kewellin performansindan sonra acaba stoper puani yukseltilebilirmi diye soran olmusmu diye baktim olmamis![]()
kewellin performansindan sonra acaba stoper puani yukseltilebilirmi diye soran olmusmu diye baktim olmamis![]()
Daha önceden de kafama takılmıştı ve Ömer Abi'ye sormuştum, o da sağolsun ilgilendi ama buraya da yazmak istedim. HSV maçı da gösterdi ki Kewell'ın determination özelliği Lincoln'den daha yüksek. Belki de ben yanlış anlıyorum ama determination işler kötü giderken bir şeyler yapma isteği, son dakikaya kadar oyun disiplinini bozmama değil mi? Eğer öyleyse Kewell bu konuda kesinlikle Lincoln'den daha iyidir. Work rate'i 7 civarında olabilir, buna itirazım yok. Ama determination konusunda düşüncelerim bu. Galatasaray kadrosunda Kewell'ın mental açıdan en iyi futbolcu olduğu söylenip duruyor, fakat 903 yamasında mental olarak çok zayıf. Bir maçlık performans demeyin, senenin başından beri her maçta çok dikkatli izledim bu adamı, takım oyunu kesinlikle bu yamada yansıtıldığı kadar kötü değil. Saygılarımla...
Bir blogda rastladım
belki azim özelliği gözden geçirilebilirDün akşam Wolfsburg - Schalke 04 maçını izledikten sonra kanallar arasında gezinirken GS TV yi açtım. Muhteşem Hamburg maçının özeti vardı. Sonuna denk gelmişim üzüldüm. Lincoln’ ün oyundan alınırken yaşananları tekrar izlemek isterdim. Yüzündeki ifadeyi okumaya çalışmak isterdim tekrardan. Dedim ya sonuna denk geldim özetin. Meğer haberler arasında bir özetmiş. Özet bittikten sonra Lincoln ile yapılan röportajı yayına getirdiler. Röportaj Hamburg maçı sonrası tesislerde yapılan bir röportaj. Tam isteyip de ne zaman yapacakla yok mudur Lincoln’ ün ağzından dökülen bir iki cümle derken denk geldim bu röportaja. Uzun sayılacak kadar sürdü. Hamburg maçı, Taraftar, hafta sonu oynanacak olan Trabzon maçı konusunda sorular soruldu. Almanya’ da üst düzey bir mücadele olduğunu eksik kalmalarına rağmen iyi iş çıkardıklarını söyledi. Galatasaray taraftarına hayran olduğunu bir kez daha yineleyen Lincoln hafta sonu oynanacak olan Trabzon maçından mutlak galip gelmeleri gerektiğini, puan kaybı istemediklerini söyledi. Nihayet merak içinde beklediğim o soru, Hamburg maçında oyundan alınırken yaşananlar soruldu. Takım olarak en büyük hedeflerinin bu yıl Fenerbahçe’nin stadında oynanacak olan UEFA kupası finaline çıkıp kupayı kaldırmak olduğunu söyledi. UEFA maçlarına ayrı bir konsantre oldukları Hamburg maçına da o hırsla çıktıklarını ekledi. Tüm arkadaşlarım gibi benimde tek düşüncem takımıma gerekli faydayı sağlamak ve galip gelmek. O atmosferde tek düşünceniz galip gelmek oluyor. Her futbolcu o sahada 90 dakika oyunda kalmak ister .Oyundan alınışım sonunda verdiğim tepki ne teknik direktörümüze ne takım arkadaşlarıma ne de başka birisine diyor. Oyunda kalma hırsım takımıma daha fazla yardımcı olma hırsım sonucunda yaşanan olaydır. Uzatılmaması gerektiğini de ekliyor röportajın sonuna.
Şimdi bu röportaj sonunda anlaşılıyor ki Lincoln ile bir görüşme yapmış Bülent Korkmaz ya da konuşmadan önce Lincoln ortamı yumuşatmaya çalışmış. Olayın uzamayacağı ortada.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Bu olayın azimle ilgisi olmadığını hepimiz biliyoruz..
Nasıl yani? Oyunda kalmak istemesi onun oynama isteğini yani hırsını yansıtmaz mı?
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Lincoln'un her mac cok istekli oldugunu soyleyemeyiz.. Bu mac Lincoln icin onemli bir macti cunku Almanya'da oynaniyor ve senelerdir beraber oynamis oldugu oyunculara karsi bitmemis oldugunu gostermek istemesi gayet dogal. Bu nedenle sahadan cikmak istememesi de dogal. Ancak takimin once geldigini bilmesi ve buna gore davranmasi gerekirdi.. Yukselecek bir sey varsa o da controversy olur bence.
Sorularıma cevap alamadım abi?
Kewell'in da beklentilerden farkli seyler gosterdigi ozellike bu son macta belli oldu.. Uzerinde eminim biraz oynama yapilir. Kewell'in profilinin zihinsel olarak zayif olduguna hic katilmiyorum. Mucadeleciligi zayif desen kabul. Bunu da ister dayanikliliginin cok zayif olmasi, ister pek mucadeleci olmamasi ile nitelendirebiliriz. Yani gucunu idareli kullanan, her an icin maca asilamayan bir yapisi var.
İşte bu yapısı fiziksel özellikleriyle alakalı bence. Work rate'i de düşük olabilir ama determination özelliğinde biraz oynama yapılmalı diye düşünüyordum. Teşekkürler sabırla ilgi gösterdiğin için![]()
Bu tamamen profesyonellikle alakalıdır. Oyundan alınan bir oyuncu ne kadar hırslı olursa olsun hocasına küfür edemez. Her oyuncu oyunda kalmak oynamak ister. Oyunda kalmak istemesi onu azimli yapmaz. Ortega'da herzaman oyunda kalmak isterdi, bu arada Ortega'nın Professionalism 1, controversy 20Ömer abi'ye katılıyorum yükselecek bir özellik varsa oda controversy olmalı.
Bence de Lincoln' ün oyundan alınırken yaptığı hareketin azimle uzaktan yakından alakası yok. Çoğu futbolcu önce kendini göstermek ister. Lincoln de öyle. Ömer Abi' nin yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Bunun yanı sıra Professionalism' in süşmesine pek katılmayacağım Burakcığım canım kardeşim![]()
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Ben de Lincoln için bravery'nin mümkünse 1-2 yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir topa girmiyor, dikkat edin alabileceği kafa toplarını bile bu yüzden kaybediyor. Bir de 10 work rate değeri bile Lincoln için iyimser bir bakış Ömer abi.
bravery'nin mümkünse 1-2 yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir topa girmiyor, dikkat edin alabileceği kafa toplarını bile bu yüzden kaybediyor. Bir de 10 work rate değeri bile Lincoln için iyimser bir bakış Ömer abi.
diyen bir adama abartmayalım denilebilir.. Yuh artık dememiş ki.. Yok artık da dememiş.. Abartmayalım demiş..
Lincoln'ün bravery puanını 1 veya 2'ye indirmek için talep etmiş arkadaş.Hani buna gülünür cevap bile yazılmaz aslında. Hiç topa girmiyor değil arkadaşım. Avrupa maçlarında yeterince iyi bir Lincoln görüyoruz.. Aklı sayesinde alan savunması yapıp başarılı oluyor ve Avrupa maçlarında yürekten oynamıyor mu sizce de ? Ya zaten Lincoln oynadığı her maçta yürekten oynuyor.. Bu istatistikleri yürekten oynamasa nasıl sağlayacaktı. Yani arkadaşım tamam sorunlu biri olabilir Lincoln, Galatasaraylı arkadaşlar dahil sevmeyebilirler ama böyle 1-2 puan alıcak adam hiç değil Lincoln..
Bu tür yorumlara Abartmayalımı da çok görmeyiniz sayın hhkahraman...
Sentugo.
bende sana abartmayalim diyorum.
ne savunmasi ne yuregi ? ben gormedim lincolnde boyle bisey.sadece top ayagina geldiginde yetenegi sayesinde biseyler yapiyo o da 40 yilda bir. onuda yapsin aldigi paraya bak. yurek diyosan sabriye bak, o zaman sabri 20 milyon euro alsin yilda
Benim abarttığımın düşünülmesine itirazım yok. Sadece neden abartı olduğunun açıklanmamasına itirazım var. Bu dataların doğruluğu ancak karşılıklı görüşlerin olmasıyla sağlanır. Sen benim gibi düşünmüyorsun belli ki ama en azından dilin döndüğünce düşüncelerinin nedenini açıklamışsın.
Bunun yanında Lincoln 10 numara mevkinde oynayan bir oyuncu. Topa girmiyor demem top almaması değil. Bunun altını çiziyorum. Lincoln kendine ait olan topları özellikle kafa toplarını girmeye cesaret edememesi yüzünden hep kaybediyor. Tekmelerden dolayı çok sakatlandığı için zaten eski cesareti de yok. Bu yönlerden benim gördüğüm en zayıf oyunculardan birisi olduğu için bu değerleri istedim.
Work RAte olayına gelince, bu değer oyuncunun ne kadar pres yaptığı, kazanamayacağı topların bile peşinden ne kadar koştuğuyla alakalı. Dolayısıyla 10 bile düşürülme ihtimali çok da düşük olmayan bir değer bence Lincoln için.
