Bilica oynamaz olur biter. Hani çokta lazım değil.
![]()
Cristian la Bilica dan da kurtulmamız lazım.
İyi bi stoper, ortasaha lazım.
Bu sene olmadı seneye inşallah
Sanırım Bilica ve Christian ilk 11 oyuncusu olmaz. Zaten yabancı sayısı buna müsade etmiyor. Alex'de bir şekilde ilk 11'de yer alacaktır. Tartışmasında değilim; realite bu... Zaten Özer sakat ve nasıl döneceği belli değil... Bu kadar uzun sakatlıklar hayra alamet değil...
Alex'siz bir Avrupa 11'i daha iyi gibi şu sıralar.
Alex'e karşı düşüncelerimi yakın arkadaşlarım iyi bilir. Şu kadarını söyliyeyim: En iyi günlerinde bile asla Alex hayranı olmadım. Her sene bir forma alırım, ne çocuklara ve ne kendime bir defa bile arkasında Alex yazan forma almadım. İçimden gelmedi... Bugüne ait bir şey değil... Beş sezondur böyle... Futbol takımında Pier Van Hoojdonk'tan sonra hiçbir oyuncunun fan'ı olmadım. Fan'lık derecesinde olmasa bile Appiah'ı da çok sevdim. Anelka transferi kadar ise hayatım boyunca hiç bir transfer beni heyecanlandırmadı. Olmadı; ayrı mesele... (Bu demek değil ki, Alex karşıtı, Alex düşmanıyım. İlgisi yok... Fenerbahçe'ye hizmet eden herkese saygı duyarım. Ama sevgi ve hayranlık başka bir şey...)
Fakat gerçekçi olmak lazım. Bu takımda belli bir dönüşüm için Aykut hocanın önce elini güçlendirmesi lazım. Ve bazı taşlar yerine oturana kadar Alex bu takımda oynar. Oynaması da gerekir.
Alex oynatılmadığı ve bir yenilgi alınan maçın ardından derler Alex'i oynatmadı çok iyi adam falan derler. Fakat Alex oynayıpta yenildiğimiz maç olursa derler bu Alex koşmuyor takıma yarar sağlamıyor hemen gönderilmesi lazım denir. Göndersen ayrı dert göndermesen ayrı dert.
Genç forvet oyuncuları kaçtan başlıyor haberin var mı? Ayrıca Stoch Chelsea yerine bir orta sıralar takımında olsaydı 5.5 değil 15.5 versek yine alamazdık. Oynamadı yer bulamadı o kadroda ondan gönderildi.
Ayrıca Niang fransadan baska bir yerde oynamayan adam fransada butun kulupler top oynamaya calısır türkıyede bu işler boyle değil butun kucuk takımlar buyuk kuluplerle oynarken top oynatmamaya calısır bu adam 2 li 3lu markajlar altında kaybolur
Last edited by TR.CaPTaiN : 01.Ağustos.2010 at 15:21 Reason: deil -> değil
Fenerin genc futbolcuya yetıcek parası var diye dusunuyorum
Eden hazardı 5m ıcın alınmadıgı ıcın Efsane Alexımıze mahkum oldugumuzu unutuyorsun sanırım
Umarım yonetım genclere devam eder
Last edited by TR.CaPTaiN : 01.Ağustos.2010 at 15:20 Reason: w -> v
Şu anda acil kurtulmamız gereken oyuncular Güiza ve Deivid bence.Cristian ve Bilica +2'de kalacak oyuncular olmalılar.
Forvet kesin alınacakta.Bir tanede defans ya da ön libero alsak çok daha güzel olacak
Orta saha sart bizim takıma ya emre tek basına oynuor o beş para etmez cristianla olurmu ya adam deeli ediyor benı geldıgı gunder beri.
2 yabancı alınacaksa bu kesinlikle orta saha ve forvet olmalı şayet orta sahaya Selcuk İnanı alabilirlerse trabzondan o iyi bir oyuncu o yabancı hakkımız stopere kullanabiliriz.
Fener'e Marsilya freni!
Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği ileri sürülen Mamadou Niang'ı kulübü Marsilya'nın satmama kararı aldığı bildirildi.
Fransa'nın L'Equipe gazetesinde yer alan haberde Marsilya Teknik Direktörü Didier Deschamps ve kulüp yöneticilerinin, Fenerbahçe'nin transfer listesindeki Mamadou Niang'ı satmak istemediği belirtildi.
Gazete, oyuncunun menajeri Karim Aklil'in İstanbul'da Fenerbahçe ile görüşmeleri sürdürdüğü iddialarına karşın, Marsilya'nın Niang için resmi bir teklif almadığını yazdı.
Ligtv
Fenerbahçe Cumhuriyeti
İnşallah 3'lü markaja girerde kaybolur. 3 oyuncu birden oyundan düşürüyor ne güzel.
Hazard 5M için alınamadığı için değil £25M çok tuzlu geldiği için alınmadı. Zaten aldığından da pahalıya satılamazdı. Çünkü Avrupa Klüpleri Avrupa'nın Katar'ı olarak gördükleri bir ülkedeki futbolcuya o kadar para saçmaz.
Avrupa'nın Katar'ı mı ? Hagi,Popescu,Roberto Carlos,van Hooijdonk,Quaresma'yla Guti Türkiye'ye gelmese Katar'a mı gidecekti allah aşkına veya Baros'la Kewell, Stoch, Anelka ? Bu saydığımız oyuncular rahatlıkla oynarlardı Avrupa'da bir takımda. Katar hangi uluslararası arenada 3.lük kazanmış. Yürekli futbol oynayıp kafa tutmuş büyük takımlara? Bazı transfer politikaları yanlış ama bu kadar da değil yani kendinizi bu kadar küçük görmeyin..
