Sayfa 375 / 464 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425 ... SonSon
11,221 ile 11,250 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Hukuk okuyup bu yorumu yapmak için sağlam fanatik olmak gerek.
    Hukukun H'sinden anlamayıp nasıl oluyor da böyle ahkam kesebiliyorsun? Benden iyi biliyorsan bir zahmet anlatıver, izah et bakalım da biz de öğrenelim. Cahil kalmışız senin yanında anlaşılan.

İlgili arkadaşlara olayın SPOR HUKUKU açısından sonlandığını anlatmak istiyorum. Dilimin döndüğünce anlatacağım.

5894 sayılı TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN bizim SPOR HUKUKU alanında yol göstericimizdir.

Tahkim Kurulu da bu kanunun 6. maddesinde tanımlanmıştır. Kanun der ki :

Tahkim Kurulu

MADDE 6- ( 1 ) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.

( 2 ) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.

( 4 ) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.
    3. ve 5. fıkraları özellikle sildim, konuyla bağlantılı fıkraları kopyaladım, dileyen açıp bakabilir.

Bu maddede ne diyor?

4. fıkraya bakıyoruz: Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.

Yani; (adım adım anlatacak olursak)
    1. PFDK tarafından Fenerbahçe lehine karar verilmiştir.
    2. Bu karara Trabzonspor ile Bursaspor kulüpleri mevzuattaki 7 günlük itiraz haklarını kullanarak itiraz etmişler, ancak bu itirazı Tahkim Kurulu reddetmiştir.
    3. Dolayısıyla artık olay kapanmıştır.
    4. Görüldüğü gibi bu kararlar aleyhine de asla ve asla yargı yoluna başvurulamaz.

Özetlersek;
    Spor hukuku aşaması kesin ve nihai olarak sonlanmıştır, o defter bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Fenerbahçe'nin ligden düşme ihtimali de yoktur, PFDK tarafından ceza alma ihtimali de yoktur.

--------

Önemli Not: UEFA'nın yürüttüğü soruşturma bambaşka bir şey. UEFA'nın, TFF'nin şikeye karışmadığını tespit ettiği kulüp hakkında ceza vermesi pek muhtemel değil. Bu bir bakıma TFF'yi de cezalandırmaktır. Ceza verebilir kendi disiplin talimatına göre, ancak çok zorlama olur.

Unutmayın, mahkemenin verdiği karar kişileri cezalandırmıştır, hürriyeti bağlayıcı ceza ve adli para cezası ile. "Sen maçı manipüle etmişsin, kanun gereği seni şu kadar yıl hapis cezasına çarptırıyorum" demiştir mahkeme, ama asla Fenerbahçe hakkında bir hüküm tesis etmemiştir mahkeme ve edemez de. PFDK Fenerbahçe hakkındaki kararını şöyle vermişti :

71- FENERBAHÇE A.Ş. hakkında, 21.02.2011 günü oynanan Manisaspor – Trabzonspor, 26.02.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Kasımpaşa, 04.03.2011 günü oynanan Kayserispor – Manisaspor, 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor – İstanbul BBSK, 06.03.2011 günü oynanan Beşiktaş A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Fenerbahçe A.Ş. (oyçokluğu), 13.03.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Konyaspor, 18.03.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş., 20.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Trabzonspor A.Ş., 09.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe A.Ş., 10.04.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 17.04.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.- Bursaspor, 22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor A.Ş. (oyçokluğu), 24.04.2011 günü oynanan Bucaspor – Fenerbahçe A.Ş., 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– İstanbul BBSK (oyçokluğu), 08.05.2011 günü oynanan Kardemir D.Ç. Karabükspor – Fenerbahçe A.Ş., 15.05.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.– İstanbul BBSK, 15.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– MKE Ankaragücü(oyçokluğu), 22.05.2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Karar verilmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

4. ne anlama geliyor bu? uefa'nın tff'nin yapmaya çalıştığı aklamayı hukuken kaydetmeyip bulup, kendi soruşturmasına devam ettiği anlamına.

3. o ipucu şu. infantino, uefa disiplin komitesi müfettişlerinin tff'nin aklamasına karşı fenerbahçe dosyasını incelemeyi sürdüğünü söyledi

2. infantino özel yaptığı açıklamada bundan daha da ileri giderek fenerbahçe'nin durumuna ilişkin önemli bir ipucu verdi.

1. infantino'nun uefa resmi sitesinde yer alan ilk açıklamasında sıfır toleransın altını çizmesi önemli.

