Sayfa 334 / 896 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon
9,991 ile 10,020 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Maç öncesi programda, FB TV'de bile yorumcular gelecek olan Gyan da hızlı oyuncu, defanstan çıkmada bu 3 oyuncu çok işe yaracak tarzı yorumlar yaparken herhangi bir düzeltme, kesin değil Gyan diye bir açıklama olmadı.

Gyan'dan başka oyuncunun gelme ihtimalini %1 olarak görüyorum ben.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

.......Gyan.......

Stoch Ozer Dia

su 4lu ile oynarsa FB son yillarin en hizli ve rakip takimlari kontrada cezalandiricak muazzam bir ileri 4 lusu olur

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Gyan'ın gelmesini tek bir sebepden istiyorum artık.Stoch Dia Gyan gibi 3 hızlı oyuncu Alex'in koşmuyor özelliğini fazlasıyla kapatacaklar (:

Mehmet Topuz ve Emre Hırsı Lugano çılgınlığı Alex tekniği Gökhan'ın bindirmeleri bize çok şey katacakdır
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Bu zamana kadar transfer konusunda baya eleştirdik takımımızı bende son zamanlarda özellikle Aykut Hoca'nın açıklamalarından sonra baya eleştirdim fakat oturup düşününce mükemmel bir kadro oluşuyor.

Volkan Demirel

*Andre Santos * Diego Lugano * Kesinlikle Transfer * Gökhan Gönül

----------------------* Emre B. --------- * Mehmet Topuz ------------------

* Miroslav Stoch * Alex De Souza * Dia

------------------* Gyan --------------------

Volkan Babacan

*Bekir İrtegün * İlhan Eker * Fabio Bilica * Önder Turacı

----------------------* Christian --------- * Selçuk ------------------

* Caner Erkin * Özer Hurmacı * Kazım Kazım

------------------* Semih Şentürk --------------------

Alternatif : Deivid - Uğur Boral - Mert Günok - Daniel Güiza - Gökhan Ünal - Gençleri saymıyorum bile

İşte böyle bir kadromuz var daha ne olsun diyorum '' Artık ''

20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence Fenerbahçe'nin Cristian'ı yollayıp 1 ön libero alması lazım.. Emre-Topuz biraz zayıf kalıyor çünkü defansif anlamda.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yabancı sayısı sebebiyle bu pek mümkün değil, Cristian bu sene de takımda kalacaktır. Emre ve Topuz'un yan yana oynaması ancak Alex'in bir şekilde oynamadığı ve arkalarında Cristian olduğunda olabilir yoksa tüm yük Emre'ye biner, Emre'nin hücuma destek veren savunması da iyi bir orta saha olarak oynaması gerek, savunma yapan hücuma da arada destek veren şeklinde olmamalı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Defansif orta saha transferi için ince ince düşünülmeli , bu sene böyle geçer tahminimce ama seneye oraya transfer yapılır Cristian'ın yollanmasına da gerek yok iyi teklif gelmedikçe +2 olarak kullanılabilir , avrupa maçlarında da oyunu defansif şekle döndürmek gerektiğinde oyuna girer , bu şekilde takımda kalmalı bence, kaldı ki bu seneyi iyi geçirecek gibi geliyor bana

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Soyle soyleyim. Senin elinde 5 sag kanat oyuncusu varken buraya yabanci, bonservisi 5-8 milyon euro arasi bir adam alamazsin. Ha, senin eline firsat gelir, hayvani kalitede bir adam olur (bkz Krasic), o zaman takima level atlattirmak icin alirsin, ama elinde 5 tane sag kanat oyuncusu varken bu transfer gereksizdir. Emre'nin ve Lugano'nun yanina transfer yapabilirsin, ama bunlar yabanci kontenjanindan dolayi kulubede oturur guzelce. Ayrica Young Boys maci olabilir, ama tek mac dusunerek transfer yapilmaz. Simdi Alex sakatlansa sirf Young Boys maci icin gidip 10 numara mi alacaktiniz? FB'nin Young Boys'u gecmesi icin Nancy'nin kanat oyuncusuna mi ihtiyaci var, bu kadar kucuk mu FB?

Ilhan ve Bekir'in milli takima gidebilecegine inaniyorsan sen inanmaya devam et. Biri 26, biri 25 yasinda, birakin milli takima gitmeyi adlari bile milli takimin yanindan gecmeyen oyuncular bunlar.
    Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller.

Giray ve Bekir yanyana oynarken Milli Takım'a çağrılmaları ihtimali konuşuluyordu.Form tuttukları anda Milli Takım'ı görmemeleri için hiç bir sebep yok. Beğendiğim bir kaç Türk stoperden 2sini aldılar, ben çok memnunum. Hiç bir sıkıntı yok.

Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
    Deivid forvet arkası oyuncu, gerçek sağ kanat değil, devşirme.
    Topuz aslen göbek orta saha oyuncusu, safkan bir sağ kanat değil.
    Kazım sağ kanat oyuncusu, istikrarsız ve Aykut ona güvenmiyor.
    Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz.

Fenerbahçe'ye küçük diyerek hakaret ediyorsun.
    Dia, Clairefontaine altyapısı almış, Senegal Milli Takım kadrosu için düşünülen bir oyuncu.Monaco ve Marsilya'nın da teklifleri vardı.Hazır oyuncu yerine, potasiyelini 1-2 yılda tepeye çıkartacak yetenekli oyuncu almak küçüklük değildir.

Yani 2 sağ kanat var, birinden beklenti hiç yok.Solda 3 oyuncu var, sağa mutlaka transfer lazım.Dia aç bir oyuncu, sağa transfer gelirse sorun çıkarmaz.Rotasyon olmazsa başarı olmaz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bana göre Fenerbahçe en az ihtiyacı olan bölgeye transfer yaptı. Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı sağ kanatta Türkiye seviyesinin çok üstünde, Avrupa için de yeterli oyuncular. Fenerbahçe'de Avrupa'da iş yapabilecek bir ön libero ve Lugano'nun partneri olabilecek bir savunma oyuncusu yok. Dia iyi bir oyuncu olabilir, transferi takıma katkı da sağlayabilir ama takımın daha önemli önceliği varsa ilk o bölgeye transfer yapılmalıdır.

"Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller."

-Doğrudur, ancak Bekir ve İlhan'dan, özellikle İlhan'dan iyi oyuncular. Bekir belki yedek olarak milli rotasyona alınabilir Fenerbahçe'de düzenli forma şansı bulursa.

"Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
    Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz."

-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde).

Nesil
    2006

Kesinlikle yırtıcı bir forvete ve Baroni ile Selçuk yerinde oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Avrupa'da iyi yerlere gelmek istiyorsak. Asamoah transferi umarım gerçekleşir, aradığımız forvet olacak.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Baroni ile Bilica gönderilip yerlerine Luisao ve Poulsen yada Melo alinirsa iyi olur tabi bunlar benim istedigim adamlar bizim yönetim ilgilenmez bu adamlarla Krasic dediler Dia'yi getirdiler Aykut hoca daha bir kac gün önce yildiz oyuncu alacagiz dememismiydi ? Dia yildiz oyuncu degildir kim ne derse desin kendinizi kandirmayin genc gelecek vaad eden bir oyuncu olabilir fakat henüz yildiz statüsüne ulasmamistir. Gyan'da öyle yildiz oyuncu felan degil normal düzeyde takim oyuncusu transferler Stoch disinda kötü bu sezonda. Gyan'da gelince transferi kapatirlar halbuki takim bas bas bagiriyor iyi birer stoper ve ön libero diye.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Fenerbahçe bu sezon yabancı transferinde farklı bir politika izliyor.Burayı bir sıçrama tahtası olarak gören,yetenekli genç yaşta oyuncular alınıyor.Bu politika uzun süredir dillendirilen abi bizim takımlar neden bu adamları gençken bulamıyor geyiğinin cevabı niteliğinde olacak.Tabii bu durum birazda şartların böyle gerektirmesiyle de alakalı.(Krasic ve Hazard alınamayınca Dia'nın alınması) İsimler pek tatmin edici olmayabilir ilk etapta ama en azından belli bir stratejiye göre alınmış olması olumlu bir durum.Bakalım bu politika bu sezon nasıl yansıyacak Fenerbahçe'ye.
    So what?
    Saike

Bugün UEFA'ya Young Boys maçları için takım listesini göndereceğiz.Gyan transferi açıklanır büyük olasılıkla.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller.

Giray ve Bekir yanyana oynarken Milli Takım'a çağrılmaları ihtimali konuşuluyordu.Form tuttukları anda Milli Takım'ı görmemeleri için hiç bir sebep yok. Beğendiğim bir kaç Türk stoperden 2sini aldılar, ben çok memnunum. Hiç bir sıkıntı yok.

Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
    Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz.

Fenerbahçe'ye küçük diyerek hakaret ediyorsun.
    Dia, Clairefontaine altyapısı almış, Senegal Milli Takım kadrosu için düşünülen bir oyuncu.Monaco ve Marsilya'nın da teklifleri vardı.Hazır oyuncu yerine, potasiyelini 1-2 yılda tepeye çıkartacak yetenekli oyuncu almak küçüklük değildir.

Yani 2 sağ kanat var, birinden beklenti hiç yok.Solda 3 oyuncu var, sağa mutlaka transfer lazım.Dia aç bir oyuncu, sağa transfer gelirse sorun çıkarmaz.Rotasyon olmazsa başarı olmaz.
    Onlar da ust duzey oyuncular degil, ama simdilik Ilhan ve Beki'den ondeler. Ki o saydigin yerli oyuncular bile kendi takimlarda yedek, BJK sirf Avrupa kupalari icin 2 yabanci stoper almisti, ligde zaten kontenjandan dolayi oynuyor Toraman, GS keza gecen sene yerli stoperlerin cok sikintisini cekti, GS'li arkadaslar cikip anlatsin iste.

Deivid devsirme diyorsun, ama adam sonucta FB'ye geldiginden beri neredeyse hep sag kanat oynuyor. M.Topuz gobek oyuncusu falan degil, Kayseri'de hep gobekte Ragip ve Saidou oynadi, Topuz ya orta alanin saginda ya da ikinci forvet olarak oynadi, nadiren de sagbek olarak. Kazim ve Ozer Hurmaci da sag kanatta oynayabilen oyuncular, hatta buna saga kaydirabildigin Stoch'u da sayabilirsin, etti 5. Daha sag onde gerektiginde oynayabilen G.Gonul ve G.Unal'i saymadim bile. Sen simdi elinde 5 tane sag kanatta iyi oynayabilecek oyuncu varken gidip 6. adami aliyorsan ve orta gobeki M.Topuz/Selcuga ve defansi Bekir/Ilhana emanet ediyorsan ve buna iyi transfer diyorsan sen buna inanmaya devam et, maclar baslasin gorusecegiz yine.

Ayrica birazcik iyi okumaya gayret et, ben orada FB'ye kucuk falan demedim, iyi okuyup sonra sucla insani. Arkadas Young Boys maci icin lazim olacak dedi, ben de cevap olarak FB Nancy'nin kanat oyuncusu olmadan Young Boys'u gecemeyecek kadar kucuk takim mi diye sordum, tam tersine kucuk degil buyuk demeye calistim. Dikkatli okumaya gayret edersek bu tur yanlis anlasilmalar da olmaz......

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    Bana göre Fenerbahçe en az ihtiyacı olan bölgeye transfer yaptı. Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı sağ kanatta Türkiye seviyesinin çok üstünde, Avrupa için de yeterli oyuncular. Fenerbahçe'de Avrupa'da iş yapabilecek bir ön libero ve Lugano'nun partneri olabilecek bir savunma oyuncusu yok. Dia iyi bir oyuncu olabilir, transferi takıma katkı da sağlayabilir ama takımın daha önemli önceliği varsa ilk o bölgeye transfer yapılmalıdır.

Birader sen sag kanada 1 yil evvel tam 13 milyon euroluk takviye yapmissin (Ozer+Topuz), 1 sene ardindan oraya pahali bir yabanci daha aliyorsun, ama stoperlerin kim? 1 milyonluk Bilica, Bekir ve Ilhan. Kimse bana cikip da cok iyi transfer yaptik, kadromuz iyi ve dengeli vs demesin. O Emre-Topuz orta sahasini bir lig baslasin gorecegiz zaten. Kimse'nin Dia'ya kotu oyuncu vs dedigi yok, ismi olmasa bile Fransa liginde performans gostermis genc bir oyuncu, buyuk katki da yapabilir, amenna, ama FB ihtiyaci olmayan bolgeye ciddi bir yatirim yapti, ancak sikintili bolgelerdeki aciklar hala devam ediyor, yabanci kontenjani nedeniyle de kadro dengesiz oldu. FB yarin gidip G.Inler ve S.Tasci'yi almayacagina gore bu sikinti devam da edecek.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

transferde her sene olduğu gbi sınıfta kaldık,belki gelen adamlar iyi oynayacak(seyretmedim daha)fakat ihtiyaç bölgelere gelmedi transferler bir takımın önce omurgaya ihtiyacı var yani defans, orta saha,forvet.Defansda r.marquez gibi tansfer olması gerekirdi,orta sahaya emrerenin yükünü azaltacak hatta zaman zaman onun görevini yapabilecek ama defansif yönü iyi olan bir adam lazım(_ki bahsedilen rakamlara oraya baya iyi oyuncular alınabirdi)forvet olarakda Gignac olabilirdi.Gyan da olabilir fakat arkasında gol becerisi adamlar olması lazım onlara boş alanlar açacaktır.Benim kişisel fikrim hala bilica,deivid,güiza,cristian birşekilde yollanmalı yerlerine artık yıldız adayı değil gerçek yıldızlar alınmalı en azında stoper,ön libero,forvet e

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bakınca Barça'ya felan onlarda genelde tanınmamış isimdeki genç adamları alabiliyorlar. Sonuçta yetenekliyse parlayıp isim yapıyor oyuncu. Hep eleştirdimiz nokta, neden 30 yaşında doymuş adam yerine genç potansiyeli olan oyuncuları bizde almıyoruz diyorduk ve şimdi eleştiriyoruz. Gayet yerinde hamleler. Böyle oyuncularla hedeflerimize ulaşabiliriz. 34-35 yaşındaki adamlar a rtık bizim kulüpten içeri girmemeli. Biz o devreyi kapatmış olmalıyız. Zaten R3 geldiğinde yeterince o politikayla reklam yaptık. Artık 22-23 yaşında bize göre çocuk ama Avrupa bazında olgunlaşmış oyuncuları almalıyız. Bu sene takımdan umutluyum..

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Aziz Yıldırım: "Gyan ile görüştüğümüz doğru"

Yıldırım, bir transfer daha yapacaklarını belirterek, “Asamoah Gyan ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu.. Eğer anlaşma sağlarsak, bu transferi hemen açıklayacağız” diye konuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Bakınca Barça'ya felan onlarda genelde tanınmamış isimdeki genç adamları alabiliyorlar. Sonuçta yetenekliyse parlayıp isim yapıyor oyuncu. Hep eleştirdimiz nokta, neden 30 yaşında doymuş adam yerine genç potansiyeli olan oyuncuları bizde almıyoruz diyorduk ve şimdi eleştiriyoruz. Gayet yerinde hamleler. Böyle oyuncularla hedeflerimize ulaşabiliriz. 34-35 yaşındaki adamlar a rtık bizim kulüpten içeri girmemeli. Biz o devreyi kapatmış olmalıyız. Zaten R3 geldiğinde yeterince o politikayla reklam yaptık. Artık 22-23 yaşında bize göre çocuk ama Avrupa bazında olgunlaşmış oyuncuları almalıyız. Bu sene takımdan umutluyum..

evet katılıyorum düşüncelerine ama şöyle bir durum var oturmuş bir kadro yaparsın sonra üzerine yıldız olabilecek gençleri monte edersin bizim daha ideal 11 yok direk oynayacak kapasite olan gençlere kimse bişey demez zaten hazrd gibi ama kapalı kutu olursa sorun yaşabiliriz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Onlar da ust duzey oyuncular degil, ama simdilik Ilhan ve Beki'den ondeler. Ki o saydigin yerli oyuncular bile kendi takimlarda yedek, BJK sirf Avrupa kupalari icin 2 yabanci stoper almisti, ligde zaten kontenjandan dolayi oynuyor Toraman, GS keza gecen sene yerli stoperlerin cok sikintisini cekti, GS'li arkadaslar cikip anlatsin iste.

Deivid devsirme diyorsun, ama adam sonucta FB'ye geldiginden beri neredeyse hep sag kanat oynuyor. M.Topuz gobek oyuncusu falan degil, Kayseri'de hep gobekte Ragip ve Saidou oynadi, Topuz ya orta alanin saginda ya da ikinci forvet olarak oynadi, nadiren de sagbek olarak. Kazim ve Ozer Hurmaci da sag kanatta oynayabilen oyuncular, hatta buna saga kaydirabildigin Stoch'u da sayabilirsin, etti 5. Daha sag onde gerektiginde oynayabilen G.Gonul ve G.Unal'i saymadim bile. Sen simdi elinde 5 tane sag kanatta iyi oynayabilecek oyuncu varken gidip 6. adami aliyorsan ve orta gobeki M.Topuz/Selcuga ve defansi Bekir/Ilhana emanet ediyorsan ve buna iyi transfer diyorsan sen buna inanmaya devam et, maclar baslasin gorusecegiz yine.

Ayrica birazcik iyi okumaya gayret et, ben orada FB'ye kucuk falan demedim, iyi okuyup sonra sucla insani. Arkadas Young Boys maci icin lazim olacak dedi, ben de cevap olarak FB Nancy'nin kanat oyuncusu olmadan Young Boys'u gecemeyecek kadar kucuk takim mi diye sordum, tam tersine kucuk degil buyuk demeye calistim. Dikkatli okumaya gayret edersek bu tur yanlis anlasilmalar da olmaz......
    Bekir ve İlhan'ı takip ettiğinden çok daha öncesinde de tanıyorum.O oyuncuların hiçbiri önde değiller, Servet kağnı arabası, geçen sene kötü bir sezon geçirdi.Ligin 2. yarısı sahada yoktu.Toraman kalburüstü oyuncu, hiç bir zaman banko olamadı Milli Takım'da, diğer oyunculara göre fiziksel dezavantajı var.

Bekir ve İlhan yetenekli oyuncular, eski takımlarının scoutlarına, headresearchlarımıza sor istersen anlatsınlar.Oyuncular pek oynamasalar da form tuttuklarında büyük fark kalmaz, oynamadan seçilmelerinden kimse bahsetmedi zaten.

Topuz gerçek bir orta saha göbek oyuncusu.pek izlememişsin Ragıp pek oynatılmadı, çoğunlukla yedek kaldı.Kayserispor genelde forvet arkası bir oyuncu ile oynar, Topuz gerçek bir göbek orta saha oyuncusudur, sadece kritik maçlarda eksiklikte sağ kanat oynadı.Mehmet Eren çoğu zaman sağ oynadı, sola Cangele'yi çekti ya da bazen tam tersini yaptı Tolunay.

Topuz gerçek bir sağ kanat falan değil, bunu söylüyorsan hiç izlememişsin demektir.Çoğu maçta forvet arkası oynadı, orta saha ortasından bile oldukça ilerideydi.

Topuz çabukluğu olmayan, fiziksel mücadele ile kısa dribbling yapan, kanadı tam kullanamayan br oyuncu, orta saha direnci yüksek bir oyuncu, topla çevik değil.Asla bir kanat oyuncusu olamaz, geriden oyuna katılan bir bek olarak daha verimli olur sağ açıktan.Topuz bu sene Selçuk ve Cristian'ın yerinde oynayacak.

Deivid sağ kanata zorunluluktan devşirildi.Hiçbir zaman kanadı kullanmadı, topla hep içeriye dribling yaptı, topu Alex'e taşıdı, pas alışverişinde fazla ayağında tutup Alex'in bölgesini kalabalıklaştırdı, top ters taraftayken içeri kaçarak 2. forvet olarak oynadı.Böylece orta sahadaki yan pas trafiği azaltarak topu çabuk ileri taşımaya çalıştı.Deivid ağır ve top tekniği yüksek bir oyuncudur, topu alıp kafayı kaldırabilen, top saklayıp geriden gelene oyunu açabilen bir oyuncu, topla alıp gitmez, gidemez.

Özer playmaker özellikleri olan, çabukluğu hiç olmayan bir oyuncu, sol kanatta rezil bir oyun oynadı.Kanat oynaması takıma ihanet, topla/topla sürekli içeri dribbling yapıyor, çizgide hiç kalmıyor.Özer kanat oyuncusu değil, göbekte Iniesta gibi bol pas yapan bir orta saha oyuncusuna dönüşebilir.Özer'in sezon boyunca 1 maç bile kanat oynamayacağı apaçık.

Gökhan Gönül teknikle dribbling yapan bir oyuncu değil, top ortada dönerken bindirip çizgiye kaçan bir oyuncu, hızını kullanıyor.Sağ kanatta top ile alıp gitmeyeceği, pasla topu içeri döndüreceği için geriden hızla çıkıp rakip bekirn açığını kollaması en faydalısı.Fiziksel özellikleri müsait olsa da tekniğini pek kullanamayacağı, topla sakin kalamayacağı için çizgi üzerine topla hakeret edemez, dolayısı ile içbir zaman gerçek bir açık olamaz.Ancak zorunluluktan oynatılabilir.

G.Ünal pivot santrafor, ne sağ açığı? Şaka mı?

Yenii aldığın sağ açığı takıma monte edip alışmasına yardımcı olmak varken niye gidip geçen senenin formsuz sağ açığı Kazım ile oynasın takım? Bu takımın önemli parçası olacaksa erkenden yüklemelerine başlayıp takımın pas organizasyonuna adapte olması lazım.Yoksa sezon boyu ilk haftalarının hatalarını toparlayamayız.

@indie
    "-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde)."

Dia 1,65 boyunda çabuk bir oyuncu, forvet oynaması imkansız.4-3-3 kanatlarının forvetsi özellikleri olmak zorunda ama forvet değil.Govou'nun bir forvet olduğunu söylemekten bir farkı yok bunun.Dia'nın 1 gr forvet ile alakası yok.Youla ile hiçbir alakası yok, top tekniği zayıf, topa sert vuran çevik ve hızlı bir santrafor Youla.

Çok daha iyi oyuncular değil o stoperler, o aradaki fark Milli Takım'a alınmasına engel olacak kadar fazla değil, daha fazla fizik direnci yüksek oyuncular.Servet'in fizik mücadele gücü düştüğü anda gözden düşmesi çok kolay olur.Gökhan Zan'ı sonn bir kaç yılda maç oynadığını bir saymak lazım.Erne Güngör'ün bu oyunculardan hemen hemen hiçbir farkı yok gibi.
    Last edited by Cengo : 22.Temmuz.2010 at 11:47
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    evet katılıyorum düşüncelerine ama şöyle bir durum var oturmuş bir kadro yaparsın sonra üzerine yıldız olabilecek gençleri monte edersin bizim daha ideal 11 yok direk oynayacak kapasite olan gençlere kimse bişey demez zaten hazrd gibi ama kapalı kutu olursa sorun yaşabiliriz.
    Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.

Kalede Volkan var yıllardır. Yedeği olarak ise Mert'i tercih edebilir Aykut hoca. Bence Mert Volkan'dan daha iyi bir kaleci olabilir. Sağ bekin bankosu Gökhan. Ortada Lugano kesin. yanına ise kesin transfer yapılmalı bence. Olmadı Bilica oynar. Lugano'nun yanı için banko oynar diyebileceğimiz adam yok. Orası rotasyon olur eğer transfer olmazsa. Andre'ninde yeri garanti. Buraya alternatif olarak Caner var ama bence o sol açıkta daha iyi iş yapar. Sol kanadımızda Boral ile Stoch var. Ortada Emre & Topuz & Selçuk & Baroni vs. Sağ kanatta Dia & Kazım var. Buraya boşluğa göre Özer'i de koyabilirsin, Topuz'uda kaydırabilirsin. Önlerinde Alex. Forvet konusu belli değil. Bence hemen hemen belli kadromuz ama dediğim gibi eksik mevkiler var. Buralar yaşı genç oyuncular almalıyız. Tamam çok çocuk yaşta oyuncular alma ama 23-24 yaşındaki oyuncuları al. Benim fikrim kadromuzun hemen hemen şekli belli. Yerlilerimiz kaliteli. bir iki adam daha alırsak kadroyu oturtur Kocaman zamanla. Ayrıyetten yerli olarak sağ beke transfer yapabiliriz.

Bekir'e de,İlhan'a da güveniyorum düzenli forma şansı bulup da bir devamlılık sağlarlarsa,o zaman konuşuruz Milli Takım seviyesinde mi,değil mi diye.

Kazım her ne kadar düzelmiş gözükse de yeni başlayacak bir sezon öncesinde sağ kanat ona emanet edilemez,istikrar problemi en büyük sorunu Kazım'ın.

Ayrıca şunu kabullenmemiz lazım arkadaşlar.Dünya futbolunda yavaş yavaş tek yönlü ortasahaların devri kapanıyor.Oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen ortasaha oyuncuları revaçta,yani tercih ediliyor.Mehmet Topuz da bunu iyi yapabilecek bir oyuncu,sadece defansa yardım etmede daha çok çalışması gerekebilir.

Özer ortasahanın göbeğinde oynar,bir kanat oyuncusu değildir.Daum geçen yıl mecburiyetten Özer'i sol açıkta oynatmıştır.

Gyan da geldiği zama çok hızlı,süratli bir şekilde atağa kalkan,tehlikeli bir takım olacağız.Yalnız kapanan takımlara karşı sorun yaşayabiliriz.Bunu da yedekte bekleyen bir Gökhan Ünal,Semih Şentürk çözecektir.

Bu sene Alex'in son senesi.Takım seneye 4-3-3'e dönecek büyük olasılıkla.Bu yıl da bunun hazırlığı olacak bir yıl diyebiliriz.Aykut Kocaman'ın da dediği gibi değişim yavaş yavaş gerçekleşecek.
    Seneye Alex gittikten sonra;

şeklinde olacak bir takım izleyebiliriz gibi geliyor bana.

Edit:Özer yazdım ama Mehmet Topuz da oynayacaktır orada sık sık.
    Last edited by Varonil : 22.Temmuz.2010 at 12:05

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

1 Eylül'e kadar transfer bitmez, transferin son gününe kadar gelecek ve gidecek oyuncular olabilir dedi dün maçtan sonra Aykut Hoca.

Takımda oynayabilecek 1 sağ kanat oyuncusu vardı, O da istikrarsız ve tüm sezon oynaması için güvenilecek isim değildi. Şimdi 2 tane oldular, en azından geçen sene yaşanan sıkıntılar yaşansa bile sağ kanatta Deniz Barış'ı görmeyiz.

Geçen sezon Deniz Barış sağ kanatta oynadıysa bu takımda, bu takımın mutlaka ve mutlaka sağ kanada ihtiyacı varmış yani.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Birinci konu hiç sağ kanat oynayamayacak oyunuları sağ kanada yazarak nedense kendini öne çıkarmaya, haklı çıkarmaya çalışıyorsun.

Hiç de haklı değilsin.

Bekir ve İlhan'ı takip ettiğinden çok daha öncesinde de tanıyorum.O oyuncuların hiçbiri önde değiller, Servet kağnı arabası, geçen sene kötü bir sezon geçirdi.Ligin 2. yarısı sahada yoktu.Toraman kalburüstü oyuncu, hiç bir zaman banko olamadı Milli Takım'da, diğer oyunculara göre fiziksel dezavantajı var.

Bekir ve İlhan yetenekli oyuncular, eski takımlarının scoutlarına, headresearchlarımıza sor istersen anlatsınlar.Oyuncular pek oynamasalar da form tuttuklarında büyük fark kalmaz, oynamadan seçilmelerinden kimse bahsetmedi zaten.

Topuz gerçek bir orta saha göbek oyuncusu.pek izlememişsin Ragıp pek oynatılmadı, çoğunlukla yedek kaldı.Kayserispor genelde forvet arkası bir oyuncu ile oynar, Topuz gerçek bir göbek orta saha oyuncusudur, sadece kritik maçlarda eksiklikte sağ kanat oynadı.Mehmet Eren çoğu zaman sağ oynadı, sola Cangele'yi çekti ya da bazen tam tersini yaptı Tolunay.

Topuz gerçek bir sağ kanat falan değil, bunu söylüyorsan hiç izlememişsin demektir.Çoğu maçta forvet arkası oynadı, orta saha ortasından bile oldukça ilerideydi.

Topuz çabukluğu olmayan, fiziksel mücadele ile kısa dribbling yapan, kanadı tam kullanamayan br oyuncu, orta saha direnci yüksek bir oyuncu, topla çevik değil.Asla bir kanat oyuncusu olamaz, geriden oyuna katılan bir bek olarak daha verimli olur sağ açıktan.Topuz bu sene Selçuk ve Cristian'ın yerinde oynayacak.

Deivid sağ kanata zorunluluktan devşirildi.Hiçbir zaman kanadı kullanmadı, topla hep içeriye dribling yaptı, topu Alex'e taşıdı, pas alışverişinde fazla ayağında tutup Alex'in bölgesini kalabalıklaştırdı, top ters taraftayken içeri kaçarak 2. forvet olarak oynadı.Böylece orta sahadaki yan pas trafiği azaltarak topu çabuk ileri taşımaya çalıştı.Deivid ağır ve top tekniği yüksek bir oyuncudur, topu alıp kafayı kaldırabilen, top saklayıp geriden gelene oyunu açabilen bir oyuncu, topla alıp gitmez, gidemez.

Özer playmaker özellikleri olan, çabukluğu hiç olmayan bir oyuncu, sol kanatta rezil bir oyun oynadı.Kanat oynaması takıma ihanet, topla/topla sürekli içeri dribbling yapıyor, çizgide hiç kalmıyor.Özer kanat oyuncusu değil, göbekte Iniesta gibi bol pas yapan bir orta saha oyuncusuna dönüşebilir.Özer'in sezon boyunca 1 maç bile kanat oynamayacağı apaçık.

Gökhan Gönül teknikle dribbling yapan bir oyuncu değil, top ortada dönerken bindirip çizgiye kaçan bir oyuncu, hızını kullanıyor.Sağ kanatta top ile alıp gitmeyeceği, pasla topu içeri döndüreceği için geriden hızla çıkıp rakip bekirn açığını kollaması en faydalısı.Fiziksel özellikleri müsait olsa da tekniğini pek kullanamayacağı, topla sakin kalamayacağı için çizgi üzerine topla hakeret edemez, dolayısı ile içbir zaman gerçek bir açık olamaz.Ancak zorunluluktan oynatılabilir.

G.Ünal pivot santrafor, ne sağ açığı? Şaka mı bu?

Yenii aldığın sağ açığı takıma monte edip alışmasına yardımcı olmak varken niye gidip geçen senenin formsuz sağ açığı Kazım ile oynasın takım? Bu takımın önemli parçası olacaksa erkenden yüklemelerine başlayıp takımın pas organizasyonuna adapte olması lazım.Yoksa sezon boyu ilk haftalarının hatalarını toparlayamayız.

@indie
    "-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde)."

Dia 1,65 boyunda çabuk bir oyuncu, forvet oynaması imkansız.4-3-3 kanatlarının forvetsi özellikleri olmak zorunda ama forvet değil.Govou'nun bir forvet olduğunu söylemekten bir farkı yok bunun.Dia'nın 1 gr forvet ile alakası yok.Youla ile hiçbir alakası yok, top tekniği zayıf, topa sert vuran çevik ve hızlı bir santrafor Youla.

Çok daha iyi oyuncular değil o stoperler, o aradaki fark Milli Takım'a alınmasına engel olacak kadar fazla değil, daha fazla fizik direnci yüksek oyuncular.Servet'in fizik mücadele gücü düştüğü anda gözden düşmesi çok kolay olur.Gökhan Zan'ı sonn bir kaç yılda maç oynadığını bir saymak lazım.Erne Güngör'ün bu oyunculardan hemen hemen hiçbir farkı yok gibi.

Birincisi, sadece ben degil burdaki diger OBJEKTIF Fenerli arkadaslar da sag kanat enflasyonundan bahsediyor. Istedigin kadar olayi saptirmaya calis, Deivid FB'de neredeyse hep sag kanatta oynadi ve gayet basarili oldu, onun iceriye girmesi onun sag kanat oyuncusu olmadigi anlamina gelmez, o oyun tarziyla alakali birsey. O zaman Barcelona'da Messi yerine adam alsin, cunku Messi sag acik gibi oynamiyor, iceri giriyor. Stoch da o zaman sol acik degil, cunku topla iceri giden ve sut ceken adam, son cizgiye inen sol ayakli bir oyuncu degil.

Cangele'yi niye kattin anlamadim, cunku Cangele ve Topuz sadece 1 sene beraber oynadi. M.Topuz'un cikis yaptigi seneler, yani E.Saglam doneminde hep ya forvet arkasi ya da sag acikta oynamistir. Ragip da nasil ilk 11 oyuncusu degilse, 2007/2008'de 32, 2008/2009'da toplamda 27 mac yapmis arkadas, hakikaten senin dedigin gibi yedekmis. Buradaki 10 kisiye sorsan Topuz'un mevkisi nedir diye sag acik veya forvet arkasi der, orta sahanin gobeginde de mesela 4-4-2'de yaninda safkan onlibero varsa oynar, FB'nin sisteminde Emre'nin yaninda oynamaz, ya Alex'in yerinde ya da orta sahanin sag tarafinda oynar. Insallah Emre-Topuz yanyana oynar da goruruz neler olacagini. Sen burada kendini ve transfeleri hakli cikarma adina gunumuz futbolundaki gercekleri degistirmeye calisiyorsun, ama anca kendini kandirirsin. Gunumuz futbolunda orta sahada 1 safkan onlibero, sisteme gore de yaninda 1 veya 2 box-to-box oyuncusu oynar. Barcelona da bilirdi ortada senin mantalitene gore Xavi-Iniesta yapip forveti ciftlemeyi, ama onlarda ya Busquets ya Toure oynuyordu. Benitez de bilirdi ortada Alonso-Gerrard yapmasini, ama hep Mascherano/Lucas'tan biri oynadi, Gerrard ayni Topuz gibi ya sag kanatta ya da ikinci forvet olarak oynadi. Chelsea de gidip Lampard-Deco yapabilirdi, ama cogu macta Ballack veya Mikel geride oynadi. Istedigin kadar konus, kendini kandirmaya calis, gunumuz futbolunda orta alanda Emre-M.Topuz ikilisi olmaz, Emre-Topuz'dan biri oynar, yaninda da ya Selcuk ya Baroni oynar.

Ozer'e kanat oyuncusu degil demissin ama bu adam Ankaraspor'da tum sene kanatta oynadi. Adam gecebilen, calim atabilen oyuncularin tamami kanatta oynuyor. Sana gore J.Cole da kanat oyuncus degil, cunku hizli degil ama her antrenor kanatta oynatiyor. O zaman Ronaldinho da kanat oyuncusu degil agirligindan dolayi, ama en iyi gunlerini kanatta yasadi. Yine futbolun gercekleriyle celisiyorsun.

G.Gonul ve G.Unal'i zaten zorunluluk olunca oynayabilir diye yazmistim son alternatif olarak, ki G.Unal ikinci yarida sonradan oyuna girip baya sag kanatta oynadi, Manisa macinda arka direkte kafa golu bile var.

Milli takim mevzusuna gelince. Servet ile bu ikiliyi karsilastirman bile komik, Servet'in seviyesine gelmeleri icin kirk firin ekmek yemeleri lazim. I.Toraman'in niye milli takimda oynamadigini hepimiz biliyoruz, kesinlikle oyuncu kalitesi ile alakali birsey degil. Bekir su an 26 yasinda, Ilhan Eker de 25 yasinda. Bekir sadece 1 kere milli takima secilmis, Ilhan ise daha secilmemis bile, hala potansiyel vs diyorsun. Potansiyele 18 yasinda bakilir, adam 25 yasina gelmis ne potansiyel ne de baska birsey kalmamistir. Bu oyunculardan Fenerbahce icin iyi bir yedek oyuncusu olur, ama sen Sampiyonlar Liginde R.Madrid deplasmanina defansta Ilhan/Bilica/Bekir 4'lusunden biriyle gidersen olmaz iste.

G.Unal'a pivot santrfor demen zaten ozet olmus bence.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

[quote=SAİT71;1779023]Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.

oturmuş kadromuz mu var) stoperde eksik var,önlibero kim belli değil,sol açık sağ açık yeni nasıl oynayacakları belli değil ,forvet daha ortada yok.Benim anlayışıma göre oturmuş kadro dediğin zaman 11 bellidir sen 11 için bir sürü adam saymışsın kimin oynayacağı hatta ne oynayacağı belli değil.Barca örneğindeki gibi ideal kadrosunu hep gençlerle takviye eder sıçrama yapanı hemen rotasyona alır barca hiç birzaman eksik mevkisine soru işaretli oyuncu almaz barca, zaten bir 11 i vardır .

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Birincisi, sadece ben degil burdaki diger OBJEKTIF Fenerli arkadaslar da sag kanat enflasyonundan bahsediyor. Istedigin kadar olayi saptirmaya calis, Deivid FB'de neredeyse hep sag kanatta oynadi ve gayet basarili oldu, onun iceriye girmesi onun sag kanat oyuncusu olmadigi anlamina gelmez, o oyun tarziyla alakali birsey. O zaman Barcelona'da Messi yerine adam alsin, cunku Messi sag acik gibi oynamiyor, iceri giriyor. Stoch da o zaman sol acik degil, cunku topla iceri giden ve sut ceken adam, son cizgiye inen sol ayakli bir oyuncu degil.

Cangele'yi niye kattin anlamadim, cunku Cangele ve Topuz sadece 1 sene beraber oynadi. M.Topuz'un cikis yaptigi seneler, yani E.Saglam doneminde hep ya forvet arkasi ya da sag acikta oynamistir. Ragip da nasil ilk 11 oyuncusu degilse, 2007/2008'de 32, 2008/2009'da toplamda 27 mac yapmis arkadas, hakikaten senin dedigin gibi yedekmis. Buradaki 10 kisiye sorsan Topuz'un mevkisi nedir diye sag acik veya forvet arkasi der, orta sahanin gobeginde de mesela 4-4-2'de yaninda safkan onlibero varsa oynar, FB'nin sisteminde Emre'nin yaninda oynamaz, ya Alex'in yerinde ya da orta sahanin sag tarafinda oynar. Insallah Emre-Topuz yanyana oynar da goruruz neler olacagini. Sen burada kendini ve transfeleri hakli cikarma adina gunumuz futbolundaki gercekleri degistirmeye calisiyorsun, ama anca kendini kandirirsin. Gunumuz futbolunda orta sahada 1 safkan onlibero, sisteme gore de yaninda 1 veya 2 box-to-box oyuncusu oynar. Barcelona da bilirdi ortada senin mantalitene gore Xavi-Iniesta yapip forveti ciftlemeyi, ama onlarda ya Busquets ya Toure oynuyordu. Benitez de bilirdi ortada Alonso-Gerrard yapmasini, ama hep Mascherano/Lucas'tan biri oynadi, Gerrard ayni Topuz gibi ya sag kanatta ya da ikinci forvet olarak oynadi. Chelsea de gidip Lampard-Deco yapabilirdi, ama cogu macta Ballack veya Mikel geride oynadi. Istedigin kadar konus, kendini kandirmaya calis, gunumuz futbolunda orta alanda Emre-M.Topuz ikilisi olmaz, Emre-Topuz'dan biri oynar, yaninda da ya Selcuk ya Baroni oynar.

Ozer'e kanat oyuncusu degil demissin ama bu adam Ankaraspor'da tum sene kanatta oynadi. Adam gecebilen, calim atabilen oyuncularin tamami kanatta oynuyor. Sana gore J.Cole da kanat oyuncus degil, cunku hizli degil ama her antrenor kanatta oynatiyor. O zaman Ronaldinho da kanat oyuncusu degil agirligindan dolayi, ama en iyi gunlerini kanatta yasadi. Yine futbolun gercekleriyle celisiyorsun.

G.Gonul ve G.Unal'i zaten zorunluluk olunca oynayabilir diye yazmistim son alternatif olarak, ki G.Unal ikinci yarida sonradan oyuna girip baya sag kanatta oynadi, Manisa macinda arka direkte kafa golu bile var.

Milli takim mevzusuna gelince. Servet ile bu ikiliyi karsilastirman bile komik, Servet'in seviyesine gelmeleri icin kirk firin ekmek yemeleri lazim. I.Toraman'in niye milli takimda oynamadigini hepimiz biliyoruz, kesinlikle oyuncu kalitesi ile alakali birsey degil. Bekir su an 26 yasinda, Ilhan Eker de 25 yasinda. Bekir sadece 1 kere milli takima secilmis, Ilhan ise daha secilmemis bile, hala potansiyel vs diyorsun. Potansiyele 18 yasinda bakilir, adam 25 yasina gelmis ne potansiyel ne de baska birsey kalmamistir. Bu oyunculardan Fenerbahce icin iyi bir yedek oyuncusu olur, ama sen Sampiyonlar Liginde R.Madrid deplasmanina defansta Ilhan/Bilica/Bekir 4'lusunden biriyle gidersen olmaz iste.

G.Unal'a pivot santrfor demen zaten ozet olmus bence.

Başkalarını bilmem ama yorumların ve tesbitlerin bence son derece doğru.Bir bjk lı olmana rağman objektif buluyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Bence gayet güzel bir kadro oldu...
    Oraya Güiza yazdım diye çok eleştiri alacağımı biliyorum ama bence Güiza beklenen patlamayı bu kadroyla bu sene yapar...
    Gyan gelirsede başarılı olacağını düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Geçen sene de devşirme kanat oyuncularla oynadığımızı yazıyorduk şimdi de yazıyoruz , Kocamanın oturtmaya çalışıtğı sistemde topla ve topsuz sürekli hareketli hızlı adam eksiltebilen oyunculara ihtiyacı vardı bu doğrultuda bu transferleri yapacağız dedi ve ona uygun oyuncular aldı , ligdeki en iyi defans kurgusuna sahip olduğumuzu da iddia ediyorum , ancak orayı da zenginleştirecek transferler yapılabilir kaldı ki transferler bitmeyecek , yerli transferimiz olabilir dendi

Tamam.İşe açıklık getirelim.Sizin dediğiniz gibi Fenerbahçe'de sağ kanat enflasyonu yaşanıyor.Ama ne Deivid,ne Kazım,ne Mehmet Topuz,ne de Özer Aykut Kocaman'ın sağ kanatta istediklerini yapabilecek oyuncular değiller.Aykut Kocaman bilmiyor mu hangi futbolcusundan nerede en çok verim alınacağını.Eğer Deivid,Kazım,Mehmet Topuz veya Özer sağ kanatta Aykut Kocaman'ın istediklerini yapabilselerdi zaten Dia transfer edilmezdi.Dia sağ kanatta daha verimli olacağına inanıyor ki,transfer edildi.

Aykut Kocaman 1 senedir bu takımın içerisinde ve bu takımın zayıf noktalarını,daha iyi olması için neler gerektiğini en iyi bilen birisi.Bu kadar basit.

Mesaj Yetkileri