Sayfa 38 / 41 İlkİlk ... 283637383940 ... SonSon
1,111 ile 1,140 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arda'nin yas 20 ve fizigi tam oturmamis durumda. Boylece CA'si da dusuk. Mehmet Topuz 23 yasinda ve fizigi oturmus durumda. Farkin buyuk bir kismi da bundan kaynaklaniyor. 1-2 sene icinde Arda'da ilerlemeler gorecegiz zaten. Ama simdiden belki de gelecek kis olacagi hale getirmeye gerek yok.

Ayrica unutmayin ki Arda Kayseri'de degil, Galatasaray'da oynuyor. Yani reputation acisindan zaten Kayseri'nin cok ustunde bir takimda oynuyor. Yani Galatasaray Arda'yi satmak istemeyecek ve Arda'da kolay kolay ayrilmak istemeyecektir oyunda. Mehmet Topuz ise kalite olarak Kayseri'yi asmis durumda oldugu icin kulubu kontrat yenilememe ihtimalini dusunerek en iyi ucret veren takima satiyor.

Ayrica Topuz'un Newcastle'a gitmesi kullandiginiz veritabani buyuklugu ve actiginiz lig sayisina gore degisken.
    .
    Dediklerinde hesaba katmadığın bir şey var. GS zaten finansal olarak zor durumda ve 8.02deki hatayla (EDT dosyasız) oyuncuların çoğuna satmak ya da bırakmak zorunda kalırken, Ardaya ufak bir teklif gelse bile gidecek yani yönetim satacak, ama birşeyler yok. Ayrıca birkaç yıl geçtikten sonra yani Arda geliştikten sonra GSde kalması zor olması lazım ama Arda hala GS için sıradan bir oyuncu gibi duruyor. Mehmet Topuz Kayseride aşmış doğru söylüyorsun ama Newcastle gibi takım, kadrosunu biliyoruz, ingilterenin kalbur üstü takımlarından, onu alıyor ki bişeyler bekliyor. Son sorum Mehmet Topuz GS'ye gelse Ardanın oynadığından çok daha iyi mi oynar? Oyundaki özellikleri ile öyle.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Dediklerinde hesaba katmadığın bir şey var. GS zaten finansal olarak zor durumda ve 8.02deki hatayla (EDT dosyasız) oyuncuların çoğuna satmak ya da bırakmak zorunda kalırken, Ardaya ufak bir teklif gelse bile gidecek yani yönetim satacak, ama birşeyler yok. Ayrıca birkaç yıl geçtikten sonra yani Arda geliştikten sonra GSde kalması zor olması lazım ama Arda hala GS için sıradan bir oyuncu gibi duruyor. Mehmet Topuz Kayseride aşmış doğru söylüyorsun ama Newcastle gibi takım, kadrosunu biliyoruz, ingilterenin kalbur üstü takımlarından, onu alıyor ki bişeyler bekliyor. Son sorum Mehmet Topuz GS'ye gelse Ardanın oynadığından çok daha iyi mi oynar? Oyundaki özellikleri ile öyle.
    Mehmet Topuz'un ozellikleri, ne is verirsen yapar tipinde...

Arda biraz daha nazli, biraz daha belirgin zaaflari olan bir oyuncu. En onemli eksiklikler hiz, guc ve dayaniklilik. Yani oynatirken biraz daha ustunde titremeniz, taktigi biraz daha onun zaaflarini ortadan kaldiracak sekilde yapmaniz gerekli. Ozellikle Arda'nin topla rakip ceza alani yakininda bulusmasini saglamaniz gerekli...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

SIdeki 3 büyük kulüple alakalı topicte yazdım ama görmedin heralde burade tekrar belirtmek istedim. Pek bir fark yaratmayabilir ama GS için kombine geliri yaklaşık 3M YTL demişsin. GSın bu yıl en düşük kombine fiyatı eski açık: Öğrenci:475 YTL Normal 750 YTL. Bide ultraslanın kombine alarak olduğu yer var kapalı üst 1520 YTL. Diğer numaralılar pahalı ama fazla satmamıştır diyorum neyse GS bu yıl 4000-5000 arası kombine sattı diye biliyorum. Bi de uefa maçları için ayrı kombine falan sattı. Bunları üst üste ekleyince gelirin 3M ytlyi aşacağını görüyorum yani kombinelerin yarısı kapalı yarısı açık öğrenci olsa 4M ytl yapar bilmem anatabildim mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arda biraz daha nazli, biraz daha belirgin zaaflari olan bir oyuncu. En onemli eksiklikler hiz, guc ve dayaniklilik. Yani oynatirken biraz daha ustunde titremeniz, taktigi biraz daha onun zaaflarini ortadan kaldiracak sekilde yapmaniz gerekli. Ozellikle Arda'nin topla rakip ceza alani yakininda bulusmasini saglamaniz gerekli...
    kaliteli bir yorum...

