çok güzel ellerine sağlık
rapor için [email protected] lütfen eren
çok güzel ellerine sağlık
rapor için [email protected] lütfen eren
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
gonderdim abi
Forum ne yazik ki yine sessizlige burunmus... Acaba ne olup bittigi ve yapilan duzeltmeler hakkinda bilgi verilebilirmi?
ben konuştum birkaç gün önce Turker Tozar'la dediği şey şuydu:
şu anda elime takımların son halini gösteren mini editör dosyaları geçmedi.Yani şu anda birşeyler düzeltsem bile boşa yapmış olacağım haber bekliyorum ilk yamaya yetişir heralde...
en azından bana söylenen bu şekilde oradan gelen talimata göre yanlışlıkların çoğu düzeltilecekmiş...
Mini editor dosyalari hala elde degilse gelecek yama ile cikacak datanin biraz son dakika isi olacak gibi gorunuyor bana..
Tabii ki bu dosyalar elde yoksa yapilacak duzeltmelerin bir cogu bosa gidecektir. Belki de SI'a biraz baski yapmak lazim bu konuda ki o dosyalar gonderilsin ve data uzerinde calisma yapilabilinsin.
kesinlikle katılıyorum sana. bu baskı olayı biraz olmuyor olabilir bilemem orasını ama köklü bir değişiklik yapma zamanı gelmiştir bence.
tabi mini editör dosyaları ele geç geçerse biraz aceleye gelmiş gibi olabilir bu noktada ön hazırlıkların iyi yapılmış olması gerekir bence.
Ön hazirliklar iyi yapilirsa zamna fazla sorun olmaz.
Insallah güzel bir yama cikar.![]()
Yamanin 10-12 gun icinde cikmasi bekleniyor. Acaba data duzeltme konusunda gelismeler var mi?
![]()
![]()
![]()
Umarım bu yeni yama'da data güncellemeleri yer alır....
Birde şu 2.lig A kategorisi hatası düzelse iyi olacak.Ç.Dardanelspor'u 1.lige çıkartmak istiyorum.
Evet gelismeler nasil, merak ediyoruz?
sevgili deza ve diğer arkadaşların bizlere iletmiş oldukları bilgiler çok işimize yaradı. Database güncelleme çalışmaları Türker tarafından sürdürülüyor. Rastladığınız yeni hataları yine sitedeki hata formunu kullanarak gönderebiliriniz.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Evet, sonunda cikti 6.0.2 yamasi, Türkiye liginde de düzelmeler var.
Ama bildiginiz gibi Türkiye ligi database´i ve oyuncu özelliklerini düzeltmeleri icin bir calisma vardi, hata raporlari falan gönderildi ilgili kisilere. Bu calisma cikan yamanin icinde yok. Peki bu update´i ne zaman yayinlanacak, ve bu update Turksportalin sundugu özel bir update mi olacak???
En son haber Türker Tozarin calismalara devam ettigi yönündeydi.
Turksportal'in yapacagi bir ozel calisma ne yazik ki gelecek surumlerde Turkiye liglerinin duzeltilecegi anlamina gelmez. Sonucta database ile ilgili sorunlarin ana database'de duzeltilmesi gerekir ve bu da sadece SI uzerinden yapilabilir.
Buradaki sessizlikten dolayi bu isin pek bir yere gitmediginden korkuyordum ve sonucta bir hayal kirikligi ile daha karsi karsiya geldik. Yapilmis olan duzeltmeler var. Ancak atlanmis olan en onemlisi Ikinci lig A ve B kategorisindeki takimlarin yabanci transferi konusunda. Bu takimlar halen iki adet yabanci oyuncu transfer edebiliyor. Kuralin dogrusunu daha once bu forumda yazmis ve duzeltilmesi gerektigini belirtmistim.
En azindan yabanci futbolcu kurali 3 buyuklerin maclarinin TV'de verilmesinden biraz daha onemli bir sorun. Ayrica ekleyeyim, TV'de maclarin gosterilmesi de sorunsuz degil. Ornegin bir cok hafta maclar saat 21'de basliyor. Ozellikle kis aylarinda en son ne zaman saat 21'de mac basladi, hatirlayan var mi?
Ayrica arastirma konusunda seffaflik rica ettik, takimlarin arastirmacilarin bu forumlarda sorunlari ele alabilmesi icin bir ortam yaratilmali diye fikir verdik, Turker Tozar'in acik acik database hakkinda gorus bildirmesi ve ilgili olmasinin yararli olacagini ekledik ama hic biri ne yazik ki bir yere varmadi.
Simdi cikip ortaya biz duzletmeleri yolladik ama SI games yama nin icine eklemedi denilebilir. Bunu ongorerek simdiden soruyorum.. acaba neden "Biz boyle bir soz vermistik, database duzeltilecekti bir sonraki yamada. Ancak SI games bu duzeltmeleri ekleyemeyecegini soyledi. Bu nedenle yamada database hatalarinin duzeltilmesini beklemeyin." diye bir aciklama yapilmadi?
Veya "Yetistiremedik ancak calismalarimiz devam edecek, ve hatta su ana kadar bu sorunlar duzeltildi." diye bir bilgilendirme yapmak dogru olmaz mi? Boylece hazirlanan gorus bildirme formu ile bir cok insanin ayni sorunlari tekrar tekrar belirtmesi engellenemez mii? Ornegin acaba simdiye kadar kac kisi Besiktas'in stadyumunun kapasitesinin yanlis oldugunu tekrar tekrar belirtti? Eminim ki belirtmeye de devam edecektir.
sonuna kadar haklısın ne diyebilirizki.Bundan sonra yapılacak şey bu işe daha fazla önem verilmesi.
Hala 2. lig takımları 2 yabancı alıyormu???ve Beşiktaş stadyumunun kapasitesidemi düzelmedi???
![]()
![]()
Neyse sağlık olsun diyeceğim ama bu hatalar yüzünden yine eskiden en çok zevk aldığım liglerden birini Türkiye ligini açmayacağım.
kardeşim siz keyifle oynayasınız diye düzeltiyoruz biz bu hataları![]()
http://forum.turksportal.net/phpBB2/...pic.php?t=4971
Bunlari oyun ile gelen database'de duzeltmedikten sonra fazla bir manasi yok ne yazik ki...Originally Posted by Makaay
Her sene bu isle baskalarinin ugrasip tekrar tekrar ayni sorunlari duzeltmemesi gerekir.
katılıyorum kardeşim...
türker en son elindeki verilerle uğraşıyordu. Sanıyorum bu sene si games korsan cdler yüzünden oldukça kızdı, dil sistemini değiştirdi. Araştırma verilerini tesliminde aksamalar oldu.
2. Ligde yabancı oynaması gibi teknik problemler çıkmaya başladı. Stadyum konusunda daha hazirandan beri hiç uyarmadıysam 100 kere uyardım Türker'i atlama imkanı yoktu yani
Siz de ozaman FM in Türkiye de gazetelerde nasil tanitildigindan bahsedin, herhalde dünyada tek ülke FM in her hafta gazetede olmasi, cok büyük bir reklam oyun icin.
Merhaba,
Ben eleştirilere katılıyorum. Ama sizde görüyorsunuz arkadaşlar durumu, buraya yazan arkadaşlarda sitemizdeki hata formunu kullanarak bir ton hatayı bildirdi bu hatalar direk zaten Türker'e geçti. Türkerle konuşmamda kendiside bu hataları düzeltmeye başladığını (database verileri ile ilgili) söylemişti. Bende bu yamayla birlikte bir değişim bekliyordum.
Yama çıktıktan sonra Türker ile görüşme şansım olmadı. Bu konuda en doğru az odur.
Mustafa BudakTurksportal
Selam,
Türkerin herseyi düzeltmek icin gayretle calistigindan eminim, ama niye bu yamada degisiglikler olmadigini merak ediyorum. Hepimiz hata raporlari göndererek yardimci olmaya calistik, ama karsiligini alamiyoruz. Bidiginiz gibi 1 ay dan fazla oldu bu calismaya basladiginda Türker, ve yamaya yetisicegini söylüyordu.
Lütfen Türker abi bir aciklama yapsa da neler olup bittigini bilelim. Ileride ne olabilir bilelim.
SI transfer arasindan sonra dataupdate cikarir mi, ozaman o yamada yer alabilir mi calisma? Yoksa official yama cikmayacaksa, Turksportal unofficial yama yayinlayabilirmi?
Türker'e söyledim ayrıca ben bu Sigames için testerlık yapıyorum bu problemlerin hepsini belirtmiştim ona atlanması imkansız. Hatta tek tek screenshotları ile birlikteDeza seninde bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum, sitedeki araştırma hata formunda gönderdiğin bilgileri gördüm ilgin için teşekkür.
Tahminime göre database update çalışması bu yamaya yetişmedi ama bu benim fikrim net bilmiyorum. Denildiği gibi kesin birşey var oda Türker'in bu konuya el atması. Belki siteye bu konuyla alakalı bir haber girebilir son durum nedir gibisinden.
Bigturk bizimle çalışıyor ve onun yaptığı bir güncelleme yaması mevcut ama daha yayınlamadık. Ona bende el atıp son haliyle güzel bir unofficial çalışma çıkartabiliriz. İncelediğim kadarıyla Eren oldukça emek harcamış. Onunlada msnde görüşüyorum son yorumlarını alacağım. Belki bir kaç bişey ekleyebilir sonra çıkartabiliriz.
Bide Sigames bu geçtiğimiz yıl çıkan sorunlardan sonra güvenlik önlenlerini arttırmış sanırım database üzerinde. Haliyle database verileri oldukça önemli, bunun için uzun süre çalışmalar sürüyor. Ama verilerin böyle basit hatalarla oyunda gözükmemesi sizin olduğu kadar benimde canımı sıkıyor.
en son update 99 yılında yapmıştım o zamandan beri yeminliyim update yapmamaya :-) Ama bu gidişle yeminimi bozacağım gibi![]()
Mustafa BudakTurksportal
Hazır bu aralar vaktim varken gerekli bilgileri bana yollarsanız ortak bir calısma yapabilirim fm alemi için.tabi bu sadece bir öneri...
Evet, herhalde zamanin az oldugundan dolayi yetismedi.
Ama yine de Türker abi bir aciklama yapim her sey netlik getirirse iyi olur, gelecek icin database calimalari var mi, SI nin belki 3. resmi yamasina, yada Turksportalin yayinladigi özel database yamasi icin.
Belki Türker abi kendi ugurasdigi update icin, Senin(Vieri) ve Bigturk arkadasimizin yaptigi update den faydanalip, güzel bir calisma sunabilir.
Söyledigin gibe ben ve bircok baskalari size hata raporlari gönderdik, Türkiye liglerini iyilestirmek icin, ve ne yazik ki yamaya yetisemedi calisma: Bunun icin Türker abi bir aciklama yapip nedenlerini ve gelecekte ne olacagini söylerse seviniriz, Ona bu haber ilettin lütfen.![]()
tamam ben gene türkerle periyodik yaptığmız uzun telefon görüşmelerinden birini yapacağım demek ki![]()
Hehe, iyi olurOriginally Posted by Tolga Kaprol
![]()
![]()
Evet, bir açıklama oldukça iyi olurdu....
Neyi, ne zaman beklediğimizi bilirdik...
databasede büyük oyuncuların yanlış olmasını özellikle eleştirebiliriz bencede daha hummalı ortak bi çalışma izlenebilir bende 5 yıldır oynayan birisi olarak yardım etmeyi isterim bi takımın hazırlanan ekibine katılmak isterim gerçi bu mümkünmü bilmiyorum yaşadığım yer Trabzon oldğuna göre Sebat ve Ts olabilir Ts de Gökdenizin mevkisi bile yanlış lanse edilmiş sol kanat oynuyor