çok iyi abi....
Şikeye karışmasaydın 2.ydin. Yine de iyisin Emrah abi.
Serie A - 2006/2007 Sezonu Sonuçları
Serie A'ya -15 puan ile başlayan Fiorentina, çok başarılı geçen 2006/2007 sezonunu 6. sırada tamamlayarak UEFA kupasına gitmeye hak kazandı. Bu sezon oynadığı 38 maçtan 22 galibiyet çıkaran Fiorentina, aldığı 9 yenilginin 8'ini deplasmanda yaşadı. Bu da Fiorentina'nın gelecek sezonki deplasman taktiğini gözden geçirmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Eğer "mor menekşeler" -15 puanla başlamasaydı, ligi 73 puanla 2. sırada bitirecekti.
Fiorentina takımının 1 sezon önce 2.9 milyon TL'ye Rosenborg'dan aldığı İversen, ligde oynadığı 33 maçta 22 gol atarak, 21 gollü Totti'nin önünde gol kralı oldu. İversen bu maçlarda ayrıca "13" kez maçın adamı seçilerek bir rekora imza atmış oldu. Başarılı oyuncu kariyerinin en verimli döneminde ve takımdaki diğer yıldız oyuncular Toni ve Pazzini ile muhteşem bir üçlü oluşturuyorlar. İversen sezonu "7.79" ortalama puan ile tamamladı.
Yılın ödüllerine gelince... Steffen İversen, İtalya Serie A'nın en iyi yabancı oyuncusu; Frey, en iyi 2. kalecisi; Dainelli, en iyi 2. savunma oyuncusu; Montolivo, en iyi genç oyuncu; Donadel, en iyi ortasaha oyuncularından biri; Yine Montolivo, asist kralı; İversen, gol kralı... Montolivo bu sezon ligde tam 11 asist yaptı.
Son Puan Durumu :
Shot at 2007-07-07
İç Saha Puan Durumu :
Shot at 2007-07-07
Dış Saha Puan Durumu :
Shot at 2007-07-07
Sezon Özeti :
Shot at 2007-07-07
Fiorentina bu transfer döneminde İnter, Milan ve Roma gibi büyük transferler yapamasa da oldukça yerinde birkaç isimle anlaştı. Bunlardan biri Lyon'dan alınan Alou Diarra... Diarra, Donadel ile iyi bir ikili olacağa benziyor. Ayrıca Diarra'nın savunma yönünün çok daha iyi olması sayesinde, Fiorentina'nın Donadel'in ofansif özelliklerinden maksimum yararlanabilmesi de olası. Diarra, Lyon'dan 10 milyon TL + bir sonraki satıştan % 30 pay seçenekleriyle transfer edildi. Diarra mı Nekounam mı diye ikilemde kalan Sir Emrah gürbüz, aynı mevkide oynayan ve yaşları aynı olan bu iki oyuncudan ofansif yönü güçlü olan Nekounam yerine, Diarra'yı tercih etti. Bakalım bu tercih ne kadar doğru. Bunu zaman gösterecek.
Jorgensen'in çok sık sakatlanması ve ilerlemiş yaşı ile birlikte, zaman zaman maç kaybetmeye kadar uzanan bir ağda sorun yaşanan sağ kanat için arayışlara giren Sir Gürbüz, Milan'ın satış listesindeki oyuncusu Massimo Donati ile 7.5 milyon TL'ye anlaştı. Donati sağ kanattaki sorunu çözecek gibi görünüyor. Milan'ın Gourcuff'a yapılan teklifi önce kabul edip sonra iptal etmesi ve hemen ardından yapılan ikinci teklifte ise "2 kat" bonservis bedeli istemesi Sir Gürbüz'ü sinirlendirdi. Gourcuff'tan vazgeçen Sir Gürbüz, Donati'de karar kıldı.
Daha önce anlaşıldığı duyurulan Avustralyalı Grella ile sözleşme imzalandı. Mor menekşeler bu transferi bedavaya kapattı.
