Sayfa 367 / 483 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
10,981 ile 11,010 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

24-25 Haziran degilmiydi o tarih ?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Şu an Türk futbolunu yöneten kurumun (TFF) ve ona bağlı alt kurumların (PFDK, Tahkim, MHK) başında olan 5 kilit isim:

1. Yıldırım Demirören - TFF Başkanı
    2. Mehmet Ufuk Özerten - TFF Başkanvekili (Eski MHK Başkanı)
    3. Av.Engin Tuzcuoğlu - Tahkim Kurulu Başkanı
    4. Halit Fahri Gültekin - PFDK Başkanı
    5. Zekeriya Alp - MHK Başkanı

Şimdi biraz detaya inelim:

1- Yıldırım Demirören - TFF Başkanı

Sabıka kaydı kabarık bir isim. TFF başkanı olduktan sonraki icraatlarından sadece birkaçı:
    • Fenerbahçemiz gafı
    • 58.madde değişikliği
    • Şampiyonluk kupasını sahada vermeme çabası
    • Şike yoktur açıklaması

2- Ufuk Özerten - TFF Başkanvekili (Eski MHK Başkanı)

Sabıka kaydı bir hayli kabarık bir isim daha. Hemen sayalım:
    • Galatasaray taraftarı olduğunu açıkladı (2005 Telegol).
    • TFF Yönetim Kurulu Üyesiyken kardeşini ve yanında çalışan muhasebecisini Federasyon Temsilcisi yaptı (97-98 sezonundaki maçlarda görev yaptılar). Damadını TFF Ankara Bölge Müdürü yaptı.
    • 2005 Yılında telefonla bağlandığı Telegol programında Serhat Ulueren’e söyledikleri:
      “Hayır sana kızmıyorum. Şu anda ekranda seni görüyorum ve iğreniyorum.”
      “Dosyamı son sayfasına kadar açmazsan namertsin”
      “Kardeşimden bir daha bahsedersen anandan emdiğin sütü burnundan getiririm senin”
    • 13.07.2011 tarihinde Futbolda Şike Soruşturması kapsamında gözaltına alındı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kirlenen futbol ortamında temiz kaldığını söyledi.
    • 10.05.2012 tarihinde tarafsız olması gereken bir kurumun tarafsız konuşması gereken Başkanvekili olarak Trabzonspor Başkanı hakkında "Sadri Şener’e acıyorum" başlıklı sert bir yazılı açıklama yaptı. Bu açıklamada kullandığı ifadelerle tarafsızlığını tamamen yitirdi. http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20519239.asp
    • 17.06.2012 tarihinde UEFA'nın GS ve TS için onay yazısı gönderip FB için göndermemesiyle ilgili olarak "Fenerbahçe'nin belgesi çok, süre bu yüzden uzadı. Onların da Avrupa'ya gideceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

3- Av.Engin Tuzcuoğlu – Tahkim Kurulu Başkanı

Gene tarafsız olması gereken bir ismin şike dosyasıyla ilgili açıklamaları (lütfen okuyun):
    http://live.sporx.com/futbol/genel/b...SXHBQ270307SXQ
    http://www.dha.com.tr/bu-sozleri-yen...ti_279167.html

Trabzonspor yönetiminin bu tarafsız! isimle ilgili açıklaması:
    http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp...2&Categoryid=7

4- Halit Fahri Gültekin – PFDK Başkanı

Geldik en tarafsız! isme:

• 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne üye olmus sıkı Fenerlidir ve üye sicil numarası 6384'tür.
    • Görev yaptığı adliyelerde düzenli olarak Fenerbahçe kravatı taktığı biliniyor.
    • Emre Belözoğlu'nun ırkçılıktan ceza almaktan Halit Fahri Gültekin'in oyuyla kurtuldu. Oylamada 3'e 3 eşitlik varken inisiyatif kullanarak ayrımcılık ihlali olmadığı yönünde karar verdi.

5- Zekeriya Alp – MHK Başkanı

• Hakem kökenli olmayan bir isim. MHK’de hakem kökenli olmayan 2 üye bulunabiliyor ancak kurulun başındaki ismin böyle birisi olması tartışmalara yol açtı.
    • Ayrıca Telegol’ün ilk dönem yorumcularından(mış).

(Zekeriya Alp'le ilgili olumsuz bir yorum yok yanlış anlaşılmasın, sadece o göreve getirilmesi yanlış)
    ----------------------------------------------------------------------------

Mehmet Ali Aydınlar'ın bayrağı devrettiği Yıldırım Demirören ve muhteşem ekibi üzerlerine düşen görev için son derece uygun bir takım oluşturmuş durumdalar. Skandal PFDK kararlarının ardından hala adaletin yerini bulmasını umanlar artık gerçekleri görürler umarım. Mütalaasında gerçekleri ortaya koyan tek insanda (Savcı Berk) pasifize edildi. Tabi Fenerbahçe'liler her zamanki gibi "çarpıtma" yöntemiyle lehlerine olan bu durumu da farklı tartışmalara çekmeyi başardılar.

Herşey apaçık ortada, tabi görmek isteyenlere...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Yok abi kimsenin adalet bekledigi yok zaten.Bizim baskan hala kupa diye yaniyor ama bu adamlar bu kurumlarin icinde oldugu surece Fener mahkemede suclu bulunsada,uefa men etsede ceza almaz.Zaten ceza alinmasin diye agir tesebbus,agir sike diye bir kavram yarattilar.Ben en basinda da demistim ithamda bulunulan 19 macindadanda suclu bulunsa bu takim hicbir ceza almaz diye ve oylede olacqk.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Bank asyaya dusmus bir ekip Ayni golun daha guzelini bu sene Sivasa attik.

O Buca macinda yere dusen futbolcuyuda halen Sercan Kaya oldugunu iddia eden Omer Cavusoglu var Sercan Kaya mac kadrosunda bile degildi yanlis bilmiyorsam.

http://www.mackolik.com/Karsilastirm...or-Trabzonspor

Omer Cavusogluna sunu biri gosterse artik
    Ömer Çavuşoğlu konusunu takip edemedim ama dediğin kısım Türkiye'nin en büyük yarasıdır. Tahminimce birisi Ömer Çavuşoğlu'na Sercan Kaya dedi ve kendisi araştırma ihtiyacı duymadan ölümüne savunuyordur. Çünkü araştırırsa kendi inanmışlığına ters düşen gerçeklerle karşılaşabilir.

