Tabi canım tamamen şakalaşıyoruz![]()
Porto maçı çok iyi oynamışsın gerçekten ancak biraz şanssızlık denileibilir..
Ado Den Haag 3 - 2 Ajax
Groningen 1 - 1 Ajax
ŞL maçına geçebilmek için kısa tutacağım. Den Haag maçına Porto maçının moral bozukluğuyla çıktım açıkcası ben de oldukça formsuzdum. Den Haag bu sene ligin sürpriz takımlarından biri. Diğer sürpriz takım NEC'e de yenilmiştik.
Groningen maçından önce takımın moral düzeyinin iyi olmadığını fark ettim. Porto maçı genç kadromuzu ve genç antrenörlerini (yani ben!) oldukça bozdu. Üstüne bir de beraberlik gelince takımla konuşmak şart oldu. Konuştuk, konuştuk ama sinirlerimize hakim olamadık. Bu da bazı oyuncuların moralmen çökmesine neden oldu. Sanırım iyi bir menajer olmak için, sinirlerime hakim olmalıyım. Son morali fazlaca bozulan bazı oyuncuları kenara çekip özel görüştüm. Performanslarını arttırabileceklerini söyledim. Valencia maçı öncesi moraller süper diyemeyiz, sadece normal.
.
.
.
.
.
Evet geldik zurnanın ses çıkardığı zamanaValencia deplasmanında kaybetmek demek ikinci olma şansını rakibe vermek demek. Takımın durumu ortada. İvmemizi kaybettik. Kuponlarınıza Valencia'yı yazabilirsiniz
.
.
Süpriz olabilir iy 1 ms 0 diyorum![]()
Farklı bir taktikle başladım ama hemen korner golü yedik. Normal oyuna döndük ama vurdukları girdi. Zaten takım dağılınca geriye yapacak bir şey kalmadı. Hep bir umutla bir gol bekledim, belki 3-0'dan sonra "şerefimizi" kurtarmak için takımı sadece savunmaya yönlendirmek gerekirdi. Takımın moral dengesi feci bozuldu. İşin kötü tarafı bu lige de yansıyor, Feyenoord, PSV gibi maçlarımız var. İlk yarıyı lider bitirmek tek tesellimiz olacak.
Porto Valencia'yı biz de Dortmund'u yenersek gruptan çıkıyoruz. Dortmund'u yenmezsek üçüncü olma şansımız da yok. Porto maçını kazanamamak nelere maloldu. Bu sene 1995 yolunda ilk hedef grup aşamasıydı. Şimdi mucize.
AL KIRDIN KIRDIIIINNN !
You'll Never BeatThe Irish !
abi naptın sen![]()
off offf... acilen toparlanmalıyız üstümüzden koca bir Valencia geçtiGeçmiş olsun kötü olmuş
![]()
Last edited by samasti : 15.Kasım.2012 at 23:34 Reason: ekleme
Ajax'ın sistemini değiştirmek ciddi bir risk, oyuncu yapısından tutun altyapıdaki oyuncuların eğilimine kadar hepsi total-futbol adı altında oynanılan 4-3-3 varyasyonu manyağı durumdalar.
Hollanda Ligi aslında zor bir lig, her takım potansiyel bir tehlike modunda. Bu nedenle genç oyuncularla yola çıkmışsın, Allah yardımcın olsun. İyi bir forvet (Huntelaar misali, bitirici) seni büyük hedeflere taşıyabilir diye düşünüyorum.
6-0 kötü olmuşAma ben hala çıkacağımıza inanıyorum.
![]()
Valencia maçını unut bence, sezon başındaki gibi umutla yoluna devam et, zaten takımın yüksek kalibrede sayılmaz ilk sezon olduğundan, Dortmund maçı çok çetin olacak.. Canlı anlatım bekliyoruz..
Başsağlığı mesajları için teşekkürler. Şimdiye kadar herhangi bir CM/FM serisinde 6-0'lık bir yenilgi almış mıydım hatırlamıyorum. Bu skor hem Ajax rekorlarına hem de benim rekorlarıma geçti. Valencia bundan sonra kanlımız!![]()
Biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ancak gelebilecek bir Dortmund galibiyeti tüm sorunları geride bırakır.
Eredivisie 14. Hafta
Willem II de bize kendi sahamızda 3 gol atıyorsa ne hale geldiğimizi oradan anlayın. Kadroyla yapmak istediğim görüşmeler takım tarafından kabul edilmiyor. Bazı oyuncuları da maç sonrası konuşmalarıyla küstürdük. Olur biz de tecrübesiz bir menajeriz sonuçta. 1-0 öne geçtik 2-1 geriye düştük, 4-2 yaptık ve son bir golle bitti maç. Bu maçta moralleri düzgün oyunculara ilkonbir şansı verdim. Ligeon, Rhijn ve Schöne gibi.
Ama ben maç sonu konuşmamda her şeye rağmen 4-3'lük skorun iğrenç oldugunu dile getirince yeni bir moral faciası yaşadıkKimse kusura bakmasın, biz Alamanız gardaş(!). Doğru bildiğimizi ich bin ich bin söyleriz
.
.
.
.
