Sayfa 4 / 7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 191 sonuç

Konu: 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası - Türkiye

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şuana kadarki atılan goller ile Katar'dan sonra en gollü ikinci turnuva bu. En gollü turnuva olma şansıda sürüyor. Yani turnuva tarihinin en zevkli organizasyonlarından birisi hatta ikisinden birisi diyebiliriz. Ve 1977 yılından bu yana her iki senede bir organize ediliyor. O kadar turnuva geçmiş ve sadece birisi hariç atılan gollerde hepsini geride bırakmış. Buda gösteriyorki, bu turnuvada oynayan İspanyol Jese ve Deulofeu, Nijeryalı Ajagun, Türk oyuncumuz Enver Cenk Şahin, ABDli Luis Gil, Fransız Sanogo ve Kondogbia, Portekizli Bruma bir kaç senenin yeni dünya yıldızları olacak gibi. Böylesine önemli bir olay aslında. İnanın şu turnuvanın Ankarada olmamasına o kadar üzülüyorum ki. TVde izlerken, canlı izleme fırsatını kaçırdığım için, stadyum ve şehir seçenlere bir hayli kızıyorum seçimlerinden ötürü. Çok siyasi kararlar var spor organizasyonlarımızda... Maalesef buda ülkemizin sporda gelişmesine engel oluyor.

Biz futbolsever değiliz, takımseveriz sadece. O da işimize gelirse severiz. İşler kötü olursa onuda sevmeyiz...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @europeanconquer

Türkiye'de futbol sevilmiyor, yani Futbol severek insan sayısı, futbol taraftarı kimliği altındaki insanların 3'te 1'i kadar etmez. Ben Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın çok kötü geçen sezonlarda boş tribünlere oynadığını gördüm. Her şey başarı endeksli, bir ortamda başarı ve heyecan varsa ilgi görüyor, sadece bundan nemalanmak ve haz almak arzu. Senin Ümit Milli takımının şuan ne durumda olduğunu son senelerde neler yaptığını bilen futbol taraftarı ne kadardır ki U20 maçlarına taraftar gelsin : ) Böyle bir futbol ülkesinde fazlasını beklemek zaten abeste iştigal.
    Haklısın abi ne diyeyim ki,futbol sadece kişilerin egolarını tatmin eden bir spor haline geldi Türkiye'de.Zaten öyleydi de diyebiliiriz.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bu turnuvada brezilya ve arjantin'in olmayışı çok büyük eksiklik.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

kolombiyanin macini izlemistim. cok az adamla hucum yapiyorlar israrla. gole ihtiyaclari oldugu zamanlarda dahi ayni sekilde devam ediyorlar. gol atmak icin sabirsiz davranir cok ilerde oynarsak, kontradan gol yeme ihtimalimiz yuksek. biz de onlara uyarsak kontrollu bir mac olma ihtimali var. seyirci gelirse belki bizim acimizdan daha cesur bir oyun gorebiliriz.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Rize taraftarı futbola daha aç, Trabzon'dan daha fazla seyirci geleceğini düşünüyorum. Bir de stadın tam kapasitesini bilmesem de küçük olduğu için daha dolu görünür.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

15.000 kapasiteli. Küçük bir stad. Baya boşluklar var. tahminim 5-6 bin ancadır...

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir/Akçay

21.00 da maç sanırım.. En azındna u20 ile alalı m şu kupaayı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Takımımız etkili oynuyor. Cenk 2 faul aldı ileride. Rizelilerede helal olsun en azından Türkiye maçında stadın büyük bölümü dolu. 10 binden fazla gibi seyirci sayımız. Eğer öyleyse en fazla seyircili maç olur.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Sankii FB maçı izliyorum, Türk futboluyla ilgili tüm sıkıntıları gözler önüne seriyoruz.

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Ve golü yedik.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Kolombiya güçlü takım ama Avustralya bile 1-1 berabere kaldı bunlarla. Bu maçtan alınacak bir beraberlik bence liderliği garanti altına alacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Hem U20 takımının hem de Akdeniz oyunlarındaki U19 takımının maçlarının büyük bölümünü izleme şansım oldu. Bireysel olarak kaliteli oyunculara sahip olmamıza rağmen takım disiplininden ve sistem anlayışınından oldukça kopuk olduğumuz söylenebilir. 28 oyuncu arasında tartışmasız en yetenekli isim Recep Niyaz, acaba U20 turnuvasında olsa daha iyi olur muydu ? diye sormadan edemiyorum. Çok büyük oyuncu olacak ama bana kalırsa eğitimine yurt dışında devam etmesi onun yararına olacaktır, onu da ileride Serdar Özkan gibi alt liglerde izlemek kötü bir son olur.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu turnuvadaki takımımızda büyük bir forvet sorunu var. Pozisyona giremiyoruz. Sağda Cenk ortada Salih iyi olursa ve bir kaç pozisyonda bir iki gol atarlarsa bu takım kazanır. Başka türlü fazla başarılı olamayız. Çünkü bu takım bireysel olarak kaliteli olan 2-3 adamın eline bakıyor. Takım olarak çok fazla birşeyimiz yok. Maçın ilk 10 dakikasında çok etkiliydik sonrası yok. Kolombiya favorilerdendi. 1-1 bitse, Avustralya'yı yenip lider bitirebilirdik. Ancak Kolombiya El Salvador'a kaybetmez. Biz Avustralya'yı yenip son 16 ya kalmaya bakacağız artık.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İspanya Fransa karşısında 2-0 önde... Gana ise ABD karşısında 2-0 önde gidiyor. Son yarım saat.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bugunku maclar bitti saniyordum ben de, yazdigin iyi olmus. fransa ispanya maci izlenir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

