Drogba resmileşip TR'ye adım atmadan önceki süreçte tüm spor yorumcularının taktiksel diziliş konuştuğu bir dönemde sürekli Burak-Umut ya da Elmander uyumunun nasıl değişeceği yönünde tartışmalar vardı. Benim mantıklı olarak gördüğüm ve aksi seçimlerin oynatılıp başarısızlıkla sonuçlandığı bir ortamda; ileri uçta Umut'un kesinlikle yer bulması taraftarıyım. Sonradan girmesi birşey ifade etmiyor. Takım oyunun başlangıcındaki boğucu presi uygulayamadığı zaman rakibin psikolojisi kuvvetleniyor. Akabinde zaten o presin meyveyi olarak erken de gol buluyorduk.
Özet olarak şu anki form durumlarıyla; çift forvet ve arkalarında bir AMC ile oynanacaksa, Sneijder-Drogba ve Burak'ın üçünün birden ilk 11 başlaması yanlış. Elmander'in sakatlığından dolayı verimsiz olacağını düşünürsek Umut ileride uygulanacak pres için kesinlikle ilk 11 başlamalı. Bence Fatih Terim bunun farkında, fakat büyük sıkıntı şudur ki; Drogba ya da Burak'ı kesmenin de bazı olumsuz sonuçları var. Benim tahminim hoca birkaç hafta daha bu dizilişte ısrar edecek, olası Schalke elenmesinden sonra Umut'u daha efektif kullanarak şampiyonluğu göğüsleyecektir gibi duruyor.