bide barrusso konusunda spaletti diyorki 2008-2009 kadrosunda hazır bir barrusso görmek istiyorum
    bir yerde okdudum 1.5 yıllığına barrusso kiralandı diyor
    barrusso nun açıklamasını gördüm galatasarayda şampiyonluk yaşayıp önümüzdeki sezon romada oynamak istiyorum
    galatasaraylı bir yöneticinin sözlerini gördüm satın alma opsiyonu bizde beğenirsek sene sonu transfer edebiliriz diyor

oldukça karmaşık bir durum işin aslı nedir bilen yokmu
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yorumda haklısın fakat m.topuz dm mr tarzın ama arda amc aml tarzında bu tür oyuncularda servet kadar güçlü fiziğin olmasıda şart değil olursada extra olur.Arda kalite olarak tr liginde ilk 3 girer.Bu arada yaratıcılık az değil mi 12 kalması.Arda kaç haftadır ikili mücadele en çok top kapan oyuncu oluyor hatta leverkusen maçındada öyle.Zihinsel özelliklerinde bir değişiklik olabilir mi?Özellikle çalışma oranı kararlılık..Fizik olarak zayıf kabul ediyorum ama enerjisi bitene kadar koşuyor defansa geliyor bence.Hatta gelmese 90 dakika oyunda performansını koruyabilir bence.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca pas 12 çok az arda fazla paslaşmıyor ama isabetli pas yapıyor yaptımıda.Dün yine istatistiklere baktığımda pas yüzdesinde birinciydi leverkusen maçında o kadar kötü oynamasına rağmen.
    Last edited by Onurap : 22.Şubat.2008 at 20:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O yuzden PAF'da gordukten sonra Ce konusunda gerekirse biraz daha degisiklik yapilir. Ancak su anda Super Gencmler'de bile degil, B Genc'de oynuyor.
    Çünkü kendini daha fazla geliştirmesi bekleniyor....
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Yorumda haklısın fakat m.topuz dm mr tarzın ama arda amc aml tarzında bu tür oyuncularda servet kadar güçlü fiziğin olmasıda şart değil olursada extra olur.Arda kalite olarak tr liginde ilk 3 girer.Bu arada yaratıcılık az değil mi 12 kalması.Arda kaç haftadır ikili mücadele en çok top kapan oyuncu oluyor hatta leverkusen maçındada öyle.Zihinsel özelliklerinde bir değişiklik olabilir mi?Özellikle çalışma oranı kararlılık..Fizik olarak zayıf kabul ediyorum ama enerjisi bitene kadar koşuyor defansa geliyor bence.Hatta gelmese 90 dakika oyunda performansını koruyabilir bence.

Hiz/Hizlanma bir kanat oyuncusu icin en onemli ozellikler ve Arda'nin fiziksel kapasitesinin bir parcasi.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Hiz/Hizlanma bir kanat oyuncusu icin en onemli ozellikler ve Arda'nin fiziksel kapasitesinin bir parcasi.
    Mesela Tuncay. Fiziksel anlamda iyi, ama calimlarla adam eksiltmeyi pek iyi yapamiyor. Adamlari hiziyla geciyor. Arda Tuncay kadar hizli ve cevik olsaydi, o zaman coktan Avrupanin önde gelen klüplerinde oynardi.l

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Lincoln'un PPM'leri neden eksiltildi bu hamle gercekten cok garibime gitti...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Lincoln'un PPM'leri neden eksiltildi bu hamle gercekten cok garibime gitti...
    Hangi PPM'si eksildi?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Son update'de PPM olarak Lincoln'de sadece "Places Shots" ve "Curls Balls" var halbuki orijinal DB'de en azindan "Dictates Tempo" "Tries Killer Balls Often" ve sanirim bir tane daha PPM'i vardi.

Nesil
    2003

Bizim yolladigimiz veritabaninda:
    Curls Ball
    Dictates Tempo
    Places Shots
    Tries Killer Balls often
    Tries long range passes

PPM'leri ver olarak gorunuyor. SI'a sorarim neden bu farkliligin oldugunu.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ömer Abi Mehmet Topal için ca pa ve özellik olarak neler düşünoyrsun öğrnebilirmiyiz?
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Beni bu yil en cok sasirtan isim gercekten Emre Güngör oldu.. hic bu kadar iyi performans beklemiyordum.. Top kapma, markaj ve posizyon alma özellikleri 14-16 olmali..

Bide Servet boyuna pozuna göre cok cevik ve hizli.. pace kac civarlarinda olur?

Bide Arda Turan konusu..Bence bazi fizik özellikleri artmali..stamina ve strenght gibi.. Sonra Team Work ve Work rate'de artis olabilir..Consistency'de belki birkac puan artar..