27 Haziran'daki maç sonuçları:

Devam edenler:
    İspanya - Fransa: 2-0
    ABD-Gana: 1-3

Biten karşılaşmalar:
    Güney Kore - Nijerya: 0–1
    Portekiz - Küba: 5–0

Baya gollü gidiyor...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Saçma sapan yerlere maç veriyorlar sora kimse izlemiyor. İzlemez tabi abi verin şöyle bize yakın yerlerede gidek izleyek.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

keşke arena yerine saraçoğluna verselerdi grup maçlarını giderdim rahat rahat final maçı dışındaki u20 maçlarına arenaya gitmez insanlar hem saraçoğlu yerleşim yerlerine de daha yakın final maçı arenada diğerleri saraçoğlunda olabilirdi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aslında şehirler değilde organizasyonun tanıtımı yapılmadı. Bir Akdeniz oyunlarında atıcılıkta bile tribünler full doluyken İspanya Fransa gibi geleceğin yıldızlarının oynadığı bir maçta bile koca stad bomboştu. Ayrıca bizdeki zihniyette hala bu futbolculara çocuk gözüyle bakmak gibi yanlış bir düşüncedir. 16 felan olsa bir yerde ama bunlar ortalama 19-20 yaşında ve bir çoğu önemli kulüplerde oynuyor. Nou Camp'ta Barça ile maça çıkan adam ve geleceğin çok önemli oyuncuları arasında gösteriliyor... Kusura bakmayalımda bizim ülkemizde spor kültürü felan yerlerde sürünüyor. Rezil oluyoruz... Demek ki iş organizasyonu almakla bitmiyormuş...

Grup maçları ve son 16 felan Kadıköy'de final ise TT Arenada olabilirdi bencede. Ancak tam içeriğini bilmiyorumda FIFA'nın bir şehirden en fazla bir stat gibi bir kuralı olabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Aslında şehirler değilde organizasyonun tanıtımı yapılmadı. Bir Akdeniz oyunlarında atıcılıkta bile tribünler full doluyken İspanya Fransa gibi geleceğin yıldızlarının oynadığı bir maçta bile koca stad bomboştu. Ayrıca bizdeki zihniyette hala bu futbolculara çocuk gözüyle bakmak gibi yanlış bir düşüncedir. 16 felan olsa bir yerde ama bunlar ortalama 19-20 yaşında ve bir çoğu önemli kulüplerde oynuyor. Nou Camp'ta Barça ile maça çıkan adam ve geleceğin çok önemli oyuncuları arasında gösteriliyor... Kusura bakmayalımda bizim ülkemizde spor kültürü felan yerlerde sürünüyor. Rezil oluyoruz... Demek ki iş organizasyonu almakla bitmiyormuş...

Grup maçları ve son 16 felan Kadıköy'de final ise TT Arenada olabilirdi bencede. Ancak tam içeriğini bilmiyorumda FIFA'nın bir şehirden en fazla bir stat gibi bir kuralı olabilir.
    Bu tür fazla ilgi çekmeyen turnuvalar için reklam ve şehrin içindeki stadlar çok önemli bence tt arena e5 kenarında yerleşim yerlerine çok uzak sadece turnuvadan haberi olan kesimden müsait olanlar gidebiliyor ( ki turnuvadan haberi olmayan büyük bi kesim var malesef) mesela saraçoğlunda olsa maç olduğunu bilmeyen biri bile can sıkıntısından, meraktan gidebilir fiyatlar zaten makul

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yahu giden her türlü gider,Metro denen bir şey var.Bence bunların hepsi bahane,Türk insanı olarak maç izleme kültürü yok bizde.Bu kadar basit,iyi bir tanıtım olmayınca da beklenenden daha az seyirci geliyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Yahu giden her türlü gider,Metro denen bir şey var.Bence bunların hepsi bahane,Türk insanı olarak maç izleme kültürü yok bizde.Bu kadar basit,iyi bir tanıtım olmayınca da beklenenden daha az seyirci geliyor.
    Hiç öyle söyleme malesef olmuyor. Akşam İspanya-Fransa maçına gidecektim ama evime çok uzak olduğu için gidemedim. Stad Seyrantepe'de ve ben Kurtköy'de oturuyorum. Maç bittikten sonra evime gitmem için 3 tane vesait değiştirmem gerek. Kadıköy'de olsa tek arabayla gidebilirdim. Evim zaten şehir dışında bir de stad çok sapa bir yerde olunca gitmek te imkansız oluyor. Ama benim gibi istisnalar tabiki işi değiştirmiyor. Stada metroyla gitmek çok kolayken 5 bin kişi bile olmuyorsa bizim ne kadar alakasız olduğumuzu gösterir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Gece 4'e kadar metro çalıştıran üst kurumlar bunun için de otobüsler,vapurları o saate kadar çalıştırabilir abi,ek seferlerde koyabilirler senin gibi uzakta oturanlar için.Olağan bir şey olmuyor yani FIFA'nın en büyük 2. turnuvasının bir çok maçı İstanbul'da oynanıyor.Bir zahmet biraz özen göstersinler,benim sitemim zaten insanları turnuvaya çekecek hiç bir şey yapılmaması,iki top gösterdiler şarkı çıkardılar kanki diye bir maskot yaptılar,sandılar ki herkes gelecek.

Bu arada insanımızın maç izleme kültürünün hala olmadığına inanıyorum,öyle düşünüyorum.Genel olarak durum böyle.Ben de öyleydim ancak 1 kere gidince anladım ne kadar önemli bir şey olduğunu,gelecek sene sınav olmasaydı,Gençlerbirliği kombinesi almayı düşünüyordum.Maalesef bir çok neden var izlenme oranının düşük olmasıyla ilgili ancak asıl neden dediğim gibi maç izleme kültürü yok bizde.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Gece 4'e kadar metro çalıştıran üst kurumlar bunun için de otobüsler,vapurları o saate kadar çalıştırabilir abi,ek seferlerde koyabilirler senin gibi uzakta oturanlar için.Olağan bir şey olmuyor yani FIFA'nın en büyük 2. turnuvasının bir çok maçı İstanbul'da oynanıyor.Bir zahmet biraz özen göstersinler,benim sitemim zaten insanları turnuvaya çekecek hiç bir şey yapılmaması,iki top gösterdiler şarkı çıkardılar kanki diye bir maskot yaptılar,sandılar ki herkes gelecek.
    isterse 5e kadar olsun insan o yol yorgunluğunu o süre kaybını çekmek istemiyor malesef fifanın en büyük 2. turnuvası diyosunda o Fifa ya göre öyle Türk insanı açısından bakarsak geleceğin yıldızlarının olması dışında önemi olmayan bi turnuva malesef reklamı da hiç yapılmadı dediğin gibi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla imza toplasaydınız o zaman keşke İstanbul yerine Ankara'da oynansaydı o maçlar,biz giderdik.

Bahane bulmak isteyen insana bahane çok. @himone Seni ayrı tutuyorum abi senin ki bahane değil maşallah İstanbul bile sayılmaz senin oturduğun yer

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu akşamki maçların resmi seyirci sayıları:

İspanya - Fransa: 2-1 - 7,511
    ABD-Gana: 1-4 - 4,873

Güney Kore - Nijerya: 0–1 - 7,511
    Portekiz - Küba: 5–0 - 4,873

Şöyle bir durum var. Bir stadda 18'de bir maç oynanıyor ve atıyorum 3 bin kişi geliyor ama gece 21'deki maça bakıyorsun çok daha kalabalık ve 7.000 kişi gelmiş. Önceki maçta seyirci az olmasına rağmen iki maçtada 7.000 seyirci sayısı veriliyor. En iyi örnek son oynadığımız Kolombiya maçıydı. Bizden önceki oynanan maçta baya boşluklar vardı ancak Türkiye'nin maçında 15 binlik Rize stadında 13 bin seyirci vardı ve 2 maçada aynı seyirci sayısı verilmiş FIFa tarafından...

Bir biletle 2 maç izleme seçeneğinden olabilir. Satılan bilet rakamlarını veriyorlardır belki. Mesela bir biletle aynı gün oynanan A x B ve B x C maçlarını izleyebiliyorum. Dolayısı ile iki maç için bilet alanların sayısı, her iki maçada aynı şekilde yansıyordur... Pfff neyse

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Şöyle birşey de var.Mesela benim ilk gün gittigim maçlarda Antalya'da Mısır ve Irak'ın maçları vardı ve stadda dolu Irak'lı ve Mısır'lı vardı yanlıs hatırlamıyorsam 3500 gibi bir rakamdı o gün stadda olanların sayısı yabancıları çıkarsan 200 Türk ya var ya yoktur.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sadece derbilerde ve Avrupa maçlarında stadı dolduran Türkiye'de U20 şampiyonasına seyirci beklemek abesle iştigal etmektir.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2008
    Yer
    ankara

daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama bu nijeryada ki kayode nasıl bi futbolcu valla her maçta yardırıyo keşke bizimkiler araya drogbayı soksalarda alsak

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

http://targetstriker.blogspot.com/20...-hayranlg.html

Seyircinin azlığı ile ilgili bir yazı. Farklı açılardan bakmış yazar. Katıldığım noktaları var.

Sayfa 4 / 7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri