Sayfa 325 / 447 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425 ... SonSon
9,721 ile 9,750 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Meireles de cezalı orta alandaki sistem tamamen değişecek.

Topal - Cris - xxxxxx

Nesil
    2003

UEFA bidligim kadariyla bu sezon Fenerbahce'nin her oynadigi mactan sonra uyari verdi. Bu uyarilar gozardi edildigi ve bir duzelme olmadigi icin de BATE maci seyircisiz oynandi.

Bu seyircisiz macta bile sahanin icine mudahale ediliyorsa, adamlar boyle bir cezayi vermese ilk verdikleri seyircisiz oynama cezasinin da bir anlami kalmazdi.

Bu cezalarla UEFA'nin amaci taraftari hizaya getirmek. Bizim bazi kurallarimiz var. Bu kurallara uygun mac izleyin demek. Bu kurallara uygun izlemezseniz de sizi aramizda gormek istemiyoruz diyorlar.

Her toplumun kurallari vardir. Bu kurallara uygun hareket etmeyenler dislanir.

Bence burada konusulmasi en dogru olan sey UEFA'nin kurallarinin dogrulugu veya yanlisligi degil, bu kurallarin ilerleyen yillarda cignememek icin nelerin yapilmasi gerektigi.

Yillardir ligimizde taraftarlar yuzunden takimlar seyircisiz oynama cezasi aliyor. Bu cezalar her sezon basinda sifirlandigi, yapilanlarda sureklilik olmasina ragmen sanki ilk defa oluyormus gibi cezalandirilmasi yuzunden bu cezalar ogretici olmadi simdiye kadar.

Mesela kufurlu tezahurat yuzunden verilen cezalara bakalim.

Bir defa yapilinca 30 bin TL Ceza (en ucuz mac bileti 50 TL desek, 600 seyircinin odedigi para - KDV vs. gozardi edersek)

Ikinci defa yapilinca 60 bin TL (1200 seyirci)

Ucuncu defa yapilinca 120 bin TL (2400 seyirci - hala bir tribun gelirini cikartamadik)

Dorduncu defa yapilinca 1 mac saha kapatma

Yani icerideki 5. mac seyircisiz.

Besinci defa yapilinca 1 mac saha kapatma.

Yani icerideki 7. mac seyircisiz.

Altinci defa yapilinca 1 mac saha kapatma.

Icerideki 9. mac seyicisiz ve geldik 10. haftaya.

Geriye kalmis 7 ic saha maci.

Yedinci defa yaparsan 2 mac saha kapatma veriyor.

Yani icerideki 11. ve 12. maclar seyircisiz.

13. macta da 8. defa yaparsan 2 mac daha kapali sahan.

14. ve 15. maclar kapali.

16. maci seyircili oynarsin ve kotu tezahurati bu macta da yaptin mi, 2 mac daha kapatma.

17. mac seyirciisiz.

Olabilecek en kotu senaryoda saha 8 defa kapatilabiliyor. 9 macta ise taraftara acik.

Sonraki sezonun ilk maci da seyircisiz.

Daha da vahimi sonraki sezon bir onceki sezon aldigi bir suru ceza unutuluveriyor.

Sahanda kotu tezahurat yaptigin ilk macta aldigin ceza sadece 30 bin TL olarak basliyorsun.

Ustelik seyircisiz oynama cezasi da seyircisiz oynama cezasi degil esasinda. Sadece seyirci var, gelir yok cezasi.

Ders alinmiyor cunku bu cezalar artik normal, hayatin bir parcasi olarak kabul ediliyor. Sahanin kapanmasi ayip degil. Bu nedenle de taraftara ders verme ozelligi kalmadi bu cezalarin.

Ogrenmedigimiz de ozellikle bu sezon hem Galatasaray, hem de Fenerbahce maclarinda saha icinde yakilan mesalelerle belli oluyor. Ki o Galatasaray son 31 lig macinda ic saha macinda seyircisiz oynamiyor. Cezalar hafif. Idareten.

Gecen sezon Fenerbahce taraftari sahanin icini basti.

UEFA benzer bir saha icini basma eylemini gerceklestiren PAOK'a Avrupa'dan men cezasi verdi. Sonra da bu cezayi 3 yilligina erteledi. Yani gelecek 3 yil boyunca PAOK taraftari sahanin icine girerse, 2 yil avrupa kupalarindan men edilecek.

Olaylar da bu: http://www.youtube.com/watch?v=_KQpHdBE010

Bunun cok daha beterini gorduk biz ligimizde.

Ama bir federasyon, bir disiplin kurulu cikip da al sana 5 mac ceza, ustune bir de bu olaylar tekrarlanirsa 15 puaninizi sileriz diyemedi. Bunu disiplin talimatina eklemedi. Tersine, su cezayi nasil dusururuz diye dusunuldu.

