türkiye Olimpiyatlara da aday ve belki ikisine de ev sahipliği yapacak, Olimpiyatlara aday olduğu belliyken, Platini EURO 2020 için bizi niye destekliyor? Başbakan ile ne görüştü? Sonrasında 15 gün önce Aziz Yıldırım'ın avukatının bahsettiği baskıyı kimler yaptı?

Yarın basın toplantısında elbette bunlardan bahsetmeyecekler, baskı geldiği aşikar, bu baskıya karşı dik duruşu sürdürüp, Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda dava geri çekildiyse ne ala ama yok bu baskıya direnemeyip, dik duruşu da sağlayamadılarsa, buna boyun eğdilerse tarih de bu kararı alanları asla unutmayacaktır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ha bir de şu var, sürekli öne UEFA'yı sürenler, UEFA'nın ertelemeli ceza verdiğinden bihaberler mi? Erteleme cezayla burada dalga geçiyorlar. UEFA'nın uyguladığını uygulasan suç, uygulamasan suç.

Pek çok cezada UEFA ertelemeyi kullanır, ikinci defa olması durumunda ağırlaştırılmış cezayı uygular.

Ülkemizde uygulansın, doğrudur, yanlıştır kısmında değilim olayın, geçmiş sayfalarda okumuştum, ertelenmiş cezalarla alakalı bir kaç mesaj, o nedenle yazmak istedim, UEFA'nın uygulamasını.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.

burada fenerbahçelileri yargılamak da kimsenin hakkı değil , biz sanki herşeyden haberdarmışız gibi herkes aynı şeyi savunmuş yine gelip bize niye niye o zaman diye soruyosunuz ne bileyim ben niye bilsem çıkar açıklarım kamuoyuna.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Manisaspor başkanının itirafı hiçbir gazetede yer almıyor. Aynı şey Fenerbahçe için olsa düşünebiliyor musunuz?

Tarafsız (!) medya iş başında.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

galatasarayın olayın içine çekildiğini söyleyen dostlarıma nasrettin hocanın o güzel sorusunu soruyorum

Kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne neden inanmıyorsunuz ?

Fenerbahçe adı geçince bunlar şikeci galatasaray geçince ya ne var ya bizde olmaz böyle şeyler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşar dersen o yılan seni sokar zamanında tepkini adilce gösterseydin şimdi problem olmayacaktı neyse boşverin zaten büyük ihtimal hiçbir şey olmayacak

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Ha bir de şu var, sürekli öne UEFA'yı sürenler, UEFA'nın ertelemeli ceza verdiğinden bihaberler mi? Erteleme cezayla burada dalga geçiyorlar. UEFA'nın uyguladığını uygulasan suç, uygulamasan suç.

Pek çok cezada UEFA ertelemeyi kullanır, ikinci defa olması durumunda ağırlaştırılmış cezayı uygular.

Ülkemizde uygulansın, doğrudur, yanlıştır kısmında değilim olayın, geçmiş sayfalarda okumuştum, ertelenmiş cezalarla alakalı bir kaç mesaj, o nedenle yazmak istedim, UEFA'nın uygulamasını.
    Hatta bu ertelemeli cezayı da direk şike yaptığı tespit edilip o sene Avrupa'da oynayanlara verildiğini biliyorlar mı ?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Yazılanlar çizilenler çok ilginç.Fener bir puan silme cezası alır ve geçen sezona değilde bu sezona veya daha sonraki bir sezona uygulamaya kalkarlarsa işler karışır.

Az önce spor servisini izliyordum orada da aynı şey konuşuldu.

Birsürü takımı suçluymuş gibi ortaya atarak suçu örtpas etmek isteniyor diyordular.Hatta Demirkol'un bir yazısı vardı okudular ama bulamadım,onu paylaşacaktım.

Birde bazı kulüpleri 'Siz gönderildiniz biz gönderilmedik'demesinler diye göndermişler.

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Manisaspor başkanının itirafı hiçbir gazetede yer almıyor. Aynı şey Fenerbahçe için olsa düşünebiliyor musunuz?

