İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'in kulüp başkanı Massimo Moratti, Chelsea'ye kiralık verdikleri Ricardo Quaresma ile ilgili, ''Quaresma'nın, Chelsea'de formunu yeniden bulacağına eminim'' dedi.
Moratti, ara transfer döneminin bitmesine dakikalar kala, sezon sonuna kadar Chelsea'ye kiralanan Portekizli Quaresma ile ilgili La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, futbolcunun, İngiltere'de kendini bulup geri döneceğine inandığını kaydetti.
Quaresma'nın, zaman zaman İtalyan taraftarların yuhalamalarına maruz kaldığını dile getiren Inter başkanı, yuhalamanın taraftarların maçın başında başladıkları tezahüratlar arasında bulunduğunu belirterek, ''San Siro'da futbol oynamak kolay değildir. Londra farklıdır. Orada formunu bulacağına eminim'' değerlendirmesini yaptı.
Maraton
Yeteri kadar çalışmıyor denen ve kadro dışı bırakılan bir oyuncu neden transfer edilir onu anlamak güç zaten en başında.
İtalya ligine uyum sağlayacak tipte bir oyuncu değildi zaten. İngilterede formunu yükselteceğini sanıyorum.
Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri bu adam çalışmıyor deyip kadro dışı bırakıyorsa bence bir bildiği vardır ve boş değildir. Hava cıva olacağı kanısındayım bende.
chelsea quaresmayla birlikte tepetaklak olur.quaresma portekiz dışında oynaması çok zor.sahada 2 top olması lazım katkı sağlaması için,bu denemede başarısız olacak.
Chelsea Quaresma için son şans..Barcelona'da yapamadı.İnter'de yapamadı.Chelsea'dede yapamazsa dönsün Porto'ya futbolu bırakana kadar orada takılsın.Bir adam Dünya'nın en iyi 3 liginin en iyi takımlarında forma giymesine rağmen bir şey yapamıyorsa daha fazla zorlamanın bir manası yok demektir..
So what?
Saike
Barcelona'da çıkardığı iyi maçlarda vardı artı Barcelonada fazla forma şansıda bulamadı. Çok değişik bir oyuncu, mükemmel bir yeteneği var ama sahada en ufak bir istek azim görünmüyor, sadece topu ayağına aldığında joga bonito hareketleriyle önünü açıp kaleye vuruyor veya orta açıyor.Zaten sürekli bukadar iyi takımlara transfer olmasının nedenide yeteneği. İngiltere'de bir izlemek lazım. Bir ihtimal devamlı şans bulursa form tutabilir. Kankası Cristiano Ronaldo'dan da gaz alırsa bişeyler olabilir.
ronaldo bu senede elini kolunu sallaya salllaya gol kralı olur çünkü bu ligte bir tane bile istikrarlı gol kralı adayı yok manchester united da şampiyonluğu garantiledi bence.
Nasıl haftaya bitmiyormuydu acaba? Ligler Mayısta bitiyor Hüseyin![]()
D.Gosling attı..Liverpool karşından 1-0 öndeyiz..Dakika 119 oldu..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bitti..FA Cup'ta Everton L'pool'u eleyerek tur atladı..( :
Last edited by KaF KeF : 05.Şubat.2009 at 01:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
kendi ellerinle birinciliği verirsen manchestera bir daha geri alman imkansız lig bir hafta sonrada bitsede 50 hafta daha oynansada şampiyon manchester olacak bence.en iyi savunma onlarda en iyi hücum onlarda en iyi td onlarda.
Bence İngiltere'de tutunamaz.Onun için en ideali La Liga.Tamam Barcelona'da tutanamadı ama o dönemde çok gençti.İkinci İspanya seferi başarılı olabilir.
Quaresma bana göre dünyanın en iyi futbolcularından birtanesidir. En çok takip ettiğim futbolcu kendisi. Barcelona'da uzun sakatlık döneminden sonra form tutamadı ve Deco ile takas edildi. Italyaya transfer olması yanlıştı; çünkü onun stil'i tamamen Ingiltereye uygun. Buna rağmen Inter gibi büyük bir takıma transfer'i beni sevindirdi; ama burada da sadece 12maç oynayabildi ve Chelsea'ye kiralık gitti. Chelsea'de iyi bir başarı sağlar umarım...
Scolari, Sporting Lizbon'da teknik direktörken bir gazeteci şu soruyu sormuş :
Sizce Quaresma mı daha iyi yoksa Ronaldo mu ?
Scolari, Quaresma'nın yetenek olarak daha iyi olduğunu; ama Ronaldo'nun daha disiplinli çalıştığını söylemiş. Bu arada Quaresma'ya S.Lizbonlu taraftarlar Mustang ismini takmışlar. Kontrolsüz at, vahşi beygir anlamındaymış. Quaresma futbolda sadece yetenekli olmanın yetersiz olduğunu kanıtlıyor bizlere. Disiplinde gerekli... Disiplinli olsaydı şu zamanlar da bütün dünya C.Ronaldo'yu değil Quaresmayı konuşurdu ....
''San Siro'da futbol oynamak kolay değildir. Londra farklıdır. Orada formunu bulacağına eminim''
Inter'i büyüt Chelsea'yi aşağıla, yerinde olsam bu kibirlilikten sonra geri dönmem zaten...
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
BarceLona da yetekenLerinden doLayı değiL, sakatLanmasından doLayı orada ki şansını kaybetti. Çok iyi başLamıştı sezona. Ama sonra taLihsiz şekiLde sakatLanınca işi bitti.
Quaresma tarzı oyuncuLar için en iyi Lig İngiLtere dir. Orada en azından kendini tekrar topLayabiLir.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Gökhan için çok büyük bir şans,yeteneğinin üzerine disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ederse birkaç sene içerisinde hem Chelsea A takımında,hem de Milli Takımımızda oynayabilecek düzeye gelebilir.
Bu arada 17 Yaş Altı Milli Takımımızın katılacağı bu La Manga turnuvasını TV kanalları veriyor mu? Eurosport yayınlarmı acaba?
Last edited by tarikko : 05.Şubat.2009 at 12:50 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ligde ve FA Kupası’nda iki kere Anfield’da karşı karşıya gelen Liverpool ile Everton, bu maçların ikisinden de 1-1’lik skorla ayrılmışlardı. FA Kupası 4. Turu’nun tekrar maçı, bu sefer Everton’ın sahasındaydı.
Fazla tempolu geçmeyen karşılaşmada, iki takım da birkaç tane gol pozisyonuna girdi. Ancak bunlardan gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.
Maç içinde Liverpool’da 16. dakikada sakatlanan Gerrard, yerini Benayoun’a bıraktı. 76. dakikada ise Lucas kırmızı kart görerek Kırmızılar’ı on kişi bıraktı.
Uzatmalarda da uzun süre eşitlik bozulamadı. 117. dakikada, Everton'ın genç yıldızı Gosling, ceza sahasında topu önünde buldu. Birçok Liverpool savunmacısının arasında olan oyuncu, buna rağmen çıkardığı şutla topu ağlarla buluşturmayı başardı ve takımına turu getirdi.
Blackburn ile Sunderland de yenişemedi
4. turun bir diğer tekrar maçında, Blackburn sahasında Sunderland’i ağırladı.
Karşılaşmanın 7. dakikasında, Daryl Murphy’nin şutu sekerek David Healy’nin önüne düştü. Healy, kaleci Paul Robinson’ı avlayarak Sunderland’i deplasmanda 1-0 üstünlüğe taşıdı.
Ancak 37. dakikada, Blackburn’ün Güney Afrikalı orta sahası Mokoena, çok uzaklardan yaptığı vuruşla takımına beraberliği getirdi.
Geri kalan dakikalarda bol pozisyon olsa da denge bozulmayınca, bu karşılaşma da uzatmalara gitti.
Uzatmalarda da karşılıklı ataklardan uzun süre sonuç çıkmadı. Maçın penaltılara gideceği tahmin edilirken, 119’da McCarthy sahneye çıktı. Golcü oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu, Blackburn’ü bir üst tura taşıdı.
