Aslında şunu da söyledi, ben şu anda elimizdeki kadronun değerini arttırmak için uğraşıyorum çünkü elimizde olan oyuncular bunlar ve bunlarla eleme maçlarını oynayacağız. Bu nedenle şu aşamada sadece teknik alanda yoğunlaştım, kamp bittikten sonra diğer görevleri de kendisinin üstleneceğini belirten şeyler söyledi, hatta gelen bir soru üzerine, oyuncuların alacağı ücrete kadar kendisinin sorumlu olduğunu falan söyledi.
Kamp yarın sona eriyor, İstanbul'a dönünce transfere noktayı kendisi de koyabilir.
"YÜCE ATATÜRK"
Hakan abi işte bende başkanın işin içinde olduğunu düşündüm açıkçası.Ama her ne olursa olsun ordakiler futbolu sonuç olarak benden daha iyi biliyorlar ve bu işin ustasılar benim Fenerbahçe başarısını istediğim kadar hatta daha fazlasını ki pek zannetmiyorum onlarda istiyorlardır.Kısacası herkesin vardır bir bildiği (:Aykut Hoca eğer kendisi yapmışsa bu yorumları gerçekten boş konuşmuş bana göre.
Okudum Serkan Resmi siteden.Ama rakipler transferde bombaları patlatırken eldeki '' bidon '' oyuncuları yollarken biz Köln'den 5 ordan 3 yersek valla isterlerse sezon'a fırtına gibi başlayacağız diye and içsinler çokda önemsemem açıkçası.
Yine geciken transferleden sorna bir oyun olarak düşünüyorum bunları fakat ama yukardada Hakan abi'nin mesajının altına yazdığım gibi '' Her ne olursa olsun ordakiler futbolu sonuç olarak benden daha iyi biliyorlar ve bu işin ustasılar benim Fenerbahçe başarısını istediğim kadar hatta daha fazlasını ki pek zannetmiyorum onlarda istiyorlardır.Kısacası herkesin vardır bir bildiği ( ''
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Çok yanlış anlaşılmış Aykut Kocaman'ın söyledikleri.
Aç oyuncu burada amiyane bir tabir kalıyor.Aç oyuncu derken hırslı,mücadele eden,Fenerbahçe ruhunu yansıtan oyuncu demek istiyor ama yine deörneklerle açıklayayım.Kim aç oyuncudur,kim değildir.
Tuncay Şanlı
Stephen Appiah
Tümer Metin
Diego Lugano
Gökhan Gönül
Emre Belözoğlu
gibi oyuncuları sayabilirim.
Deivid
Josico
Cristian
Bilica
gibi oyuncuları da bu kategorinin dışında tutabilirim.Umarım bu örnekle bu tabiri iyi açıklayabilmişimdir.
Madem aç oyuncu değiller,neden kadrodalar konusuna gelince.Bu oyuncular malesef yüksek yıllık ücretlerle geldiler ve sözleşmelerini feshetmek öyle kolay değil.O yüzden birdenbire hepsini göndermek yanlış olur.
Mert , İşde bana göre'de film burada kopuyor zaten (: Neden açıklayayım.Biz Türkiye'de finansal yönden en büyük takımız değil mi bunu kimse inkar etmez heralde.
Geçen sene yaşadığımız faciadan sonra neyse parası yollayacaksın madem bir oluşuma giriyorsun aksi halde olmaz abicim olmaz.
Ama yine tekrarlıyorum benim bilgim baştakilerin yanında '' 0 '' o yüzden vardır herkesin bir bildiği..Bunu zaman gösterecek.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Adam açık açık, Alex ve önünde tek forvetli senelerdir oturmuş sistem mutlaka ve mutlaka değişecek, kolay olmayacak belki değişim ama mutlaka değişecek, Emre'nin öfke kontrolü konusunda yaptıklarından destek oluyorum ama takıma zarar vermeye başlarsa onunla başka türlü konuşacağım, Güiza arkadaşları bu sıcakta, bu koşullarda yorucu şekilde çalışırken İstanbul'da kalmak isteyen adamı ben de istemem falan diyor, Lugano iyi oyuncu ama Lugano yok diye de ağlamayacağız, kimse vazgeçilmez değildir diyebiliyor.
Alex'i, Emre'yi bile silebileceğini söyleyen adam, Önder'i, Bilica'yı, Deivid'i falan kolayca silebilir, bu konuda ben hiç şüphe duymuyorum. Günü geldiğinde, takıma katkı vermeyecek oyuncularla da yollar ayrılacak.
Ha bunları geçmişten zaten bilmiyor muyuz? Aykut Kocaman da biliyordu ama benimle yeni dönem başlıyorsa, herkes için başlayacaktır dedi ve kimseye önyargılı olmadan, herkesi görmek istedi. Bu onun tercihi, bize saygı duymak düşer, zaten o 2 maçta yenilen 7 golden hatta dün 3-0 kazanmamıza rağmen yine hatalardan bahsetmesi, bazı derslerin çıkarıldığını ve bazı oyuncuların gideceğinin işareti.
Ben size şans verdim, sizler değerlendiremediniz ve gidiyorsunuz denecek.
"YÜCE ATATÜRK"
forvet gyan, sağ açık ya dia ya da krasic olacak.
(/s)
İşin gerçeği Turgut gönderilecekler konusunda seninle aynı HİSLERİ besliyorum. "Aç oyuncular" konusunda değil, ama "gönderilecekler" konusunda tamamen hemfikirim. Bu kadar uzatmaya gerek yok... Üçün beşin derdine düştün mü, daha büyük zararlar geliyor akabinde... Yani kaçan şampiyonluktan sonra edilen zarar? Hiç değilse, bazı operasyonları bir çırpıda yaparsan ibret-i alem olur. Sırf mesaj amaçlı ve taraftarı da teselli edersin. (Mesela 2008'de AliSamiyen'de Nonda'dan o gol yendiği gece Edu'nun kellesi alınabilirdi. Tek kabahatli olduğu için değil, ibret için... Ama biz bir sezon daha katlandık. -Tamam, o gün Volkan'da suçluydu. Derdim o değil... Örnek vermek istiyorum sadece...)
Evet, gitmesi gereken -hepsini birden gönderemezsin, bu çok yanlış olur- bir an önce gitmelidir. Trabzon maçından sonra açıkça üç-beş kişiyle yollar ayrılsaydı mesela taraftar biraz rahatlamış olur, hıncını alırdı en azından...
Bazı operasyonlar da yıllardır geç kalınıyor. Hatta operasyon lafı bile geçmezdi. Takım dibe vurmuş, başkan R.Carlos ve Deivid'le kontrat yeniliyor; devre arası üstelik... Bırak operasyonu... Bu yanlış sezonların üstüne bu sene olanlar çok umut verici... Evet, yavaşlar ama eski yıllara göre en azından "birileri gidecek" diyorlar. Aykut hoca koltuğunu bir sağlamlaştırsın, bazı hamleleri çok daha çabuk yapacaktır.
Ona da açıklaması var Aykut Kocaman'ın. Adam o kadar çok konuşuyor ki, alışık değiliz biz her konuda bilgi veren hocaya.
Değişim olacak ama bunu bir sürece yayacak, yavaş yavaş takımı kafasında istediği hale sokacak. 10 oyuncu gönderip yine 10-12 isim almak, köklü bir revizyon demektir ama Aykut Kocaman, taraftarın sevgilisi Aykut Kocaman bile bunu kaldıracak kadar güçlü değil bence. Senin hocan Mourinho olsa, ben Lugano'yu, Emre'yi Alex'i istemiyorum dese, ve bunlarla beraber 10 oyuncu gönderse, yerine başka 10 oyuncu alsa, dersin ki bu adamın vardır bi bildiği, lige çok kötü başlasa da kredisi bitmez (bizim ülkemizde biz Mourinho'yu bile harcarız gerçi de) ama Aykut Kocaman bunu bir çırpıda yaparsa, rüzgarı da arkasına alamaz sallanmaya başlarsa daha ilk haftalarda batma ihtimali daha yüksek olacağından, bu riske girmemesini de anlıyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Sen de daha 3-4 saat önce Nilmar ve Krasic diyordun bana msnde.
Ben hiç yazmadım, hissettiğim gelebilecek oyuncuları ama Gyan ve Dia alınacakmış gibi geliyor bana da, ikisi beraber açıklanabilir hatta biri tamamlanmış olsa da diğerindeki prüzlerin giderilip beraber açıklamayı bekliyorlar diye de tahminde bulunayım. Ya tutarsa...![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Dia-Grafite istiyorum ben de ama,Gyan'a abuk bir bonservis ödemessek o da olur![]()
Gyan'ı Fenerbahçe alırsa bence büyük yanlış yapar. Yırtıcı ve pırpır bir oyuncu ama bitirici bir oyuncu değil. Fenerbahçe'ye bitirici forvet lazım.
Grafite Fenerbahçe'ye ilaç olur. Hatta daha iddialı konuşacağım burada efsane olur.
--------volkan
gg---bekir--lugano--santos
------topuz--emre--
issiar dia---alex---stoch
-----------gyan
-------------------------------------------------------
----------mert
okan---ilhan---bilica---caner
------cristian---selçuk
deivid----özer----uğur
---------semih
(/s)
İlsinho olurda Diego hayal.
ve dia fenerbahçe'de
(/s)
4 yıllık kontrata imza atmış. bence çok iyi transfer yaptık![]()
(/s)
O zaman hayırlı olsun Fblilere.Bence konuşulan oyunculara göre vasat bir transfer oldu.
Konuşulan oyuncuları daha doğrusu basının beklentiyi yüksletmesi beklenen durumdu, şimdi gelen oyuncuları vasat göstermeye başlarlar, alışıldık durum.
Hayırlı olsun, beklediğim bir isimdi Dia.
"YÜCE ATATÜRK"
Beklenen yıldızların arkasında kalmış bir isimdi.Hayırlı olsun.
Fenerbahçemiz AS Nancy’de forma giyen Issiar Dia’yı renklerine kattı. Kulübümüz Senegal asıllı Fransız sağ kanat oyuncusu ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Yeni transferimiz hayırlı olsun. En azından sağ kanat için alındı. Artık yeni forvetimizi bekliyoruz.
TariboWest
Dia ne ? Gelmez denilen yıldız mı ? Yoksa bu şehre yağacak olan yıldız mı ? Bu adam istediği kadar yetenekli olsun; söz verilen adam değil.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Biz daha iyi isimler bekliyorduk.Gelsin oynasın görürüz kalitesini.Hayırlı olsun Dia...
sağ kanat için az bir miktar ödedik bence. 6-7 m euro gibi.
ben forvet için iyi bir isim bekliyorum.
(/s)
Dia kanat için alındıysa çok iyi transfer yanlız. Hızlı adam eksiltebilen bir adam. Son vuruşlarında sıkıntısı olsada asist krallığına oynar. Geçen sene bir maçına bakmıştım ortasahadan tek başına topu alıp golü yapmıştı. Hayırlı olsun. Bu arada Krasic'in gelmeyeceğide kesinleşti gibi.
Hayırlısı olsun, sonunda zenci bir oyuncumuz oldu.![]()
Sağ kanat diye duyuruluyor zaten ama Aykut Kocaman forvet transferi bitti açıklanacak diyordu, sağ kanat daha erken açıklandı, şimdi forvet de gelsin de, kim gelecek diye beklemek yerine ne olduğun bilelim.
"YÜCE ATATÜRK"