0. infantino'nun açıklaması - uefa genel sekreterinin açıklamasının satır altları önemli bilgiler içeriyor.

melih sabanoglu
    @melihsabanoglu
    https://twitter.com/melihsabanoglu

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Sorularıma ek yapıyorum. TFF iyi mi kötü mü ? Yani Uefa'dan men edilince TFF yüzünden olurken, aklanmak yine TFF'den ötürü oluyor. Tabii başkan değişti arada o detay var ama sonuçta TFF kurumu belirli kurallarla yönetiliyordur, keyfi değil.

Bir de Aziz Yıldırım ne mahkemede net olarak konuştu, ne de çıktıktan sonra. Sizce neden konuşmuyor ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Sorularıma ek yapıyorum. TFF iyi mi kötü mü ? Yani Uefa'dan men edilince TFF yüzünden olurken, aklanmak yine TFF'den ötürü oluyor. Tabii başkan değişti arada o detay var ama sonuçta TFF kurumu belirli kurallarla yönetiliyordur, keyfi değil.

Bir de Aziz Yıldırım ne mahkemede net olarak konuştu, ne de çıktıktan sonra. Sizce neden konuşmuyor ?
    1)TFF aklayınca kimse "Yaşasın TFF" naraları atmadı burda, sadece yapması gerekeni yaptı dendi.

2) Beşiktaş'ın başkanı -ki o dönemde Fenerbahçe'ye yaklaşımını herkes biliyor- TFF başkanı oldu ve herkes Fenerbahçe'yi kolluyor diyor.. Beşiktaş varken neden zamanında kin kustuğu Feneri "ölümüne" kollasın.. Sığındığınız tek şey dil sürçmesinden oluşan "Fenerbahçemiz" lafı oldu hep..

3) Aziz Yıldırım konuşuyor ama kimse dinlemiyor anladığım kadarıyla.. Ne dedi en son, herşeyi konuşacağız ama bunların bir zamanı var..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by barahir View Post
    1)TFF aklayınca kimse "Yaşasın TFF" naraları atmadı burda, sadece yapması gerekeni yaptı dendi.

2) Beşiktaş'ın başkanı -ki o dönemde Fenerbahçe'ye yaklaşımını herkes biliyor- TFF başkanı oldu ve herkes Fenerbahçe'yi kolluyor diyor.. Beşiktaş varken neden zamanında kin kustuğu Feneri "ölümüne" kollasın.. Sığındığınız tek şey dil sürçmesinden oluşan "Fenerbahçemiz" lafı oldu hep..

3) Aziz Yıldırım konuşuyor ama kimse dinlemiyor anladığım kadarıyla.. Ne dedi en son, herşeyi konuşacağız ama bunların bir zamanı var..
    Nara attı demedim.

Herhangi bir şeye sığınma ihtiyacım yok.

Esas konuşması gereken yer mahkeme değil mi ? Bakalım göreceğiz doğru zamanı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Nara attı demedim.

Herhangi bir şeye sığınma ihtiyacım yok.

Esas konuşması gereken yer mahkeme değil mi ? Bakalım göreceğiz doğru zamanı.
    Aziz Yıldırım mahkemede konuşabileceği her şeyi konuştu bana göre. Medyada hep Trabzonspor'a saldırdı, Galatasaray da şike yaptı dedi gibi manipülasyonlarla karşılaşabilirsiniz ama her maç için sayfalarca savunma verildi hem sözlü hem yazılı. Ama bu özel yetkilinin kararını değiştirmedi o ayrı.

Bundan sonraki konuşmaların zamanı bence de geldi ama bakalım neler yaşayacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Aziz Yıldırım mahkemede konuşabileceği her şeyi konuştu bana göre. Medyada hep Trabzonspor'a saldırdı, Galatasaray da şike yaptı dedi gibi manipülasyonlarla karşılaşabilirsiniz ama her maç için sayfalarca savunma verildi hem sözlü hem yazılı. Ama bu özel yetkilinin kararını değiştirmedi o ayrı.

Bundan sonraki konuşmaların zamanı bence de geldi ama bakalım neler yaşayacağız.
    Mahkemeyle ilgili Kenan Başaran'ı takip ettim. Mahkemede de bazı duruşmalarda, konuşursam şöyle olur dediğini hatırlıyorum, öyle yazmıştı. Yanılıyor olma ihtimalim var tabii ki.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Melih Şabanoğlu yine komik duruma düşmüş.

Gören de Uefa kararı beğenmeyip onun için incelemek istedi sanır. Hayır, zaten federasyon bir karar vermişse bunu Uefa'nın incelemesi lazım. Tercümesi falan da sürüyormuş İnfantino'nun kendisi dedi bunu. Yapılan açıklama bir sayfa bile değil nasıl bu kadar şey görülürken bazı şeyler görülmemiş ?

Uefa'nın resmi sitesinde yaptığı açıklamalar dediği de kura çekilirken İnfantino'nun katılacak kulüplere verdiği sıfır tolerans mesajıydı -burada isteyen "connected to our matches" kısmını görmezden gelebilir-, isteyen videoyla karşılaştırabilir metini.

22 Haziran'da isteyen açabilir yine Uefa disiplin kurulu nihai kararı verecek diyor. Ona rağmen daha yeniymiş gibi kendi soruşturmasına dahil etti demek komik olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Medyada Trabzonspormu saldirdi Trabzonun ne derecede medya gucu varmis

Bence tam aksi medyayi Fenerbahce iyi kullandi. Sivas iftira atti medya yayinladi sizler itiraf dediniz, ayni seyi Manisa yapti iftira atti sizler itiraf dediniz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Medyada Trabzonspormu saldirdi Trabzonun ne derecede medya gucu varmis

Bence tam aksi medyayi Fenerbahce iyi kullandi. Sivas iftira atti medya yayinladi sizler itiraf dediniz, ayni seyi Manisa yapti iftira atti sizler itiraf dediniz
    Medyada Trabzonspor saldırdı demedim. Medyada "Aziz Yıldırım savunma yapmadı Trabzonspor'a saldırdı." düşüncesi yayıldı demek istedim.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Medyada Trabzonspor saldırdı demedim. Medyada "Aziz Yıldırım savunma yapmadı Trabzonspor'a saldırdı." düşüncesi yayıldı demek istedim.
    Ozaman yanlis anlasilma

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

TFF ne kadar aklasa da gerçekler ortada.Kimse kendini kandırmasın.

TFF ne kadar aklasa da gerçekler ortada.Kimse kendini kandırmasın.

Burada şike yapıldı diyorsun ya, bahsi geçen hangi maç, konuşmalardan çıkaramadım, ona göre cevap yazacağım.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Burada şike yapıldı diyorsun ya, bahsi geçen hangi maç, konuşmalardan çıkaramadım, ona göre cevap yazacağım.
    Manisasporlu futbolcularsa Manisaspor maçıdır Ayrıca maçın ne önemi var ? Sahaya yansımış veya yansımamış mı diyeceksin ?

Manisasporlu futbolcularsa Manisaspor maçıdır Ayrıca maçın ne önemi var ? Sahaya yansımış veya yansımamış mı diyeceksin ?
    Benim diyecek bir şeyim yok. Aç bak bakalım mahkeme kararına.

Bahsi geçen Manisaspor-Trabzonspor için Aziz Yıldırım'a ve İlhan Ekşioğlu'na ceza mı verilmiş, beraat mi verilmiş.

Ayrıca, sahaya yansımış veya yansımamış demiyorum, mahkemenin verdiği beraat kararını da geçiyorum, güzel kardeşim soruyorum sana, bu maçta teşvik verildiğini nasıl anladın?

Dikim, ekim, tarla, işçi kelimelerini kullandığın zaman olay bitiyor mu?

"RaSenGan, geçen gün Man Utd-Chelsea maçında dikim yaptık olmadı ya, arayalım Agüero'yu bir tarlayı sürsün, ekim yapsın Dzeko, bir gel konuşalım" dediğim zaman olay bitiyor mu? Şike veya teşvik mi yaptım?

Bu tapede nerede karşı taraf? Nerede senin anlaştığın taraf? Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu aralarında SABAHA KADAR "şike yapalım, teşvik yapalım" diye konuşsalar kaç yazar?

Hani nerede PARA TRANSFERİ?
    Hani nerede anlaşılan FUTBOLCU, HAKEM?
    HANİ KARŞI TARAF NEREDE?

Bütün bu dediklerimi mahkemenin beraat kararından ayrı olarak düşünüp cevaplayabiliyorsan cevapla.

Ha bak konuşma şöyle geçer, o zaman biraz kafam bulanır:

Aziz Yıldırım ile Kahe arasında:
    - Kahe, bak adam gibi oyna ha Trabzonspor'a karşı, parayı da haftaya vereceğiz.
    - Tamam başkan, yalnız 500 bin dolar isterim.
    - Tamam orayı hallederiz, sen iyi oyna.

Bak buna benzer veya bu anlamı taşıyan konuşma olsa bir derece anlayacağım, ama o bile yok burada.
    Ve söz konusu karşı taraf olmadığı gibi MENFAAT TEMİNİ varsa mutlaka PARA olmalıdır ama ortada para yok.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Cok guzel, hersey silbastan yine yeniden belgeler yeniden savunmalar. bikmadiniz mi artik bunlardan, konunun guncelini tartisalim. bunlar 50 kere yazildi cizildi sonucta :]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Aygün o gösterdiğin kısım ek delil dosyasında var deniyor ama aslında öyle bi kısım yok diye biliyorum.. Uydurma olması lazım.. Önceki sayfalarda konulmuştu yine o kahe kısmı

Nesil
    2011
    Yer
    adana

bence teşebbüs bile ceza almalı ilk başta da bu böyleydi yasada fakat belki kurtarmak için olsa gerek bu kanun değiştirildi ve büyük cezalar önlendi kimse o konuşmada teşebbüs yok diyemez

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

@eGowiCh

Kirli iş yapan adam telefonda açık açık konuşur mu ? Belli bir yaşı geçtiysen illaki kirli bir iş yapanı görmüş rast gelmişsindir. Onu geçtim arkadaşına doğumgünü sürprizi ayarlayacaksın. Doğumgünü çocuğunun yanında pata küte konuşur musun ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    @eGowiCh

Kirli iş yapan adam telefonda açık açık konuşur mu ? Belli bir yaşı geçtiysen illaki kirli bir iş yapanı görmüş rast gelmişsindir. Onu geçtim arkadaşına doğumgünü sürprizi ayarlayacaksın. Doğumgünü çocuğunun yanında pata küte konuşur musun ?
    Dostum, açık açık konuşmuyorsa eğer ceza almaz. Yani şunu demek istiyorum. Kişinin niyeti veya içinden geçen düşüncesi CEZALANDIRILMAZ. Kişinin yaptığı eylem cezalandırılır.

Açık bir konuşmanın olmaması neyi gösterir? Ortada şüphe vardır. Yani, kesin bir durum yoktur. Bu adam "kesin suçludur" diyemezsin, açık değil, net değil.

Ceza hukukunun temel prensibi vardır: Şüpheden sanık yararlanır.

Yani, eğer iddia kesin değilse, kesin bir şekilde ispatlanamıyorsa, şüphe boyutunda kalıyorsa, kişi cezalandırılmaz.

Şüpheden dolayı ceza vermek adil değildir. "Ben senin bu suçu işlediğine kanaat getirdim, ciddi şüphelerim var." demek yeterli değildir. %99 şüphe olsa bile olmaz, yeterli değildir. %100 olmalıdır her şey, KESİN VE NET olmalıdır.

Bu sebeple diyoruz ya zaten, arkadaşlar bilgi kirliliği yapmayalım diye.

Sen şike yapıldığına kanaat getirebilirsin, kanaatin der ki "Ya ben okudum her şeyi, ben şike yapıldığına inanıyorum" diyebilirsin, ciddi şüphelerin olabilir ama bunların hiçbiri olayı ispatlamaz.

Olayın ispatlanması AÇIK, KESİN, NET delillerle olur.

Duymuşsunuzdur hep haberlerde, "DELİL YETERSİZLİĞİ" diye bir kavram vardır. Mahkeme bakar, inceler, kanaat getirir, şüpheleri ciddidir ama deliller yeterli değildir, delillerin yeterli olmaması da olayı KESİNLİĞE kavuşturmaz, ŞÜPHE boyutunda kalmaya devam eder, bu da DELİL YETERSİZLİĞİnden kişinin beraat etmesi demektir.

Arkadaşlar, bunlar çok teknik boyutlar. Teknik konularda konuşabilmek kolay değildir. Ne yazık ki bizde bu çok fazla. Bir cerrahın yaptığı ameliyat hakkında hangimiz yorum yapabilir, konuşabiliriz? Cerrahın operasyonda yaptığı işlemleri eleştirebilmek, bir şeyler öne sürmek için ciddi derecede TIBBİ bilgiye ihtiyacımız vardır.

Bu olay da aynen böyle, HAKİM YERİNE GEÇİP HÜKÜM VERMEK için CİDDİ HUKUK BİLGİSİ gerekir.
    Dışardan bakıp "şike var, al sana hapis" demekle bu işler olmaz.

Bir mühendisin, bir cerrahın, bir mimarın, bir elektrik teknisyenin, bir işçinin, bir makinistin işi nasıl uzmanlık ve bilgi gerektiriyorsa,
    YARGILAMA da aynı şekilde uzmanlık gerektiriyor.
    CEZA YARGILAMASI gibi kişinin ONURUNU, ŞEREFİNİ, HÜRRİYETİNİ etkileyen bir meselede konuşurken İKİ DEFA düşünmek gerekir.

Hukukçular arasında bile hemen hemen pek çok konuda fikir ayrılığı varken, öğretide pek çok şey tartışma konusuyken,
    hiçbir hukuk bilgisi olmayan, hukukun kelime anlamını dahi bilmeyenler kalkıp kişileri yargılıyor, hakimin yerine geçiyor.

Sen olayı bir FUTBOLSEVER olarak konuşabilirsin (Maçlar üzerinden). Maçta şu pozisyon beni huylandırdı, şurada bence şike belirtisi var, şurda şu olmuştur diyebilirsin.
    Ben oynanan maçları izledim, ciddi derecede midem bulandı deyip şike ile itham edebilirsin.
    Ama kalkıp da "Telefon konuşmasına bak, işte burada suç var, çak cezayı geçiver" diyemezsin. Bunu diyeceksen gerekçelendirmek zorundasın.

Eğer herkes kendi işini yapsa bu iş bu kadar uzamaz, tartışmaya sebep olmazdı.

Savcı Bey bir iddianame hazırladı. Eğer çok bu konuyla alakalıysan, araştırırsın, bazı şeyleri öğrenmeye çalışırsın. Açarsın, iddianameyi okursun her şeyden önce. Okursun, olay hakkında bilgin olur. Kuralları tamamen bilemezsin, mümkün değildir, ama en azından VAKIAYA tamamen hakim olursun.

İşin hukuki boyutunu tartışmak bizlere değil, değerli hukuk adamlarına düşer, onların yapacağı iştir. Biz işin futbol bölümünde söz sahibiyiz, diğer kısmından anlamayız, ne bahsi geçen telefon konuşmalarını dinledik, ne duruşmalara girip savunmaları dinledik. Maçları izledik, onlar hakkında sabaha kadar konuşuruz ama için teknik ve detay boyutu bizi aşar.

Not: Sözlerim sana değil bu arada, yanlış anlama. "Yaparsın, okursun" şeklindeki cümlelerimi sana ithafen yazmadım, genel olarak konuşuyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Çok ufak bir kanıt buldular ki Aziz Yıldırım ve saz arkadaşlarına belli bir ceza çıkıyor. Onanması bekleniyor. Böyle bir ceza var ise şüphe statüsünü aşmıştır bu dava. Kimin yargılaması gerektiği konusunda da haklısın. Biz sadece fikir yürütüyoruz. Analiz.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O tapenin olduğu maç mütalada bile yer almadı. Az bilgi çok iş yine.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Burada ne anlatırsanız anlatın Aygunun size cevabı o tape olacak o yüzden bosverin
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Harbi arkadaş hala mı kapanmadı bu konu. Karar çıktı şike tescillendi hala konuşuluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten

Bu arada UEFA'nin sike mufettisi İnfantino, kendilerine ilettikleri belgelerden dolayi Sadri Sener'e tesekkur mektubu yollamis.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Kupada yollasalardı keşke

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

maketini yaptirir yollarlar

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Sadri Şener hakkını istiyor. Bu ülkede hakkını istemek suç olmuş.

Benim fikrime göre şampiyonluk Bursaspor'un hakkıdır. O kısmı ayrı konuşalım.

Düz mantık olaya baktığımızda TFF tarafından suçlu bulunmuş ama kurum-kişi kontenjanından yırtmış bir Fenerbahçe var.

Mahkemeye baktığımızda suçlu bulunan bir Fenerbahçe var.

Yine mahkemeye ve TFF tarafına baktığımızda temiz bir Trabzonspor var.

Ee, adam hakkını aramasın mı?

Hadi onu geçtim Galatasaray'a laf söyledi diye kupayı verirler sana eheheh diyen Galatasaraylıları anlamıyorum. İnsan olaylara göre bu kadar mı değişir. Oysa hakikat tektir.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Hamza Mısır ‏@HAMZAMISIR
    Şike yoktur ve sahaya yansımamıştır" diyen Etik Kurulu üyelerinden ikisi KOÇ ÜNİVERSİTESİ'nde işe başlamış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

UEFA Sopasını beğenmeyenler bugünlerde FIFA sopasını denemeye almışlar.. Bakalım bunu beğenecekler mi.

Mesaj Yetkileri