Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 224 sonuç

Konu: [12.0.0] Semih Kaya

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yüksek bir PA ile şans verilebilir bence, illa tamamen görmeniz gerekmiyor bu bir oyun sonuçta bazı oyuncular hakkında tahminlerde uç noktalara kaçabilirsiniz bence.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ofansif demek degil ki bu.

Savunma oyuncusu ayagi ile top oynamiyor mu?
    Hicbirsey anlamadınız mı burda yazanlardan abi? Savunma oyuncusunun topla oynaması ofansif bir durum değil mi?

Nesil
    2006
    Yer

Demek istediğim ; semih'in savunmada adamını kacırmasıyla decisions(topla oynarken verilen kararlar. ?) ozelliğinin ne alakası var/ var mı ? Eski rehbere gore bi alakası yok. Şimdikine gore bir alakası varsa eskiden decisions yerine hangi ozellik karsılıyordu bunu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    Demek istediğim ; semih'in savunmada adamını kacırmasıyla decisions(topla oynarken verilen kararlar. ?) ozelliğinin ne alakası var/ var mı ? Eski rehbere gore bi alakası yok. Şimdikine gore bir alakası varsa eskiden decisions yerine hangi ozellik karsılıyordu bunu?
    Meseleyi cok guzel yazdin. Eski rehber. Yeni rehber bosuna derlenmedi.

Nesil
    2006
    Yer

Anladım. Peki eskiden anticipation mu karşılıyordu savunma yaparken gerçekleştirilen hamlelerin doğruluk ölçütünü ? Yani bu değişikliğin tam olarak içeriği nedir onu öğrenmek istiyorum biraz da.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    Anladım. Peki eskiden anticipation mu karşılıyordu savunma yaparken gerçekleştirilen hamlelerin doğruluk ölçütünü ? Yani bu değişikliğin tam olarak içeriği nedir onu öğrenmek istiyorum biraz da.
    Mesele ozelligin daha fazla yerde kullanilmasi degil, arastirmacilar israr ettikce bize verilen oyuncu ozelligi tanimlarinin SI tarafindan detaylandirilmasi. Yazilan tanimlar da birikimin sonucu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

PA nasıl yansıtalacak yeni yamaya ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Semih'in PA'sı şu an -7(110-140). Beklenen değer 125. Düşük diyebiliriz. -8 yaparsak (130-160) beklenen değer 145 olur. Şu şartlar altında en iyi Türk stoper olabilecek demek sanırım. Genç bir oyuncu için az maçla set PA vermek de tam doğru olmayabilir.

Ben biraz daha seyredip sezon sonu değerledirmenin, belki de set PA vermenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Set PA olarak 145-150 bence net ve gelecek vaadeden bir rakam olacaktır.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şu an CA olarak ligimizde 145 olan bir Türk defans oyuncusu yok. Yabancı bile yok. En iyi yabancı Yobo 143, en iyi Türk Egemen 135 CA'ya sahip. Semih'e bu değeri vermek mevcut şartlar altında en iyi olacak demek. Semih acaba en iyisi olabilecek mi?

Türkiye'de zaman zaman parlama yapıp 5-10 maç çok iyi performans veren, hatta milli takıma bile yükselen örnekler çok. Bu çoğunluk arasında performansını devam ettiren ise azınlık. Ben bu yüzden biraz daha beklemek taraftarıyım nedense.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Şu an CA olarak ligimizde 145 olan bir Türk defans oyuncusu yok. Yabancı bile yok. En iyi yabancı Yobo 143, en iyi Türk Egemen 135 CA'ya sahip. Semih'e bu değeri vermek mevcut şartlar altında en iyi olacak demek. Semih acaba en iyisi olabilecek mi?

Türkiye'de zaman zaman parlama yapıp 5-10 maç çok iyi performans veren, hatta milli takıma bile yükselen örnekler çok. Bu çoğunluk arasında performansını devam ettiren ise azınlık. Ben bu yüzden biraz daha beklemek taraftarıyım nedense.
    Ben de sezon sonu set pa verilmesinden yanayım Kemal. Ama bu -7 ile 110-115 bile açılabilir pa'sı. -8 fazla olacak gibi dursa da -7'ye nazaran daha mantıklı sonuçlar doğurur. Sezon sonu da145 pa civarı verilebilir.

SI bu negatif pa aralığını biraz daraltsa daha iyi olacak sanki. 30 değil de 20 puan aralığında olsa daha rahat karar verir araştırmacılar.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

sezon sonunumu bekleyelim.ne yani fm13demi görecez semihi.ya o kadar yıldızı parlayan oyuncular var.acaba gerçekte onlar semih kadar iyi oynuyormu çok merak ediyorum.bence biraz elinizi açık tutun.o kadar iyi futbolcular kötü yansıtılıyorki oyuna insanın oynayası kaçıyor.Türk futbolu resmen yerlerde.topçular 2 pası zor yapıyor.altyapıdan 1 tane futbolcu bile çıkaramıyoruz.gsde cumhur var.yakında oda çıkar as takıma.şimdi baksak oyuncu sezon sonu gidiyor.kimsede topçuyu almıyor.semih iyi futbolcu.bunu 1 maç izleyince anlayabiliyoruz.bekliyorum turksportal ekibi.sizden birşeyler bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sonucta bu bir oyun. Ne oyuncular gördük -9lar alan da fos çıkan. Bizim istedigimiz -8 çokta zor olmasa gerek bunu vermek ki hakediyor bence. Ama araştırmacı arkadaşın yorumuna da katılıyorum ancak en iyisi olacagını tahmin ediyorum Semih'in. Hiç bozmadan yükselişine devam ediyor.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fena oynamıyor hakkını yemeyelim ama 3 maçta adamı Ferdinand olarak görmenin anlamı yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ferdinand diye gören kim. Ancak Egemen kadar başarılı şu an Türkiye'de. Uluslararası arenada oynasa sırıtmayacagına da eminim.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

7 mac oynadi galiba 1-2 mac disinda hatasi yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Ferdinand diye gören kim. Ancak Egemen kadar başarılı şu an Türkiye'de. Uluslararası arenada oynasa sırıtmayacagına da eminim.
    Bence bu kadar emin konuşmamak lazım

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by myres View Post
    sezon sonunumu bekleyelim.ne yani fm13demi görecez semihi.ya o kadar yıldızı parlayan oyuncular var.acaba gerçekte onlar semih kadar iyi oynuyormu çok merak ediyorum.bence biraz elinizi açık tutun.o kadar iyi futbolcular kötü yansıtılıyorki oyuna insanın oynayası kaçıyor.Türk futbolu resmen yerlerde.topçular 2 pası zor yapıyor.altyapıdan 1 tane futbolcu bile çıkaramıyoruz.gsde cumhur var.yakında oda çıkar as takıma.şimdi baksak oyuncu sezon sonu gidiyor.kimsede topçuyu almıyor.semih iyi futbolcu.bunu 1 maç izleyince anlayabiliyoruz.bekliyorum turksportal ekibi.sizden birşeyler bekliyorum.
    Guzel bir arguman yapmaya calismissin ama alt yapiyi takip etmedigin icin kaybetmissin. Cumhur Yilmazturk coktan Caykur Rizespor ile uzun sureli kontrat imzaladi artik Galatasaray'in futbolcusu degil zaten hic bir zaman da oyle bir potansiyeli olmadi ki Rize'de bile ancak A2 takiminda oynuyor. Lutfen bilmedigimiz konular hakkinda biliyormuscasina yazmayalim bu sefer yapmaya calistiginiz guzel argumanin kredibilitesini yok ediyorsunuz. Kimse kazanmiyor herkez kaybediyor.

Quote Originally Posted by COLMAN20 View Post
    Fena oynamıyor hakkını yemeyelim ama 3 maçta adamı Ferdinand olarak görmenin anlamı yok.
    -8 PA istemek adami Ferdinand gormek degil boyle cig yorumlar ile gelmeyin bosuna yer kapliyor.

Semih'in su anda basarisinin buyuk bir payi Ujfalusi ile yasadigi uyum tabi burada hem Ujfalusi'nin kalitesi hem de Semih'in ogrenme arzusu rol aliyor. Semih Kaya Feldkamp'in 16 yasindayken A takima cikardigi ve forma sansi vermek istedigi bir oyuncuydu ama yasadigi agir sakatliklar onun Galatasaray A takimindaki patlamasini geciktirdi hatda ben sahsen boyle bir patlama kendisinden artik beklemiyordum.

An ihtibari ile Semih 3 tane derbi macina cikmis bu ligin en iyi oyuncularina karsi hicte siritmadan gayet basarili bir performans gostermistir. 20 yasindaki bir Turk stoper icin bu hicte yabana atilmayacak bir basari ki kendisi 18 yasindan beri Umit Milli (kendisindne bir yas buyuk olan Serdar Aziz'den cok once Umit Milli olmustur).

Gel gelelim Serdar Aziz kiyaslamasina bu yaslarda bir yil cok sey fark ettirir. Bir yil 5-10 CA puani demek asagi yukari az birsey degil. Serdar Aziz bugun Bursaspor ile gosterdigi performans uzerine 117 CA ve -8 PA aliyorsa Semih'de yaklasik 110 CA ve -8 PA hayd hayda alir yoksa burada ciddi bir tutarsizlik ortaya cikar.

Galatasaray alt yapisindan cikan oyunculara karsi kismen hakli da olsa cok ciddi bir on yargi var ve ben bu onyarginin diger alt yapilardan cikan oyunculara kiyas Galatasaray alt yapisnadan cikanlara karsi cok asiri temkinli davranildigini dusunuyorum ve bundan oturu biraz underrated degerler verildigini dusunuyorum.

Mesela Trabzonspor'da Eren Albayrak hala -8 PA degeri tasiyor ama mevkidasi Berkin Arslan ondan bir yas kucuk ve bence daha yetenekli olasina ragmen (hatda gecen sene yanlisim yoksa sol acik olmasina ragmen A2 liginde 26 macta 13 gol atarak vakti zamaninda 9 gol atan Arda'dan bile ustun bir performans gostermisti ki Eren tum A2 kariyerinde ancak bu kadar atmis) CA'i -7'ye dustu. Ki bu Berkin Turkiye'deki yasitlarina kiyas fizikmen de cok iyi konumda en buyuk derdi mental ama o dert zaten bizim ulkede cogunda var. Ben Berkin'e verilen deger yanlis demiyorum ama zira kendisi talihsizliklerden (A takim kamp donemleri U-18 milli takiminda olusu ve en son Benfica hazirlik macinda sakatlik problemleri olusunda) A takimda sans bulamamadi bu son donem ama Berkin'e bu deger verilirken diger genclere de dikkat etmek lazim. Mesela Fenerbahce'de olan yasitlari Okan Alkan ve Gökay Iravul'dan cok daha yetenekli brisi Berkin A takimda o ya da bu sebepten dolayi sadece bir kere oynamis olmasi bu gercegi degistirmiyor.

Bu sene Galatasaray'a Frankfurt alt yapisindan gelen Okan Derici mesela U-19 Milli takiminin an ihtibari ile Okay Yokuslu ile beraber on cok dikkat ceken ismi ve milli takimda son 5-6 mactir nerdeyse her mac golu var ve alt yapi sorumlusu Mufit Erkasap'in en bcok sey bekledigi oyuncu.

Gecen sezon devre arasi 500 bin lira gibi o yastaki bir futbolcu icin az sayilmayacak bir miktara alinmis Berk Ismail Unsal var su ana kadar 10 mact 5 gol atmis ki kendisi 1994 dogumlu. Yani ona mesela CA verirken buna gore vermek lazim.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Yani uzun lafin kisasi Semih eger -8 PA almayacaksa Turkiye'de hic bir genc stoper bu degeri almaz. Hatda hangi genclere ve ne tur sartlarda boyle bir degeri verip vermeyecegimizi yeniden gozden gecirmemiz gerekir.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bu arada sanirim bir hata influence icin 7 girilmis ama kimse bahsetmemis daha henuz erken degil mi influence'una deger vermek icin? Determination da cok rahat 16-17 olur Bravery de 17 zira Turk futbolunda bu kadar cesur baska bir stoper var midir bilmiyorum rakibin ayaginda balta olsa yine kafasini sokarcasina oynuyor her mac.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Semih hakkinda bir kac sey daha eklemek istedim.

Fiziksel ozellikleri bence gorundugu kadar kotu degil. Ilk bakista Semih cok ciliz ve zayif gorunuyor ama mac esnasinda o kadar da olmadigi anlasiliyor. Bazi insanlarin yapisi boyle. Strength rahat 11-12 olur ayrica Semih futboldan once atletizm ile ugrastigini belirtmisti maclarda da bu belli oluyor gayet atletik bir yapisi var kesinlikle yansitildigi gibi hantal birisi degil. Acceleration, agility ve pace hepsi 13 olur rahatlikla bence ki bu konuda Serdar Aziz'den pek geri kalir yani yok.

Stamina icin de 7 biraz dusuk sanki 12 civari daha dogru olur gibi. Jumping bence boyuna ragmen 13 olabilir zira kendisi ile ayni boyda olan Serdar Aziz'in de 13. Heading rahat 14-15 olur en iyi yaptigi seylerden birisi kafa vurus teknigi yani bu konuda Cetin'den cok daha iyi oldugu kesin (gerci Cetin'in bence en fazla 12 olmasi gerek) ben onu bu konuda Emre Asik'a benzetiyorum.

Bu arada importan matches icin de 8 girilmis oysa ki influence gibi bu da biraz erken degil mi? Hem su ana kadar onemli maclarda hep iyi performans gosterdi.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ayrica konuya girmisken Okan Derici icin 67 CA'in cok dusuk oldugu ortada en azindan 90 civari bir CA gerektigi kesin. PA icin birsey diyemeyecegim ama A2 de Berkin ile birlikte en cok dikkat ceken isim ve 1993 dogumlu olmasina ragmen U-19 milli takiminda uzun suredir banko oldugu hesaba katilmali ve daha once de dedigim gibi o takimda da Okay Yokuslu ile en cok dikkat ceken isim.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Berkin'i de as takımda görmek istiyorum artık yetenekli futbolcular harcanmamalı
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tackling , Marking , Headin özellikleri 1

Jumping özelliği 2 arttırılabilir.

Pace 12 , natural fitness 10 olmalı bence .

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bir kere doğal form kesinlikle artmalı 8 çok komik bir rakam. Üst üste ağır sakatlıklar yaşadı yinede dağılmadı adam. Sergilediği performansıda bir sonraki maça taşayabilen bir oyuncu
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Tackling marking ve heading özellikleri 1 arttırılmalı pozisyon alma 16 civarına cekilmeli durması gereken yeri cok iyi biliyor fiziksel özellikleri tamamen gözden geçirilmeli oyundakinden cok daha iyi bir oyuncu fizik olarak

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by conistorm View Post
    Tackling marking ve heading özellikleri 1 arttırılmalı pozisyon alma 16 civarına cekilmeli durması gereken yeri cok iyi biliyor fiziksel özellikleri tamamen gözden geçirilmeli oyundakinden cok daha iyi bir oyuncu fizik olarak
    Türkiye standartlarında iyi pozisyon almanın ölçüsü maksimum 12-13 olur Semih 16 alırsa bazı oyunculara 22-23 falan vermek lazım..

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aslında değer vermek için henüz erken.Oynadığı maç sayısı en fazla 15.Şu sezon bitince daha kesin kararlar verilebilir.Ama gelecek sezon bu sezondan çok daha iyi bir profil beklerim ben şahsen.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

semih bu performansı bu sezon sergiliyor yani profilini geliştirmek için fm 13 ü bekliyelim demek biraz saçma geliyor bana çünkü semihi şu profiliyle oyunda ilk onbire koyun ve oynatın nasıl verim alıcaksınız görün bir de bu sezon oynadığı maçları izleyin ve gs nasıl verim almış görün böylece semihin pa sının -8 yapılması gerektiğini daha rahat görebiliriz

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

adam takımın vazgeçilmezleri arasına girdi.hala profilinde oynama olmaması bizleri üzüyor.milli takımdada oynayacak.geleceğin en iyi defansı arasınada girdi.bir an önce profilinde yüksek artış beklemedeyim.

Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri