Bu gönül şikesi oluyor herhalde.
Olayların neyine şaşırıyorsunuz ki. Orada ben masumum diyen herkesin bu işlerde parmağı var. Ben alemi cihan bu işin içinde diyorum. Siz hala Fenerbahçe'ye olsa Trabzonspor'a olsa derdindesiniz.
Dün Kanal 24'te Keşke Olmasaydı programını izleyen oldu mu bilemiyorum. Devletin kendi eliyle nasıl şike yaptığı anlatılıyordu. Malum Diyarbakırspor - Altay maçıyla ilgiliydi.
Devlet yapıyor, Başbakan şikeyi destekliyor, federasyonlar kolluyor, takımlar, hocalar, yöneticiler, futbolcular yapıyor.
: Karabükspor geçen yıl 7 maçı 1 farklı kaybetti. Peki Tomic, bunların kaçının son dakikasında kornerde gol atmak için ileri çıktı?
Bunu gördüm twitter da az önce. Bunun da sorgulanması gerek ama nerde ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Helal olsun Ümit Karan'a valla. Adam mert adammış bazılarının itiraf edemediklerini yürekli bir şekilde itiraf etti taktir ettim.
FM Gazetesi
Ümit Karan'ın forma meselesindeki söylemlerine inanmadım, bir yerde samimi konuşup başka yerden sallıyor gibi. Hagi takımdan göndermekle haklıymış, böyle iş ahlakı olmaz.
Yaptığı mertliğe sığmaz ama açıklaması mı mertlik oluyor. Sonrada orada burada çıkıp ben şuna gönül vermiş olabilirim ama meslek namusu denen bir şey vardır diye masal okuyorlar.
Galatasaraylı olduğun için Galatasaray'a gol atmak istemezsin olabilir ama yakaladın mı atarsın. Fenerbahçe şampiyon olmasın diye rakibine gol atmak istemezsin ama yakalarsan atarsın anlarım.
Gol atmak istemedim ve atmadım farklı bir şey oluyor. Birde bunu çok iyi Galatasaraylı olduğuna bağlarsan malesef olmaz.
Yahu bırak neyi sorguluyorsun, biz burada 1 senedir bu dava sadece Fenerbahçe üzerine yargılanan sadece Fenerbahçe deyince "Dünya sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz" diye dalga geçiyorlardı. Şu 2 günde Trabzon başkanı ve yöneticileri geldi mahkemeye neler neler döküldü. Aynı suçla yargılananlar takımlarıyla beraber avrupa kupalarında gezerken Aziz Yıldırım 1 senedir hapiste, hasta haliyle can çekişiyor. 1 senedir orada işlenen bir insanlık suçu var ve biz bunları gösterdiğimizde "Efendim burası zaten Türkiye siz bunları bilmiyor muydunuz falan filan" yazmayın Allah aşkına ayıptır.
...
olayın ozetı
Trabzonun tesvıgını mecnun baskan bılıyormus,mehmet yıldız duymus,bulent uygun engellemıs
...
Bu konuda fikrimi belirtmek istiyorum. Bir davada suçluyum ya da suçsuzum ama sadece beni yargılıyorlar dediğimde farklıdır. Bunlar beni bitirmek için yargılıyorlar demek farklıdır.
Fenerbahçe tarafı ısrarla bizi bitirmeye çalışıyorlar yani biz biz biz biz durumunda olduğu için dünya sizin etrafınızda dönmüyor denmesi doğaldır.
En basitinden geçen gün Nihat Özdemir eğer ceza gelirse sorumlusu Şenes Erzik'tir dedi. Açıkçası ceza geldiğinde hepiniz o adamı yerden yere vuracaksınız. Çünkü Ali Koç'ta bunu söylemişti. Hedefi gösterdiler.
Aynı Nihat Özdemir bu işin cemaatle alakası yoktur, adalete güvenmek lazım diyor ama bu söyledikleri hiç önemli değildir. Çünkü diğer laf "biz", "bize karşı", "bizi yok etme" algısına daha uygundur.
58 ı neden degıstırdıler acaba
@Disco
Fenerbahçelilerin bu söylemde bulunmasının hiç mi haklı tarafı yoktur ? Şöyle yaşanan bütün olayları kulübün üzerinde oynanan basın oyunlarını şu süreçte gözden geçir, Koca davada Başkanın ve yöneticilerin 1 sene içeride yatarken aynı suçla yargılananlar pürü pak ilan edilsin ve bugünlere gelinsin, Şike denildiği zaman yargılanan onca kulüp olmasına rağmen sadece senin adın geçsin ve sen o yoruma kanaat getirme... Zor zanaat gerçekten.
...
Zamanında 58 trabzonspor için değiştirildi dedik kimse inanmamıştı. Ahh ahh sene başından beri neler söyledikte inanılmadı teker teker çıkıyor ortaya![]()
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Haklı tarafı vardır. Ben olayı oraya endekslemeyi tartışıyorum. Dikkat edersen diğer yazdıklarınla ilgili fikrimi belirtmedim.
Fenerbahçe bu ülkede sevilmiyor deniyor. Evet, sevilmiyor. Siz bunu başarılı olmaya bağlıyorsunuz ama asıl nedeni biz biz biz yaklaşımıdır.
Her gün gelip en iyi benim, sizlerinde benim seviyeme gelmeniz lazım, ben olmazsam siz olmazsınız desem beni sevmezsiniz. Bu işin kanunu budur.
Durum böyle iken elbette işin içinde siyaset vardır, Fenerbahçe düşmanlığı vardır, vardır da vardır. Ama bunlar var şike yoktur diyemeyiz. Malesef bunlarda vardır. Siyasetin olması diğerlerinin üstünü örtmüyor.
Acaba 58'i neden degistirdiler ?
Trabzon hakkında bu kadar iddia var, tabii ki kanıtlanmadığı sürece Trabzon kesinlikle bunları yaptı denemez; ama bizim durumuz da kanıtlanmadan bizi idam edenler, neden Trabzon'a tek laf söylemiyorlar?
Pankreas değerleri yüksek çıkmış deniyor Aziz Yıldırım'ın, umarım doğru değildir, kanser değildir. Pankreas kanseri çok kısa sürede insanı bitirebiliyor, anneannemden biliyorum, günler içinde eridi kadın ve sonu malum. Allah kimsenin başına vermesin, umarım kanser değildir, stresten fenalaşmıştır sadece.
"YÜCE ATATÜRK"
Bülent Uygun ES-FB maçından 2 gün sonra Ekşioğlu'nun evine gitmediğini söylüyor. Önüne fotoğraf konulunca, "Masum bir görüşmeydi" diyor
Bunlarin ifadelerine inanip, Trabzona karsi 4 itiraf oldu demek komiklikten baska birsey degildir![]()
Umit Karan Tolgaya dayan 5 dakika kalmis demis, oyuncu degisme hakimiz yokmus oysaki vardi yandada kaleci isiniyordu. Tutarsiz bol bol yalan
Ambulansda sağlık çalışanından çok jandarma görevlisi vardır? Tamam tabii ki tutuklu olan birisinin başında jandarma olacaktır da bu kadar jandarma ile kime güç gösterisi yapıyorsunuz anlamak mümkün değil...
http://www.ntvspor.net/video-galeri/...ye-boyle-geldi
Ümit Karan'ın durumunun şike yapmakla ilgisi alakası yok ondan olmasın? Herhangi bir kişi yada kurumdan gol atma veya pas verme diye teklif veya para almış mı? Böyle bir şey itiraf etmiş mi? Gönlünden geçeni sporculuk ahlakına uygun olmayan bir şekilde uyguladığını itiraf etmiş. Yaptığı eleştirilmeli evet ama şike davasıyla şikeyle ne gibi bir alakası var onu anlayamadım. Holosko’da Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum demişti play-off devam ederken hatırlarsan ve Galatasaray'a gol atmıştı. O zaman onu da şikeyle suçlayalım.
Trabzon aleyhine ifade veren kişiler arasında Ümit Karan’ı da saymışsın ama adam TS aleyhine ifade vermiyor ki. Trabzondan teşvik veya teşvik teklifi aldım dese haklısın. Onun yerine 4.kişi olarak Bülent Uygun’u ekleyebiliriz (Trabzondan teşvik geldiğini ve engellediğini söylüyor). Şimdi;
Trabzonspor aleyhine ifade veren kişiler nedense hepsi Fenerbahçe'li veya Fenerbahçe lehine şike teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen kişiler. Haftalar önce bu konuya değinmiştim:
http://forum.turksportal.net/vb/show...50#post2246550
Trabzonspor aleyhine ifade verenler kimler:
Mecnun Odyakmaz: Yukarıda linkini verdiğim mesajda detaylı yazmıştım, adam FB Kongre Üyesi, Sedat Peker’in eniştesi ve Sivasspor Başkanı (FB-Sivas maçı şike soruşturmasında adı geçen maçlardan biri)
Mehmet Yıldız: Dönemin Sivasspor futbolcusu, son ifadesinde kimden duyduğumu hatırlamıyorum gibisinden kemküm ediyor.
Manisspor Başkanı: Soruşturmada Manisaya FB tarafından teşvik primi verildiği geçiyor. Aziz Yıldırım kendisine 500 bin dolar vermiş, Yıldırım’ın bu parayı kendisine borç olarak verdiği iddia ediliyor.
Bülent Uygun: Fenerbahçeliliği herkesçe biliniyor ve Eskişehir’in Fenerbahçe’den teşvik primi aldığına dair iddialar soruşturmada geçiyor.
Sonuç olarak adı geçen isimler soruşturmada Fenerbahçe lehine şike yapmakla suçlanan isimler. Ayrıca bunlardan ikisi Fenerbahçeli olduğu bilinen isimler. Kusura bakmayın ama bu kişilerin ifadelerine güvenmek biraz saflık veya taraflılıktan başka birşey değil. Kaldı ki Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız Trabzondan teşvik geldiğini duyduklarını söyleyip bunu o zaman gerekli mercilere bildirmemekle suç işlemiş olmuyorlar mı? Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini ifade ediyorlar.
Son olarak şunu da ekleyeyim; ben hiçbir zaman Trabzonsporun bu tür işlerde temiz olduğuna inanmadım. Özellikle Mehmet Ali Yılmaz döneminde ki bu soruşturmanın ilk zamanlarında katıldığı bir tv programında söylediklerini hatırlayanlar bana hak verecektir. Burada itirazım bu saydığınız isimlerin ifadelerinin pek gerçekçi olmadığına ve Ümit Karan'ın ifadesinin de bir şike itirafı olmadığına, Holosko'nun Fenerbahçe şampiyon olsun isterim ifadesiyle bir farkı olmadığına.
Allah acil şifalar versin Aziz Yıldırım'a inşallah ciddi birşey çıkmaz.
Ahh keşke Fenerbahçe aleyhine sunulan iddialarda da böyle detaylı incelemeler yapılsa, çoğunun mantıksız olduğu zaten ortaya çıkacak.
İsyanımız buna, ilk günden beri. Fenerbahçe bu davada diye avrupaya alınmıyorsa Beşiktaş ve Trabzon da alınmayacaktı. Yalan ya da doğru, Trabzon aleyhine ifadeler varsa bunlar değerlendirilecekti, bir tarafın başkanı içerideyken diğeri dışarıda olmayacaktı.
Aziz Yıldırım hakem atamasına müdahale ediyor diye dinlemeye alınıyorsa hakem hatasına müdahale eden Sadri Şener de aynı şekilde dinlemeye alınmalıydı. Sadece Fenerbahçe tarafını dinlemek, orayı dinlerken garnitür niyetine tesadüfen diğer kulüpleri dinlemek, Türk futbolunu temizlemek için yapılıyor söylemini çok ama çok yersiz yapıyor.
Savcı artık mahkemeye gelse de, şu iddialarını kendisi sorsa, artık şu iddialar üzerinden gidilse ve en azından suç şüphesi olmayan iddialar ayıklanıp kalabalık azalsa, ne olup ne bitiyor daha net görebilsek.
"YÜCE ATATÜRK"
Acil şifalar diliyorum Aziz Yıldırım'a.
FM Gazetesi
Dün biber gazı yiyen bir vatandaşın beyin ölümü gerçekleşti. Astım rahatsızlığı bunun en önemli nedeni olarak görülüyor. Biber gazı normal bir insanı öldürmeyebilir ama rahatsızlığı olan birisinin hayatını sonlandırabilir.
Hangi sistemi değiştirmeye kalksan öbürü elinde patlıyor.
Menajer Fatih Akkaya: Ali Kiratlidan Alper için 300.000 dolar elden aldim.Başka da para almadim.
Ali Kiratli: Alper Potuk için maclar lig devam ederken para verdim evet ama ilk gorusme ligler bitince oldu.
Eksioglu: ben yanlis hicbirsey goremiyorum.Paralarin elden verilmesi gayet dogal bir durum.
Hakim: ya transfer gerceklesmeden neden menajere para verilir? Ali kiratli: o an öyle oldu on ödeme gibi.olmayinca parayi iade ettiler.
I.Akin: kolay beddua etmem ama Mehmet berk beni korkutarak tehdit etti yaptigimi kabul edersem cikabilecegimi söyledi.bende kabul ettim.
İbrahim Akın: "Savcı bana 'İstediğim ifadeleri vermezsen hapse girersin, pencereden ailene bak öyle karar ver' dedi."
haydaaaaaaaaaaaaaaaa bi saniginda Trabzonspor hakkinda biseydi olmasa, bak Ibo'nun dayisida Trabzonsporluymus ve Ibo'yu tehdit etmis![]()
Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"Kaynak: http://www.ntvspor.net/haber/spor-to...gunu-istemedim"BELKİ DE FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEMEDİM"
Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağaroğlu, "Trabzonspor maçında niye önündeki Sezer Öztürk'e pas vermedin?" diye sordu.
Bu soruya Ümit Karan, "Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" yanıtını verdi. Bu sözler üzerine şaşıran mahkeme başkanı, "Böyle şeyler yapabiliyorsun o zaman maçlarda" dedi. Ümit Karan ise, "Ben iyi bir Galatasaraylıyım. Gönlümden Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem, ama şike de yapmam" diye konuştu.