Originally Posted by
Sekopej
Askeriye ile alakalı çok dedikodu yapılır, ben askere toz kondurmazdım ama o ortamın içerisinde 1 sene kaldım. Üstelik de arkadaşlarım, subaylar, astsubaylar ve uzman jandarmalardı. Hepsi komando ve hepsi terör bölgesinde çoğu da özel harekatçı olarak çalışmış, çalışmaya devam ediyor.
Kimseye gösteriş yapmalarına gerek yok, siyasi propaganda yapmalarına gerek yok ve doğal sohbetlerinde anlattıkları pek çok olay var.
Ben bunları kendi kulağımla duyduktan sonra, kim çıkıp tvde şov yaparsa yapsın umrumda olmaz. Burada yazılamayacak pek çok şey, olur da yüz yüze görüşeceğimiz arkadaşlar olursa anlatırım.
Mesela dün bir astsubay arkadaşla görüştüm, geleceğe dair hepimiz plan yaparız, onun da planları var ama cümleye, doğu görevim var, ölmez de sağ kalırsam 4 sene sonra diye başlıyor cümleye.
Ölüme gideceğini biliyor ve pek çok şey bilinirken, büyüklerimizin bunun için çabalamaması daha da kötü.
Ha bir de şöyle bir durum var, oradaki imkansızlıklar. Benim memleketim Artvin. Benim dedemin evinde hala su yok, tuvalete bile suyu metrelerce uzaktan getiriyorsun, doğru dürüst elektrik yok hatta yolu yok. Güneydoğuya yapıldığı gibi yatırım yok, çünkü her yer dağlık, yetiştirecek ürün, yapılacak tarım yok. Ama oradaki insanlar bir şekilde geçinmenin yolunu bulmuşlar. Devletin elektriğini çalmamışlar, devletin teşviklerine cebe indirmemişler, devlete baş kaldırmamışlar. Mesela dil, benin dedemle nenem evde yalnızken Gürcüce konuşur, babamlar gürcüce bilir çünkü öyle yetiştirilmişler.
Şimdi var mı bir fark diğerleri ile? O zaman neden kürt sorunu diye bir sorun ortaya çıkıyor. Aynı topraklarda, aynı suyu içip aynı ekmeği yemiyorlar mı? O zaman sorun yaşam standartları değil, sorun ülkenin istikrarlı yapısına zarar vermek, evvelden olduğu gibi. Böyle olduğu için de, sen girip her mağarayı tek tek imha etsen, yine bitmez bu mesele...