Arkadaşıma bu denli güzel bir konu açtığı için teşekkür ediyor, sizlere tamamen katılıyorum...
Evet
Hayır
Arkadaşıma bu denli güzel bir konu açtığı için teşekkür ediyor, sizlere tamamen katılıyorum...
Dilimizin bozulmasına özenti gençler neden oluyor sırf hava yapmak için anadilini değiştirenler var yahu!Arkadaşlar biz hiçbir zaman tamamen türkçe konuşamayız çünkü türkçeye farsça,arapça,latince,ingilizce,italyanca,fransızc a gibi dillerden gelen sayısız sözcük var biz bu sözcükleri en aza indirgemeliyiz,tamamen türkçe konuşurum diyen kendini kandırır,çoğu kimsenin adı bile türkçe değil,avatardan bahsetmiyorum,
Bi de seneler önce dilbilimciler oturmuş tuplanmış hep türkçe konuşalım diye,sonra bayağı bir yabancı sözcük yerine türkçe sözcükler getirmişler ama her sözcüğe hiç yabancı bişey olmayacak şekilde.Bunlardan birkaçı;
İstiklal Marşı Türkçesi ULUSAL DÜTTÜRÜ
Otobüs Türkçesi ÇOK OTURGAÇLI GÖTÜRGEÇ
daha bunlar gibi birsürü sözcük var, tabi bunlar çok uzun yıllar önce böyle sunulmuş.
10 sene önce falan belki de daha uzun süre önce bilgisayar sözcüğünün yerine herkes COMPUTER diyordu,hatırlayanlar kesin olacak sonra dil bilimciler hemen bu yabancı sözcük yerine türkçe bir bileşik sözcük olan BİLGİSAYARI getirdiler,bi de laptop var ona da DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR dediler ve herkes şu an daha çok bilgisayar ve dizüstü sözcükklerini kullanır oldu.
fax sözcüğünün türkçesi belgegeçerdir bilgilerinize arz ederim...
KARAKARTAL'A DA BİZİ BİLGİLENDİRDİĞİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
konuyla ilgili sunum şeklinde hazırlanmış bir şiir....
http://www.hemenpaylas.com/download/...yorum.pps.html
demek yazıları alıntı değil nasıl değil kardeşim ben bunu senden önce www.xturk.com (reklam değildir) adresinde açtım ve ben yazmıştım ama site mahkeme kararıyla kapatıldı sende ben yazdım dedin
tabi abicim bende ilk defa senden duyduğum bu siteye girip özenle bunları seçtim buraya yazdım..neden, çünkü kılım kendi yazdığından haberi olmayanlara..Originally Posted by real_nigthmare
git işine ya...allah allah bir sitede de böyleleri çıkmasa site eksik kalır..
can o tarz şeyleri yanlış anlamammustafa'nın bana garezi mi var dersen bir garez olduğunu düşünmem ama sanırım System Of A Down hakkındaki düşüncelerimden dolayı biraz mesafeli duruyor olabilir..ama bak bunları yanlış anlarım :
Originally Posted by vita es morte
kesinlikle burada benim de olmam gerek arkadaşlar benim bu konuda çok hassa olduğumu günümüzde artık böyle şeylerin hoş görülmesi gerektiğini söyleseler de ben bu konuda asla taviz vermeyeceğim..
keşke her sitede böyle başlıklar olsa ve en üste konsa..
not:yazım yanlışlarım varsa kesinlikle ekrana bakmadan yazdığım ve klavyemin ömrünün dolmak üzere olduğundandır. yoksa bilerek kısaltmak için yazmam abık sabuk kelimeleri..
sonuna kadar destek veriyorum kampanyaya,herkes kendini eğitse yeterli derim![]()
Mustafa, geçmiş sayfalara baktım da vita es morte |eski nicki "angelus mg"|'ye garezin mi var merak ettim ? Hep yanlışlarını buluyorsun..
Vita Es Morte, birde Mustafa sana demiş; ''- Konuyu açan arkadaşın nicki Türkçe mi ?'' diye..
Sende;
''- Bende bu konuyla bir aydır falan ilgiliyim.O zamana kadar onlarca siteye üye oldum bir tanesi bile Türkçe değildi aslını isterseniz.'' demişsin.
Nickini değiştirmişsin o zamandan bu yana.Türkçe'de yapabilirdin aklıma takıldı da söyleyeyim dedim sakın yanlış anlama![]()
Valla biz seni biliyoruz bu tür şeyleri de yanlış anlama ve kafana takmaBu arada S.O.A.D hakkında olumlu mu olumsuz mu düşünüyorsun
![]()
SOAD konusunu geç derim, benim açımdan hayırlı olmaz..büyük ihtimalle senin düşüncenle bi miktar ters onu söyleyeyimOriginally Posted by cngnsry
brawo![]()
konuyu yanlış anlıyorsunuz.benim de nickim türkçe değil.ona bakarsanız sitenin adı interactive yani.burda değinilen konu şudur.türkçemizi yabancılaştırmak.bye demek yes no demek değil sorun.sorun ewt demek geljem demek...
ya burda da mı tartışma ? nedir yani aramızda Türkçe konuşmak istemeyip de türkche mi konuşmak isteyenler var ? marifet mi yani ? nedir ?
serkan abi cok guzel bir ornek vermis ayakta alkıslıyorum.bu vatan hepimizin ve sahip cıkmamız lazım biz sahip cıkamassak elin gevuru sahip cıkacak ve bu ulkenin sonu cok kotu olacak.lutfen bu tur konulara dikkat edelim arkadaslar
arkadaslar ben almanyada oldugum icin bazi türkce harfleri kullanamiyorum,onun icin beni yanlis anlamayin
ewet bende ankete yes dedim![]()
arkadaşlar benim anlamadığım olay şu...konu, yabancı dillere hayır mı türkçemizi koruyalım mı?hayır yani genel olarak bakıyorum da öyle bi tutum sergilenmiş ki sanki yabanci bir dilde bi kelime yazmayın yabanci dill kullanmayın tavrinda millet...olay o değil arkadaşlar...yabancı dil kullanmak sorun değildir...sorun türkçemizle karıştırmaktır o dili..yani yabancı bi kelimenin okunuşu güzel gelebilir sana yazarsın kullanırsın nickinde falan...bizim sorunumuz "ohaa falan oldum yaneee""daral geldeee""okey arkadaşlar" tarzı şeyler olmalıdır bence...türkçeyi düzgün kullanmak yabanci dil kullanmamaktan geçmez...
Sana katılıyorum Yücel Abi...
Ama yinede sırf Türkçe konuşmak benim için daha güzel olurdu sanırım...
Uzun aradan sonra, tekrar merhaba TURKSPORTAL !
keşke herkese açık özelliğini yapsaydın anlaşılırdı kimin hayır dediği
So what?
Saike
anketi ben eklemedim eklesem koyardım mutlaka
Güzel dilimizi TÜRKÇEMİZİ kullanalım diğer dillere pirim vermiyelim hepinizden tam destek bekliyorum...
hep destek tam destek hayır diyennleride kınıyorum
Türkçe'yi seviyorum.
hep destek tam destek...![]()
tabiki katılıyoruz dilimiz yozlaşmasın örnek verecek olursam bizim ookulun orda bir kuaför var fırça yerine kuaförün ismini fırcha koymuş terbiyesiz![]()