Sayfa 3971 / 4326 İlkİlk ... 2971347138713921396139693970397139723973398140214071 ... SonSon
119,101 ile 119,130 arası toplam 129765 sonuç

Konu: Turksportal - Kafe

Nesil
    2011
    Yer
    Elazığ

PKK'nın taşeron bir örgüt olduğunu bilmeyen yoktur zaten.Ayrıca PKK'nın bugüne kadar yaptığı saldırılara bakarsak hepsinin aslında diğer devletlerin oyunu olduğunu görebiliriz.Mavi Marmara baskının olduğu gün İskenderun gerçekleştirilen saldırı gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Evet, Türk ordusu çok güçlü, özellikle bu son 30 yıllık süreçte, çok şey kattı kendine ve bir çok taktik geliştirdi. Ama orada işler, bu kadar kolay yürümüyor işte.

Dünya üzerinde, Kuzey Irak'a gerçekleştirdiğimiz kara harekatını yapabilecek donanıma sahip ordu çok çok azdır. Bizzat harekatta yer almış komutanlarla yüz yüze konuşmalarımızdan dinledim, bizim burada yorum yaptığımız kadar kolay hiç ama hiç değil.

İstenirse biter mi? Elbette biter, orada, o dağın başında, bu vatanı bekleyenler senden benden 100 kat 1000 kat daha fazla bitmesini istiyordur ve bunun çalışıyor.

Bir yerde hata var, pek çok yaşanmış hikaye dinledim, bana taş atana ben elimi asla uzatmam mesela, hep bu şekilde düşündüm ama dinlediğim bazı yaşanmış olaylarda, taş atana el uzatmanın ne kadar faydalı olduğunu gördüm.

Toplumun dinamikleri önemli, kandırılan bir kısım var, sen onlara gerçek olanı, doğruyu ve menfaatlerine olanı düzgün anlatabilirsen, onlar zaten dağa çıkmaz. Ama bir komutan köye girip, 60-70 yaşındaki amcayla dalga geçse, onu küçük düşürse, o amcanın genç akrabalarına provakasyon için çok güzel malzeme vermiş olursun. Sonra da onların aklında özerklik yokken sırf asker böyle yaptı dolduruşuyla dağa çıktığını görürsün.

Bu nedenle bizim komutanlarımızın da çok ciddi hataları olmuş halkın bilinçaltın düşüncelerin yerleşmesi konusunda, tıpkı devletin bazı yanlış politikaları gibi.

Allah, şehitlerimizin yakınlarına sabır versin. Geçen sene yine böyle bir haber geldiğinde askerdeydim, astsubay, uzman jandarma arkadaşların, tanıdıklarının olduğu bölgeden haber gelmişti. Onlardan haber alana kadar yaşadıkları hala gözümün önünde ve biliyorlar ki 1 sene sonra 2 sene sonra aynı yerlere kendileri gidecekler, kendileri için belki o haberler yapılacak. İşte o psikolojiyi görse, onu hissetse bu ülkeyi yönetenler, vicdansız da olsalar dayanamaz o duruma çözerler bu işi. Pek çok arkadaşım var astsubay, uzman ya da yetiştirdiğimiz askerlerden doğuda olan, şehit haberi çıktığında isimlere bakamıyorum, bakarken dua ediyorum isim bana bir yerden tanıdık gelmesin diye.

O nedenle Rabbim, vatanın savunmasında o dağda taşta bu ülke bölünmesin diye çabalayan askerlerimize güç kuvvet versin, onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bir sürü asker, komutan anlatıyor "pkk kamplarını çevrelemiştik, vur emri geldiği an hepsini öldürebilirdik ama bize geri çekilin emri verildi" diye. "Birileri" izin vermediği sürece hiçbir şey yapamıyoruz. Ben Terörün biteceğine inanmıyorum. Ne zaman ki adam akıllı, zeki, tam kapasiteli bi başbakana , cumhurbaşkanına sahip oluruz, o zaman belki biter.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

@Disco

Bizim askerlerimizi o kadar da küçümsememek lazım. Bordo Bereliler ve bu tip özel timler öyle çapulculara şehit olacak askerler değil. Saklanmayı, en zor şartlarda yaşamda kalabilmeyi, açık hedef olmamayı çok rahat başarabilen askerler. Ama siz oraya çaylakları gönderirseniz. Böyle şehit haberlerini alırız. Sayıca çok ve silahlı imişler. Hadi canım sende !
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Söylediklerimden askerimizi küçümsemediğim net şekilde anlaşılıyor. Her zaman yapılan yanlışlara düşüyoruz. Ya sorunu görmezden gelerek çözmeye çalışıyoruz ya da küçümseyerek çözmeye çalışıyoruz.