FA Kupası'nda günün toplu sonuçları ise şöyle:
Everton 0 -0 Liverpool (Uzatmalarda 1-0 Everton)
Blackburn 1-1 Sunderland (Uzatmalarda 2-1 Blackburn)
Aston Villa 3-1 Doncaster Rovers
Nottingham Forest 2-3 Derby County
Goal
Everton 2. Uzatmanın son dakikasında attı yahu. Bende ne güzel penaltı izleyeceğiz heyecan olur falan dedim ama Everton işi bitirdi![]()
Siz zevk aLa aLa maç izLediniz benim gibi ter dökmediniz.Moyes forvetsiz oynayarak kaLp krizi geçirtti.Tek düşüncesi var kanaLar CahiLLe şişirsin oda vursun kafayı.Yahu zaten 2 adam onu tutuyor.HaLa orta yapacak adamLarı oyuna sokuyor.Kafa vuracak adam aLsana.ÇıLdıra çıLdıra maç izLedim.Neyseki GosLing rahatLattı...![]()
niye bu kadar strese girdin ??![]()
Adam Everton taraftarı o yüzden.
Bu arada 8 maçtır Everton ezeLi rakibi LiverpooL a kaybetmiyor oLdu böyLece.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Gece kulübü çıkışında adam dövmekle suçlanan, Premier Lig takımlarından Manchester City'nin savunma oyuncusu Micah Richards, kefaletle serbest bırakıldı.
Premier Lig'de ara transfer döneminde aldığı futbolculara, en fazla para harcayan kulüp olarak gündeme gelen Manchester City'den Richards, geçen yıl 24 Aralıkta eğlendiği bir gece kulübü çıkışında adam dövmekle suçlandığı için dün tutuklandı. Polis tarafından bir süre sorgulanan 20 yaşındaki İngiliz futbolcu, 8 Nisana kadar kefaletle serbest bırakıldı. Richards, City ile olan sözleşmesini, geçen yıl 5,5 yıl daha uzatmıştı.
Manchester City’nin yeni transferi Given Newcastle’dan daha iyi bir ortamda oynamayı hak ettiğini düşünüyor.
Manchester City’nin ara transferde imza attırdığı Shay Given, Newcastle’dan ayrılışı hakkında konuşmaya devam ediyor.
Given, ”Transfer konusu biraz tatsız. Newcastle yönetiminin bu olayla daha iyi başa çıkabileceğini düşünmüştüm. Sonunda yönetim beni yapmak istemediğim bir şeyi yapmak zorunda bıraktı” dedi.
Veteran oyuncu kulübün sahibi Mike Ashley’den bahsetti ve konuşmasına şöyle devam etti: ”Neredeyse hayatımın 12 yılını Newcastle’da geçirdim. Taraftarlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Şu an onlar için çok zor zamanlar. Son 6 ayda daha iyisini hak ettiğimi düşünüyordum. Antremanlar bile çok isteksizdim.”
Oyuncu yeni kulübünün teknik direktörü Mark Hughes hakkında da görüş belirtti. Given ”Mark Hughes’ün kaleciler arasından beni seçmesine çok sevindim. City, şimdi gerçekten coşabilir" diye konuştu.
İrlandalı futbolcu Liverpool macerasını geride bıraktığını ve artık Tottenham’a konsantre olmak istediğini belirtti.
Robbie Kenae geçmişe takılıp kalmaktansa geleceğe bakmak ve Tottenham’a faydalı olmak istiyor.
Keane düzenlediği basın toplantısında Liverpool’da geçen altı ayı için pişmanlık duymadığını belirtti.
Ara transferde Tottenham’a geri dönen futbolcu açıklamalarında: “Futbol kariyerim boyunca yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım. Yaptığım her şeyin bir sebebi vardı. Liverpool’a gittim, ama orada işler benim için iyi gitmedi” dedi.
Keane sözlerine: “Ama buraya geri döndüğüm için mutluyum. Hocamızla çok iyi anlaşıyorum. Tottenham için şu an yapmam gerekenleri yapıyorum. Her gün, her antrenmanda çok iyi çalışıyorum. Artık Tottenham’ın oyuncusuyum. Takımımın başarısı için elimden geleni yapmaya çalışacağım” diyerek devam etti.
Hafta sonundaki rakipleri olan Arsenal’le ilgili olarak da İrlandalı futbolcu: “Onların iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Ama bizde iyi bir sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz. Yeniden Tottenham forması giyeceğim için oldukça heyecanlıyım. Kadro kalitemize bakarsak da ligde durumumuzu hak etmediğimizi düşünüyorum. Pazar gününden itibaren bütün maçlar bizim için final havasında geçecek” diyerek sözlerini noktaladı.