M.Topal'ida belki tamamen yeniden yapilmali.. Suan en iyi Türk "önlibero" Türkiyede..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Ömer Abi Mehmet Topal için ca pa ve özellik olarak neler düşünoyrsun öğrnebilirmiyiz?
    SI'in yeni cikartacagi ozellik agirliklarini gormeden bir sey dusunmuyorum..

Bekledigim gibi, fiziksel ozelliklerin agirligi artarsa, oldukca yuksek bir CA olacak. Fiziksel ozelliklerin agirligi dusmus ise yukselebilir, dusebilir veya ayni kalabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

vallahi perpetua SI in nasıl ağırlaklar ortaya koyacağını bilemem ama bildiğim ve gördüğüm aykut erçetinin mükemmel bir kalecilik gösterdiği ve muhakkak üzerinde çalışılması gerektiği...reflexleri çok iyi kalecilik sezgileri süper..yantoplarda biraz daha zayıf ama hızlı ve çevik...bana göre volkandan daha aşağısını hak etmiyor..bu sezon iki mükemmel kaleci seyrettim biri boltondan el hapsi biride son haftalarda aykut...gerçi başarısında defansın da payı var muhakkak ama kendi meziyetleride harika...volkanı eouro 2008 de kesemesede yedeği en azından yedek bile olsa şampiyonayada götürülmesi gerektiği kanaatindeyim..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aykut son 7 macta 2 gol yedi yanılmıyorsam.. Dünkü Aydın ın vurduğu sutu cok az kişi cıkarabilir . Aykut da artış olmalı.
    Emre Güngör de cok yerinde müdahaleler yapıyor. Onda da biraz artış olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sahi hep düşünüyorum emre güngör neden milli takıma çağırılmıyorda anadolu kuluplerinden çağırıyoruz tamam giray kaçarda iyi futbolcu ama ben gökhan zan ve ibrahim toramanla delireceğime birbirine alışmış iki stoperi koyarım emre ile serveti daha iyi olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    sahi hep düşünüyorum emre güngör neden milli takıma çağırılmıyorda anadolu kuluplerinden çağırıyoruz tamam giray kaçarda iyi futbolcu ama ben gökhan zan ve ibrahim toramanla delireceğime birbirine alışmış iki stoperi koyarım emre ile serveti daha iyi olur
    İ.Toraman'ın milli takıma çağrıldığı yokki deliresin

E.Güngör'ün milli takıma alınmasını kesinlikle istiyorum ve sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.Zaten Ümit Milli takımın kaptanlığını yapıyordu,artık yaşı tutmuyor ve A Milli olma zamanı geldi...

Ama 11 konusunda katılmıyorum.E.Güngör Beşiktaş'ta oynasaydı bu performansı gösteremzdi ve bu çıkışı gerçekleştiremezdi.Çünkü beklerin stoperlere katkısı ve yardımı sıfır hatta sıfırın bile altında.Faydalarını görmediğiiz gibi fazlasıyla zararlarını görüyoruz.Bu yüzdendir ki G.Zan'ın Beşiktaş'ta gösterdiği performans milli takım için kıstas olmamalıdır.F.Terim'de bunu bildiği için çağırıyorlar Gökhan'ı.Milli takımda Servet'le iyi bir ikili oluşturdular ve uyumları gayet iyi.Bu yüzden Milli takımın stoperleri Servet-G.Zan olur bana göre...

Ama E.Güngör bunların ilk alternatifi olmalıdır...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet beyler galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Cem Sultanın sözleşmesi 3 yıl uzatılmıştır.
    Bu arada ömer abi 2009 için çalışmalar ne zaman başlıyor varmı bilgi. 2009da 2008 gibi olmasın sonra..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Cem Sultan'in sozlesmesi 3 yil uzatilmis ama malasef son bi paf macinda aldigi darbeden dolayi ciddi bi sakatlik geciren Cem Sultan U-17 Avrupa sampiyonasinda forma giyemicek turnuvada buyuk bi patlama yapmasi beklenen oyuncularin basinda geliyordu. Boylece U-17 milli takimimiz 2 as oyuncusu olan Galatasaray'li Cem Sultan ve Semih Kaya'yi sakatliklar yuzunde kaybetmis oldu ve bu genclerimiz de kendilerini bu buyuk turnuvada kanitlamaktan oldular yazik oldu gercekten.

Mehmet düzü izledim Gs Tv'de ve son vuruşlarına hayran kaldım. Üstüne daha fazla düşülmesi gereken bir genç yetenek olduğunu düşünüyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Yaptigi son interview'a bakilirsa Cem Sultan'nin favoured clubs listesinde Galatasaray olmali. Favoured personell'e Hakan Sukur, Michael Owen, ve Alan Shearer eklenebilir. Ambition ve Determination ust seviyede olmali yani 15+. Loyality de simdilik iyi bi oranda olmali gibi gorunuyor. Belli bi derece (Basic) Ingilizce bildigi eklenmeli. AMC kesinlike eklenmeli 12-13 gibi ve Free Role en az 15 olmali yani Erhan Senturk'de de oldugu gibi.

FM 2009'da kendini gostermis ve belirgin ozelliklerini belli etmis bir cok genc oyuncunun daha gercekci ve neredeyse full bi profilini gormeyi umud ediyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Neden Emre'de ve Toraman'da olmayan topu oyuna sokabilme becerisi (daha dogrusu becerisi eksikligi).

Emre Asik'da da yok o beceri ancak Emre Asik'in tecrubesi on plana cikiyor.

Not: Bir suredir bakmiyordum Aykut, Emre vs. konusunda yorumlar yapilmis. Bu oyuncular uzerinde bazi degisiklikler yapildi.

Ayrica PA konusunda nispeten otomatik bir sisteme gectik Turkiye arastirmasi olarak. Sozkonusu oyuncunun CA/yas/pozisyon bilgilerine gore normal gelisim miktarini hesaplayip PA'yi asagi yukari buna gore belirliyoruz (daha henuz kariyerinin zirvesine ulasmamis oyuncular icin).

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

PA konusunu biraz daha açmanda bi mahsur var mı?

Nesil
    2003

Yildan yila ortalama CA gelisimini tahmin eden bir model tesbit ettim. Bu modelin parametreleri de oyuncunun pozisyonu ve yasi.

Normal bir seviyede gelisim gosterirse oyuncu, kariyerinin zirvesinde kac CA'yi bulabilecegini hesapliyor. Verilen PA'yi bu deger ile karsilastiriyoruz ve ona gore gerekli oldugu takdirde oynama yapiyoruz.

Tam olarak formulu istiyorsan, onu veremem maalesef.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şöle mi? adam 21 yaşında forvet. Bir forvet 21den 25e kadar ortalama her yıl 10 puan yükselir. Şimdi 100 ise 4 yıl sonra 140 olmalı. Ondan sonra da gelişmez. Sizde 140 uygunsa bu değeri o oyuncuya veriyorsunuz gibi bir sistem mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Şöle mi? adam 21 yaşında forvet. Bir forvet 21den 25e kadar ortalama her yıl 10 puan yükselir. Şimdi 100 ise 4 yıl sonra 140 olmalı. Ondan sonra da gelişmez. Sizde 140 uygunsa bu değeri o oyuncuya veriyorsunuz gibi bir sistem mi?
    Benzer ama cok daha detaylari var. Her yasta yukselis miktari ayni degil. 20-21 yaslari arasindaki gelisim, 24-25 yaslari arasindaki gelisimden cok daha farkli olacaktir.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Omer abi Lincoln'un son surumde iki ayakli yapilmamasina cok sasirmistim bu sene atigi gollerin cogu sol ayagi ile atildi yanlis hatirlamiyorsam yani cogu olmasa bile esit olur sag ve sol ayagi ile atilan goller. Iki ayagina da neredeyse esit sekilde hakim tabi naturel olarak sag ayakli bu belli cunku duran toplarda tercih attigi ayak sag ama sol ayagi da hic geri kalmiyor bence right: 20, left: 17-18 olmali. Bu arada yeni mini editorlerinize kavustunuz mu? Eger kavustugsaniz hayirli olsun. Lincoln'da degisiklikler dusunuyomusunuz yoksa ayni mi kalicak?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Omer abi Lincoln'un son surumde iki ayakli yapilmamasina cok sasirmistim bu sene atigi gollerin cogu sol ayagi ile atildi yanlis hatirlamiyorsam yani cogu olmasa bile esit olur sag ve sol ayagi ile atilan goller. Iki ayagina da neredeyse esit sekilde hakim tabi naturel olarak sag ayakli bu belli cunku duran toplarda tercih attigi ayak sag ama sol ayagi da hic geri kalmiyor bence right: 20, left: 17-18 olmali. Bu arada yeni mini editorlerinize kavustunuz mu? Eger kavustugsaniz hayirli olsun. Lincoln'da degisiklikler dusunuyomusunuz yoksa ayni mi kalicak?
    Ikinci ayagin 17-18 olmasi icin ya CA'yi bir hayli yukseltmem, ya da ozellikleri bir hayli dusurmem gerekli. Imkani yok yani.

Ayrica ikinci ayagini 14-15 seviyesinde kullanmak da da oldukca onemli bir seviye.

Lincoln'un natural fitness, consistency dustu. Onun disinda herhangi bir degisiklik yapmayi dusunmuyorum.

Sayfa 38 / 41 İlkİlk ... 283637383940 ... SonSon

Mesaj Yetkileri