Allah rahmet eylesin..
Allah rahmet eylesin..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Özhan Canaydın'ı Son Yolculuğuna Uğurladık
Bursa'da tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden son nefesine kadar yüreği Galatasaray sevdasıyla çarpan, eski Başkanlarımızdan, değerli spor adamı ÖZHAN CANAYDIN'ı son yolculuğuna uğurladık. Özhan Canaydın için bu sabah ilk olarak ortağı olduğu Biesseci firmasının bahçesinde tören düzenlendi.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş önünde düzenlenen tören nedeniyle, fabrikada üretim durduruldu. Özhan Canaydın'ın cenazesi, idari personel ve işçilerin toplandığı fabrika bahçesine getirildi. Burada, Özhan Canaydın'ın vasiyeti üzerine işçilerden helallik istendi ve dualar okundu.
Daha sonra Özhan Canaydın’ın cenazesi OSB Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine spor, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Burada, Özhan Canaydın'ın eşi Asuman, oğlu Murat ve ağabeyi Mustafa Canaydın ile kızı Zeynep, torunları Ali Talat ve Alara Diniz taziyeleri kabul etti.
Törene, Başkan Adnan Polat, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kulübümüz eski başkanlarından Faruk Süren, Mehmet Cansun ve kulübümüzde görev yapmış yöneticiler ile sporcuların yanı sıra eski devlet bakanları Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, eski TFF Başkanı Levent Bıçakçı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Törende, Özhan Canaydın'ın 1993 yılında Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yaptırdığı Canaydın İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Özhan Canaydın'ın tabutunun üzerine sarı-kırmızı renklerde çiçekler bıraktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene çelenk gönderdi.
Özhan Canaydın'ın İsviçre'de eğitim gören torunu Ali Talat Diniz, taziyeleri kabulü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin son anlarına yetiştiğini söyledi. Diniz, ''Beni beklemişti. En son anlarında onun elini tuttum. Onun yanında olabildiğim için çok mutluyum. Bu hastalıkla baş ederken sonunun böyle olacağını biliyorduk ve kendimizi hazırladık. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepimize sabır versin'' diye konuştu.
Özhan Canaydın'ın cenaze namazı, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırıldı. Gündüz, merhum Canaydın'ın, cenaze töreninin mümkün olduğunca sade olmasını istediğini belirterek, ''Ama bu ne mümkün. Böylesine sevilen bir insanın cenazesi de böyle kalabalık oluyor'' dedi.
Özhan Canaydın'ın cenazesi, namazın ardından Hamitler Mezarlığı'na götürüldü ve toprağa verildi.
Oradaydık , ruhu şad olsun başkanımızın...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Takımımız Canaydın`ın kabrini ziyaret ettiTakımımız geçtiğimiz günlerde vefat eden eski Galatasaray Spor Kulübü başkanlarından Özhan Canaydın`ın Hamitler Mezarlığı`nda bulunan aile kabristanındaki mezarlığını giderek dua ettiler. Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam futbolcularına yaptığı konuşmada şunları söyledi; " Kendisi çok değerli bir insan olmakla beraber, çokta önemli bir spor adamıydı. Ülkemizde son dönemde kaybolmaya yüz tutmuş, sporun evrensel değerlerini yitirmiş, sporun gerçek amacının artık tamamen dışına çıkıldığı bu dönemde, büyük bir cesaretle fair-play anlayışını her ortamda uygulamaya çalışmış, özelliklede bizim neslimizede örnek olmuş bir şahsiyetti. Ben kendisini çok seviyordum, çok saygı duyuyordum. Sizlerinde kendisini örnek almanız gereken çok önemli bir kişi. Bizlerde kendisinin uygulamaya çalıştığı değerleri kendi spor hayatımızın içine sokalım. Allah rahmet eylesin inşallah orada rahat uyur. Bizde hepimiz dualarımızı edelim ve bu şekilde kendisine olan görevimizi yerine getirmiş olalım" dedi.