ben mustafanın yerinde olsam beşiktaş'tan eğer ayrılırsam trabzon'a giderim Mustafa trabzonun tam aradığı adam
ben mustafanın yerinde olsam beşiktaş'tan eğer ayrılırsam trabzon'a giderim Mustafa trabzonun tam aradığı adam
Sivok'un kalması iyi oldu. Ne kadara imza attı acaba yıllık..
FM Gazetesi
Holosko + Ernst = Holmen + Webo diyorlar.
yilin kazigini yer ibb ole olursaernst neysede abi holosko ney ya
![]()
Holmen tek başına hem ernst i hem holoskoyu katlar bence ibb'nin öyle bi kazık yiceğini sanmıyorum![]()
Sivok'un takımda kalması iyi oldu. Egemen'den sonra Sivok'u kaçırsaydık çok kötü olurdu. Ersan'da fit dönerse Egemen'in gidişi hiç etkilemez. Toraman'da var. Atınç,Sezer,Berat ve Furkan gibi genç oyuncularda bulunuyor. Stoper bakımından alternatif bol. Yazdığım genç oyunculardan biri sıçrama yapabilir. Sezer'den umutluyum.
Kaleci transferinde umarım söylendiği gibi Ospina transfer edilir. 1,2 tane taraftarı memnun edecek transfer yapılsın. Kaleci (umarım Ospina), orta saha ve forvet transferi sonrası kadro yavaş yavaş şekillenir diye düşünüyorum. Kaleci transferi bu takım için olmazsa olmaz.
Kamp sonrası Samet Aybaba'nın eleyeceği genç oyuncularda umarım fırsat bulabilecekleri takımlara kiralanır ve gelecek sezonlarda beğenilse de beğenilmese de bütün genç oyuncular sezon başı hazırlık kampına dahil edilmeli. En azından bu genç oyuncular her sezon başı hazırlık aşamasında kamp kaçırmamış olurlar. Ondan sonrası ya takımda tutarsın yada başka takıma kiralarsın. Elbet bir gün lazım olur o oyuncu sana. Sonra alt yapıdan yetişmiş bir oyuncuyu başka takıma transfer olurken ahhlar vahlar arasında izlemezsin. Genç oyuncu bu takım için artık çok çok önemli. Her genç oyuncunun kıymeti bilinmeli.
Ernst gibi bir adam neden hep 2.plana atılıyor bu Beşiktaşta her oynadığı maçta en çok mücadele veren o adam benmi yanlış hatırlıyorum yoksa,Ernst gibi adamı sen kampa almıyorsun saçmalık
-------------Ospina--------------
Toraman-Sivok-Ersan-Hilbert
---Ernst-Necip-Fernandes---
Hiçte zayıf değil böyle bir kadro ileriyide Pektemek-Oğuzhan-Olcay güzel gençlerin var 1 yabancı al ileriye hallet takımı Samet Aybaba bu işi bilmiyor
GeLecek yıL takım 4-3-1-2 Düzenin de oynayacak.
Ospina
Uğur
HiLbert
Sivok
Ersan
Olcay
Veli
Necip
Fernandes
ALmeida
Pektemek
Veli-Necip-Olcay üçLüsü orta sahada dinamizmi iLe topLara saLdırıp, kaptıkLarında Fernandes`e vericekLer ve gerisini o haLLedicek.
Bu yıL maçLarımızda çok mücadeLe edeceğimiz, her topa atLayacağımız bir gerçek ama sonunu nasıL getireceğiz onu göreceğiz.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
4-1-3-2 oynayacağız diye biliyorum. Samet Aybaba 4-1-3-2 oynayacağız demişti. Yani klasik 4-4-2 gibi. Orta sahada Fernandes'in yanına defansa yönelik kesici özelliği olan,rakibine basan, 90 dakika ayakta kalacak oyuncu şart. Wigan'dan Diame alınsa fena olmazdı. Bir ara ilgileniyorduk.
Geçen sezon Carvalhal takımı 4-4-2 oynattığı maçlarda Necip'i sağ kanat, Veli'yi sol kanat (asıl yeri sol açık zaten) oynatmıştı. Bu iki oyuncu gayet iyi maçlar çıkarmıştı. Samet Aybaba'dan da bekliyorum. Necip'i sağda kullanabilirse performansında artış olabilir. Nedense sağ tarafta oynatılırsa daha verimli olacağını düşünüyorum. Çift forvetli sistemde kanat forvetlere pek ihtiyaç yok. Kanatta oynayacak oyuncular oyunun iki yönünü oynasın yeterli. Galatasaray'da Engin Baytar ve Emre Çolak gibi. Ayrıca sağ kanatta Olcay Şahan'da var onuda görmek lazım.
