Sayfa 31 / 436 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
901 ile 930 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Normalde gözaltına alınması gerekmiyor mu ?
    Özel güvenliğin öyle bir yetkisi var mı tam bilemiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

savunduğunuz şu durumu kendinize yakıştırıyorsanız helal olsun diyorum başka bişey diyemiyorum.Büyük Fenerbahçe taraftarına yakışan bi durum değil bu yaşananlar.Tepki vermeyi ligimizde en iyi yapan kulüplerden biriydi benim gözümde.SINCE 1453 yeterli bi örnek bence.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

yok artık cidden yok artık.gözlerini korkutmak lazım falan eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten yazıklar olsun.her şeyden önce insan bunlar.ama sizler için her şeyden önce takım geliyor galiba.umarım gereken yapılır.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Börk View Post
    yok artık cidden yok artık.gözlerini korkutmak lazım falan eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten yazıklar olsun.her şeyden önce insan bunlar.ama sizler için her şeyden önce takım geliyor galiba.umarım gereken yapılır.
    ben de insanım.

fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var.

medyanın kaç milyon taraftarı üzdüğünü neden konuşmuyoruz?
    (/s)

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    ben de insanım.

fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var.

medyanın kaç milyon taraftarı üzdüğünü neden konuşmuyoruz?
    20 milyon taraftar olayı zırvalık ya.

Türkiye'de en çok FB taraftarı var kabul ediyorum ben ama futbolla ilgilenen kişi sayısını düşündüğünüzde 20 25 milyon gibi rakamlar çok komik.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

rakip taraftardan istenilen tek şey biraz empati.

öyle olaylar oldu ki, pankartla protesto edilecek gibi değildi.

medya laftan anlamıyorsa sopa göstermek alternatif çözümdür.

bu taraftar yürüdü, protestosunu yaptı. potansiyelini gösterdi bir şekilde. ama medya umursamayıp daha da üzerine gitmeye devam etti.

ama bazıları çok güzel, bana dokunmayan yılan bir yaşasın'cılık yapıyor.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

seni üzeni döveceksen durma bakalım nereye kadar gidebilcen
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    seni üzeni döveceksen durma bakalım nereye kadar gidebilcen
    anlamıyorsunuz.

bu iş buraya gelmeden önce kaç eylem yapıldı haberiniz var mı?

taraftar yürüdü, medya aleyhine pankartlar açıldı. dolaylı yollardan medyaya yine gözdağı verildi. ama medya devam etti.

ülkede en sevilmeyen basın, spor basınıdır.

siz insanları uyarıldığınız halde tekrar tekrar tahrik edip kışkırtırsanız, sonuçlarını da kestirmeniz gerekir.
    (/s)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Yahu böyle olunca basının size karşı görüşü düzelicek mi ? İstediğin kadar tepki göster, istersen git adam öldür bunlar adama daha çok saldırır.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

konuşalım her şeyi konuşalım ama bu yaptığınızla ne çözüm olur ne de başka bir şey.kaybeden yine fenerbahçe olur
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Beyler haklısınız bende davanızda tamamen arkanızdayım.Basın şu şike soruşturması döneminde gerçekten olayları iyice abarttı.Ne kadar protesto varsa yapılsın.Hatta canlı yayında gfb den biri sevmediği gazeteyi yırtsın.Ama gerçekten şu olayları normal bulmayın lütfen diyorum.Sizin gibi şu forumda okumuş etmiş insanlar da böyle düşünürse diğerleri napsın?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Soruşturma sürecinde yaşananlar taraftarı böyle bir psikoloji içine sokmuştur. Yapılanlar tabiki hoş şeyler değil. Fakat o çekilen üzüntülerin ve kederlerin patlamasaydı bugün olanlar. Bazı arkadaşlar gerekli cezalar verilsin demiş. Bu olaylardan dolayı ceza gelmesi muhtemel zaten. Ama kimse unutmasın ki basında yapılan yargısız infaz Fenerbahçe taraftarını bu psikolojiye sokmuştur. Sonuna kadar tepki göstermeliydik. Ama sahaya inmemeliydik. Tek dileğim daha büyük organizasyonlar yapılması ve gerekli tepkilerin gösterilmesi her alanda...
    TariboWest

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Görelim bakalım yarın haber manşetlerini. "Fenerbahçe tepki gösterdi" diye mi başlık atıyorlar yoksa "Barbarlar" diye mi ?

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Görelim bakalım yarın haber manşetlerini. "Fenerbahçe tepki gösterdi" diye mi başlık atıyorlar yoksa "Barbarlar" diye mi ?
    medya tabiki de üzerimize gelecek bu olaylardan sonra.

ama bundan sonraki süreçte aklı olan varsa asparagas haber yapmasın.

imzan güzelmiş bu arada.
    (/s)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    medya tabiki de üzerimize gelecek bu olaylardan sonra.

ama bundan sonraki süreçte aklı olan varsa asparagas haber yapmasın.

imzan güzelmiş bu arada.
    Bu basının düzeliceğini hiç sanmıyorum

İmzam üzerinden lafmı atıyorsun yoksa normal bir beğenmemi anlamadım

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu basının düzeliceğini hiç sanmıyorum

İmzam üzerinden lafmı atıyorsun yoksa normal bir beğenmemi anlamadım
    Okuduğumuzuda doğru anlamak lazım tabiki. Orda ayıp derken fiziksel yada zihinsel bir kusurdan bahsediyor büyük ihtimal. Sen gidip adamı döversen kınarlar yani.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Tek taraflı düşünmek doğru değil. Basın düşene bir de biz tekme atalım dememiştir. Linç edelim. Sakat bırakalım. Bir daha ayağa kalkmasın demiştir. Onların yaptığı normal olup da bu yaşananlardan sonra barbar da diyeceklerse varsın desinler...
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bu saatten sonra basın Fenerbahçe maçlarını takip etmesin. Takım küme düşürülse de düşürülmese de her maç bu olaylar yaşanacaktır. O yüzden gerilimin ve kaosun artmaması için herkes elinden geleni yapmalı. Yapılan eylemler veya yürüyüşler destek anlamında birçok şey gösteriyor fakat basın yine aynı şekilde devam ediyor. Basının alınmamasını art niyetle söylemiyorum. Gerçekten her maç böyle olursa kaos giderek büyür.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kaybeden yine Fenerbahçe oldu. Bir sürü ceza almaları muhtemel hazırlık maçı olmasına rağmen.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Kaybeden yine Fenerbahçe oldu. Bir sürü ceza almaları muhtemel hazırlık maçı olmasına rağmen.
    alalım varsın. verecekleri her ceza şuanki psikolojimiz yanında hiçbirşeydir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default Dur(!)duramazsınız!

21 Temmuz akşamı Şükrü SARACOĞLU’nda yaşananlar FENERBAHÇE’yle ilgili her konu gibi manşetlere taşındı..

“Skandal” diyen de vardı.. “Rezalet” diyen de..

“Eyvah eyvah” çeken de oldu, aba altından sopa gösteren de!. Ve tabii ki “Başları belada” ve hatta “işte şimdi yandılar” anlayışıyla zil takanı da..

Gerçeği en özetleyen başlık şöyleydi :
    “Sarı Lacivert öfke sahaya indi”
    Evet doğru, FENERBAHÇE öfkeli!.
    FENERBAHÇELİ öfkeli!.

Elbette öfke onaylanacak “aferin” denilecek bir durum olamaz!.
    Hele FENERBAHÇE taraftarının, renklerini, armasını taşıyan takımlarının spor yapmasına engel olacak bir öfkeyi savunması tamamen anlamsız..

Ama önce geniş perspektifte bakmalı!..

Öfkeyi şöyle tanımlıyor Türk Dil Kurumu sözlüklerinde :
    “Engelleme, incinme veya gözdağı karşısında gösterilen saldırganlık tepkisi, kızgınlık, hışım, hiddet, gazap”
    Engelleme, incinme ve gözdağı karşısında..
    Yani öyle sebepsiz değil!..

FENERBAHÇE taraftarı neden kendini engellenmiş, incinmiş ve gözdağı verilmiş gibi hissediyor acaba?. İşte bu soru medya tarafından sümen altı edildikçe, gerçek fotoğrafın herkesçe görülmesi mümkün olmayacak..

FENERBAHÇE taraftarı “Biz büyük takımız, şike yapsak da bizi düşüremezsiniz” demiyor ki!.
    Ana okulu müsameresi tadında yürütülen bir sürece isyan bu!..
    Yargısız infaza, medya linçlerine, hukuksuzluğa tepki bu!.

Çünkü FENERBAHÇELİ kendini “gayrimeşru” yollarla engellenmiş hissediyor. Üstelik ironik ama “yargıya intikal etmiş” bir olayda..

FENERBAHÇELİ fazlasıyla incindi!. Çünkü liderleri henüz iddianamesi bile ortada olmayan bir suçla medya ve toplum önünde en masum ifadeyle çirkin yöntemlerle “mahkum” ve toplum düşmanı ilan edildi. Gönülden bağlı oldukları takımlarının “en büyük delili” olan alınteri hiçe sayıldı. Türkiye’nin en büyük spor kulübü futbol camiasından temizlenip atılması gereken bir yara gibi lanse edildi.

Bir de gözdağı verildi sözde!.. Yok şu kadar yıl hapis, yok küme düşürme, futboldan men!. İyi de hangi kanıta göre?..

Sonuç olarak kendisini engellenmiş, incinmiş hisseden ve alenen gözdağı verilen taraftar “saldırganlık tepkisi, kızgınlık, hışım” gösterdi 21 Temmuz akşamı Kadıköy çimlerinde!.

Şimdi en net soru şu;
    Bunun giderek aynen sözlükte yazdığı gibi bir “hiddet ve gazaba” dönüştüğünü görmemek için illa kör mü olmak lazım?

UĞUR AKKAYA
    alıntıdır. 12numara.org
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Bu işin sonu gerçekten karanlık. Türk Futbolunda olmayacak şeyler yaşanacakmış gibi geliyor. Fenerbahçe burada ceza aldıktan sonra taraftar yine çileden çıkacak. Önümüzdeki en yakın maçta bu olaylardan daha fazlası yaşanacak. Bunu nasıl düzeltiriz bilmiyorum ama birşeylerin yapılması şart. Kendimi de buna dahil edebilirim. Bu kadar yaşanandan sonra sağlıklı düşünemiyoruz. Çünkü hayatta da birisi canınızı yaksa aynı karşılığı veririsiniz. Şu anda Fenerbahçe'ye karşı yapılan herşeyin karşılığını en tehlikeli şekilde vermeye başladık. Allah sonumuzu hayır etsin. Umarım en kısa zamanda eski günlerimize döneriz...
    TariboWest

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Son yaşanan operasyon sürecinde basın nedeniyle bu taraftarın yaşadıklarını bir durup düşünün arkadaşlar lütfen. Kimseye karşı şiddet kullanılması taraftarı değilim. Zaten kulübümüz ağır bir suçlama altında. Basın da ilk günden beri şikeci, küme düşürülmesi gerekir gibi yetkililere 'yol gösterici', topluma suçlu ilan edici bir tutum sergilerse ağır tepki görür. Basına karşı birçok eylem yapıldı. Hangisini okudunuz, izlediniz basında? Tepki tüm basının tutumuna değil elbet. Bu süreçte habercilik yapmaya çalışanları da vardı. Ama forumdaki operasyon konusunda da sıkça dile getirilen 'özel' basın kuruluşlarının yaptığı karalama kampanyasının sonucudur bu. Geçenlerde Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin Anıtkabir ziyaretini "Fenerbahçelilerden anlamsız ziyaret" manşetiyle verenlere, Aziz Yıldırım'ın eşgal belirleme fotoğrafını manşetten yayınlayanlara, ilk günden beri Ekrem Açıkel, Mehmet Baransu, Atilla Türker gibi güçten yana pervane isimlerin iddialarını, söylediklerini sürecin geleceği nokta olarak gösterenlereydi bu tepki.

Kimse kusura bakmasın ama basına karşı basın bildirisi mi yayınlansaydı, pankart mı yapılsaydı? Fenerbahçe forumlarına bir göz gezdirin. İnsandan bahsedilmiş madem, o insanların durumunu da bir düşünün. Tamam takılmak, dalga geçmek olacak. Rekabetin doğasında var. Ben dün tribünde Kümede kal Galatasaray' diye bağırdıysam, bugün de bana takılacak Galatasaraylılar. Bunların dışında insanlıktan bahsediyorsak eğer; henüz sadece şüpheli olduğu halde 87 yıl hapis cezası kesilen, şikeci diye adı çıkarılan Aziz Yıldırım'a da azıcık değinelim. Fenerbahçe taraftarı insanların neler yaşadığını, kimi basın kuruluşlarının bu duruma etkisinin ne derece olduğunu düşünelim.

Şiddet yanlısı değilim. Ama basın haddini aştı. Bu kimi basın organları Fenerbahçe'ye karşı aleni bir savaş başlattı. Sağduyulu davrananları tenzih ederim ama birçok rakip takım taraftarının da ağzının suyu aktı bu durumu karşısında. Çok hoşlarına gitti. Bilmiyorlardı Fenerbahçelinin duygularını. Bu durum Sigma'dan 7 yemeye benzemiyor. Bu durumun psikolojisi Pendikspor'a elenmeyle aynı değil. Bu durumun yaşattığı travma son maçta kaybedilen 2 şampiyonluktan kat be kat fazla, ağır.

Nihayetinde bir spor olayıdır. Ama dediğim gibi ülkemizde taraftarlık çok farklı yaşanıyor. Bunu da göz önünde bulundurmalıydı basın. Buna göre yayın yapmalıydı. Yanlış haberler yapılır, yapılıyor her yerde. Ama doğrudan bir camiayı karşına alıp karalarsan, bunu arttırarak devam edersen buınun sonuçları olacaktır. Bu yürüyüş olur, pankart olur. Eğer hala anlayamazsan tasvip etmesek de, yaşanmasını istemesek de taş olur sopa olur. Bu savaşı kimi basın kuruluşları başlattı. Şu yaşanan olayların suçlusu tamamen Fenerbahçe taraftarı değildir.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Sadece medyada degil, TFF'de taraftari gerdi. Bir an once herseyi net bir sekilde gozlerimiz onune serseler cok iyi olcak.

Gerci her turlu medya galip gelcekya, gunluk hayatimizin her yerindeler.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Basın bir malzeme buldu mu üzerine gidiyor, yeter ki sansanyon yaratsınlar. Basının davranışı gerçekten mide bulandırıcı ama şike soruşturması bitmeden bütün olayları Fenerbahçe'yi bitirmek için komplo olarak görmek de doğru değil. Diğer takımların taraftarları kesin bir yargıda bulunmak için bekliyor, satmıyorlar başkanlarını. Herşeyin belirsiz olduğu bu dönemde kesin yargıda bulunmamak gerek bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Rüzgar Eken Fırtın Biçer..

Dün yapılanların sonuna kadar arkasındayım ve her söylenen tezahüratın altına da imzamı atarım.. Gelsinler varsınlar tutuklasınlar, atsınlar içeri. Zaten Kulüp başkanı içerdeyken biz napalım dışarda.. Emin olun dün 40 bin kişi de bunları düşündü.. Bir tepki verilmesi gerekiyordu artık..

Spor dostluk kardeşliktir dedik, küfür yok dedik, dedikçe üstümüze çıktılar..

Umuyorum ki bundan sonra içerdeki tüm maçlarımızda aynı taraftar kitlesi oluşur stadda..

Kimse unutmasın Fenerbahçe'nin sahibi Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan değildir. Fenerbahçe Fenerbahçelinindir, Fenerbahçe Türkiye'dir..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Hoşunuza gitmeyen yayınlar yapan gazete,dergi,tv kanalı gibi basın organlarını takip etmeyerek tepki gösterilmesi gerekiyor,onlara şiddet uygulayarak değil.Madem 25 milyonun duygularıyla oynuyorlar,en azından yarısı bu gazeteleri satın almasa,internet sitelerine girmese veya kanallarını seyretmese çok güzel bir tepki olur kanımca.Ayrıca daha da etkili olur.Şiddet basit bir çözüm ve bana göre asla kabul edilemez bir şey.Orada şiddete uğrayanların- türk ya da değil- bir kısmının bu yaşanılanlarda payı olmaması bile bu şiddetin uygulanmaması gerektiğine ve savunulamamasına yeterli.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Hoşunuza gitmeyen yayınlar yapan gazete,dergi,tv kanalı gibi basın organlarını takip etmeyerek tepki gösterilmesi gerekiyor,onlara şiddet uygulayarak değil.Madem 25 milyonun duygularıyla oynuyorlar,en azından yarısı bu gazeteleri satın almasa,internet sitelerine girmese veya kanallarını seyretmese çok güzel bir tepki olur kanımca.Ayrıca daha da etkili olur.Şiddet basit bir çözüm ve bana göre asla kabul edilemez bir şey.Orada şiddete uğrayanların- türk ya da değil- bir kısmının bu yaşanılanlarda payı olmaması bile bu şiddetin uygulanmaması gerektiğine ve savunulamamasına yeterli.
    Katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Dünkü tepki çeşidi, basının korkup sinmesini değil aksine kalemini şertleştirmesini daha fazla uydurma haber yapmasını sağlar yani kutuplaşmayı arttırır. Ayrıca suçluluğu kesinleşmemiş herkes masumdur derken, basını bu denli eleştirirken ellerinde delil olmadan başkanımızı kulübümüzü karalama kampanyası yapıyorlar, bizim kötülüğümüzü istiyorlar derken, sizlerin elinde en ufak bir delil olmadan körü körüne savunmanız da manidar. Ben suçludur değildir demiyorum, ancak ilerleyen dönemlerde Aziz Yıldırım ya da başka bir yöneticinin suçu sabit görülür hem şahıs hem kulüp ceza alırsa, yani basın kısmen de olsa haklı çıkarsa o zaman bu verilen tepkiler anlamsız olmayacak mı ? Kalkıp özür dileyecek mi yabancı madde atanlar ?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Dünkü tepki çeşidi, basının korkup sinmesini değil aksine kalemini şertleştirmesini daha fazla uydurma haber yapmasını sağlar yani kutuplaşmayı arttırır. Ayrıca suçluluğu kesinleşmemiş herkes masumdur derken, basını bu denli eleştirirken ellerinde delil olmadan başkanımızı kulübümüzü karalama kampanyası yapıyorlar, bizim kötülüğümüzü istiyorlar derken, sizlerin elinde en ufak bir delil olmadan körü körüne savunmanız da manidar. Ben suçludur değildir demiyorum, ancak ilerleyen dönemlerde Aziz Yıldırım ya da başka bir yöneticinin suçu sabit görülür hem şahıs hem kulüp ceza alırsa, yani basın kısmen de olsa haklı çıkarsa o zaman bu verilen tepkiler anlamsız olmayacak mı ? Kalkıp özür dileyecek mi yabancı madde atanlar ?
    Suçsuzluğu savunmak için kanıt gerekmez. Suçsuzluğun ispatı diye birşey yoktur. Aslolan suçun ispatıdır. Kimse suçsuzluğunu ispatla yükümlü değildir hukuksal açıdan.

Bu operasyonda iki sonuç var; ya suçlu çıkacaklar, ya da suçsuz. Basının davranışı olasılıklar üzerine konuşmak değil maalesef. Basının düşüncesi sabit, hükmü verdiler: Suçlular. Fenerbahçe küme düşecek, Yöneticiler hapis yatacak. Bizlerin tepkisi basının hüküm vermesine. Gizli yürütüldüğü söylenen bir soruşturmada henüz kanıt da, delil de belli değilken basının Fenerbahçe ve yöneticilerini şikeci ilan etmesine tepkimiz. Fenerbahçe'yi resmen küme düşürenlere tepkimiz. Fenerbahçe'ye ve soruşturmada gözaltına alınan isimlere atılan çamura, yapılan karalamaya tepkimiz. Başından beri deniyor ki suçsuzluğuna inanıyoruz. Delil belli değil, kanıt belli değil, ne ile suçlandıkları net bir şekilde belli değil hukuki olarak. Basında hüküm verildi ama. Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis verildi. Fenerbahçe küme düşürüldü.

Böylesine sert bir tepki gerekliydi. Varsın daha da sertleşsin üslupları. Onlar kalemleriyle kağıtlarıyla dövmeye çalışıyorlar Fenerbahçe'yi. Şiddet sadece fiziksel temastan mı ibaret? Kimi basın organlarının Fenerbahçe'ye karşı tutumu bir şiddet gösterisi değil midir?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Suçsuzluğu savunmak için kanıt gerekmez. Suçsuzluğun ispatı diye birşey yoktur. Aslolan suçun ispatıdır. Kimse suçsuzluğunu ispatla yükümlü değildir hukuksal açıdan.

Bu operasyonda iki sonuç var; ya suçlu çıkacaklar, ya da suçsuz. Basının davranışı olasılıklar üzerine konuşmak değil maalesef. Basının düşüncesi sabit, hükmü verdiler: Suçlular. Fenerbahçe küme düşecek, Yöneticiler hapis yatacak. Bizlerin tepkisi basının hüküm vermesine. Gizli yürütüldüğü söylenen bir soruşturmada henüz kanıt da, delil de belli değilken basının Fenerbahçe ve yöneticilerini şikeci ilan etmesine tepkimiz. Fenerbahçe'yi resmen küme düşürenlere tepkimiz. Fenerbahçe'ye ve soruşturmada gözaltına alınan isimlere atılan çamura, yapılan karalamaya tepkimiz. Başından beri deniyor ki suçsuzluğuna inanıyoruz. Delil belli değil, kanıt belli değil, ne ile suçlandıkları net bir şekilde belli değil hukuki olarak. Basında hüküm verildi ama. Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis verildi. Fenerbahçe küme düşürüldü.

Böylesine sert bir tepki gerekliydi. Varsın daha da sertleşsin üslupları. Onlar kalemleriyle kağıtlarıyla dövmeye çalışıyorlar Fenerbahçe'yi. Şiddet sadece fiziksel temastan mı ibaret? Kimi basın organlarının Fenerbahçe'ye karşı tutumu bir şiddet gösterisi değil midir?
    Abi şimdi söyle söyleyim, hukuk açısından çok bilgi sahibi değilim ancak yürüttüğüm mantığa göre, suçsuzluk da ispat gerektirmez mi ? Misal bir cinayet davası, o gün o saatte başka bir yerde başka insanlarla olduğunu ispatlayarak suçsuzluğunu kanıtlayabilirsin. Basit bir mantık belki ama böyle düşündüm.

Basının olayında ben Fenerbahça taraftarını eleştirirken empati de yapıyorum, basının bu huyunu yeni öğrenmedik biz, her olayda en ufak malzemeyi büyütürek, abartarak rant sağlamaya çalıştıklarını herkes biliyor. Çoğu habercinin piyasada kalabilmek için yaptığı şey bu o nedenle içlerinden çok azı sıyrılıyor, onların görüşünü okurken, dinlerken herkes saygı duyuyor. Spor basınında örnek olarak, Bülent Timurlenk, Uğur Meleke gibi.

Bence verilmesi gereken tepki Şemsi'nin dediği gibi olmalıydı, böyle bir organizasyon onlara çok büyük darbe vurabilirdi. Biz zamanında Galatasaraylılar olarak Hürriyet gazetesi için denedik bunu, pek başarılı olamadık ama ben her gün baktığım Hürriyet'in sitesine Ercan Saatçi'den sonra hiç bakmadım, gazeteyi almadım, aldırmadım. Sizlerin maruz kaldığı olay ise çok daha büyük, haliyle bu yönde bir tepki çok etkili olabilir. Hatta kısmen yapılıyor bu, Lig Tv diğer kuruluşlara göre çok yumuşak geçiyor haberlerini, çünkü bir takım iptaller söz konusu olmuş. Tabii onların ticari boyutunu da gözardı etmemek gerek.

Son paragrafına katılıyorum, ancak şiddeti şiddetle çözemezsin, daha da körüklersin diye düşünüyorum.

Mesaj Yetkileri