Hiç unutmuyorum örgütün fazla gelişmediği dönemlerde siyasetçiler çıkar 3-5 çapulcu diye tabir ederdi. Yani küçümseniyordu. Övülsün, yüceltilsin anlamı çıkmasın ama bu ülke 3-5 çapulcudur, 5 dakikada hallederiz gibi haklarını kullandı. Zamanında bu laflar pratiğe dökülseydi, yılanın başı küçükken ezilseydi 5 dakikada halledilebilirdi. Tabi Asala - Pkk biter C planı devreye sokulurdu ayrı konu. Ancak Pkk noktasında işin hikayesi artık değişti.

Dün tekrar belirtmiştim arazi şartları ile beraber düşmanında senin gibi askeri anlamda eğitimli olması işi zorlaştırıyor. Şayet böyle olmasaydı benim bildiğim karadan gidene karşı havadan giden hep avantajlıdır. O zaman bu çember daralıyor, kıskaçlar atılıyor ama neden sonuç çıkmıyor. Bu ordumuzun beceriksizliği değildir, işin o kadar kolay olmadığının kanıtıdır.

Terörü bitirmek için yeni formüller türetmeye gerek yoktur. Kurtuluş Savaşı yıllarından hiç ders almıyoruz. Savaşta dünyanın en iyisiyiz. Atatürk bunu anlayamamış mıydı? Sadece savaşmanın yetmeyeceğini biliyordu. İtalyanlar, Türk topraklarını işgal ederken İtalyan halkı Türkiye'nin direnişini destekliyorsa işte çözüm budur. Atatürk içeride oluşturduğu güçlü birliğin aynısını dünyada da oluşturmak için elinden geleni yaptı, kısıtlı imkanlara rağmen yaptı. Ermeniler soykırım konusunda aynısını yapmıyor mu? Türkiye yıllardır kendi sınırlarında soykırım yoktur diyor.

İslamı arkana alarak örgüte karşı kendi halkını bilinçlendirme yapacaksın. Örgüt yıllardır kurduğu kültür merkezlerinde keman öğretiyorum, sosyalleştiriyorum ayağı altında kendi propagandasını yaptı. Gitar öğrenmek için kursa gittin ama 5-6 ay sonra ilk karakol baskınına katılmak için dağlarda ilerliyorsun. Ters propaganda yapıp örgütten uzak tuttuğun zaman çözüm budur.

İstanbul'a 3. köprüyü yapacağına doğuyu İstanbul gibi yapacaksın. Bugün hanginiz Şırnak'ta askerlik yapmak ister hanginiz orada doktor, öğretmen olmak ister. Niye istemediğinizi hiç sorguladınız mı? Devlet buraları neden zorunlu hizmet yapıyor. Türkiye'nin tamamı neden buralara gelmek istemiyor. Terör var diye mi? Gelişmediği için mi? İnsanlar cahil eğitim veremiyorsun, cahil adamın uğraşı olmazsa ya sana taş atar ya dağa çıkar. Bunları yok edersen çözüm budur.

Tekrar başa dönersem bunlar süreç işidir ve 5 dakikada olmaz.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Bir sürü asker, komutan anlatıyor "pkk kamplarını çevrelemiştik, vur emri geldiği an hepsini öldürebilirdik ama bize geri çekilin emri verildi" diye. "Birileri" izin vermediği sürece hiçbir şey yapamıyoruz. Ben Terörün biteceğine inanmıyorum. Ne zaman ki adam akıllı, zeki, tam kapasiteli bi başbakana , cumhurbaşkanına sahip oluruz, o zaman belki biter.
    İşte olay bu.Herşey bizim kontrolümüz altında ama takım elbiselilerden onay gelmiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    İşte olay bu.Herşey bizim kontrolümüz altında ama takım elbiselilerden onay gelmiyor.
    nasıl da bu kadar emin oluyor insanlar merak ediyorum sanki komuta odasından yazıyor buraya

GKB: Teröristler avucumuzda PLAY düğmesine bastığımızda olay bitecek
    CB BB: Sakın yapma sakın

nefret ediyorum bu tip kahve muhabbetlerinden her şey bu kadar basit sanki...

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    nasıl da bu kadar emin oluyor insanlar merak ediyorum sanki komuta odasından yazıyor buraya

Al sana komuta odası.
    Bir sürü asker, komutan anlatıyor "pkk kamplarını çevrelemiştik, vur emri geldiği an hepsini öldürebilirdik ama bize geri çekilin emri verildi" diye.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kan Uykusu belgeselinde bu konu geçiyor. Ele geçirilemez denen kamplar alındıktan sonra çok önemli bir tepeye doğru hareket başlıyor ama geri çekilin emri geliyor.

Tabi o dönemde bunu yapabilirsin. Kampları ele geçir, temizle ve orada konuşlan. Sen orada olduğun sürece kimse gelemez ve o bölgede tampon görevi yaparsın.

Şimdi teröristler şehrin içinde ve bilmiyorsun. Bu hafta içerisinde İzmir'i kana bulayacak bir terörist yakalandı. Yakalanmasa kim bilir ne olacaktı. Sokakta yürüyor, karşı komşun ama sen anlayamıyorsun. Bir iki baskı sonucu Uludere gerçekleşti. Topyekün gitmek şehirlerdeki güvenliği sıkıntıyı sokar. Tabi ben yinede ya istiklal ya ölüm mantığındayım ama bunun cesaretini gösteremiyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

nasýl da bu kadar emin oluyor insanlar merak ediyorum sanki komuta odasýndan yazýyor buraya

GKB: Teröristler avucumuzda PLAY düðmesine bastýðýmýzda olay bitecek
    CB BB: Sakýn yapma sakýn

nefret ediyorum bu tip kahve muhabbetlerinden her þey bu kadar basit sanki...
    O kadar basit deðil tabiki.ama senin deyiminle CB ve BB yeterli mücadeleyi göstermiyor oy kaygisi ile.Açilim denen ne olduðu belirsiz birþey ortaya attilar daðdan gelenler çiçekle karþilandi.Akp oylari %30 lara dustu Chp %28 oldu.bu oranlar gorununce ulkenin cok hassas konusu olan kürt meselesine pek dokunulmadi.simdi uzlasalim diyorlar ama hikaye.gene bir cacik olmaz.yakinda BB den bicak kemiğe dayandi aciklamasi gelir ve bu kisir dongu devam eder.

Pkk ile ozveriyle mucadele edersen bu iş biter.ama milliyetçi oylari kaybetmeyelim diye hiçbir parti cozum icin yeterince uğrasmiyor.Mhp'nin cozume yanasmamasi bundan

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Edit:Siyasete kayarız.Bu nedenle yorumumu sildim.

http://video.milliyet.com.tr/video-i...dHgbRx4Bs.html

Yorumsuz.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by LadroN View Post
    Edit:Siyasete kayarız.Bu nedenle yorumumu sildim.

Yorumsuz.
    Anca 10 kişi gücleri yetiyor.Bunların hepsini teker teker böyle dövmek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

burda herkes yorum yazıyor bilgisi olanlar bilgisini SOMUT şekilde söylesin bakalım içimizde kimler ne biliyor görelim tabi herkes kendi yorumunu kesin bilgi zannedince bilgi olmadan konuşunca diyorlar siz ne biliyorsunuz ki önce bilginin ne olduğunu öğrenin ondan sonra gelin burda yorum yapın gençler.

Bilgi
    Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, vukuf

Yorum
    Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

burda herkes yorum yazıyor bilgisi olanlar bilgisini SOMUT şekilde söylesin bakalım içimizde kimler ne biliyor görelim tabi herkes kendi yorumunu kesin bilgi zannedince bilgi olmadan konuşunca diyorlar siz ne biliyorsunuz ki önce bilginin ne olduğunu öğrenin ondan sonra gelin burda yorum yapın gençler.

Bilgi
    Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, vukuf

Yorum
    Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme
    Eger askeri belgeselleri izlersen görürsün komutanların ne dediklerini.Koskoca komutanlar yalan söylemez degil mi ?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

O videoda bağıran kişilerin adamın karısı ve küçük çocukları olduğunu da ekleyeyim.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Eger askeri belgeselleri izlersen görürsün komutanların ne dediklerini.Koskoca komutanlar yalan söylemez degil mi ?
    ideallerini ideolojilerinin esiri edinmemişse söylemez tabikide.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

ideallerini ideolojilerinin esiri edinmemişse söylemez tabikide.
    Askerin hepsi tu kaka polisler iyi polisler güzel değil mi senin için?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by LadroN View Post
    Askerin hepsi tu kaka polisler iyi polisler güzel değil mi senin için?
    seni tanımıyorum ama bu yorumu çıkardığına göre sana roman yazma v.b. bi öneride bulunabilirim.

bende sizin gibi düşünüyordum arkadaşlar bölgede görev gereği senem geçti ve olaylara bakış açım değişti bu konuda yorum yapacak kişilerin en az o bölgede sene yaşaması lazım öyle şehir merkezinde de yaşamadım kyünde kaldım insanlarla iç içe tavsiye ederim bana bilgisiz diyenler önce bi gitsinler görsünler ondan sonra konuşsunlar daha mantıklı olur.
    üç gün elektriksiz kalın bir sene boyunca karda kışta eksi lerde yüzlerce metreden evinize su taşıyın v.b. çok şeyler var zamanında yapılan çok yanlış var neyse

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bahsettiğin şey kahve muhabbeti değil, bu ülkenin geleceğini, 100lerce şehitin hayatını değiştirecek şeyler. Sallama yazmıyoruz buraya o konuşmaları. Adamlar çıkıp televizyonlarda açıkladılar "izin verilmedi" diye.

Bir de konuşurken karşıdakini küçümsemeyerek konuşun.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

seni tanımıyorum ama bu yorumu çıkardığına göre sana roman yazma v.b. bi öneride bulunabilirim.

bende sizin gibi düşünüyordum arkadaşlar bölgede görev gereği senem geçti ve olaylara bakış açım değişti bu konuda yorum yapacak kişilerin en az o bölgede sene yaşaması lazım öyle şehir merkezinde de yaşamadım kyünde kaldım insanlarla iç içe tavsiye ederim bana bilgisiz diyenler önce bi gitsinler görsünler ondan sonra konuşsunlar daha mantıklı olur.
    üç gün elektriksiz kalın bir sene boyunca karda kışta eksi lerde yüzlerce metreden evinize su taşıyın v.b. çok şeyler var zamanında yapılan çok yanlış var neyse
    Arada iyi yazdığım hikayeler oluyor.Doğrudur cevherimi keşfetmişsin.Tebrikler.

Bu çıkarımı yapmak benim için pek zor olmadı.Bunu uzun uzun açıklarımda burası yeri değil.Askeri sevmeyen insanların polisi neden çok sevdiğini biliyorum.Bu olayın nedenini yazanlar hapse giriyor.Benim öyle bir niyetim yok pek.Daha ülkem adına yapacak şeylerim var.

Çok siyasete girmeyeyim ceza almak istemiyorum.Siyasi olduğunu düşünüyorlarsa yöneticiler mesajlarımı silebilirler bu arada.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bahsettiğin şey kahve muhabbeti değil, bu ülkenin geleceğini, 100lerce şehitin hayatını değiştirecek şeyler. Sallama yazmıyoruz buraya o konuşmaları. Adamlar çıkıp televizyonlarda açıkladılar "izin verilmedi" diye.

Bir de konuşurken karşıdakini küçümsemeyerek konuşun.
    kim izin vermedi merak ediyorum izin vermeyenler birde şuan içerde mi dışarda mı onu da merak ediyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

TERMAL KAMERALARA ŞEMSİYE ÖNLEMİ
    PKK'lı teröristlerin böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Termal kameralar hakkında pek bilgim bulunmuyor. Sadece insan ısısına mı duyarlıdır? Eğer böyle değilse katırlarda plaj şemsiyelerinin arkasında yürümüş heralde.

Terörle mücadele ederken adamlar senin dibine kadar geliyorsa ve sen uyuyorsan iş zaten burada bitiyor. Yok şemsiye ile yürümüşler yok naylon sarmışlarla kimi kandırıyorsunuz? Adamlar saldırmadığı sürece bizim askerimizde hükümetlerin yaptığı gibi özgür takılıyor.

Zaten hiçbir noktada terörle mücadele etmiyoruz, silahlı mücadelede de yarım yamalak, ihmal dolu bir mücadelemiz var.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Termal kameralar hakkında pek bilgim bulunmuyor. Sadece insan ısısına mı duyarlıdır? Eğer böyle değilse katırlarda plaj şemsiyelerinin arkasında yürümüş heralde.
    Termal kameradan At görüntüsü

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Dün şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası bugün kalp krizinden öldü

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by DisCo View Post

Terörle mücadele ederken adamlar senin dibine kadar geliyorsa ve sen uyuyorsan iş zaten burada bitiyor. Yok şemsiye ile yürümüşler yok naylon sarmışlarla kimi kandırıyorsunuz? Adamlar saldırmadığı sürece bizim askerimizde hükümetlerin yaptığı gibi özgür takılıyor.

Zaten hiçbir noktada terörle mücadele etmiyoruz, silahlı mücadelede de yarım yamalak, ihmal dolu bir mücadelemiz var.
    Termal kamera ısısı olan her şeye duyarlı. Misal devamlı yanıp ısınan bir sokak lambası da termal kamera da canlı bir şey olarak gözükür.

Misal benim askerlik yaptığım Yunanistan sınırında kullandığımız termal kamera Körfez savaşında kullanılmış bir termal kamera idi ve hiçbir şey anlaşılmıyordu baksan dahi. Zaten 1 gün çalışıyorsa 5 gün çalışmıyordu.

Daha yenileri yok mu idi? Vardı elbette ama onlar malzemelikte kilitli sandıklar içerisinde duruyor, yüksek rütbeli bir komutan geldiğinde sandıklarından çıkıyor ve yeniden sandıklara koyuluyor idi.

Ordumuz şöyle böyle diye övünüyoruz ya, askerliğini yapmış hemen herkesin fikri sanırım bunun tam tersi yöndedir. Askeriye'de lakayıtlık, gösteriş, rütbeli komutanlardan korkmaktan başka hiçbir şey yok. Bu Edirne'de böyle idi. Eminim ki Doğu'da ve Güneydoğu'da da bundan farklı değildir.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

güvenlik gücü dediğin böyle olmalı.

1'e karşı 7

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

TSK açıklama yapmış 26 terörist öldürülmüş 1 tanesi yakalanmış.Bunları öldürmek için neden bizim askerlerimizi şehit etmeleri bekleniyor anlamak güç.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Askeriye ile alakalı çok dedikodu yapılır, ben askere toz kondurmazdım ama o ortamın içerisinde 1 sene kaldım. Üstelik de arkadaşlarım, subaylar, astsubaylar ve uzman jandarmalardı. Hepsi komando ve hepsi terör bölgesinde çoğu da özel harekatçı olarak çalışmış, çalışmaya devam ediyor.

Kimseye gösteriş yapmalarına gerek yok, siyasi propaganda yapmalarına gerek yok ve doğal sohbetlerinde anlattıkları pek çok olay var.

Ben bunları kendi kulağımla duyduktan sonra, kim çıkıp tvde şov yaparsa yapsın umrumda olmaz. Burada yazılamayacak pek çok şey, olur da yüz yüze görüşeceğimiz arkadaşlar olursa anlatırım.

Mesela dün bir astsubay arkadaşla görüştüm, geleceğe dair hepimiz plan yaparız, onun da planları var ama cümleye, doğu görevim var, ölmez de sağ kalırsam 4 sene sonra diye başlıyor cümleye.

Ölüme gideceğini biliyor ve pek çok şey bilinirken, büyüklerimizin bunun için çabalamaması daha da kötü.

Ha bir de şöyle bir durum var, oradaki imkansızlıklar. Benim memleketim Artvin. Benim dedemin evinde hala su yok, tuvalete bile suyu metrelerce uzaktan getiriyorsun, doğru dürüst elektrik yok hatta yolu yok. Güneydoğuya yapıldığı gibi yatırım yok, çünkü her yer dağlık, yetiştirecek ürün, yapılacak tarım yok. Ama oradaki insanlar bir şekilde geçinmenin yolunu bulmuşlar. Devletin elektriğini çalmamışlar, devletin teşviklerine cebe indirmemişler, devlete baş kaldırmamışlar. Mesela dil, benin dedemle nenem evde yalnızken Gürcüce konuşur, babamlar gürcüce bilir çünkü öyle yetiştirilmişler.

Şimdi var mı bir fark diğerleri ile? O zaman neden kürt sorunu diye bir sorun ortaya çıkıyor. Aynı topraklarda, aynı suyu içip aynı ekmeği yemiyorlar mı? O zaman sorun yaşam standartları değil, sorun ülkenin istikrarlı yapısına zarar vermek, evvelden olduğu gibi. Böyle olduğu için de, sen girip her mağarayı tek tek imha etsen, yine bitmez bu mesele...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Askeriye ile alakalı çok dedikodu yapılır, ben askere toz kondurmazdım ama o ortamın içerisinde 1 sene kaldım. Üstelik de arkadaşlarım, subaylar, astsubaylar ve uzman jandarmalardı. Hepsi komando ve hepsi terör bölgesinde çoğu da özel harekatçı olarak çalışmış, çalışmaya devam ediyor.

Kimseye gösteriş yapmalarına gerek yok, siyasi propaganda yapmalarına gerek yok ve doğal sohbetlerinde anlattıkları pek çok olay var.

Ben bunları kendi kulağımla duyduktan sonra, kim çıkıp tvde şov yaparsa yapsın umrumda olmaz. Burada yazılamayacak pek çok şey, olur da yüz yüze görüşeceğimiz arkadaşlar olursa anlatırım.

Mesela dün bir astsubay arkadaşla görüştüm, geleceğe dair hepimiz plan yaparız, onun da planları var ama cümleye, doğu görevim var, ölmez de sağ kalırsam 4 sene sonra diye başlıyor cümleye.

Ölüme gideceğini biliyor ve pek çok şey bilinirken, büyüklerimizin bunun için çabalamaması daha da kötü.

Ha bir de şöyle bir durum var, oradaki imkansızlıklar. Benim memleketim Artvin. Benim dedemin evinde hala su yok, tuvalete bile suyu metrelerce uzaktan getiriyorsun, doğru dürüst elektrik yok hatta yolu yok. Güneydoğuya yapıldığı gibi yatırım yok, çünkü her yer dağlık, yetiştirecek ürün, yapılacak tarım yok. Ama oradaki insanlar bir şekilde geçinmenin yolunu bulmuşlar. Devletin elektriğini çalmamışlar, devletin teşviklerine cebe indirmemişler, devlete baş kaldırmamışlar. Mesela dil, benin dedemle nenem evde yalnızken Gürcüce konuşur, babamlar gürcüce bilir çünkü öyle yetiştirilmişler.

Şimdi var mı bir fark diğerleri ile? O zaman neden kürt sorunu diye bir sorun ortaya çıkıyor. Aynı topraklarda, aynı suyu içip aynı ekmeği yemiyorlar mı? O zaman sorun yaşam standartları değil, sorun ülkenin istikrarlı yapısına zarar vermek, evvelden olduğu gibi. Böyle olduğu için de, sen girip her mağarayı tek tek imha etsen, yine bitmez bu mesele...
    Noktasına kadar katılıyorum.

Ordaki insanların Zihniyetini değiştirmedikçe bu sorun bitmez

96da osman pamukoğlu gitti tertemiz yaptı dağları ne oldu bittimi terör bitmez onlar gider yenisi gelir

Mesaj Yetkileri