Sayfa 350 / 483 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
10,471 ile 10,500 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

buna insanlar güler savcı bey. mini cooper in müsaderesini istemiş. hani olmayan kız kardeşe verilen cooper.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İyi de zaten bunları biliyorduk, savcı bu kadar sayfa mütaalayı ne zaman yazmış?

Yoksa iddianame gibi mutalaa da ısmarla mı?

Daha çapraz sorgular devam ederken ki demek ki çapraz sorguların da çok önemi yok, önemi olsa savcı bu kadar kısa sürede bunları değerlendirip nasıl oluşturuyor?

En azından artık neyle suçlandıklarını bilecekler, herhalde artık dava olaylar üzerinden devam edecek, emniyetin delilleriyle ispat ettiği 19 maçı savcı 13'e düşürmüştü, şimdi 9 maça düştü. Olay olay artık yargılama devam ederse, daha kısa sürede sonuca ulaşılır muhtemelen.

Ama çapraz sorguların çok da önemi olmadığı, savcının bunları dikkate almadığı bir davada, bu saatten sonra olumlu şeyler beklemek de hayalcilik.

Bakalım mahkemeye heyeti, bu değerlendirmelerinin ne kadarına katılacak, bugün çıkacak ara kararda, acaba bu savcının isteklerine karar verilme durumu var mı?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yasayı çıkarırım, her haltı yerim, yasayı biz çıkardık olur mu öyle şey derim.

Ben şike olduğuna inanmıyorum, en başından beri bilen biliyor, ama bu şekilde savunma mantığını da anlamadım dediğim gibi.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Savcinin mütalaasindan sonra savunma makami yanit icin mahkemeden süre talep edecek.

SON DAKIKA - Savci, bugünkü tahliye taleplerine iliskin tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Yasayı çıkarırım, her haltı yerim, yasayı biz çıkardık olur mu öyle şey derim.

Ben şike olduğuna inanmıyorum, en başından beri bilen biliyor, ama bu şekilde savunma mantığını da anlamadım dediğim gibi.
    Şu sayfalarca yazılan yazılarda,aylarca süren davada,savunmalarda vs vs ne mantıklı ki yazdığım o yazıya mantıklı bir cevap verilsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    İyi de zaten bunları biliyorduk, savcı bu kadar sayfa mütaalayı ne zaman yazmış?

Yoksa iddianame gibi mutalaa da ısmarla mı?

Daha çapraz sorgular devam ederken ki demek ki çapraz sorguların da çok önemi yok, önemi olsa savcı bu kadar kısa sürede bunları değerlendirip nasıl oluşturuyor?

En azından artık neyle suçlandıklarını bilecekler, herhalde artık dava olaylar üzerinden devam edecek, emniyetin delilleriyle ispat ettiği 19 maçı savcı 13'e düşürmüştü, şimdi 9 maça düştü. Olay olay artık yargılama devam ederse, daha kısa sürede sonuca ulaşılır muhtemelen.

Ama çapraz sorguların çok da önemi olmadığı, savcının bunları dikkate almadığı bir davada, bu saatten sonra olumlu şeyler beklemek de hayalcilik.

Bakalım mahkemeye heyeti, bu değerlendirmelerinin ne kadarına katılacak, bugün çıkacak ara kararda, acaba bu savcının isteklerine karar verilme durumu var mı?
    Bugün karar çıkmayacak diye okudum. Tahliye hakkında karar verilir oradan da bir şey çıkmaz sanki.

Bu arada iddianame ortada,hazırlayan aynı savcı ama hala sapla samanı karıştırıp mütalaaya göre demek ki net kanıt var diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Nesil
    2011
    Yer
    Elazığ

Savcı mütaalasını bu kadar hızlı hazırladğına göre,kafasında çoktan bir fikir oluşmuş ve savunmalar bu fikri değiştirmek için yetersiz kalmış.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı diye soranların cevapları bir bir belli olmuş

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

savci mehmet berk degil beyler ufuk adinda bir savci.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı diye soranların cevapları bir bir belli olmuş
    İddianın sahibi mi belirlemiş bunu Laf sokacam mağduriyetin öcünü alacağım diye öyle saçmaladınız ki bilgisayar başında ben üzülüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    savci mehmet berk degil beyler ufuk adinda bir savci.
    İddia makamını temsilen o okuyormuş. Mütala iddianın.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    İddianın sahibi mi belirlemiş bunu Laf sokacam mağduriyetin öcünü alacağım diye öyle saçmaladınız ki bilgisayar başında ben üzülüyorum.

Geçende "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı ?" diye soruyordunuz ya hani.Sonra biz sorduk "İbrhaim Akın kendi kendine mi şike yaptı ?" diye.Şimdi savcının kararlarıyla bir bir belli oluyor her şey.Ama savcı ne bilsin elinde kanıt yok bir şey yok atıp duruyor bu kararları (:

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Sporda şiddet yasasına göre cezalar katlanarak gitmiyor muydu, 6 maç şike 3 maç teşvik için istiyorsa toplamda 39 yıl çıkması çok anormal değil sanki ?

Ülkemizde yasalar, suç ve ceza dengesi açısından ultra anlamsız zaten. Milletin parasını hortumlayanların ekmek çalandan az ceza aldığını da biliyoruz.

Bu 39 yıl, ilgili yasaya göre normal mi değil mi esas onun konuşulması gerek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Geçende "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı ?" diye soruyordunuz ya hani.Sonra biz sorduk "İbrhaim Akın kendi kendine mi şike yaptı ?" diye.Şimdi savcının kararlarıyla bir bir belli oluyor her şey.Ama savcı ne bilsin elinde kanıt yok bir şey yok atıp duruyor bu kararları (:
    İyi de savcı zaten bunu diyecek Aygün, aksini söylese zaten dava olmazdı.

Bu kadar uzun bir mütaalayı, hala çapraz sorguların yapıldığı gün nasıl oluşturdu? Çapraz sorguların hiç bir önemi yoksa savcı için neden yapıldı?

En azından yalandan da olsa, süre isteseydi de, yine aynı mütaalayı verseydi, biz yemiş gibi yapardık.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Ben anlamıyorum Türkiye'deki anlayısı.Diyelim biz şike yaptık Aziz Yıldırım 40 yıl içerde kalıcak Gs'lilerin eline ne gecicek ? Nedir bu mutluluk.Şimdi bana adalet ayagı çekmeyin İBB'ye olsa bunlarr çok mu tınıcaktınız adaleti ? Tüm Gs'liler icin demiyorum dediklerim kendini biliyor zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sporda şiddet yasasına göre cezalar katlanarak gitmiyor muydu, 6 maç şike 3 maç teşvik için istiyorsa toplamda 39 yıl çıkması çok anormal değil sanki ?

Ülkemizde yasalar, suç ve ceza dengesi açısından ultra anlamsız zaten. Milletin parasını hortumlayanların ekmek çalandan az ceza aldığını da biliyoruz.

Değil, savcı mütaalasının sonunda bir maddeyle bunu açıklamış, hukukçu değilim sürenin bu bahsedilen kadar olmadığını hukukçular söylüyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

örgütle suçladığı için 39 yıl oluyor. yoksa sadece şikeden bu rakam olamaz.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Dostum, bu tarz şeylere gerek yoktur. Seni bilmem ama Türk futbolunda kökleşmiş bazı isimlerin temizlenmesi beni mutlu eder. Bu tavrın sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiş gibi durduğunu gösteriyor. Eminim ki tutumun bu değildir.

Şuan belli başlı kişilerin bir kenara ayrılışını izliyorum. Aslında olayın ana merkezinde olan ama temiz diye kenara ayrılan kişilerdir. Adalet yerini buluyor dendiğinde hatalıydı adalet eksik şekilde yerini buluyor. Bu durumda da bu değişen düzene sevinmemiz mümkün değildir. Zaten daha yolcu etmemiz gereken bir Demirören var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

14 yıl olayı yanlış anlaşılmış ve gerçeği yansıtmıyormuş tam olarak anlamadım nasıl olduğunu ama durum bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Neyse, savcı da çapraz sorgu yapacakmış sanırım, en azından artık olaylar üzerinden gider, tek tek durum ortaya konur ve suç ya da suçsuzluk ortaya çıka çıka yürür dava.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    İyi de savcı zaten bunu diyecek Aygün, aksini söylese zaten dava olmazdı.

Bu kadar uzun bir mütaalayı, hala çapraz sorguların yapıldığı gün nasıl oluşturdu? Çapraz sorguların hiç bir önemi yoksa savcı için neden yapıldı?

En azından yalandan da olsa, süre isteseydi de, yine aynı mütaalayı verseydi, biz yemiş gibi yapardık.

Abi adamlar ne yapsa bir kulp buluyorsunuz.Sizlere yaranabilmesi için herkes suçsuzdur demesi lazım.Yoksa her şeye karşı çıkacaksınız kendinizi programlamış gibisiniz bu konuda.Tamam sizin haklı olduğunuz konular elbette vardır ona bir şey demiyorum ama adamlar ne yaparsa yapsın sürekli bir şey diyorsunuz.Mesela Sadri Şener de suçlu bulunulmuş savcı tarafından teşvikten ama siz dalga geçer gibi cevaplar yazıyorsunuz savcıya.Bu kafayla bir yere varılmaz.
    Last edited by meddah : 01.Haziran.2012 at 22:10 Reason: Kural 10

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

39 yıl istemiş savcı katlanarak hesaplamış dediğin gibi ama durum farklıymış yani eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunursa 9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak. Avukatın anlattığı durum bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Abi adamlar ne yapsa bir kulp buluyorsunuz.Sizlere yaranabilmesi için herkes suçsuzdur demesi lazım.Yoksa her şeye karşı çıkacaksınız kendinizi programlamış gibisiniz bu konuda.Tamam sizin haklı olduğunuz konular elbette vardır ona bir şey demiyorum ama adamlar ne yaparsa yapsın sürekli bir şey diyorsunuz.Mesela Sadri Şener de suçlu bulunulmuş savcı tarafından teşvikten ama siz dalga geçer gibi cevaplar yazıyorsunuz savcıya.Bu kafayla bir yere varılmaz.

Sizin taraflar övgü pankartları açarken bu takımın taraftarı ıslıkladı onu
    Siz derken ben Sadri Şener ile alakalı bir şey demedim.

Sana şunu soruyorum, savcı bu kadar uzun görüşünü ne zaman yazdı? Çapraz sorgular bitmeden neden yazdı? Çapraz sorguları dinlemeyecekse, çapraz sorgular neden yapıldı?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Savcı karar mı vermiş ? İddianameyi aç oku zaten yazıyor Fenerbahçe suçlu Aziz Yıldırım suçlu diye. Orada çıkmadı da burada mı çıktı ?

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Sizin taraflar övgü pankartları açarken bu takımın taraftarı ıslıkladı onu
    Evet o yüzden Amigolarınız mitinglerini costurdu Fatih Terim Ünal Aysal ve Ali Dürüst karşıladı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

hadi biz şike yaptık diyelim Nihat Özdemir; sen Aziz Yıldırım'ın 1 numaralı adamısın. nasıl bilmezsin, nasıl olur da tapelerde bir tane bile konuşman olmaz. seni farklı kılan nedir ?

adam akıllı iddialarla gelse şu savcı anlayacağım ama yok. sen nasıl hazırladın 1 saatte mütalayı. çapraz sorgunun önemi yok muydu ? ya da mahkemeden çıkarken(şimdi) hakime sanıklar hatırlatıyor tutuksuz yargılanma taleplerinin inceleneceğini, adam o zaman 1 saat ara diyor.. sen hakimsin yahu nasıl böyle bir şeyi unutursun , herşey aslında yazılı, masanın üzerinde duruyor. kimse tutuksuz yargılanma beklemesin. belki Aziz Yıldırım sağlık sorunlarıyla nedeniyle olur o da belki..

Savcının verdiği mütalaya ters karar alınmaz ülkemizde yine öyle olacaktır. önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır. herhangı bir cezada Genel kurul toplanıp çeksin takımı ligden. tertemiz ligde oynasın herkes.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak.
    Değişen yasada bu madde gelmişti değil mi? 10 cinayet işle ama sadece birinden yargılan gibi muhabbetler dönmüştü.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Dostum, bu tarz şeylere gerek yoktur. Seni bilmem ama Türk futbolunda kökleşmiş bazı isimlerin temizlenmesi beni mutlu eder. Bu tavrın sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiş gibi durduğunu gösteriyor. Eminim ki tutumun bu değildir.

Şuan belli başlı kişilerin bir kenara ayrılışını izliyorum. Aslında olayın ana merkezinde olan ama temiz diye kenara ayrılan kişilerdir. Adalet yerini buluyor dendiğinde hatalıydı adalet eksik şekilde yerini buluyor. Bu durumda da bu değişen düzene sevinmemiz mümkün değildir. Zaten daha yolcu etmemiz gereken bir Demirören var.

Beni de mutlu eder Burak abi.Sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiyorum tabi ki.Bu içinde olduğumuz durum taraftarlar için son derece onur ve gurur kırıcı bir durum.Kendimi de onların yerine koyabiliyorum böyle bir durumda olmayı kesinlikle istemem ama verilen tepkileri çok gereksiz buluyorum.Körü körüne bir şeye inanılıyor ve ortada olan birçok gerçek görmezden geliniyor.Böyle olunca benim de tutumum o şekilde oluyor.Keşke herkes ortada buluşup bazı fikir birliklerine varabilse ama şu an çok uç noktada birçok insan.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

39 yıl istemiş savcı katlanarak hesaplamış dediğin gibi ama durum farklıymış yani eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunursa 9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak. Avukatın anlattığı durum bu.
    3-4 suç hariç tüm suçlarda fikri içtima uygulanır(adam öldürme, yaralama vs). fikri içtima da aynı suçtan tek sefer ceza alıyorsun ama en ağır haliyle, o ağır hali de biraz arttırılıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Değişen yasada bu madde gelmişti değil mi? 10 cinayet işle ama sadece birinden yargılan gibi muhabbetler dönmüştü.
    Sanırım öyle. Arada kurduğun ilişki bence tartışılır.

Mesaj Yetkileri