Tarafsız (!) medya iş başında.
    Tarafsızlık değil, popülarite. Millet ne yapsın Manisaspor'u, onun başkanını... Kendi taraftarları tanıyor mu acaba kimdir nedir Arz-talep meselesi. Millet Aziz Yıldırım, Ünal Aysal, Sadri Şener istiyor, İstanbul takımı istiyor, 2 yıldır da Trabzonspor'u...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Tarafsızlık değil, popülarite. Millet ne yapsın Manisaspor'u, onun başkanını... Kendi taraftarları tanıyor mu acaba kimdir nedir Arz-talep meselesi. Millet Aziz Yıldırım, Ünal Aysal, Sadri Şener istiyor, İstanbul takımı istiyor, 2 yıldır da Trabzonspor'u...
    Sen anlamamışsın beni. 3. lig takımının bir başkanı "Aziz Yıldırım zamanında bize teşvik verdi" dese şuan sayfalarca yazılmıştı bu. Spor programları bu laftan 1 hafta ekmek yerdi.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

medyanın görevi olaylara tarafsız bakmak para peşinde koşmak değil o haberleri yapan kişilerin hepsinin dimi imanı para para peşine adanmış hayatlar

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oğuz Atalay :İlk raporumuzda 26 klasöre bakmıştık... Bu sefer elimizde 70 klasör vardı. Kanatimizde değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesi var. Ama iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmamaktadır. Şike ve teşvik yapılmıştır diyemeyiz. Sadece teşebbüs şüphesi var diyebiliriz. Aziz Yıldırım net suçludur diyemem. Elimizdeki kanıtları inceledikten sonra Yıldırım'ın suçlu olduğu kanaati bizde oluşmadı
    Ben şu bilginin üzerine neyin tartışıldığını gerçekten anlamıyorum. Şimdi Savcı bey emniyet tarafından kendisinin önüne sürülen birkaç resim belge ve teknik takip bilgilerini harmanlayıp bir şike teşvik iddianamesi hazırlamış, iyi hoş güzel. Lakin bunu destekleyecek elinde belge veya kanıt yok. Kendisi de bu konuda emniyet beni yanılttı demişti. Bkz. Emniyet'in 19 maçta şike var deyip delillendirdik demesi

Ve ben inanıyorum ki mahkemeden de aynı sonuç çıkacak, çünkü sen suç atıyorsun karşı tarafa suç yüklüyosun ama elde delil yok. Ortaya koyduğun iddianame ise 3.duruşma haftasına girilen davada gerek sanık ve avukatları gerek tanık beyanları sayesinde delik deşik edilmiş durumda. Eğer birileri çıkıp süreci bulandırma yoluna gitmezse büyük ihtimalle beraat çıkacak.

Acaba o zaman kime sallayacaksınız ? Acayip merak ediyorum. Her zaman söylüyorum ve üzülerek yinelemek zorundayım, Sizlerin adalet beklentisi gerçeklerin ortaya çıkması değil, koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza alması.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Ben şu bilginin üzerine neyin tartışıldığını gerçekten anlamıyorum. Şimdi Savcı bey emniyet tarafından kendisinin önüne sürülen birkaç resim belge ve teknik takip bilgilerini harmanlayıp bir şike teşvik iddianamesi hazırlamış, iyi hoş güzel. Lakin bunu destekleyecek elinde belge veya kanıt yok. Kendisi de bu konuda emniyet beni yanılttı demişti. Bkz. Emniyet'in 19 maçta şike var deyip delillendirdik demesi

Ve ben inanıyorum ki mahkemeden de aynı sonuç çıkacak, çünkü sen suç atıyorsun karşı tarafa suç yüklüyosun ama elde delil yok. Ortaya koyduğun iddianame ise 3.duruşma haftasına girilen davada gerek sanık ve avukatları gerek tanık beyanları sayesinde delik deşik edilmiş durumda. Eğer birileri çıkıp süreci bulandırma yoluna gitmezse büyük ihtimalle beraat çıkacak.

Acaba o zaman kime sallayacaksınız ? Acayip merak ediyorum. Her zaman söylüyorum ve üzülerek yinelemek zorundayım, Sizlerin adalet beklentisi gerçeklerin ortaya çıkması değil, koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza alması.
    o zaman saldırma sırası bizde olucak aziz başkan konuşucak tüm türkiye dinlicek

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

medyanın görevi olaylara tarafsız bakmak para peşinde koşmak değil o haberleri yapan kişilerin hepsinin dimi imanı para para peşine adanmış hayatlar
    Ulusal medyada bunu amaç edinmemiş bir tane gazete dergi yada tv söylesene bana?Söyleyemezsin çünkü öyle bir oluşum yok.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Ulusal medyada bunu amaç edinmemiş bir tane gazete dergi yada tv söylesene bana?Söyleyemezsin çünkü öyle bir oluşum yok.
    tarafsız gazeteciler ama adamları konuşturmuyolarki biliyolar bu adam söyledikleri bize bişey kazandırmaz

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Sen anlamamışsın beni. 3. lig takımının bir başkanı "Aziz Yıldırım zamanında bize teşvik verdi" dese şuan sayfalarca yazılmıştı bu. Spor programları bu laftan 1 hafta ekmek yerdi.
    Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz popüler kültür İçinde bir şekilde büyük denen takımlar ve onları ilgilendiren şahıslar geçmiyorsa tırs konu, tırs haber oluyor

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.
    Bilmiyorum yazdigimi nasil okudun ama ben ozellikle Galatasaray neden PFDK'ya sevkedildi sorusunu cevaplamaya calismadim.

Neden sadece etik kurulu raporunda sike/tesvik/tesebbus ile adi gecen kulupler yerine, iddianamede adi hangi nedenle olursa olsun gecen butun takimlarin sevkedildigini aciklamaya calistim.
    Last edited by perpetua : 01.Mayıs.2012 at 13:13

Nesil
    2007

Default Kayserispor TFF'ye Ateş Püskürdü!

Kayserispor Kulübü, internet sitesinden Türkiye Futbol Federasyonu'nun disipline sevk kararını çok sert sözlerle eleştirdi.

Siteden yapılan açıklamada;

"Hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğumuz Manisaspor Maçı dolayısıyla; Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulübümüzü de Disiplin Kurulu’na sevk etmesi utanç verici bir karardır.

Bu karar; rezalet bile değildir, ötesinde bir kelime icat etmek artık zorunludur.

"Hiçbir şike bulgusuna rastlamadık; ama herkesi disipline sevk ediyoruz" ifadesi; kabul edilemez bir çelişkidir.

Böyle bir sebeple Kulübümüzün Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi onur kırıcıdır ve küme düşürülmekten bile ağırdır.

Kulübümüz, yaşanan bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacaktır.

Bu kararı alarak herkesi pisletme amacı güdenler, kendi oyunlarına devam etsinler" sözlerine yer verildi.

Kaynak: NtvSpor

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

o değil de şu konuya ilk yorumu yapaamışım ona yanıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Beyler sataşmalara daha fazla kulak asmayalım. Burda Fenerbahçelileri kızdırmayı hobi haline getirmiş insanlar görmeye başladım.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Federasyonun alacağı karar ile herkesi memnun etmesi beklenemez.

Zaten tepki çekeceği muhtemel bir karar alırken neden illa anormal olanı seçme gereği duyuyorsun. Şike bulgusu yoksa neden neden bu takımları sevk ediyorsun. Birisi çıkıp bunun mantıklı açıklamasını yapabilir mi?

Açıklaması içinde birbirini öldüren o kadar bölüm var ki yazmaya üşeniyorum. Uzun süredir bahsini ettiğim bir konuya da değinmek istiyorum.

Hakem hataları olduğunda "yahu federasyon başkanı ya da merkez hakem kurulu bu adama şu takımı katlet mi? dedi" yorumlarını yapıyoruz. Bende bu yoruma karşılık bunun direk olarak söylemesine gerek yoktur. İma edersin, tavrınla belli edersin ve hakemler bundan kendine görev çıkarırlar, etkisinde kalırlar demiştim. Örneği gelince de göstermek istedim.

"Tüm görevi Türk futbolunu korumak ve ileriye götürmek için hizmet vermek olan Türkiye Futbol Federasyonunun Başkanı olarak, bir kez daha tekrar etmek isterim ki; Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilen kulüplerimiz bu aşamada suçlu değildir. Kişisel ve samimi temennim; Kurulun incelemesi neticesinde, tüm kulüplerimizin akladığını görmektir."

Gerekli mesajın açık açık verilmiş olduğunu görüyoruz. İşte arka perdede bu şekilde yapılan kişisel fikirler ve tavırlar nedeniyle kurullar, kurullara bağlı kişiler kendilerine görev çıkarmaktadırlar. Umarım "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu" zaten kararını verdiğin bir olayı neden bana gönderiyorsun diye yüzlerine çarpar.

Mesaj Yetkileri