Önce futbol diyelim...
Cuma akşamı Diyarbakır sahaya nasıl çıktıysa İBB'de böyle çıktı...
Full savunma ve 0-0'lık skora yatmak.Ama İBB'nin bunda haklı bir yanı vardı.Çünkü takımda hücum edecek İ.Akın,Tum,Taner yoktu ve Ali'nin hafif sakatlığı vardı...
Hasagiç'in hatasına kadar herşey BJK-DB maçı gibi aynı gidiyordu.G.Saray tüm hatlarıyla yükleniyor ve goller kaçırıyordu.Hasagiç'te Gökhan Tokgöz gibi başarılı kurtarışlara imza atıyordu.Yaptığı kritik hatadan sonra maç 3 olur dedim...
Çünkü böyle takımları çözmenin en büyük yolu goldür.Golü bir şekilde bulduktan sonra gardı düşürür darbeyi vurursun...
Şimdi gelelim bu darbenin neden vurulamadığına;
Bana göre dün başka forvet oyuncusu yokken "santrafor" olan Nonda'nın oyundan çıkması başlı başına bir hata.Keita gibi dripling,sürat,teknik ve orta gibi özellikleri TSL'de en iyi olan kanat oyuncusu neden yedek bekler anlamış değilim.O bambaşka bir hata zaten.Dönelim Nonda'nın çıkmasına;Nonda çıktı santrafor mevkine Kewell geçti.Herkes G.Saray neden geriye yaslandı diyor.G.Saray geriye yaslanmadı,İBB itti G.Saray'ı geriye.Nasıl itti?Çok rahat,çünkü ileride bir tane top tutacak,kontra tehlikesiyle rakip savunmayı öne çıkartmayacak,bir "santrafor" yoktu.İstediği kadar kötü oynasın Nonda,Kewell onun bölgesinde en iyi oyunuyla bile ondan daha faydalı olamaz.Kewell ve ya Arda bir C.Ronaldo değil,bunu anlamalı Rijkaard.Kewell'ın kucağına düştüğünü gören Vinicius ve Barbosa rahatça ileriye çıkıp oyunu daraltıp,dönen topları alarak rakip sahaya yıkmayı bildiler oyunu.A.Avcı'da son dakikalarda stoper Metin'i fiziğinden dolayı rakip ceza sahasına yollayınca rahat top alamadı Gs savunması ve bocalamaya başladı...
G.Saray'ın geriye yaslanma meselesi budur...
Gelelim gole.Hasan Ali bir forvet oyuncusu.Hemde fiziği iyi,içeriye doldurulan o pozisyonda yayda beklemiş olması ve topu tam ayağına düşmesi büyük şans.Ama kontrol ve köşeye attığı şut şahaneydi...
G.Saraylı arkadaşların hakeme bu denli yüklenmelerini anlamıyorum.Evet,korner pozisyonunda hata yaptı,son faul pozisyonunun 2-3 metre önde kullanılmasını farketmedi ama bunlar öyle hakem bilerek maçı verdi dedirtecek pozisyon değil bir kere.Hakem orada korneri vermeyerek İBB'nin maçı almasını nasıl sağlayabilir ki.Uyduruk bir penaltı verir,bariz ofsaytı çalmaz anlarım ama böyle olmaz.Ben Beşiktaş'a karşı en kral hatalar yapılırken(bariz golün,penaltının,kırmızı kartların verilmesi vb) bile hakem bilerek aldı,verdi,artniyetliydi demiyorum.Her zaman hakem hatası diye itiraz ediyorum,veryansın ediyorum.Böyle iki basit pozisyon için çok büyük laflar bunlar...
Hakem gerçekten artniyetli olsa M.Topal'ın G.Süzen'in sırtına yüklenerek vurduğu kafaya ve hemen devamında Servet'in elle oynamasına penaltı çalardı.Hiçkimse sesini çıkaramazdı.Çünkü penaltı.Ama vermedi...
Aynı şekilde H.Balta'yı atmadı oyundan.Sarısı varken taç çizgisi kenarında kendisini geçen rakibine arkadan tekme attı.Kırmızı çıkarır art niyetli olsa.Artniyetli olmayada gerek yok bunun için,çünkü çok net kırmızı...
He hata yapmadı mı G.Saray aleyhinde.Yukarıda da dediğim gibi korner pozisyonu,faulun 2-3 metre önden atılması...
Ama bu gibi pozisyonlar yüzünden hakem yerden yere vurulacak,puan kaybı hakeme bağlanacaksa hiç maç oynatılmasın.Böyle onlarca hata oluyor çünkü her maçta.Bunlarda kusurabakmayın ama olağan hatalar.Haksız penaltıya,verilmeyen penaltıya,verilmeyen ofsayta ağlanır bazılarının tabiriyle,bende ağlarım ve ağlıyorum olduğu zaman ama buna hakikaten ağlanmaz arkadaşlar...