HINCAL ULUÇ - FOTOMAÇ
Okan Uymaz
G.Saray'da bu sezon A takıma girmeye hazırlanan 8 tane genç var. Okan Buruk örneği bu gençlerin önüne konulamaz. Polat ihanet kapısını açıyor Canaydın'ın hâlâ susup kalmasını hayretler içerisinde izliyorum. G.Saray etiğini en iyi bilen adam, G.Saray Başkanı olarak tavrını koymalı Ruhsuz yıldızlar ve kötü bir coach'a kurban oldu Brezilya. Fransa turnuvanın başından bu yana sergilediği çıkışı sürdürebilirse şampiyonluğa ulaşır.
Taraftarlar özür dilemesi halinde Okan Buruk'u affedecekler-ini açıkladı. Bu, Okan'ın dönüşü için yeterli olur mu?
Taraftar görüş falan değiştirmedi. Bu Adnan Polat'ın bir tezgahı. Bu o kadar açık ki... Adnan Polat dostlarından, arkadaşlarından böyle bir gösteri istemiş. Galatasaray'da bu sene A takımına girmeye hazırlanan 8 tane genç var. Okan Buruk örneği bu gençlerin önüne konulamaz. 'Siz Galatasaray'a ihanet edin, satın gidin, 3 kuruş için; kendi kazanacağınız para uğruna, Galatasaray'ın kazanacağına göz dikin; hiç endişe etmeyin, 80 takımdan arta kaldıktan sonra yine dönüp gelseniz biz sizi alırız.
Adnan Polat bu mesajı Galatasaray'ın önüne koyarsa, en büyük Galatasaray haini kendisi olur. Galatasaray'a ihanet eden adam Okan değil, Adnan Polat olur o zaman. Açık ve net söylüyorum. Bundan sonra her genç, aynı yolun yolcusu olmakta tereddüt etmez. Bu kapıyı açıyor Adnan Polat, ihanet kapısını açıyor. Özhan Canaydın'ın hâlâ susup kalmasını da hayretler içerisinde izliyorum. Galatasaray etiğini en iyi bilen adam olarak, Galatasaray Başkanı olarak bu konuda hâlâ tavrını ortaya koymadı. Hakikaten yazıklar olsun Özhan Canaydın'a...
Bu konuda Faruk Süren'in, "Adnan Polat, Galatasaray'ın başkanı değil" şeklinde bir çıkışı oldu. Polat yetki sınırlarını aşıyor mu?
Adnan Polat'ın transferleri yönetmesine falan benim itirazım yok. Futbol şube sorumlusuysa bir ikinci başkan, o bütün bu işleri yürütür. Yıllar yılı Alp Yalman bunu yaptı. Galatasaray'ın büyük hamlelerini başlattığı zaman, Galatasaray'ın futbol şube sorumsuydu. Başkan Ali Uras'tı, sonra Ali Tanrıyar'dı. Alp Yalman değildi. Ama bu ayrı bir şey. Elmalarla armutları karıştırmamak lazım. Başkanın yıpranmaması açısından kamuoyunun fazla önünde olmaması doğru. Ancak Galatasaray etiğini, Galatasaraylılığı ilgilendiren konularda Özhan Canaydın çıkıp fikrini söylemek zorunda. Çünkü Okan konusu kritik bir konu. Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in keyfine bırakılacak bir konu değil. Belli ki iki Adnan da Galatasaray etiğini bilmiyorlar.