Boavista ile devam etmene sevindim.1. ligde başarılar.
Boavista ile devam etmene sevindim.1. ligde başarılar.
TariboWest
Çok teşekkür ederim. Boavista'yi en üst seviyeye çıkarmadan gitmek yok
TRANSFER DÖNEMİ ÖNCESİ HABERLER VE KADRO
Boavista Yılın Takımı ve Yılın Oyuncusu
1.LİGDE TV GELİRİMİZ VAR!
PARAAA! PARA PARA ! PARA PARA PARA ! PARA PARA PARA PARA ! PARAAA![]()
BOAVISTA DA PROFESYONEL
Second Division'dan yükseldikten sonra SuperLiga'ya bir lig kala profesyonel bir takım olduk artık. Boavista uzun süre sonra eskisi gibi profesyonel ve şike falan da yok, tamamen temiz bir takımızHelal profesyonellik vallahi, hiç kiri yok
![]()
* Bu arada, takımın bizden minimum beklentisi üst lige çıkmaktı, ben de beklenti olarak onu seçtim. Maaş bütçemiz 6K'dan yaklaşık 11,75K'ya çıktı ancak transfer bütçesi yok. Ben geçen sezon kullanmış olduğumuz bütçenin daha fazlasını kullanmayı düşünmüyorum, malum finans![]()
Ayrıca nasıl bir takımsak, takımın bu sezonki tahmini yeri 3.'lük olarak verilmiş ilk 2'nin çıktığı ligde. Ne yapacağız bilmiyorum :/
TAKIM KADROSU
Şu an takım kadromuz bu, ayrılan altı oyuncu var: Fary - Paulo Campos - Lula - Filipe - To Ferreira - Guerra. Aslında Renato Queiros da takımdan ayrılacaktı ancak onu takımda tutmam gerektiğine karar verip sözleşmesini uzattım. Bu noktadan sonra takımdan birilerini göndermeye çalışıp yerine daha az maliyetli ya da eşit maliyetli ancak daha kaliteli oyuncuları alacağız.
SECOND LEAGUE
İşte 16 takımlık ve 30 maçlık maratona katılacağımız ligimiz. Tahmini sıramız 3.lük ancak yönetim bizden en az 2.lik bekliyor yani yükselme. Başarabilecek miyiz acaba, merak konusu.
SEZON SONU PRİMLERİ AÇIKLANDI
Lig primini normal, kupa primini düşük yaptım. İşte gördüğünüz miktarlar dağıtıldı. Lig primini de düşük tutacaktım da moralleri bozuluyor oyuncuların sonra, sezonun %70'i öyle geçiyor. Onu da riske edemedim vallahi
Bu sene katılacağımız Portekiz Lig kupası'nın ilk kuraları çekildi. Bu kurada bizim bulunduğumuz ligin takımları yer alıyor ve gruptan ilk 2'ler çıkıyor. Daha sonra SuperLiga takımları ekleniyor ve işin heyecanlı kısmı başlıyor. Yönetimin bu kupada beklenti olarak bir tur yok, yani " Yarı Final'e çıkın " falan demiyorlar. Bize söylenen şey "competitive" olmamızmış yani kupa da bir yarış içerisinde olan takım olmalıymışız. Peh..
Bu arada Taça de Portugal'daki beklentiler 6.tur. 6.Tur'da Çeyrek Final oluyor ki kulübe bir yuh çekiyoruz. Daha yeni Second League'e yükseldik, tüm takımların katıldığı bir kupada Çeyrek Final. Geçen sene de top 16 beklediler, önümüzdeki liglerde toplam 32 takım var zaten
TRANSFERLER VE ÖZETİ
Genel değerlendireyim, Queiros ve Nelson Cunha ile iki forvetimiz vardı, kiralıklardan takıma 4 forvet katıldı. Yaklaşık 30-40 adama kiralık teklifi gönderdik, tüm forvetlerin kabul olduBen de bedava diye hepsini kabul ettim ehuehe. Takımda sağ bek gitti, daha iyisini bulduk, kaleci gitti daha iyisini bulduk, forvet hattından bahsetmiyorum bile, stopere takviye yaptık. Orta sahamıza 2 takviye yaptık ki en çok kullandığımız mevkii ancak aldığımız en kaliteli oyuncu bir sağ kanat. Almasa mıydım diye de düşünüyorum hala, en çok maaşı da ona veriyor çünkü takımda. Kanatsız oynayan bir takımda, ne derece gerekli olacak ki acaba
Göreceğiz sık sık şans veririm yine, kanatlı taktiği de oynamamız gerekiyor.