Kesinlikle Almeida'yı yedeklemek lazım. Almeida,Pektemek ikilisine alternatif olarak Mehmet Akyüz yetersiz. Bir forvet transferi mutlaka yapılmalı.
İyi olur.
Holosko eski performansını yakalarsa Holmen+ Webodan daha iyi olur.
Bence Kadro Şöyle olacak.
-------------Ospina--------------
Hilbert-Sivok-Ersan-İ.Köybaşı
---Ernst(Oğuzhan)-Necip-Olcay---
------------Fernades------------
-----Pektemek-Almeida
4-1-3-2 de oLsa sonuçta VeLi ve Necip in AMC tabiri oyun oynamayacağından doLayı asıL amaçLarı geri de duran DM iLe beraber top kapmak oLacağı için 4-3-1-2 oLacak. Top rakipte iken ÜçLü basan orta saha, topu kaptığından geri de ki üçLüden ikisi de Fernandes`e destek vericek. Pektemek doLaşan forvet tipinde ALmeida da iLeride savunma iLe boğuşacak ve Pektemek iLe geriden geLen orta sahaya pozisyon hazırLayacak.
Sistem benim beğendiğim sistemLerden. BreziLya 94 Dünya kupasında bu sistem iLe oynamıştı. HaLa BreziLya da şu anda Santos, İnternacionaL, FLamengo ve Sao bu taktikLe oynuyor. Doğru uyguLandığında rakibi çok yoran bir taktik. Ne kadar uyguLanabiLeceğini göreceğiz.
BEŞİKTAŞ OSPİNA İLE ANLAŞTI. (Facebook)
YaLnız İBB den HoLmen ve Webo yu aLabiLirsek hakikaten müthiş, rakibi orta saha da ve iLeri de boğan bir takımımız oLur. HoLmen-Necip-OLcay-Fernandes orta sahası iLeride ALmeida-Webo ya da Pektemek hücum hattı, rakibin koLay koLay yarı sahayı geçmesine izin vermez. HoLmen hep pres yapabiLen, hem topu iyi kuLLanan, ayrıca vuruşLarı da iyi oLan ve benim beğendim orta sahaLardan. Webo nun zaten kaLitesi tartışıLmaz ama İBB nin takımın en kiLit iki adamını bırakacağını da sanmam.
Webo olsunda Holmen olmasada olur. Cift forvette bu adam cosar
byariff
Mesajını daha yeni okudum. Holosko'nun yarım sezonda İBB'de neler yaptığına bir bak. Holosko ligde kontra oynayan bütün takımlarda iş yapabilecek bir oyuncu. Boş alanda ondan iyisi azdır ligde. Anadolu takımları için biçilmiş kaftan.
Holosko 600.000 euro fedakarlık yaparak takımda kaldı. Sen de adamsın Filip..
GeLde bu adama şimdi kız, kızabiLirsen. HeLaL FiLip.
Bu adam da baba bu adam da ev geçindiriyor bu adamın da sorumlulukları var (hani "adam para kazanıyor yahu niye indirim yapsın"cılar vardı ya) buyrun adam 1 buçuk trilyona yakın paradan vazgeçiyor. İsteyince oluyor demekki..
Quaresma abi de 3,7 aLacağına 2,5 aLayım tamam dese, hem bizi, hem takımı sevindirse ne güzeL oLur asLında.
Holosko kaldıysa o zaman forvet transferine gerek kalmadı. Almeida,Pektemek,Holosko,Mehmet Akyüz 4 oyuncu forvet hattı için yeterli diye düşünüyorum. Adamı gelen hocalar yıllardır kanatta harcadı. İnşallah Samet Aybaba onu forvette değerlendirir. Çift forvette etkili olabilecek bir isim.
Bekler konusunda hala kararsızım. Sağda Hilbert bir şekilde idare eder ama solda İsmail dönene kadar Uğur Boral ne kadar verimli olur o konuda şüpheliyim. Umarım Tanju kendini gösterir de şapkadan bir tavşan çıkartır![]()
Aynen Hayrettin abi. İşte o zaman takım içi dengeydi huzurdu vesaireydi ne güzel yerli yerine oturur. Bunlar küçük görünen ama esasında çok faideli olaylar..
Harbiden ha Emre Özkan hiç aklıma gelmedi o mesajı yazarkenGeçen sezon Orduspor'da yeterince pişti. Hazırlık kampınında en iyilerinden biriymiş spor muhabirlerinin yazdıklarına göre.
Helal sana Holosko
Holosko ile yapılan sözleşmeye bak.Bu sene 2 m euro alacaktı.Vay anasını.Eyvallah Holosko.