Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 118 arası toplam 118 sonuç

Konu: Fenerbahçe - B 36 Torshavn

@shenshebek, Tuncay ve Anelka için santrafor değil demişsin. Peki bu iki oyuncunun asıl mevkii ne?

Tuncay bence bir santrafor. Sakaryaspor'da oynarken, santrafor olarak forma giyiyordu. Daum, onu hep sol kanatta oynattı ve yeri orası oldu. Bu yüzden de olağanüstü bir verim alamadık Tuncay'dan. Ama Zico, futboldan anlayan biri ve gelir gelmez Tuncay'ı santrafor olarak oynattı, iyi de yaptı. "Asıl yerimi buldum." dedi Tuncay, geçtiğimiz günlerde. Uzun zamandır santrafor oynamayan bir kişiden iyi performans bekleyemezsiniz ilk maç. Kendini idmanlar ve maçlarla geliştirerek, mevkiisinde tam verim alacağımıza inanıyorum Tuncay'dan.

Anelka gönderilip, yerine kafa hakimiyeti iyi, bir sağa bir sola koşan, defansın dengesini bozan bir santrafor alınmalıdır. Anelka bu tip bir oyuncu değil, çok hızlı ve birebirde çok etkili, fakat sağa sola dribling yapabilen, defansın dengesini bozan, kafa toplarında ve son vuruşlarda etkili olan birisi değil. Tek avantajı, hızlı olması ve çok kolay oyundan adam düşürmesidir.

Sol kanata 'sol' ayaklı bir oyuncu (hem defansif hem ofansif özelliklere sahip olmalı), defansın göbeğine bir oyuncu (Lugano gelecek muhtemelen, harika olur) ve santrafor bir oyuncu (yukarıda belirttiğim niteliklere sahip) alınırsa Avrupa'da başarılı olabiliriz. Şu kadro kurulmalı, bence;

-------------Volkan------------------
    Serkan - Önder - ? (Lugano) - ? (R.Carlos) *
    Appiah - Aurelio - Tümer / Uğur Boral
    -------------Alex----------------
    ----------Tuncay - ?-------------

* Önder sağa çekilirse, orta göbekte Luciano ve Lugano oynayabilir, ama Önder göbekte oynarsa, kadro yukarıdaki gibi olmalı.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Egemen, kadronda Anelka yok mu

Anelka'nın gönderilmesini istediğimden, akabinde yerine yeni bir oyuncu gelmesini istediğimden yer vermedim

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh
    Anelka'nın gönderilmesini istediğimden, akabinde yerine yeni bir oyuncu gelmesini istediğimden yer vermedim
    Tamam, anladım Bu arada İbrahimoviç haberi n'oldu ? Bilgin var mı

Ibrahimovic, Fener'de oynayabileceğini söylemişti, son durum nedir bilmiyorum. Juve'de kalmazsa, gelebilir diye düşünüyorum. Ama bu transferlerin, yarınki kuradan sonra gerçekleşeceği kanısındayım. Rakibe göre transferler acil bitirilebilir veya geciktirilebilir. Bekleyip, göreceğiz.

Quote Originally Posted by eGowiCh
    @shenshebek, Tuncay ve Anelka için santrafor değil demişsin. Peki bu iki oyuncunun asıl mevkii ne?

Tuncay bence bir santrafor. Sakaryaspor'da oynarken, santrafor olarak forma giyiyordu. Daum, onu hep sol kanatta oynattı ve yeri orası oldu. Bu yüzden de olağanüstü bir verim alamadık Tuncay'dan. Ama Zico, futboldan anlayan biri ve gelir gelmez Tuncay'ı santrafor olarak oynattı, iyi de yaptı. "Asıl yerimi buldum." dedi Tuncay, geçtiğimiz günlerde. Uzun zamandır santrafor oynamayan bir kişiden iyi performans bekleyemezsiniz ilk maç. Kendini idmanlar ve maçlarla geliştirerek, mevkiisinde tam verim alacağımıza inanıyorum Tuncay'dan.

Anelka gönderilip, yerine kafa hakimiyeti iyi, bir sağa bir sola koşan, defansın dengesini bozan bir santrafor alınmalıdır. Anelka bu tip bir oyuncu değil, çok hızlı ve birebirde çok etkili, fakat sağa sola dribling yapabilen, defansın dengesini bozan, kafa toplarında ve son vuruşlarda etkili olan birisi değil. Tek avantajı, hızlı olması ve çok kolay oyundan adam düşürmesidir.

