Gereksiz açıklamalar silsilesini başlattı bizimkiler.. Resmen komedi bunlar..
Gereksiz açıklamalar silsilesini başlattı bizimkiler.. Resmen komedi bunlar..
Bu ne ya seviye yerlerde yine.
İnternetten açıklama yapma savaşları başlasın![]()
Aman kimse altta kalmasın aman ha.
Her şeyi çok yanlış algılıyorsun. Tamam yönetimi transfer yapmaması yada başka şeylerle eleştirebilirsin ama rakibin senin oyuncun hakkında yaptığı açıklamanın aynısı kendi oyuncusu başına gelince de aynı tepkiyi vermesini istemelisin. Yönetimin transfer yapmaması onların bu konuda sessiz olmasını engellemez. Hiç bir şeyin de üstünü örtmez. 3 Temmuz sürecinden itibaren eskisi kadar güçlü olmadığı belli Fenerbahçe yönetiminin eskisine göre çoğu şeye sessiz kalınıyordu ve bu üstünlüğün el değişmesine neden oluyordu. Artık haksızlıklara ve oyunculara verilen yanlış kartlara, cezalara tepki koymanın zamanı geldi fazlasıyla sustu zaten yönetim.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Bu yazının gündem değiştirmeyle GS ile uğraşmakla ne alakası var anlamış değilim. Burada çıkıp FB yönetimine laf atan arkadaşlar Adnan Öztürk'ü neye göre savunuyor anlamış değilim. Dikkat ederseniz FB açıklamasında GS kulübüne yönelik hiçbirşey yok tamamen Adnan Öztürk için yazılmış bir yazı mevcut. Siz merak etmeyin biz FB gündemini çok iyi biliyoruz başkaları gibi herşeye inanıp atlamayız. Ne kadar bu açıklamayı gereksiz görsem de burada sırf kendi yöneticisi olduğu için savunmaya geçen taraftarları kınıyorum.
Adnan Öztürk sorgusuz sualsiz Meireles'i uçağa bindirirdim derken iyi miydi? Melo gerçekten tükürdüyse uçağa zaten biner diyenler GS'da böyle şeyler karşılıksız kalmaz diyenler adam takım arkadaşını dövdüğünde niye uçağa binmedi diye sorarlar size?
Benim en sevmediğim şeylerden birisi burada çıkıp kendi takımı, futbolcusu ve yöneticisi mükemmel diiğer herkes karaktersizmiş gibi davranılmasıdır. Şunu kesinlikle unutmayın her takımda böyle karaktersiz futbolcular, yöneticiler ve antrenörler olur, olacaktır da.
Melo'nun yaptığı hareket hakkında fikrim yok üstünde durmadım bile umrumda değil açıkçası. Ama siz şimdi nasıl adamın hakkını arıyorsanız FB de o zaman o şekilde futbolcunun hakkını arıyordu ama bazı hazımsızlar boyundan büyük yorumlar yaparak ortamı germek adına ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Şimdi FB yönetimi de aynı şeyi yapıyor kabul ediyorum, ama ben hiç olmazsa bazıları gibi gözümü kapatıp savunmaya geçmiyorum hemen, kabul ediyorum hatayı yani BÜYÜKLÜK yapıyorm...
biz tribünde aziz yıldırımı göndermek için elden geleni yapıyoruz
ama aziz yıldırım da boş adam değil belli başlı isimleri besliyor
eninde sonunda gidecek ama gs bizi net şekilde ezmezse bu süreyi uzatabildiği kadar uzatacak benim şuanlık öngörüm bu.
davasından ötürü fenerbahçe başkanlığına da sığınmıyor değil.
aziz yıldırmı gönderecek olan drogba sneijder ikilisidir buraya yazıyorum
taraftar grupları çok etkin olamaz manupüle edilebiliyorlar ama o son maçta galatasaray gelir bizi kadıköyde yenerse aziz yıldırım ın göreve devam etmesine imkan yok
ne yazık ki burda işler böyle yürüyor.
çok net gözüküyor artık yönetimin miladını doldurduğu ancak taraftara illa ki patlama noktası gerek.
Yönetim yine başarıyla yapabildiği tek şeyi yapmış, Laf : )
Haklılar veya haksızlar demiyorum sadece şu sezonun çabucak bitmesini ve 3 Temmuza saplanan herkesin görevini bırakmasını diliyorum.
...
Susan yönetim değil taraftar oldu, susan yönetim değil susturulan muhalefet tarafı oldu, susan yönetim değil susması gereken yönetim oldu
Fenerbahçenin bu duruma gelmesini sağlayan onlardı transferleri yapan onlardı hocaları tazminatla gönderen onlardı hatalarını kabul etmeyen de onlardı 3 temmuz sürecinde hatalı olanlar yine onlardı
o zaman değişim şart
bu yönetimin ne taraftar ne rakipler ne de medya gözünde güvenilirliği saygınlığı kalmadı
yada varsa da çok aza indi
sadece taraftarın gözünde bu hale gelmesi bile yeterli.
eski gücünden uzaklaştıralarsa fenerbahçe yi de güçsüzleştirmeyecekler kendileri ayrılacaklar.
zaten son yönetim listesi o kadar sönük ki gelişi güzel hazırlanmış gibi yıldırım kardeşler kendi başlarına takılıyorlar arada kiğili çıkıp görünürse görünüyor.
önceki yönetimler çok daha güçlüydü kadro en başta ali koç nihat özdemir mosturoğlu vs..
benim için fenerbahçe yönetimi şu açıklamayı yapmasın hiç gocunmam banane melo ne hali varsa görsün.
çıkar ali yıldırım demeç verir doğru yada yanlış derim ama resmi sitenden ne diye açıklama yaparsın.
ne oldu şimdi hiç birşey değişmedi sadece ortaya tartışmak için konu attılar.
yönetim bu açıklamayı yaptı diye, adnan öztürk insan içine çıkamayacak değil
galatasaray melo yu gönderecek değil vs vs
hiç bir yararı olmayan bir açıklama sırf ortalık karışssın gözler başka yana çevrilsin açıklaması.
biraz olgunluğa sahip her fenerbahçelinin mevcut durumda bu açıklamayı eleştirmesi gerekir.
Taraftarın sustuğu falan yok. Şu an bir kısım yönetim ve Aykut'u desteklerken bir kısmı tamamen karşı. Karşı çıkan taraf ta gerektiğinde takımı, yönetimi ve hocayı protesto etti, istifaya bile çağırdı. Hatta istifadan döndüğü için dönek bile dediler.
Asıl sorun bizim gibi karşı olanların sayısının malesef az olması ve bu herifleri başımızdan kovamıyoruz.
Sadece yanlış anlamayı gidermek için söylüyorum, Meireles'in tükürmediği konusundaki fikrimi bilen zaten biliyor. Melo tükürmüş lafına ithafen söyledim ben formaya bakanlardanmışsın diye. Meireles tükürdü diyen GS'li ile, Melo tükürdü diyen FB'li aynı düşünceye sahiptir.
"Çoluk çocuk bunu seyrediyor. Anne ve babasına bu ne demek diye soruyor. Hangisi daha büyük terbiyesizlik? Tükürmek mi, bu hareket mi? Ben çocuğuma, ‘Evladım, sakın tükürme, çok ayıp' diye rahatça söylerim. Bu el hareketlerini kim, nasıl anlatabilecek? Benim kulübümde Meireles'in yaptığına benzer hareket yapan bir futbolcu olsa, otobüse bile binemez. Kulübün semtinden geçemez."
Adnan Öztürk sadece Meireles'in yaptığı el hareketlerine laf söylemedi. Kanıtlanmamış bir şekilde Meireles'in tükürdüğünü de söyledi.
Tükürdüğünü söylüyor evet... Fakat ikisini kıyaslayarak "ben tükürmeyi çocuğuma açıklarım ama halkalı şekeri nasıl açıklayacağız" diye sitem ediyorVe tükürmesinden ziyade yaptığı harekete yüklenerek "benzer hareketi bizim kulüpten biri yapsa vs vs " diye devam ediyor. Anlaşılması zor bir açıklama değil aslında ama FB yönetimi nasıl yorumladıysa artık bunu
![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Gençler tek başına isimlerin başarı getirdiği bir takım söyleyin bana.. Zamanında yaşa Haldun Üstünel varol paşam diyordunuz, sezon sonunda ne hale geldi takım. Sezon sonunu beklemek lazım.
Şuan tek diyebileceğim GS Şampiyon olamazsa bu yıl şinanay da yavrum şinanay..
2. olup ŞL'ye katılırsak da hiç bir sıkıntı olmaz.
Fatih Terim: Real Madrid maçında savunmaya fazla önem verebilirdik. Ama yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha önemlidir.
erken olduğunu belirttim zaten..
Türkiye'de şampiyon ve 2. arasında maksimum 5 milyon gelir farkı oluyor asıl para şampiyonlar liginden geliyor. Eğer FB bu sene gruplara kalabilseydi şimdi bizimkilerde Sneijder, Drogba gibi adamları alabilirdi ama 3 yıldır bu kupa ve gelirinden mahsur kaldığımız için transferleri dikkatli yapmak zorundayız. GS bu sene şampyonlar liginden 25 milyon EURO civarı gelir elde edeceği için rahat rahat harcıyor, eminim biz de şu an ikinci turda olsak böyle para saçıyor olurduk. İspatı Guiza ve Aragonestir... Ama Sneijder ve Drogba gibi adamları sırf prestij için biile alırsın, Schalke taraftarı ve futbolcuları biraz bile olsa tedirgin olmuştur.
Ben yılllardır şampiyonluk değil güzel futbol peşindeyim, yoksa Daum da bizi gayet şampiyon yapıyordu ama yemin ediyorum dolu dolu sevinemiyordum. Zico'nun bizi çeyrek finale çıkardığı sene şampiyonluk gitti FB taraftarının yüzde kaçı kahrolmuştur? Güzel futbol oynanırsa başarı hertürlü gelir kupalar tabiki önemli ama sinir krizi geçirmeden maç izlemek herşeyden önemli benim için.
---------------------------------Çok değil, bundan 4-5 sene öncesinin klişe laflarından biriydi Fenerbahçe'nin futbolcu harcama merkezi olduğu. Kimi örnekler özelinde doğru olsa da esas olanın oyuncunun yeteneği, azmi ve uyumu gibi faktörler olduğu gözardı edildi hep. O zamanlarda bizim savunma argümanımız alt liglerden gelip formayı sırtından çıkarmayan Tuncay, Gökhan Gönül gibi isimlerdi Göhan Emreciksin, Tarık Daşgün gibi örneklere karşılık. Ancak yeni modamız Salih Uçan , Recep Niyaz ve Beykan Şimşek oldu geçtiğimiz haftadan beri.
Uzun seneler boyunca altyapıdan oyuncu yetiştiğini görmek isteyen taraftar gençlerimizin hepsine fazlasıyla kıymet veriyor. Durum benim için de böyle. Ancak benim için Beykan, Salih ve Recep'e göre biraz daha farklı yerde. Keza hikayenin diğer kahramanları Gökay , Berk Elitez , Hasan Erbey ve Okan Alkan gibi isimlerde. Sahada yeni ve genç isimler görmek çok güzel ama benim için profesyonel sözleşmeye Fenerbahçe'de erişilmesi daha da güzel. Zira bunun karşılığı Fenerbahçe'nin de eğitimci rolünü iyi üstlenmeye başladığı ki devamlılık adına bu çok önemli. Saf altyapı ürünleri bu sebeple biraz daha fazla heyecanlandırıyor beni.
Yazının konusu başlıktan ve gündemden anlaşılacağı üzere Beykan Şimşek. Kendinden emin tavırları ve ilk maçında gole ulaşması herkesi şaşırtmış ancak Beykan beni sadece oynadığı ilk A2 maçında şaşırttı desem yanlış olmaz. Onu sahada gördüğümde uzun zamandır isminden söz ettiren bu oyuncunun neler vereceğine dair duyduğum merak ile henüz 15 yaşında bu seviyeye gelmesinin yarattığı şaşkınlık birbirine karışmıştı. Ancak çok geçmeden, ilk devre sonunda durum anlaşılır bir hal almıştı. Boyu kadar yeteneği vardı Beykan'ın.
O yetenek aslında bugünlere kadar geleceğinin en açık kanıtıydı.
Federasyon kayıtlarına göre 2007 Eylül'ünün ortasında Fenerbahçe'li olmuş Beykan.Yani 12 yaşını bitimek üzere iken. İlk Milli formayı giydiğinde o en önde iken arkasında oynayan oyuncu tanıdık bir isim ; Recep Niyaz. Yine 51. dakika itibari ile belki ilerleyen zamanlarda çokça göreceğimiz bir senaryo gerçekleşmiş ve Salih Uçan ' da oyuna dahil olmuş. O an itibari ile Beykan , Recep ve Salih aynı anda sahada.
Salih Uçan kısa sürede yeterince dikkat çekmiş olacak ki bu Milli maçtan dört gün sonra Portekiz ile karşılacak U-15 Milli Takımı'nda o da sahaya çıkmış. Tabi ki Recep Niyaz ve Beykan Şimşek ile beraber. Portekiz'e 2-1 mağlup olan Millilerin golünü 2. Milli maçına çıkan Beykan atarken asisti kim yaptı acaba? Belki Recep, belki de Salih...
38 defa Milli olan Beykan'ın 14 tane golü var. Ancak daha ilgi çekici olan birşeyler daha var Milli maç kayıtlarında. Aynı yaşta olan Recep ile Beykan'ın oynadığı Milli maçlarda ağırlıklı olarak skor üretme rolünü bu iki oyuncu üstlenmiş. Recep bu anlamda biraz daha önde olsa da anlamlı olan ikisinin de çubuklu giymesi olsa gerek. İkisinin de gol atıp kazandırdığı maçlar var. Ancak linkteki kayıda bakarken hafif tebessüm etmedim değil. Gollerin tamamı bugünün umutlarından gelmiş.
Yine federasyonun sitesine göre çubukluyu ilk olarak Fenerbahçe'ye geldiği günden iki sene sonra Beşiktaş derbisinde giymiş. Henüz 15 yaşına dahi girmemişken U-16 kategorisinde çıktığı ilk maçta golünü atmış. Dolayısı ile Bursaspor maçında attığı gol kendisi için çok şaşırtıcı değil. Zira o formasına daha ter düşmeden skor üretmeye alışık bir oyuncu. İlk maçı ve dolayısı ile ilk golünün üzerinden henüz 3 ay geçmişken iki yaş kategorisi birden atlayarak U-18 takımı ile müsabakaya çıkan Beykan bundan bir ay sonra da A2 takımı ile ilk maçına çıkmış. Bu da kendisinin beni artık şaşırtmadığını söylememin bir başka sebebidir aslında. Zira kısa sürede inanılmaz sıçramalar yaptı Beykan. Sezonu U-16 takımında bitirmesine karşın çok geçmeden, eksiklerden dolayı üst takımların kadrolarını tamamlayan oyuncu olmaktan çıkıp , Fenerbahçe formasını giydiği ilk günün bir sene sonrasında; (henüz 15 yaşını bitirmemişken) A2 kategorisinin direkt oyuncusu olmayı başardı. Arada eksiklikten dolayı yukarıya çıkartıldığı ve A2'de oynadığı maçı saymazsak , bu kadronun esas elemanı olarak başladığı sezonda da ilk maçında gol atma başarısı göstermiş olan Beykan'ın Bursa'ya attığı gol onu tanımayanlara da tesadüf izlenimi vermekten çıkmıştır sanırım artık.
Geçmişini özetlemeye çalıştığımız Beykan'ın bugününe ve oyuncu özelliklerine gelirsek ilk olarak söylememiz gereken sanırım oyunun gidişatını her an değiştirebilecek bir yeteneğe sahip olduğu. Oyunun en durağanlaştığı dakikalarda alakasız bir şut ya da bir slalom sonrası gelen bitirici bir plase ile oyuna direkt etki edebiliyor Beykan. Bileklerine çok hakim. Rahatça adam eksiltebiliyor. Bunların yanı sıra boyuna rağmen önemli bir hava hakimiyetine sahip ki bunda da sıçrama ve zamanlama yeteneğinin payı oldukça büyük. Yine yaşı ve fiziğine göre oldukça kuvvetli olduğunu söylememiz gerek. Tüm bu sebeplerden ötürü ben kendisini ( kendisinin verdiği röportajda reddetmesine rağmen ) Rooney'e oldukça benzetiyorum. Gerek geçmişi ( attığı goller, ilkleri ve genç yaşında kısa süre içinde katettiği aşama ) gerekse oyuncu karakteristiği ( gücü, skor değiştirme kabiliyeti, bir çok mevkide kullanılabilitesi ) bana çok paralel geliyor. Kendisi direkt bir uç elemanından daha çok tamamlayıcı bir ikinci forvet. Zamanında Kazım Kazım'ı çok beğendiğini ve örnek aldığını bildiğim Beykan'ın bu bağlamda kendisi ile daha çok benzeşen oyuncuları örnek alması bence kendisi açısından daha faydalı olacaktır.
Oyuncunun negatif özelliklerine gelecek olursak... Şenol Çorlu'nun bahsettiği üzere agresif ve kimi zaman kendisine hakim olamayan bir oyuncu Beykan. A Takım kampına alınacağı uzun süredir konuşulurken devre arasına gelmeden oynanan son A2 maçında hakeme gösterdiği tepki ve gördüğü kırmızı kart bunun örneğidir. Bazen oyun ve kendi geleceğini hiç düşünmeden anlık reaksiyonlar gösterebiliyor. Bunun yanında kimi zamanlar oyunun içinde kaybolduğunu söylemek de mümkün. Ayrıca büyük bir özgüven sahibi ki bunu olumlu ya da olumsuz anlamda değerlendirmekten ziyade bir ek bilgi olarak vermek gerekiyor sanırım. Bu konuda hatırladığım en net örnek, 3-4 kişiyi bağlayıp attığı bir gol sonrası ( sanırım A2'nin direkt oyuncusu olduğu sezonun ilk maçı olan Turgutlu müsabakası idi ) arkadaşlarının '' Messi '' yakıştırmalarına , '' O kim, böyle gol atan birileri daha mı var ki ? '' şeklinde karşılık vermesidir. Özgüven güzel şey ancak bunu kontrol etmek şart.
Beykan ile ilgili daha fazlası için aşağıdaki linklere göz atmakta fayda var;
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=11372
http://www.haber7.com/fenerbahce/hab...ir-fener-urunu
http://yerdensutusttenaut.blogspot.c...n-ardndan.html
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ziya Şengül: Fenerbahçe transfer yapmak için Ülker Arena'yı teminat göstermek istiyor.