Uzun bir suredir Turk futbolunun bu yonleriyle ilgilenmiyorum. Ilgilenmek istemiyorum. Cunku futbolun bu yonleri cok cok cirkin, baydirici, nefret ettirici. Her sey 5-10 sene once nasil islediyse, hala oyle isliyor. Bir milimetre ilerlememisiz, hatta belki de geriye gitmisiz.

Benim dusuncem, futbolun futbolu yonetenlere birakilmayacak kadar degerli ve onemli oldugu. Ama taraftarlar, tuttuklari takim ugruna birbirini yemekten futbolu esas bu hale getirenlerin o pesinden kostuklari yoneticiler oldugunu unutuyor. Bunlardan kurtulmak icin bir araya gelmek yerine birbirleri ile kavga ediyor. Bosuna futbol kitlelerin afyonudur denmiyor. Ama esas afyon futbolun kendisi, guzelligi degil bizde. Futbolun taraf tutma kismi, tanimadigi, etmedigi, sokakta gorup imza istesen sana icinden kufur ederek imza verecek, seni beni hic umursamayan ve sadece kazandiklari paralari dusunen adamlarin yaptiklari edepsizlikleri savunmak icin taraftar birbirine giriyor.

Bu jenerasyon kayboldu artik. Bir sonraki jenerasyon zehirlenmese bari.

Bu arada bu yazinin sonuna kadar birisi okuduysa umarim benim gibi bir futbolseverdir. Gorunen o ki bu sezon Inonu Stadi'nin son sezonu. Tuttugu takim ne olursa olsun Istanbul'da oturan ve imkani olan herkesin o stada yikilmadan once bir defa gitmesini, o havayi solumasini tavsiye ederim. O stat ve o atmosfer buyuk ihtimalle sadece 3 ay (hatta 2) sonra bir daha ayni olmamak uzere sona erecek.
    Last edited by perpetua : 28.Şubat.2013 at 02:11

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

UEFA saçmalamış. Rakip taraftarlar stada girip olay çıkartırsa yine men cezası alacak Fenerbahçe. Kulüp mutlaka itiraz edecektir.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

dünyanın en saçma kararlardan birini aldı uefa.
    olaylar tekrarlanırsa bide men edeceklermiş olaya bak.
    bir sonraki seyircili maça kopuğun biri girse sahaya atlasa hakemin kafayı yarıcak bişey isabet ettirse meşale atsa vs vs vs ne olacak yani..

acayip saçma ötesi bir karar..

taraftar olarak bu yıl özellikle avrupa maçlarında çok ateşliydik meşale vs konusunda 5 maç da seyircisiz olduğundan o avrupa maçları daha kıymetli oldu ama şimdi böyle bir dönüşü olması çok çok kötü oldu.
    umarım bozulur bu karar böyle bir ihtimal vardır da.
    skandal bir karar bana göre

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

@perpetua

Türkiyenin kültüründe tribünde küfür etmek var.Kim ne derse desin.Ben medeniliği de bununla ölçmem asla.
    stadda olup biter, eğlence için küfür eden bi milletiz.
    nedenleri çok derin sosyal araştırmalar gerektirebilir ama türk insanının kısa vadede evrimleşeceğini düşünmek çok yanlış olur.
    ceza ile şekle girmiş bir toplumun da sağlıklı olacağına inanmıyorum ayrıca.

insanların içinden gelen birşey ve yapmaktan keyif alıyorlar, sterss atma olarak görülüyor
    gerçek hayattaki bire bir küfre ve hakarete elbette karşıyım ama tribünde oldu mu bana göre daha masum ve kabul edilebilir.
    stadlar tamamen küfürden arınırsa benim sevdiğim peşinden koştuğum futbol tam olarak o olmaz.
    tribüne gelen insanın neredeyse %80 i kız erkek demeden küfür etmekten zevk alıyor, onlar da memnun olmaz.
    taraftar profillerinin tamamen değişmesi gerekir o yeni gelen profil de stad doldurmaz.

küfürün etikliğini tartışmaya gerek yok bence deşarj olarak görmek gerek, ırkcı söylem olmadıkça bence küfür göz ardı edilebilir.
    tabi 90 dakika bana stadda küfür edilse hiç hoş olmaz empati yapınca, ancak bir insanın yüz yüze ana avrat küfretmesi ile tribünde küfür yemesi aynı şey değil ve zaten bu camiadaki insanlarda bunu büyük çoğunluğu duymayan ya da artık umursamayan insanlar.
    çünkü küfrün içindeki eylem yada hakaret gerçekten yapılması istenen şey ya da o kişi hakkında ki görüş değil.

uefa nın kötü tezahüratı anlama ihtimali yok zaten onların uğraşı meşale ve diğer olaylar ile.
    marsilyadaki maçtan ötürü gereksiz bir ceza verildi, tahrik göz ardı edilmeksizin
    şimdi de sahanın çok uzağından fenerbahçe klubünün önlem alamayacağı bir olay yüzünden hatta fenerbahçe taraftarının yaptığı da teknik olarak kanıtlanamayacak bir olay yüzünden ceza vermesi bana göre art niyetlilik kurallar falan hikaye..

meşale de bana göre tribünde olmalı ancak tabi onun tehditleri düşünülünce yasaklanması yine bi nebze mantıklı, küfür ile ilgili yazdıklarını okuyunca yazmak istedim.o düzenin değişmesini o tribünü ve o takımları var eden kişiler istemiyor, küfür bizim millet için duygu patlaması bir yerde ama yanlış ama doğru.takımlara bağlayan tribüne ceken futbolu izleten de bu duygularla aynı temelde olduğundan bu ülkede küfür ve futbol hep iç içe gidecek.
    federasyon caydırıcı ceza falan koyamaz koysa da uygulayamaz futbol dibe vurur seyircili maç oynanmaz..

Nesil
    2003

Tribun'de kufur etmenin veya etmemenin dogrulugu veya yanlisligi onemli degil.

Kufur etmenin bu ulkede bir cezasi var mi? Var.

Bu ceza maddi veya manevi zarar verecek mi? Verecek.

O zaman kufur ederek neden kendi ayagina kursun sikiyorsun?

Hep dolanbacli yollar seciliyor bu tip durumlari savunurken.

Tahrik oldum.
    Olma! Tahrik eden 1 ceza aliyorsa, tahrik olan 3 ceza aliyor cunku karsilik orantisiz veriliyor.

Onlar bize yapmisti.
    Onlarin cektigi cezadan ders cikartmak gerekirken cikartamamissin. Pavlov kopegini bile egitti.

Desarj oluyorum.
    Desarj olmak icin kos, yuru, yuz, agirlik kaldir, muzik dinle, uyu, yemek ye. Desarj olacagim diye baskalarina rahatsizlik vermek kombine almis insanlarin hakkina tecavuz etmek ne oluyor?

Bizler bir toplumun parcasiyiz. Bu toplumun kurallarina ya uyacagiz, ya uyacagiz.

Eger siz stadiniza gelen hic bir hakemin verdigi kararlara inanmiyorsaniz, guvenmiyorsaniz, bu o hakemin sucu degil. O hakemi egitenlerin sucu. O hakemi yonetenlerin, atayanlarin sucu. O atayanlari oraya getirenlerin sucu. Hakeme kufur ederek esas sorumlu olanlari degil, kendinizi cezalandiriyorsunuz. O sorumlularin hic birinin umurunda degil sizin kufur ettiginiz veya etmediginiz. Stadin kapatildigi veya kapatilmadigi. Yillardir ayni. Bunu fark etme zamani gelmedi mi?

Bu bir oyun. Bu bir egelence. O eski tribun kulturu dunyada bitti. Zamanla bizde de bitecek. Bitmek zorunda. Cunku toplum boyle istiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Benim en çok takıldığım olay 2 sene içinde tekrarlanma olayı. Tekrarlanmama ihtimali yok ki. bu ülkede art niyetli insan çok. oraya koyarsın Galatasaraylı , Beşiktaşlı 100 kişi, çıkarırlar olay. bundan dolayı Fenerbahçe mi ceza alacak ? hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun. Ağır para cezası vs verirsin. ama kupadan men edeceğim demek çok iddialı bir şey.

Ben 1 maç saha kapatma cezasının da ağır olduğunu düşünüyorum. Dışarıda olan olayı yönetim nasıl engellesin ? seyircisiz maçta seyircisiz maç cezası vermek . diğer ceza kadar olmasa da bu da bir hayli iddialı bir ceza.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Benim en çok takıldığım olay 2 sene içinde tekrarlanma olayı. Tekrarlanmama ihtimali yok ki. bu ülkede art niyetli insan çok. oraya koyarsın Galatasaraylı , Beşiktaşlı 100 kişi, çıkarırlar olay. bundan dolayı Fenerbahçe mi ceza alacak ? hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun. Ağır para cezası vs verirsin. ama kupadan men edeceğim demek çok iddialı bir şey.

Ben 1 maç saha kapatma cezasının da ağır olduğunu düşünüyorum. Dışarıda olan olayı yönetim nasıl engellesin ? seyircisiz maçta seyircisiz maç cezası vermek . diğer ceza kadar olmasa da bu da bir hayli iddialı bir ceza.
    GS'lı BJK'lı ya gerek yokki bizimkiler yapıyor zaten. Bu olayları da kasıtlı çıkardıklarına inanıyorum, defalarca uyarılmasına ve cezanın geleceğinin bilinmesine rağmen yapıldı. Şu an tribünlerde yönetim karşıtı çalışan birsürü insan var. Yönetime zarar vermek için de takıma zarar veriyorlar.

Bunları önlemenin tek yolu hiç uğraşmayıp İngiltere'deki yasanın aynısını virgül bile değiştirmeden getirmek. Sahanda meşale yakılmasını istemiyorsan adam akıllı arama yap ve o meşaleleri içeri alma. Bence verilen cezalar çok iyi Türk futbolu başka türlü aklını başına almayacak, hatta az bile verilmiş daha fazla verilsin. Bazıları bu olayları azınlıkların yaptığını söyleyecek ama hayır malesef çoğunluk yapıyor. Geçen sene de bütün stat sahaya inmedi mi? Neredeyse her maç 20 bin kişi küfür etmiyor mu? Her maç 2-3 tribünde meşale yakılmıyor mu?

Bu ülke futbolu Digitürk'e köle edildiği sürece bu tür olaylar devam edecek. Ülkede radikal kararlar alınamamasının sebebi 100 milyonlarca $ para verip sonra ülkenin sahibi olduğunu düşünen insanlardır. Türk futbolunun düzelmesi için bize de bir Heysel faciası gerek malesef, şu an tüm takım taraftarları diğer rakip taraftarlarından resmen nefret ediyor. Sonra da bizim ülkemizde IRKÇILIK yok deniyor. Bu ırkçılığın alası değil de nedir? Bu ülkede diğer birçok şey gibi futbol da umutsuz vakadır.

Son 2 yılda yaşanan bu olayların en başından körüklenmesinin sebebi de kim ne derse desin Mehmet Ali Aydınlar dır. FB'yi şampiyonlar liginden men edildiği gün küme düşürmediği için Türk futbolunu kaosa sürükleyen insandır. Ya da UEFA'ya karşı ülkesini savunmadığı için.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Kulüp yönetimi stat çevresinde olan olaylardan da sorumlu tutuluyor diye biliyorum.Yine de yanlış bir şey söylemiş olmayayım doğrusu nedir bilmiyorum.

Nesil
    2003

Bu cezayi veren insanlar aptal degil. Ilk ceza bir defalik olan bir sey icin verilmedi. Her mac olaylar ciktigi icin ceza verdiler. Cezadan ders cikartmak bu olaylarin bir defa daha olmamasi icin caba gostermek yerine stadin disina seyirci topladiniz, bu maci izlemek icin stadin yanibasinda dev ekran kurdunuz ve her mac olay cikartan bu insanlarin toplanip tekrar olay cikartmasina canak tuttunuz diyor UEFA.

Yani cezadan ders cikartmadiginiz icin daha agir ceza veriyoruz, bari bundan ders cikartin diyor UEFA.

Baska takimin taraftarindan korkmak da stadin guvenliginin yeterli olmadiginin itirafidir bence. Stad guvenliyse, oraya giren kim olursa olsun sorun cikmasinin onune gecilebilir, gecilmelidir.

Quote Originally Posted by himone View Post
    GS'lı BJK'lı ya gerek yokki bizimkiler yapıyor zaten. Bu olayları da kasıtlı çıkardıklarına inanıyorum, defalarca uyarılmasına ve cezanın geleceğinin bilinmesine rağmen yapıldı. Şu an tribünlerde yönetim karşıtı çalışan birsürü insan var. Yönetime zarar vermek için de takıma zarar veriyorlar.

Bunları önlemenin tek yolu hiç uğraşmayıp İngiltere'deki yasanın aynısını virgül bile değiştirmeden getirmek. Sahanda meşale yakılmasını istemiyorsan adam akıllı arama yap ve o meşaleleri içeri alma. Bence verilen cezalar çok iyi Türk futbolu başka türlü aklını başına almayacak, hatta az bile verilmiş daha fazla verilsin. Bazıları bu olayları azınlıkların yaptığını söyleyecek ama hayır malesef çoğunluk yapıyor. Geçen sene de bütün stat sahaya inmedi mi? Neredeyse her maç 20 bin kişi küfür etmiyor mu? Her maç 2-3 tribünde meşale yakılmıyor mu?

Bu ülke futbolu Digitürk'e köle edildiği sürece bu tür olaylar devam edecek. Ülkede radikal kararlar alınamamasının sebebi 100 milyonlarca $ para verip sonra ülkenin sahibi olduğunu düşünen insanlardır. Türk futbolunun düzelmesi için bize de bir Heysel faciası gerek malesef, şu an tüm takım taraftarları diğer rakip taraftarlarından resmen nefret ediyor. Sonra da bizim ülkemizde IRKÇILIK yok deniyor. Bu ırkçılığın alası değil de nedir? Bu ülkede diğer birçok şey gibi futbol da umutsuz vakadır.

Son 2 yılda yaşanan bu olayların en başından körüklenmesinin sebebi de kim ne derse desin Mehmet Ali Aydınlar dır. FB'yi şampiyonlar liginden men edildiği gün küme düşürmediği için Türk futbolunu kaosa sürükleyen insandır. Ya da UEFA'ya karşı ülkesini savunmadığı için.
    İmzamı atarım.

Bu işin GS'si FB'si yok. Sorun çok derinde. Aynı şeyler her klubün başına gelebilir bizde. Hala sorunu UEFA'da disiplin kurulunda arıyoruz. Adamlar bize hafif bile veriyorlar cezaları. Bunlar bir Romen klubunde olsa Yunan klubunde olsa en az 3 maçtan açarlar kapıyı. UEFA'da aslında elimiz gayet güçlü ama hala bir savunma yolu arıyoruz, dışarıdan atılan maddelerin FB klubünü ilgilendirdiğini FB taraftarı tarafından bilerek yapıldığını hepimiz bal gibi biliyoruz. Hea yarın obur gun GS de aynı şeyleri yaşayabilir, bu sadece FB taraftarına maledilmemelidir. Hepimiz böyleyiz. Ama sorun Himone'nin dediği gibi çok köklerde. Çözüm ise inanın bizlerde, futbol taraftarlarında bulunuyor arkadaşlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

sen kendi kapının önündeki pisliği temizlememek için bin dereden su getirip türlü bahaneler bulursan elin uefa'sı gelip kafana süpürgeyi vura vura o kapıyı temizler... olayın özeti budur. kimse kendini kandırmasın. hiçbir kurul ya da kurumun görevini layığıyla yerine getirmediği bir ülkede her şeyin normal gibi gösterilme çabası son bulsa da artık türk futbolu yerinde saymayı bırakıp biraz yol alsa keşke...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu cezayi veren insanlar aptal degil. Ilk ceza bir defalik olan bir sey icin verilmedi. Her mac olaylar ciktigi icin ceza verdiler. Cezadan ders cikartmak bu olaylarin bir defa daha olmamasi icin caba gostermek yerine stadin disina seyirci topladiniz, bu maci izlemek icin stadin yanibasinda dev ekran kurdunuz ve her mac olay cikartan bu insanlarin toplanip tekrar olay cikartmasina canak tuttunuz diyor UEFA.

Yani cezadan ders cikartmadiginiz icin daha agir ceza veriyoruz, bari bundan ders cikartin diyor UEFA.

Baska takimin taraftarindan korkmak da stadin guvenliginin yeterli olmadiginin itirafidir bence. Stad guvenliyse, oraya giren kim olursa olsun sorun cikmasinin onune gecilebilir, gecilmelidir.
    Bu meşale olayı sadece bizde mi oluyor ? hiç sanmıyorum. ben yapılanı kesinlikle savunmuyorum ama avrupadaki diğer kulüplere de böyle kolay ceza verildiğini düşünmüyorum.

Başka takım taraftarından korkmak kadar doğal bir şey yok bence. Bunu Fenerbahçe'yi dışarıda tutarak söylemiyorum . Aynı durum Galatasaray'a olsaydı bir grup Fenerbahçelinin bunu yapabileceğini düşünüyorum. Stada girerken aramayı polis yapıyor . Yani kulüp farkı yok bu konuda. Oraya bir Galatasaraylı Fenerbahçe forması giydikten sonra hiçbir farkı kalmıyor. O meşaleler nasıl sokuluyor bilmiyorum ama önceden sokulduysa yine sokulur ve bu fırsatı değerlendirmek isteyecek insanlar elbette var. Meşale yüzünden avrupan men olayını benim aklım almıyor benim.

Edit: Marsilya tribününde pkk bayrağı açıldı ceza aldılar mı ?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

.

Edit: Marsilya tribününde pkk bayrağı açıldı ceza aldılar mı ?
    O bambaşka bir olay ama. Barcelona her gün Katalonya bayragı acıyor bir sürü sosyal siyasi mesaj veriyor tribünlerden bunlara yaptırım zaten yok. Bizim olayımız farklı orada top oynanmasını önlüyoruz biz sahaya attıklarımızla. Sen de aç UEFA'ya pankart küfür etmediğin sürece çok sorun olmayacaktır.
    Elma ile armut yani. PKK olayında UEFA tam tersi özgürlükçü yaklaşım olarak bakıyor olaya. Zaten Avrupa'nın tutumunu biliyorsun bu konuyla alakalı. Sen cezayı geç ödül vermediklerine şükret yani

Nesil
    2003

Zaten ceza da bu organizasyon bozukluklerinin ortadan kaldirilmasi icin veriliyor. Turkiye'de bir AVM'ye girerken bile sanki hava alanina giriyormus gibi cantalarin ici araniyor/x-ray cihazindan geciyor, metal dedektorlerinden geciliyor. Bu kadar olayin ciktigi statlarda ise bu yok.

Ustelik aman seyirci maca gec kalacak, sira cok uzun diye insanlar hizli hizli geciriliyor.

Baska bir yonden bakalim.

Cok art niyetli birisi bu statlarda bir bomba patlatmaya kalksa ne olacak? O binlerce kisi bu patlayan bomba nedeniyle hayatini kaybetse ne olacak? 50 bin kisilik stat iyidir, hostur, guzeldir taraftar baskisidir vs. de ayni zamanda sorumluluktur. Simdiye kadar boyle bir seyin olmamasi da bir daha olmayacagini gostermez. Sen bu stada girmemesi gereken maddeleri engelleyemiyorsan, binlerce insani oldurmek icin iceriye bombayi sokani da engelleyemezsin demektir. Bu guvenlik zaafidir.

Daha kulupler stad icindeki sigara icme yasagini uygulayamiyor!

Yukarida PAOK ornegini vermistim.
    Ayni mactaki olaylardan Rapid Wien'e de seyircisiz oynama cezasi verildi.
    Gecmiste Inter'e sahaya yanici madde attiklari icin 4 mac seyircisiz oynama cezasi veridli.
    Atletico Madrid ceza aldi.
    Anzhi guvenligi saglayamadigi icin Dagistan'da Avrupa maci oynayamiyor.
    Lazio daha dun 2 mac ceza aldi.

Avrupa'daki diger kuluplere bu kadar kolay ceza verilmiyor diyorsun da Avrupa'daki diger kuluplerin taraftarlarinin cikarttiklari olaylar bu kadar surekli degil. Buyuk olay kucuk olay ayirimi yapmiyorum. Sureklilik sorun. Her mac mesale yakiliyor. Ic saha, dis saha fark etmeden.

Ayni tehlike Galatasaray icin de var. Diger kuluplerimiz icin de var.

Bunun olmasinin nedeni de UEFA'nin bizi sevmemesi veya bir seyin diyetini odettirmesi degil.

Turkiye icinde tribun cezalarinin lacka olmasi. Kulup yoneticilerinin stat guvenligini saglamaya yeterince zorlanmamasi.

Ya birisi o stada o yanici maddelerin sokuldugu gibi bomba soksa ne olacak?

Aklimizi basimiza toplayalim.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Perpetua'nın dediği gibi Lazio da 2 maç ceza aldı.

Bu arada Aziz Yıldırım çıkmış "bunu ancak devlet halleder biz birşey yapamayız" demiş .

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Örnekler:

27 Ekim 2000

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş ile aynı grupta bulunan İtalya’nın AC Milan takımına, 50 bin İsviçre frangı para cezası verdi. UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, 18 Ekim’de Milano’da Barcelona ile yapılan ve 3-3 berabere biten maçta, seyircinin taşkınlığını kontrol edemediği gerekçesiyle İtalyan Kulübü’nü 50 bin İsviçre frangı (27.530 dolar) ödemeye mahkum etti.
    28 Kasım 2000

Milan Kulübü’ne Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk karşılaşması olan Galatasaray maçında taraftarların taşkın davranışları nedeniyle 70 bin İsviçre Frankı (39 bin dolar) para cezası verdi.

Şampiyonlar Ligi’nde 21 Kasım’da Milano’da oynanan ve 2-2 biten maçın sonlarına doğru Milanlı taraftarlar, sahaya yabancı madde yağdırmış ve hakem oyunu bir süre durdurmak zorunda kalmıştı. Bu maddelerden biri de Hagi’nin alnının yarılmasına neden olmuştu.
    Ağustos 2011

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İspanya’nın Barcelona takımına, iki ay önce oynanan Avrupa Süper Kupası maçının ikinci 45 dakikasına geç çıktığı ve taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle 110 bin Avro ceza verdi.

