Kisa tutcam, hic bekledigim gibi bi mac olmadi.
Trabzonspor
Beşiktaş
Beraberlik
Kisa tutcam, hic bekledigim gibi bi mac olmadi.
Bu arada Rüştü'nün dün giydiği siyah kaleci forması en beğendiğim kaleci formamız.Diğer mavi ve sarı renkli formaya göre daha çok renklerimizi yansıtması hoşuma gitmemin sebebi herhalde.Bu arada savunmamız iyiydi dedik ama Rüştü'nünde hakkını yemeyelim.Allah nazarlardan saklasın bu sezona iyi başladı valla.Umarım performansını artırarak devam eder..
So what?
Saike
Song-Egemen-Cale-Selçuk-Colman-Gökhan ilk 11 de 6 tane yeni isim . Şu an tam anlamıyla lige hazır değiliz ama geçen seneden kat ve kat iyiyiz. Özellikle defansımız şu an en sağlam bölgemiz , zaten şu an ki sorunuda hücumda yaşıyoruz. Çift forvet oynamak önemli değil önemli olan bu 2 forvetin birbirleriyle olan uyumu.
Maçın ilk yarısı ortada geçti ama 2.yarı oyunun hakimi bizdik. Bir kez daha anlaşıldı ki Yattara Trabzonspor için çok önemli bir oyuncu. Bu takımda 5 senedir forma giyiyor ve hücum gücümüzün çoğu onun sırtında.
Beşiktaş'ın bir tane bile isabetli şutu yok kalemize. Bu çok önemli bir ayrıntı.
Ayrıca Ersun Hoca 2.yarı Barış yerine Isaac'ı oyuna alıp , Gökhan'ın yerine Umut'u dışarı alsaydı belki de şu an ligin tepesinde 9 puan da duruyor olabilirdik.
Neyse bu takıma güveniyoruz henüz yeni bir takımız bazı şeyler için sabretmek gerekiyor. Isaac da az bir süre almasına rağmen bu takımda iş yapacak bence.
Şut oranLarına aLdanmamak gerek, sonuçta iki takımında birer tane net pozisyonu vardı. Onun dışında Trabzonspor uzaktan attığı şutLar ve Beşiktaşın uzaktan atıp TrabzonLuLarın sırtında patLayan şutLar dışında atak yoktu. Tamamen mücadeLeye dayaLı bir oyun vardı. Trabzon agresif ve tam saha pres yaptı, Beşiktaş da basit kısa pasLarLa oyunu sağa soLa yayarak bu baskıdan kurtuLmaya çaLıştı ve oyun tıkandı. Sabaha kadar oynansa goL oLmazdı.
Kaybedene yazık oLacaktı. Berabere bitti, hakediLen oLdu.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
hepsine katılıyorum emrah
ilk yarı ortadaydı.2. yarıı80e kada bariz üstün oynadık.sora takım o ataklardan sora yorulunca beşktaş küçük bikaç tehlike yaptı ama kaleyı bulan sut yok.
oyuna gırenlerden ferhat iyi oynadı beklediğimden oda orda hazırım dedi .sağ bek alınmalı dıyordukm artık sadece sol acık lazım bize
beşiktaş kaleyı bulan şut atmadan 1 aldı hayırlı olsun bu defans böyle devam etsin ligin en az gol yiyen takımı olur hücumdada biraz etkin olursak hatta ligin şampiyonu olmak hayal olmaktan çıkar.
song tam ehli olmuş olayın ya adam defanstan top geçirmedi bu yılın bizim için en iyi transferi o sezon başından beri oyunuyla gösterdi.
hüseyn fatih olduğu dönemde çok iyi oynuyodu o gitti bi haller oldu ona sora herkes gitsin dedi basta bende ole dedım ama onun takımda gorevi baya önemli ve dün harika oynadı.
hüseyin delgadoya markaj yaptı cissenin önü bos kaldı orta sahada selçuk etkisiz di bence onu tutabılır veya kale önüne gelmesini engellebilirdi.
kanatsız cıktımız macdan iyi sut yuzdesıyle ayrldık. serkanı sağ açık oynatmış çok kızıdım ama ne yapsın oda haklı yattara olsaydı bu maç böyle olmazdı.serkan koşmaya başladı bu sefer onu oyundan aldı.
bence issac'ı biraz daha erken almalıydı o kada kısa suerde oyuna ısın ve gol at herkes semih değil.
seyirci ler sttadı doldurmuş iyi hoş güzelde seyirciler arasında bi bütünlük yok buda beni çok sinir ediyo her kafadan ayrı ses cıkıo su seyırcıler artık bi taraftar gurrubu altında birleşmeli ya rakibi rahatsız etmiyo sadece kuru gürültü olmaktan ileri gitmiyo..
bu takım hazır hale gelsın harıka işler yapar.
GS ve FBnin puan kaybettiği haftada kaybetmemiz çokta önemLi oLmayacaktı bizim için.Bu maçta benim hayaL kırıkLığına uğradığım nokta puan kaybı değiL,goL atamamak oLdu.Oynayacağımız her maçta goL atacağımızı düşünüyordum ama bu maç izin vermedi.ErtuğtuL hocanın bu taktiğin bize uymadığını görmesi gerek.En azından Uğur ve Cissenin biraz daha ofansif oynamaLarı gerek.7 adamLa defans yapıyoruz nerdeyse.Bize yakışmıyor bu mantaLite.Umarım sistem değişikLiğine gider ErtuğruL hoca...
"Beşiktaş 7 kişiyle defans yaptı"ya katılmıyorum, dün bizim sahadaki kadromuz Trazbonunkinden çok daha ofansifti. Trabzonun kadrosunda hücum kabiliyetli Gökhan, Umut, Colman dıaşında bir de yarım Selçuk vardı. Trabzon kanada bile sağ bekini koydu. Beşiktaşta ise Sol bek Tello, A. Karabulut, S. Özkan, Delgado, Bobonun yanı sıra Selçuk kadar atak yapabilecek Uğur ve Cisse de kadrodaydı. Eğer dediğiniz gibi 7 kişiyle savunma yapabilsek zaten ortasahayı vermezdik. Bunun yolu da ortasahaya Hüseyin gibi gelene gidene vuracak kendini paralayacak safi defansif oyuncu koymak demek. Elimizde Toraman olsa Toraman-sağ bek, Kurtuluş-ortasaha rotasyonu ile bunu sağlayabilirdik.
Elbette maç Trabzona daha yakındı 2. yarıitibariyle de, işin şakası bu maç aklıma arkadaşlarla yaptığımız PES maçlarını getirdi. Onda da bir taraf maç boyu 30 metrelerden kaleye vurup vurup berabere biten maç sonrasında şut sayılarıyla maç üzerinde hak iddia ederdi![]()
Trabzon daha istekli olan taraftı ama o şut meselesine pek takılmamak gerek.Çünkü o şutların geneli orta sahadan atılan şutlar, kaleyi bulanlar da Rüştü'nün üstüne gitti.Serkan'ın pozisyon önemliydi sadece, bir de Gökhan'ın ilk yarıda sağ çaprazdaki vuruşu tehlikeli olabilirdi.Bizde ise ilk yarıda kornerden gelen topa Bobo'nun dokunamaması, Cisse'nin gole giden topunun defansa çarpması.Son dakikada da yine ceza sahası içinden vurduğumuz bir topun kaleye doğru giderken defansa çarpması beni heyecanlandıran anlardı.Yani kaleye giden 2 topumuz da defansa çarptıSonuç olarak bana göre maçın hakkı beraberlikti.Beşiktaş'ta Sivok-Zapo , Trabzon'da Song-Egemen ikilileri iyi maç çıkarınca kısır bir maç ortaya çıktı..Yattara ve Holosko olsa oyun zevki açısından daha iyi bir maç izleyebilirdik.Ben beraberlikten memnun değilim, Beşiktaş'ın 1 puana razı gibi oynamasına da anlam veremedim ama sağlık olsun.Rakibi de tebrik ederim...
Maçın Hakkı Beraberlikti Ve Oldu Beşiktaşın Savunmasındaki Sivok-Zapotoncny İkilisi Gerçekten Çok Uyumlu Bence Trabzonspor Uzaktan Şut Çekmek Dışında Hiç Bir Şey Yapmadı Ve Maç Göze Hoş Gelmeyen Bir Futbolla 0-0 Bitti
Trabzon'dan eve geleli 3-4 saat oldu.Maça gittiğime pişman oldum.Yenemedik diye mi?Hayır alakası yok.Oynanan futbol adına pişman oldum.Yoksa skor olarak baktığımız zaman Beşiktaş çok fazla bir şey kaybetmedi bence.Ama sezona çok iyi başlayan iki takımın maçının bu kadar sıkıcı olmasına üzüldüm açıkçası...
Tam manasıyla iki taraf içinde hakedilen sonuç çıktı ortaya.İkinci yarıda Trabzon kendi evinde ve seyircisinin önünde olmanın verdiği avantajla gol için çok daha istekliydi(bu arada 61. dakika göze hoş geldi gerçekten).Son 15-20 dakikada Trabzon'un oyundan düşmesiyle Beşiktaş daha canlı,diri ve rakip kaleye giden takım olarak gözüktü.Hem bu anlarda hemde maçın genelinde Trabzon'da Hüseyin-Song-Egemen üçlüsünün,Beşiktaş'ta Cisse,Zapotocny,Sivok üçlüsünün mükemmel oyunu eklenince gol sesi çıkmadı.Ekstra olarak Trabzon'da Cale'yi de eklemek gerekir.Savunmadaki görevini çok iyi yaptı.Savunmada inanılmaz başarılı ama hiç hücuma katılmadı.Bunlarıda yaparsa mükemmel bir bek olur...
Avni Aker'e ilk defa gittim(99'dan beri gidiş yasak zaten)Gerçekten çok modern bir stad görüntüsü var.Ama seyirci açısından hayal kırıklığına uğradım desem yeridir.Trabzon tribünlerini çok daha iyi bilirdim...
Öncelikle tribünden anlarsın bu konuya bi açıklık getireyim..
Tribün hakkındaki görüşlere katılmamak elde değil ama şunuda söylemek gerekir .. Farkındaysanız misafir tribününün oldugu maratonda hiçbir şekilde grup kalmadı oradaki kombine olayı tribünü büyük ölçüde bitirdi Kale arkasında da henüz bir düzen oturtulmuş değil .. bir maç farklı diğer maç farklı yerde taraftar grupları .. bir Çılgınlar kale arkasında küçük bir kıpırdamaya neden oldu o da çok küçük gerçekten gerisi tamamen normal taraftar kitlesi haliyle bu kadar olabiliyor ..Ayrıca Sadri Şener'in şu sözleride umut veriyor bize '' Stadı bitirdik şimdi içini yapmaya geldi'' heralde 6-7 .haftadan sonraki iç saha maçında tam anlamıyla bir birleşme meydana gelir ve kale arkasındaki çogunluk saglanıp maraton'a ya grup yerleştirilip ya da amigolar görevlendirilir .. Herkes şikayetçi tribünden geçen seneki atmosfer ile kafaya oynamamız bir araya gelse idi gerçekten süper olurdu ..
Söylemeden geçemeyeceğim yıllarıdır rakip seyirci tribünü 20-30 kişiyi geçmezken bu maçta bayagı bi kişi vardı Bjk'li ..
Çok gördük 10 otobüs diyip 10 kişi geleni ..![]()
Her zaman söylerim.Tribünde birden fazla grubun olması dezavantaj.He bizde de bir çok grup,semt vs. var ama tribüne girildiği andan itibaren Çarşı adı altında kenetlenilip tek ses olunur.Bizim başarımızın sırrı birazda buradan gelir...
Ama söylediğin şeyler doğru.Zamanla oturur.Bizim İnönü'de yenilendiği zaman bir iletişim eksikliği olmuştu ilk zamanlar.Yoksa zaten Trabzon seyircisinin potansiyeli belli...
Ama ben bir rakip taraftar olarak çok beğendim stadın yeni halini.Baktığın zaman Avrupai bir havası var...
İşte bizde bu yok .. Faroz , Arafilboyu ,Boztepeliler , Erdoğdu fln hepsi rant kavgasında malesef hepsi 10 metre aralıklarla farklı tezahüratlar yapıyor .. en ufak birşeyde birbirine giriyor .. Bende Boztepe oturan biri olarak Arafilboyu-orada büyüdüm-tayfası ile maçlara giderim fakat bütün grupların Çılgınlar çatısı ve yeni ad altında birleşmesi taraftarıyım .. Sadece kale arkasında bulunacak bir grup bile çok iş yapar o tribünde ..
Maç ile ilgili olarak bir kaç şey söylemek gerekirse bu iki takımın 3.haftada karşılaşması iki takım açısındanda kötü oldu bir Gs ve Fb ile oynasak daha iyi olabilirdi çünkü Bjk ve Ts bence ligin en hazır takımları arasında ..Kötü bir Fb ve bozuk bir Gs iyi gidebilirdi bu hafta ..
egemen ve song efsane olma yolunda ilerliyorlar harika ikili oldular bence arkadaşlarla lakap bile taktık.song'a cesur yürek william wallace,egemene ise gladyatördeki maximus ismini uygun gördük.w.wallace ve maximus harika ikili ya![]()
Sivok ve Zapo çok uyumLu oynadıLar,HoLoskoda iyiLeşti,Ligde kim yedek oturacak peki?![]()
Cisse diyecem ama Trabzon maçında çok iyi oynadı.Allah Ertuğrul Hoca'ya kolaylık versin...
Egemen gibi sıradan bir savunma oyuncusu biLe Song gibi kaLitesini ispat etmiş bir isim yanında nasıL da birden büyüverdi. AsLında Egemen haLa aynı Egemen değişen birşey yok ama adamın kendine güveni geLmiş, biLiyor ki bir hatası oLsa arkasında Song var süpürecek o yüzden daha cesur ve daha istekLi oynuyor.
BuLunmaz bir fırsat Egemen için bu asLında.
Defansa Toraman'î koyarız.Sivok yedek maalesef![]()
Sivok ve Zapo bence birbirLerini tamamLıyorLar. İkisi birden oynayınca daha bir rahat oLuyoruz. Biri soğukkanLı ne zaman ne yapacağını biLiyor ne zaman müdahaLe etmesini gerektiğini biLiyor, diğeri agresif tuttuğunu koparan yapıda. İkisinden birisinin oLmaması demek hiçte iyi oLmaması demek bizim açımızdan, Cisse den vazgeçiLebiLinir. Orda Serdar da oynar Toraman da oynar.
Hayrettın abinin dediklerine katılıyorum . Trabzonspor'un en iyi transferi Song'dur. Üstelik böyle bir lider oyuncuyu bonservis bedeli olmadan takıma kattık.