Evet, 13 milyon euroyu bir anda 16 milyona çıkarmış. Fransız basını kaynak gösterilerek verilen bir haber... Üzülüyorum valla...
Evet, 13 milyon euroyu bir anda 16 milyona çıkarmış. Fransız basını kaynak gösterilerek verilen bir haber... Üzülüyorum valla...
Yuh ya o paraya daha iyi bir forvet alınamaz mı?
Sanırım Avrupada bizi tanımayan kulüp ve menejer kalmamış... Herkes yolunacak kaz gibi bakmaya başladı. "Haaaa, Fenerbahçe mi; o zaman işler değişir, onlara bu paraya olmaz..." Başkasına 10 milyona evet diyecekleri oyuncu için biz isteyince 15'i bile az buluyorlar. Bu "yolunacak kaz" imajını nasıl yokederiz, bilmiyorum.
City gibi oldu biraz![]()
Neyse ki, ebedi dostumuz Beşiktaş bu konuda da bizim izimizden gidiyor. Pek yakında bizim yerimizi alacaklarına hiç şüphem yok. Son yıllarda transfer politikası olarak hızla Fenerbahçeleşiyorlar... Biz transfer geleneği olarak kendimizden kurtulmaya uğraşırken Beşiktaş son hızla "biz"leşiyor.
aslında o teklif 12m idi. 1 m euro udinese'ye verileceği için 13 istemişler. sonra 3 m euro da bonus istemişler neyin bonusuysa. böylelikle 16 olmuş. umarım almayız bu paraya bu adamı. iyi oyuncu yararlı olur ama geleceği fiyat maksimum 11-12 dir.
(/s)
İşte o bonus bizim imajımız... Yani "yolunacak kaz" parası... Yılların yanlış transfer politikalarının şuurlarda bıraktığı iz... "Bunlar bulur-buluşturur ve istediğimizi verirler" algısı...
Zamanında R.Carlos'ları filan almanın iyi hoş yanları vardı ama uzun vadede böyle sıkıntıları da oluyor, olacak... Malesef, yukarıda Vego söylemiş, Türkiye'nin M.City'si gibi zannediliyoruz kanımca...
Abi Yanlız Fenerbahçe değil Türkiyenin City si bizim 3 büyük klüp için yolunacak kaz imajı var biz Avrupa'nın Katar'ıyız.Bu imajı silmek kolay değil.
Bugün düsündünme Gyan gelsin bence süratli iyi dripling yapabilen kolay adam gecebilen teknik kapasitesi iyi olan bir oyuncu tek problemi son vuruslari fakat ligimizde baros da cok gol kaciriyor adam gol krali oldu is sadece forvette bitmiyor yaninda oynayacak adamlarda da bitiyor yaninda dia stoch ve alex oynayacagina göre bence gyan cok büyük bir patlama yapabilir bizde.. hatta bu hücum hattinda gyan degil güiza bile oynasa patlar cok saglam hücum hatti olusturduk bu sene
TAmam gelsinde 16 Milyon Euro yu kim bulmuşki biz bu adama veriyoruz.. Kardeşim B planın yokmu yönel başka adama. İlla bir adama mı bağlıyız hep:..
yok guiaza patlama falan yapamazartık yönetimde elini cabuk tutsa iyi olacak
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Gyan iyi futbolcu, zenci(), güçlü, driblingi olan bir forvet ama 16M€ çok yav daha iyisi alınabilir bence 16M€'ya...
Cardozo'ya ne kadar istemişti Benfica yav 20M€'muydu ?
Screw you guys, I'm goin' home
Bir de şu çok gol kaçırma durumu... Yani kaç kişi Fransa ligini takip etti ve 90 dakika Gyan'ı izledi ki? Demek istediğim, FM performanslarına bakarak oyuncu kritik etmenin gerçekliğine inanmıyorum. Bir veri olabilir, ama delil asla... Yani haftalardır konuşulan mesele bir şehir efsanesi de olabilir. Bir oyuncu hakkında kanaate varmak için en az 4 veya 5 maçını 90 dakika izlemek lazım. Ben şahsen değil Gyan, 2009-10 sesonunda Fransa liginden toplam beş maç ya izlemişimdir, ya izlememişimdir. (Geçen yıl baştan sona bir tek PSG-Marsilya maçını izlediğimi hatırlıyorum mesela... Ara ara döndüğüm ve sadece belli bölümlerine takıldığım maçları saymıyorum.) Gerçekten bu ligle yatıp kalkan arkadaşlar varsa onlara birşey diyemem. Başımın üstünde yeri var. Ama diğer türlü pek mühimsemiyorum söylenenleri... Bu sebeple çok gol kaçırıp kaçırmadığını anlamak için beklemek lazım...
guiza'nın arkasına istediğini koy gene patlamaz bu adam kariyerinde 1 sene patlama hakkı vardı heralde onuda ispanyada gol kralı olarak doldurdu
ben gyan'i cok iyi taniyorum karsi karsiya kalecinin kucagina topu yuvarladigini cok gördüm bu zamana kadar 30 ye yakin macini izlemisimdir heralde italya ligi dahil 90 dakika pek fazla izleme sansim olmadi sadece dünya kupalarinda izleyebildim.
Bazı şeyleri oyuncunun bireysel performansından veya potansiyelinden bağımsız değerlendirmek lazım... Bazı operasyonlar psikolojik amaçlı yapılır.
Guiza bu sene kalacak olsa ve 50 gol atacağına dair teminat verilse dahi kalması bu takıma zarar verir. Yapanın yaptığı yanına kâr kalıyor havası diğer futbolculara yerleşir. Yönetim aciz duruma düşer. "Gönderemediler, tıpış tıpış ona mahkum oldular" imajı büsbütün Fenerbahçenin havasını karartır.
Bazı operasyonları geciktirmemek lazım. Gitmesi gereken gitmelidir. En azından taraftarın hassasiyetine saygı duyulduğunu göstermek için... "Biz yaptık oldu" bir yere kadar... "Biz yaptık oldu"nun karşılığı en basitinden kombinelerde yarı yarıya azalma oluyor.
Gyan'ın dünya kupasındaki maçları izledim çok gol kaçırdı ama dediğim gibi driblingi iyi süratli de eğer kanattan içeri sokulacak bir oyuncu şeklinde ya da çift forvetli sistemde 2. forvet olarak kullanılırsa iş yapar bana göre diğer türlü tek forvet olarak çok gol atabileceğini sanmıyorum ben ama inşallah beni haksız çıkarır![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Haklı olabilirsiniz. Ama takdir etmek lazım ki, milli takım ile kulüp performansı her zaman paralellik göstermeyebiliyor. En basit örneği Messi...
Yani bardağa dolu tarafından bakmaya çalışıyorum. Madem 16 milyon euroyu gözden çıkarmış bizimkiler...
16 milyon euro Gyan'dan daha iyisi alınamazmıki?
bu gece gyan açıklanabilirmiş.
(/s)
ayrıca önümüzdeki sene forma reklamında Turkish Airlines yazabilir. yıllık 18 milyon euro önermişler. muhtemelen bizimkiler kabul eder. yanılmıyorsam avea ile anlaşma bitiyordu.
(/s)
Off çok büyük bir anlaşma olur o zaman
Bu forma reklamının fiyatını daha yüksek tutmalıyız artık. Ciddi bir gelir kapısı..
teklif gelmiş. kabul edip etmeme yönetimin elinde tabi.
(/s)
yıllık 18 milyon eurodan daha iyi bir teklif gelmez herhalde