Avrupa'nın Katar'ı biraz ağır olmuş. Bence Avrupa'daki büyük liglerden sonraki tercih edilebilecek alternatif bir lig bizimkisi. Bunda en büyük etkenler Vergi oranının düşük olmasından dolayı net maaşın çok fazla olması, belli bir futbol kalitesi(En azından takımlar Avrupa kupalarında oynayabiliyor ve buda Avrupa Arenasından kopmamak demek) ve sunulan ortam (Tesis, taraftar vs.).
Sizde farketmesenizde beni desteklemişsiniz. Vergi oranı düşük. Birinci tercih. Lugano dururmudu geçen sene. Q7 maç oynamadan geldi parasıda iyi bundan iyisi can sağlığı onun için. Carlos 35 yaşında geldi. Kariyerinin baharında gelecek olan adam bilmiyom varsa söyleyin. Baros ve Kewell demişsin. Baroş ciddi bir sakatlık geçirdi ve geldi. Kewell zaten müzmin sakat. Söyle Kewell mümin sakat olmasa Türkiye'ye gelirmiydi. Türkiye'ye gelen en kaliteli birkaç futbolcudan biri. Biz 3.lük kazandık ama bunu önümüze temcit pilavı gibi sunmaya ne gerek var. Bu başarının bir istikrarı var mı? Tabikide yok.
Bu saydığınız isimler sizce Avrupa'da bir kulüpte oynayamaz mıydı?
Bence zaten 4 büyük ligdeki iyi adamlar zaten bize yada Rusya ya felan gelmez. Başarısızlığımız yöneticilerin illa 35lik adamlara bel bağlayıp adam gibi bir transfer politikası izlememeleri. (Mesela biz Messi'yi 30 yaşında beklemeyelimde, 20 yaşında bir Messi çıkaralım başarı için) Tabiki bu gelen adamlar para için geliyor ama Rusya Portekiz Hollanda gibi ülkelerde alamaz o adamları zaten. Ancak Ya EPL'ye giderler ya La Liga'ya olmadı Serie A'ya. Yalnız aradaki fark şuki,
biz hollanda, rusya vs. gibi bizim seviyemize yakın ülkelere göre daha çok yaşlı ve isim adamlara milyonlar bayılıyoruz buda imajımızı kötüye sürüklüyor.
Her ne olursa olsun bu sene Stoch, Q7, vs. gibi kaliteli adamlar Avrupa'nın iyi liglerinde oynayabilecek adamlar. Koy Stoch'u almanyada bir takıma orda da oynar. Bu sene bence KAtar muamelesi görmüyor lig. Evvelki senerde bu dediğimiz şey fazlaydı ama şimdi o kadar değil. Futbolda ön planda artık.
Neyse fikirler değişir konuyu dağıtmayayım..
Ben Avrupa'nın Katarı olduğumuzu düşünmüyorum.Kulüplerimiz isterse Porto,Lyon gibi modelleri örnek alabilirler.Bu durum tamamen kulüplerin yanlış transfer politikasından kaynaklanıyor.
Kardeş şu dediğine katılırım bak. Türkiye genellikle ilk tercih olmayabilir futbolcular için tamam kabul ama o kadarda abartma yani.Zamanında buraya Hagi gelmiş Ortega gelmiş. Tabikide bazı topçular vardır ne kadar para versende gelmez ama gerçektende Katar yaftasını üstümüze yapıştırmak çok ağır. Bi Hagi nin öncelikli tercihi Türkiye olur ama Katar olmaz. Aynı şekilde Kewell olsun Hooijdonk olsun bunlar futbolu zevk almak için oynayan adamlar , para için değil. Benim şahsi kanaatim budur.
Buraya gelmelerindeki birinci sebep para ama Katar'a gidenlerinki sadece para. Buraya gelenlerin 1. sebebi hem para hemde kendilerini gösterebilecek 2. bir şans. Q7 tekrar sıçrama yapabilir burada mesela. Guti de oldukça profesyonel bir oyuncu ve bunca yıl Real'den para kazanamadıysa zaten diyecek birşey yok![]()
Evet haklısın burada. Lyon ve Porto geçen sene en çok kazananlardı transferlerden.
Evet Katar ağır kaldı. Burada paranın yanında Avrupa'da oluşumuz ve Avrupa kupalarınında etkisi yadsınamaz. Ama paranın çok büyük önemi var.
Hepsine katılırım ama Q7 konusunda bir klüp 3.kez hata yapmaz. Açıkça belli oldu ülkesi dışında dikiş tutturamadı. İtalya olmadı, İspanya olmadı, İngiltere olmadı ve ne kadar sıçrama yaparsa yapsın gidecek ülke kalmadı.
Burada kendini bulup Barça,Chelsea,İnter'e değil de onlardan daha mütevazi bir takıma gider Tottenham, Villarreal, Valencia, Roma gibi..
Bence niang olsa çok iyi olur yasşı geç degil ama mücadeleci bi futbolcu ben güiza gtsin demiyorum o kadar gol kaçırsada sahadaki mücadelesinden memnunum bence açılsa çok golcü bi oyuncu olabilir.tabi bu benim kişisel görüşüm![]()