Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 326 sonuç

Konu: Fenerbahçe Hazırlık Kampı 2009-2010

Hybrid View

Default Aykut Kocaman Kamp yerinde

13 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yeni sezon hazırlıkları için Almanya'ya gidecek olan Profesyonel Futbol takımımız için yolculuk öncesi hazırlıkları ve sahaları yerinde görmek amacıyla Aykut Kocaman Münih'e gitti.
    Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman, Almanya'nın Bad Wörishofen Steigenberg Oteli'nde konaklayacak olan takımımız için, otelin olduğu bölge ve antrenman sahalarında incelemelerde bulundu. Kocaman, Cuma günü Samandıra Kamp Merkezi'nde yapılacak Volkan Demirel ile Selçuk Şahin'in imza töreni için Türkiye'ye dönecek.

Fenerbahce.org

Maçlar hangi kanalda acaba.Bizim kanal mı yayınlayacak yoksa başka bir kuruluş mu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

18-19-20-21 4 gün üst üste maç olacağını sanmıyorum ben.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Maçların hangi kanalda yayınlanacağını bilmiyoruz.Bence Ntv ya da Lig tvden yayınlanacak...
    Bu arada Kaptan Ümit'in jübilesi yapılır insallah çünkü o bunu hak ediyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ümit hakediyor da Köln tarafı Daum'a çok kızgın. Yoksa Köln ile her sene maç yapıyordu Daum'un ilk döneminde, Ümit'e jübile için de yapılırdı.

Geçen sene 1 senelik mi D-Smart'a verilmişti maçlar, 1 senelik değilse yine orada olacaktır herhalde.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Yine D-Smart almıştır büyük ihtimalle.

D-Smart bırakmaz yine hazırlık maçlarını..

Nesil
    2006

D-Smart 1 senelik almııştı geçen yıl ama; sonuç belli değil. Büyük ihtimalle gene alırlar almadıkları taktirde kendi kanalımızda izleriz.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

D Smart diğer takımların maçlarını almıs insallah bizim maclar baska kanalda olur
    D Smart dısında herhangi bi kanal

Gazetede D-Smart'ın hazırlık maçları ile ilgili reklamı gördüğümde Fenerbahçe'nin maçlarını göremedim Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzonspor'un hazırlık maçlarını gösteriyordu,haliyle çok sevindim inşallah FBTV verir maçları.

Nesil
    2006

Fenerbahçe'nin maçları bugün belli oldu, olmaması doğaldır. Yarından sonra belli olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

FBTV'de yayınlanmasını istemem, Hiç değilse başka kanala satarsak gelir elde etmiş oluruz..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    FBTV'de yayınlanmasını istemem, Hiç değilse başka kanala satarsak gelir elde etmiş oluruz..
    Hazırlık maçlarından fazla gelir elde edilmez, bizde reklam gelirleri ile aynı parayı kazanabiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Dün akşam Sivasspor'un maçını TRT-1 verdi. Bizim maçımızıda böyle bir kanal alsa çok iyi olur. D-Smart işkencesiyle uğraşıyoruz her sene.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

FENERBAHÇE'DE ŞOK GELİŞME!..

Fenerbahçe’de Daum, futbolculara dişlerini göstermeye başladı.

Sabah yapılan Çift kalede Colin kazım’ın Gökhan Gönül’e küfür etmesi sonucu saha içi bir anda karıştı iki futbolcunun da sakinleşmemesi sonucu Teknik Direktör Daum futbolcuları sahanın dışına kovdu.

Takım arkadaşlarının araya girmesi ile sakinleştirilmeye çalışılan Kazım Ve Gökhan Gönül ‘ün oldukça sinirli davranışlarının ardından yatışmayan futbolcuları Teknik Direktör Daum sahanın dışına kovarak tesislere gönderdi.

MARATON.COM.TR/ ÖZEL
    HABER: Yılmaz DİRİM

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Özer salonda çalışmalara başlamış. FB TV
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Fenerbahçemizin Samandıra Kamp Merkezi'nde bugün gerçekleştirdiği antrenmanın son bölümlerinde, bir pozisyon sonrası aralarında tartışan ve teknik direktörümüz Christoph Daum tarafından idman dışına çıkartılan oyuncularımız Kazım Kazım ve Gökhan Gönül, antrenman sonrası Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman'ın girişimleriyle barıştırıldı.
    Sabah antrenmanının son bölümündeki çift kale maçın sonlarına doğru, oyun içindeki bir pozisyon nedeniyle kısa süreli bir tartışma yaşayan, ardından da Daum tarafından antrenman dışına çıkartılan oyuncularımız Kazım Kazım ve Gökhan Gönül, antrenman sonrası Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman tarafından bir araya getirildi. Bir birlerinin ellerini sıkarak karşılıklı özür dileyen oyuncularımız, "Biz Fenerbahçe'nin menfaatleri için burada ter döküyoruz. Fenerbahçe için gerekirse bir birimizle de kavga edeceğiz. Ama sonra elbetteki barışacağız. Yaptığımız her şey Fenerbahçe için, Fenerbahçe'nin başarısı ve menfaatleri için" dediler.

Fenerbahce.org

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Aykut Kocaman bu işler için var işte. Volkan Ballı'da böyle şeyler yapıyodu ama saha içine inmiyodu pek. Aykut hoca saha içiyle, Volkan Ballıda saha dışındaki işlerle ilgilenecek sanırım.

Helal olsun be Aykut Hocam Bu kadar büyütülecek bir olay değildi.Barışacaklarını biliyorduk zaten..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe Cumhuriyeti

kazım antrenmanlarda forvet pozisyonunda mı oynuyor?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Profesyonel Futbol Takımımız yeni sezon hazırlıklarının İstanbul ayağını sabah saatlerinde yaptığı idman ile tamamladı.

Teknik direktörümüz Christoph Daum yönetiminde Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi'nde yapılan antrenmanın ilk bölümünde takımımız tesislerde yarım saatlik bir çalışma yaptı. Sonrasında sahaya çıkan takımımız ısınma hareketlerinin ardından antrenmana taktik ağırlıklı çift kale maç ile devam etti.
    Takımımız çift kale maçtan sonra koşu ile antrenmanı tamamladı. Futbolcular, sahaya getirilen karpuzları yiyerek, serinlemeye çalıştı.

İdman sonunda Semih, kova ile getirdiği suyu Selçuk ve Ali Bilgin'in başından aşağı dökerken, Selçuk da suyla doldurduğu kovayı Semih'in başından aşağı döktü.

Bu arada, antrenmana tedavileri süren Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı katılmadı.

Çift kale maçta yeşil takım, beyaz takımı 6-1 yenerken, yeşil takımın gollerini Kazım ( 3 ),Semih ( 2 ) ve penaltıdan Alex attı. Beyaz takımın tek golü Deniz'den geldi.

Teknik direktörümüz Christoph Daum, antrenman maçını futbolcuları daha iyi gözlemleyebilmek için saha kenarındaki kulelerden izledi.

Pazar gününü izinli olarak geçirecek olan Fenerbahçemiz, Almanya'ya 13 Temmuz Pazartesi günü gidecek 22 Temmuz'a kadar sürecek kampta 4 hazırlık maçı yapacak.

Takımımız 22 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'a dönecek.

Fenerbahce.org

Daum, Kazım'ı forvette de denemiştir.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum‚ Samandıra Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu!..

Samandıra Kamp Merkezi´nde bulunan basın toplantı odasında yeni sezon hazırlıkları ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Daum‚ izinli olan Daniel Güizaya ulaşamadıklarını söylerken‚ geçmişte açıkladığı ve Volkanı kalede görünce dehşete kapılıyorum şeklindeki düşüncesinin artık değiştiğini vurguladı.

Daumun açıklamalarından MARATON.COM.TR olarak derlediklerimiz şöyle:

YENİ BİR SİSTEM GETİRECEĞİZ

Benim vizyonlarım vardır. Vizyonlar‚ hedefleri gerçekleştirmek için çok mühimdir. Herkesin performansını yükseltme konusunda desteklemek için buradayız. Futbolu takip eden kişiler‚ futbolda her zaman değişiklik olduğunu bilir. Devamlı kendini düzeltme prosedürü vardır. Bu‚ antrenman metodunda da böyledir‚ sporcunun beslenme konusunda da böyledir. Maç analizi konusunda ya da futbolcunun taktiksel eğitimi konusunda yeni bir sistem getireceğiz F.Bahçeye. Oyuncu ve rakip gözetleme sistemi de yeni olarak F.Bahçeye getirilecek.

AYKUT KOCAMAN İLE İLETİŞİMİM OLAĞANÜSTÜ

Prensip bir futbolcuyu daha iyi yapar. Bunun sonrasında da takım ve sonuç olarak kulüp daha iyi duruma gelir. Benim Aykut Kocaman ile iletişimim olağanüstü. İnancım şampiyonluğu belirleyenin takımın karakteri olduğudur. Bende olan hırs ve heyecanı tüm takıma yansıtmak istiyorum. F.Bahçenin her zamanki gücü beraberliktir. Bunu bir daha yaratacağız. Bunu zaman zaman antrenmanlarda görüyorsunuz zaten. Şimdi gördüğümüz atmosferin maçlarda da olması önemli olan.

EMRE TAKIM ARKADAŞLARINA LİDERLİK YAPIYOR

Benim için Roberto Carlosu örnek bir futbolcu olarak görmek çok büyük bir mutluluk. Emrenin takım arkadaşlarıyla konuşması‚ liderlik konusunda çalışması çok önemli. Vederson koşularda en ön sırada. Gökhanı biliyoruz. Gökhan her zaman her şeyi vermeye hazırdır. Dünkü antrenmanda olan tartışmayı kendi içimizde çözdük. Hiçbir sorun yok artık ama bir daha olmaması gerekiyor. Hedeflerimizden biri alt yapıdan gelen futbolcuları daha iyi yapmak ve a takıma kazandırmak. Diğer futbolcularımız da günden güne daha iyi ve güçlü oluyorlar.

YAPACAĞIMIZ TRANSFERLER HERHANGİ BİR TRANSFER OLMAMALI

Aynı zamanda transfer konusunda da uğraşıyoruz. Mutlaka birkaç transfer yapmamız gerekiyor. Yapacağımız transfer herhangi bir transfer olmamalı. Net bir transfer olmalı. Bizim düşüncelerimiz belli. Aykutla birlikte bu konuda konuşuyoruz. Sezonun startı çok önemli. Ağustosun sonuna kadar zamanımız var. Medyada çıkan hiçbir isme yanıt vermeyeceğim. Atılan imzanın mürekkebi kurumadan hiçbir isim hakkında konuşmak istemiyorum.

HEDEF HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK

Tüm F.Bahçe camiası bizi çok güzel karşıladı. Hedef F.Bahçeyi yine en üst sıralarda görmek. Hedef her zaman şampiyonluk. Bu hedefler için geldim ben buraya. Ben şampiyonluğa oynamak istiyorum. Bu hedefler beni buraya çekti.

MEHMET TOPUZUN SAKATLIĞI BİZİ ÜZDÜ

Mehmet Topuzun sakatlığı beni çok üzdü ama sağlık kurulumuz çok iyi işler yapıyor. Mehmet Topuzu bir an önce sahalarda göreceğiz. Mehmet benim için çok değerli bir oyuncu. Sahada onu görmek beni sevindirecek. Bu sakatlığı ciddiye almazsanız ufak bir darbede daha ciddi şeyler olabilir. Kasığında bir sakatlığı var. Değişik dereceler var. O konuda çok şanslıyız çünkü Mehmet Topuzun sakatlığı alt seviyede bir sakatlık. Birinci hazırlık maçına yetişmeyebilir.

TRANSFERLER HAKKINDA NET BİR AÇIKLAMA YAPAMAM

Transferler hakkında açıklama yapmıyorum. Çünkü spekülasyonlar daha fazla olacak o zaman. Siz de çok net bir cevap bekliyorsunuz ama şu an o konuda bir yanıt veremem. Tabi net bir cevap vermediğim zaman sizin de o konuda spekülasyonlarınız olacaktır. Bu da gayet normal. Transferle ilgili olarak mevki konusunda cevap vermek istemiyorum. Aykut Kocaman ile birlikte bizim ihtiyaçlarımızı değerlendirdik ve bu çalışmalar sürüyor. Geçmişte olan şeylere karışmak istemiyorum.

GÜIZA'YA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Güizaya ulaşmak için çabalıyoruz. Dönüşü için bir tarih vermek istemiyorum. Vaktinde gelmezse kendisine bu ceza olarak dönecektir. Kendisiyle konuşamadım.

FUTBOLCULARIN MAAŞLARI YÜKSELMİŞ!

F.Bahçe benim için dünyada en büyük ve en güzel kulüplerden biri. İnanılmaz imkanlarımız var‚ bunları kullanmak istiyoruz. Kulübümüzün içerisinde müthiş bir güç var. Eminim bu güçten faydalanacağız. Düşünüyorum‚ başka bir kulüpte böyle bir olay var mı? Önceki dönemime nazaran Samandırada fazla değişiklik yok ama stadımız biraz değişti. FB TV olağanüstü gelişmiş ve de futbolcuların maaşları yükselmiş!

DENİZLİ'DE HAKSIZ BİR ŞEY YAŞANDI

Denizlispor ile başlıyacak olmak çok güzel. Çünkü Denizlide ilk yılımda şampiyonluğu aldık!.. Diğerini unuttum! Orada haksız bir şey yaşandı. Onun için üzüldük ama biz büyük bir haksızlığa uğradık. Takım gerçekten o sezon çok iyi çalışmıştı. O sezon 3 kez G.Sarayı yendik. Onun için bir haksızlıktı. Denizlispor maçından galibiyetle çıkmak istiyoruz. Bu bizim sezon startımız için çok mühimdir.

MEDYA İLE ÇOK RAHAT ÇALIŞACAĞIZ AMA

F.Bahçenin hedefleri her zaman için en yükselerdedir. Aragones çok tecrübeli ve başarılı bir teknik adam. İletişim iki kişiye bağlıdır‚ tek taraflı olmaz. Hem medyadan hem de benden Ben her soruya karşı açığım. Herkesin mesleği önemli. Aynı sulardayız ama gemilerimiz farklı. Belirticeğimiz kuralları herkes uygularsa çok rahat bir şekilde birlikte çalışacağız. Benim hedefim basın mensuplarıyla en verimli şekilde çalışmaktır. Ali Koç ile de bir toplantı yaptıktan sonra aramızdaki ilişkileri daha optime etmek istiyorum. Bizim için herkes önemlidir. Birkaç tartışma hariç iyi bir çalışma olmuştu aramızda. Herhangi bir sorun olursa Mehmet Beye ya da bana sorabilirsiniz. Her problemin bir çözümü vardır.

F.BAHÇEDEKİ SÖZLEŞMEMDE‚ KÖLNDEKİ GİBİ BİR MADDE YOK!..

F.Bahçeden ayrıldıktan sonra sonbaharda Şampiynlar Ligine katılan takımlardan teklifler almıştım ancak Köln kulübü ve Kölnde yüksek derecede olan insanlar bana çok çok irca ettiler. İlk etapta reddettim. 2. Lige mi gideyim diye düşündüm. Ama peşimi bırakmadılar. Biz hastayız ve bizim ilacımız sadece sende dediler. O zaman ben tabii evet dedim ama tek şartım sözleşmemde istediğim bir madde olmasıydı. Niye bunu yaptım? Çünkü hep 2. Ligde çalışmak istemiyordum. 2. Ligde alt sıralarda olan bir takımda çalışmaya başladım. Büyük bir risk aldım. Eğer 1. Lige çıkmasaydık kariyerime ne olurdu bilmiyorum. Şükürler olsun iyi gitti ve 1. Lige yükseldik. Çıktıktan sonra Kölnün imkanları sınırlıydı. Ben birkaç yıl daha orta sıralarda olan bir takımı çalıştırmak istemedim. O nedenle sözleşmemde öyle bir madde istedim. Ama Real Madrid‚ M. United ya da F.Bahçe gibi bir kulübe giderseniz böyle bir maddeye gerek olmaz. Benim F.Bahçedeki sözleşmemde‚ Kölndeki gibi bir madde yok!..

AYKUT KOCAMAN‚ YEDEK KULÜBESİNDE OLACAK MI‚ BİLMİYORUM

Aykut Kocamanın yedek kulübesinde olup olmayacağıyla ilgili bir konuşmamız olmadı. Aykutla görüştükten sonra karar veririz. Biz yan yana olsak da olmasak da her zaman beraberiz.

VOLKAN'LA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz zamanlar çok şeyler söylendi. Benim her dediğim her zaman net olarak gelişmiyor. Volkan hakkında geçmişte yapmış olduğum açıklama o zamanki görüşlerimdi. Düşüncelerim değişiyor. O zaman Volkan ile ilgili öyle bir açıklama yaptım ama şimdi aynı şeyi söyleyemem. Volkan son yıllarda müthiş bir gelişme yaşadı. Volkan hakkında geçmişte çok pozitif şeyler de söylemiştim. Onları da çıkarırsanız sevinirim.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006

Kazım bugünkü antremanda döktürmüş. Yapılan maçta 3 gol kaydetmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Nerde bu okçu?
    Kazım'a bak 3.sezonunda mı açılacak ne

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Daum Kazim'i adam eder demedi demeyin Yeni bir Tuncay yaratabilir ondan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

kazım tuncaydan çok daha yetenekli ama daha çok halı sahada kendinden daha yetenksiz rakibini tellerde sıkıştırıp madara eden gencler varya onların ciddiyetinde futbol oynuyo biraz ciddileşirse çok şey kazanır hem o hem fenerbahce
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Zaten Daum'un disiplini de adam edemezse Kazım'ı başka kimse demez. Daum geçen seneden farklı bir sistemle oynayacağız dedi, lig maçlarında çift forvet ve Alex'i görebiliriz, daha ofansif, yempolu bir oyun anlayışı olacak gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Zaten Daum'un disiplini de adam edemezse Kazım'ı başka kimse demez. Daum geçen seneden farklı bir sistemle oynayacağız dedi, lig maçlarında çift forvet ve Alex'i görebiliriz, daha ofansif, yempolu bir oyun anlayışı olacak gibi.
    Eğer çift forvet + Alex'li bir kadro olursa 4-3-1-2'den başkası zor olur;

------------------Volkan------------------

Gökhan------Önder-----Bilica---------Carlos

------------------XXXX-------------------

----------M.Topuz-----Emre---------------

-------------------Alex--------------------

-----------Guiza----------Semih------------

F.Bahçe ne oynarsa oynasın bir önliberoya ihtiyaç var...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Eğer çift forvet + Alex'li bir kadro olursa 4-3-1-2'den başkası zor olur;

------------------Volkan------------------

Gökhan------Önder-----Bilica---------Carlos

------------------XXXX-------------------

----------M.Topuz-----Emre---------------

-------------------Alex--------------------

-----------Guiza----------Semih------------

F.Bahçe ne oynarsa oynasın bir önliberoya ihtiyaç var...
    4-3-3 veya 4-5-1 oynayacak takım.

Sistem ofansif oynatmaz ki?
    Oyuncuların durumudur sistemş oluşturan.

Daha önce kalıp alan daraltan, yer tutan, ileriye çabuk çıkıp çok pas yapan takım olacağız demişti.Sistemi önemli değil, Daum çok sistemli bir şablonu olan bir hocadır.4lü sistemin hertürlüsünü kullanabilir.

Oyuncuların azami ne yapabileceklerini biliyor.Herkesten hangi mevkiden hangi verimi alabileceğini bildiği için ona göre maç maç plan yapacaktır.

Bu yüzden 4-3-1-2 gibi bir şeyi sık sık göreceğimizi hiç sanmıyorum.
    Daum ve Luce bu konularda çok uzmanlar.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Kazım eğer adam olursa, seneye Premier Lig'e gider. Demedi demeyin. Yeteneği var. Tek sorunu şımarık. Ailede disiplin almamış. ABD'de arkada sokaklarda yetişen rapçiler gibi...
    Hiç hoş değil.
    Karakteri hakkında bilgi sahibi değilsiniz, profesyonel bir oyuncu olmayabilir ama daha fikir sahibi bile olmadığınız ahlakı hakkında konuşmamalısınız.

Bir kız arkadaşı var ve evlenecek gibi gidişat.Ailesi oldukça saygılı insanlar.
    Saha içi agresif olmayan oyunculara böyle yakıştırmalar yakışık almaz..
    Last edited by Cengo : 12.Temmuz.2009 at 05:10 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    4-3-3 veya 4-5-1 oynayacak takım.

Sistem ofansif oynatmaz ki?
    Oyuncuların durumudur sistemş oluşturan.

Daha önce kalıp alan daraltan, yer tutan, ileriye çabuk çıkıp çok pas yapan takım olacağız demişti.Sistemi önemli değil, Daum çok sistemli bir şablonu olan bir hocadır.4lü sistemin hertürlüsünü kullanabilir.

Oyuncuların azami ne yapabileceklerini biliyor.Herkesten hangi mevkiden hangi verimi alabileceğini bildiği için ona göre maç maç plan yapacaktır.

Bu yüzden 4-3-1-2 gibi bir şeyi sık sık göreceğimizi hiç sanmıyorum.
    Daum ve Luce bu konularda çok uzmanlar.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Hiç hoş değil.
    Karakteri hakkında bilgi sahibi değilsiniz, profesyonel bir oyuncu olmayabilir ama daha fikir sahibi bile olmadığınız ahlakı hakkında konuşmamalısınız.

Bir kız arkadaşı var ve evlenecek gibi gidişat.Ailesi oldukça saygılı insanlar.
    Saha içi agresif olmayan oyunculara böyle yakıştırmalar yakışık almaz..
    Kazım hakkıda bilgim var, takımda ki çoğu oyuncu tarafından sevilmiyor... Eğer bu kadar oyuncu sevmiyorsa bi bildikleri vardır.

Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri