Sayfa 394 / 483 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444 ... SonSon
11,791 ile 11,820 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Fenerbahçe ve CAS arasındaki davanın geri çekilmesi ile ilgili Bugün gazetesi yazarı Engin Verel'den şok bir iddia geldi.

Kanaltürk'te yayın yapan Transfer Pazarı adlı programda Bugün gazetesi yazarlarından Engin Verel'den şok bir iddia geldi!

Bugün yazarlarından Engin Verel, Lemi Çelik ve Sporx.com başyazarı Osman Tanburacı'nın yer aldığı programda Engin Verel'in Fenerbahçe ve CAS davası ile ilgili ortaya attığı iddialar ses getirecek cinstendi.

Fenerbahçe camiasına yakınlığı ile bilinen Verel'in 'istihabarat aldım' diyerek verdiği bilgiye göre; sarı-lacivertli ekibin CAS'daki davasını çekmesi için merkezi İstanbul olan bir toplantı yapıldığı ve bu toplantı sonucunda el altından Fenerbahçe'ye 30 milyon dolar ödeme yapılmak üzere anlaşma sağlandığı iddia edildi.

Bu anlaşma sonucunda da Fenerbahçe'nin CAS davasını çektiğini belirten Engin Verel, yaklaşık 2-3 ay süren görüşmeler yapıldığını belirtti. Programdaki diğer yorumcular Lemi Çelik ve Osman Tanburacı da bu görüşmelerin UEFA ve TFF'nin bilgisi dahilinde mi yapıldı? sorularına ise Engin Verel sessiz kalmakla yetindi.

"Fenerbahçe camiasına yakınlığı ile bilinen" denmiş. Bir kere Engin Verel böyle bir sıfata sahip değil. Aziz Yıldırım kendisini hiç sevmez, kulüpten içeri sokmaz.

Habere gerçeklik katmak adına böyle sıfatlar koyuyorlar. Kaynak Engin Verel olunca insanın inanası gelmiyor, çünkü kulüple yakınlığı asla yok.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

@DisCo bir adamın her dediği doğru olabilir mi ya ama disconun dedikleri doğru bu ülkede şikesiz şampiyon olan takım var mı bu sene hariç

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    @DisCo bir adamın her dediği doğru olabilir mi ya ama disconun dedikleri doğru bu ülkede şikesiz şampiyon olan takım var mı bu sene hariç
    Bence bu sene şampiyon Fenerbahçe olsaydı bu senede şike olurdu.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Bu sene şampiyon fener olsaydı adam gibi tebrik etmek düşerdi bize çünkü eğer olsaydı o kadar puanı kapattıkları ve bu zorlu dönemde de şampiyon oldukları için

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Normal şartlardada düşürülmemiz lazımdı bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

UEFA Disiplin Kurulu bilgilendirildi

Kulübümüz avukatlarınca Türkiye’deki şike süreci sırasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak hazırlanan bilgilendirme yazıları UEFA Disiplin Kurulu üyelerine tek tek gönderildi.

Söz konusu yazılarda ülke futbolunda son 1 yıl içerisinde yaşanan gelişmelerin detaylı içeriğine yer verilirken mahkemenin aldığı kararla ilgili de geniş çaplı bilgi yer aldı. Ayrıca kulübümüz uğradığımız mağduriyeti gerekçe göstererek Türkiye Futbol Federasyonu’nun yargılanması için İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Ayrıca Emre Belözoğlu’nun oyuncumuz Didier Zokora’ya yönelik ırkçı söylemlerine karşılık başvurulan mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine yine İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilmesi yönünde harekete geçilmesi uygun görüldü. UEFA’daki disiplin sürecinin olumsuz yönde ilerlemesi durumunda CAS’a gidilmesi doğrultusunda da karar alındı.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Gidin gidin hepsine gidin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

UEFA disiplin kurulu da sabah akşam Trabzon'dan gelecek raporları bekliyordu

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Trabzonspor'u sürekli bu atılımlar içinde görürken kağıt üzerinde (!) aynı konumda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sütçünün çocuğu olabileceğinden şüpheleniyorum.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şimdi sezon başlıyor, spor programları başlayacak, yok Türkiye'de futbol şöyle, Türkiye'de futbol böyle kirli, ben demiştim, ben biliyordum diye prim yapma peşinde olan adamlar türeyecek.

Yahu çıkıp TV'de konuşacağına bu dava devam ederken niye konuşmadın? Amacın çamur atmak değil, gerçekten temizlikse, mahkemeye gidebilirdin.

Mahkemede, mahkeme heyetinin ve savcının çağırdığı tanıklardan 1 tanesi bile onların istediği/beklediği gibi ifade vermemiş ama çağrılmayanlar maşşallah konuşmaya devam ediyorlar.

Yok konuşsunlar da, bir de bu adamları ciddiye alanlar var...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Selçuk Yula demişti ya katılıyorum; sen önce çık Fenerbahçe'yi kendi sahanda yen sonra konuş. En son 3 attık doğru hatırlıyorsam...

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Hehehehe bu konu daha kapandı mı yahu İşiniz mi yok. Her şeyi ayarladık işte. Öyle bir kulübüz ki Federasyon başkanını ayarladık. Temizlendik. Ardından Platini'yi ayarladık temize çıktık. En son bugn de UEFA disiplin kuruluna ayarı verdik olayı bitirdik büyük camiayız.

Şu zamanında büyük duyum aldım Fener'e şu kadar yıl , Türkiye'ye hatta Milli Takıma şu kadar yıl ceza gelecek diyen spor yorumcusu ve bunlara inanan fanatik kesim vardı. Muhtemelen yorumcular ilk paragrafta dediklerimi diyecekler ve fanatikler inanacak seneye de konuşulacak bir şeyler bulacaklar. Hadi hepsine tamam da bir ara Milli Takıma ceza gelicek diye haberler oldu onlara bile inandı ya bazıları süperdi. Milli takım ne alaka.

Son söz UEFA korktu bize ceza veremedi. Plantini zaten UEFA başkanlığına yakışmıyor onun yerinde UEFA'nın başında Ulusoy olsaydı kulüp kapatırdı vs.vs.vs... Kapatın konuyu dağılalım
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ancar View Post
    Bence hala küme düşmeyecek diyorum. Kişisel görüş olarak
    tarih 7 Temmuz 2011 o zaman demiştim ama artık konuyu dillendirmeye gerek yok

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Selçuk Yula demişti ya katılıyorum; sen önce çık Fenerbahçe'yi kendi sahanda yen sonra konuş. En son 3 attık doğru hatırlıyorsam...
    Fenerbahçenin kupayı şike ile kazandığı sezonda yenmiştik.Buırda önemli olan o sezondaki kupa daha sonra takım zaten dağıldı bununla mı savunma yapıyorsunuz?Yenin diyorsanız yenmiştik zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by The.Crow View Post
    Hehehehe bu konu daha kapandı mı yahu İşiniz mi yok. Her şeyi ayarladık işte. Öyle bir kulübüz ki Federasyon başkanını ayarladık. Temizlendik. Ardından Platini'yi ayarladık temize çıktık. En son bugn de UEFA disiplin kuruluna ayarı verdik olayı bitirdik büyük camiayız.

Şu zamanında büyük duyum aldım Fener'e şu kadar yıl , Türkiye'ye hatta Milli Takıma şu kadar yıl ceza gelecek diyen spor yorumcusu ve bunlara inanan fanatik kesim vardı. Muhtemelen yorumcular ilk paragrafta dediklerimi diyecekler ve fanatikler inanacak seneye de konuşulacak bir şeyler bulacaklar. Hadi hepsine tamam da bir ara Milli Takıma ceza gelicek diye haberler oldu onlara bile inandı ya bazıları süperdi. Milli takım ne alaka.

Son söz UEFA korktu bize ceza veremedi. Plantini zaten UEFA başkanlığına yakışmıyor onun yerinde UEFA'nın başında Ulusoy olsaydı kulüp kapatırdı vs.vs.vs... Kapatın konuyu dağılalım
    Umut abi, şikeden ceza almış bir takımın taraftarı olarak bu kadar sesin çıkıyor. Bir de ceza almasaydı elinden çekeceğimiz vardı.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

"Gianni Infantino kura çekimine katılan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılım durumunun hala değişebileceğini söyledi"

http://sportsillustrated.cnn.com/201...471/index.html

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...d=1842609.html

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

ŞL'yi alsak hala kupanın alınma durumu var diyecek bunlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Ama yanlış değil hatırlatmak isterim

Olimpiakos Volou differdange diye bi takımı 3-0 3-0 elemişti fakat men edildi bu maçtan sonra differdange-psg ile oynadı men edilen volou yerine

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vFor View Post
    Ama yanlış değil hatırlatmak isterim

Olimpiakos Volou differdange diye bi takımı 3-0 3-0 elemişti fakat men edildi bu maçtan sonra differdange-psg ile oynadı men edilen volou yerine
    Yalnız o zaman Volou oynarken tahkim aşamasındaydı olay galiba. Yani federasyon karar vermemişti verilince de Uefa ceza verdi.

Görmezden geldiğimiz bir gerçek daha var o olayla ilgili. Volou'ya 1 yıl ceza verildi geri kalan ceza ertelendi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe Mahkeme kararları gereği kupadan men edilirse aynı kararlar gereği Beşiktaş'ın mahkeme kararına göre suçlu olmasına rağmen kupada mücadele etmesi, Temiz kağıdında TFF'nin imzası ve Yetkili kişiler teminatı (Lütfü ile İlhan'ın) sebebiyle TFF'de ceza alacağından otomatikman hiçbir takım Avrupa Kupasına katılmayacaktır.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by byariff View Post
    "Gianni Infantino kura çekimine katılan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılım durumunun hala değişebileceğini söyledi"

http://sportsillustrated.cnn.com/201...471/index.html

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...d=1842609.html
    ilk linkte ki haber sitesini tanimiyorum o yüzden yazdiklari haberin dogrulu ne derece bilemem ama verdigin linkte uefanin resmi sitesinde infantino'nun böyle bir yorumu yok.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    ilk linkte ki haber sitesini tanimiyorum o yüzden yazdiklari haberin dogrulu ne derece bilemem ama verdigin linkte uefanin resmi sitesinde infantino'nun böyle bir yorumu yok.
    İsim vermiyor o haberde.

UEFA will not hesitate to come down extremely hard on anyone involved and who is prosecuted in this regard.
    Adı şikeye karışmış kulüplere direk uyarıyor ne olursa olsun yapıştırırız cezayı diye.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

1000 sayfanin üzerinde diyorlar belgeler.. onlar onu okuyup bitirip karar alana kadar cl biter

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

1000 sayfanin üzerinde diyorlar belgeler.. onlar onu okuyup bitirip karar alana kadar cl biter
    karar cikti kardesim daha ne karari cikacak? taktiniz 2 aydir uefa uefa diye güya men edecekti men etmediler disiplin kurulu men edecekti onlarda men etmedi hala neyin kimin kararini bekliyorsunuz?
    Hani karar çıkmıştı?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Fenerbahçe Mahkeme kararları gereği kupadan men edilirse aynı kararlar gereği Beşiktaş'ın mahkeme kararına göre suçlu olmasına rağmen kupada mücadele etmesi, Temiz kağıdında TFF'nin imzası ve Yetkili kişiler teminatı (Lütfü ile İlhan'ın) sebebiyle TFF'de ceza alacağından otomatikman hiçbir takım Avrupa Kupasına katılmayacaktır.
    Bu nokta atlanmasın, Fenerbahçe'ye ceza bekleyenler, Fenerbahçe ceza aldığında TFF de cezalandırılmış olacak.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yerel federasyonların, kulüplerin UEFA'ya verdiği taahhütlerden sorumlu olacağına dair bilgiyi nereden alıyorsunuz? Ben de merak ettim şimdi? Önceki sayfalarda da bahsi geçmişti bunun; böyle bir ön kabul var ama nereden geliyor, belli değil.

O değil, TFF'nin, süreç devam ederken talimatname değiştirmiş ve bu değişimi sürece uygulamış olmaktan dolayı bir ceza, ya da olmadı bir uyarı alması lazım zaten. Başında Demirören olduğundan mıdır nedir, bir rahatlık var ama, hayırlısı.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Öncelikle FIFA'nın, siyaset spora karıştığı için ülkemize uyarıda bulunması gerekir.

UEFA, mahkemeyi dikkate alırsa, TFF uygulamalarını dikkate almıyor demektir, böyle olunca da federasyona bir yaptırımda bulunmalı ki mahkemeyi dikkate aldığını göstersin.

Fenerbahçe üzerinden dönüyor ama Beşiktaş olayı daha vahim. Fenerbahçe'nin eğer ceza alırsa aldığı cezadan daha fazla ceza alacaktır Beşiktaş.

Federasyon da gerekli yaptırımları uygulamadığı için cezalandırılır, sonuçta iddianame dikkate alındıysa, o dönemde adı geçen hiç bir kulüp gönderilmeyecekti, bu yapılmadıysa, sonuçları olmalı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Hani karar çıkmıştı?
    disiplin kurulu karari bekleniyordu ordan karar cikmadimi fenerbahce katilabilir diye? eger cikmadiysa ozaman suc bende degil basinimizda..

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Fenerbahçe camiası işin o tarafına kilitlenmiş galiba; "bizi göndermediniz, Beşiktaş'ı gönderdiniz, bak ne oldu şimdi". Dönen dolaplara bakınca haksız da sayılmazsınız gerçi ama... İşin bu kısmından pek bir sonuç elde edilebileceğini sanmam. Hatta bu kısım, hukuken en üstü örtülebilir kısımdır belki de: "elimdeki deliller Beşiktaş'ı daha az, Fenerbahçe'yi daha çok suçlu gösteriyordu, ne yapayım?" der, çıkar işin içinden Federasyon.

Mahkeme ceza verirken, Federasyon'un ceza vermemiş olmasında da usulen pek bir sorun yok gibi. Değişen paradigmalara göre davayı ele alış biçimleri farklıydı. Hatırlamakta fayda var; Federasyon sahaya yansıyan şike ararken, mahkeme teşebbüs aradı verdikleri hükümlerde. İkincisi ekindir, tarladır derken buldu aradığını; birincisi 10 sene daha arasa bulamazdı zaten.

Bana kalırsa geriye bir tek, süreç devam ederken talimatname değiştirmiş olmak kalıyor, Federasyon'un UEFA veya FIFA'dan bir yaptırım görmesi için. Unutmadan, tekrar sormuş olayım; "kulüplerin UEFA'ya verdikleri taahhütleri yerel federasyon da onaylar" gibi bir bilgi varsa, iş değişir. Ama yok benim bildiğim kadarıyla.

Beşiktaş'ın okka altında olması, biraz daha farklı ve karışık bir durumun sonucu gördüğüm kadarıyla. Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Avrupa'ya gitmediği için UEFA'ya herhangi bir taahhütte bulunmadı. Beşiktaş, yönetmelik gereği, "ben herhangi bir şike olayına, herhangi bir şekilde karışmadım" şeklinde özetlenebilecek bir taahhütte bulunarak Avrupa Ligi'ne katıldı. Mahkeme, Beşiktaş'ın, bir şike olayına, teşebbüs seviyesinde karıştığına hükmetti. Federasyon ise, değiştirdiği talimatnameler uyarınca teşebbüs olup olmadığına bakmadı bile; sahaya yansıyan bir şike olup olmadığını sorguladı ve olmadığına hükmetti. Şimdi UEFA, "ben teşebbüsü de suç sayarım" derse, Beşiktaş hukuken ciddi bir problemle karşı karşıya kalacak.

Gerçi boşuna konuşuyor da olabiliriz: Bütün bunların pazarlığı yapılmış, sonuçları belli olmuştur belki de; sırası gelince biz de öğreneceğizdir.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Mesaj Yetkileri