Sayfa 4 / 24 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 696 sonuç

Konu: TSL 07/08 7. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

1. Default

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Selçuk Dereli yönetiyormuş sanırsamn o yüzden BJK diyorum.
    Ahahah. Peki. Selcuk Dereli ile kazanilan maclari unutma.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Arkadaslar ne ardası Allah askına Arda bu maçta oynrsa gol yeriz

Arda takımla idmana cıkmadı..büyük ihtimal kallide oynatmayacak..

Nondada 2 gündür salonda calısıyor..Bugün takımla calıstımı bilemem..Bence sag kanatta ya barıs yada hasan olacak..Takımda cok degişiklik olmaz..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

umudum beraber bitmesi ama zannetmiyorum ki berabere bitsin.
    golu atan kazanır, under olur maç..

Arda böyle maçlarda oynar esasen, sıkıştığı anda dribbling yapacak adam arayacak titreyen ayaklar.

Bobo - Ümit Karan maçı olur gibime geliyor, Delgado da,Lincoln de markaja alınır herhalde..

Volkan sol bek değil, defans fundamentali hiç yok, yıllardır ofansif oynayan adamı sol bek yaptılar.Bek oynarsa yine o kanattan gelen her oganiz atak tehlikeli pozisyon olur bakın şimdiden söylüyorum.
    Hatta bu sezonun tamamı için geçerli. fizik var ama hic alismamis ki bek oynamaya.ayrica teknik de iyi ortalar yapiyor, acik arayan Gsye mis gibi sol acik gelir..
    hakan unsal`da yillarca ugrasti Gs sol bek yaratabilmek icin, su an o kadar zamani yok Gs`nin..
    pff explorer yazdirmiyor duzgun..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Cengiz abi Arda oynar ama sakatlıktan yeni cıktı..Bu maçta kosan adamlar lazım besıktasın kanatları durursa geris kolay..Arda takımlada calısmalara baslamadı..

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Feldkamp kadroyu fazla kurcalamazsa iyi olur.Fazla kurcalamazsa diyorum çünkü 6-0 lık Konya maçından sonra Carrusca ve Şaş’ın performansları hemen kendisini aldatmış Sion maçına şahane(!)bir kadro ile çıkmıştı.

Yine okuyorum şu an sol kanatı Balta - Yaman ikilisine emanet edebilir(en azından kafasında var antremanlarda denediğine göre)H.Balta ile Volkan hayatlarında kaç kez beraber oynamışlar ki bir uyum sergilesinler böyle önemli bir maçta veya çok daha önemlisi bu ikiliden hangi birinde topla haşır neşir olabilecek yetenek var(orta sahada oynayan kim olursa)bizim gibi büyük takımlarda orta sahada oynayacak adamların arkası dönük top alabilme özellikleri olması lazım rakip presinden kurtaracak şekilde bire birleri iyi olması gerekir.(Arda,Ayhan,Şaş,veya çok daha net Emre Belezoğlu gibi).

Eğer Ardayı oynatırsa cok buyuk bir delilik olur adamın maç eksiği var sakatlıktan yeni çıkmış.
    Ve defansa hiç yardım etmiyor.Sion macı gibi oluruz valla Ayhan sola!!!

---Hakan----Nonda----
    -------Lincoln-------
    Ayhan-----------Barış
    -------Linderoth-----
    Volkan----------Uğur
    ----Servet-Song------
    --------Orkun---------

Benim kadrom deplasmanda oynamadığımız için bu şekilde Ümit Karanın attığı güzel gole rağmen(ligde 4 gol atmasına rağmen)takımdaki hiç bir oyuncuyla top alışverişini yapamıyor ona atılan her top bir şekilde eriyip gidiyor üçlü orta saha ile oynadığımız içinde yaşanan top kayıpları bir zaman sonra devamlı geri koşmaktan hucum gücündede doğru karar vermeleri engelliyor orta saha elemanlarının.Nonda 1 maç yapmasına rağmen daha iyi top saklayabilen takımını daha iyi hucuma sokan geriye gelip top alan bir oyuncu profili çizdi benim için yinede attığı gol Ümit’e moral vermiş olabilir forvet tercihimde ısrarcı değilim hangi ikili oynarsa oynasın ama orta saha seçimi çok önemli inşallah bir yanlış daha yapılmaz

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Emrah sana tüm konularda katılıyorum ama bence Hakan'ın yerine Ümit'in oynaması lazım. Ümit Nonda ikilisi yani. Hakan'ın oynamasını şahsen hiç istemiyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

tek onliberolu sistemde pozisyon yemen dogal,ligi anadolu takimlari belirlemiyor onemli maclardan cikardiklarin belirliyor.
    bu macta da boyle cikarsa kalli kafadan kaybeder maci, aksine Bjk top yapar yuklenir bol bol (2 dmc oynadigini varsayiyorum).

Gs bastirmali tempo yapmali ama boyle orta sahayi bosaltarak degil.sl macindan ne farki var bunun mac ici anlayisi olarak?

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Çevremde gördüğüm kadarı ile bizi takımdan saymıyorlar.Ne çift ön liberosu...

Ama bir yerde okudum Kalli çift dm ye dönebilirmiş.

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    tek onliberolu sistemde pozisyon yemen dogal,ligi anadolu takimlari belirlemiyor onemli maclardan cikardiklarin belirliyor.
    bu macta da boyle cikarsa kalli kafadan kaybeder maci, aksine Bjk top yapar yuklenir bol bol (2 dmc oynadigini varsayiyorum).

Gs bastirmali tempo yapmali ama boyle orta sahayi bosaltarak degil.sl macindan ne farki var bunun mac ici anlayisi olarak?
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

orkun
    volkan-song-bouzid(servet)-ugur
    lincoln-linderoth-ayhan-sabri
    ümit karan-nonda

11iyle cıkarsak bu macı her türlü alırız.ama sabriyi sag beke alır önünde hasan saşıda oynatırsa işimiz zorlasır.hasan şaş derbilere aşırı motive oldugundan takıma zarar verebilir.sabride sag bek oynarken arkaya cok adam kacırıyor savunma zaafı var.

lincoln büyük macların adamı oldugu icinde şov yapıcak gibi geliyor bana.

besiktas yeteri kadar iyi hücum yapamıyor bence tek kale maç olucak besiktas gol atarsa kontradan atar.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Kafa karıştırdı

Ayhan'ı kesen Alman çalıştırıcı, solda Hakan Balta-Volkan, sağda Uğur-Barış ikilisine görev verirken, forvette ise Nonda'ya döndü.

SAMİ YEN'DE İDMAN
    Basın toplantısında "Bizim için 34 maçtan birisi" yorumu yapsa da teknik direktör Feldkamp, Beşiktaş maçına büyük bir itina ile hazırlanıyor. Takımı daha iyi görebilmek için dünkü çalışmayı Ali Sami Yen'e aldıran Kalli, yarınki maçta sahaya süreceği takımı ve oyun taktiğini denedi. İlk derbisinden
    galibiyetle ayrılmayı hedefleyen Alman hoca, Beşiktaş'a karşı farklı bir kadro sahaya süreceğinin izlenimini verdi.

SON KARAR YARIN
    Kalli'nin en büyük değişikliği sol ve sağ kanatta. Ayhan'ı yedeklerle oynatan Alman hoca, solda Hakan Balta-Volkan ikilisine görev verdi. Sağda ise son haftaların formda isimleri Uğur ve Barış şans buldu. Diğer önemli değişiklik ise forvette. Ümit yedek takımda yer alırken, Nonda, Hakan ile birlikte as takımdaydı. Kalli'nin bu kadroyu sahaya sürüp sürmeyeceği ise yarınki maçta ortaya çıkacak.
    Yaşar YALÇIN/Fotomaç

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Takımı nasıl kurarsa kursun bu maçta hiç önemsemiyorum.Çünkü bu tür maçlrda taktiklerden çok oyuncu istekleri belirliyor maçın sonucunu.Tabi Sion maçındaki gibi abuk bir taktik hata yapılmadığı sürece.Bir de yeter artık Hakan Şükür diyorum.Rekoruda kırdın git otur kulubeye biraz abilik et gençlerin önünü aç.

Galatasarayin tek ihtiyaci Konsantre!

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Tek ön libero degil busistem barış,linderoth,ayhan sürekli rakibe basıyor....

tek önliberomu hayır diziliş öyle gösteriyor...barış,ayhan,linderoth bunlar kosan adamlar ve heryere yardım ediyorlar linderothda tek kalmıyor..
    Barış ve ayhan sahada her yere ayak basıyor... Tek önlibero falan cıkmıyoruz...Bu kadro ile cıkarsa sizin işiniz zorlasır bu kadro savasan ilkonbir defansif yükü cok fazla yani..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Servet oynayacak mı ki ?

Bouzid oynayacak diye biliyordum ama...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Barış ve ayhan sahada her yere ayak basıyor... Tek önlibero falan cıkmıyoruz...Bu kadro ile cıkarsa sizin işiniz zorlasır bu kadro savasan ilkonbir defansif yükü cok fazla yani..
    Ne Barış ve Ayhan mış...

4-5 kişilik oynuyor galiba bu 2si.

Hem beklere geliyorlarmış, hem önlibero oluyorlarmış, hemde kanatlarda oynuyorlarmış....

Hakkaten helal olsun.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Murat cok kosan adamlarbunlar..Benim demek istedigim cengiz abinin dedigi gibi ortasaha falan bos kalmaz..Bu adamlarla saha cıkarsak besıktasın kanat atakları zorlasır...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bende katılıyorum Cengiz abiye, orta saha boş kalır.

Eğer orta sahada Linderoth-Ayhan ikilisi Ön libero olarak oynar, kanatlarda başka 2 kişi oynarsa sesimi çıkarmam.Ama Linderoth tek önlibero kanatlardaki Ayhan ve Barış yardımcı olacaklarsa o zaman derim ki orta saha boş kalır...

BJK'nin muhtemel kadrosu...

Hakan
    Kurtuluş-Toraman-Zan-Üzülmez
    Koray
    Özkan-Delgado-Tello
    Nobre-Bobo

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Bencede Emrah'a katılıyorum boş kalmaz ortasaha... Ayrıca Sion maçınada bi bakın. Ayhan'ı oyuna aldık ve gollerimizi atmaya başladık. Sion maçında zaten bunun cevabını gördük. Ortasaha hayatta boş kalmaz...

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

zaten bosluklar olacak.. Bu besıktas içinde gecerli bizim içinde gecerli...4-4 lük olunmaz..Ama sahada cok iyi bir yardımlasma olacak..

Sion macı örnek olsun ayhan ve ayhandan sonra..Linderothda rahat oynar..

Ya Ofansif yüklü adamları oynatacaksın(Hasan,arda,carusca) gibi defansda cok acık vereceksin yada defansif yüklü adamları oynatacaksın hemde savunmaya yardım edecekler...Özelliklede beklere

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Emurafu View Post
    Tek ön libero degil busistem barış,linderoth,ayhan sürekli rakibe basıyor....

tek önliberomu hayır diziliş öyle gösteriyor...barış,ayhan,linderoth bunlar kosan adamlar ve heryere yardım ediyorlar linderothda tek kalmıyor..
    siz alışmışsınız ofans ofans, orta saha boş mudur nasıl farkedemiyorsunuz artık..
    oyunu okumazsan hiçbirşekilde anlayamazsın boş olduğunu, maç bir orda bir burda olur zannedersin ki oyun zevkli, göze hoş geliyor.

göze hoş falan gelmez aslında, bomboş bir oyun oynarsın ki Gs uzun zamandır bomboş oynuyor.
    rakip sürekli hep katığı ile sahana gelir, pres yapan basan kimse olmaz.
    beklerin ofansif oyuncular, Hakan Balta dışında gerçek bek yok Gs'de..
    beklerin en son pres yaptığı takım baklava oynayan eski M.United kadrosu idi.
    ondan beri kimse öyle oynayamadı, Sion karşısında bu kadar zorlanan Gs gruplarda daha da zorlanacaktır ki derbileri saymıyorum zaten.

ister kabul et ister etme, artık dönem çift önliberolu biraz daha savunmaya dayalı, önemli olanın alanı koruma üzerine olduğu bir dönemde intihar eden bir Gs izliyorsunuz ve bunan sesinizin çıkmaması çok tuhaf geliyor bana.
    bu taktik en az 20 yıl öncesinin taktiği.
    yıllardır 4-1-2-1-2 oynayan United bile geçen sene 4-2-3-1 oynadı çoğu maçta..

çift önlibero aşırı savunma değildir!
    esasen alanı korumak ve rakibe orta alanda baskı kurarak daha fazla pozisyon şansı yakalaybilmek üzerinedir.bu yüzden önlibero kavramı da artık değişti.
    bir tane az çok pas yapabilen tam defansif önlibero yanında, çok ofansf oynayabilen, az çok pres yapabilen yeni nesil önliberolar ile kapatılıyor artık.
    çünkü çoğu playmaker artık savunma yapmıyor, tıpkı lincoln,alex,delgado,rico gibi..
    şu andaki istisnalar, juninho,scholes..

bekler pres yapamaz görevleri değil, arkayı çok boşlarlar zaten açıklar pres yapamıyorken..

Gs hala öğrenemedi bunu, halbuki Fatih Terim hep 4-4-1-1 veya 4-3-1-2 oynatırdı..

dünyanın hiçbir yerinde artık aşırı ofansif taktikler kullanılmıyor, amaç önce oyunu domine etmek orta sahada, erken gol yememek; önce atarak gol farkı ile kazanmak değil!

hiç kusura bakmayın benim için maçın favorisi bu şeilde Bjk'dir..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Yahu ortasaha niye boş kalacak niye? 2 ön libero diyorsun eğer 2 ön libero ile çıkarsak zaten en baştan kabullenmiş oluruz yenilgiyi.

Biz sahaya yenilmek için çıkmıyoruz ki. Amacımız Beşiktaş'ı yenmek. Amacımız eğer buysa 2 ön libero çok mantıksız. Ayrıca oynatmasak bile ortasaha boş kalmaz. Yeniden söylüyorum zaten bunu Sion maçında görmüştük...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Yahu ortasaha niye boş kalacak niye? 2 ön libero diyorsun eğer 2 ön libero ile çıkarsak zaten en baştan kabullenmiş oluruz yenilgiyi.

Biz sahaya yenilmek için çıkmıyoruz ki. Amacımız Beşiktaş'ı yenmek. Amacımız eğer buysa 2 ön libero çok mantıksız. Ayrıca oynatmasak bile ortasaha boş kalmaz. Yeniden söylüyorum zaten bunu Sion maçında görmüştük...
    Chelsea,Barcelona,Milan,Arsenal,United,Lyon vs.. bir dolu Avrupa takımı her maça baştan mağlubiyeti kabullenerek çıkıyorlar zaten!..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Chelsea,Barcelona,Milan,Arsenal,United,Lyon vs.. bir dolu Avrupa takımı her maça baştan mağlubiyeti kabullenerek çıkıyorlar zaten!..
    MağLubiyeti kabuLLenerek çıkmıyorLar ama göze hoş geLen zevk veren futboL anLayışınıda bitirdiLer.Bu saydığın takımLarın içinde ArsenaL hariç o da bu sezon taktiğini değiştirdiği için hangisi adam gibi futboL oynuyor söyLermisin ?
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Peki haklisin diyelim.Ama unuttugun birsey var,bizim orta sahamizdaki 3 kisi ( Baris,Linderoth,Ayhan)cift yönlü oynayabilen kisiler,herhalde maclarimizi izlemediginden dolayi böyle bir ön yargin var.Baris mac boyunca hem defansa yardim ediyor,top kazaniyor,gerektiginde kanatlara aciliyor.Aynisini ayhanda yapyior.Sistemde Ayhan sol icte oynuyor gözüküyor ama ben Ayhan`in Kasimpasa macinda sag kanatta top kazandigini gördüm kac defa,ayni sekilde Barisin`da ortada kazandigini gördüm,Linderoth araya kacmalar yapiyordu,bos alanlara kaciyordu ki bir ön libero icin bu özellik cok iyi.Yani bunlar önemli noktalar bunlar.Yani maclarimizi izlersen biraz dikkatli ol derim

Galatasaray normal diziliste tek ön libero oynamis gözüksede,mac icinde bu degisiyor.Gerektiginde 3lü ön libero oluyor,gerektiginde 4-1-2-1-2 seklinde oluyor taktik.3lüdeki futbolcular cok kosan,mücadele eden kisiler.Kimse kusura bakmasin ama böyle futbolcular Türkiye`de yok ! Appiah`i bu sekilde denedi Zico,ama Appiah dedi,kusura bakma ben oldugum yerde kalirim,kanatlara acilamam ! Zico`nun yapamadigi taktigi simdi Feldkamp gayet güzel bir sekilde uyguluyor.Sonuc itibarinde tek kötü yerimiz Servet !

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Baran 1 saattir ayhan-linderoth-barıs olayını anlatıyorum milletyanlısanlıyor beni..

Bu 3 lü sürekli pres yapıyor..Ayrıca barıs ve ayhan beklere yardım ediyorlar defansif olarak da iyi maç cıkartıyoruz..

sion macındaki gibi carusca ve hasanı oynatırsan tello ve serdar bizi perisan eder..

bizim suanki sistemimize örnek birtakım milan..

Barıs ve ayhan sayesinde linderoth soluk alıyor+l inderoth da ileri cıkmaya baslıyor sürpriz bindirmeler yapıyor..Örnek verim size bazen barıs önliberoya geciyor linderoth hemen sag kanattan bindirme yapıyor

cok yönlü oyuncular bunlar..Bir mevkiye tıkılmıyorlar..Hemen hemen ortasahada her yerde oluyorlar..Tabiki bosluklarda olacak hiçbir takım 4-4 lük oynamıyor...bu her takım içinde gecerli..

Buseneki sistem böyle..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Allahtan BJK'de ...

Tello-Koray-Delgado-S.Özkan var...

Hiçbirisi yerinden kıpırdamaz da... G.Saray'lılar da rahatca orta sahada koşar...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet bencede Galatasaray'ın bir Sion maçında oynadığı yanlış sisteme göre bakılıp hep öyle oynuyormuşuz gibi kabul ediliyor ki maç içinde doğru sisteme dönülünce ne olduğunu gördük.Bende çift ön libero oynamak ve futbolu öldürmek yerine orta sahada çift yönlü oyuncuların önüne playmaker sistemiyle bir anlayışı tercih ederim.Aşırı korkular malesef futbolu öldürdü.Cruyf oluşacak bu durumu önceden gördüğü için şu sözleri sarfetmişti .1-0'lık galibiyet yerine 4-3'lük bir mağlubiyeti tercih ederim.Başka takımı koyu bir şekilde tutan bir arkadaşımın lafı ise çok ilginçti:Aylar sonra bir maç seyret futboldan zevk al deseler her ne kadar ilk 30 dakikadaki hatalar olsada 90 dakika futbol zevk verdiği için Sion maçını izlemek istiyorum derim ve garip bir şekilde ilk kez o maçta haydi GS 3'ü de atarsın diye destekledim heyecanla dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Allahtan BJK'de ...

Hiçbirisi yerinden kıpırdamaz da... G.Saray'lılar da rahatca orta sahada koşar...
    Sahada zaten ortsaha mücadelesi olacak bunuda bu konunun ilk mesajında belirttim..Kimse rahat olmuyacak..Soncuta cok kosan hakkını alır..

ugur cok acemilik cekiyor sag bekte orada bir barıs olursa biraz rahatlar..aynı sekilde volkan içinde sol taraf zaten cok aksıyor..belki hakanda oynayabilir..

Tello ve ayhan farklı tipli oyuncular zaten

tello bu sene cok iyi duran topatıyor buyüzden yan toplar tehlikeli...sol cizgiyi cok kullanıyor tello..

Serdar kurtulus bence sürekli önliberoda oynamalı..Milli takımda kazanır..

0-0 da bitebilir maç..

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Allahtan BJK'de ...

Simdi Murat sende biliyorsun ki Bjkde orta alanda tek basina Koray basiyor her toplara,zaten mac sonunda en cok top kapananin istatistiklerde Koray oldugunu görüyoruz.Koray`i genellikle bos birakiyor bu orta saha,adam tek basina mücadele ediyor.Besiktas madem tek forvet oynayacak,ozaman ABOOO´nun dedigine gelmelisiniz,cift ön libero oynamalisiniz ! Adaminiz da hazir aslinda! Cisse.Yok Cisse yoksa,Serdar ön liberoya gecer,Koray`la cift ön libero olur,saga Diatta gecer,Gökhan-Toraman ikilisi stoperde kalirlar.Böylelikle takiminiz orta sahada daha kuvvetli olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Serdar Kurtuluş sağ bekte daha etkili oluyor diye düşünüyorum.

Koray orta sahada o yükün altından kalkabilir...

Sayfa 4 / 24 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri