Deivid gereksiz bir oyuncu. Kazım'dan hucümda da yararlanılıyor. Mehmet Topuz, Özer sol ve ortada da gayet oynayabilen oyuncular. Dia transferine hiç kimse çıkıp da gereksiz diyemez.
Deivid gereksiz bir oyuncu. Kazım'dan hucümda da yararlanılıyor. Mehmet Topuz, Özer sol ve ortada da gayet oynayabilen oyuncular. Dia transferine hiç kimse çıkıp da gereksiz diyemez.
Madem antrenorler isi o kadar iyi biliyor, o zaman Daum'u elestirmeyeceksiniz, Daum gitsin demeyeceksiniz. Vardir bir bildigi diyeceksiniz. Aykut Kocaman'in kariyeri, basarilari ortada, hicbir basarisi yok bunca yil antrenor olmasina ragmen, futbol olarak da hep kotu futbol oynamistir takimlarina. Ama siz guveniyorsaniz sizin bileceginiz is, ama ben akibetini Ridvan ye da Oguz'dan farkli gormuyorum, hele ki bu transfer politikasiyla. Fazla uzatmaya da gerek yok cunku herkesin fikri ve dusunceleri belli, zaman kimin hakli oldugunu gosterecektir....
Daum işi biliyordu, mesela bu takım savunma yaptığında gol yemeyeceğini gösterdi.
O savunma yapan takıma hücumda zenginlik katacak oyuncular lazımdı, atağa hılza takımı çıkarabilecek, Aykut Kocaman da ilk olarak bunu gerçekleştirdi.
Aykut Kocaman'ı başarısız görebilirsin, bu göreceli bir kavramdır bence eldeki imkanlarla o takımlarda da elinden geleni yapmıştır.O'na güvenilmesinin bir başka sebebi de, ilk geldiği gün söylediklerini hatta geçen seneden söylediklerini gerçekleştiriyor olması, ben şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye boş konuşup farklı icraatlarda bulunmaması.
Rıdvan ve Oğuz'dan farkı, aslında Oğuz'u hiç saymamak gerekir, geldiği dönem Fenerbahçe tarihinde futbol takımının en karışık olduğu dönemdi, o takıma devre arasında Mourinho'yu getirsen o bile düzeltemezdi. Hiç teknik direktörlük yapmamış Oğuz Çetin'in düzeltebilmesi zaten imkansızdı.
Rıdvan Dilmen mağlubiyet almadan kovulmuştu, Aziz Yıldırım'ın tezcanlılığı. Aragones'e 1 sezon dayanan Aziz Yıldırım, şartlar ne olursa olsun Aykut Kocaman'a da 1 sene şans verecektir, Rıdvan'da olduğu gibi 5 maç sonra kovmayacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
Bir tane hızlı oyuncu bile (Stoch) nasıl fark yaratıyor?
Deivid, Kazım... İsterse beş yaşından beri sağ kanat oyuncusu olsunlar: Bunlar üç sezondur hezimet yaşayan kadronun bir üyesidirler ve o kadro miadını doldurmuştur. (Kazım'ın geçen sezon kiralık gitmesi de bu tezimi değiştirmez.) Bu takımın geleceğini Deivid gibi, Kazım gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan oyuncuların keyfine ısmarlayamayız.
Deivid'in bu takımda yeri yoktur; ağzıyla kuş tutan bir SAĞ AÇIK olsa dahi, beş yaşından beri SAĞ AÇIK oynasa dahi, orası asli bölgesi olsa dahi, gelen oyuncudan çok yetenekli olsa dahi DEİVİD'in BU TAKIMDA YERİ YOKTUR.
Gitmesi gerekenler birer ikişer gidecektir. Onlar zamanında gönderilmediği için bu takım bu halde... Bazı oyuncuların kadroda halen bulunuyor olması, bir alternatif oldukları için değil; sadece HENÜZ gönderilemedikleri için...
Stoper ve önlibero ihtiyacımız: Hava ve su kadar gerekli... Ayrı mesele... Ama -şimdilik- mental değişimin ilk adımı: Topla hızlı çıkabilen ve ara koşuları yapabilen kanat oyuncuları...
Daum'u da eleştiririz,Aykut Kocaman'ı da eleştiririz.Fenerbahçe taraftarının en büyük hakkıdır bu.Tabi siz de eleştirebilirsiniz,beğenmeyebilirsiniz.Sonuçta karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz burada.
Aykut Kocaman kariyersiz,başarısız demişsiniz.Çalıştırdığı takımlara bakalım.