Eredivisie 15. Hafta
Kanlı Feyenoord deplasmanından şu süreçte 3 puan almak çok iyi oldu. Feyenoord ligde pek içaçıcı bir yerde değil. Maçta yine moral rotasyonu yapmak zorunda kaldım. Babel'i kestim. Yoksa herif futbolu bırakacakCallejon son iki maçta sırtladı bizi sağolsun. Sigporsson'a diyecek lafım yok zaten.
Porto maçının bilançosu: Son 4 maçta 9 gol yedik. Valencia'dan yediğimiz 6 gol de cabası. Bundan önce çok az gol yiyen bir takımdık. Ben başka bir şeye bağlayamıyorum? Bu süreçte takımın 1 numaralı futbolcusu Christian Eriksen'in sakatlığı da önemli eksiklik. Şu ana kadar ki mevcut 20 maçın sadece 7sinde oynatabildim.
.
.
.
.
Eredivisie 16. Hafta
NAC Breda karşısında 3 gün sonraki 2012 yılının en önemli olayı Dortmund maçını düşünerek tam rotasyonlu bir kadroyla çıktık. Gençlerle çıktık diyemiyorum zaten hemen hemen herkes genç18 yaşındaki yetenek adayımız Fischer'ın iki gol pası, 20 yaşındaki forvet transferimiz Helenius'un güzel kafa golü ve bu maç için kadroya aldığım 17 yaşındaki Sheraldo Becker'ın golü ümit vericiydi. Maç sonrası gazeteler ve taraftarın Genç Ajax'ı övmeleri memnuniyet vericiydi.
.
.
.
.
Sheraldo konusunda önerilerinize ihtiyacım var. Bu çocuğu nasıl, hangi pozisyonda geliştirmeliyim. AMR/ST görünümünde. Ama uygun olduğu roller ST için ideal. Ortalama hızda bir çocuk olacak sanırım. Bana AMR'de lazım ST'da. İki pozisyonu da oynasın istiyorum. Öneriniz var mı?
.
.
.
.
Jürgen Klopp: Fantastik bir son bizi bekliyor.
Şampiyonlar Ligi C grubunda son maçlar inanılmaz bir heyecana gebe. B.Dortmund teknik direktörü J. Klopp da bir gazetecinin "Yarın gece neler bekliyorsunuz" sorusuna "Fantastik bir son bizi bekliyor" cevabını verdi. "Bizim için işler iyi başlamadı. Ajax oldukça iyiydi. Fakat şimdi biz daha iyi durumdayız, onlar da kötü. Fakat genele bakıldığında biz de kötü durumdayız. Valencia için de iyi durumda oldukları söylenemez. (Gülüyor) Bu grupta neler olduğunu ve olacağını inanın ben de bilmiyorum! Fakat bizim sahada yapmamız gereken şeyler var. Açık ve net bir şekilde Ajax'ı yenmek. Başımıza gelecekleri sadece bundan sonra değerlendirebiliriz." şeklinde konuştu.
.
.
.
.
Erdem J.D. : "En baştan beri zor olacaktı, yarın da zor olacak. Büyümek için bunlara alışmalıyız"
Ajax patronu Erdem J.D. basın toplantısında bir gazetecinin sorduğu "Ajax bu grupta şans verilmeyen bir takımdı. Şansınızı yarattınız, fakat kaybettiniz. Yarın gece nasıl bir son bekliyorsunuz" şeklindeki sorusuna "En baştan beri zor olacaktı, yarın da zor olacak. Kuralar çekildiğinden beri böyle öyle düşünmüştük. Fakat doğru şeyler yaptık ve bir avantaj elde ettik. Daha iyi olabilirdik fakat biz genç bir takımız. Bazı moral çöküşleri yaşandı. Şimdi tüm oyuncular gerçeğin farkında. Bildiğimiz tek gerçek, yarın Dortmund ile yapacağımızı maçı kazanmamız gerektiği. Başka bir şey bilmiyorum ve düşünmüyorum."
..
.
.
CANLI!!!
15 dakikada 3 gol var maçta.
CANLI !!!
Amsterdam Arena yıkılıyor! Dk 22 Ajax 3 - Dortmund 1
CANLI !!!
Dk 28. Mario Götze ikinci golünü atıyor. Ajax 3 - 2 Dortmund
CANLI !!!
Dk 35 Mario Götze hattrick! Ajax 3 - 3 Dortmund
Felç geçirmek üzereyim. Hep aynı goller, arka direk ortaları. Çaresizlik?
CANLI !!!
İkinci yarı 30ncu saniye Sigporsson!!! İnanılmaz, çılgın, fantastik bir maç! Ajax 4 - 3 Dortmund
CANLI !!!
Dortmund dizilişini 4-3-3 yaptı.
Bu iyi olmadı. 4-3-3'e biraz zaaflıyız. Ha normal halinden de 4 şutta 3 gol yedik. Daha kötüsü mümkün mü? Olabilir![]()
Dostum iyi oyunlar senn liginde iki mükemmel futbolcu var ikiside Twente'de birisi Leroy Fer diğeride Chadli bunları takıma kazandırmalısın bence![]()
CANLI !!!
Ajax 4-1-4-1 'e döndü.
CANLI !!!
Dk. 78 Gooll!!! Fakat Lewandovski ofsayt!. Gol geçersiz.
Alırız maçı saldır Ajax![]()