Betis takımından, geleceğin yıldızı olarak görülen Moreno isimli oyuncu 3 milyon TL'ye takıma katıldı. Moreno, savunmanın ortasında oynuyor ve ilerleyen yıllarda bu mevkideki eksiği fazlasıyla gidereceğe benziyor. İspanyol oyuncu antrenmanlara başladı.
Fiorentina ayrıca, takımda ortak bonservis anlaşması olan birçok oyuncu ile, teklif zamanı geldiği için yapılan küçük tekliflerde, anlaşmalı olunan klübün bu oyunculardan vazgeçmesi üzerine sözleşme imzaladı. Bunlardan en önemlisi Bojinov, Juventus'un teklifi ertelemesiyle Juve'de kalıyordu ancak Atletico Madrid'in hem Juve'ye hem de Fiorentina'ya yaptığı 26.5 milyonluk teklifin ardından Valeri Bojinov Atletico'lu oldu. Bu ayrıca Fiorentina menajeri Sir Emrah Gürbüz'ün transfer rekoru oldu. Aynı durumdaki Reginaldo ise, Udinese'nin ondan vazgeçmesi üzerine bonservisinin tamamı ile Fiorentinalı oldu.
Gelenler :
Shot at 2007-07-07
Gidenler :
Shot at 2007-07-07
Fiorentina böylece yeni sezona hazır hale gelmiş oldu. Antrenman döneminden sonra oynadığı 7 hazırlık maçından sadece birini (Galatasaray) kaybeden Fiorentina lige fırtına gibi girmek istiyordu. Ancak lig maçlarından önce oynaması gereken bir UEFA ön eleme maçı vardı. Bu maçta Wes Ham United ile karşılaşan Fiorentina, İtalya'daki ilk maçı Pazzini ve Montolivo'nun golleriyle 2-0 kazanarak, İngiltere'ye çok avantajlı bir skorla gitmeye hak kazandı. Bu maçta Steffen İversen, yine, girdiği 24 hava topu mücadelesinden 22'sini kazanarak takımı yüksekten uçurmaya devam etti...
Devam edecek...
Santana ve Bojinov büyük kayıp şimdiden geçmiş olsun abi.
bncede bojinov buyuk kayip
" Sizler işiniz değilsiniz.. Sizler paranız kadar değilsiniz.. Sizler bindiğiniz arabalarınız değilsiniz.. Kredi kartlarınızın limitleri değilsiniz.. Sizler iç çamaşırı değilsiniz.. Sizler dünyanın dans edip şarkı söyleyen pisliklerisiniz. "
Tyler Durden- Fight Club
Bojinov zaten juventus taydi bence para kazandirmasi iyi. Diarra guzel transfer gozruyorum paran da var defansa mertesacker i al derim minimum fee den 10 milyona alirsin. Cok saglam bi defans oyuncusu. Basrilar dilerim bu sene sampionluk insallah..
Artık sağlam bir forvet al Emrah Abi.
Mor Menekşelerden Yine Fırtına Gibi Bir Başlangıç!!!
Mor menekşeler, ligde oynadığı ilk 8 maçında müthiş bir performans göstererek 8'de 7 yaptı ve şu anda ligin zirvesindeler. İnter de aynı şekilde 8'de 7 yapan bir diğer takım. Ancak İnter gibi, her transfer sezonunda 100 milyon TL'ye yakın para harcayan bir klüple, Fiorentina gibi 15 milyon dolarlık transfer bütçesi olan bir takımın aynı puanda olması çok düşündürücü. Erken konuşmamak lazım ama Fiorentina bu sezon çok farklı ve şampiyonluk hayal değil! İşte Fiorentina'nın UEFA Kupası'ndaki grubu :
Shot at 2007-07-07
Puan Durumu :
Shot at 2007-07-07
Maçlarda Alınan Skorlar :
Shot at 2007-07-07
Viola taraftarlarının içindeki tek burukluk Gourcuff transferinin bir türlü gerçekleşememesi. Her sezon bir yıldız transfer sözü veren Sir Gürbüz, devre arasında takıma katılacak şekilde, Antonio Barragan ile sözleşme imzaladı. Zaccardo'dan son anda vazgeçen Sir, Barragan'ı aldı.
Lige güzel başlamışsın Abi.UEFA'da zor bir gruba düşmüşsün ama.
Ama dikkat edersen Rangers ve Pasching'i yendim. UEFA gruplarında da liderim.![]()
Pardon abi fikstürü iyi incelememişim![]()
![]()
![]()
Potenza'dan iyi verim alamıyorum diye paraya kıyıpBarragan'ı aldım ama Potenza çok iyi oynamaya başladı.
Transfer boşa gitti yahu. Gerçi genç adamdır. Satarım olmazsa ama.
![]()
Olsun abi.Uzun maratonda hepsine şans verirsin sen![]()
Yok şampiyon olursam İnter'e kaçacam.Puahaha
![]()
Emrah abi sen hiç maç kazanır mıydın?![]()
Barragan harika. Transfer politikan süper Emrahcığım. Tebrikler...
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Sus bakiiim! Seni yaramaz çocuk seni. Boşuna Sir demiyorlar, Tansaş'tan almadık bu ünvanı.![]()
Teşekkürler İlhan. Bakalım, ne kadar iyi transfer göreceğiz. Ama bildiğim ve gözlemcilerden aldığım bilgiler doğrultusunda söyleyebilirim ki o bir yıldız adayı.
Takımın iki eksik yeri vardı. Biri sağ kanattı. Sağ kanatta Santana ve Jorgensen bir türlü istediğim işleri yapamadılar ama farkettim ki Jorgensen sol kanatta daha iyi. Santana'yı da Lazio'ya sattım. Şimdi Donati orada harika oynuyor.
Diğer eksik mevkii ise defansif orta saha mevkii idi. Ben her zaman çift DM ile oynarım ve bunlardan biri aşırı defansif olur, bütün defansif yükü omuzlar. Diğeri ise daha teknik olur ve arasıra gol de atar. Donadel ikinci DM görevini yapıyordu ama "aşırı defansif" dediğim oyuncu malesef elimde yoktu. Alou Diarra şimdi bu işi harika yapıyor. De Jong da kaliteli bir alternatif durumunda. Ortasaha güçlenince, diğer ortasaha oyuncuları da daha iyi oynamaya başladılar. Bunlardan Montolivo klasını geçen sezon gösteremedi ama bu sezon oldukça iyi. Geçen sezon asist kralı olmasına rağmen bu onun gerçek performansı değildi. İversen zaten ikinci gol krallığına koşuyor diyebiliriz. Gol krallığındaki tek rakibi Gianpaolo Pazzini... Pazzini geçen sezonun ilk yarısında sakat olduğu için takımdan ayrı kaldı ama bu sezon gerçek Pazzini'yi izliyoruz. Şu anda ligde 11 golle gol krallığında ilk sırada bulunan Pazzini Sampdoria maçında ağları tam 4 kez havalandırarak, Fiorentina'daki, "1 maçta en çok gol atan oyuncu" ünvanını ele geçirdi...
Tu bi kontinyud, may firiends...![]()
![]()
uzun zamandir hareketsizdi.sayfayi acinca +2 sayfa post gordum mutlu oldum
![]()
Artık hızlı gideceğiz merak etme.Ben şimdi seriye devam edeyim.
![]()
Emrah abi helal olsun![]()
Bekliyoruz![]()
başarılar güzel gelmişsin
Eee sen de 5-6 sezon boş boş, sırf oyunu, oyuncuları tanımak için oyna sen de kolaylıkla yaparsın. Atletico Madrid ile 4 sezon amaçsızca oynadım. İspanya'da Atletico ile şampiyon olmak hayal ama işte böylece oyuncuları tanımış oldum. Aythami'yi de o yüzden transfer ettim. Barragan'ı biliyordum yine.
Fiorentina 9. maçından da galibiyetle ayrıldı ayrılmasına ama diğer takımlar 1-2 puan gerisinde Fiorentina'yı takip etmeye devam ediyorlar. İnter bu hafta bi kıyak yaptı ve yenildi.UEFA'da da Fio 3'te 3 yaptı. PSG'i 1-0 mağlup ederek puanını 9'a çıkardı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Sırada Ajax var. Yarın kariyere devam edeceğiz, şimdilik iyi geceler şişik gözlüler.
![]()
![]()
Devam et abi.Bekliyoruz.
Devam Emrah Abi.![]()
Luca, İversen ve Ben
Dünkü PSG maçından sonra üçümüz yine bir restaurant'a gittik, yemek yemeye (Ne obur adamlar demeyin, başka bir yer bilmiyoruz). Bu restaurant'ın duvarlarında tek tip tablo vardı ve girişte de bir masa bulunuyordu. Çok ilginçti, onunla tanıştığım kafede de böyle bir dizayn vardı. Aklım 1 yıl öncesine gitmişti. Luca ve İversen maçlardan konuşuyor, hangi golü kimin ensesinden geldiğini tartışıyor, ben ise çaresiz ve iç çeke çeke onu düşünüyordum. Acaba ne yapıyordu şu anda? Beni silmiş miydi kafasında? Benim şu anda çok başarılı bir teknik direktör olduğumu bilseydi ne yapardı? Derken Luca bana doğru döndü ve :
- Emrah yine daldın?
- Evet öyle oldu. Onunla tanıştığım gün geldi de aklıma.
İversen araya girdi...
- O kim Emrah?
- Doğru ya sen bilmiyorsun. Uzun hikaye... Evleneceğim kızdı, sonra beni terk etti.
- Aaa çok kötü olmuş ya, üzüldüm be Emrah.
- Boşver geçti artık.
Luca devam eder...
- Emrah artık çok paran var. Ülkene dönecek misin? Ama ben hiç istemiyorum biliyor musun? Benim burdaki tek arkadaşım sensin. Ayrıca memleketine dönersen, eski yaraların nüksedecek. Bence artık dönme. Burada kendine yeni bir hayat kur.
- Olmaz Luca. Birgün döneceğim. Fiorentina'yı zirvede iken bırakacağım. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olup öyle gideceğim. Fakat, şampiyonluk gelmesini istiyorsak geçmişten hırs almak yerine, gelecekte yaşayacağımız tatları hayal etmek daha mantıklı geliyor. İversen sen bilmezsin, daha önce Luca'ya söylemiştim, ben onu o kadar seviyordum ki bunu kelimelere dökmek bir ömür alabilirdi. Geçenlerde eski bir arkadaş aradı beni, ismi Typhoon. Bana birinin bir mektup gönderdiğini söyledi. Tamam yolla dedim heyecanla, çünkü ondan geldiğini sanmıştım. Fakat bana mektubun, Malatya'da tatilde bulunan birkaç genç futbolcudan olduğunu söyledi.Tamam sen yolla dedim. Okuduğumda çok şaşırdım. Şimdi benim bir projem var. Aslında Atletico Madrid'deyken de uyguluyordum. İsminin kısaltması GMGF. Bu projenin içeriğini Luca biliyor ama şimdilik kimseye bahsetmiyorum. Yakında onu siz öğrencilerime açıklayacağım. İşte mektubu gönderen gençler, benim bu projeme katkı sağlamak istediklerini ve Fiorentina'ya gelmeye can attıklarını söylediler. Ben de onlara bir cevap yazdım ve dedim ki : Sizler bu kadar dolaylı yoldan bile bana ulaşmaya hevesli olduktan sonra, benim sizi takımıma katmak istememem yanlış olur. Elbette sizi gelecekte kadromda görmek isterim. Başarıya, genç insanlarla ulaşmak isterim. Çünkü gençler başardıklarında yenisini isterler...
Devam edecek...
güzel yazmışsın abi...devamını bekliyoruz.....
Allah allah nedir buGMGF arkadas merak icinde kaldim..
Hadi emrah bekliyoruz yeni projeni sabirsizlikla