yalan degil dogru bir açiklama"bence". neden dersen sneijder"e basin toplantisinda sormuslardi fenerbahçeden teklif aldinizmi diye o arada hemen lutfi aribogan sneijdere soledi almadim vs tarzinda soyle diye kayitlari açip bakabilirsiniz yani kulagina dogru fisildadi. ordan yola çikarak demekki sneijder ile gorusmeye gidildi veya teklif vs edildi ki aribogan almadigini soyle dedi o sirada nedeni ise gayet basit medyaya haber olcakti 3-5 gun gundemden dusmucekti ortalik kiziscakti.
Konuşma ve sataşma deyince Adnan Öztürk ve Aziz Yıldırım'ı tek geçerim.
ne yani kasım dan aralıktan beri biz sneijder le ilgilenmiyormuyduk son bir nabız yoklama için gitmişlerdir olabilirde çünkü sneijder tam aradığımız adamdı ama bunun sneijder transferini engellemeye çalışmak için gösterilmesi yanlış dolayısıyla abest bir açıklama.
kendi yöneticlerimizi zaten eleştiriyoruz hatta abdullah kığılı için bir iki kere gömlekçinin işini yapması gerektiğini belirttim
Last edited by Önder HOCA : 06.Şubat.2013 at 19:54
Nijerya Mali karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapattı ve %90 finale çıktı.Yobo'yla ayrılıgımız daha da uzadı.Bu arada Emenike'yi izledikçe icim gidiyor ya fizik olarak daha da güçlenmis yakın zamanda La Liga yada Premier lige gider.
Bir de Aziz Yıldırım'a diktatör diyenler için ; adam her seferinde seçimle o koltukta kalıyor. Biri çıkıp aday olsun ve kazansın aynı şekilde onu da desteklerim ben.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Kulüp yine açıklama yapmış.
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=33229
Taraftar yüzünden (!) aldığımız cezaları ve Bate maçında uçan geliri falan koymuşlar alt alta, Söylemek lazım bugün Fenerbahçe onun yüzünden girdiği bataklıktan çıkmaya çalışıp, bu mücadelede hala ayaktaysa, inceden inceye çamur atmaya çalıştığı taraftar sayesindedir, İki yuhlandı diye hemen taraftarı karalamak ayıptır. Sanki babasının malı bu kullüp, yapıştı koltuğa kalkmadı gitti.
Taraftarın verdiği zarardan oluşan bir liste çıkarmış, Aziz Yıldırım'ın vermiş olduğu zarardan bir liste hazırlansa kalemler tükenir, klavyeler eskir...
...
Taraftarı takımdan soğutuyorlar gibi bir hava hakim
aziz yıldırım kendi topuğuna sıkıyor. fenerbahçe'nin temiz olduğuna inanan taraftarın kendisinin arkasında durmasının sebebi kara kaşı kara gözü yahut mevkisi ya da saygınlığı değil, yalnızca fenerbahçe'dir. bunu hala anlayamadı. yaptığı icraati helal edip gitsin. biz verdiği zararları sineye çekeriz.
Ben taraftar haklı demiyorum. İşi ekonomik boyuta getirip taraftarı para üzerinden vurmak, Aziz Yıldırım'ın yapacağı en son şeydir. Açıklamada işin ekonomik boyutuna girmeden bir açıklama yapmak yerine bu yolu seçmek büyük hatadır. Bu kulüpte çarklar bu büyük taraftarın yıllardır verdiği koşulsuz maddi ve manevi desteğiyle işliyor. Örneği açıklamada 2 milyon 800 bin lira civarında taraftar zarar vermiş vs deniliyor, onca zarar içinden sadece ufak bir örnek (yakın örnek diye veriyorum)
Emre'yi gönderiyorsunuz
Yerine Ortasaha ihtiyacınız doğuyor
Topal'ı 4.5 milyon € karşılığında alıyorsunuz
Çare olmuyor
Apar Topar Meireles'i 10 milyon € karşılığında alıyorsunuz
Çare olmuyor
Tekrar Emre'yi getiriyorsunuz
Hem de elden bedavaya çıkmasına rağmen 350 bin € karşılığında.
Yapılan basit bir hata Kulübün kasasına 15 milyon € zarar veriyor. Peki bunun hesabını kim soracak ?
...
Ben yönetim biçiminden, saha içi sonuçlarından dolayı Aziz Yıldırım'ı eleştiriyorum hatta artık ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu son yaptıklarını da destekliyorum. O yapılanlar kulübe zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Bakınız BATE maçında ev sahibi avantajımızı kullanamayacağız ve büyük ihtimal o maç da kötü geçecek.
Bu ülkede taraftarlık çok farklı yorumlanıyor. Sahaya meşale atmak, tribüne çakı sokmak, rakip takım taraftarını dövmek taraftarlık değildir. Ben de başkan olsam tüm taraftar gruplarını karşıma alırdım ne yalan söyleyeyim. Herkes paşa paşa tek başına maç izleyemez mi? Nedir bu topluluk psikolojisi. İnsanımız da kendini birilerinin himayesine sokmaya bayılıyor zaten
Aziz Yıldırım verecek tabii ki . Tesisleşme bakımından , maddi imkanlar bakımından kulübe çağ atlatan, Fenerbahçe'yi tam anlamında spor kulübü yapan Aziz Yıldırım verecek bu hesabı da.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Tabi ben de Aziz Yıldırım'ın gitmesini istiyorum ama böyle değil. istifa sesleriyle değil , 'hoşçakal büyük başkan' diyerek uğurlamalıyız ve gelecek kişinin nokta atışı olması gerek.
Yoksa , Yargıtay sayesinde kurtulacağız diyenlerin benim gözümde Baransu , ROK gibilerinden hiçbir farkı yok.
Ferit Şahenk veya Ali Koç gibi adamlara bıraksa artık şu işi başkan
Suçu at taraftarın üstüne.İyi başkan afferin devam.98.500.00.-TL Bu para Trilyon mu yoksa bin lira mı ?
Bin lira hesaplandığı zaman.Eğer yukardaki trilyon değilse.Toplam 3 Milyon Tl zarara girmişiz..
Peki ya başkan krasiçe 7.000.000 Mehmet Topal transferinde 4.500.000 Euro para ödedik ne verim aldık 0.Hasan Ali 3.750.000 Euro
Bakalım bu üç transferin maliyeti ne yapıyor ? 35.000.000 Trilyon para yapıyor başkanım şimdi kim daha cok sokağa para atmış oluyor biz mi Siz mi ?
Yok yere alınan bir saha kapatma cezası var ortada. Bu tamamen taraftarın suçudur. Son zamanlarda sürekli saha kapatma cezası alıyoruz zaten.
Bunun dışında fenerbahçe'yi bu haline bizim aldığımız formalar getirmedi. Mali olarak büyüyebilmek bir sistem işidir. Aziz Yıldırım ilk geldiği yıllar başarısızlığı göze aldı ve yatırımını spor kulübü olmaya,tesisleşmeye odakladı. O zamanki Türkiye şartlarında bunu yapabilmek büyük iştir. Kaldı ki hala öyle. Biraz başarısız olan herkes gider.
Şimdi kalkıp sırf mualif olmak için başkanı ve ekibini mali konularda eleştirmek insafsızca geliyor bana. Bu adam ve ekibi bir kaç sınıf atlattı fenerbahçeye bu tip konularda. Mali olarak sıkıntıdaysak bunun sebebi 3 temmuz sürecinden sonra aksayan nakit girişidir. Bunun sorumlusu olarak da başkanı göstermek, "şike yapmasaydı" demek o zamandan beri şike yapmadığımıza inanan insanları sırtından vurmak oluyor.
Biraz yukarda da yazılmış Krasic,Hasan Ali ve Mehmet Topal'ın maliyetleri. Hasan Ali ve Topal gayet verimli oynuyorlar zaten ona yorum yapma gereği bile duymuyorum ama Krasic transferi şu an için boşa gitmiş gibi duruyor evet. Sezon öncesine gelecek olsak gerçek bir sağ açığımız yokken Krasic önerildiğinde kim hayır derdi? Hangimiz "Krasic'in ölüsü bile yeter bu lige" demezdi? Bir çoğumuz bunları derdik diye düşünüyorum.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Krasiç transfer hilesiydi ama tutmadı gibi görülüyor.
@sananes
Aziz Yıldırım bu iş sistemli yaptı doğrudur ama taraftarın kulübe verdiği maddi desteği sadece "alınan formalar" olarak görüp küçümsemek olmaz, Sırf Aziz Yıldırım'ı paklamak için kendinizi düşürmeyin. Hani resmi sitede yazıyor ya sadece Bate maçından uçan gelir 2 milyon lira diye, Taraftar o fahiş fiyatlara almasın o biletleri, doldurmasın o stadı bakayım hangi sistem sizin kalkınmanıza yardım ediyor. Arz ve Talep dengesi bu ve ekonomik yönden (reklam,sponsor,ödül dışında) iş taraftarın vereceği desteğe ve paraya bakıyor.
"Sezon öncesine gelecek olsak gerçek bir sağ açığımız yokken Krasic önerildiğinde kim hayır derdi? Hangimiz "Krasic'in ölüsü bile yeter bu lige" demezdi? Bir çoğumuz bunları derdik diye düşünüyorum."
Aykut Kocaman bu sistemde oynayacağını ilk günden biliyordu. Mehmet Topuz varken, Üzerine bir de Kuyt alınmışken gidip 3. bir sağ açık almak transfer yapmak için yapılan bir transferdi ve elde patladı maalesef. İşin komik tarafı Krasiç'i oynattığı zamanda Sol tarafta oynatıyor.
...
Caner'den beklediği bek performansını göremediği için Ziegler alınmıştır. Topal zaten 4-3-3 için alındı kimsenin yerine değil. İlla birinin yerineyse Selçuk'un yerinedir. Emre'nin gönderilmesine hep karşıydım ama sağolsun basın rahat bırakmıyordu. 6 ay kafa dinlemesi iyi gelmiştir.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
O zaman transfer politakası komple yanlış yapıldı.Emre'yle sözleşme imzalayacaktın.Miereles-Topal hiç gerek kalmıyıcaktı.Ziiegler'de Oturup sözleşme imzalıyıcaktın.Hasan Ali'ye gerek kalmıyıcaktı.Özgür Çek yedeği olucaktı.
Kuyt,Salih Uçan transferiyle transfer sezonunu kapatıcaktık.
Zokora ilk maçta yine Emre'ye tekme sallar bir tane.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Topal gelirken tino costa ile beraber gelecekti ama bizim beceriksiz Ali Yıldırım getiremedi tino costayı.Siz Meirelesi Aykut Kocamanında raporu doğrultusunda alındığınımı zannediyorsunuz ?
Son çara olarak meireles geldi oda nasıl geldi hala anlamış değilim.
Meirelesin yaptığını Salih çok iyi yapar demiş arkadaş futbol sadece top bizdeyken oynanmıyor. Top rakipteyken pozisyon alma çok önemli meireles bunu saha içinde müthiş yapıyor değil salih 4 tane salih olsa meirelesin yaptığını top rakipteyken yapamaz.