Lincoln'ün istatistik yapması tamamen gerçekten hak ederek aldığı diğer özellikleriyle ilgili.
Haftalardır izlediğimiz Arda hala 148 CA kalitesinde ve kuvveti 9 olması gereken bir oyuncumudur?
Bu adam TSL'ye çok çok fazla CA'sının en az 155-160 arasında olması gerekir.PA olarakta rahat rahat 176-182 PA arasında bir Pa alması gerekir.Tek başıan sırtlıyor takımını,Lincoln'den falan çok çok daha kaliteli,geçen sezonda öyleydi bu sezonda öyle.Artık Galatasaray'lı oyunculara dayanıklılığı 9 gücü 8 falan vermekten vazgeçin lütfen.
Oyuncu kaliteleri oalrak CA ise kriter çoğu CA yerinde fakat Arda,Hakan Balta,Servet,Ayhan,Mehmet Topal gibi oyuncuların Ca'ları olması gerekenden aşağılarda.
Barca'nın scout ekibinin başkanı 3 maçtır Arda'yı izliyor 4. ve son kez Hamburg karşısında izleyip kararlarını kulübe bildirecekler ama biz Arda'ya hala 148 CA gibi komik bir rakamı layık görüyoruz,keza Mehmet Topal'ada öyle.
Yapılan iyi işlerin yanında oyunculara yapılan bu haksızlıklar olduğu zaman gerçekten insanın canı çok sıkılıyor.
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali
Ben komik bir değermi dedim ? Yetersiz dedim ve yetersiz 148 CA Arda gibi bir oyuncu için oldukça yetersiz.
Barcelona Arda'yı gerçek zamanlı izliyorlar oyunda bunun olmayacağını çok iyi biliyoruz ama sizin kafanızdaki önyargılar ve sabit kriterleriniz yüzünden bizim oyuncularımız oyunlarda böyle haksızlığa uğramaya devam eder.
Tekrar söylüyorum Arda'ya bu kadar düşük fiziksel değerler verip 148 CA'da bırakmak gerçek dışı bir değerlendirme olur.Yine klasik söylemler oalcak nasılsa 2010'da görürüz diye..Bir umut işte şu oyuncu profilleri için bizde bekliyoruz.
O zaman kendi ifademi değiştireyim Arda için komik bir değer ve her seferinde bu değerlerin ne anlama geldiğini bir daha düşünmemi söylemeyin bana.
Oyundaki saçma sapan lig kısıtlamaları CA kotaları yüzünden Arda'ya ve diğer kulüp futbolcularına bu tarz haksızlıklar yapılıyorsa komikte derim başka birşeyde.
İdeal'i arıyorsak ideal bu değil.
Orada komik kelimesini kullanmışsın. Daha sonra düzeltmişsin. Geç gördüm.
Ama Arda bu şekilde oynamaya devam ederse bir takım değişikliklerin yapılacağını düşünüyorum.
Benim anlatmak istediklerim ikinci cümleniz kadar net işte.Arda 2 sezondur gösterdiği performansla yaptıklarıyla şuanki değerlerini haketmiyor 148 yeterli diyorum bana bu değerlerin ne anlama geldiğini bir daha sorgulamam söyleniyor.Neyse oldukça az yazıyorum artık eskiye nazaran bundan sonra raahtsızlık olsada yazmaya gerek yok.Gerekli şeyler yapılır zamanı gelince.İyi akşamlar.
Arda ne şekilde oynuyorki anlamadım takımının en iyi oyuncusu istikrarlı ve FM nin en değerli oyuncularından tıpkı gerçekte olduğu gibi...
Araştırmada eleştirilecek bi çok yön var herkesin farklı düşüncesi var...herkes eleştirisini yapsın ama bir oyuncunun 148 CA GİBİ değeri varsa bence çok iyi bir değerdir ...yanlış mı...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali
Baros 9.3.0'da harika olmuş,tam beklediğim ve reelde olduğu gibi.İlk sezonda 34 maçta 22 gol attı tek forvetli sistemde.Diğer kulvarlardaki golleriyle 30 golü buldum toplamda 45 maçta,geri kalan maçlarda sakattı.Sonrasında yeni sezon başında takımdan yolladım fakat Everton'daki forvet bolluğundan dolayı başarılı olamadı.Birde dikkatimi çeken birşey var.Baros'un Galatasaray'a geldiği andan itibaren olan geçmişi gözüküyor,daha öncesi yok Liverpool,Lyon,Banik takımlarıyla oynadığı maçalr gözükmüyor.Sebebei nedir?
bende gözüküyor..
![]()
Bende hiç bir oyuncunun geçmişi yok :S
Futbolcu Bilgileri