Bu arada geçen sene kullandığımız 6,05 K gibi bir maaş bütçesi bu sene 7K'ya çıkmış oldu. Ancak gelirimizin artması ile bunu karşılarız artık bir şekilde yavTransferlerin profillerine buyrun:
Bu da kadro seçimi. 50 Kişilik dana bir kadro seçebiliyoruzkuralların biri de 30 tane'den fazla 19 yaşından büyük oyuncu olamazmış. 30 kişilik kadro yeter zaten bana ya ne diyor bunlar
Dalga geçiyorum ama o sayı 32'yi aştı, geçen sene bile kadroya giremeyen dandik kuntik oyuncular vardı, sözleşmelerini de karşılıklı fes edemedim, gitmediler, diğer türlü serbest bırakınca da tüm maaşı alıyorlar kontratlarındaki. Kalan böyle 3-4 çürük yumurtadan 2'sini çıkardım, 48 kişilik kadroyu kurdum, daha da transfer olur mu belli olmaz ama kiradan kimseyi bulamaz olduk
Olursa da olur artık ne diyelim
![]()
Transfere yorum olaydı eyiydi, neyse devam edelim, kendimle barışığım ben
Hazırlık kampımız iğrenç geçti, kabul. Ama olsun hazırlık kampı, adı üstünde. Kim takarBiz ligde şampiyon olacağız önemli olan o
LİG KUPASI GRUP MAÇLARI - TOPLU
Hani sormayacaksınız da, soracakmışsınız gibi davranıp () neden toplu paylaştığımı söyleyeyim. Çünkü ligden önce hazırlık kampıymışçasına bir kupa olduğu için hem de elendiğimden beri bu kupayı önemsemiyorum
Yalnız hani 4 puan aldık falan da, iç açıçı oyun oynamıyoruz yani. Lig de hep bu şekilde puan toplayacaksak, yönetim biraz beni kovacak
Çünkü zaten bu kupadan elendiğimiz için hiç memnun değiller + bizden üst lige çıkmamız bekleniyor ama biz takımı kalite olarak 2-3 seviye arttırmamıza rağmen 5 seviye arttırmamız gerekiyordu, o da bu sene olmadı. Zaten çoğu oyuncumuz kiralık, çıkamayınca biz yine oyuncu kıtlığına gireceğiz, bazılarının sözleşmesi bitecek felan. Durum vahim. Kovarlar zaten
Bakacağız ne olacak. Lige Varzim maçı ile başlıyoruz, bizle beraber terfi eden diğer takım. Onları yenip 3 puanlı moralle başlarsak güzel olur, kolay maç geldi
BOAVISTA KİRALIK TRANSFERDE HIZ KESMİYOR ÇÜNKÜ BEDAVA
Aslında kaliteli gördüğüm Machado'nun bir üst modeli oldu bu. Sol bek rotasyonumuz gelişmiş oldu. Biri yorulunca diğeri rahatlıkla yerini dolduracak.
Transfer dönemi bitmediyse ve İlori kapılmadıysa kiralık olarak gelmeyi kabul ediyor.Kapı gibi de oynuyor![]()
SECOND LEAGUE 1.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Nuninho ( dk.45 ) -> Cadinha
Dede ( dk.45 ) -> Joao Martins
Gareth Williams ( dk.72 ) -> Joel
Asist:
1- Sergio Machado
Varzim'e karşı kötü oynamadık ancak çok da üstün oynamadık. İyi bir oyundu, daha çok kazanmayı hak eden bizdik ama beraberlik de ihtimaldi ve o oldu. Bakalım 2.lig takımlarıyla şu ana kadar maçlarımız hiç iç açıçı değil. Bu sene ligde kalabiliriz. Hatta üst sıraları zorlamayı bile düşünmüyorumÇok puan kaybının olduğu alt lig mücadelesi olması lazım, yani herhangi bir takımın diğerini yenebileceği bir mücadele, genel alt lig mücadelesi. Umarım olur tabii ki. Yoksa bittik.
Sergio Machado ise geçen seneki gibi takımın en iyisi olmaya devam ediyor. Maçın adamı oldu kendileri. Asistin dışında da hata yapmadan oynayabiliyor, çok hoşuma gidiyor bu özelliği. Her maçta asist yapmasa da 7+ alıyor puanı hatta çoğu zaman maçın adamı olabiliyor. Seviyorum keratayı![]()
Yeni sezonda başarılar hocam..Lig kaliteli olmadığı için transferlerin çoğu iş yapcak gibi..Boavistayı milenium a geri getir (=
Kadro iş yapar umarım vallahi, düşmeyiz ama çıkabilecek gibi de durmuyoruzTeşekkür ederim
![]()
kadro biraz şişkin gibi olmuş, kiralıklara para vermiyorsan çok sıkıntı yaratıcağını sanmıyorum. zamanında fifa 2004 serisinde kariyer modunda oyunun başında çok güçlü takımlar (reputationı yüksek) alınamıyordu. yanılmıyorsam 3 yıldızla boavista ile rangers alınabilecek en uygun takımlardı bende boavistayı alıp bi kaç sezon oynamıştım. o zamanlardan kalma bir sempatim var adamlara, kariyerini de başından beri sessiz ve sinsicetakip ediyordum artık yorum yapıyım dedim. yeni sezonda başarılar
bir de soru soruyım ortalama kaç seyirciye oynuyorsun bide stad kapasitesi 20000 küsürlü bir şeydi tam hatırlayamadım kaçtı acaba
Stadımız 30.000 kişilik çok yüksek bir kapasitesi var, güzel de stat zaten. Stat da kulübe ait sanırsam para vermiyoruzAma gel gelelim geçen sene toplam 1500 kişiye felan oynadık EN FAZLA o da, yoksa 1000'lerde seyretti seyirci sayımız. Bu sene az maç oynamamıza rağmen seyirci sayımız 3400'lerde olduğunu gördüm şu ana kadar resmi maçlarda. He geçen sene 13 pound olan ortalama bilet fiyatlarımız 15,70 pound oldu bir de o da iyi haber
2004'de Boavista iyi bir takımdı, Avrupa da falan oynuyordu sonra şike patladı. Şimdi ise daha lig atlamamızla beraber profesyonel statüsünü kazandık![]()
He kadro şişkin ama kiralıklara para vermiyorum zaten. Geçen sene maaşa 6K veriyorduk haftalık bu sene 7K falan işte. Özellikle yüksek para alan adamları gönderiyorum. Bir de hiç oynamayıp takımdan ayrılmak isteyen ancak bedavaya bile alınmayan, karşılıklı sözleşme feshine bile yanaşmayan oyuncularımız varOnlardan da bir kurtulsam ah ah.
BOAVISTA SPONSOR BULDU
Haha çok mutlu oldumArtık yavaştan yavaştan finansal olarak daha büyük paralardan bahseden bir takım olacağız. Geçen sene 5-10K falan gibi paralardan bahsederken bu sene en azından 50K gibi paralardan bahseden bir takım olmayı planlıyoruz, şu aşamada daha olamasak da
![]()
EYLÜL AYI DEĞERLENDİRMESİ
Biz geliri arttırdık 150K falan ama gideri de 450K falan arttırdık herhalde. He şimdi ne lan bu kadar para diyebilirsiniz. Ben de sizler için araştırdım. Geçen sezon bir değerlendirme yapmıştık hatırlar mısınız? Orada gelir-gider tablosunu koymuştum. Sizler için karşılaştırdım, resim koymadım kusura bakmayın:
Geçen sezon ekim ayında oyunculara ödenen maaş: 30,960 pound
Bu sezon eylül ayında oyunculara ödenen maaş: 28,596 pound
Geçen sezon ekim ayında personele ödenen maaş: 21,925 pound
Bu sezon eylül ayında personele ödenen maaş: 24,988
" " " " oyunculara ödenen bonus: 2,641 pound
" " " " oyunculara ödenen bonus: 1,912 pound
" " " " futbol dışı harcamalar: 15,606 pound
" " " " futbol dışı harcamalar: 53, 398
" " " " maç günü harcamaları: ( yaklaşık ) 14K
" " " " maç günü harcamaları: ( yaklaşık ) 83K
" " " " zemin bakımı: ( yaklaşık ) 15K
" " " " zemin bakımı ( yaklaşık ) : 108K
" " " " diğer harcamalar adı altındaki harcamalar: ( yaklaşık ) 11K
" " " " diğer harcamalar adı altındaki harcamalar: ( yaklaşık ) 130K
Yani benim kontrol edemeyeceğim şeylerde sürekli bir artış var anlayamadım gitti. Zemin bakımı ve maç günü harcamaları falan ohoo bize giren giriyor. Bunlara nasıl engel olabileceğimi de bilmiyorum, başkanla konuşmaya çalışıyorum ama yok. Orada fiyatta düşürebileceğim şeylere baktım, bir tek junior coaching vardı o konuda da başkanı ikna ettik. Stadı küçültün diyemiyoruz, genişletin diye biliyoruz. Bir kez daha bir parent club bulun ki para gelsin dedim, kabul ettiler. Geçen sefer bulamamışlardı bu sefer umarım bulurlar. Bakalım.. Şu an kulüpte açık 4,8M'e geldi, yakında 5M olacak.
BOAVISTA BİR KİRALIK ANLAŞMASI DAHA YAPIYOR
Tabii ki maaşsızSol kanattaki tek alternatifimiz olan Nuninho'nun fazlasıyla yetersiz olmasından dolayı o eksiği kapatmak amaçlı bir transfer oldu. İşe yarayacağını düşünüyorum. En azından bi' 20 maç falan oynar kulüpte.
SECOND LEAGUE 2.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Fabio Luis ( dk.45 ) -> Rodolph Amessan
Joao Martins ( dk.45 ) -> Joel
Asistler:
1- Ricardo Malafaia, Cadinha
Kırmızı karta kadar zaten oyunu kontrol ediyorduk, sadece maç başı şanssız bir gol yiyince stres oldum. İkinci yarı taktik değişikliğine gittim, kanata döndüm. Daha sonra Malafaia ikinci yarıda müthiş bir frikik ile skoru 1-1 yaptı. Kırmızı gördükten sonra ise Rio Ave iyice yattı ve yaklaşık 27 dakika pozisyon bulamadık ki bulduğumuz tek pozisyonda ise frikikle Malafaia'nın ortasında arka direkte Leo Bonfim'in golü oldu. Rio Ave bu dakikadan sonra risk almaya döndüğü için bir iki pozisyon daha bulduk ama değerlendiremedik. Sonuç olarak 3 puanımızı aldık, kafamız rahat. İlk 2 maçta 4 puan ile güzel bir başlangıç denebilir.
MAÇ SONU RÖPORTAJI:
Muhabir: Merhabalar Boavista TV'den iyi akşamlar tüm seyircilerimize. Maç Sonu programı ile birlikteyiz. Yanımda şu an Ricardo Malafaia var, Ricardo bu maç 1 gol ve 1 asist yaparak takımını ipten alan oyuncu oldun, ne diyeceksin?
Malafaia: Ne diyeyim yani, müthiş oynadımO frikikteki falsoyu gördünüz mü, hepsini ayarlıyorum ya o ayağımın dönüşleri falan. Yine frikikten müthiş bir asist yaptım. Zaten hep oyunu kontrol ettim ben yani müthiştim bu takım bana muhtaç
Muhabir: Anlıyorum. Peki maç öncesinde sana pankart açan bir taraftar vardı. " MALAFAIA SANA KAFAM GİRSİN " yazıyordu, tanıyor musunuz?
Malafaia: Iı şey hayır tanımıyorum.
Muhabir: Yanına gidip küfür ettiniz.
Malafaia: Yalan onlar nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri?!
Muhabir: Uğur'cuğum geri sarar mısın, görüntüleri izleyelim.
--------------------------------------
( Flashback )
Malafaia: LAN ENDOP NE LAN O ÖYLE GELİP BULACAĞIM OLUM SENİ EVİNDEN ALDIRIRIM! SENİN BEN TA............
-------------------------------------------
Muhabir: Evet ne diyece... Aaa nerde lem bu? Aa kaçmış. Neyse, sayın seyircilerimiz bu akşam bu kadar, Spor Ekranı programı ile görüşmek üzere.