İspanyol kulübünden yapılan açıklamada, Barcelona’nın, 26 Ağustos’ta Portekiz’in Porto takımını 2-0 yendiği Süper Kupa maçının ikinci yarısına iki dakika geç çıktığı ve taraftarların bulunduğu bölümde 10 adet meşale yakıldığı için bu cezanın verildiği belirtildi.
    Rakibine attığı kasti tekme sonrasında aldığı 3 maçlık cezası 2 maça indirilen Rooney’den, bu olay sonrası UEFA’nın gençleri yetiştirme projesinde boy göstermesi için söz alındı. Cezası inen 27 yaşındaki forvet de, İsviçre’deki Payerne kulübüne giderek buradaki genç yıldız adaylarıyla birlikte idmana çıktı ve onlara yeteneklerini uygulamalı olarak gösterdi.
    İşte ayrımcılık, işte büyük kulüpleri kayırma....

Uefa hikaye anlatmasın, meşaleyse işte meşale. Barcelona'ya niye veremiyorsun aynı cezayı? Milan taraftarları sahaya yabancı madde yağdırırken ve bu nedenle rakip oyuncunun alnı yarılırken neden veremiyorsun da sadece para cezasıyla geçiştiriyorsun? Üstelik 1 ay içinde 2 olay yaşanmasına rağmen... Yunanistan, Türkiye, Sırbistan vs... kolay tabi bu ülkelerin takımlarına ceza kesmek. Uefa her zaman büyük kulüpleri ve dünyaca ünlü yıldız oyuncuları korumuştur, kayırmıştır ve öyle de devam edecektir.

Ceza haklı haksız onun tartışması ayrı, haklı bir ceza olabilir ama uygulama haksız.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

bak orası doğru... İbra ile Meireles'e farklı fatura gelmesinin sebebi de bu yüzden. UEFA büyük kulüpleri ve büyük oyuncuları daha çok kolluyor. Ülkemizde 4 büyükler korunmuyor mu sanki?
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003

Bu ulkelerin takimlarina ceza kesmek kolay oldugu icin bu cezalar kesilmiyor. Bu ulkelerde stat guvenligi, daha buyuk futbol ulkelerindeki kadar gelismis olmadigi icin bu ulkelerin takimlarina surekli ceza kesiliyor.

Cunku bu buyuk ulkelerin kendi iclerindeki maclarda taraftar olaylarina verdikleri cezalar ve aldiklari onlemler UEFA'nin istedigi kadar sert ve caydirici.

Bizde ise aman kulube zarar vermeyelim deyip cezalar yumusak tutularak daha uzun vadede kulube zarar veriliyor.

Sen her seyi hep dogru yaptiginda guclu olursun. Her seyi dogru yapmana ragmen arada bu tip olaylar olursa disaridan insanlar buna munferit olarak bakar. Ama surekli ayni seyleri yaparsan bir sure sonra kimse bu olaylara munferit olarak bakmaz.

Ibra/Meireles karsilastirmasina da katilmiyorum. Ibrahimovic'in yaptigi topa hamle yaparken yanlis zamanlamasi ve taban gostermesi. Meireles ise topu alip gitmis oyuncunun destek ayagina arkadan tekme atiyor.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Hiç bir galatasaraylı ya da beşiktaşlı böyle olaylar yapmaz diyecektim çünkü bireysel cezalarda var diye ama sonra aklıma geldi bu ülkede statlarla ilgili bireysel cezaların hiç biri uygulanmıyor binlerce kişi en basitinden sigara içiyor ve hiç biri ceza almıyor ne yazık ki kafa olarak çok gerideyiz çok

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Acayip trajikomik bir durum. Taraftar bu cezayı hak etti abi kim ne derse desin. Umarım akıllanmışlardır bu cezadan sonra.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Lazio 2 maç ceza almış da tekrarlanırsa men edileceksin diye bir şey söylemişler mi ona ?

Taraftar falan hak etmiyor bu cezaları. hak eden 3-5 densiz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

O 3-5 densizi bulup stadın yanına bile yaklaştırmayacaksın.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Uzun zamandır internete giremediğim için detaylarını takip edemedim fazla ama UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza vermesi ile ilgili buradaki ve ekşisözlük'teki yazılanların birçoğunu dün gece okudum. Genel olarak gördüğüm; troller hariç diğer takım taraftarları dahil, yazanların neredeyse tamamı UEFA'ya çatmış. Böyle bir ceza verilemez, çifte standart, İspanyol, İngiliz, İtalyana veremezler falan. UEFA vermiş cezayı da, durup dururken mi vermiş? O yanıcı maddelere paraşüt bağlayıp, havaya fırlatanlar kimler? Onları örgütleyip, organize edenler kimler? Hangi taraftar grupları, hangi yönetici, hangi isim organize etti bu "şov"u? Öyle bir hale geldikki zihniyet olarak; bizim yanlısı olduğumuzun yaptığı herşeyi savunmaya başladık. Meireles'i tükürmedi diye savunuldu ama neden atıldığının, atıldıktan sonra yaptıklarının hesabını sormadı kimse. Dönünce lig maçında bir daha atılmalıydı, hakem atmadı. Böyle olunca Bate gibi kritik bir maçın 3. dakikasında rakibine tekme atınca aklında armayı öperim, omuzlara çıkarım vardır muhtemelen. Peki bunun hesabı soruldu mu? Hayır.

Fatih Terim ülkeye yaşattığı en büyük başarının yanında en büyük lekelerden birisinin de sahibi (İsviçre milli maçı). İmparator dendi, bağra basıldı. Kimse sesini çıkaramaz oldu ona karşı, çıkaranlar bıyığıyla ünlü oldu. Galatasaray'da geçen sezon ceza aldı. Ama neden verildi dendi. Galatasaray'ın uzun zamandır kazanamadığı şampiyonluğu kazanmasına ramak kalmışken aldığı ceza nedeniyle Fatih Terim'e hesap sordu mu taraftar? Sormadı, bağra bastı. Onun yaptığı değil, ona ceza verenlerin yaptığı yanlış çünkü taraftara göre. O da her şeyi yapmakta hak görür kendinde haliyle. Taraftarın gönlünü okşayacak 1-2 şey yapınca tapıyor ülkemiz taraftarı.

Fatih Terim yazdım diye tepki gösterenler çıkacaktır. Amacım karalamak değil kimseyi. Futbolun içinde bulunanların hemen hemen hepsi aynı kafada. Bu yüzden isimler önemli değil, Cüneyt Tanman, Ergün Penbe, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Ünal Karaman olmadıkça. Neyse bu geceden sonra bir süre daha giremeyeceğim. Amacım kimseyle atışmak değil. Sadece taraftarların (aslında sadece taraftar demek doğru değil pek, ortalık fanatiklerle doldu zira) isimleri yüceltmesinden çok takımlarını, camialarını, kulüplerini yüceltmesini isteyen birisiyim. O yüzden sevdiğimiz, aşık olduğumuz camialara yakışmayan davranışlarda bulunanlara tepki göstermeyi bilmek lazım.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006

Fenerbahçeli futbolcuların yapacağı tek olay bu kupayı kazanmak. Ama maçın seyircisiz olması artık bize avantaj bile verebilir. Plzen hiç seyircisiz maçta oynamamıştır. Bu psikolojik olarak etkileyebilir onları.

İşin aslına dönersek yahu böyle bir ceza zaten bekliyordum ilk o atıldığında umarım ihraç edilmeyiz demiştim. UEFA acımasız. Ama biz devlet olarak yapmalıyız. Seyircisiz oynamak bile çözüm değil gözüktü. Buna sebep olan unsurlara ceza vermeliyiz. Holiganlara eğer savcının önüne çıkarıp sonra serbest bırakmak o insanı korkutmaz. Ya ağır maddi cezalar ya da hapis cezaları. Gerekli kanun yürürlükte bunu uygulamak lazım.

Ben geçen yıl son derbide yaşananlar nedeni ile stadda astım krizine girenlerdenim. Bunu Fenerium tribünde ki localarda yaşadım. Gerisini siz düşünün.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

baslangicta ben de uefaya tepki koyanlardandim, bu kadari da olur mu dediydim. ama simdi sakin kafayla dusununce cok da haksiz bir ceza degil diye dusunuyorum. yine kendi icimizde cozemedigimiz bu sorunu avrupanin diktesiyle cozecegiz gibi duruyor. uefanin bu olaylara karsi yaklasimi aslinda dogru olani, biz yanlislara cok alistik. o yuzden bize agir geldi bu ceza.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

TFF'de böyle yürekli kararlar alabilseydi Türkiye'de tribün olaylarının kökü çoktan kazınmış olurdu aslında.
    Canım FEDA olsun sana !

Kulüplerde artık maçlara girişler de aramaları en üst düzeye çıkarsınlar

Bu adamlar molotofları nasıl sokuyor içeriye.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Kulüplerde artık maçlara girişler de aramaları en üst düzeye çıkarsınlar

Bu adamlar molotofları nasıl sokuyor içeriye.
    Oha,bazuka deseydin hocam

Meşalede değil aslında Bildiğiniz işaret fişeğini yakıyorlar Günümüzde meşale deniyor onlara.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Fark etmez

Bizim Kocaeli maçlarında bile polisler heryerimizi arıyor bozuk paraları alıyor adamlar

Mesaj Yetkileri