Sol kanata 'sol' ayaklı bir oyuncu (hem defansif hem ofansif özelliklere sahip olmalı), defansın göbeğine bir oyuncu (Lugano gelecek muhtemelen, harika olur) ve santrafor bir oyuncu (yukarıda belirttiğim niteliklere sahip) alınırsa Avrupa'da başarılı olabiliriz. Şu kadro kurulmalı, bence;

-------------Volkan------------------
    Serkan - Önder - ? (Lugano) - ? (R.Carlos) *
    Appiah - Aurelio - Tümer / Uğur Boral
    -------------Alex----------------
    ----------Tuncay - ?-------------

* Önder sağa çekilirse, orta göbekte Luciano ve Lugano oynayabilir, ama Önder göbekte oynarsa, kadro yukarıdaki gibi olmalı.
    iyi bir dizilim

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

arkadaşlar 3.öneleme kuraları bugün mü çekişlecek hangi kanalda gösterelecek? bilen varsa bi yardım edebilir mi?
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Egowich.. Öncelikle Santrafor'la forvetin aynı şeyler olmadığını söyleyerek soruna cevap vermeye çalışayım.. Aslında ikinci paragrafında cevabı sende vermişsin. "Anelka gönderilip, yerine kafa hakimiyeti iyi, bir sağa bir sola koşan, defansın dengesini bozan bir santrafor alınmalıdır. Anelka bu tip bir oyuncu değil, çok hızlı ve birebirde çok etkili, fakat sağa sola dribling yapabilen, defansın dengesini bozan, kafa toplarında ve son vuruşlarda etkili olan birisi değil."

işte senin de belirttiğin gibi Anelka'da Tuncay da santrafor değildir.. Santrafor kaleye sırtı dönük oynayabilen, topu ayağında tutabilen alan açan, faul alabilen oyuncu tipidir.. (Örnek..H.Şükür, F.Tekke, M.Nobre vs.. vs..) Anelka ve Tuncay tarzı oyuncular ise forvet oyuncularıdır.. Bu tip oyuncular sırtı dönük kaleye oynayamaz. Sana katılıyor, Fenerbahçenin forvet değil iyi bir santrafor alması gerektiğini düşünüyorum..

Geçen sen C. Daum'un yaptığı en büyük yanlışlıkta zaten buydu. Anelka'yı ileride tek başına bırakırsanız yani Rıdvan dilmen tabiriyle 4-4-2-0 oynarsanız karşı kaleye gitmekte zorlanırsınız.. Tuncay'da Anelka'da ileride tek başına oynayabilcek oyuncular değil. ama bir santraforun yanında mükemmel bir ikili olabilirler.. Tuncay ise Sakaryaspor'da da sol kanatta oynadığını kendi söyledi.. Tuncay çok savruk ve dengesiz.. Kendini geliştirebilirse tabi ki forvette oyanayabilir ama şu anki haliyle değil.. Ve yanında mutlaka bir santraforla..

Kurduğun kadro tabi kağıt üstünde güzel gözüküyor. Ama Fenrbahçe'nin her rakibi B 36 Torshavn olmayacak.. Bu kadro biraz ofansif bir kadro, iyi takımlar karşısında defansif sorunlar yaratabilir.. Kadro konusunda da genelde katılıyorum.. Ama katılmadığım bir iki nokta da var tabi.. Öncelikle kişisel görüşüm kalede kesinlikle Rüştü oynamalı. Sağ bekte de Önder..(onu zaten belirtmişsin) Ama R.Carlos kesinlikle doğru transfer değil.. Bence onun yerine daha genç ve doymamaış biri alınmalı.. R.Carlos-Tümer ikilisiyle sol kanat karşı takımlar için maden gibi olur..

Saygılarımla..

Nesil
    2006
    Yer
    Kebap,şalgam Diyarı Ad@nA

Maça 15 dk kaldı haydi FenerbahçE'm bundan sonra da D.Kiev'İ de geçeceğiz inş...

