Domercant konusunda Unics çamura yatıyor diyorlar.
Domercant konusunda Unics çamura yatıyor diyorlar.
Unics resmi sitesinden, sözleşmesi olan Domercant'in ayılmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Ya Unics sözleşmenin detaylarını bilmiyor ya da kulüpten izinsiz bir transfer girişimi söz konusu..
araya girme unics domercant buraya gelecek![]()
Domercant'ın sözleşmesindeki 150bin euro "bir Euroleague takımına giderse" şeklindeymiş. Onu menajeri atlamış. O yüzden transfer gerçekleşmedi henüz.
Barış Ermiş Fenerbahçe Ülker’de
Fenerbahçe Ülker, son 3 sezondur Banvit forması giyen ve ayni zamanda Milli Takımda da görev alan Barış Ermiş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
1985 doğumlu ve 1.94 boyunda, oyun kurucu pozisyonunda oynayan Ermiş, 1991 yılında Yeşilyurt Kulübü’nde basketbola başladı. Daha sonrasında Efes Pilsen’e transfer olan Ermiş, 5 yıl Efes Pilsen altyapısında oynadıktan sonra, 2. lig ekiplerinden Pertevniyal’de 2 sene oynadı. Pertevniyal’in ardından kariyerine 1. Lig’de devam eden Barış Ermiş’in oynadığı takımlar ve başarıları ise şöyle:
Beşiktaş Cola Turka (2003-04)
Efes Pilsen (2004-06)
Türkiye Ligi Şampiyonu (2005)
Türkiye Kupası (2005-06)
Türk Telekom (2006-07)
Pınar Karşıyaka (2007-08)
Türk Telekom (2008-09)
Bandırma Banvit (2009-12)
Ben Domercant'ın yerinde olsam menajerimi kovardımO nasıl iş öyle sözleşme detaylarını atlıyor falan
![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Fenerbahçe iyi transferler yapıyor Efes'le birlikte. Gelecek sene bu iki takım final oynarlar. McCalebb hamlesi de gelirse F4'ün en büyük favorisi olur Fenerbahçe, çünkü McCalebb dengeleri değiştirecek bir isim. Efes adına da Farmar hamlesi muazzam. Ligin en kaliteli oyuncusu oldu şu anda ve Efes'e de vereceği katkı şüphesiz çok fazla olacaktır. Beşiktaş'tan yeterli hamleler gelmiyor bir türlü. Seneye Euroleague'in averaj takımı olabilirler bu gidişle.
İsmail Şenol'un dediğine göre; Pops Mensah Bonsu Kazan'dan 1,4milyonluk teklif almış.
Bu Kazan da artık yani...
Galatasaray-Perperoglou dedikodusu varmış
http://www.sportando.net/eng/europe/...latasaray.html
Sportando'ya göre Jamont Gordon Galatasaray'da. 2 yıllık 2,8mn dolar.
Beşiktaş içinse Darius Washington diyorlar.
Domercant keşke olabilseydi.
Şu an bu kadar bütçesi olup da transferi bitiremeyen bir biz kaldık. Hayırlısı.
Bizimkiler sanırım 20 Temmuzda çıkacak Euroleague kararını bekliyorlar.
O karar yalan oldu, Union Olimpija parayı yatırdı sanırım.
Last edited by Kaka Leite : 19.Temmuz.2012 at 13:40
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Shumpert, Cevher ve Caner Topaloğlu'na kendinize takım bulun demiş Ergin Ataman. Cevher yararlı ve ateşleyici bir oyuncudur aslında neden onu tutmuyoruz ki kadroda.
700 bin dolarlık kontratı varmış.Ondan olabilir.
İsmail şenol:''Brad Buckman yarışında Galatasaray Medical Park, Beşiktaş'ın önüne geçti. Resmi imza birkaç gün içinde atılabilir.''
İsmail Şenol:Galatasaray'ın oyun kurucu tercihi yüksek ihtimalle Jamont Gordon olacak. Görüşmelerde ufak pürüzler var ama resmi imza uzak değil.
Tutku'da Beşiktaş'a gidiyor büyük ihtimal.Cevher ve Caner'de gider Beşiktaş'a.Biz sadece Ersin'i aldık.Beşiktaş bizden daha çok adam alıcak gibi![]()
Erman Kunter'den açıklamalar
Sponsorluk anlaşması ile başlayalım. Milangaz'ın çekilmesinin ardından, birçok şirket ismi ortaya atıldı ama henüz alınan bir karar yok gibi?
Belirli gelirlerimiz var, sponsor arayışlarımız mevcut. Kulüpten gelecek bir bütçe de var tabii ki.
Transferde son durum nedir? Patrick Christopher özelinde ne söylemek istersiniz?
Pops Mensah-Bonsu'yu ekonomik olarak tutmamız imkansız gibi gözüküyor. Unics'ten yıllık 1.4 milyon dolarlık bir teklif var, ne kadar doğru bilmiyorum. Carlos Arroyo da buna benzer, mesela onun yarım senelik kontratı 800 bin dolar. Jamont Gordon'ı Galatasaray 1.4 milyona aldı, bizim böyle bir paramız yok.
Mesela ben Albicy ile ilgileniyordum, 20 yaş altında MVP seçildi geçen sene. Albicy'e 170 bin avroyu versen geliyor.
John Linehan'ı da düşünmedim değil. Altıncı oyuncu olarak almayı aklımdan geçirmiştim. 160 bin doları verdiğin zaman Linehan Türkiye'ye gelir mesela.
Oktay Mahmuti'nin takımdan ayrılmasından sonra, Galatasaray koçluğu için ilk etapta sizin adınız geçiyordu. Ergin Ataman'dan önce kulüple anlaştığınız konusu çok speküle edildi, Türkiye'ye gelişinizi biraz daha açmanız mümkün mü?
Galatasaray açısından; bir aşamaya gelmiştik ama ondan sonra karşı taraftan ses çıkmadı. Galatasaray'ın en başından beri Ergin Ataman'ı ilk seçenek olarak düşündüğünü biliyordum ve ben de Beşiktaş'ı kabul ettim.
Peki neden bu sene? Niçin Avrupa'da devam etmeyi seçmediniz?
Babamı kaybettikten sonra annem yalnız kalmıştı. Yaşları da çok ilerledi, gelme sebeplerimden biri onunla beraber zaman geçirmek. Bir ikinci neden ise Cholet'de bütçemizin çok kısıtlı olması.
Barcelona'da Simone Pianigiani ile buluşup, David Hawkins'in Fenerbahçe Ülker'e transferi için görüştüğünüz iddia edilmişti...
Bence Hawkins Galatasaray ve Fenerbahçe arasında şu an. Biz anca geçen sezon verdiğimiz parayı önerebiliriz, o yüzden bizi ciddiye bile almadılar (gülüyor).
Euroleague'de özellikle "iyi sayılabilecek" bir kura çeken Beşiktaş ne kadar ilerleyebilir? TBL hedefleriyle bunu birleştirirsek?
Önümüzde CSKA ve Barcelona gibi ulaşamayacağımız iki takım var ama kalan sıralar için şanslar eşit gibi. Hedefimiz beş galibiyete ulaşmak.
Teknik ekip konusunda, Cem Akdağ ve Haluk Yıldırım tercihlerini Türkiye'ye gelmeden önce mi yaptınız?
Benim planlarım Cem Akdağ ve Haluk Yıldırım'ın teknik kadroya katılması üzerineydi. Böyle yola çıktım en başta. Diğer yönden, Fransız bir yardımcı antrenörümüz olacak. Geçen yıl Orleans'da birinci yardımcıydı. İsmi Jean-Christophe Prat...
Takımda kontratı kapalı neredeyse hiç oyuncu kalmadı. Nasıl bir transfer politikası izlemeyi düşünüyorsunuz? Tutku Açık'ın listenizde olduğu doğru mu?
Tutku ile ilgilenmiştik ama sonra vazgeçtik. Biz şunu yapmaya çalışıyoruz, belirli bir bütçemiz var; o bütçeler dahilinde oluşturulabilecek en iyi takımı yaratmayı amaçlıyoruz.
Bonsu için maksimum 800 bin avro verebiliyoruz. Anladığım kadarıyla Galatasaray'ın 1.100 bin avro civarında bir teklifi var. Eğer alırlarsa da bize 360 bin ödemeleri gerekiyor; o zaman da toplam maliyet 1.5 milyonu buluyor zaten. Hawkins'in serbest kalma maddesi 750 bin dolar, Galatasaray'ın da 1.3 milyon avro teklif yaptığını biliyorum.
Moneyball'dan konuştuk. Türkiye'de açıklanan sezonluk bütçelerin Avrupa'daki karşılığı ne olmalı? Fransa'da bahsi geçen miktarlardan bahsetmiştik...
Türkiye'de İspanya'dan fazla para harcanıyor. Toplam pastayı düşündüğümüzde, Rusya ve Türkiye'nin en büyük dilime sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Lâkin başarı/harcama orantısında da iyi yerlerde değiliz. Ruslar da Efes'e yakın para harcadılar ama Final-Four'da takımları var. Eurocup'ı kazandılar, Eurochallenge'da da iki takımları mevcut. Örneğin Kazan, geçtiğimiz sezon Euroleague'de önemli bir etki bıraktı.
Ben daha az paralara oynayalım, çalışalım demiyorum. Şimdi Erman geldi piyasayı düşürüyor da demesinler ama daha mantıklı şekilde, daha sağlıklı yapılanmanın oluşturulabileceğini düşünüyorum.
Bu ligi son beş yıldır domine eden iki takım; Efes ile Fenerbahçe Ülker, geçen sene beklentilerin çok altında kaldılar. Önümüzdeki yıl için ise durum biraz farklı gibi. Simone Pianigiani ile yeniden yapılanan Fenerbahçe'nin yanında, Avrupa'nın en büyük bütçelerinden birine sahip Anadolu Efes TBL için favori konumda gözüküyorlar. Geçen sezonun üzerinden bir değerlendirme yapmamız gerekirse?
Bu benim şahsi teorim;geçen sene Beşiktaş harika bir sezon geçirdi, bu takımın çok iyi olduğundan mı yoksa rakiplerinin yeterli düzeyde bulunmadığından mıdır, tartışılır. Bu sene özelinde, durum tam tersi mesela. Efes ve Fenerbahçe çok ciddi yatırımlar yaptı, keza Galatasaray da öyle. Sanırım Efes'in para ile ilgili bir problemi yok (gülüyor).
Şu an kulübün birinci hedefi bir mali disiplin kurmak. Bu basketbola da yansıyacak. Bunun halledilmesi lâzım, başka türlü başa çıkmamız imkansız. Bir taraftan da altyapıyla ilgili bir organizasyon kurmaya çalışıyoruz. 10-12 oyuncuyla temas hâlindeyiz.
Cholet'de gözlem sisteminin yanında; Gelabale, de Colo, Beaubois ve Seraphin gibi akademiden gelen oyuncular, takımın elde ettiği başarılarda hep lokomotif rolü üstlendiler. Beşiktaş'ta bu yönde planlarınız neler?
Mehmet Ali, Doğukan ve Kartal gibilerin gelişimine önem vermeye çalışacağız. Türkiye'den takip ettiğim iki genç oyuncu var ama yapabilir miyiz, yapamaz mıyız bilmiyorum. Kenan ve Samet menajerlerin elinde oyuncular, onları almak zor.
2012 NBA Draft'inde sadece bir uluslararası oyuncu, Evan Fournier ilk turdan seçildi. Son iki senedir Pro A'da sürekli el üzerinde tutulan, Fournier'nin potansiyel NBA kariyeri hakkında ne söylersiniz?
Fransa'da oynanan basketbol, Avrupa ligleri arasında NBA'e en yakın olanı. Bu yüzden her sene birçok Fransız oyuncu Draft'te seçiliyor ve ABD'ye gittiklerinde kolay adaptasyon sağlıyorlar. Bence Fournier de başarılı olacak çünkü stili oraya çok uygun. Bir de, Dallas'ta Jason Kidd sonrası Rodrigue Beaubois'nın da harika bir sezon geçireceğini düşünüyorum.
Beşiktaş'taki oyunculuk döneminizde taraftarlar sizi çok severken, hatta "Erman Kunter bileklik takıyor, biz de takalım" diyen bir kitle varken, kulüpten ayrılıp Eczacıbaşı'na gitmiştiniz. Beşiktaş taraftarı ise bu transferden dolayı hayal kırıklığına uğramıştı. O dönem ne hissettiniz?
Hayatta herkesin paraya ihtiyacı var, hepimiz profesyoneliz ama benim için işin maddi boyutundan çok biraz meydan okuma yönü ağır basıyor. Kulüple bir sorunum yok, seviyoruz Beşiktaş'ı (gülüyor).
Galatasaray'da yarı finale çıkmanın şampiyonlukla eşdeğer olduğu yıllarda çalışmıştınız. 2002-03 sezonu, röportajın başında konuştuğumuz gibi aslında Beşiktaş'ın şu an içinde bulunduğu maddi duruma benzer koşullarda tamamlanmıştı. Lig üçüncülüğüyle biten o sezonla, gelecek senenin bağlantısını kurulabilir mi?
O sezon ile karşılaştırmam gerekirse; bu yıl daha tempolu ve rakibe sık baskı yapan bir basketbol benimseyeceğimizi söyleyebilirim. Ben Türkiye'deki basketbolun çok durarak oynandığını düşünüyorum.
Biraz daha agresif, rotasyonu fazla yapan bir takım oluşturmak istiyorum. Kurallar dahilinde çok sert müdafaa yapan, çok hareket eden bir oyun oynamaya çalışacağız. Plan o, oyuncuları da bu yönde seçmeye uğraşıyoruz.
Kafamda iki farklı fikir var; ya çok iyi bir point guard alacağız ya da maliyeti yüksek olmayan, iki tane bir numarayı kadroya katacağız. Euroleague'i altı yabancıyla oynayabiliriz.
Türkiye'de çoğu kişi 1999 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki milli takımın, ülke tarihindeki en keyif verici basketbollardan birini oynadığını düşünür. 1997'de jenerasyonu yakalamışken, nerede yanlış yaptık?
İlk olarak Kerem Tunçeri, Hidayet, Mehmet Okur, Mirsad, İbrahim, Ömer, Kaya Peker ve o takımın kadrosunda olup, sakatlığı nedeniyle gelemeyen Kerem Gönlüm, Serkan Erdoğan o takımı oluşturuyordu. Benim kişisel fikrim, hata yaptığımız yönünde. Biz o kadroyu bozarak 2001'de İstanbul'da ikinci olduk.
Bundan vazgeçmemek, aksine üzerine koyarak devam etmek lâzım. Bizim hatamız 2001'de ikinci olmak için kadroyu bozmamızdı. Türkiye'nin tüm Avrupa ve Dünya Basketbol Şampiyonaları tarihinde Fransa'nın önünde bitirdiği iki şampiyona var: 2001 Avrupa ve 2011 Dünya Şampiyonası. İkisi de evimizde.
Haber Kaynağı: Eurosport
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Röportaj çok uzundu ve sığmadı, ben de kendimce önemli yerlerini koydum buraya. Dileyen, röportajın tamamını aşağıdaki linkten okuyabilir:
http://www.haber1903.com/Besiktas-26...iklamalar.html
Buckman Galatasaray'a gelmiş galiba.
Beşiktaş için Willie Solomon dedikoduları var...
Arkadaşlar basketboldan pek fazla anlamam Buckman transferini bilgisi olan bir arkadaşımız yorumlarsa sevinirim![]()
Buckman TBL'de orta sıra takımlarda fark yaratabilecek bir oyuncu ancak şutör özelliği iyi olan bir isim. Skorun sıkıştığı anlarda devreye girip 1-2 şutla takımın ritm bulmasını sağlayabilen bir isim. Türkiye için iyi sayılabilecek fakat Eurocup için yeterliliği tartışılacak bir transfer.
Bide Jamont Gordon gelse tadından yenmezSoloBasket @Solo_Basket Galatasaray Domercant ile her konuda anlaştı. Domercant da, Galatasaray forması giymek istiyor. Ancak Kazan hala bırakmak istemiyor.
SoloBasket @Solo_Basket
SON DAKİKA: Galatasaray Medical Park, Henry Domercant ile seneliği 1.1 milyon euroya anlaştı.![]()