Ve Şampiyon Maccabi! Tebrikler, hakettiler.86-98
Ve Şampiyon Maccabi! Tebrikler, hakettiler.86-98
Helal olsun vallahi. Real yine finalde kaybetti adamlara yazık valla.CSKA maçındaki muhteşem dönüşleriyle bu maçta da çok azda olsa şansları vardı ve şampiyonluğa uzandılar. Tekrardan helal olsun İsrail takımı şampiyon oldu ya la.
![]()
Maccabi destan yazdı,helal olsun
Gelecek sezon yine Euroleague'de mücadele ediyoruz.
Euroleague’in geçen hafta açıkladığı sıralamaya göre A lisansına sahip olan Montepaschi Siena ve EA Milano’nun İtalya’da final serisi oynayacak olması, Galatasaray Liv Hospital’ın Euroleague’e direkt katılmasını sağladı.
Türkiye’den A lisansına sahip iki takım, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker zaten gelecek yıl Euroleague’e katılma hakkına sahipti.
B lisansı sıralamasında 15.sırada yer alan “Türkiye Ligi finalisti” kontenjanı, böylece aktif hale dönüşmüş oldu.
Fenerbahçe Ülker ile halen BBL final serisinde karşı karşıya gelen sarı-kırmızılı ekip, şampiyon olması halinde zaten bileti cebine koyacaktı.
Ancak İtalya’da Siena ve Milano’nun finale yükselmesi, Türkiye’de finalist olan takıma da Euroleague hakkı tanıdı. Galatasaray Liv Hospital, böylece gelecek yıl Euroleague’de oynamayı garantilemiş oldu.
İyi oldu bu haber. Umarım yine aynı başarıyı tekrarlayıp bu başarının üstüne çıkabiliriz.
İşte Euroleague'de gruplar:
A Grubu: Real Madrid, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas, Nizhny Novgorod, Dinamo Banco Di Serdegan Sassari, Euroleague ön elemelerinden gelecek takım
Grubu: CSKA Moskova, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, Alba Berlin, Cedevita Zagreb, Limoges CSP
C Grubu: Barcelona, Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker, Emporio Armani Milano, Bayern Münih, PGE Turow Zgorzelec
D Grubu: Olympiakos, Valencia, Laboral Kutxa Vitoria, Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız, Neptunas Klaipeda
boş yer kaldı. lakers,miami,spurs falanda koysalardı araya tam olacaktı.![]()
Elemelerden Unics Kazan gelirse, o da sizin gruba geliyormuş galiba A ve B grubunda olamayacağı için. O zaman tam ölüm grubu olmuş olacak.
evet maalesef, ki büyük ihtimal kazan gelecek.a ve b gruplarında rus takımları var.
ben biraz zor görüyorum. büyük hayal kırıklığı olabilir bu sezon fbülker için.
Bizim grubun liderine direk kupayı versinler![]()
Efes ve biz 2. çıkarız gibi. Fener'in işi zor valla 4.'de olabilirler 2.'de hiç belli olmaz.
Sıkıntı yok. We Have Obradovic They Don't.
Gruplar aynı kalacakmış.
https://twitter.com/sportando/status/487190854239784960
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bence bu kura ilerisi için avantaj. 4. olsak yeter. Bunu geçen sezon çok iyi gördük, liderlik bir işimize yaramadı. Önemli olan top16 daki rakiplerimiz. C grubundan daha zor olmaz herhalde![]()
Tüm temsilcilerimiz çıkar.Fenerbahçemizde iyi performans sergiler.Obra reyiz var çok şükür![]()
bu sefer bize kolay rakipler gelmis olmypiakos ile liderlik icin kapisiriz bence.
Futbolda da olmuştu br dönem, gruptaki tüm takımlar liglerini şampiyon bitiren takımlardı, şimdi de Euroleague'de aynı durum var, gruptaki tüm takımlar liglerini zirvede bitiren takımlar ama farkeder mi, Obradovic. ==))
"YÜCE ATATÜRK"
A Grubu: Real Madrid, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas, Nizhny Novgorod, Dinamo Banco Di Serdegan Sassari, Euroleague ön elemelerinden gelecek takım
B Grubu: CSKA Moskova, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, Alba Berlin, Cedevita Zagreb, Limoges CSP
C Grubu: Barcelona, Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker, Emporio Armani Milano, Bayern Münih, PGE Turow Zgorzelec
D Grubu: Olympiakos, Valencia, Laboral Kutxa Vitoria, Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız, Neptunas Klaipeda
Arkadaş şu çektiğimiz kuraya bak, tek zor gruba düşmüşüzSon torbadan gelen takımı geçeriz, bir de Bayern'i de geçebiliriz. Milano çok güçlü bir takım, Pana'dan daha çok zorlayacaklardır bizi. Barcelona zaten lider. Efes'in grubu da oldukça kek, Madrid ve Kaunas dışında zorlayacak takım yok. Galatasaray'ın grubu da çok zorlayacak gibi gözükmüyor, rahat çıkarlar.
Şu an gruplar hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Barcelona, Madrid, CSKA gibi devler haricinde kimsenin kadrosu şekillenmedi. Özellikle FB'nin grubunda Milano ve Pana'nın ne yapacağı belli değil. 3 takımımızda gruptan çıkar, yeni sisteme göre de kaçıncı olduğumuzun bir önemi yok. Ama coefficient yönünden galibiyetler her zaman önemlidir.
Bu akşam Efes ile başlıyoruz, umarım futbolda ki bu ruhsuz durum basketbol'a yansımaz. Yeni heyacan için bu sene sıkı bir şekilde takip edeceğim.