Nesil
    2006

Maça az bir süre kaldı temsilcimiz Fenerbahçe'ye başarılar. Bu arada D.Kiev maçı hangi gün ve saat kaçta?

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

çok sıkıcı bir maç oluyor fener yüklenmiyor antreman havasında

Nesil
    2006

Hazırlık maçı gibi oldu hem ülkemize 2 galibiyet getirecek hemde bir üst tura çıkacak Fenerbahçe aslında bir takıma iyi oldu bu turda oynamamız.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

İlk yarıya biraz baktım da, hiç keyif vermedi izleyenlere. Batuhan'ın dediği gibi hazırlık maçı gibiydi. Umarım 2. yarıda keyif alınır.

Nesil
    2006

4-0+5-0=9-0 fazla söze gerek yok hazırlık maçından 2 galibiyet geldi ülkemize.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by batuhan1907
    4-0+5-0=10-0 fazla söze gerek yok hazırlık maçından 2 galibiyet geldi ülkemize.
    batuhan senin matematiğin kaç4-0+5-0=9-0 oluyo 10-0, değil
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2003

Hazırlık maçı gibi oldu hem ülkemize 2 galibiyet getirecek hemde bir üst tura çıkacak Fenerbahçe aslında bir takıma iyi oldu bu turda oynamamız.
    Elemelerde ne yazik ki sadece galibiyet basina 1 puan kazaniliyor. 5 takimla Avrupa kupalarina katildigimiz icin, bu iki galibiyetin ulke puanina katkisi 0.4. Takimlarimizin esas puan almasi gereken UEFA ve CL maclari.

Gelecek sene hanemizden silinecek olan 5.625 puan'in (01/02 sezonu ulke puani) yerine koymamiz icin, 5 takimin toplamda 28-29 puan toplamasi gerekli.

Fenerbahce'nin bu aldigi puanlari cikartirsak, 27 puan daha gerekli.

CL 3. on elemede takimlarimiz 1 beraberlik ve 1 de galibiyet aldigini dusunursek 3 puan daha geliyor (2 galibiyet = 2 puan, 2 beraberlik = 1 puan) ve 24 puana daha ihtiyacimiz oluyor.

Ayni varsayimla, UEFA'da on eleme oynayacak Trabzonspor ve Kayserispor'da 2. on elemede 1 galibiyet ve 1 beraberlik alirsa 3 puan daha toplaniyor. Yani 21 puan daha gerekiyor.

Bu da demektir ki CL ve UEFA kupasina butun takimlarimizin katildigini varsayarsak, 7 tane galibiyet alinmasi gerekiyor (her galibiyet 3 puan) ki su anki yerimizi koruyalim. Tabii etrafimizdaki ulkeler ilerleme gostermezse.

Edit: CL'ye katilinca ayrica 3 puan daha veriliyor. Yani hem GS hem the FB katilirsa 6 puan daha hanemize girecek. Yani alinmasi gereken puan sayisi 14'e dusuyor. Bu da 5 galibiyetin yerimizde saymak icin yeterli olacagi demek.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

way be matematıksel hesaplar ilginçç

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by tosunpasa
    batuhan senin matematiğin kaç4-0+5-0=9-0 oluyo 10-0, değil
    Maçı 6-0 kazanmadık diye üzülüyordum çünkü toplam skor 10-0 olacaktı benimde aklımda 10-0 kalmış şimdi kendi halime gülüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Açıkçası maç hakkında yapılacak yorum yok. Farklı kazanmaları gerekirdi ve kazandılar da.
    Artık önümüzdeki hafta oynayacağımız Kiev maçını düşünmek lazım. Bugünkü oyunu ölçü olarak almak istemiyorum ama böyle oynarlarsa çok zorlanırız Kiev maçlarında...
    "YÜCE ATATÜRK"

S-B-Z Misafir

fenerbahçeyi ve taraftarlarını kutluyorum.
    sonuçta ülke kazanıyor.

bu mesajda koptum maça gelince çok zevksizdi FB yi tebrik ederim. Umarım D.Kiev i de elerler ve Gruplara Kalır...

batuhanı bu güzel matematiğinden feneride bu güzel futbolundan dolayı alkışlıyorum

Bu sene ben takımlardan çok umutluyum.UEFA'da bütün takımlarımızın çok iyi başarılar elde edeceğini düşünüyorum.Şampiyonlar Ligi'nden pek emin değilim.Yani gruplara Galatasaray kalır ama Fenerbahçeyi bilmiyorum tabi inşallah onlarda kalırlar ve ülkemiz ilerleme kaydeder.Şuan ülke sıralamasında 16. durumdayız.Önümüzde Bulgaristan var ve arkamızda bizim puanımıza çok yakın olan İsviçre var.Bu sene hüsrana uğrarsak bir daha toparlanmamız için ya UEFA ya da Ş.L. yi kazanmamız gerekicek..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe'yi tebrik ederim.

Bu arada perpatua müthiş bir matematiksel hesap yapmış tebrikler
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

Nesil
    2006

Dikkatimi dünkü maçta bişey çekti bütün golleri Türkler attı. Bu beni çok sevindirdi.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

ewet bencede fazla söze gerekyok
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

neyse abi bunları bırakın da d.kiev zorlu rakip ne dersinizz

İşte Vatan Gazetesinin 30/07/2006 Tarihli gazetesinde yer alan haber.Vatan'ın internet sitesinden bulduğum için puan sırasını bulamadım..

Türkiye, UEFA klasmanında sonunda 16. sıraya düştü. F.Bahçe, B36'ya 4 attı ama Bulgarlar bizi geçti. İlk 15'e giremezsek 2008'de Kupa-1'de tek takımız. Bu nedenle artık her puan altın gibi

30.07.2006

Avrupa'da tarihi bir sezon bizi bekliyor. Kayserispor'un UEFA Kupası'na kalmasıyla yeni sezonda kupalara katılan takım sayımız 5'e yükselirken 2007 klasmanına 16. sıraya gerilediğimiz için büyük bir tehlike bizi bekliyor. Önümüzdeki sırat köprüsünden kolayca geçmemizin tek yolu ise temsilcilerimizin başarılı olması. Geçen sezon yaşadığımız hüsranı eğer yine tekrarlarsak 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde tek takımla mücadele etmek zorunda kalabiliriz. Bunun için ilk 15 arasına girmemiz şart

Elemeler önemli
    Kupalarda yeni sezonda F.Bahçe ve G.Saray, Devler Ligi'ne kalabilmek için uğraş verecek F.Bahçe 2, Cimbom 1 ön eleme oynuyor. Bu iki takımımız Devler Ligi'ne kalamazsa işimiz zora girecek. Bilindiği gibi Şampiyonlar Ligi 3. ön elemeyi geçemeyen takımlar UEFA'ya devam ediyor. Cimbom Kupa-1'den elenirse UEFA'da mücadele edecek. F.Bahçe bu nedenle B36'yı mutlak elemek zorunda. UEFA kupası'na Kayserispor ile Trabzon 2. ön elemeden başlayacak. İki takımımız Rum ve Arnavut rakiplerini geçmek zorunda.

Rakiplerimiz ise işi sıkı tutuyor. Klasmanda biz şu an 20.741 puanla 16. sıradayız. Önümüzde, geçebileceğimiz ülkeler arasında Bulgaristan, Çek Cum., Yunanistan ve Ukrayna var. Belçika ve Iskoçya'yı geride bırakmamız zor. Ancak bizim için önemli olan milim farkla önümüzdeki Bulgaristan ve peşimizdeki İsviçre'nin gerisinde kalmamak. Hatırlanacağı gibi 16. sıradaki ülkeler Devler Ligi'ne sadece şampiyonunu gönderebiliyor. Üstelik şampiyon 2 eleme oynuyor. Ancak 16 ve 17. ülkeler ise UEFA Kupası'na 3 takımla giriyor

Puan sistemine dikkat
    Avrupa kupalarındaki puan sistemine gelince. Statüye göre eleme turlarında galibiyete 1, beraberliği 0.5 puan veriliyor. Normal turlarda galibiyete 2, beraberliğe 1 puan var. Çeyrek finalden sonraki başarılara 2 bonus puanı alınıyor. Toplam puan ülkenin takım sayısına bölünüyor ve reel averaj ortaya çıkıyor. Klasman belirlenirken son 5 yıllık reel averajlar toplanıyor. Klasmana göre kupalara giden takını sayılan ortaya çıkıyor
    Kaynak: Vatan

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri