NBA’in Yeni Global Yıldızı Enes Kanter
23 Haziran akşamı Newark/New Jersey’de düzenlenecek olan 2011 NBA Draftı’nda ilk 5 sıra içinde seçilmesi beklenen ve draft hazırlıklarını Chicago’da sürdüren Enes Kanter’e ABD basınının yoğun ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Sahip olduğu basketbol yetenekleri ve potansiyeli ile NBA’de fark yaratan oyunculardan biri olacağı tahmin edilen 2.10’luk oyuncuyla ilgili ABD’nin önemli spor internet sitelerinden bleacherreport.com’da yayınlanan bir makalede Enes’in NBA’in yeni global yıldızı olacağı ifade edildi.
Enes Kanter’in 2011 Draft sınıfında yer alacak oyuncular arasında hem fiziksel özellikleri hem de basketbol yetenekleri ve potansiyeli açısından draftta 1. sırada seçilmeyi hak ettiği belirtilen yazıda 19 yaşındaki genç yıldızın sadece saha içindeki oyunuyla değil, saha dışındaki karizması, kişiliği ve hayata bakışı ile de bir süperstar adayı olduğu vurgulandı.
Yazıda Enes’in karizması ve güçlü karakteri ile NBA’deki her takımın arzuladığı meziyetlere sahip bir isim olarak kendisini seçecek takıma saha içindeki oyununun dışında saha dışında da bir pazarlama silahı olarak büyük getiriler sağlayacağı ifade edildi.
Bleacherreport.com’da yayınlanan makalede ayrıca şunlar kaydedildi:
“Enes Kanter bir profesyonel güreş hayranı olarak ilgi duyduğu bu sporu etrafında bir gizem oluşturmak için kullanacak. Hayranı olduğu ünlü güreşçi Undertaker’ın ringe girişine benzer bir biçimde sahaya çıkması tıpkı LeBaron James’in ve Kevin Garnett’in her maç öncesinde yaptıkları havaya pudra atmaları gibi bir gelenek haline gelecek ve büyük ilgi görecek.
Dirk Nowitzki, NBA şampiyonluğunu kazandıktan sonra bir global ikon haline geldi. Kariyeri sakatlıklardan dolayı sekteye uğrayan Yao Ming’in aksine Enes Kanter adeta uzun ve başarılı bir NBA kariyeri için yaratılmış.
NBA’in en yeni global süperstarı Enes Kanter lige adım atmaya ve hükümdarlığını ilan etmeye hazırlanıyor.”
salsabasket
Rick Carlisle Dünyanın En İyisini Dirk Nowitzki İlan Etti

Dallas Mavericks bu yıl gerçekten odaklanmış bir takım havasında bir yıl geçirdi.Chandler transferi önemli bir fark yarattı takımda.
Bu sezonda başarlı olmanın sırrı iki şeyde gizliydi:güçlülük ve fırsatçılık.Biz çok yetenekli değildik ama çok zekiydik.
Carlisle sözlerine şöyle devam etmek istedi:''Ben şu anda iki şey söyleyebilirim:İlk olarak biz Dünyanın en zor konumlu yerlerinden birindeyiz,ikincisi ise kesinlikle düşünüyorumki bu dünyanın en iyi Dirk Nowitzki.
NBATRKY
LeBron: “Standartlarımın altında kaldım”

LeBron James,
Miami Heat'in
Dallas Mavericks'e 4-2'lik skorla şampiyonluğu kaybettiği final serisinde baskı altında kaldığını ve sergilediği performansın kendisini de tatmin etmediğini söyledi.
“Daha iyi oynayabilirdim” diyen LeBron James,
“Takım arkadaşlarım için en iyisini ortaya koymak istiyorum ama bu bazen üzerime baskı yüklüyor” şeklinde konuştu.
Genel olarak finallerde sergilediği performansı, kendi standartların altında olarak niteleyen James,
“Şampiyonluğu benim yüzümden mi kaybettik bilmiyorum ama ben de kendi sergilediğim performanstan tatmin olmadım” dedi.
Kaçan şampiyonluğun ne kendisi ne de Miami Heat için yolun sonu olmadığını belirten James,
“Günün sonunda kendinizi toparlayıp yolunuza devam etmelisiniz” sözlerini kullandı.
Basketbolseverler
Kidd 2-3 Sezon Daha Oynamayı Umuyor

Dallas Mavericks’in tarihindeki ilk NBA şampiyonluğunu kazanmasının ardından takımın tecrübeli oyun kurucusu
Jason Kidd’e kaç yıl daha oynayacağı soruldu. Kidd de,
“Bu oyuncu grubuyla birlikte 2-3 yıl daha oynamayı umuyorum. Bana inanan ve her gün mücadele etmeme destek olan oyuncuların yanında olmak, oyunum üzerinde çalışmak kendimi çok iyi hissettiriyor” yanıtını verdi.
2009-10 sezonundan önce Mavs ile 3 yıllık bir kontrat imzalayan deneyimli yıldız, Mart ayında sözleşmesinin sonuna kadar oynayacağını söylemişti. Fakat olası bir lokavtın fikrini değiştirebileceğini de sözlerine eklemişti. Diğer bir deyişle oynanamayacak bir 2011-12 sezonu, Kidd’in forması ve şortunu bir daha giymemek üzere asmasına yol açabilir.
Jason Kidd, mart ayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
“Eğer lokavta gidilir ve sezon oynanmazsa, her şey geride kaldığında 39-40 yaşında olurum. Bu da yeniden antrenmanlara başlayıp şekle girmem için bana fazla gelir.”
Basketbolseverler
Cavaliers, Derrick Williams’ı Deniyor

2011 NBA Draft’ında birinci sıradan seçme hakkını elinde tutan
Cleveland Cavaliers,
Derrick Williams’ı özel bir antrenmanda deneyecek. Dün Cleveland’a gelen Williams, bugün Cavaliers için bir antrenmana çıkacak.
İlk sıranın yanı sıra, takas yoluyla ikinci sıradan seçme hakkını da elde etmek istediği söylenen Cavaliers’ın öncelikli tercihi
Kyrie Irving olsa da Williams’ı da ciddi şekilde düşündükleri biliniyordu.
Arizona Üniversitesi’nde ikinci yılını tamamladıktan sonra NBA’e adım atmaya karar veren Williams, geçtiğimiz sezonu 19,5 sayı ve 8,3 ribaund ortalamaları ile tamamladı.
Basketbolseverler
Clippers, Jordan'ı Takımda Tutmak İçin İlk Adımı Attı

Los Angeles Clippers, bu sezon dikkat çekici bir performans sergileyen pivotu
DeAndre Jordan’a sınırlı serbest oyuncu olması için gereken teklifi yaptı.
NBA’deki üçüncü yılını geride bırakan Jordan, bu sezon Clippers formasıyla kendi adına patlama yaparak 66’sına ilk beşte çıktığı 80 maçta
7.1 sayı- 7.2 ribaund ve
1.78 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti. Fakat atletik pivotun en dikkat çekici istatistiği
%68.6’lık saha içi isabet ortalamasıydı. 341 denemesinde 234 isabet bulan
DeAndre Jordan hem kariyerinin hem de takımının en yüksek oranını yakalarken, tüm ligde 300’den fazla atış kullanan oyuncular arasında da zirveye çıktı.
Ligin toplu iş sözleşmesi uyarınca, bir takım sınırlı serbest oyuncu ile ilgili ilk ret hakkını koruması için, oyuncuya 30 Haziran’a bir teklif sunması gerekiyor. Sınırlı serbest oyuncu herhangi bir takım ile önsözleşme imzalayabilse de son oynadığı takımın ilk ret hakkına tabi oluyor.
Basketbolseverler