buna insanlar güler savcı bey. mini cooper in müsaderesini istemiş. hani olmayan kız kardeşe verilen cooper.
buna insanlar güler savcı bey. mini cooper in müsaderesini istemiş. hani olmayan kız kardeşe verilen cooper.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
İyi de zaten bunları biliyorduk, savcı bu kadar sayfa mütaalayı ne zaman yazmış?
Yoksa iddianame gibi mutalaa da ısmarla mı?
Daha çapraz sorgular devam ederken ki demek ki çapraz sorguların da çok önemi yok, önemi olsa savcı bu kadar kısa sürede bunları değerlendirip nasıl oluşturuyor?
En azından artık neyle suçlandıklarını bilecekler, herhalde artık dava olaylar üzerinden devam edecek, emniyetin delilleriyle ispat ettiği 19 maçı savcı 13'e düşürmüştü, şimdi 9 maça düştü. Olay olay artık yargılama devam ederse, daha kısa sürede sonuca ulaşılır muhtemelen.
Ama çapraz sorguların çok da önemi olmadığı, savcının bunları dikkate almadığı bir davada, bu saatten sonra olumlu şeyler beklemek de hayalcilik.
Bakalım mahkemeye heyeti, bu değerlendirmelerinin ne kadarına katılacak, bugün çıkacak ara kararda, acaba bu savcının isteklerine karar verilme durumu var mı?
"YÜCE ATATÜRK"
Yasayı çıkarırım, her haltı yerim, yasayı biz çıkardık olur mu öyle şey derim.
Ben şike olduğuna inanmıyorum, en başından beri bilen biliyor, ama bu şekilde savunma mantığını da anlamadım dediğim gibi.
Savcinin mütalaasindan sonra savunma makami yanit icin mahkemeden süre talep edecek.
SON DAKIKA - Savci, bugünkü tahliye taleplerine iliskin tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.
Savcı mütaalasını bu kadar hızlı hazırladğına göre,kafasında çoktan bir fikir oluşmuş ve savunmalar bu fikri değiştirmek için yetersiz kalmış.
Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı diye soranların cevapları bir bir belli olmuş![]()
savci mehmet berk degil beyler ufuk adinda bir savci.
Geçende "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı ?" diye soruyordunuz ya hani.Sonra biz sorduk "İbrhaim Akın kendi kendine mi şike yaptı ?" diye.Şimdi savcının kararlarıyla bir bir belli oluyor her şey.Ama savcı ne bilsin elinde kanıt yok bir şey yok atıp duruyor bu kararları (:
Sporda şiddet yasasına göre cezalar katlanarak gitmiyor muydu, 6 maç şike 3 maç teşvik için istiyorsa toplamda 39 yıl çıkması çok anormal değil sanki ?
Ülkemizde yasalar, suç ve ceza dengesi açısından ultra anlamsız zaten. Milletin parasını hortumlayanların ekmek çalandan az ceza aldığını da biliyoruz.
Bu 39 yıl, ilgili yasaya göre normal mi değil mi esas onun konuşulması gerek.
İyi de savcı zaten bunu diyecek Aygün, aksini söylese zaten dava olmazdı.
Bu kadar uzun bir mütaalayı, hala çapraz sorguların yapıldığı gün nasıl oluşturdu? Çapraz sorguların hiç bir önemi yoksa savcı için neden yapıldı?
En azından yalandan da olsa, süre isteseydi de, yine aynı mütaalayı verseydi, biz yemiş gibi yapardık.
"YÜCE ATATÜRK"
Ben anlamıyorum Türkiye'deki anlayısı.Diyelim biz şike yaptık Aziz Yıldırım 40 yıl içerde kalıcak Gs'lilerin eline ne gecicek ? Nedir bu mutluluk.Şimdi bana adalet ayagı çekmeyin İBB'ye olsa bunlarr çok mu tınıcaktınız adaleti ? Tüm Gs'liler icin demiyorum dediklerim kendini biliyor zaten.
örgütle suçladığı için 39 yıl oluyor. yoksa sadece şikeden bu rakam olamaz.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Dostum, bu tarz şeylere gerek yoktur. Seni bilmem ama Türk futbolunda kökleşmiş bazı isimlerin temizlenmesi beni mutlu eder. Bu tavrın sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiş gibi durduğunu gösteriyor. Eminim ki tutumun bu değildir.
Şuan belli başlı kişilerin bir kenara ayrılışını izliyorum. Aslında olayın ana merkezinde olan ama temiz diye kenara ayrılan kişilerdir. Adalet yerini buluyor dendiğinde hatalıydı adalet eksik şekilde yerini buluyor. Bu durumda da bu değişen düzene sevinmemiz mümkün değildir. Zaten daha yolcu etmemiz gereken bir Demirören var.
14 yıl olayı yanlış anlaşılmış ve gerçeği yansıtmıyormuş tam olarak anlamadım nasıl olduğunu ama durum bu.
Neyse, savcı da çapraz sorgu yapacakmış sanırım, en azından artık olaylar üzerinden gider, tek tek durum ortaya konur ve suç ya da suçsuzluk ortaya çıka çıka yürür dava.
"YÜCE ATATÜRK"
Abi adamlar ne yapsa bir kulp buluyorsunuz.Sizlere yaranabilmesi için herkes suçsuzdur demesi lazım.Yoksa her şeye karşı çıkacaksınız kendinizi programlamış gibisiniz bu konuda.Tamam sizin haklı olduğunuz konular elbette vardır ona bir şey demiyorum ama adamlar ne yaparsa yapsın sürekli bir şey diyorsunuz.Mesela Sadri Şener de suçlu bulunulmuş savcı tarafından teşvikten ama siz dalga geçer gibi cevaplar yazıyorsunuz savcıya.Bu kafayla bir yere varılmaz.
Last edited by meddah : 01.Haziran.2012 at 22:10 Reason: Kural 10
hadi biz şike yaptık diyelim Nihat Özdemir; sen Aziz Yıldırım'ın 1 numaralı adamısın. nasıl bilmezsin, nasıl olur da tapelerde bir tane bile konuşman olmaz. seni farklı kılan nedir ?
adam akıllı iddialarla gelse şu savcı anlayacağım ama yok. sen nasıl hazırladın 1 saatte mütalayı. çapraz sorgunun önemi yok muydu ? ya da mahkemeden çıkarken(şimdi) hakime sanıklar hatırlatıyor tutuksuz yargılanma taleplerinin inceleneceğini, adam o zaman 1 saat ara diyor.. sen hakimsin yahu nasıl böyle bir şeyi unutursun , herşey aslında yazılı, masanın üzerinde duruyor. kimse tutuksuz yargılanma beklemesin. belki Aziz Yıldırım sağlık sorunlarıyla nedeniyle olur o da belki..
Savcının verdiği mütalaya ters karar alınmaz ülkemizde yine öyle olacaktır. önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır. herhangı bir cezada Genel kurul toplanıp çeksin takımı ligden. tertemiz ligde oynasın herkes.
Beni de mutlu eder Burak abi.Sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiyorum tabi ki.Bu içinde olduğumuz durum taraftarlar için son derece onur ve gurur kırıcı bir durum.Kendimi de onların yerine koyabiliyorum böyle bir durumda olmayı kesinlikle istemem ama verilen tepkileri çok gereksiz buluyorum.Körü körüne bir şeye inanılıyor ve ortada olan birçok gerçek görmezden geliniyor.Böyle olunca benim de tutumum o şekilde oluyor.Keşke herkes ortada buluşup bazı fikir birliklerine varabilse ama şu an çok uç noktada birçok insan.