TAÇA DE PORTUGAL 2.TUR
Oyuncu Değişiklikleri:
Gareth Williams ( dk.45) -> Joel
Rodolph Amessan ( dk.74 ) -> Renato Queiros
Asistler:
1-Rodolph Amessan, Joel
Malafaia şov devam etti bu maç. Önce Amessan'ın dışarı doğru çıkarttığı topta müthiş bir şutla golü attı, daha sonra Joel ile frikik organizasyonunda şutunu gole çevirmeyi başardı. 2.Tur olmasına rağmen şansımıza Arouca gelmişti, bizim ligimizden bir takım, ancak onlara karşı çok rahat ve etkili bir oyun oynadık. Galibiyeti %100 hak ettik ve ligde yeneceğimiz bir rakip çıktı, çok mutluyum
Üçüncü Turdaki rakibimiz:
Bizim çıkmış olduğumuz Second Division - Central takımı. Geçen sene yoktular, yeni yükselen bir takım. Rahat geçeceğimizi düşünüyorum. Bu arada üçüncü turdan itibaren tüm portekiz takımları bulunmakta, 64 takım. Bu noktadan sonra top 32, top 16 şeklinde gidiyor ve bizden top 8 yani çeyrek final bekleniyor, belirteyim. Çeyrek Final 6.tur oluyor, yani en az 3 tur daha geçmemiz gerekiyor.
BAŞKAN YİNE BECEREMEDİ
İstediğimiz üst takımı başkan yine bulamadı. Finansal açıdan bize yardımı olacak bir takım arayalım dedik ama yok yok. Buna üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok.
SECOND LEAGUE 3.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Thibaut Vion ( dk.45 ) -> Renato Queiros
Gareth Williams ( dk.78 ) -> Fabio Luis
Asist:
1- Rodolph Amessan
Daha önce kupada karşılaştığımız ve yine berabere kaldığımız Gil Vicente ile karşılaştık. Daha önceki maçtan ötürü umutlu değildim bu maç, ortada ve kısır maç sonunda berabere kaldık. Hak edilen sonuçtu, öyle oldu.
SECOND LEAGUE 4.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Renato Queiros ( dk.70 ) -> Sassa
Rodolph Amessan ( dk.79 ) -> Nuninho
Asist:
1- Joao Martins
Yani bu maçı pek hak ettik sayılmaz. Hani penaltıyı direğe vurdu Malafaia ( ki niye o kullandı onu bile bilmiyorum ), onu saymazsak hiç net pozisyon yoktu. Golü nasıl attık, daha rakip ceza alanına yeni girmişken ve top çevirirken anlamadığım bir şekilde Joel birden bire şut çekti ve müthiş bir gol attı çok çok uzaklardan. Eğer böyle değil de bir net golü atsaydık, karşı karşıya atsaydık hak etmiyoruz demezdim ancak hak etmedik ve şansa bir gol atarak 3 puan aldık. 4 maçta 8 puan alarak 4.sıradayız ancak yine de iyilerden olduğumuzu düşünmüyorum.
SECOND LEAGUE 5.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Matteo Alberti ( dk.83 ) -> Cadinha
Rodolph Amessan (dk. 83 ) -> Renato Queiros
Asistler:
1- Joao Martins, Gareth Williams
Direkten dönen topla başladık maça, Benvindo'nun şanssız golü ile geriye düştük. Daha sonra ikinci yarı oyunun kontrolünü aldık ve önce müthiş bi' arapasını alan Vion kaleciden sıyrılıp golü attı, daha sonra açtığımız kötü ortada kimse yokken kendi kalelerine gol atarak bize gol hediye ettiler. Ancak ikinci yarı oyun dengede olmasına rağmen her iki takımın bulduğu 2'şer-3'er pozisyondan gol atan taraf onlar oldu, biz de atamayınca daha net pozisyonları bulan ancak atamayan bizler 1 puana razı olduk. 5 maçta 9 puan ile 4.sırada kaldık.
Güzel başlamışız. Mağlubiyet olmaması güzel.![]()
TariboWest
Mağlubiyet yok ama oyun da yokTeşekkür ederim
![]()
SECOND LEAGUE 6.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Thibaut Vion ( dk.13 )(SAKATLIK) -> Sassa
Gareth Williams ( dk.77 ) -> Joel
Luis Martins (dk.90) -> Mario Loja
Asistler:
1-Matteo Alberti, Sassa
Arouca için kolay rakip diyordum, öyle de oynadık ve galibiyeti aldık. Sağ bekimiz Toni açtı perdeyi. Ceza alanında ortasahadan ve forvetten toplam 3-4 kişi vurdu vurdu hep defanstan çarptı en sonunda bekten Toni ceza alanına doğru bindirme yapıp " Öyle vurmayacağnız oğlum böyle vurcağnız la " diyerek yine defanstan dönen bir topa 'sol ayakla' vurarak müthiş bir gol attı. Daha sonra Malafaia'nın kaçırdığı bir penaltı var, ve şok bir gol. Ancak Alberti ceza alanına çalım şov yaparak girdikten sonra içeriye ortaladı ve Malafaia da rahat vuruşu yaptı. Daha sonra dk.90da gol çabaları sürmesine rağmen Arouca'nın, hiçbir işe yaramadı ve hatta uzaklaştırdığımız topta kontrada Sassa aldı, önü bomboş tüm sahayı kat etti, kaleciyle karşı karşıyayken pasını çıkardı ve Amessan'a golünü attırdı. 3-1'lik rahat bir skorla 6.maçımızda 3.galibiyetimizi almış olduk ve 3.sıraya yükseldik.
