iyi oyuncuydu marcelinho ama trabzonda başarılı olamadı almanyada eski günlerine döner...
Marcelinho, sezon başında Hertha BSC Berlin'den 2 milyon 325 bin Avro bonservis bedeliyle alınmıştı. Boyle yaziyo superspor.
Kar yapacaz ama kimi alacaz belli degil. Bu takim boyle gitmez. Kesinlikle yonetim gitmesi lazim artik, i$i bilmiyolar. Ziya hocanin da az zamani kaldi, gitmesi yakin gibidir.
Trabzonspor bu transferden 500 bin dolar kar etti sanırım![]()
Güle güle Marcelinho.Özkan Sümer'i haklı çıkarttın![]()
geldi ve gitti...bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dilerim umarım bizi unutmaz![]()
yolun açık olsun bu kadar sorunun ortasında adam gibi ayrıldıgın için için teşekkürler...
Marcelinho vedaya geldi
Trabzonspor'dan ayrılarak Almanya Birinci Lig (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'a transfer olan Marcelinho Dos Santos, akşam saatlerinde havayoluyla Trabzon'a geldi.
Eşi Estala, kızı Viviane, oğlu Marcelo ve 2 menajeriyle Trabzon'a gelen Marcelinho, kulübün kendisine tahsis ettiği araçla havalimanından ayrıldı. Marcelinho'nun üzerindeki yeni takımının eşofmanları dikkat çekerken, Brezilyalı futbolcu yaptığı kısa açıklamada, "Takım arkadaşlarımla vedalaşmak için geldim. Antalya'dan Almanya'ya gidişim acil olmuştu. Birçoğuyla vedalaşma şansım olmamıştı. Onun için buradayım" dedi.
Öte yandan Marcelinho'nun, Wolfsburg kulübü ile ön protokol imzaladığı, ancak Wolfsburg Kulübü'nün, Trabzonspor'a ödemesi gereken transfer bedelini henüz yatırmadığı için bu futbolcunun Bordo-mavili yönetim tarafından Trabzon'a çağrıldığı iddia edildi. Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun söz konusu bonservis bedelinin kulüp hesabına yatmasının ardından yıldız futbolcuyu yeni kulübüne göndereceği belirtildi.
Doğan takviye istiyor
Trabzonspor’da son günlerde transferde oldukça hareketli saatler yaşanıyor. Fabiano Eller ve Szymkowiak’ı elden çıkarmak için uğraşan Bordo-Mavililer, sürpriz bir şekilde Marcelinho’yu Almanya’nın Wolfsburg takımına satarken, kadroyu takviye için yönetimin çalışmaları da yoğun bir tempoyla devam ediyor. Yabancı kontenjanını uygun duruma getirmeyi planlayan Karadeniz ekibinin idarecileri, teknik direktör Ziya Doğan’ın transfer isteklerine cevap vermekte kararlı görünüyor.
Beraber istiyor
Savunmanın formsuzluğundan şikayetçi olan ve ‘Mutlaka takviye gerekiyor’ diyen Doğan’ın ısrarla birlikte istediği iki isim, Ayman ile Risp de gündemdeki sıcaklığını koruyor. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’dan süre isteyen Trabzonspor cephesi, özellikle Eller konusundaki pürüzleri bir an önce gidermeye çalışıyor. Internacional’den resmi teklif bekleyen Bordo-Mavililer, deneyimli oyuncuyu bu kez kiralık olarak değil bonservisiyle beraber yollamak niyetinde.
Parası ödenmeyince...
Bordo-Mavili takıma iyi haber ise eski oyuncusu Erdinç Yavuz cephesinden geldi. Sakaryaspor’da kiralık olarak forma giyen ve Yeşil-Siyahlılar’ın ‘Sezon sonu gelmeden vermeyiz’ dediği tecrübeli oyuncunun Sakaryaspor ile bağlarını kopardığı öğrenildi. Maç başı paralarının ödenmemesi üzerine avukatıyla işlemlere başlayan Erdinç’in serbest kaldığı ve Trabzonspor’a katılacağı bildirildi. Deneyimli stoperin uzun süredir yöneticilerini uyardığı ama bir karşılık görmediği vurgulandı.
Trabzon yabanci alamiyor aldigini gonderiyor ligin ikinci yarisinda isi daha zor risp gelirse savunma guzel olur ama aymana hic gerek yok
Bu Ayman ısrarını anlayabilmiş değil.Başka oyuncu kalmamış sanki.Durum iç açıcı değil...
[SIGPIC][/SIGPIC]
arkadaşlar bugün spor haberlerinde dinledim trabzonspor gençlerbirliğindeki risp ile ilgileniyormuş
Fredrik Risp Trabzon'da
Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Gençlerbirliği'nin İsveçli defans oyuncusu Fredrik Risp, bu akşam Trabzon'a geldi.
Ankara'dan Trabzon'a gelen İsveçli defans oyuncusu Risp'i havalimanında Trabzonspor Kulübü Profesyonel İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu karşıladı. İsveçli oyuncu, havalimanında herhangi bir açıklama yapmadan ailesiyle birlikte otele hareket etti.
Fredrik Risp'in Trabzonspor ile 6 aylık opsiyonlu anlaşma yaptığı ve sezon sonunda sözleşmenin İsveçli futbolcunun isteğine göre uzatılabileceği öğrenildi.
Ayman hayırlı olsun trabzona,
Trabzonspor ile prensipte anlaşan Ayman Abdelaziz, bu sabah Trabzon'a geldi. Trabzon'a gelen Ayman, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Menajerleriyle birlikte Trabzon'a gelen bordo-mavili futbolcu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ayman, Trabzonspor ile görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, ''Trabzonspor gibi büyük bir takıma geldim. Büyük bir camia. Çok büyük futbolcuları var. Onların yanında oynamak benim için önemli. Benim performansım da onlarla artabilir. Trabzonspor'da birlik ve beraberlik içinde çok iyi şeyler yapmak istiyorum'' dedi.
Teknik direktör Ziya Doğan'ı tanıdığını ve daha önce birlikte çalıştıklarını ifade eden Ayman, ''Ziya Doğan çok iyi bir hoca. Antrenman olsun, oyun olsun, ondan çok fayda gördüm. O yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Antrenmanda bile kazanmayı istiyorum. O da kazanmayı çok isteyen, hırslı bir hoca. Karakterlerimiz birbirine çok benziyor. Birbirimizi tanıyoruz. Onunla çalışmak benim için çok kolay'' diye konuştu.
Ayman, Trabzonspor'a gelmeyeceği yönünde bir şey söylemediğini dile getirerek, ''İlk sağlık kontrolünden sonra kulüpler arasında problem oldu. Mecbur antrenmansız kalmamak için Gençlerbirliği'ne geri döndüm. Sonuçta profesyonel bir oyuncuyum. Sonra iki kulüp de anlaştı ve geldim'' diye konuştu.
Trabzonspor'un ligde bulunduğu yerden kurtulabilecek bir takım olduğunu belirten Ayman, şöyle konuştu:
''Trabzonspor, büyük bir camia. Bu dönemi de atlatacaktır. Zaten fikstüre baktığımız zaman puanlar birbirine yakın. Bir maçı kazanan puan cetvelinde yukarı çıkıyor, kaybeden aşağı iniyor. Trabzonspor, 2-3 maç kazanabilir ve ligin yukarısında kendine yer bulabilir. Böylece takıma da bir güven gelir ve iyi işler yaparız. Hüseyin, Gökdeniz, Yattara gibi oyuncularla Trabzonspor, çok kaliteli bir kadroya sahip. Onlar bu ligde çok şey yapıyorlar ama biraz güven ve destek lazım.''
''RİSP, ÇOK ŞEY VERECEK''
Ayman, Risp ile 1,5 yıldır Gençlerbirliği'nde forma giydiğini belirterek, ''Trabzonspor, çok iyi bir transfer yaptı. İyi, sağlam, karakterli, profesyonel bir oyuncu. Trabzonspor'a bence çok şey verecek. Çok iyi bir stoper'' dedi.
Erkan'ın gelmesinin bordo-mavili takım için iyi olabileceğini kaydeden Ayman, bu futbolcunun tecrübeli olduğunu ve Rizeli oluşundan dolayı Trabzon'daki atmosferi bildiğini belirtti.
Ayman ile 2,5 yıllık sözleşme imzalanacağı açıklandı.
Doğan ın istediği oldu bakalım napacak bunları
[SIGPIC][/SIGPIC]
inanamıyorum belki ben cahilim ama rispi hiç duymadım ligde neyse rispi istemiyorum ama ayman iyi olcak gibi
Erdinc geri geldi Risp i neden aliyoruz onu anlamadim
Sonunda imzaladılar!..
Trabzonspor, Mısırlı orta saha oyuncusu Ayman Abdelaziz ve İsveçli defans oyuncusu Fredrik Risp ile 2.5'ar yıllık sözleşme imzaladı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Altuntaş'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Ayman ve Risp, kendilerini 2.5'ar yıllığına Trabzonsporlu yapan sözleşmeye imza attı. Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Altuntaş, imza töreninde yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Ziya Doğan'ın ısrarla istediği 2 oyuncuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, "Yaklaşık 15-20 gün önce İlhan Cavcav'ın açıklamaları üzerine bu transferler duyuldu. O dönemde sözleşmeyi imzalayacak ortam oluşmamıştı. Bugüne nasip oldu. Hocamızın ısrarla istediği 2 oyuncuyu kadromuza kattık. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılı olacaklarına inanıyoruz" dedi.
Yabancı kontenjanı ile ilgili sorulan soru üzerine ise Altuntaş, "Trabzonspor bu konuda gerekli tedbirleri almıştır. Kulübümüzün 1 lirasını bile sokağa atma durumumuz yok. Szymkowiak'ın kulübümüze gönderdiği bir yazı var. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yabancı kontenjanı konusunda bir sıkıntımız yok şu an" diye konuştu.
AYMAN: "BEKLENTİLERE CEVAP VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Mısırlı futbolcu Ayman ise, Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu söyleyerek, "Çok heyecanlıyım. Herkesin bizden beklentileri var. İnşallah bu beklentilere cevap vereceğiz. Trabzonspor'u en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Ziya Hoca'nın eski öğrencisiyim. 4 sezon onunla çalıştım. Onunla birlikte Trabzonspor'da da çalışacak olmak gurur verici" ifadelerini kullandı.
RİSP: "TRABZONSPOR'DA OLMAKTAN MUTLUYUM"
İsveçli defans oyuncusu Risp de, Trabzonspor'da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "Trabzonspor Türkiye'nin büyük kulüplerinden biri. Bu benim için çok büyük bir şans olacak. Takımın açığını kapatmak için çalışacağız. Trabzon'a geldiğim süre içinde buranın güzel bir kent olduğunu gördüm. Burada iyi vakit geçireceğimi düşünüyorum" diye konuştu.
Ailesi ile ilgili problemleri bulunduğu iddialarına tepki gösteren Risp, "Bu yazılanlar doğru değil. Eşimin bakışı da iyi. Sadece çocuklarım Ankara'da İngilizce eğitim görüyordu. Onu da burada çözdük" açıklamasını yaptı.
BREZİLYALI FUTBOLCU ELLER, TRABZON'A GELDİ
Bu arada Bordo-mavili takımda Ayman'ın 12, Risp'in ise 33 numaralı formayı giyeceği öğrenildi. Öte yandan Trabzonspor'da forma giymek istemediğini belirten ve geçtiğimiz günlerde izinsiz olarak Trabzon'dan ayrılan Brezilyalı Fabiano Eller ise, bugün eşi ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Haşim Sayitoğlu ile görüştü
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Haşim Sayitoğlu, Brezilyalı futbolcuları Fabiano Eller için İspanya'nın Atletico Madrid takımından resmi teklif aldıklarını açıkladı.
Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Haşim Sayitoğlu, Trabzon'a dönen ve bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde görüştükleri Brezilyalı oyuncu Eller için Atletico Madrid Kulübü'nden resmi teklif aldıklarını ifade ederek, "Biz de kendilerine teklif ettikleri rakam karşısında bir rakam sunduk. Atletico Madrid Kulübü'nden cevap bekliyoruz" diye konuştu.
Futbolu bıraktığını açıklayan Polonyalı futbolcuları Szymkowiak ile ilgili yaşadıkları sorunu şimdilik dondurduklarını ifade eden Sayitoğlu, "Yabancı kontenjanı konusunda şu an bir sıkıntımız yok. Transfer mevsiminin bitmesiyle bir sıkıntı olursa da sözleşmelerin karşılıklı feshedilmesi yoluna gidebiliriz" diye konuştu.
Öte yandan bugün sözleşme imzalayan Risp ile birlikte Bordo-mavili kulüple sözleşmesi bulunan yabancı futbolcu sayısı 9'a çıktı. Bordo-mavili takımda Jefferson, Stepanov, Yattara, Musampa ve Risp kadroda yer alırken, kiralık sözleşmesi sona eren Eller, Sparta Prag'da kiralık oynayan Tomas Jun, Ankaraspor'a sezon başında kiralanan Djokaj ve futbolu bıraktığını açıklayan ve ülkesinden dönmeyen Szymkowiak sıkıntı oluşturan yabancı futbolcular arasında bulunuyor. Sezon sonunda bu oyunculardan en az 3 tanesi ile Bordo-mavili ekibin yabancı kontenjanına göre yollarını ayırması gerekiyor.
[SIGPIC][/SIGPIC]
ayman ve risp trabzona ne kadar yararli olurlar bilemiyorum.
ama ellerden iyi para alacak trabzon.Bence rispin yerine saglam bir stoper alabilirlerdi.
Kesinlikle Eller gitmeli artik bize yarari dokunmaz. Onun yerine ise yabanci sag bek veya forvet isterim. Aslinda sag bek Turk te olabilir Serkan Balci mesela. Tabi Trabzon eger ciddi bi cikis istiyosa Mehmet Topuz derm. Forvette ise soyle yirtici bi forvet olsun, topu iyi kullanan ve hizli ataka cikan
Trabzonspordan Rekor
Turkcell Süper Ligi'nde her sezon şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, 2003-2004 sezonundan bu yana oyuncu sirkülasyonu yaşayan kulüpler arasında ilk sırada yer alarak bir rekora imza attı. Bordo-mavili ekip 03-04'te 30 futbolcu alırken, 29 futbolcu gönderdi..
Son Fatih Terim Galatasaray donemi ne benzeddik
30 topçu ala 29 tane gönder
bunların içinden 1 2 tanesi senin kadronu bu kadar etkilesin entresan
daha ne 30lar alırız biz...
Bence Ayman'da Risp de gereksiz transferler
Trabzon Marcelinho'yu nasıl elinde tutacak onu düşünmeli bence
bugun ayman dan memnun kaldim. Huseyin in gorevi gib idi ama ayman oyun kanatlara cok iyi acti bazen.
Risp ise heralde Stepanov la uyum sallicak gibi.