Yahu ırkçı olacak en son takım Fenerbahçedir
Lefter bu takımın efsanesi değil mi bu adam rum , uche , appi , sow , okoca bu adamlar taraftarın baş tacı olmadı mı
Forumlarda bizim takıma en az 3 tane zenci şart diyen bizim taraftarımız değil mi
Yahu ırkçı olacak en son takım Fenerbahçedir
Lefter bu takımın efsanesi değil mi bu adam rum , uche , appi , sow , okoca bu adamlar taraftarın baş tacı olmadı mı
Forumlarda bizim takıma en az 3 tane zenci şart diyen bizim taraftarımız değil mi
Etkiye tepki. Drogba'ya yapılan terbiyesizlikler ortada. Kaldı ki yaptığı açıklama kişiye yönelik, orada genelleme yapmıyor sen diye hitap ediyor. Onu siz olarak algılayanlar da var ama mesajların akışına bakarsınız bir tane kendini bilmez maymunsun yazıyor o da ona cevap veriyor. Dış basına da yansıyan bu olayda biraz da Zokora olayının da etkisi var bence. Ayrıca 2 farklı kişi sahaya muz atarken, muz gösterirken çevresindekiler napıyorsun bile demiyor. Fenerbahçe cephesinden biz ırkçı değiliz dışında açıklama geldi mi ? Muz o sebeple değildir diye savunan var, Fenerbahçe kulübü ölen Burak Yıldırım için bile samimi açıklama yapmadı, tahrik eden, ortamı geren açıklama yaptı. Tutumunuzu sorgulamanız lazım biraz.
Bu neden böyle oldu, bir daha nasıl olmaz demek yerine, Drogba bu olayı niye dillendirdiye getirmeyi aklım almıyor. Biraz empati yapmak lazım sanki.
Senin bu yazdıkların da ayrı komedi hiç kusura bakma, kimse zaten Fenerbahçe ırkçı bir takımdır, Fenerbahçe ırkçı camiadır demiyor. Sow, Webo, Yobo var hali hazırda, havadan nem kapıyorsunuz.
- SPORX ÖZEL - F.Bahçe - G.Saray derbisinin üzerinden üç gün geçmesine rağmen bitmek bilmeyen tartışmalar ve polomikler konusunda "Meireles ve Muz olayı" zirve yaparken, sporx.com konuyla ilgili resmi raporlara ulaştı.
Derbi maçının ardından gazete manşetlerine ve Didier Drogba tarafından uluslararası arenaya taşınan muz konusunda ortaya iki farklı idddia atıldı. G.Saray cephesi eylemin Didier Drogba ve Eboue'ye karşı yapılıldığı ve oyuncuların bundan etkilendiğini iddia etmesine ve oyuncuların da konuyla ilgili yorum yapmalarına karşılık elinde muz bulunan F.Bahçe taraftarı T.D ise konunun bu iki oyuncuyla ilgili olmadığını iddia etmişti.
T.D olayın ırkçılıkla ilgili olmadığını ve muzu gösterdiğinde sahada sadece ısınmak için kaleci Muslera ve antrenör Tafferel'in olduğunu belirtmesi "peki hangisi doğru?" sorusunu akıllara getirdi. Yayıncı kuruluşun maç öncesi yayını ve raporlara göre kaleci Muslera'nın G.Saray takımından 15 dakika önce yani müsabakanın başlamasına 56 dakika kala ısınmak için sahaya çıkması ve muz olayının maçtan yaklaşık 40 dakika önce cereyan etmesi T.D'nin "Muslera" iddiasını teyit etmiş oldu.
Yine kayıtlara göre F.Bahçe'nin ısınmak için sahaya müsabakanın başlamasına 46 dakika çıktığı gözlendi. Maçın 2 numaralı temsilcisi İsmail Sökelen ise konuyla ilgili raporunda "Türk Telekom kale arkası tribüne alt orta bölümünden oyun alınan doğu 1 adet kabuğu soyulmamış muz atılmış, atılan muz oyun alalına düşmüş, herhangi bir kimseye isabet etmemiştir" sözlerine yer verdi.
Olay TFF Hukuk Müyavirliğini sevk raporunun "olaylar ve ihlaller" bölümünün B bendindeki "saha olayları" bölümünde yer aldı. Ancak muz olayının herhangi bir futbolcuya yönelik olmamasının temsilci raporunda belirtilmesi nedeniyle ev sahibi kulüple ilgili bu konuda sevk işlemi yapılmamasına neden oldu. Bu konuda sevk olması halinde F.Bahçe 50 bin tl para cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.
Bu arada, fotofraflara yansıyan T.D'nin dışında farklı bölgede iki taraftarın daha maçtan önce sahaya soyulmuş iki muz kabuğu attığı öğrenildi. Ancak bu muz kabukları oradaki görevliler tarafından alınması objektiflere yansıdı.
Yayıncı kuruluş görüntüleri ve temsilci raporlarına göre eylemin Drogba ve Ebue'ye karşı yapılmadığı kanaatini ortaya koymasına karşı Fildişili yıldızın "ırkçılık" açıklamaları konusunda kafalarda soru işereti bırakmasına neden oldu.
İlk olarak senden duydum , instagramda ona atılan muz resminden dolayı olduğunu , demek ki tam olarak mesajı kime verdiğini anlatamamış ya da anlatmak istememiş. Bütün mesajda Fenerbahçe'yi karşı aldığı başarıları yazmış , Galatasaray taraftarını örnek olarak göstermiş. Bunlar nasıl genelleme yaptığını gösteriyor. Eğer tek bir kişiye mesaj vermek isteseydi bunu çok daha belirgin bir şekilde ifade ederdi.
Öte yandan muz olayı da adamın dediği doğru çıktı zaten. Muslera ısınırken çekilmiş o fotoğraf. muz sahaya atılmış mı kime atılmış bilmiyorum. onun için farklı farklı şeyler söyleniyor. Maç anında muz sahaya atılmışsa kimse dikkat etmemiştir zaten. herkesin gözü sahada oluyor , bu adam ne yapıyor diye incelememiştir kimse.
Eboue , Melo bu isimlere verilen tepkiler siyahi olmalarından değil hal ve hareketleriyle ilgili.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Adamın dediği gibi çıktı . Drogbaya ırkçılık felan yok
sporxe gore atilan muz sahaya dusurse , sahaya dusup bir oyuncuya çarparsa oyuncuda siyahi ise o zaman ırkcılık olurmuş geçiniz bunlari yoksa o adam oraya manavcilik yapmaya mi geldi ? bu daha inandirici olurdu sporx kime çalistigini hepimiz biliyoruz lafontenden masallara gerek yok.
Tahir Kum muz olayını, Muzlera olarak yorumlamış. Temiz iş.
onur var su an volkandan daha iyi performans sergiliyor avci buna guveniyor galiba
onurun fazla kilolari var gördügüm kadari ile.. birde onur zaten milli takim kalesini koruyacak kalitede bir kaleci degilki bana sorarsan tolga zengin onurdan kat kat daha iyi bir kaleci.. onuru degilde sinan bolati oynatir 1-2 mac sonra yine volkana döner volkan 35-36 sina kadar kalede rahat oynar ne kadar kötü olursa olsun.
onurun fazla kiloları var evet ama volkan kadar fazla değil sabriyle olan malum fotosunda enesesinin bile ne kadar yağlı olduğu görülüyo volkan bu sene çok kötü nerden tutsan elinde kalıyo zaten onur hiç sakatlanmasa şimdiye geçmişti volkanı ki bu sene de volkanın gerilemesiyle birlikte geçti
Onur'un fazla kiloları var demişsiniz de Volkan'a son zamanlarda hiç şöyle bir dikkatlice baktınız mı ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
muz olayı çözüldü beyler sıkıntı yok
O zaman afiyet olsun![]()
İlk başta tepki vermiştim muzlu adama ancak videoyu izleyince ve izahati dinleyince fikrim değişti. Ancak yinede yanlış anlaşılacak bir şey. Elinde muzu tutup sallarsan her yöne çekerler böyle. Tepki verecekse muzsuz vermeliydi yinede. Kimse niyetini bilemez.
Volkan bu yıl önceki yıllara göre genel olarak çok kötüydü evet. Toplara hamle bile yapmaması olsun hal ve hareketleriyle olsun. Omzundan sakatlığı var deniyordu ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak Onur hala ilk çıktığı zamanki performansın kredisini kullanıyor bence. Sakatlığından sonra eski formuna dönemedi hiç. Ayrıca en iyi zamanında bile inanılmaz bir yan top zaafiyeti vardı kendisinin. Türk futbolu için duran topların her zaman tehlike olduğu düşünülürse bu büyük bir handikap Onur için.
yönetim meireles'in sözleşmesini feshetmeyi düşünüyormuş. keşke kendi kendilerini fesih etseler...
(/s)
Yapmazlar öyle saçma iş
Tabi canım çok saçma iş, ne gerek var böyle şeylere. Prim ile ödüllendirmek lazım hatta.
Canım FEDA olsun sana !
Muz olayı çözülmemiş bu arada
Kimler yaptıysa bu muz olayını cezalarını en ağır şekilde alsınlar, gerekirse hapis yatsınlar (olmaz da yine de temenni). Tek isteğim şu durumdan tüm Fenerbahçe camiası sorumlu tutulmasın ve de dünyada Türkler ırkçı olarak anılmasın. Siz nasıl bıçaklayan adam için tüm Galatasaraylılar zan altında bırakılmasın diyorsanız ben de aynı şeyi bizim için istiyorum. Bana kalsa ülkedeki tüm tribünleri kapatırdım, maketten seyirci koyardım. Nefret ettim hakemlerden de taraftarlardan da şu son dönemlerde. Temposuz ve içler acısı duruma gelmiş ülke futbolunu düzeltmek adına tek bir hareket dahi yapılmazken şu konuşulan konulara lanet olsun.
Tüm olayı Fenerbahçe camiasına yıkmak yanlış olur,kimse öyle bir şey de yapmamalı ancak bugün Fenerbahçe yönetimin yaptığı basın toplantısı adlandıramayacağım kadar hayal kırıklığına uğrattı beni.Ortada böyle bir şey varken bu kadar büyük kulübün yönetiminin bu hareketi varken ''yok'' göstermesi utanç vericiydi.
Şu hale bak. Ne olduğu belirsiz bir adam muz sallamış millet onu tartışıyor. Sistematik bir şekilde dikkati başka yerlere çekmek için futbolun kullanıldığını düşünmüyor değilim. Daha fazla uzatmam konu dışı. Ayrıca bu adamların dedikleri bana hiç inandırıcı gelmedi. Şunu yazayım Fenerbahçe yönetimi son zamanlarda iyice saçmaladı. Taraftar bundan ne kadar memnun , değil bilemem. Taraftarları niye savunuyorsun.
Bende kendi adıma kesinlikle memnun değilim. Komik bir şekilde olayı koca kulübün üzerine aldık. Böyle bir durum varsa en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir o kişilerin demek yerine onları savunmaya geçtik. Bunu yapsaydık bu konuda kimse Fenerbahçe Spor Kulübünü eleştirmez, takdir ederdi. Şimdi ayıklasınlar princin taşını.
Burak
Benim tek demek istediğim tamam tüm Fenerbahçe camiasının üzerine yıkmayalım ama Fenerbahçe yönetimi neden çıkıp bu insanları yalan yanlış savunuyor?
E peki bir şey soracağım savunma neden bu kadar komik yapılıyor. İnsanların zekasıyla dalga geçiliyor savunma yaparken hiç araştırmamışlar mı ortada bisürü fotoğraf dolanıyor.
Eskiden tribünde bıçaklamalar falan olunca "münferit olay" denirdi ki zaten öyledir. Münferittir. Bundan 5-6 sene önce fener - everton hazırlık maçında bir taraftar bıçaklanmıştı olimpiyat stadında. Münferittir denmişti. Bursa'da, İnönü'de de bıçaklanmalar oldu yanlış hatırlamıyorsam. Hiçbirinde böylesine basın toplantısı yapılıp "olay kulübe mal edilmemelidir" denmemişti.
Irkçılık olayının uefa tarafından ne kadar hassas bir konu olduğunu bilen fenerli yöneticilerin bu konuda uefa'dan korktukları için basın toplantısı düzenlemeleri normaldir. Ama kendilerini sıyırmak için yalan söylemeleri oldukça komik ve rezillik.
Suçu taraftara yıkıp, özür dileseler daha büyük kulüp olurlardı ama şimdi bu yaptıkları tamamen küçük zihniyetteki insanların yapacağı türden bir olaydı.
Yönetimin dediklerine güvendik bazı tartısmalara girdik ama bunları görünce yorumsuz kaldım acıkcası..Transferlerde filan artık zaten gözümüzden düsmüslerdi dediklerini kaale almıyorduk demekki artık hiçbir dediklerini kaale almayacagız.Aziz Yıldırım yönetimi zirve noktasına geldi bu yaptıkları hareketle camiayı inanılmaz kücük duruma düsürdüler en yakın zamanda kurtulmamız gerekiyor artık bu yönetimden.
Münferittir, yapanlar cezalandırılacaktır demek Fenerbahçe'yi küçültmez, aksine büyütür. Ama yönetimin bu yaptıkları resmen kulübü kendi kendine itibarsızlaştırma. Ezeli rakibim için daha iyi bir yönetim istiyorum ben, alnı ak, yeri geldiğinde özür dilemesini bilen, mantıklı davranan.
Kimse yazmamış herhalde basında çıkan haberler:
Marca : http://www.marca.com/2013/05/14/futb...368552723.html
Guardian : http://www.guardian.co.uk/football/2...a-racist-abuse
Dailymail : http://www.dailymail.co.uk/sport/foo...ahce-fans.html
BBC : http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22527009
Le'quipe : http://www.lequipe.fr/Football/Actua...2#xtor=CS1-12-[Drogba-et-la-theorie-de-l-evolution-370892
Skysport : http://www.skysports.com/story/0,195...373474,00.html
Espn : http://espnfc.com/news/story?id=1447...c=5739&cc=5739
ModernGhana : http://www.modernghana.com/sports/46...racist-ab.html
Aftonbladet : http://www.aftonbladet.se/sportblade...cle16772632.ab
Son olarak da görüntüleri ekşi sözlükten yayınlayan yazar tehditler aldığı için diğer videoları yayınlamaktan vazgeçmiş ...