Bilgiyi, emeği aklına gelecek her şeyi hazır almaya alışmışız. Sorgulayıcı, araştıran, ortaya yeni bir şey çıkaran kimseyi bulamıyorsun. Daha da acısı kendi fikrini oluşturmaktan, bu fikri güçlendirecek bilgi birikimi edinmekten aciz bir çoğunluk var. Belki başka konuda mükemmeller ama bu konu bambaşka.

Maçlarla ilgili olarak Trabzonspor'un ve Fenerbahçe'nin birer maçından bahsettim. Diğer rahatsızlık duyduğum maçları da var. Sadece en bilinenleri yazmak istedim. Belki bu maçları normal görenler de vardır. Ben sadece kendi kaanatimi belirtmek istedim. Çok iyi sporcu değilim ama sporun içinden geliyorum. O yüzden biraz anladığımı söylemek çok haksızlık olmaz. Günü geldiğinde Galatasaray'ın da maçlarından rahatsız oldum. Benden iyi biliyorsun ki sporda temel şeyler sabittir. Bir penaltıyı bir pası çeşit çeşit atabilirsin ama sporun temel durumlarında gereksiz hamle yaparsan insanlar art niyetli düşünür.

Mesela daha geçmişten bir örnek vereyim. Ankaragücü - Fenerbahçe maçında Serkan Kırıntılı'nın korner sonrası Guiza'dan yediği bir gol vardır. Hiçbir kaleci kendisinin üzerinden geçen topa ters tarafından dönerek hamle yapmaya çalışmaz. Bana maçta, antrenmanda, sokak arasında, sağda solda bir tane örneğini gösteremezsiniz. Yine aynı maçta kornerde yediği bir gol var. Kafa vuruşu gelmeden önce gereksiz yere yerinde sıçrıyor sıçrıyor hani sıçradımda müdahale edemedim gibisinden. Baroni golünü söylemiyorum bile. Serkan Kırıntılı sonra nereye geldi, Fenerbahçe'ye. Ben mi çok iftiracıyım yoksa alem mi spordan anlamıyor. İşte bu soruların cevabını dürüstçe verecek adam bulamıyorsun.
    Last edited by DisCo : 18.Haziran.2012 at 09:49

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Yok abi kimsenin adalet bekledigi yok zaten.Bizim baskan hala kupa diye yaniyor ama bu adamlar bu kurumlarin icinde oldugu surece Fener mahkemede suclu bulunsada,uefa men etsede ceza almaz.Zaten ceza alinmasin diye agir tesebbus,agir sike diye bir kavram yarattilar.Ben en basinda da demistim ithamda bulunulan 19 macindadanda suclu bulunsa bu takim hicbir ceza almaz diye ve oylede olacqk.
    fenerliler sike süreci basladigindan beri küme düsürülsün takim diyor, üstelik daha mahkeme bile baslamamisken... feneri küme düsürmek kimin isine yaramaz? yayinci kurulusun... ozaman sucu fenerlilerde yada demirören ve ekibinde aramayin tek suclu feneri düsürmeyen maa ve ekibidir.. ayrica ayni iddianamede trabzonunda adi gecerken nasil olurda trabzon bu kupayi isteyebilir? gecen sezon bi fenerin maclarini izle bide trabzonun maclarini hani ithamda bulunmak istemiyorumda sen bu kadar net konusuyorsun sike yapildi diye elinde hicbir delil yokken mahkeme hala sonuclanmamisken bende diyorumki ac iki takimin maclarinada bak trabzon icin belkide en kolay sezonlardan biri oldu zorlayan 1 tane bile rakip yoktu..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Walter Sakana

Neden bu bir Fenerbahçe davasıdır dediğimizde hayır diyorsunuz ?
    Neden bu Fenerbahçe'ye karşı bir harekattır dediğimizde inkar ediyorsunuz ?
    Peki böyle olmasına rağmen -en çok merak ettiğim- neden sadece Fenerbahçe ceza alsın istiyorsunuz ?

Sizin gerçekten umduğunuz adaletin yerine gelmesi mi ? Yoksa Başkanınızın yaptığı gibi fırsatçılık peşinde olmak mı ? Aysal:"Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır"
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    fenerliler sike süreci basladigindan beri küme düsürülsün takim diyor, üstelik daha mahkeme bile baslamamisken... feneri küme düsürmek kimin isine yaramaz? yayinci kurulusun... ozaman sucu fenerlilerde yada demirören ve ekibinde aramayin tek suclu feneri düsürmeyen maa ve ekibidir.. ayrica ayni iddianamede trabzonunda adi gecerken nasil olurda trabzon bu kupayi isteyebilir? gecen sezon bi fenerin maclarini izle bide trabzonun maclarini hani ithamda bulunmak istemiyorumda sen bu kadar net konusuyorsun sike yapildi diye elinde hicbir delil yokken mahkeme hala sonuclanmamisken bende diyorumki ac iki takimin maclarinada bak trabzon icin belkide en kolay sezonlardan biri oldu zorlayan 1 tane bile rakip yoktu..
    Yahu zaten bende bütün bu sistemden bahsettim sadece Demirören değil.Ayrıca gelip buraya biz küme düşmeyi istedik falan nutukları çekmeyin yönetiminizde dahil herkes göz boyama adına bizi düşürün olmadı biz çekiliriz falan dedi.Ben Fener kesin suçlu demedim suçlu bulunsa DAHİ bir ceza almayacaktır.

Aydı davada yargılandık ama etik kurul raporu,mahkemeden gelen herhangi olumsuz sonuç olmaması,içerde bir kişi bile dahi bizden olmaması vs vs sebeplerle Sadri Şener kupayı istiyor işte.

Doğrudur n rahat sezonlarımızdan birisi oldu ama bu rakiplerin bize karşı direnmemesinden değil.Bizim çok iyi olmamaızdan kaynaklanıyor.Tek tek isimleri saymıyım ama kadromuzda iyi isimler olduğu İstanbul takımlarının balıklama atlamalarından belli, Egemen,Selcuk,Ceyhun,Engin,Umut,Jaja,Golcü Burak bu adamlar bu takımın 11'indeydi.Şimdi hepsi başka takımlarda as Burak harıç oda olacak diye yazdım.

