Galatasaray
Konyaspor
Beraberlik
G.Saray'ın rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordum maçtan önce.G.Saray maça golle başladı ve düşündüğüm şey gerçekleşek dedim kendi kendime.Hemen 3 dakika sonra Konya cevap verdi ve işler değişti.Konya golün verdiği moralle daha diri oynamaya başladı.Bu dakikadan sonra maç orta saha mücadelesi şeklinde geçmeye başladı ve Konyaspor'un puan alabileceğini düşündüm.Taa ki Baros'un faul yaparak Lincoln'e kazandırdığı topun ağlarla buluşmasına kadar.Jigsaw dışında da buna değinen yok.Bizim açta arkadaşlar çatır çatır kuralları açıklıyorlardı.Bunu geçtim ofsayt bile olabilir pozisyon tam belli olmuyordu gösterilen açılardan.Ve bu golden sonra olay kopuyor ve yediği golün şokunu atlatamayan Konya ardarda gollerle havlu atıyor...
Ben G.Saray lehine şike yapıldı demiyorum,ve ya Beşiktaş aleyhinede şike yapıldı demiyorum.Ben geçen senede üstüne basa basa vurgulamştım.Federasyonu suçlamıyorum.Tamamen MHK ve kişisel olarak hakemleri suçluyorum.Neden genellikle bizim aleyhimize oluyor bu hatalar,örneğin bugün Baros'un yaptığı harekete faul çalınmıyorda bizim maçta Nobre'nin yaptığı iki hareketede faul çalınıyor,anlam veremiyorum...
Kewell keyif vermeye devam ediyor...
Tebrikler G.Saray...
Gol fauldü ve ofsayt yoktu gollerde..Lincoln,Kewell,Baros ve Meira'ya helal olsun.Çok formadalar.
Hakemlerin, faul anlayışlarını sahadaki takımların forma rengine göre belirlediğini anladığımız bir maç daha.Aaa pardon orda hareketi yapan Nobre değil ,Barosdu değil mi? İlk golde ofsaytmış duyduğuma göre ama ben o pozisyonu dikkatli izleyemedim yorum yapmıyım...
Maç 2-1 olduktan ve rakibin direnci kırıldıktan sonra, skorun 4-1 olması pek de garipsencek bişey değil.
Bu arada Baros 2 çok güzel gol atmış.İlk golde zaten astı, 2. golde de kaliteli bir vuruş yaptı, yerden ve düzgün.
Galatasaray teknik direktörü Skibbe maç sonrasında Lig Tv mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Skibbe yaptığı açıklamada " Birtane pozisyonu beğenmedim. Ondada golü yedik zaten. Genelinden memnunum oyunun. Özellikle 2.yarıdaki oyundan çok memnunum. Çok güzel pozisyonlar yakaladık ve bunları çok güzel bir şekilde gole çevirdik.
Bu başarıyı bugün kaybetmiş olduığumuz Alpaslan'a hediye ediyoruz. Bu kulübe çok büyük hizmetler verdi. Bu galibiyeti ona armağan ediyoruz.
2.yarıya daha farklı bir sistem oluşturduk, Kewell'ı forvete daha yakın bir yere aldık. Bu şekilde de ataklarımızı sıklaştırdık.
Lincoln'den çok memnunum. Zaten çok kaliteli bir futbolcu. Bunuda sahada gösteriyor. Kalitesini ortaya koyuyor. Çok saygıdeğer bir futbolcu ve çok saygın bir futbol oynuyor. Kendi zaten kaliteli bir futbolcu olduğu için bunu sahaya yansıtıyor" dedi.
Konyaspor teknik direktörü Giray Bulak ise yaptığı açıklamada " Oynayarak takımı tanımaya çalışıorum. Güçlü bir takıma karşı oynadık. Oyuncularımızı tanımaya çalışıorum henüz.
İlk yarı dengeli geçti ikinci yarıda öyle oynayıp galip gelmeyi düşünüyorduk. Fakat Galatasaray taktik değiştirdi ve bizde değiştirmek zorunda kaldık. Oyunun kırılma noktası Lincoln'ün attığı golde faul vardı,bence orasıydı.
Oyunun genelinde istediğimiz şeyleri yapmamıza rağmen bireysel hatalar yaptık maalesef. Zamanla daha iyi olmaya çalışacağız. İleride çok iyi adamlarımız yok. Daha çok orta sahada oynayabiliyoruz.
Galatasaray'ın bireysel oyuncuları çok fazla. Bir Baros'u, Kewell'ı, Lincoln'ü, Arda'yı durdurmak çok kolay değil.Daha iyi olacağız" dedi.
Maça tutuk başladık. Çok yetenekli oyuncularımız bulunduğu için bazen organizasyonda zorlanıyoruz. Ortasaha göbeğide etkisiz olunca Galatasaray ilk yarı tad vermedi. Mehmet Güven'e gelince bir oyuncu genç ise illa bu yıldız olacak anlamına gelmez. Bugün abartmadan söylüyorum ki o bölgede ben oynasam idolünüz olmuş daha hayırlı işler yapmış olurdum. Mehmet Güven gibi Volkan Yaman gibi düz mantık oyuncuların bu takımda tutulmaması taraftarıyım.
2. yarı ise daha basan daha etkili bir Galatasaray vardı. Hele bir ara öyle tempo yaptık ki acayip zevk aldım ve maç hiç bitmesin istedim. Müthiş paslaşmalar, verkaçlar ne deseniz vardı.
Hakeme gelince çok kötü bir maç yönetti diyebiliriz. Es geçtiği bariz sarı kartlar vardı. Yine Baros'un attığı ofsayt verilmezken 2. golde hem yapılan faul hemde ofsayt gözden kaçtı. Bugün baktığımızda Galatasaray yine fark atar berabere kalır yada yenilirdi ama bu hataların olmaması gerekiyor.
Futbolcularımıza gelince Baros üst düzey bir oyuncu ama bu lig için çok çok çok üst düzey bir oyuncu kalıyor. Top saklıyor, şut atıyor, süratini kullanıyor, tek başına toplu defansın içine dalıp topu kaybetmiyor. Tam benim istediğim tarzda bir oyuncuydu bunuda Galatasaray'a kazandırdılar.
Meira için söylenecek şeyleri geçen haftalarda söylemiştim. Bu adam gibi topu oyuna sokan ayaklarına hakim savunma dünyada sayılıdır. Bugün neler yaptığını birkez daha gördünüz. Aynı bindirmeleri zamanında Song'ta yapardı ama pek güven vermezdi. Meira hem topu ileri taşımada hemde bu bindirme işlerinde çok başarılı.
Alparslan'ıda çok beğeniyorum. Yırtıcı bir oyuncu izlenimi veriyor. Mehmet Güven gibi bir adamdansa bu tarz gençlere öncelik vermek en mantıklısıdır. İnşallah kendini geliştirir.
Sonuca gelirsek bu Galatasaray oturursa ligde yenebilecek takımın olmadığını düşünüyorum. 10 yersek 20 atarız ama bu takım gol yemeden de fark atacak potansiyele sahip oldugundan hiç kabir azabı çekmeye gerek yoktur.
Maçı dikkatli izledimde. İlk gol ofsayt, ikinci gol faul.. sonrası kopmuş zatenama baskı çoktu yine yenerdi bence galatasaray.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Ne deyim..Maçı izleyene "ben kazanmak için çıktım" mesajını veriyor G.Saray..Tebrikler..
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Hasan sas a yapilan bir penalti var.. Hersey bos ama Alpaslan abimize armagan olsun bu galibiyet...
Yillar yili hic bikmadin
Buyuk bir askla baglandin
Yeri geldi sabahladin
Butun omrunu harcadin
Simdi soyle nerdesin sen
oldu mu birakip gitmen
keske cikip saka desen
ne olur ALPASLAN DIKMEN
Eklemeden geçemem. Maçta tribünlere hayran kaldım. Son 50 gs maçında asy'de böyle tribün görmedim.
3 dakika susup sonra ölüm varmışı girdiler ya.. 14'ten sonra Alpaslan Ağabey'in tezahüratı hele bitirdi beni. Gs yönetimini alkışlıyorum tribünlerine verdiği önem ve destekten dolayı. Bizimkilerde anca köstek olsunlar kavga etsinler tribünü sinema salonuna çevirsinler.
Helal olsun Samiyen kapalısına... İlk kez hayran kaldım.
Baros sen insan değilsin..O nasıl gol öyle..
Bu arada Erhan Albayrak'a helal olsun.
Ben TV de dikkat etmedim, farketmedim; fakat statta olan arkadasların dediğine göre golünden sonra sevincini abartmamış , kapalının önüne koşarak Abimizin pankartını gösterip, elini kalbine koymuş. Erdemli bir hareket, tesekkürler Erhan Albayrak!
Bende Merak Ediyordum, Erhan Albayrak'ın Golünü Neden Alkışladırlar Diye. Meğersem Sebebi Buymuş..
Gecen haftada yazdim bu haftada yaziyorum. Eski Kewell geri dondu, bu adami ben Leeds deyken idol olarak goruyodum. Nazar degmez insallah
Geçen haftada aynısı oldu ama Galatasaray zaten kazanırdı diyip geçtik.Dünde hakem hataları sonucu bulunmuş 2 gol var.Şimdi federasyon şöyle yapıyor,MHK böyle yapıyor demeyeceğim.Çünkü diyebilmem için elimde belgeler olması gerekiyor ama bizim maçımızda Nobre'nin ince faulleri hakeminden dikkatinden kaçmazken Galatasaray maçlarında daha açık pozisyonlarda aynı kararların verilmemesi insanın tadını kaçırıyor ister istemez.E haliylede insanın buna;
İnananası gelmiyor.Neye göre buna karar vereceğiz? Galatasaray maçlarında es geçiliyor.Beşiktaş maçlarında es geçilmiyor..Ayrıca hakemler formaya göre karar vermiyor rahat olun
Neyse Galatasaray'ı tebrik ediyorum.Yine iyi oyun,farklı skor geldi.Şöyle olsaydı böyle olurdu olaylarına girmek istemiyorum.Zira gereksiz oluyor..Galatasaray'ın gerçek gücü bu tür maçlarda ortaya çıkmaz.Galatasaray'ın kendisini ispatlaması için 2 haftaki Trabzon maçındada aynı performansı sergileyebilmesi gerekiyor bence.Ama iyi yolda oldukları kesin..
Birde Baros'un ilk goldeki vuruşu çok iyiydi gerçekten.Kariyerine baktığımızda çok fazla golü olmayan Baros'un kalitesinin ligimizin üstünde olduğu anlaşılıyor..
Last edited by GeNç KaRTaL : 29.Eylül.2008 at 06:20
Tebrikler Galatasaray.Kazanmak için çıktıkları bir maçta şov yaptılar adeta.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum,Meira gibi muhteşem bir futbolcuyu,ülkemize getiren Galatasaray yönetimini buradan tebrik ediyorum.Böyle bir defans oyuncusunu saha içerisinde seyretmek büyük keyif gerçekten.
Bu takim keyif veriyor izleyenlere,taraftarlara.
Gercekten cok kaliteli bir takimiz,hücum gücümüz zaten tartisilmaz.Birakin Türkiyeyi,Avrupa da bile böyle hücum gücü olan takim sayisi azdir.
Baros hic uyum sorunu yasamadan geldiginden beri takir takir gollerini siralamaya devam ediyor,umarim bu performansini sürdürür.Kalitesi ortada zaten,bir sansizlik yasamazsa ligde rahat gol krali olur kanaatindeyim.
Kewell inanilmaz bir futbolcu,Türkcell Süper Liginde bana en cok keyif veren futbolcularin basinda geliyor.Kalitesi tartisilmaz zaten,adam ingiltere ligini dagitmis zamaninda,nasil bir yetenek oldugu ortada.Ama hani bazi futbolcular vardir,kariyerinin sonlarinda sirf para icin gelirler buraya falan.Kewell öyle degil,saha icinde tam bir lider ! Gerektiginde arkadaslarini uyariyor,hücum organizasyonlarini gerceklestiriyor,bu takimi toparliyor resmen.Böyle birisi kolay kolay bulunmaz !
Lincoln ise sonunda kendine geldi,takimin 10 numarasi oldugunun farkina vardi ve gercek performansini göstermeye basladi.Öyle kaliteli bir futbolcu ki,hicbisey yapmasa verdigi final paslari yeter.Bu takimin ona cok ihtiyaci var,Lincoln böyle oynamaya devam etsin,zaten basari gelecektir.
Meira hakkinda ne desek az,böyle kaliteli bir defans futbolcusu ben görmedim Türkiye liginde,Avrupada ise sayili!
Hem defansif görevlerini layikiyla yerine getiriyor,hem geriden oyunu kuruyor hem de hücuma destek verip gol ariyor.Bir defans futbolcusu olmasina ragmen Konyaspor sol bekini perisan etti macta.Aldigi para,anasinin ak sütü gibi helal vallahi.
Bu macta Hakan ve Ardanin takima dönmesi cok iyi oldu.Hakan Balta cok meziyetli bir futbolcu,bu macta da sIk sIk ileriye cikti,gol aradi,attirmaya calisti.2.yarida orta sahanin ortasina gecti rakibin ataklari kesildi.Arda Turan ise sakatliktan cikmis olmasinin verdigi etkiyle fazla göze batmadi ama cok süper paslar verdi.Toparlanacaktir ve eski Arda geri geldiginde iste bu hücumu kimse durduramayacaktir.
Ha bu arada ilk gol bana normalmis gibi geldi,ama Cagrinin dedigine göre 17 cm ofsayt.Anlasilmasi cok zor bir pozisyon,yardimci hakemin hatasi ama.
2.golde de net faul var,hakem hatasi.
Keske hakemler hatasiz yönetselerdi maci,daha da keyfimizi cikarabilseydik bu mactan ama Türkiye süper ligi hakemleri iste ...
Ama bu da degildir ki hakemler hep Galatasaray lehine kararlar veriyor.Bana göre sadece bu macta hakemler lehimize hatali düdükler caldilar.Ama gecmis Antalyaspor macinda da hakkimiz yenmisti,bu da var.
Baros gerçekten süper bir performans gösteriyor.Bu kadar sürede alışması müthiş bir olay tabi bunda Galatasaray orta sahasınında payı büyük.
Az önce golleri tekrar izledim de acaba diyorum konya ilk 2 gol olmayan golü yemeseydi puan çıkarabilir miydi? Muallakta kalan bir soru bu. Keşke hakem hataları olmasa. Artık konuşmakta istemiyor insan bu konuda.
İlk Golde Hiç Bir Hakem Ofsayt Veremez Zaten Pozisyona, İlk Golü Bukadar Büyütmeye Gerek Yok. 2. Golde Bariz Dirsek Müdahalesi var ama Ne Olursa Olsun Konya Puan Alamazdı ASY'De.
GaLatasaray Ligde iLk 5 haftada Ligde ne kadar pas yapmayı biLmeyen, ne kadar top çevirmeden mahrum takım varsa hepsi iLe oynadı. Ben GaLatasarayı bundan sonra ki haftaLarda görmek istiyorum. Fikstürü iyi değerLendirdiLer. BakaLım azıcık üstüne gitmeyi seven takımLar karşısında ne yapacakLar.
Dün akşam ki gaLibiyetLeri de güzeLdi. Tebriği hakediyorLar.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
baros'un ılk golu mukemmeldı gercekten 90 dıye tabır ettıgımız yere astı topu .. ama lıncoln'un golunde rakıbıne yaptıgı bence barız fauldu hakemın gozunden kacmıstır?! olabilir.. tebrikler gs umarım bellinzona macında da boyle guzel futbolla turu gecerler ve ulkemızı Beşiktaşımla beraber en iyi şekilde temsil ederler ..