Ülke bayrağımızın renkleri kırmızı-beyazdır ve bunun bir kompozisyonu vardır. Kurtuluş savaşı dönemimizdeki vatandaşlarımızın kahramanlıkları, dökdüktleri kan, yaşanan o direniş vs. vs. bunları herkes biliyordur. Milli takımımızda forma rengini, bayrak rengimizden alır. Bunu, turkuaz-beyaz diye değiştirenleri ve bunu onaylayanları kınıyorum.
Turkuaz forma fena değil ancak neden kırmızı beyaz üzerine motif ve desenler işleyerek bir forma üretmiyor ki üretici firma ? bakın hırvatların formasına tam bir ekol fm oynarken bile dikkat edin forma şekilleri içinde yer alıyor yani bize öyle bir forma tasarlansın ki hem milli değerlerimizi yansıtsın hemde ekol olsun...
...
turkuaz Türk mavisi değil mi?
giyilebilir ama kırmızı-beyaz formamız da kaldırılmasın.Alternatif forma olarak turkuazı giyeriz
...
Rezalet diyorum başka bişey demiyorum.
'Bize de Turkuazlar desinler' diye forma rengi değişir mi? Yok İtalyanlara gök mavililer diyorlarmışta bir tek İtalyanlarmı mavi forma giyiyor? Peki sizce neden sadece İtalyanlara gök mavililer diyorlar? Çünkü adamlar gidip dünya kupasını alıyor. Bizimde böyle dünyada marka olmamız için başarı gerekir forma rengini değiştirmek değil
yakışmaz...
Milli takımların formaları bayraklarının renginden oluşmalı. Ben Türk bayrağında Turkuaz göremiyorum.
Last edited by ForsakeN : 29.Aralık.2007 at 17:22
Turk rengi Turkuaz, kullanilmasi guzel. Daha hangi milletin kendi ismini tasidigi bi rengi var.
Ben formayi begendim hatta gidip kendime de bi tane alcam.
Yorumsuz..
Londra dahil birçok Avrupa ülkesindeki spor mağazalarında satışa çıkan turkuaz renkli yeni Türk Milli Takımı forması beğenilmedi. Nike firması tarafından tasarlanıp geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan formalar EURO 2008'de yerini alacak olan Türkiye'nin yeni rengi olarak belirlenmişti.
Ancak formadaki turkuaz rengin armadaki ay-yıldızla uyumsuzluğu ortaya çıkınca Avrupa'da yaşayan Türkler arasında büyük hayal kırıklığı yaşandı. Bazı sporseverler formaların raflardan indirilmesi talebinde dahi bulundular. Bu durum karşısında şaşkınlıklarını dile getiren mağaza sahipleri "Bu formalar geldiğinde ilk başta biz de şaşırdık ancak Nike'ın ısrarlı tavırları nedeniyle satışa çıkarmak zorunda kaldık. Satışlar diğer ülkelerin formalarına göre oldukça düşük. Eğer Türkiye'nin klasik kırmızı forması olsaydı satışlarda patlama yaşanırdı" şeklinde konuştular.
İngiltere'de 35 Sterlin'den (Yaklaşık 85 YTL) satılan formalar sporseverleri bir hayli üzdü. Milli takıma gönül verenler, yetkilileri yeni forma tasarlamaları için harekete davet ettiler.
Avrupa'da yaşayan Türkler bu formaların nabız yoklamak amacıyla önce Avrupa'da satıldığını, gelen tepkiler doğrultusunda Türkiye'de de satılacağını veya yeni kırmızı renkte formaların tasarlanacağını düşündüklerini söylediler.
Doğan Yoldaş / Maraton.com.tr
Insanlar niye uyumsuzluga sasirdiysa. Gazetelerde, tv de falan gösterildi forma. Herkez fomranin nasil olacagini biliyordu. Ve tabiki turkuaz ve kirmizi renk pek uyusmaz. Ama bayragimiz da formada yer almasi gerek tabi.
Bence forma fena degil. Bizim ismimizi tasiyan bir renk olmasi cok güzel. Bence sort ve curaplar da ayni forma gibi beyaz ve üstünde turkuaz sekiller/cizgiler olsaydi, daha güzel olurdu.
Turkuaz yerine kırmızı olsaydı n'olurdu ?
![]()
Last edited by gerrrard : 01.Ocak.2008 at 23:22
Gökay IMG kodlarından ikincisinin önüne "/" koymamışsın, tam çıkmamış.![]()
Bence kırmızı forma giyilmeli her zaman. Çünkü bayrağımızı bayrak yapan o kırmızı renktir. Mecbur kalınmadıkça kırmızıdan taviz verilmemeli.
forma gayet güzel. ona bakarsanız italyanın bayrağı yeşil beyaz kırmızı ama forma mavi ?
Biraz fazla abartıyoruz bana göre, sonuçta bizi temsil eden bir renk değil mi?
Last edited by TürkuAz : 01.Ocak.2008 at 22:45
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Eğer milli takım turluaz forma ile maça çıkarsa maçları izlemem.
Kesinlikle isterim.Zaten dış saha maçlarını diyor.İç saha da bende bantlı formayı isterim.Turkuaza bu kadar kötü yaklaşmayın.Sonuçta türk mavisi.Hem İtalya'nın da gök mavisiyle alakası yok ama yıllardır onları böyle kabul ettik.Kimse de çıkıp bu İtalya'nın formasının rengi niye böyle demedi.Biz de bir başlasak hem kendimize hem de dünyaya alıştırırız.Hem Fenerbahçe'nin ki gibi düz turkuaz olmayacakmış.Beyaz üzerine turkuaz desenler kesinlikle daha hoş durur.Bir de formaları yapan firmanın kalitesi de var tabi...