İlk Maçlar Sonucunda Anadolu Efes'in İyi Yolda Olduğunu Söyleyebilirim. (Daha Fenerbahçe ülker Oynamadı.) Galatasaray Liv Hospital İçin İse Daha Zamana İhtiyaç Olduğunu Düşünüyorum. Çok Yeni Bir Takım Olduğundan Yenilgilerin Gelmesi Normal Olacak...
Fenerbahçe, Milano önünde iddialı başladı. Geçen yıla göre baya düzelmeler var.
Bu arada devre arası Ömer Onan veda edecek...
Maçı 77-74 kazandık, çok iyi başladığımız maçta sonradan ritmimiz bozuldu. Maçı da Goudelock ve Bogdanovic sayesinde kazandık. Geçen seneki Top 16 tur maçlarının devamı gibiydi. Oyun kurucu sorunumuz çok açık bir şekilde ortada. Hazırlık maçları dahil birçok maçını izledim takımın ve hala Hickman'ın neden transfer edildiğini anlamış değilim. Bogdanovic ne zaman hücumları yönlendirmeye başladıysa o zaman rahat rahat hücum ettik. Topu yarı sahaya bile güvenle geçiremeyen bir PG olmaz. Umarım ilerleyen dönemde yanılırım ama olacağını zannetmiyorum. Madem bu tarz bir oyuncu alınacaktı neden Bo gönderildi, Hickman'ın belki şut tehdidi var ama kaybettiği toplarla çok güzel telafi ediyor! Bu transferleri yapsın diye mi gidip Gherardini'yi getirip tonla para verdik. Eskiden uzunlarımız perde yapmayı bilmiyor diyordum ama Bogdanovic'in ikili oyunlarını görünce sorunun kısalarda olduğuna ikna oldum(Zoric hariç), adam şiir gibi basketbol oynuyor.
Maçı kafa kafaya götürüp kazanmak daha iyi oldu, geçen seneki acı tecrübeden ders çıkartabilecek bir toplum olmadığımız için 2 tane farklı galibiyet sonrası yine havalarda uçmaya başlardık. Tabi son üçlük çok kötü oldu, yenmemesi gereken bir basketti. Genel anlamda takımdan memnunum, özellikle bu sene Goudelock ve Bogdanovic bize güzel maçlar seyrettirecek.
aslında ritmimizi bozan da goudelock'dı ama maç sonunda kazandırmasını bildi zaten bu tip oyuncu olduğunu bilerek alınmış. Hickman konusunda ise %100 katılıyorum çok sıkıntılı sezon başında Calathes istenmiş olmamıştı yakın zamanda Heurtel ismi geçiyordu oda olmadı galiba ikisinden biri olsaydı çok daha iyi bir takım olabilirmişiz.
Ben maçtaydım. Goudelock ritim bozmadı. Çok büyük lider, çok büyük şutör. Aksine onun bitirmesi için hazırlanmış bir çok set oynadı Fenerbahçe. Bireysel deliciliği ile bir çok hücumu yarattı, 1-on-1 ile tek başına şut soktu. Goudelock olmasa kazanamazdık aksine. Hiç bir takım hazır değil. Sezon başı daha ama Fenerbahçe ve Efes iyi sinyal verirken, Galatasaray'ın oyuncu profilleri seçimlerini ve gidişatını hiç beğenmedim. Efes'in profiller çok kırılgan, oyun lideri yok. Her deplasmanda geçen seneki Efes ile karşılaşma ihtimali var.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tribünlerin dolu olması beni sevindirdi, futbol'da ki ilgisizlik burada ilgi olarak dönecektir. Bu sene en azından oyun olarak çok daha iyi olacağımıza eminim. Güzel bir kadro kurduk. Dün çok rahat kazanacağımız maçı 2. periyot ile birlikte riske attık. İlk başta Milano'yu tamamen sahadan silmiştik. Özellikle bir pozisyonda 4 - 0 hücum yakalamamız durumu özetliyordu.
Efes ile Fenerbahçe kesinlikle play-off için çalışıyorlar. Olur olmaz, kura şansı çok önemli. Ama o heyecan iki takımda da var
Gatasaray zor bir deplasmanda kaybetti; ama Efes ve Fener'e göre çok zayıf; ama bir üst tura çıkabilecek kapasiteye sahip olduklarına inanıyorum.
GS'ın bütçesi ile diğer 2 takımın bütçesi kıyaslanmaz bile, bütçe doğrultusunda kurulmuş bir takım kimse onlardan F4 beklemiyor. Buna rağmen Top 16'ya çıkarlar ve Top 8'i de zorlarlar. Ben GS'ın ne olursa olsun daha iyi olacağına inanıyorum.
Furkan ne ribaund aldı be arkadaş
Screw you guys, I'm goin' home
Harika bir basketbolla Turow'u 76-91 yendik ve 2. hafta liderligi aldık.Goudelock büyük işler yapacak gibi görünüyor.
Bizde Valencia karşısında çok rahat olmamıza rağmen 2. yarı bocaladık ve 71-64 galip ayrıldık. Takım uyum sürecini aşınca daha iyi bir Galatasaray izleriz gibi. Yarın da Efes yener umarım 3'te 3 yaparız.
zaten gsyi ne zaman begendin ki.![]()
valencia kolay rakip degil cok guclu bir takim yine oyuncular rolantiye alarak farkin da vermis oldugu rahatlikla oynadilar bugun furkan cok iyi oynadi keza arroyada oyle kisacasi herkes iyi oynadi bence umarim boyle devam ederler