İssiar Dia'da, Appiah havası var. Efsane olur bu adam. Hayırlı olsun.
İssiar Dia'da, Appiah havası var. Efsane olur bu adam. Hayırlı olsun.
İşin gerçeği; şu veya bu isim gelsin diye hiç konuşmadım; beklentiye girmedim ve böyle bir isim karşısında şaşırmadım. Aksine bekliyordum. Kriterler belliydi;
-Topla hareket edebilecek.
-Bu çerçevede hızlı olacak ve oyuna hareketlilik katacak.
-Bu takımda olmayı isteyecek.
Stoch şöhretinde ve statüsünde bir oyuncu bekliyordum; bir basamak iyisi veya bir numara daha az tanınanı olabilirdi ama aynı zihniyetin karşılığı olarak yapılacağına emindim.
Hayırlı olsun... Oyuna hareketlilik katacaktır. Daha hızlı ve izlerken daha az geri pası göreceğimiz, daha az yan pas yapacak ve BİZİ DAHA AZ UYUKLATACAK bir Fenerbahçenin ilk tohumları atılıyor.
Aykut hoca geldiği gün bu sayfaya yazdım: Bu takım onun takımı değil... Asıl Aykut Kocaman takımını önümüzdeki yıl izleyeceğiz inşallah dedim. Bunlar o takımın ilk tohumlarıdır. Bunlar yepyeni bir Fenerbahçenin müjdeleridir.
Beni sevindiren şu: Aykut hocanın "şu futbolu oynatmak istiyorum" diye anlattığı tarzla transfer ettiği oyuncular arasında bir ÇELİŞKİ yok. Yani yapılan transferler hocanın söylediklerinde kararlı olduğunu gösteriyor. Güzel olan bu tutarlılık...
Başkan bir yerlerde "yıldız" sözü vermiş olabilir; ama artık transferi Başkan değil, Aykut hoca yapıyor. (Ki böyle olmasını diliyorum.)
Daha şöhretli bir futbolcu alınsaydı; ama bu futbolcunun durumu, statüsü, tarzı hocanın söylediklerini; "koşan, istekli, topu isteyen vs." gibi oyuna bakışını tekzip eder nitelikte olsaydı o zaman üzülürdüm. Şuna bakın, hoca ne diyor, nasıl oyuncu alıyor, anlattığı sistemle Ronaldinio'nun veya X'in ne ilgisi var derdim. Ama şu durumda sevinçliyim.
krasic ile anlaşılmıştı.. ama Dia'yı almayı tercih etti Fenerbahçe.. Hayırlı olsun
Sentugo.
Transferi Aziz Yıldırım yapıyor olsaydı şu an Dia değil Dentinho gelmiş olurdu.
Krasic gelecek olsa Dia'yı bence almazdı Fenerbahçe.. Dia topla beraber süratli bir oyuncu Fenerbahçe'ye gerekiyordu böyle bir kanat. Bence yararlı olacak hayırlı olsun..
Zaten Aykut hoca bir şeyin altını çizdi: BU TAKIMDA OLMAYI İSTEYECEK dedi... Yoksa bu oyuncunun bir numara büyüğü olur, ama daha geldiği gün, "ilk fırsatta kendimi LaLiga'ya, Seri-A'ya nasıl atar ve bu kentten nasıl kurtulabilirim" fikri olur. Bence gönülsüz bir Krasiç'tense, gönüllü ve İSTEKLİ bir Dia daha mantıklı... En azından hocanın kriterine uygun: Bu takımda olmayı isteyecek...
Topu alıp dikine gidebilecek oyuncu yoktu kadroda. (Driplinglerle) Dia bunu yapabilecek bir oyuncu, son 4 sezondur devamlı da forma giyiyormuş kulübünde, istikrarlı bir oyuncu yani.
İzlemeden yorum yapmak tabi ki doğru olmaz, sonuçta videolara baksak da, öyle bir Güiza videosu yaparım ki dünyanın en iyi golcüsü sanar izleyen.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Dia'yı FM'den tanıyorum. Yetenekli bir sağ kanat oyuncusu olduğunu biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam FM 2008'de West Bromwich Albion'a almıştım. Maç kazandıran bir oyuncuydu, ama çok sık sorun çıkarıyordu, bu adam yüzünden kariyeri tutturamayıp silmiştimGerçek hayatta hiç izlemedim, çok yoruma açık bir transfer değil bence, tıpkı bizim Pino transferi gibi.. İzleyip göreceğiz bu sene. Bakalım faydalı oluyor mu, olmuyor mu.. Ama Fenerbahçe'den daha sansasyonel bir transfer beklemiyordum dersem de yalan olur..
Biraz araştırma yaptım ve bana göre çok iyi bir oyuncu değil , hatta Fenerbahçe için vasat bir oyuncu diyebilirim edindiğim bilgilere göre. Tabi hangi mevkide oynayacağı da performansının belirleyen bir etken olacaktır ancak bende Berk'e katılıyorum.
Deivid'i büyük ihtimalle yollarlar o zaman?
Tamamen kapalı kutu. Pino gibi.
yaşı büyük sanırım benden yaman ağabey diyeyim , yorumlarını ilgiyle okuyorum , dediklerine aynen katılıyorum , yıldız beklemedim , aykut hoca bu futbolu oynatmak istiyorum buna göre oyuncular alacağız dedi ve ona uygun oyuncular geliyor , bu zihniyet değişimine sadece helal olsun denir , dia tarif edilen oyuncuya cuk oturdu , şimdi forvet ve yerli transferi bekliyorum , dia'nın da çok başarılı olacağına inanıyorum , inşallah beni yanıltmaz
İnşallah başarılı olur.
6.5 m euro'ya transfer etmişiz.
(/s)
Sadece bekleyelim görelim diyorum. Diğer takım taraftarları bu dediğime inanmaz ama artık Fenerbahcede bazı seyler değişiyor. Yıldız doymuş adamlar yerine genç veya Krasic gibi çok yıldız olmasa da kaliteli oyuncularla ilgileniyor. Başkanın açıklaması Aykut Hocadan önce miydi onu bilmiyorum. Eğer öyleyse zaten transferde yetki Aykut Kocamanda..
TariboWest
Ntvspor son dakka geçiyor
Pino gibi Dia'yı da daha önce duymamıştım. İzleyip görelim, o da iyi çıksın lige renk gelsin.
Bonservisi de oldukça fazlaymış. Q7'yi 7.5'a almıştık yanlış hatırlamıyorsam.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
İşte bize böyle oyuncular lazım. Para para bir yere kadar.Bu takımda olmayı isteyecek.
Bu transferin tek handikapı bence bonservisi.. Stoch'tan çok para etmez bence bu oyuncu.
Bonservis bence de biraz fazla kaçmış sanki..
http://www.facebook.com/video/video.php?v=420993983163
Eralp'in dediği maçta bu sanırım.
forvet gyan.
şimdiden yazayım. gelince ayrı tepki vermeyin.
(/s)
Gyan kanat olarak daha etkili mi olurdu acaba?
Google.uk , Google.comtr , google.fr vs .bilimum google adreslerinden , wikipediadan ve bazı yazılar ve istatisliklerden araştırdım.
Eğer forvet oyuncusu ise, attığı gol gerçekten çok az , 10 tane falan gol atmış 2-3 senede toplam sanırım.
Ha eğer kanat oyuncusu ise bu sefer de yaptığı asistler çok az. Geçen sezon 7 asist yapmış sadece.
Last edited by DisCo : 21.Temmuz.2010 at 02:12 Reason: Yanlışlık düzeltildi. Attığı gol gerçekten çok - Attığı gol gerçekten çok az
1-Lugano
2-Brezilyalı Mayın Tarlası
3-Andre Santos
4-Stoch
5-Dia
6-Alex
--------
Deivid ve Guiza'yı saymıyorum.
7-Christian
8-YENİ GOLCÜ...
6+2+2...
Sag kanatta iş yapabilir , hani isim olarak beklentilerin altında olsa bile izlemeden yorum yapamayız .
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Gyan belki bitiriciliği iyi olmayan bir oyuncu olabilir ama bence zenci güçlü ve ( bazı zenciler çok alemci olur ) istikrarlı oyuncuların her takımda belli bir düzeni yakaldıktan sonra çok iş yapacağına inanıyorum kaldı ki ligimizde silip süpüreceğie inanıyorum , gyan çok sevdiğim bir oyuncu , biraz duygusal yaklaşıyorum , gyan transferine , gelmesini çok istiyorum stoch , gyan , dia bence bu ligde çok iş yapar ve sonuçta uyum yakalandıktan sonra avrupuda da iş yaparlar ...