İKİ SAKATLIK HABERİ
Açıkçası Martins'in yerini Machado çok iyi dolduracaktır ancak Vion yetenekli bir forvetti, forvet hattımız kalabalık olmasına rağmen Vion'a üzüldüm. Yine de yeri doldurulabilir bir mevkii oldu. Çabuk iyileşmelerini umalım ikisinin de.
TAÇA DE PORTUGAL 3.TUR
Oyuncu Değişiklikleri:
Renato Queiros ( dk.86 ) -> Luigi Sala
Leo Bonfim ( dk.90 ) -> Edson
Cadinha ( dk.102 ) -> Rodolph Amessan
Yani yenmemiz gereken bir maçtı ki baştan sona oynadık oynadık ama atamadık. Zaten kırmızı karta görene kadar yani 86.dakikaya kadar şutları 0'dı, o dakikadan sonra da pozisyon bulamadılar zaten, istatistiğe geçen saçma sapan şutları olmuş işte. Ama hep kaçırdık hep kaçırdık, işi penaltıya bırakarak zora soktuk. Yine de penaltıda da olsa kazanmasını bildik. Sergio Machado maçın adamı olma klasiğini sürdürdü ve oldu da. Çok iyi oynuyor bu adam, neredeyse 0 hata ile oynuyor. Zaten 4.penaltımızı da o attı, kazandıran penaltıyı. Bu adamı seviyorum ya![]()
Kupadan 3-5 kuruş birşeyler gelir belki tur geçince borç az da olsa azalır..Akmasada damlasın yani![]()
Ben de onu bekliyorum daaa...Daha bir şey yok şu an için, bi' sonraki turu geçtiğimizde birazcık bir şey verseler fena olmaz hani
![]()
BOAVISTA KİRALIK TRANSFERDE HIZ KESMİYOR ÇÜNKÜ BEDAVA
Adamsın doğay![]()
Bro valla büyük işler başarmışsın.Ancak bırakmak yok yola devam![]()
Çok güzel gidiyorsun aynen devam.![]()
bi ara puan durumu koyarmısın yaptığın maçlardan tek tek puan hesabı yapmıyım![]()
Bizim yol daha uzun gözüküyor borç da artıyor zaten sürekliValla bedava olduğu için hız kesmedik zaten yoksa biliyorsun
Daha iki senedir bonservis ödemedik
Teşekkür ederim devam etmeye çalışacağız aynı çizgide
![]()
Puan durumu bugün koyarım büyük ihtimalle, çeyreklerde puan durumu koyuyorum ben, mesela 8.maç bitince ki onu da şu sıralar bitiririm koyarım 12-1'e doğru
![]()
1. Lige çıktığında 3-5 regen alacaksın.Onlardan birkaçı oynayacak , güzel performans gösterecek.Daha sonra izlendiklerini farkedeceksin , listeye koymadan önereceksin ve transfer gerçekleşecek.Kulüpte borç , morç kalmayacak.Üstüne tekrar kuru fasulye dükkanını açacaksın :$
Takip etmeye üşeniyorum da,takımı batırdığında haber verir misin Doay ?![]()
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
TAÇA DE PORTUGAL 4.TUR KURASI
Top 32'deki rakibimiz geçen sene bizimle aynı grupta bulunan Gondomar oldu. Bizi zorlayan bir takımdı geçen sene kendileri, ancak o zamandan beri çok şey değişti. Mesela profesyonel olduHep böyle amatörlerle oynuyoruz ya öf
SECOND LEAGUE 7.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Gareth Willams ( dk.45 ) -> Joel
Sergio Machado ( dk.74 ) -> Mario Loja
Sassa ( dk.90 ) -> Edson
Asistler:
1- Joao Martins, Luigi Sala
Takıma bakın ya iki tane türk var. Ergün Cengiz, Emre Yüksektepe.Bizim bulunduğumuz ligde bu arada toplam 5 türk buldum şu ana kadar. Bu ikisi dışında İsa Bağcı ile bir zamanlar Türkiye Süper Lig'de oynamış olan Gürhan Gürsoy var. Biri daha vardı da dandik bir ismi vardı şimdi aklıma gelmiyor
Daha da varsa şaşırmam
Neyse ben bu Ergün'ü maç başında aldım yanıma, dedim " Bak kardeşim, sen Türk'sün, ben Türk'üm, bizler Osmanlı'nın Torunlarıyız, bu Allah'sız Portekizlilere yardım edeceğine gel Türk kardeşine yardım et, bu senin milli görevin, Atatürk'ün bize çizdiği yol" falan diye gaza getirdim, 18'de kırmızı yedi
![]()
Zaten normal korner organizasyonunda stoperimiz Luigi Sala'nın kafa vuruşunda arka direkte bir kere daha kafayla dokunan Joao Martins'in golüyle 1-0 öne geçmiştik. Yine bu AMC olacak Martins kafa golü atıyodu ki kaleci dokununca kaleciye yazdılar golü, yoksa Martins'in 2 golü var aslında
Neyse kırmızıdan sonra gayet net bir oyun oynadık, son dakika 76.dakikada oyuna girmiş Loja kırmızı kart gördü ama kazanmasını bildik, önemli olan oydu. Ne çok yazdım be
EKİM AYI DEĞERLENDİRMESİ
Kaybettiğimiz parada azalma var, iyi iyi yakında kâra geçeriz
SECOND LEAGUE 8.MAÇ
Oyuncu Değişiklikleri:
Gareth Williams ( dk.84 ) -> Cadinha
Renato Queiros ( dk.84 ) -> Sassa
Asistler:
2- Leo Bonfim
1- Rodolph Amessan
3 üst üste pozisyonda gol attık vallaha, sonra da maç koptu zaten. Önce Amessan'ın soldan vuruşunu sağa doğru çıkartan kaleci, Alberti'nin farkında değil olacak ki bomboş gol attırdı. Daha sonra 3 dakika sonra Leo Bonfim defanstan uzun oynadı, Alberti müthiş bindirdi defans arkasına ve karşı karşıyayı attı. Daha sonra yine Leo Bonfim kafa vuruşuyla uzaklaştırdı, yavaş bir oyuncu olan Queiros bile arkaya kaçtı yine aldı ve karşı karşıyayı attı, 3-0 avantajını yakaladıktan sonra bir daha da bırakmadık ve ilk defa berabere-galibiyet istikrarımızı bozup galibiyet-galibiyete dönüştürdük.
SECOND LEAGUE PUAN DURUMU VE OYUNCU İSTATİSTİKLERİ
Yalnız son iki hafta Trofense berabere kalınca 2.liğe geçtik. Ki ilginçtir hala iyi oynamıyoruz, öyle iyi oynadığımızı düşünmüyorum fazla. Yeterli değil yani ama 2.yiz işteOyuncu istatistiklerinde gol ve asistlerde oyuncumuz yok ama neden biliyor musunuz? Çünkü biz takım oyunu oynuyoruz! Her oyuncumuz katkı veriyor ve her oyuncumuzdan gol gelebiliyor! Kanıt olarak da ligin en çok gol atan 3.takımı olmamız var! Neyse
Şimdi Naval'a dikkat edin, heriflerin attığı yediği gol sayıları ile diğer takımları karşılaştırın, oyuncuların hayvanlıklarına bakın istatistiklerde. Ve 9.maçımız yani bir sonraki maçımız Naval ile. Puan farkını açacak bu herifler, zaten oyunumuzu beğenmediğimi düşünürsek
![]()
Çok güzel gidiyor herşey. Bu sene de bi üst lige çıkarsan daha da düşmezsin. Para da gelecektir o zaman.![]()
TariboWest
Valla çıkayım, ligde tutunmak için herşeyi yaparımDa Portekiz liglerinde tutunmak zor değil
Ama bu sene hala çıkabilmek konusunda şüphelerim var, bakacağız
![]()
bro şu resimleri jpeg le yükle yahu açılmıyor sayfa![]()