İstanbulspor-Konyaspor-Ankaraspor
Bu takımların başarı ölçütü nedir?Lige başlarken ki hedefleri nelerdir? Bu takımlar kendilerine çok mu yüksek hedefler koymuşlardır ki Aykut Kocaman bunların aşağısında kalıp başarısız olmuştur.
Ayrıca Aykut Kocaman Ankaraspor ile son senesinde,lig de başarılı sonuçlar almış,5.ci sıraya kadar çıkmıştı.O dönem kamuoyunda Ankaraspor'un oynadığı futbol herkesin takdirini kazanmıştı.
Mehmet Topuz sağ kanatta oynayabilir ama asla bir Dia kadar oynayamaz bence.Onun asıl oynaması gereken yer ortasahadır.Mehmet topuz iki yönlü iyi bir ortasaha oyuncusudur.Oyun tarzını biraz Tim Cahill'e benzetiyorum aslında.Süpriz kafa gollerinden olabilir belki bu![]()
Sisteminde önemli bir yeri olan Özer'in ligin 2. devresinde sakatlığından dolayı hiç oynayamaması, ligin 2. döneminde zorlanmalarına neden olmuştu. Arkadaş Ankaraspor'da oynattığı oyunu beğenmemiş ama ben aksini düşünüyorum ama ikna etmek gibi bir derdim olmadığından sürekli belirtmiyorum. Ankaraspor'un o dönemde oynadığı futbolu çoğu kesim takdir ediyordu. (Maçlarını 90 dakika izlemediğimiz için 90 dakika izleyenlerin yorumlarına güvenebiliriz ancak)
İstanbulspor'u o şartlarda kümede tutması da büyük başarıdır, şartlar daha da kötüleşti, sonrasında İstanbul amatöre kadar düştü hızla.
Şu ana kadar sadece 4 maç izledik, bu maçlarda da geçen sene oynayan oyunculardan bir fark yok hatta geçen senekiler bile tam değildi. Stoch'un bile takıma ne kadar etki ettiğini gördük, elbette resmi maçlar başlamadan net yorumlar yapamayız ama takıma hareketlilik kazandıracağı kesin.
Bir de, Deivid, Önder ve Bilica ile bu sezon yolları ayırırsa, çok iyi yapmış olacak.
Önder Bursa'ya gidebilir diye konuşuluyor, Deivid gönderilmese bile, tribünde oturacak oyuncu olacağından O'nu sahada görmemek yetecek mutlu olmamıza, tribünde otursun.
"YÜCE ATATÜRK"
elmizdeki bu oyuncuları takasda falanda kullanamıyoruz galiba aldıkları ücretler yüzünden,ence Türk oyunculardan orhan şam alınabilir.
Orhan Şam'ı almak istesen İlhan Cavcav'ın 5milyondan aşağıya kapıyı açacağına inanmıyorum, yedek bekleyecek bir oyuncu için de o kadar para ödemek yerine Okan'ın üzerinde durulsun. Gökhan düzeldiğinde zaten kadroda hep olacak, senede belki 4-5 maç kaçıran bir oyuncu Gökhan, bu şekilde sakatlığı bir daha ne zaman yaşar, bilinmez. Bu 4-5 maçta da Okan denensin, hata da yapar elbette ama bir yerden de başlamak gerek artık, 20 yaşını geçtikten sonra bu genç iş yapar diye ısrar etmek yerine bu yaşlarda ısındırmak daha iyi olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Orhan Sam'i alirlarsa sevinirim fakat sana katiliyorum Ilhan Cavcav tam bir FB düsmanidir. Dedigin gibi astronomik rakamlar isteyebilir. Okan bence kesinlikle denenilmeli herkes cocugun cok iyi oldugunu söylüyor en azinden 5-6 mac sans verilmelidir.
ömer toprak falan bu oyuncuların fiyatları nasıl acaba alamıyormuyuz bu oyuncuları
Trabzondan Ceyhun un adı geçiyordu bi aralar.
ilhan cavcav serdar kulbilge için 3 m euro istemişti bizden 2 hafta önce![]()
(/s)
Selçuk takımında mutlu olduğunu, sözleşme yenileyeceklerini söylemişti Umut; yani öyle bir transfer olacaksa dahi bu fırsattan istifade olarak olmaz. Gerçi bana göre Trabzon hiçbir önemli oyuncusunu satmaz. Bursa'nın şampiyonluğu Trabzon yönetimine baskı olarak geri dönecek; demek ki Anadolu'dan başka şampiyon çıkabiliyormuş, biz yıllardır bekliyoruz şeklinde. Trabzon yönetiminin de ciddi transfer yapmadığı düşünülürse eldekileri sattığında büyük tepki alabilir.
Getafe başkanı Fenerbahçe Güiza için 5 m € istiyor ancak bu para bizim için fazla, kiralık almak istiyoruz demiş.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Fenerbahçe eğer Selçuk'u alacaksa, Kaptan'ın da söylediği gibi fırsat kollayarak almaz, Trabzon'un bu oyuncu için belirdiği bir bedel vardır, onu teklif ederse satabilir Trabzon tabi bir de Selçuk sözleşme yenilemeye yanaşmazsa, yenileyeceğim dediyse zaten bu transfer Trabzon'un istediği para verildiğinde olabilir sadece.
Ceyhun'u almak ise Selçuk'tan daha zor olur, daha çok para vermek gerekir, yine Trabzon'un isteyeceği bedeli vermesi durumunda ancak gerçekleşir transfer.
Trabzon'un da şartlarına baktığımızda, düşük bedellerle satmayı asla düşünmeyeceği bir ortam var. Zor ama imkansız değil, olursa da çok para verilerek olur.
"YÜCE ATATÜRK"
güiza 5 kuruş etmez.
"Fransa'nın Robinho'su!"Fransız gazeteciler, Kanarya’nın yeni transferi Issiar Dia’yı anlattı.22/07/10 09:59
Sarı-Lacivertli takımın son olarak kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Senegalli’yi “Hızlı ve spektaküler” olarak niteleyen Fransız basın mensupları, Fenerbahçe’ye geçişine de şaşırdı: Dia bu ülkenin Robinho’su olabilirdi. Böyle bir oyuncunun Türkiye’ye nasıl gittiğini anlamadık.
"TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?"
“Issiar Dia bayıldığım tipte bir oyuncu. Bir kere, müthiş bir çalımcı. Topu alıp bütün sahayı katedebilecek kadar hızlı. Bu da kontratak oynayan bir takımın çok işine yarar. 3 yıl önce keşfedildi. Ancak sonra uzun süre istikrarsızlığı yüzünden geri planda kaldı. Arap ülkelerinden birine gitmeye hazırlanıyordu ki geçen sezon ondan beklenen oyunu sergilemeye başladı. Çok hareketli bir santrfor rolündeydi ama sık sık da kanatlara kaçmayı seviyordu.
Şutlarının kaleye isabet oranı hâlâ yeterli değil. Boyu nedeniyle doğal olarak hava toplarında da pek etkili değil. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Fransa’nın Robinho’su olabilirdi. Ama şunu söyleyebilirim ki bu transfer beni hayal kırıklığına uğrattı. Fransa Ligi’nin gerçek yıldızlarından biri olabilirdi. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun Türkiye’ye gitmesi ancak parayla açıklanabilir. Fransa’dan ayrılmayı istiyordu. Ancak gideceği ülke İngiltere ya da İspanya olabilirdi. Bu ülkelerden onun için fazla teklif gelmedi. Nancy Kulübü de çok para kazanmak istiyordu. Bu parayı veren Fenerbahçe onu almayı başardı.”
JEAN-SÉBASTIEN GROND-FOOTBALL.FR
"OLAĞANÜSTÜ İŞLER YAPAR"
“Dia, Fransa Ligi’nin en hızlı oyuncularından biriydi ve Nancy tribünlerinin de sevgilisiydi. Çok spektaküler bir oyuncudur. Tek başına olağanüstü işler yapabilir. Çok iyi çalım atar. Bu sayede takımına çok sayıda faul kazandırır. Geçen sezon bu özelliği sayesinde 5 penaltı yaptırdı.
Ayrıca çok hızlı. Geniş alan bulduğunda rakip kaleye çok kolay iner. Ama illa geniş alana ihtiyacı yok. Dar alanda bile 2-3 küçük hareketle rakiplerini ekarte edebilir. Nancy’de Hadji sahadayken daha çok kanatta oynadı. O yokken ise santrfor olarak görev yaptı.”
PIERRE-HENRI WEXLER – EST RÉPUBLICAIN
HTSPOR / Alp ULAGAY
Habertürkten bir haber , fransadaki iki gazetecinin yaptığı yorumlar oyuncumuzla ilgili
(/s)
(/s)
Adam Stoch'un 2 katı![]()
dia harbi amerikan güreşçisi gibiama stoch da öyle tıfıl bir adam değil.
İkisi yan yana olunca öyle gözükmüş. Stoch 1.68 Dia 1.72. Ben bile 1.82'yim yahu![]()
Bu zenci kim? Adam görünmüyor gölgede.
![]()
Zenci arkadaşımız Issıar Dia.
Adam zenci değil bildiğin karaltı.Bu kadar karasını ilk defa gördüm yahu.
Valla ben deAdamın gözleri gözükmüyo nerdeyse
![]()
Dia'nin fizigi saglammis sürat ve fizigini iyi kullanabilirse Türkiye'de cosabilir.
Görüşlerini diğer arkadaşlardan farklı olarak hiç objektif bulamıyorum.
Toraman'ın hoca ile kavga etmesi ve fiziksel dezavantajı Milli Takım'a seçilmemesi sebebi ama yine de zaten üst düzey bir stoper değil.Ekstra motivasyon ve çabası ile yine pozisyon alan, agresifliği ile eksiklerini kapatan bir stoper.
İlhan ve Bekir düşünülüyordu dedim, seçildi demedim.Bu kadar ucuz çarpıtmalara gerek yok.Denenen oyuncu sayısının haddi hesabı yok, 30 küsür yaşındaki Emre Aşık'ın oynamasının anlamı yoktu, Fatih terim güvensizliğinin, garanticiliğinin sonucu.İlhan ve Bekir önceki senelerde formdalardı ve formdayken seçilmediler.Bu kadar küçültmek çok ucuz yorumlar.
Alonso-Gerrard olmaz değil ama İngiliz futbolunun zayıf karnı zaten orta saha dirençsizliği.
İngiliz futbolu ile Türk futbolunu karşılaştıramazsın.Elma ile Armut'u karşılaştırıp haklı çıktığını sanıyorsun.İngiliz futbolcuları hiç bir zaman orta saha mücadelesine yatkı değillerdir, çok geniş alanda ve direkt futbol oynanır, orta sahada kısa pas yapılması çok denenmez, olabildiğince top 3. bölgeye geçer, hız burada etkendir.forvet ve kanat oyuncuları orta sahaya yaklaşıp alıp saklayıp çabuk pasla ileri açar oyunu.O kadar çabuk hızlı oynanır top orata sahada hiç dönmez.Bu alışkanlığı tek sebebi orta saha mücadelesine yatkın oyuncular yetiştirilmemesi.Orta sahada alan daraltan takımlara karşı İngiliz takımları maç verir genellikle.İngiliz takımlarına karşı tempo yapmaya kalmak ölüme gitmek demek.
Bu yüzden çok gol yiyeyn, basit hatalar yapan Liverpool zaten çok eleştirilirken Rafa Benitez riske girmeyip çok geride kalan kesici önlibero Mascherano ile oynuyor.Liverpool 4-4-2 revizyonlarında oynar.Dolayısı ile Gerrard kanatlarda oynamak zorunda bile kaldı.
Gdip de forveti çiftlemekten bahseden kim? Kendin çalıp kendin oynuyorsun.İspanyol takımları alan daraltır, teknik oyunculardır, önliberoları bile.Busquets dediğin önlibero altyapıdan yeni çıkmasına rağmen Cristian'dan, Ernst'ten, Cana'dan çok daha pasör, çok daha ofansif bir oyuncu. İspanyol futbolunun ofansif pasör orta sahaları karşısında 2 orta saha ile oynamak çok zor ama İngiliz takımları tempo ile 4-4-2 ağırlıklı oynar.Çoğu İngiliz takımı 2 önlibero oynar ve biri oldukça ofansiftir.
Ben bu takımın araştırmacısıyım.İlla biri bir yerde 3-5 maç oynadı diye oranının mevki oyuncusu demek değildir.Topuz bir sağ açık değildir, bunun sana FM Türkiye hesearcherlar söylersin, sor istersen.hala ısrar ediyorsun.Özer bir kanat oyuncusu değildir, forvet arkasında asist bir kralı olmuş bir oyuncuya sağ açık demek hakaret olur.Sol açık performansını izleyen biri olarak benden iyi bilmen imkansız, izlemediğini yazılarının okudğumdan anlıyorum.İçe katetmek topla ceza sahasına dribbling yapmak demektir, ortaa sahaya kaçıp top alışveriine katılmak demek değildir.Joe Cole gibi teknik, süratli safkan bir kanat oyuncusu ile karşılaştırmak inanılmaz komik.
Kayserispor rakamlarını bilmiyorum, 1, 1,5 sezon sağ kanat oynadı Topuz ve hiç kanatta değildi, hep orta sahadaydı, kanat akınları pek yapmadı.Süratli olmayan, topa pek hakim olmayan bir orta saha oyuncusuna kanat diye inat etmek size ne kazandırıyor? Topuz bir sağ kanat değil, asla olamaz, o mevkide belli ölçüde idare eder o kadar.Bunun için anti-tezin bile yok.
Deco Chelsea'ye alışamadı, Ballack çift yönlü, temposuz ama alan daraltan bir playmaker. Deco daha çok defansif katkı verdiği için onu tercihi oldu. Deco ile Ballack yanında Lampard hepsi playmaker oyuncular, aynı tip 3 tane yıldız oyuncuya sahip olmak saçmalık.Birbirlerinin yedekiklerini kaldırabilecek oyuncular değiller, birbirlerinin eksik yönlerini tamamlayacak oyuncular değiller.Topuz ile Emre birbirlerinden çok farklı oyuncular.Chelsea İngiliz futbolunun en temposuz büyük takımıydı bu seneye kadar, Mourinho2un katı defans anlayışı yüzünden hep bir kesici bir önlibero vardı.O yüzden Mikel ya da Essien hep forma buldular.Tek önlibero öcü değildir, doğru defansif anlayışı bulursan, takım alan savunmasının yardımcılaşarak açıkları kapatırsa oynanır.4312 oynadı tüm sezon boyu Chelsea, hem de Manu gibi kanatlı baklava oynamadılar, bekleri çıkardılar.Joe Cole bir çok maç forvet arkası, Lampard MC gibi oynadı. Anelka-Drogba çift forvet kanatlar kaçıp top alıp dribbling yaptılar.Lampard - göbek sol açık malouda, Joe Cole ve arkalarında Mikel Chelsea tarihinin en tuhaf futbolunu oynadılar ve inanılmaz ofansiftiler bu sezon.
Ronaldinho ağrı bir oyuncu değil, çok yönlü bir orta saha oyuncusu, defansif görev vermediğin sürece ofansif -forvet dahil- tüm bölgelerde oynayabilir.
Bir kere denedi diye hiç bir zaman gerçek mevki orasıdır denilmez.Gökhan Ünal bir pivot santrafordur, kısa mesafede çabuk bile sayılır, çizgi savunmaların açıklarına iyi oynar, tek vuruş yapar, geniş alanda top taşıyamaz, oyunu sonradan görür, ayağına atılan paslar ile oynar, pas alışverişine katılamaz.Dribbling yapamayan bir kanat oyuncusu olmaz.Anelka kanatta oynatıldı diye Daum'a yapmadığını bırakmamıştı, santrafordan kanat yaratılmaz, dünyanın baştan yaratmaya niyetiniz mi var?
Cristian'ın takıma verdiği hiçbir şey yok.Brezilyalılar ile de konuştum, Atlético-PR (2. ligdeymişo sene) ve Flamengo'da vasat altı performansı olan, sadece ligin en iyi ve en köklü takımı Corinthians'ta takımın bir parçası olarak oynadığı oyun ile göze bir batan bir oyuncu, sadece tek sezon ve gelişime hiç açık değil.Fenerbahçe yıllarca orta sahayı önde basan bir takım yaratamadı, Suat üstdüzey bir kesici önlibero değildi, 3 kısa çabuk oyuncu ile önde basarak savunma yaptı Gs ve UEFA'yı aldı.Savunma bireysel oyuncular ile yapılmaz, yaparsan Selçuk ile Cristian temposuz oyuna, kısır futbola mahkum kalırsın.Orta sahadaki defansif tek oyuncu bile çok teknik olmalı, takımlar arasında fiziksel olarak uçurum yok artık.Takım savunması, yardımlaşması iyi olursa kesici önlibero olmadan da savunma yapılır.Çabuk, tempolu futbol oynayan bir takımı el freni Cristian, Selçuk hakaret olur.Aykut herşeyi farkında, değişim süreci zamanla olacak derken ne yapacağını bilerek söylüyor.Değişim birden olmaz, 103 gollü takımın 2. sezon şampiyon olamaması kapak gibi gözüne gelir.Topuz iyi bir kesici değil ama iyi sayılabilecek bir bozucu oyuncu, fizik olarak Emre-Topuz oyun bozabilir. Barca, Real Madrid karşısında Emre-Topuz da olmaz, Bekir/İlhan-Lugano da olmaz, Ferrari-İbrahim Toraman da olmaz, Liverpool karşısında Diatta-İbrahim Toraman olmadığı gibi..
Deivid bir kanat oyuncusu değil, Alex gibi bir playmaker, forvet oynatılıp kötü performansla Portekizden gönderilen Fransa'da da tutunamayan ama teknik özellikleri üstdüzey ama kısa mesafede ağır, pasör bir oyuncu.
Servet'in nasıl bir seviyesi var ki? CA'sine bakar mısın lütfen?
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı