Sayfa 39 / 53 İlkİlk ... 29373839404149 ... SonSon
1,141 ile 1,170 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Konuda geçen bütün tartışmaları okudum.
    benim merak ettiğim bir soru var konu ile ilgili , umarım yardımcı olabilirsiniz...

Daha önceden fm i orjinal almıyordum fakat bu yıl almayı düşünüyorum.

Oyun STEAM üzerinden alındığında 5 kullanım hakkı oluyor bunu biliyoruz.(en azından fm2009 da böyleydi,fm2010 da da öyle olacak deniyor emin değilim) Fakat ben oyunu kutulu alırsam, kutunun içinden çıkacak license key i de 5 defa kullanabilecek miyim? Neye göre anlaşılıcak 5 yada daha az kullandığım? 5 kullanım hakkı olabilmesi için illa ki STEAM den mi almam gerekiyor??

Şimdiden teşekkürler

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by feanor2732 View Post
    herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Konuda geçen bütün tartışmaları okudum.
    benim merak ettiğim bir soru var konu ile ilgili , umarım yardımcı olabilirsiniz...

Daha önceden fm i orjinal almıyordum fakat bu yıl almayı düşünüyorum.

Oyun STEAM üzerinden alındığında 5 kullanım hakkı oluyor bunu biliyoruz.(en azından fm2009 da böyleydi,fm2010 da da öyle olacak deniyor emin değilim) Fakat ben oyunu kutulu alırsam, kutunun içinden çıkacak license key i de 5 defa kullanabilecek miyim? Neye göre anlaşılıcak 5 yada daha az kullandığım? 5 kullanım hakkı olabilmesi için illa ki STEAM den mi almam gerekiyor??

Şimdiden teşekkürler
    Kutulu olarak satin alirsaniz da 5 defa aktivasyon hakkina sahip olursunuz.

Question

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kutulu olarak satin alirsaniz da 5 defa aktivasyon hakkina sahip olursunuz.
    peki neye göre anlaşılacak benim kaç kere kullandığım bu aktivasyon kodunu ? Steam ile olduğunda internetten aktivasyon, deaktivasyon işlemleri oluyormuş anladığım kadarıyla. Kutulu aldığımda neye göre yapılacak ki ??

Bir de bu 5 aktivasyon olayı bu fm2010 için de geçerli midir, o konuda kesin bir bilginiz var mı acaba ??

Teşekkürler...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by feanor2732 View Post
    peki neye göre anlaşılacak benim kaç kere kullandığım bu aktivasyon kodunu ? Steam ile olduğunda internetten aktivasyon, deaktivasyon işlemleri oluyormuş anladığım kadarıyla. Kutulu aldığımda neye göre yapılacak ki ??
    Kutulu aldiginizda da ya internet uzerinden oyunun aktivasyonunu yapmaniz gerekli, ya da telefon ederek aktivasyonu yapmaniz gerekli.

Bir de bu 5 aktivasyon olayı bu fm2010 için de geçerli midir, o konuda kesin bir bilginiz var mı acaba ??

Teşekkürler...
    Aynen olmasa da bir benzeri olacaktir. Son dakikada karar degisimi olmazsa tabii. 5 aktivasyon vermenin amaci, satin alan birisinin kendine ait bir kac bilgisayarda oyunu oynayabilmesi. Aktivasyon ile oyun baslatildigi surece, coklu aktivasyon firsati verilecektir.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

kampanya 19 unda başladı ve 10 Ekimde sona erecek

10 günde %50 lerde, bir çok yerde reklamı yapıldı. Ama maksat gerçekten alabilecek kişilerin katılımını sağlamak.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

tamam ben de katılıyorum bir oyun için 90 tl pahalı bir rakam. Ama 5 aktivasyon hakkı bu yıl da olacaksa eğer 5 arkadaş olarak ortakça alın orjinali. Steam den alırsanız kişi başı 12 tl, kutulu alırsanız 18 tl ödeyeceksiniz. Korsan olarak cd ciden almaya kalksanız 5-6 lira, arada öyle uçurum bir fark göremiyorum ben!?!?

Ayrıca övdüğünüz CM nin şuan raf fiyatı 25 tl, CMden bile ucuza gelecek 5 kişi ortak alırsanız

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbuL

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by uaemrah View Post
    Konuyu kapatmışlar.

beyler şimdi anlamadığım konu şu. bu oyun gerçekten türkiyeyi yok sayıyor yani bakın oyunun sanal zekasında türkiyenin durumu ortada en büyük takımlar fenerbahçe , beşiktaş, galatsaraya bile ünlü bi futbolcu gelmiyor. ama gerçekte hepsini transfer edecek güçleri var. yani bu oyunun türkiyeyi her bakımdan biraz daha iyi anlaiz edip ona göre yapmaları gerekmiyormu???

pek fazla yazmam ama yıllardır takip ederim siteyi ve 11 yıldır fm/cm bağımlısıyım. en büyük hedefim orjinal oyun almaktı fakat sanırım bu sene de olmayacak (90 tl !!!). neyse belki seneye...

maalesef tartışmalar çok sertleşti burda hepimizin amacı aynı birbirimize yüklenmeye gerek yok. elbette bir kısım orjinal alın diyor bir kısım da çeşitli sebeplerden alamam diyor. bunun üstüne gitmeye fazla gerek yok kimse korsan almakatan keyif duymaz zaten korsan alanları suçlamak yargılamak da emniyetin işi. açıkçası bu konu kapanana kadar forumdan uzak durmayı düşünüyorum bu tartışmalar can sıkmaya başladı.

yalnız son bir söz söylemek istedim... korsanı önlemenin çeşitli yolları vardır üretici/satıcı bunları uygularsa zaten sorunun %90'ı biter (bkn. geçen sene sanırım korsan satış biraz düşmüştür).
    bizim ülkemizde korsanı önlemenin iki yolu var: 1- Türkçe dil 2- Uygun fiyat... bunlar dışında önlem alınsa da bu iş bir şekilde devam eder maalesef korsanı önlemek isteyen önlemi kendisi alır müşteri olarak ben bunu düşünmem...

bu sefer de o zaman bize yatırım yapmıyo firma gibi bir sorun çıkıyor... bu bana firmanın bahanesi gibi geliyor bu iş işte başka bir iş olmalı... iskandinav ülkeleri örnek verilmiş satış çok oraya yatırım da çok gibi.. yahu bizim iskandinav ülkelerinin toplam nüfusundan fazla genç nüfusumuz var ve bu nüfus futbol hastası herkes teknik dir. o ülkelerde gençlerin çoğu kayak, tenis oynar... bizde şartlar uygun olduğunda 10.000 değil milyon satışlardan bahsedilir bu potansiyeli görmemek görüp de değerlendirmemek akıl alır gibi değil... iyi bir reklam Türkçe dil ve uygun fiyatla tüm avrupadan fazla satış elde edilmesi bile mümkünken firmanın bunu görmeyip (görmezden gelip nedense) yatırım yapmaması imkansız... ben firmanın sahibi olsam bu potansiyeli kullanmayan yöneticiyi (ceo vs.) anında sepetlerdim.. yani satış falan bana inandırıcı gelmiyo bu işin arkasında bir iş var ama ne bilemiyorum... olaya biraz da bu açıdan bakılmalı sanırım...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by derossi View Post
    bu sefer de o zaman bize yatırım yapmıyo firma gibi bir sorun çıkıyor... bu bana firmanın bahanesi gibi geliyor bu iş işte başka bir iş olmalı... iskandinav ülkeleri örnek verilmiş satış çok oraya yatırım da çok gibi.. yahu bizim iskandinav ülkelerinin toplam nüfusundan fazla genç nüfusumuz var ve bu nüfus futbol hastası herkes teknik dir. o ülkelerde gençlerin çoğu kayak, tenis oynar... bizde şartlar uygun olduğunda 10.000 değil milyon satışlardan bahsedilir bu potansiyeli görmemek görüp de değerlendirmemek akıl alır gibi değil... iyi bir reklam Türkçe dil ve uygun fiyatla tüm avrupadan fazla satış elde edilmesi bile mümkünken firmanın bunu görmeyip (görmezden gelip nedense) yatırım yapmaması imkansız... ben firmanın sahibi olsam bu potansiyeli kullanmayan yöneticiyi (ceo vs.) anında sepetlerdim.. yani satış falan bana inandırıcı gelmiyo bu işin arkasında bir iş var ama ne bilemiyorum... olaya biraz da bu açıdan bakılmalı sanırım...
    Kisaca bu konuda yalan soyledigimizi ve insanlari yanlis yonlendirdigimizi soyluyorsunuz.

Bir de soyle bakabilirsiniz duruma. Belki de bu potansiyel yok. Yani kullanici olarak var belki potansiyel ancak musteri olarak potansiyel yok.

Bu potansiyel eger varsa ve degerlendirilmiyorsa, bu isin basindaki sorumlu cok cabuk gorevinden alinir dusuncesini cok dogru dile getirmissiniz. Ancak bunun karar merciileri yillardir gorevlerinin basinda ve gorevlerinden alinacak gibi gorunmuyor. Zira Turkce'yi Turk insani sadece FM'de degil, bir cok oyunda yillardir istiyor ancak Turkce'yi oyuna eklemek bir cok sirketin hedefi degil. Bu sonucun da bir anlami olmali, degil mi?

Kisaca bu konuda yalan soyledigimizi ve insanlari yanlis yonlendirdigimizi soyluyorsunuz.

Bir de soyle bakabilirsiniz duruma. Belki de bu potansiyel yok. Yani kullanici olarak var belki potansiyel ancak musteri olarak potansiyel yok.

Bu potansiyel eger varsa ve degerlendirilmiyorsa, bu isin basindaki sorumlu cok cabuk gorevinden alinir dusuncesini cok dogru dile getirmissiniz. Ancak bunun karar merciileri yillardir gorevlerinin basinda ve gorevlerinden alinacak gibi gorunmuyor. Zira Turkce'yi Turk insani sadece FM'de degil, bir cok oyunda yillardir istiyor ancak Turkce'yi oyuna eklemek bir cok sirketin hedefi degil. Bu sonucun da bir anlami olmali, degil mi?

Sizin için söylemedim firma bunu size bu şekilde yansıtıyor olabilir demek istedim.

Bir çok oyunda Türkçe olmaması normal, zaten bu oyunlarda her dil de yok benim söylemek istediğim fm de neredeyse bir tek Türkçe yok ve bu potansiyel futbol oyunları için (özellikle de manager oyunları) için var, diğer oyunlar için aynı potansiyel olmayabilir ama siz de bilirsiniz ki bizim insanımızın tamamı zaten teknik direktördür. mustafa denizliye maçta talimat veren polisi hatırlayın. biz böyleyiz ve şimdi genç kuşak fm/cm gibi teknik dir. fırsatlarını kaçırmaz gibi geliyor. ayrıca kullanıcı olarak var ama müşteri olarak yok demişsiniz sanırım şu klişeden bahsettiniz: fiyatı ucuz da olsa bizim insanımız korsan kullanır para vermez. buna nasıl bu kadar eminsiniz fiyat %50 ucuz olsa mesela bir çok insan orjinal alabilir bunu denemeden bilemeyiz tabi SI da bilemez !!!

bu yüzden herkesi bir kalemde yargılayıp nasılsa korsan alır demek biraz ağır. korsanın sebeplerini ortadan kaldırıp duruma bakmak tek çözümdür. herkes korsanın ne olduğunu iyi biliyor ama yine de kullanılıyorsa demek ki çoğunluk için başka sebepler var korsanı çözmek isteyen SI değil mi ? peki çözmek için ne yaptı ? güvenlik önlemlerini arttırsa ve insanları orjinal oyun almaya teşvik etse herkes kazançlı çıkmaz mı ?

Bizim için pahalı bu oyun bu açık. peki mesela Türkiye için bir versiyon çıkarsalar maliyeti düşük
    sadece Türkçe ve ingilizce dilleri olsun, sadece avrupa ligleri olsun gibi. fiyatı buna göre düşük tutsa ve baksa korsan azaldı mı azalmadı mı... bir denese olmazsa bize siz korsancısınız size hiç bir şey yok dese kabul.. ama bu şartlarda orjinal oyun 5000 satıyorsa ikna yolu ile bu sayı 8000-10000 olur... biraz adım atsalar bu sayı belki 50 000 olur. ha olmazsa korsan devam ederse o zaman tamam koymasınlar Türkçe düşürmesinler fiyat suçlasınlar bizi..

sonuçta korsan SI'ın sorunu peki çözmek için ne yaptı bugüne kadar?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by derossi View Post
    Sizin için söylemedim firma bunu size bu şekilde yansıtıyor olabilir demek istedim.

Bir çok oyunda Türkçe olmaması normal, zaten bu oyunlarda her dil de yok benim söylemek istediğim fm de neredeyse bir tek Türkçe yok ve bu potansiyel futbol oyunları için (özellikle de manager oyunları) için var, diğer oyunlar için aynı potansiyel olmayabilir ama siz de bilirsiniz ki bizim insanımızın tamamı zaten teknik direktördür. mustafa denizliye maçta talimat veren polisi hatırlayın. biz böyleyiz ve şimdi genç kuşak fm/cm gibi teknik dir. fırsatlarını kaçırmaz gibi geliyor. ayrıca kullanıcı olarak var ama müşteri olarak yok demişsiniz sanırım şu klişeden bahsettiniz: fiyatı ucuz da olsa bizim insanımız korsan kullanır para vermez. buna nasıl bu kadar eminsiniz fiyat %50 ucuz olsa mesela bir çok insan orjinal alabilir bunu denemeden bilemeyiz tabi SI da bilemez !!!

bu yüzden herkesi bir kalemde yargılayıp nasılsa korsan alır demek biraz ağır. korsanın sebeplerini ortadan kaldırıp duruma bakmak tek çözümdür. herkes korsanın ne olduğunu iyi biliyor ama yine de kullanılıyorsa demek ki çoğunluk için başka sebepler var korsanı çözmek isteyen SI değil mi ? peki çözmek için ne yaptı ? güvenlik önlemlerini arttırsa ve insanları orjinal oyun almaya teşvik etse herkes kazançlı çıkmaz mı ?

Bizim için pahalı bu oyun bu açık. peki mesela Türkiye için bir versiyon çıkarsalar maliyeti düşük
    sadece Türkçe ve ingilizce dilleri olsun, sadece avrupa ligleri olsun gibi. fiyatı buna göre düşük tutsa ve baksa korsan azaldı mı azalmadı mı... bir denese olmazsa bize siz korsancısınız size hiç bir şey yok dese kabul.. ama bu şartlarda orjinal oyun 5000 satıyorsa ikna yolu ile bu sayı 8000-10000 olur... biraz adım atsalar bu sayı belki 50 000 olur. ha olmazsa korsan devam ederse o zaman tamam koymasınlar Türkçe düşürmesinler fiyat suçlasınlar bizi..

sonuçta korsan SI'ın sorunu peki çözmek için ne yaptı bugüne kadar?
    Suc her gece pencerenin onunde silahla beklemeyende, hirsiz ise sucsuz degil mi?

Ayrica tekrar hatirlatayim. SI yazilim sirketi. Oyunu pazarlayan Sega.

Guzel yaziyorsunuz, hos yaziyorsunuz ama dediklerinize itirazim olmasa zaten cevap yazmam. Bizim insanimiz zaten teknik direktordur diyorsunuz, belki de yabanci kimse tanimiyorsunuz diye dusunuveriyorum. Bu sadece biz Turklere mahsus bir durum degil. Futbolu daha hayatinda ilk defa izleyen bir Amerikali bile neden soyle yapmiyor, neden boyle yapmiyor gibi cumleler kurabiliyor. Bu konuda ozel degiliz, hatta futbol sporu da bu konuda ozel degil.

Fiyat %50 ucuz olursa cok insan orjinal alabilir diyorsunuz, bu halde fiyat mevcut durumunda oldugu zaman da pekala 10 bin satabilir. Gerekirse sansimizi denemek icin bir de o anketi yapariz mevcut anket sonuclandiktan sonra. Sonuclarin farkli olacagindan hic umidim yok maalesef. Zira satin alma secenekleri arasinda 43 TL'lik Zavvi secenegi mevcut. Ve tabii 60 TL'ye Steam uzerinden satin alma secenegi de. Bu konuda kampanya istiyorsaniz, tabii bu kampanyayi ozellikle ithalatci firmayi etkilemek icin yapabilirsiniz. Ancak bir gercek var ki oyunu Turkiye'ye ithal etme ve 90 TL'ye satma kararini tek basina bir sirket veya kurum vermiyor. Sega'dan baslayan, ithalatci sirket ile devam eden ve devletin de vergisini almasi ile sona eren bir zincir bu.

Mesela Istanbul'da benzin fiyati da inanilmaz yuksek seviyede. Ustelik hemen yanibasimizda bu petrolun cikartildigi ulkeler olmasina ragmen. ABD'de litresi 1 TL'ye satilan benzin, Turkiye'de 3 TL. Ama buna tepki olarak insanlarin "korsan benzin" kullandigindan haberdar degilim. Veya tepki olarak benzinli arac yerine her yere bisiklet ile de gidebilir pekala insanlar. Benzin fiyati neden bu kadar yuksek peki? Eh tabii vergilerden dolayi. Yazilimda vergiler ne durumda? Yanilmiyorsam %20 kurumlar vergisi, %18 de KDV var 90 TL'lik satis fiyatinda.

Ama nedense herkez SI veya Sega'ya catiyor. Sega'nin satis fiyati buyuk ihtimalle 40-50 TL civarindadir. Bunun ustune ithalatci firmanin masraflari, karlari ve vergiler eklenince demek ki fiyat 90 TL oluyor.

Eh o zaman siz dusunun oyunun fiyati ne kadar dusebilir, ne kadar dusemez.

Veya Sega fiyatini %50 kirsa, size etkisi ne kadar olur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by devrimgokhan View Post
    beyler şimdi anlamadığım konu şu. bu oyun gerçekten türkiyeyi yok sayıyor yani bakın oyunun sanal zekasında türkiyenin durumu ortada en büyük takımlar fenerbahçe , beşiktaş, galatsaraya bile ünlü bi futbolcu gelmiyor. ama gerçekte hepsini transfer edecek güçleri var. yani bu oyunun türkiyeyi her bakımdan biraz daha iyi anlaiz edip ona göre yapmaları gerekmiyormu???
    FM 2010'da tekrar deneyin bunu. Takimlarimizin cok daha mantikli transferleri yapmasi icin bir cok degisiklik oldu ve beta'da transferler cok daha tatmin edici.

evet haklısın kardeş bu söylediğinde , ama yeter artık yani türkçe dünyanın en zengin dillerinden biri nasıl oluyoda saçma sapan diller eklenmişken bizimki olmuyor. SI çok ayıp ediyor. büyük potansiyelide kaçırıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

FM'yi bazı kişiler "çok zaman aldığı", bazı kişilerse "onu oynayacağıma PES oynarım" diyerek çok yakından takip etmiyor. Hatta bu siteye üye olanların da büyük kısmı, bu iki sebepten dolayı pasif kalıyor. Ancak ben orjinal oyun satın alımıyla, FM'yi yakından takip etmek arasında çok fazla bir ilişki göremiyorum. Çünkü bu neredeyse tamamen ekonomiyle alakalı diyorum ve şu anda 6000 e yakın imza olduğunu görüyorum. Sonuçta tahmin ettiğim gibi 10.000 imza çıkacak ama 10.000 orjinal olmayacak ama buna rağmen bu sene Türkçe'nin çıkacağını düşünüyorum.

şimdi imza 6000de peki bu imza sayısı varsayalım 8000de kaldı yani 2000 imza için sigames bizi mi kırıcak yani şaka bi yana bu kadar kullanıcı aradaki fark için yabana mı atılıcak.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

3ün 5iş lafımı yapmaz herhalde :P Zaten önemli olan 10bin satması.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

ya su demo ne zaman cıkacak hala cıkamadı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006

Bu olayı Goal gibi bir sitenin duyurması güzel oldu, aslında çok fazla satılan Bilgisayar ve Oyun Dergileri yazsa çok daha güzel olur. Ekim sayıları için...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

level de çıktı... chip te pc world vs..
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006

Bu güzel haber... Umarım hedeflenen satış yapılır, Tek Türkçe için değil yapılan bu satışlarla hem devlet, hem şirketler hem Türk Halkı kazanacak. Kayıtlı ekonomi...

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

An itibariyLe 6137.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpatua
    Mesela Istanbul'da benzin fiyati da inanilmaz yuksek seviyede. Ustelik hemen yanibasimizda bu petrolun cikartildigi ulkeler olmasina ragmen. ABD'de litresi 1 TL'ye satilan benzin, Turkiye'de 3 TL. Ama buna tepki olarak insanlarin "korsan benzin" kullandigindan haberdar degilim. Veya tepki olarak benzinli arac yerine her yere bisiklet ile de gidebilir pekala insanlar. Benzin fiyati neden bu kadar yuksek peki? Eh tabii vergilerden dolayi. Yazilimda vergiler ne durumda? Yanilmiyorsam %20 kurumlar vergisi, %18 de KDV var 90 TL'lik satis fiyatinda.
    Bu benzin konusunu çok araştırdığım için yazıyorum. Türkiye'de benzinin üstünde çok büyük vergiler var. Türkiye'de benzin fiyatları US ile aynı. Sadece Türkiye'de inanılmaz büyük vergiler var. Zaten Türkiye'de kaçak mazot'u tartışmaya gerek yok. Haberlerde gördüğümüz gibi eşşekler ile sınırdan geçiriliyor. Terör örgütlerinde bu yolları keserek vergi alıyorlar. Kaçakcılık yapanlardan.

Türkiye'de vergiler çok yüksek. Bunun nedeni insanların vergi ödememesi veya ödeme gibi alışkanlıkları olmadığı için. Eğer insanlar vergi ödemeyi alışkanlık edinirse, arabalarda ki, benzinde ki teknolojide ki vergiler düşer. Ama ne yazıkki böyle bir alışkanlığımız yok.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Türkiye'de vergiler çok yüksek. Bunun nedeni insanların vergi ödememesi veya ödeme gibi alışkanlıkları olmadığı için. Eğer insanlar vergi ödemeyi alışkanlık edinirse, arabalarda ki, benzinde ki teknolojide ki vergiler düşer. Ama ne yazıkki böyle bir alışkanlığımız yok.
    Vergilerin yuksek olmasi da kolay kolay degistiremeyecegimiz bir politika.

Arabalar uzerinde de vergiler inanilmaz yuksek. Ben yurt disinda sahip oldugum arabayi Turkiye'de satin almaya kalksam, odedigimin iki kati daha fazla para odemem gerekli. Isimde aldigim maas ise Turkiye'de calisiyor olsam yari yariya inecek.

Fiyat icin Sega elestiriliyor. Ancak vergiler, ithalatci sirketin ekledigi ek kar ve oyunu Turkiye'ye getirme maliyetleri gozardi ediliyor. Oyunun normalde fiyati 60 TL civarinda olmasi gerekiren, bu faktorler nedeniyle 90 TL'ye cikiyor. Ve burada genelde ortaya atilan istek, Sega'nin fiyati dusurmesi veya gelirinden feragat etmesi. Herhalde insanlar %200 kar marji ile calistigini saniyor Sega gibi sirketlerin ki bu istegi ortaya atiyorlar.

Vergilerin yuksek olmasi da kolay kolay degistiremeyecegimiz bir politika.

Arabalar uzerinde de vergiler inanilmaz yuksek. Ben yurt disinda sahip oldugum arabayi Turkiye'de satin almaya kalksam, odedigimin iki kati daha fazla para odemem gerekli. Isimde aldigim maas ise Turkiye'de calisiyor olsam yari yariya inecek.

Fiyat icin Sega elestiriliyor. Ancak vergiler, ithalatci sirketin ekledigi ek kar ve oyunu Turkiye'ye getirme maliyetleri gozardi ediliyor. Oyunun normalde fiyati 60 TL civarinda olmasi gerekiren, bu faktorler nedeniyle 90 TL'ye cikiyor. Ve burada genelde ortaya atilan istek, Sega'nin fiyati dusurmesi veya gelirinden feragat etmesi. Herhalde insanlar %200 kar marji ile calistigini saniyor Sega gibi sirketlerin ki bu istegi ortaya atiyorlar.
    O zaman şöyle bir soru çıkmıyormu ortaya.

Neden başka oyun firmalarının çıkardığı oyunlar türkiyede fm fiyatından ucuza satılabiliryor?

Burda aklınıza cm ile kıyaslama yapmak gelmesin başka bir sürü firmanında oyunu makul seviyelerde satılıyor.

Eğer sebep gerçekten vergi olsaydı onlarda aynı vergiyi ödüyor.
    Onlarda bir sürü çalışan için para ödüyor senelerce oyunu geliştiriyor vs.
    Ama sonuçta Fm den ucuza satılabiliyor.

Burda oyunun yayımcısı olan seganın ve fahiş onun türkiye disbirütörünün fahiş fiyat politikası izlediklerini düşünüyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    O zaman şöyle bir soru çıkmıyormu ortaya.

Neden başka oyun firmalarının çıkardığı oyunlar türkiyede fm fiyatından ucuza satılabiliryor?

Burda aklınıza cm ile kıyaslama yapmak gelmesin başka bir sürü firmanında oyunu makul seviyelerde satılıyor.

Eğer sebep gerçekten vergi olsaydı onlarda aynı vergiyi ödüyor.
    Onlarda bir sürü çalışan için para ödüyor senelerce oyunu geliştiriyor vs.
    Ama sonuçta Fm den ucuza satılabiliyor.

Burda oyunun yayımcısı olan seganın ve fahiş onun türkiye disbirütörünün fahiş fiyat politikası izlediklerini düşünüyorum.
    Ucuza satan EA. EA'nin oyunlari dunyanin hemen hemen her yerinde Sega'dan daha ucuz. Yani Turkiye'ye ozel bir durum oldugunu dusunmuyorum.

Ithalatci firmanin fiyatlandirmasina gelince, onlarin da kendilerine gore maliyetleri, yukumlulukleri var. Hayir kurumu olmadiklarina gore kar da edecekler tabii.

Fiyattan memnuniyetsizliginizi anliyorum. Ancak yeni oyunlarini surekli nispeten ucuz fiyata satan sadece EA var. Bu stratejiyi sadece Turkiye'de degil, bir cok ulkede gerceklestiriyorlar. EA'nin amaci oyunlarini cok satip surumden kazanmak belli ki. Diger buyuk firmalar ise nispeten daha yuksek fiyatlara satiyor oyunlarini. Bir cok ornegini gormek mumkun.

Diger hangi firmaya bakarsaniz (Activision, Capcom, THQ, Sega vs.) yeni oyunlarinin Turkiye'de satis fiyatlari nispeten yuksek seviyede.

EA ucuza satiyor. Dogru olani bu mu? Bilemiyorum. Belki EA'nin sirket yapisi icin dogru olani budur, ancak diger sirketler icin olmayabilir.

Siz fiyattan memnun olmama hakkina pekala sahipsiniz. Ancak fiyattan memnun olmazken, bu sirketler yanlis yapiyor diyecek kadar sirketlerin icyuzunu hicbirimizin bilmedigini dusunuyorum.

Sorunu sadece fiyat olarak ele alirsak ve sirketlerin politikalarini gozardi edersek, FM'i satin almak icin 43TL, 60TL ve 90TL'lik secenekler var onumuzde. Eger satin almak gibi bir niyetimiz varsa, bunlardan hangisinin uygun oldugunu dusunmek daha dogru geliyor bana.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bu benzin konusunu çok araştırdığım için yazıyorum. Türkiye'de benzinin üstünde çok büyük vergiler var. Türkiye'de benzin fiyatları US ile aynı. Sadece Türkiye'de inanılmaz büyük vergiler var. Zaten Türkiye'de kaçak mazot'u tartışmaya gerek yok. Haberlerde gördüğümüz gibi eşşekler ile sınırdan geçiriliyor. Terör örgütlerinde bu yolları keserek vergi alıyorlar. Kaçakcılık yapanlardan.

Evet katılıyorum doğrudur.Peki oyunu dışarıdan aldığınızda harcadığınız paradan ülke ekonomisi faydalanıyormu?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    Evet katılıyorum doğrudur.Peki oyunu dışarıdan aldığınızda harcadığınız paradan ülke ekonomisi faydalanıyormu?
    Hayır. Sadece uluslararası taşımacılık yapan bir kargo ile oyunu alıyorsun. Buda anca Türkiye'de ki çalışanlara çok ufak bir katkın olur. Başka bir katkın olmaz.

Sayfa 39 / 53 İlkİlk ... 29373839404149 ... SonSon

Mesaj Yetkileri