Takımlar bize kolaylık sağlayacak lsa ilk yarı sürünürdük Fnerbahçe gibi ama bizim seson boyu düşmeyen bir çzigimiz,formumuz vardı.Ama ne hikmetse Fener'de ligin 2. yarısından itibaren önlenemez bir yükseliş vardı.Halbuki devre arasında öyle yıldız isimlerde alınmadı aynı adamlarla oynandı.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    Yapma Allahini seversen, zorlayan rakip yokmus. Eskisehir macinda bizimkiler rakibi gectiginde Eskisehirli futbolcular bizimkilerin ayaklarina tutunup yerde surukleniyordu.

Galatasaray gelene gidene puanlar veriyorken bizim macta aslan kesilmisti, Arda'nin vurdugu topu Tolga nasil cikarmisti halen gozlerimin onunde.

Besiktasi 10 kisi yendik, Burak'in burnu kirilmisti.

Sozde tesvik verdigimiz Ankaragucunle kendi evimizde bizim kiraladigimiz oyuncunun bize attigi gol ile berabere kaldik.

Manisa,Gencler maclarida kolay kazanilmadi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Yapma Allahini seversen, zorlayan rakip yokmus. Eskisehir macinda bizimkiler rakibi gectiginde Eskisehirli futbolcular bizimkilerin ayaklarina tutunup yerde surukleniyordu.

Galatasaray gelene gidene puanlar veriyorken bizim macta aslan kesilmisti, Arda'nin vurdugu topu Tolga nasil cikarmisti halen gozlerimin onunde.

Besiktasi 10 kisi yendik, Burak'in burnu kirilmisti.

Sozde tesvik verdigimiz Ankaragucunle kendi evimizde bizim kiraladigimiz oyuncunun bize attigi gol ile berabere kaldik.

Manisa,Gencler maclarida kolay kazanilmadi.
    Millet işte bu yüzden sahaya bakalım diyor. Trabzonspor maçları zor kazanmışken biz onlardan daha da fazla zorlanmıştık maçlarda. Eskişehirspor maçında Batuhan'ın direğe vurduğu top buna örnek.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Fenerbahçe taraftarı işe çok yanlış bakıyor sonra vay efendim başbakanla sandıkta görüşürüz vay cemaat feneri ele geçirmeye çalışıyor yok siyasi nedenlerden dolayı...Bir gün başbakan mahkemenin işine karışmasın bir sonraki gün başbakan bizi kurtarsın öncelikle şunu anlamanız lazım bence Başbakanın bu işle zerre kadar işi yok hem adam niye aldığı oyların bir kısmını çöpe atmak istesin ya da niye bu kadar basit bir işle uğraşsın Dünya gündeminde bu kadar şey varken.

Bir diğer konu Uefa'nın Fenerbahçenin şampiyonlar ligine alınmaması konusu:bu konuda fenerliler hem haklı hem haksız haklı çünkü İtalya da şike davası sürerken Milan şampiyon oldu sonra bu yılda lyon bariz şekilde şikeyle tur atladı.Haksız çünkü bunun sebebi de arkadaşım Uefa istediğini alır istediğini almaz gerekçeleride onlara göre doğruydu ligin adını kirletmek istemiyorlardı ve Fenerbahçeyi almadılar olabilecek bir sonuçtu.

Mehmet Ali Aydınlar konusuna gelince bu adam şikenin olduğunu biliyor(ne kadar doğru ne kadar yanlış yorum yapmayacağım) ve bu sebepten Fenerbahçeyi korumak için 58 i değiştirmeyi önerdi fakat Fenerbahçe kendini taraftarının gözünde şike yapmamış durumuna getirmek için reddetti ve adamın bir nevi hayatıyla oynadı Aziz Yıldırım.MAA'nın tek yapmak istediği fenerbahçeyi korumaktı.

Nihat Özdemir ve Ali Koç: Bu iki isimde fenerbahçenin yanında oldular fakat biri ailesi yüzünden diğeri de olacakları gördüğü için bu yönetimde yer almadı.Fenerbahçeye doğruda olsa yanlış olsa da sahip çıktılar inşallah yüzleri kara çıkmaz.

Yıldırım Demirören:Ülkemizde yaygın anlayış ağzına sı.anı daha yüksek mevkilere getirmek ve kendisi fenerbahçeye zarar gelmesin diye ülke futbolunu bir hiç uğruna ortaya atmıştır işte bu admamın bu uefanın kaararı açıklandıktan sonra yüzünün kararmasını ve şahsen milli takıma ceza gelmesini ya da gelmeden bu adamın istifa etmesini bekliyorum.Beşiktaşa yaptıklarından dolayı ülkede durmamalı o tüpü kendini takıp uzaklaşmalıdır.

Aziz Yıldırım: Davada kendini savunmasını baktığımda kesinlikle suçlu psikolojisiyle hareket ediyor cas davasından haberim yok diyerek fenerbahçe taraftarını uzun yıllardır yaptığı şekilde kandırıyor o tesisler elektrik faturasından bile haberi vardır içeride bu adamın.Sonra bana göre savunması tafelerdeki görüntüleri inkar edecek şekilde değil Galatasaray ve Trabzon' a taş atarak geçirdi ortamın gerginleştirdi.Derhal istifa etmesi gerekirken tekrar başkanlığa aday oldu bence 105 yıllık camianın yüz karasıdır ceza geldikten sonra veya gelmese de dışarıya çıksa da artık ülkemizdeki fenerliler bu adama güvendiği sürece şiddet devam edecektir çünkü 3 temmuzdan buyana devam eden süreçte 105 yıllık çınarın adını tüm dünya önünde lekelemiştir hem cas davasını çekerek hem de tafelerin sahte olduğunu ispatlayarak.

Fenerbahçe Taraftarı:Kesinlikle hepsi çok üzgünler muhteşem bir sivil toplum örgütü böyle bir olay diğer takımların başına gelseydi çoktan taraftara sırtını dönmüş olurdu kulübü fakat taraftarında yanlış yaptığı bir şey var o da Aziz Yıldırım'a körü körüne inanmaktır gerçekleri görememektir.Biraz gerçekleri fark etseler bence yanlış adamı desteklediklerini ve önemli olanın Aziz Yıldırım olmadığı önemli olanın 105 yıllık bu camia olduğunu kimsenin Fenerbahçeden büyük olamayacağını görürler bu takımdan zamanında rıdvanlar,lefterler,can bartular,zekiler oynadı bunu arma için yaptılar başkanları için değil.

Ve ülke futbolumuzun hali:neydiğü belirsiz bir şekilde uefanın kararını bekliyoruz kimse zarar görmesin diye karar veremedik bu yanlış olandı kendi kararımızı kendimiz verip sonucu neyse herkese kabul ettirmemiz gerekirdi.Bu olmayınca futbolumuzda kindarlık ortaya çıktı fenerbahçeliler ve geri kalan takım tutanlar arasında.Sonra biliyorsunuz 4-4lük bir ligimiz oldu içinde şiddet şike ırkçılık tehdit dolu şekilde bunun tek kahramanıda Türkiye Futbol Federasyonudur çünkü en kötü karar bile kararsızlıktan iyi olan durumda eldeki şişten olmamak için sustuk.Uefanın kılıcını bekliyoruz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

öncelikle tafe değil o tape..

sonrasına gelince bu yazdıklarını burada milyon kere tartıştık. Aziz Yıldırım , Fenerbahçe efsanesidir. Fenerbahçe'yi diğer kulüplerden farklı kılarak tam anlamıyla bir 'SPOR' kulübü yapmıştır. zaten davanın amacı Aziz Yıldırım'dı. eğer biz ona destek vermeseydik şimdi bu dava kapanır biz de geçen sene CL ye gitmiş olurduk. tek giden Aziz Başkan olurdu. ki Aziz Başkanı verseydik Fenerbahçe taraftarının o direnişini de göremezdiniz. çünkü; bunların hiçbiri olmayacaktı ve taraftarın da direniş göstereceği bir durum oluşmayacaktı. bunu nerden çıkardın dersen MAA zamanında demişti: Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ı bıraksaydı olaylar bu hale gelmezdi diye. ben Türkiye'de şike yoktur demiyorum ama savcının önümüze sunduklarıyla şikenin olduğu ispatlanamaz. belki daha mantıklı şeylerle gelseydi bu sefer biz de kabul ederdik ama iddianamede ve yargılamada bu karar usulsuzluk varken başkanın ve yöneticilerimizin sonuna kadar arkasındayız. hele ki; bu dava ÖYM de görülüyorken bu davaya siyasi değil demek çok komik oluyor. ÖYM deki diğer davalar gibi bu da usulsuz işliyor ve insan hakları çiğneniyor. bunları RTE de kabul etti bakalım ne yapacak ÖYM lere...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Şimdiye kadar iddianemede bulunan tutarsızlıkların 10 katı kadar taraftar tutarsızlığı yazdık. Bu da 11. olsun.

- Yargılananlar suçludur.
    - Hoop! mahkeme sonuçlandı da biz mi bilmiyoruz.

- Mehmet Ali Aydınlar kovalanırken Demirören'e neden destek verildi. Şikeyi akladığı için mi?
    - Hoop! Demirören savunmaları aldıktan sonra karar verecekti onun için desteklendi.

- Demirören ve ekibi şike kararını verdi.
    - Hoop! Siyasidir.

- Mahkeme de suçlu buluyor.
    - Hoop! Özel Yetkili mahkeme bunlar siyasidir.

İşimize gelince mahkeme daha bitmedi işimize gelince Demirören savunmaları alacaktı. Konu değişince mahkemeler de yalan Demirören'de yalan.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @Walter Sakana

Neden bu bir Fenerbahçe davasıdır dediğimizde hayır diyorsunuz ?
    Neden bu Fenerbahçe'ye karşı bir harekattır dediğimizde inkar ediyorsunuz ?
    Peki böyle olmasına rağmen -en çok merak ettiğim- neden sadece Fenerbahçe ceza alsın istiyorsunuz ?

Sizin gerçekten umduğunuz adaletin yerine gelmesi mi ? Yoksa Başkanınızın yaptığı gibi fırsatçılık peşinde olmak mı ? Aysal:"Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır"
    baskan demisken ali koc cemal nalga olayini takip ediyormu Hala ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Şimdiye kadar iddianemede bulunan tutarsızlıkların 10 katı kadar taraftar tutarsızlığı yazdık. Bu da 11. olsun.

- Yargılananlar suçludur.
    - Hoop! mahkeme sonuçlandı da biz mi bilmiyoruz.

- Mehmet Ali Aydınlar kovalanırken Demirören'e neden destek verildi. Şikeyi akladığı için mi?
    - Hoop! Demirören savunmaları aldıktan sonra karar verecekti onun için desteklendi.

- Demirören ve ekibi şike kararını verdi.
    - Hoop! Siyasidir.

- Mahkeme de suçlu buluyor.
    - Hoop! Özel Yetkili mahkeme bunlar siyasidir.

İşimize gelince mahkeme daha bitmedi işimize gelince Demirören savunmaları alacaktı. Konu değişince mahkemeler de yalan Demirören'de yalan.
    Olayın siyasi olması kimse tarafından bahane olarak kullanılmadı burada. Hep davanın kusurlarından biri olarak göründü. Yani siyasi ve cemaat kelimesini sıradanlaştıran hep "hani siyasiydi " mantığındaki yazılar oldu.

Manipülasyon dolu bir yazı olmuş yine.

Yargılananlar suçludur düşünce kısmına bizim vicdani kanaatimizin dışında da mantıksızdı çünkü daha hiç bir şey ispat edilmemişti. Burada bir şey göremiyorum ?

Demirören'in desteklenmesi durumu da mantıksız olmuş. Demirören geldiğinde zaten savunmalar veriliyordu. Demirören'den alınabilecek tek garanti -etik olmayan- bizim tamamen aklanmamız olurdu. 2 yöneticimiz ceza almış ve şikenin tespiti olarak sürekli dillenidiriliyor ama sonra Fenerbahçe YD tarafından aklandı. Hele şikenin ve lekenin sürekli takipçisi Galatasaray'ın da Fenerbahçe'yi kurtaracak Yıldırım Demirören'i desteklemesine girmiyorum.

Yine ağzınızda sakız yaptığınız "siyasi" lafını bırakalım, kimde YD federasyonuna güveniyoruz çıkacak her karara saygılıyız demedi. Böyle bir zorunluluğumuz mu var ? Buradan çıkan tek şey "şike vardır" söyleminin rakipler için destek kazanmasıdır.

"Mahkeme suçlu buluyor." lafı da yazının güzel özeti olmuş oraya hiç girmeyeceğim.

Fenerbahçe taraftarı hep bir şeye inandı hem de yürekten. Bu inancı hiç bahane veya gerçek olarak görmedi. Siz bunu anlamadığınız sürece her yerde tutarsızlık bulursunuz.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    öncelikle tafe değil o tape..

sonrasına gelince bu yazdıklarını burada milyon kere tartıştık. Aziz Yıldırım , Fenerbahçe efsanesidir. Fenerbahçe'yi diğer kulüplerden farklı kılarak tam anlamıyla bir 'SPOR' kulübü yapmıştır. zaten davanın amacı Aziz Yıldırım'dı. eğer biz ona destek vermeseydik şimdi bu dava kapanır biz de geçen sene CL ye gitmiş olurduk. tek giden Aziz Başkan olurdu. ki Aziz Başkanı verseydik Fenerbahçe taraftarının o direnişini de göremezdiniz. çünkü; bunların hiçbiri olmayacaktı ve taraftarın da direniş göstereceği bir durum oluşmayacaktı. bunu nerden çıkardın dersen MAA zamanında demişti: Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ı bıraksaydı olaylar bu hale gelmezdi diye. ben Türkiye'de şike yoktur demiyorum ama savcının önümüze sunduklarıyla şikenin olduğu ispatlanamaz. belki daha mantıklı şeylerle gelseydi bu sefer biz de kabul ederdik ama iddianamede ve yargılamada bu karar usulsuzluk varken başkanın ve yöneticilerimizin sonuna kadar arkasındayız. hele ki; bu dava ÖYM de görülüyorken bu davaya siyasi değil demek çok komik oluyor. ÖYM deki diğer davalar gibi bu da usulsuz işliyor ve insan hakları çiğneniyor. bunları RTE de kabul etti bakalım ne yapacak ÖYM lere...
    öncelikle kelime hatamdan dolayı özür dilerim tafe kelimesiyle yani güneşin batışı anlamına gelen kelimeyi kullanmışım özür dilerim.Aziz Yıldırım Fenerbahçe efsanesi değildir yüz karasıdır bence o kadar katkı sağladı diyorsunuz fakat bunların alnının akıyla yaptığını ispat edemezsiniz.Siz hala kişilere bakın sonra bu ülke niye ileriye gitmiyor adamın ağzına bakıyorsunuz kurumsallaşma diye bir şey yok türkiyede adam fenerbahçe cumhuriyeti kurup o cumhuriyete saltanat kurmaya çalıştı 13 veya 14 yıldır takımın başında.Ve savcının sihirli bir değneği ya da şikeyi ölçecek bir aleti yoktur büyük ihtimalle.Ve siz bu davanın iddianamesindeki görüntüleri gördüyseniz oraya yöneticiler büyük ihtimalle çiçek götürmeye gitmemiştir.Benim önem verdiğim konu cas davası cas davasını niye çektiniz niye aziz yıldırım haberim yok diyor her şeyden haberi olmasına rağmen ben cevabını da vereyim çünkü taraftara iyi gözükmek içindi cas davasını çekmeniz bu davadan vazgeçmeniz ve kabul etmeniz anlamına geliyor inşallah uefa kararı herkesi memnun edecek şekilde olur.ve hala başbakanı filan karıştırıyorsunuz sadece komik oluyorsunuz çünkü başbakanın işi futbolda şikeden ne kadar ceza verileceğine karar vermek değil

Ve hemen önceki yorumunuzda Yıldırım Demiröreni Galatasaray da destekledi demişsiniz lütfen at gözlüklerini çıkartınız o oylamada galatasaray tek aday Yıldırım Demirören olduğu anda yanlış hatırlamıyorsam ya oy kullanmadı ya da dışarıya çıktılar

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

YD kim ki onun her kararını destekleyim. Yaptıgı doğruysa takdir ederim yanlışsa eleştiririm. Aynı sekilde maa icinde geçerli. Onlar körü körüne niye savunalım ya da eleştirelim ? Yaptıklarına göre ya eleştirdik ya da o yapılanı dogru bulduk.

Bu arada CL ye bizi almazlarsa Trabzonspor bana kalırsa ümitlenmesin. GS bırakmaz. CL yayın gelirinin bölünmesine izin vermez. Lütfi Aribogan ve İlhan helvaci girerler devreye.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    öncelikle kelime hatamdan dolayı özür dilerim tafe kelimesiyle yani güneşin batışı anlamına gelen kelimeyi kullanmışım özür dilerim.Aziz Yıldırım Fenerbahçe efsanesi değildir yüz karasıdır bence o kadar katkı sağladı diyorsunuz fakat bunların alnının akıyla yaptığını ispat edemezsiniz.Siz hala kişilere bakın sonra bu ülke niye ileriye gitmiyor adamın ağzına bakıyorsunuz kurumsallaşma diye bir şey yok türkiyede adam fenerbahçe cumhuriyeti kurup o cumhuriyete saltanat kurmaya çalıştı 13 veya 14 yıldır takımın başında.Ve savcının sihirli bir değneği ya da şikeyi ölçecek bir aleti yoktur büyük ihtimalle.Ve siz bu davanın iddianamesindeki görüntüleri gördüyseniz oraya yöneticiler büyük ihtimalle çiçek götürmeye gitmemiştir.Benim önem verdiğim konu cas davası cas davasını niye çektiniz niye aziz yıldırım haberim yok diyor her şeyden haberi olmasına rağmen ben cevabını da vereyim çünkü taraftara iyi gözükmek içindi cas davasını çekmeniz bu davadan vazgeçmeniz ve kabul etmeniz anlamına geliyor inşallah uefa kararı herkesi memnun edecek şekilde olur.ve hala başbakanı filan karıştırıyorsunuz sadece komik oluyorsunuz çünkü başbakanın işi futbolda şikeden ne kadar ceza verileceğine karar vermek değil

Ve hemen önceki yorumunuzda Yıldırım Demiröreni Galatasaray da destekledi demişsiniz lütfen at gözlüklerini çıkartınız o oylamada galatasaray tek aday Yıldırım Demirören olduğu anda yanlış hatırlamıyorsam ya oy kullanmadı ya da dışarıya çıktılar
    Öncelikle bizim o yapılanların temiz parayla olduğunu ispat etmemiz gerekmez sen çık kara para olduğunu ispatla sonra suçla. Fenerbahçe efsanesine Fenerbahçe taraftarı karar verir. Siz gidin kendi başkanlarınızı yüz karaniz ilan edin bize karışmayın. Fenerbahçe cumhuriyeti nin ne olduğunu anlamadan onun hakkında konuşmayın. Fenerbahçe cumhuriyeti bir sevgi Cumhuriyeti'dir. Siz başka taraflara çekiyorsunuz. Cas olayında da bilmeden konuşuyorsunuz. Aziz Yıldırım Şekip mosturoglu Ali koç kararı imzalamadan insanlar.. Benim destegim yoktur dedi baskan karar yönetime aittir dedi ve yönetim çekti davayı.

GS desteklemeseydi katılmasaydı toplantıya cok mu zor.. Ya da kendi adayını çıkarsaydı. Neyse Fenerbahçe hakkında konuşurken daha dikkatli olun

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Yahu Fenerbahçe'li arkadaşlarım bıkmadınız mı 3 Temmuz'dan beri suçsuzluğu ispatlamaya çalışmaktan. Zaten ileri demokrasilerde suçsuzluk ispatlanması gereken bir olgudur. Suçun ispatlanmasına gerek yoktur.Sizde 1 yıldır suçsuzluğunuzu ispatlayamadığınıza göre suçlusunuz bu kadar basit. Bırakın artık bu konuyu daha da şişirmeyi.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Fenerbahçe taraftarı hep bir şeye inandı hem de yürekten. Bu inancı hiç bahane veya gerçek olarak görmedi. Siz bunu anlamadığınız sürece her yerde tutarsızlık bulursunuz.
    Mahkemelere güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Demirören'e güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Başbakan'a güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Bunların cevaplarını şimdiye kadar duydum. Bir güveniyorsunuz bir güvenmiyorsunuz. Elbette insanların kararları duruma göre değişebilir. Eleştirel düşünce yapısında olmanın gereği de budur. Ancak sürekli yer değiştirmek de kararsızlığın göstergesidir ya da işine geldiği gibi sazı çalmadır.

Bir şeye inanmaktan yana değilim hele yürekten inanmaktan yana hiç değilim. İnandıklarında, kararlarında tutarlılıktan yanayım.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bu arada CL ye bizi almazlarsa Trabzonspor bana kalırsa ümitlenmesin. GS bırakmaz. CL yayın gelirinin bölünmesine izin vermez. Lütfi Aribogan ve İlhan helvaci girerler devreye.
    İyi güldürdü bu kısım.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    İyi güldürdü bu kısım.
    Bence gülmek yerine gururlanman lazım. Galatasaray ne güçlü ki istediğini yaptırıyor. Maşallah.

Bu ülkenin halini yıllar önce Kemal Sunal filmiyle görmedik mi? Kara Bela olunca değer görmeye başladı. Sende çalacaksın, zorba olacaksın, tehdit edeceksin ki kıymetin bilinsin. Arada bir hapise de girersen değme keyfine çıkınca kahraman olursun.

O yüzden Galatasaray'ın bu gücünden ötürü gurur duyuyor daha da bastırarak bu ligin zorbası olmasını istiyorum. Ne de olsa Başbakanı, Federasyon Başkanı, siyasi partileri, futbol takımlarının hepsi bunları normal saymadı mı? Sıkılırsak kişi ve kurumları ayırır iki yumurtayla çarparız, aman efendim ne güzel yenir.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

İyi güldürdü bu kısım.
    Bu sene de gülmek moda oldu.Savcı Berk de röportajında 3 gün güldüm mü ne demişti. Memleket güllük gülistanlık.Gülen gülene. Neyse bulaşmayayım bu konuya uzun zaman sonra yazdık gene. Ben suçsuzluk ispatlamakla uğraşmam çünkü ileri demokrailerde önce suç ispatlanır.Size ii muhabbetler.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

tekrar tekrar alevlendirmeyin su konuyu, herkese tek tek anlatmak zorunda degilsiniz. neyin ne oldugu belli, kiskirtmalara kanmayin. bosuna kendinizi de yormayin. fb-gs, fb-ts vs arttirabiliriz cekismesi disina cikmiyor maalesef konu. ne soylerseniz soyleyin taraf oldugumuz icin kimse birbirini ikna edemez. ne soru sorun ne de yorumlayin, vallahi biktik artik. kapatilsa su konu da kurtulsak artik.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Mahkemelere güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Demirören'e güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Başbakan'a güveniyor musunuz yoksa güvenmiyor musunuz?

Bunların cevaplarını şimdiye kadar duydum. Bir güveniyorsunuz bir güvenmiyorsunuz. Elbette insanların kararları duruma göre değişebilir. Eleştirel düşünce yapısında olmanın gereği de budur. Ancak sürekli yer değiştirmek de kararsızlığın göstergesidir ya da işine geldiği gibi sazı çalmadır.

Bir şeye inanmaktan yana değilim hele yürekten inanmaktan yana hiç değilim. İnandıklarında, kararlarında tutarlılıktan yanayım.
    Güvenmiyoruz.

Anladığım kadarıyla sen bizim yöneticilerin Türk adaletine güveniyoruz, federasyonumuza inancımız tam gibi lafladan ve başbakana yakın yöneticilerden bunu çıkarmışsın.

Onu dışında güveniyoruz lafını nereden çıkardın bilmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

@The.Crow

Komik olunca, yapacak başka bir şey olmuyor, gülüyor insan.

@DisCo

Arkadaş kadar senaryo yazma yeteneğim yok benim, olayları hem komplike hale getirip, hem de her taşın altında Galatasaray'ı çıkararak basitleştirmesine sadece gülebilirim.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    tekrar tekrar alevlendirmeyin su konuyu, herkese tek tek anlatmak zorunda degilsiniz. neyin ne oldugu belli, kiskirtmalara kanmayin. bosuna kendinizi de yormayin. fb-gs, fb-ts vs arttirabiliriz cekismesi disina cikmiyor maalesef konu. ne soylerseniz soyleyin taraf oldugumuz icin kimse birbirini ikna edemez. ne soru sorun ne de yorumlayin, vallahi biktik artik. kapatilsa su konu da kurtulsak artik.
    Budur.Sonuna kadar katılıyorum.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by byariff View Post
    baskan demisken ali koc cemal nalga olayini takip ediyormu Hala ?
    Onu Ali Koç'a sormak gerek, ama benim sorum tüm Galatasaraylılar için. Siz gerçekten Adaletin yerine gelmesini mi istiyorsunuz yoksa koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza almasını mı ? Eğer gerçekten Adaletse cevabınız neden odak noktanız Fenerbahçe ? Neden her yaşanan olayı Fenerbahçe'ye yordamlıyorsunuz ? Hiç bu soruyu sordunuz mu kendi kendinize.

Fenerbahçe'nin ceza alması, Avrupa'ya gidememesi, hatta küme düşmesi, bu durum Galatasaray için bulunmaz hint kumaşıdır ve bundan yararlanmak en tabii hakkıdır. Bundan yararlanmak için baskı oluşturmak da yapılması gereken iştir. Yoksa "Efendim Fenerbahçe olmazsa Galatasaray olmaz vs" bunlar sadece lafla kalır. Fenerbahçe 2 sezon olmasın Galatasaray bayram eder. Çünkü üst üste gelecek başarılar kulübü şaha kaldırır. Şöyle anlatmak gerekirse,

Gireceğimiz sezonu 10.sezon olarak ele alırsak geriye doğru gidelim.

2011-12 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2010-11 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 8.)
    2009-10 sezonu Şampiyon Bursaspor, Fenerbahçe ile çekişiyor (GS 3.)
    2008-09 sezonu Şampiyon Beşiktaş, Sivasspor ile çekişiyor (FB 4. GS 5.)
    2007-08 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2006-07 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Beşiktaş ile çekişiyor (GS 3.)
    2005-06 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2004-05 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 3.)
    2003-04 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 6.)

Ayrıca bu süreçte Fenerbahçe Türkiye Kupasını 1 kez kazanıp 4 kere final oynadı, Galatasaray ise 1 kez kazandı. Süper Kupayı Fenerbahçe 2 kez, Galatasaray 1 kez kazandı. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek final'e yükseldi, Galatasaray Uefa Avrupa Liginde 4.tur'a yükseldi.

Evet tablo bu, şöyle bir baktığımızda Fenerbahçe, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2008-09 sezonu hariç, her sene şampiyonluğa oynayan bir takım olmuş. Galatasaray ise bir var bir yok. Bunun sonucunda ne oldu peki ?

Ülke içinde ve Ülke dışında Fenerbahçe'nin popülaritesi arttı. Ekonomisi büyüdü güçlendi. Futbol sayesinde büyüyen ekonomi amatör branşlara aktarıldı ve olaylar patlak vermeden önceki son senede tüm amatör branşlarda şampiyonluk yaşandı.

Tutarsızlık Galatasaray'a ne kaybettirdi. 2000'li yıllardaki popülarite ve ilgi azaldı. Ekonomik sıkıntılar tavan yaptı ve olaylar patlak vermeden önce kulüp tarihinde bir ilk yaşanarak kötü gidiş bir darbe ile sonuçlandı.

Konunun özüne dönelim, Çoğu Galatasaraylının genel olan bu davada sadece Fenerbahçe odaklı çalışmasının sebebi budur. Ünal Aysal boşuna demiyor "Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır" diye. Çünkü 3-4 sene üst üste şampiyonluk yarışında olmak ve şampiyonlukları kazanmak Galatasaray'ı eski ihtişamına ulaştırır. Bunu gerçekleştirirken karşında güçlü bir Fenerbahçe görmek yerine durumdan istifade onu yaralı tutabilmek tek gayedir.

İşte sizlerin de dilinizden sürekli Fenerbahçe'yi düşürmemenizin, Yaşanan her olayı Fenerbahçe'ye göre yorumlamanızın sebebi budur.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

İyi güldürdü bu kısım.
    Gülmek iyidir..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Güvenmiyoruz.

Anladığım kadarıyla sen bizim yöneticilerin Türk adaletine güveniyoruz, federasyonumuza inancımız tam gibi lafladan ve başbakana yakın yöneticilerden bunu çıkarmışsın.

Onu dışında güveniyoruz lafını nereden çıkardın bilmiyorum.
    Yöneticiler nedeniyle yazmadım ama konusunu açmışken merakımı da gidereyim.

CAS'tan dava geri çekildiğinde "Aziz Yıldırım'ın açıklamasını bekleyelim" diyoruz. Yani CAS davasının çekilmesi bana göre taraftarın beklemediği bir konuydu. Bu beklenmedik olay karşısında Aziz Yıldırım bir şey demeden yorum yapmayalım dedik. Demek ki Aziz Yıldırım'ın sözüne bu kadar güveniyoruz.

Aynı Aziz Yıldırım tutuklu olduğu bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin şansıdır diyor ama bu lafına itibar etmiyoruz. Çünkü itibar edersek bu işi başımıza Başbakan açtı savunmasını yapamayacağız.

Nihat Özdemir, CAS davasını çektik çünkü ülkenin menfaatleriydi diye açıklama yapıyor. Ölümüne inanıyoruz. Galatasaray'ı Fatih Terim mi yönetiyor diyor ve stadta olanları anlatınca ona da inanıyoruz. Fenerbahçe'ye ceza gelirse sorumlusu Şenes Beydir diyor o hedefe de kitleniyoruz.

Aynı Nihat Özdemir bu iş siyasi değildir diyor ama bu lafına itibar etmiyoruz, 58. madde değişmelidir diyince hain yapıyoruz. Kabul edersek bu iş siyasidir savunmasını yapamayacağız.

Sürekli Fenerbahçe lehine olacak konularda yöneticilerin sözüne inanıp ters gelen şeylerde inanmamak bana anormal geliyor. Zaten bu bağlamda diğer söylediğimi yazmıştım.

Aziz Yıldırım suçludur dendiğinde daha mahkeme sonuçlanmadan konuşmayın diyoruz. Kardeşim, hani mahkemeye güvenmiyordun. Sonuçlansa siyasi olduğu için yine suçlu çıkacak. Ama o an bunu düşünmüyoruz çünkü savunmak için o an mahkemeye güvenmemiz lazım. Konu değişince de mahkeme siyasidir diyerek savunmaya geçiyoruz.

Aynı durumlar güvenmediğimiz Başbakan ve Demirören için geçerlidir. Yani Demirören'e güvenmiyorsam niye destekliyorum niye toz kondurmuyorum.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Onu Ali Koç'a sormak gerek, ama benim sorum tüm Galatasaraylılar için. Siz gerçekten Adaletin yerine gelmesini mi istiyorsunuz yoksa koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza almasını mı ? Eğer gerçekten Adaletse cevabınız neden odak noktanız Fenerbahçe ? Neden her yaşanan olayı Fenerbahçe'ye yordamlıyorsunuz ? Hiç bu soruyu sordunuz mu kendi kendinize.

Fenerbahçe'nin ceza alması, Avrupa'ya gidememesi, hatta küme düşmesi, bu durum Galatasaray için bulunmaz hint kumaşıdır ve bundan yararlanmak en tabii hakkıdır. Bundan yararlanmak için baskı oluşturmak da yapılması gereken iştir. Yoksa "Efendim Fenerbahçe olmazsa Galatasaray olmaz vs" bunlar sadece lafla kalır. Fenerbahçe 2 sezon olmasın Galatasaray bayram eder. Çünkü üst üste gelecek başarılar kulübü şaha kaldırır. Şöyle anlatmak gerekirse,

Gireceğimiz sezonu 10.sezon olarak ele alırsak geriye doğru gidelim.

2011-12 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2010-11 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 8.)
    2009-10 sezonu Şampiyon Bursaspor, Fenerbahçe ile çekişiyor (GS 3.)
    2008-09 sezonu Şampiyon Beşiktaş, Sivasspor ile çekişiyor (FB 4. GS 5.)
    2007-08 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2006-07 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Beşiktaş ile çekişiyor (GS 3.)
    2005-06 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2004-05 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 3.)
    2003-04 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 6.)

Ayrıca bu süreçte Fenerbahçe Türkiye Kupasını 1 kez kazanıp 4 kere final oynadı, Galatasaray ise 1 kez kazandı. Süper Kupayı Fenerbahçe 2 kez, Galatasaray 1 kez kazandı. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek final'e yükseldi, Galatasaray Uefa Avrupa Liginde 4.tur'a yükseldi.

Evet tablo bu, şöyle bir baktığımızda Fenerbahçe, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2008-09 sezonu hariç, her sene şampiyonluğa oynayan bir takım olmuş. Galatasaray ise bir var bir yok. Bunun sonucunda ne oldu peki ?

Ülke içinde ve Ülke dışında Fenerbahçe'nin popülaritesi arttı. Ekonomisi büyüdü güçlendi. Futbol sayesinde büyüyen ekonomi amatör branşlara aktarıldı ve olaylar patlak vermeden önceki son senede tüm amatör branşlarda şampiyonluk yaşandı.

Tutarsızlık Galatasaray'a ne kaybettirdi. 2000'li yıllardaki popülarite ve ilgi azaldı. Ekonomik sıkıntılar tavan yaptı ve olaylar patlak vermeden önce kulüp tarihinde bir ilk yaşanarak kötü gidiş bir darbe ile sonuçlandı.

Konunun özüne dönelim, Çoğu Galatasaraylının genel olan bu davada sadece Fenerbahçe odaklı çalışmasının sebebi budur. Ünal Aysal boşuna demiyor "Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır" diye. Çünkü 3-4 sene üst üste şampiyonluk yarışında olmak ve şampiyonlukları kazanmak Galatasaray'ı eski ihtişamına ulaştırır. Bunu gerçekleştirirken karşında güçlü bir Fenerbahçe görmek yerine durumdan istifade onu yaralı tutabilmek tek gayedir.

İşte sizlerin de dilinizden sürekli Fenerbahçe'yi düşürmemenizin, Yaşanan her olayı Fenerbahçe'ye göre yorumlamanızın sebebi budur.
    Neden Fenerbahçe? PFDK kararlarında şikeden/şikeye teşebbüsten yöneticileri bilmem kaç yıl ceza alan Alanbaşıspor ama biz Fenerbahçe'nin ceza almasını istiyoruz. Ne yaparsın nefret işte...

Ayrıca Galatasara'ın YD'yi desteklediğini söylemenize sadece gülüyorum. Kaç gün uğraştılar Ata Aksu'yu seçtirebilmek için. Birkaç klüp dışında kim destekledi? Galatasaray da bırakmaz zorunda kaldı.

Galatasaray bu haksızlıklara sussaydı bizden iyisi yoktu eminim. Hak aramak da suç oldu bu memlekette. O zaman alemin kerizi biz miyiz, madem birşey olamayacak bizde şike yapalım. Şimdi başlamayın lütfen 8-0, kayıp milyon, Strum Graz, Cemal Nalga bla bla bla. Benim Galatasaray bugünlere %100 şikesiz geldi diye iddaa edecek kadar gözüm kör değil. Bu denilen olaylarda gerçekten birşeyler olmuştur/olmamıştır bilemem. Sonuç olarak bu dava Fenerbahçe'nin başını çektiği birkaç klübe açıldı ve adaleti istemek en büyük hakkımız hele o skandal PFDK kararlarından sonra.

Neyse ne zaten bu saatten sonra birbirimizin fikirlerini değiştiremeyeceğimiz açık. En iyisi artık beklemek UEFA yakında karar verecek, mahkeme yakında bitecek. Bizde önümüze bakmaya devam edeceğiz.

Mesaj Yetkileri