Sayfa 323 / 896 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon
9,661 ile 9,690 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    bugün transfer/transferler açıklacanak gibi geliyor bana.
    İnşallah.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Fransız basınında Brandao'yla ilgilendiğimize dair haberler çıkmış.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Zamanında Volodenkov, Tsigalko, Okoronkwo, Nikiforenko, Aghahowa, Costanza gibi isimleri alan takım batardı.

O yüzden biraz gerçekçi olmak lazım. Lukaku ve Kadlec değildir Fenerbahçe'nin transfer etmesi gereken adamlar. Kaldı ki geleceğinin bu kadar parlak olduğu iddia edilen oyuncular da Türkiye'yi tercih etmiyorlar malumunuz.

Zaten gelecekleri varsa da gelmesinler Türkiye'ye özellikle büyük takımlara. Büyük takımlarımız her sene şampiyon olmak için oynadıkları için çok tahammülsüz oluyor. Başarısız bir grafik çizdiğinde affetmezler, genç falan dinlemezler sokarlar yerin dibine.

Fenerbahçe'yi her zaman sansasyonel transferler yaparken görüyorduk ama bu sene biraz ağır gidiyorlar. Fenerbahçe'nin belli bölgeleri çok sıkıntılı özellikle forvet ve orta sahada iş tamamen birkaç oyuncuya bağlı gibi gözüküyor. Fenerbahçe'nin en az 3-4 transferle kadrosunu güçlendirmesi lazım. Orta sahada Emre Baroni oynasa yedekleri Selçuk, Mehmet Topuz falan. Türkiye'yi bir yere kadar götürür bu kadro ama Avrupa hüsran olur gibi geliyor bana.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

İşin gerçeği transfer için o kadar acele edenlerden değilim. Fakat transfer dönemi sadece gelecek oyuncular etrafında yoğunlaşılacak bir süreç değil... Bazı oyuncuları göndermekte en az oyuncu almak kadar faydalı hamle olabilir. Biz gönderilmesi gereken oyuncuları da göndermeyi beceremiyoruz. Kadro şişkinliği en tehlikeli unsurların başında gelir. Hele gruplaşmaların yoğun olarak yaşandığı bir takımda...

Şimdi denilebilir ki; "yenisi gelmezse" diye tedbir amaçlı tutuluyorlar. Bu çok yanlış... Yani kangren olmuş bir dokuyu kesmen lazım... Yerine protez bulamazsam filan diye düşünemezsin... Sonu gelmez...

Daum dün basın toplantısında (ne kadar kendinden ve ikiyüzlü kişiliğinden nefret etsem de) ilginç şeyler söyledi. "Brezilyalıların bu kadar büyük bir grup oluşturması sorun mu" diye sordular. "Ben oyuncuların bir grup halinde dolaşmalarından memnun olurum, ama önceden tek bir Brezilyalı grup vardı; bu gelişimde birden fazla Brezilyalı grup gördüm" dedi. Yine "Türk oyuncular arasında da ayrı ayrı gruplar olduğunu" söyledi.

İşe yaramayan oyuncuları, Önder ve Deivid başta, Volkan Babacan ve hatta Bilica... Bir an önce göndermek transfer kadar faydalı olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Şimdi denilebilir ki; "yenisi gelmezse" diye tedbir amaçlı tutuluyorlar. Bu çok yanlış... Yani kangren olmuş bir dokuyu kesmen lazım... Yerine protez bulamazsam filan diye düşünemezsin... Sonu gelmez...
    Aslında Fenerbahçe bunu yapmadı da değil. Geçen sezon devre arasında Kazım'ı takımdan yollamaları radikal bir karardı. Aziz Yıldırım endeksli bir kulüp olduğu için Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın kişisel isteklerine göre şekilleniyor her şey.

Mesela Guiza olayı. Guiza'da o kadar ısrar edilmesi. Aziz Yıldırım da böyle olmasını istediği için böyle olmuştur. Yoksa Aziz Yıldırım'ın istemediği bir oyuncu her maç ilk onbirde çıkacak sahaya...

Dünya kupası yeni bitti oyuncular tatilde olabilir. Eğer dünya kupasında oynamış bir kaç oyuncu ile anlaşılacaksa bu sürenin uzaması normal. Ama yine bekletip bekletip Josico gibi bir adam getirirlerse diye korkuyor taraftar.

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Mesela Guiza olayı. Guiza'da o kadar ısrar edilmesi. Aziz Yıldırım da böyle olmasını istediği için böyle olmuştur. Yoksa Aziz Yıldırım'ın istemediği bir oyuncu her maç ilk onbirde çıkacak sahaya...
    Güiza'da ısrar doğruydu, hala ısrar edilmeli.

Anelka'da ısrar edilmedi, sonuç ortada. O zaman Anelka'nın maruz kaldığı eleştiriler ile Güiza'nın bugün aldığı eleştiriler aynı eksende. Futbol değil deniyordu Anelka için de, şimdi aynı eleştiriyi yapanların sesi çıkmıyor. Güiza da öyle, şimdi asıp kesiliyor.

Zaten Türkiye'de herkes teknik direktör. Del Bosque, Aragones, Löw, Hiddink futboldan anlamıyor diye ülkeden gönderildiler. Zico da bunların son örneği aslında.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

Anelka'da ısrar edilmedi, sonuç ortada. O zaman Anelka'nın maruz kaldığı eleştiriler ile Güiza'nın bugün aldığı eleştiriler aynı eksende. Futbol değil deniyordu Anelka için de, şimdi aynı eleştiriyi yapanların sesi çıkmıyor. Güiza da öyle, şimdi asıp kesiliyor.

Zaten Türkiye'de herkes teknik direktör. Del Bosque, Aragones, Löw, Hiddink futboldan anlamıyor diye ülkeden gönderildiler. Zico da bunların son örneği aslında.
    Guiza da ısrar edilmeli mi?Bir taraftar olarak amaç takımın başarılı olması mı Brazilya'lılardan kurtulup Guiza gibi dandik Avrupalı'lara mı kalması mı?Brazilyalı sevdalısı değilim ama Guiza kalsın Alex gitsin demek çok saçma.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bütün olay burada bitiyor sanırım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Daniel Güiza kötü futbolcu değil. Kötü futbolcu olsaydı pozisyona bile giremezdi. Daniel Güiza pozisyona giriyor fakat atamıyor çünkü psikolojik sorunları var. Buraya geldiğinde İspanya'da gol kralı olmuş Euro 2008'de bir kaç gol atmış güzel bir sevgilisi ve çocuğu olan bir adamdı. Geçen 2 seneye baktığımızda iki sezonda gol krallığı yarışında geride kalmış milli takıma alınmamış sevgilisi terk etmiş bir Güiza var. Kötü futbolcu olsaydı Rüştü'ye o aşırtmayı Gaziantepspor maçında o golü atamazdı. Bunlara rağmen bence Güiza gönderilmeli çünkü artık adam psikolojik olarak bitmiş. İspanya'ya dönüp şansını tekrar denemeli bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

Anelka'ya bizim takımımız ayak uyduramadı. Çünkü o çok hızlı bir oyuncuydu. Attığı goller, yaptığı hareketler ortada. Fakat Güiza'nın hala o boş kalelere kaçırdığı goller, karşı karşıya kaçırdığı goller aklıma gelince delleniyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Anelka kendi ayrılmak istedi diye hatırlıyorum ben. Yanlış mı hatırlıyorum?

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Evet kendi ayrilmak istemis. Adnan Polat'in da bir aciklamasi vardi Aziz Yildirim'la sohbetinde Aziz Yildirim Anelka'nin ayrilmak istedigini söylemis.

Güiza kötü bir futbolcu değildir,ancak Fenerbahçe'de başarısız olmuştur.

Türkiye'de Galatasaray-Beşiktaş-Trabzon-Bursa dışındaki takımların Fenerbahçe'ye karşı nasıl oynadıkları belli.

Önce durdurayım,sonra bir şekilde atarım düşüncesiyle.

4 tane çakılı adam,çok geriden kurulmuş bir savunma arasında bütün enerjisini kendini boşa kaçırmak için maç içinde sürekli koşan bir Güiza izledik Anadolu takımları ile yaptığımız maçlarda.
    Bu şekilde bütün enerjisini harcadığı için top ayağına geldiğinde bırakın adam geçmeyi,yıkılıyor adeta.Maç içinde fırsatını bulunca da tükendiği için son vuruşlarda çok etksiz kalıyor.

Kısacası oyun stili Fenerbahçe'ye ve Türkiye Ligine uygun bir golcü değildir Güiza.Fakat İspanya La Liga'da bir sezonda penaltısız 27 gol atmış,20 küsür kez İspanya Milli Takımında forma giymiş bir Güiza'nın kesinlikle iyi bir futbolcu olduğunu söyleyebilirim.

Nasıl bir santrafor almamız gerektiğinin tanımını Aykut Kocaman yapmıştı zaten.Umarım Aykut Kocaman'ın istediği özellikte olan bir futbolcuyu alırız.İsim çok da önemli değil benim gözümde.

Güiza konusunda şunu söyleyebilirim.

Boş kaleye kaçırdığı goller vs. hepsini bir yana bırakalım. Bu adam herhalde İspanya'da da gol boş kaleye kaçırıyordu veya bu tarz goller kaçırıyordu. Mallorca maçlarının tamamını izlemedik. Yani Güiza 27 gol atmışsa, İspanya'da 27 pozisyona girmiş ve hepsini golle sonuçlandırmış olacak hali yok. Akıl var, mantık var.

Esas sorun, takımın pozisyona girememesi. En son Trabzonspor maçında toplam girdiğimiz pozisyon sayısı, bütün seneye bedel. Güiza o maçta akıl almaz goller kaçırdı, ama bir tane de attı. Bunu unutmayalım.

Güiza çok fazla pozisyona girebilen bir futbolcu. Bu sebeple de golle burun buruna, kaçırabiliyor da atabiliyor da. Ama esas sorun, daha fazla pozisyona girilmeli. Güiza yerine başka bir forveti koysaydık geçtiğimiz 2 sezonda, o kadar iddialı söylüyorum ki Güiza'nın attığı golleri atamazdı, çünkü pozisyona giremezdi. Zira takım pozisyon üretemiyor. (Güiza böyle kısır bir takımda fazla pozisyona giriyorsa onun bireysel başarısıdır bence. Defans arkası koşuları çok iyi yapıyor ofsayta düşmeden.)

Baros'un bu kadar gol atmasının sebebi, futbolcunun kalitesinin yanı sıra takımın çok pozisyon üretmesi. Baros'u bizim takıma koy, Galatasaray'daki kadar gol atamaz.

Güiza çok kaliteli bir futbolcu. Sadece gol atan değil, attıran da bir futbolcu. Yaptığı asistleri bir hatırlayın. Türkiye Kupası final maçında Alex'e yaptığı asist vardı ki müthişti. Yine geçen sezonki Trabzonspor deplasmanındaki Alex'e attırdığı gol süperdi, harika asist yapmıştı.

Bunları yapan bir adam kötü futbolcu olamaz. Eğer biraz yansız bakarak, kendinizi medyanın yazdıklarından soyutlayarak veya çevredeki eleştirilerden soyutlayarak değerlendirme yapacak olursanız benim ulaştığım sonuçlara ulaşırsınız.

Anelka da pozisyona giremiyordu, Kezman da. Girdikleri nadir pozisyonları da kaçırınca eleştiri alıyorlardı. Kimse takımın pozisyona girme yeteneğini sorgulamıyordu. Bizim koca sezon 1-0 1-0 yendiğimiz maçların sayısını düşünün. Zaten az gol atan bir takımda, Güiza 11 gol attı, Alex de 11 gol attı. Takım zaten az pozisyon üretip az gol atıyor. Barcelona veya R.Madrid değil ki bu takım Güiza'dan 20 gol beklensin. Alex ve Semih 16-17 golle kral olmuşlardı hatırlarsanız. Senelerdir aynı sorun, pozisyon üretme konusunda yaşanan sıkıntının sonucundaki golsüzlüğün ve başarısızlığın faturası İSİM FARKI GÖZETİLMEKSİZİN FORVETE kesiliyor.

Bugün David Villa Güiza yerine sahada olsa, çok da farklı olmazdı sonuç. Ibrahimovic, Eto'o gibi futbolcular Barcelona sistemine adapte olamadıkları için biletleri kesiliyor, ki bu futbolcuların kalitesi tartışılmaz. Bizde de sistem uğruna kaliteli futbolculara yazık ediliyor, anlatmak istediğim bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Zaten Güiza kadar pozisyona giremeyeceğini düşünüyorum Semih'in. Deniyor ya Semih olsa atardı, Semih olsa, Güiza'nın girdiği pozisyonların yarısına giremezdi, eminim. Kaçırdı diye Güiza'ya kızmak, hiç pozisyona girememekten iyidir.

Yorulup son vuruşlarda ya da topu aldığında sürecek hali kalmadığından başarılı olamıyor yorumuna da kısmen katılıyorum çünkü daha maçın ilk 10-15 dakikalık bölümlerinde bile neler kaçırdığını defalarca gördük. Psikolojik durumu ise oldukça fazla etkiledi formunu.

Anelka da milli takımda tek forvet olarak en uçtaydı, Fransa Milli Takımı çok kötüydü kabul ama Anelka'yı tek başına ileride görevlendirmenin ne kadar yanlış olduğunu da gördük, zaten Daum o dönemde Nobre'yi Anelka'ya tercih ediyordu, Anelka daha çok kenarlarda oynuyordu.

Zico geldiğinde Anelka'nın kalmasını çok istedi, hatta o dönemde avrupada eleme maçlarında forma da giydi Anelka, takımda mutluydu ama Türkiye'den milli takıma gitme şansı olmadığının farkında olduğu için ayrılmak istedi ve gitmesine izin verildi, ayrıldıktan sonra da öyle kötü açıklamalarını duymadım.

Zico çift forvet oynatmayı denemişti, belki Anelka kalmış olsa, o sezon çok daha faydalı olabilirdi ama elde Kezman ve Deivid olunca Zico gelen aşırı tepkiler ve Kadıkıöy'de alınan Bursa mağlubiyetinden sonra Daum'un taktiğine döndü. Brezilyalılarla iyi iletişim, birlik beraberlik çok iyi sağlanıp avrupada çeyrek final oynandı. Çeyrek final oynanırken bile Kezman'dan memnun değildik arada oynayan Semih de çok üstün performans sergilemiyordu.

Hata bu takım yıllardır böyle oynamasına rağmen bu taktiğe uyacak adam alınmaması. Çok kaliteli ya da yıldız olmasına da gerek yok, Nobre örneği var mesela, bu sistemde iş yapıyordu, faydalıydı, Beşiktaş'ta farklı sistemde takıma sağladığı katkı çok düşük kaldı senelerdir.

Güiza bize Aragones'in kazığı olarak kaldı, illa ki bu oyuncu alınacak dedi, alındı. Belki kafasında başka planlar vardı ama O da uygulamada sıkıntı çekti, Semih ve Güiza bir arada sahada olsa da takım çift forvet değil, Alex orta saha, Semih Alex'in yerindeydi. Yani yine Güiza ileride tek başına kalıyordu, üstelik Semih, Alex'n yaptığı işleri yapamadığı için pozisyon bulmak da çok güç oluyordu.

Şimdi görülüyor ki bu sezon da bu sistemle oynanacak, o zaman buna uygun forvet gelsin, yıldız olması, yüksek paralar ödenmesi önemli değil, iş yapacak oyuncu olsun. Güiza'nın takımda kalmasını isterim ama Aykut Kocaman ile sezon başında inatlaşması ile psikolojik olarak da hazır hale gelemeyeceğini düşünüyorum, o inatlaşmaları sebebiyle Aykut Kocaman onu kazanmak için fazla çaba sart etmeyecektir. Ama takımda kalması zor gözüküyor, yedek kulübesinde olması çok büyük sıkıntı doğurmazdı zaten forma şansı da bulurdu baya.
    "YÜCE ATATÜRK"

"Grafite için İstanbul'dan görüşme talebi geldi"

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'un menajeri Dieter Hoeness, Fenerbahçe'nin ilgilendiği ve transfer listesinde olduğu belirtilen Grafite için İstanbul'dan bir görüşme talebinin geldiğini doğruladı.
    Hoeness, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Grafite için yazılı bir teklif gelmediğini, ancak İstanbul'dan bir görüşme talebinin olduğunu belirterek, ''Bir kulüp temsilcisi ile görüşme olduysa yada yazılı bir teklif geldiği zaman temasa geçilmiş olur. Bu iki durum da söz konusu değil'' dedi.

Wolfsburg'un sezon hazırlıklarını Austurya'da sürdürdüğü, tatilde olan Brezilyalı oyuncu Grafite'nin de pazartesi günü kampa katılacağı ifade edildi.

Bundesliga'da 2009 yılında gol kralı olan Grafite'nin transfer bedelinin en az 7,5 milyon Avro olması beklendiği kaydedildi.

19.07.2010
    Kaynak : AA

Serkan abi, Aragones'in kafasındaki plan belliydi. İspanya gibi oynatmaktı amacı takımı. Çift forvet düşünüyordu, Semih ve Güiza. Alex'i de M.Aurelio yerine oynatmıştı hatırlarsan.

Aragones'e büyük haksızlık edildiğini düşünüyorum. Adamın eline verilen kadroyla 4.'lük bile başarıydı. Orta sahada Josico, Maldonado, sağda Kazım, solda Uğur oynuyordu. Emre sezon öncesi kampını kaçırdığından verimi iyi değildi o sezon. Defansta Lugano ile Önder oynuyordu, zaman zaman Yasin.

Kısacası, Aragones başarılı bile oldu diyebiliriz, o orta sahayla ve kadroyla 60 gol attı ligde takım. Daum ise çok başarısızdı, çünkü elinde çok iyi bir orta saha vardı Aragones'in kadrosuna kıyasla.

Aragones klasik 4-4-2 düşünüyordu ama takımın kadrosu o kadar zayıftı ki yapacak bir şey yoktu. Güiza'yı İspanya'ya monte eden Aragones, Avrupa Kupası'nda ondan iyi verim almış, Güiza 2 gol, 1 veya 2 asist yapmıştı.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Daniel Güiza kötü futbolcu değil. Kötü futbolcu olsaydı pozisyona bile giremezdi. Daniel Güiza pozisyona giriyor fakat atamıyor çünkü psikolojik sorunları var. Buraya geldiğinde İspanya'da gol kralı olmuş Euro 2008'de bir kaç gol atmış güzel bir sevgilisi ve çocuğu olan bir adamdı. Geçen 2 seneye baktığımızda iki sezonda gol krallığı yarışında geride kalmış milli takıma alınmamış sevgilisi terk etmiş bir Güiza var. Kötü futbolcu olsaydı Rüştü'ye o aşırtmayı Gaziantepspor maçında o golü atamazdı. Bunlara rağmen bence Güiza gönderilmeli çünkü artık adam psikolojik olarak bitmiş. İspanya'ya dönüp şansını tekrar denemeli bence.
    Dediklerine katılıyorum. Güiza'da potansiyel var fakat icraat yok. Daha önceki sayfalarda yazdığım gibi pozisyona girme gibi çok büyük bir artısı var. Ama sonuca çevirememesi bütün artıları eksiye çeviriyor. Adamın eski karısı yada sevgiliside fuhuş baskınında yakalanmıştı galiba. Ya da öyle birşeyler.

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Anelka'ya bizim takımımız ayak uyduramadı. Çünkü o çok hızlı bir oyuncuydu. Attığı goller, yaptığı hareketler ortada. Fakat Güiza'nın hala o boş kalelere kaçırdığı goller, karşı karşıya kaçırdığı goller aklıma gelince delleniyorum.
    Çok müthiş bir adamdı. Dediğin gibi hızı çok iyidi. Beşiktaş'a attığı bitr gol vardı. Koray'ı sağından atıyor solundan geçiyor sonra ayağının dışıyla müthiş bir vuruş.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

güiza ayağında top tutamayan, top süremeyen, adam geçemeyen, güçsüz, ikili mücadeleye giremeyen vasat bir kontratak oyuncusu. farklı güizalardan mı bahsediyoruz acaba? ben bütün sene bu güiza'yı izledim.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Zaten böyle bir forvet olduğundan başarısız oluyor, 2 sezonda 34 gol atmış gerçi ama yine de bu sistemin adamı olmadığı kesin. Fenerbahçe kontra atak oynamayacağı için, yanında onu tamamlayacak bir forvet olmalıydı ama bu sefer de orta sahann güçlü olması için Alex dışarıda kalacaktı. Zaten Güiza kalsın, oyanasın sürekli de demiyorum, kadroda Semih'ten ve Gökhan'dan daha faydalı olur diyorum, bu nedenle kulübede oturması iyi olurdu.

Aragones ile anlaşıldığında daha şampiyon olmamıştı İspanya, İspanya şampiyon olduktan sonra çok büyük bir güçle geldi Aragones, bu takımda köklü revizyonu yapabilecek en güçlü kişiydi belki de ama hem geldiğinde hazırlıkların başlamış olması hem de Senna ve Alonso ısrarı ve olmadıysa Josico'yu getirin bari, ben onu sakat olmasa milli takıma alacaktım demesi, aşırı inadı, oyuncu yapısının oynayamayacağı oynatma ısrarı sonunu hazırladı. Çözüm üretmekten çok, oyuncular uymaya çalışsın tavrı da itici görünmesine sebep oldu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Kim ne derse desin ben Fb yi transferde bu kadar etkisiz görmek istemiyorum,gidecek adamlar belli ama giden yok .Eksik mevkiler belli gelen yok,para problemi yok deniliyor ama herkes çatır çatır transfer yaparken kimin acizliği bilmiyorum ama biz daha yerimizde saymayı bırak geriye gidiyoruz.Allah aşkına bilica,cristian,güiza,deivid bu adamların daha fener de ne işi var bunları ben halı saha takımına dahi almam.Bana göre tam bir fiyasko ve acizliktir bu yönetimin yaptıkları(sadece futbol takımı transferleri için)

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

önder turacı bursaspor'a gidebilir.
    (/s)

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

üstüne kaç para vereceğiz acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

önder giderse bedavaya gitmeyecek.
    (/s)

önder giderse bedavaya gitmeyecek.
    Bir takas filan mı söz konusu?

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

takas yok galiba.

bursaspor önder için 1.2 m dolar teklif etmiş.

yakında çıkar kokusu.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Keşke verseler... Bizde oynatmazlar para kazanırız. CL tecrübesi olan bir adam, Bursayıda götürebilir Avrupa'da..

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

önder turacı bursaspor'a gidebilir.
    Haydi ya. BursaSpor'da Sivas'a dönecek desenize

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Şu dakika transfer bekliyorum.

1.2 m $ teklif ettilerse bir de hiç düşünmeden verelim bursaspor'a önder'i.

yalnız tam anlamıyla bir sağ bek almak gerekecek Gökhan'a alternatif.

Mesaj Yetkileri