Galatasaray
Fenerbahçe
Berabere
Ligtv.com.tr'de de ilk 11'lerde Emre'nin adı yok. Deivid---Selçuk---Mehmet---Vederson yazıyor.
Bir teknik direktör sakatlığı, kartları tahmin edemez ama buna göre önlem alabilir. Manisa'nın bile yedek kadro çıktığı maça tutup as kadro çıkarsan, en önemli oyuncularını oynatırsan böyle bir risk almışsın demektir. Talihsiz bir gündeydik ve takımın en formda oyuncusu teknik direktörünün saçma sapan tercihine kurban gitti.
Böyle bir maçta çubuklu giyen her oyuncuya güveniyoruz ama yine de Emre'nin olmaması çok can sıkıcı oldu. Oynamamasının tek güzel yanı ise; sakatlığı ciddi boyutlara ulaşmadan yakında takıma dönmüş olacak.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Herşeyi anlıyorumda medyamızın şu derbiye dünya derbisi demesini anlamıyorum. Şimdi herkes diyecek çekemiyorsun falan da , maçın sonucu DailyMail da mı çıkıyor ? Yoksa Barca-Real , İnter-Milan vs. maçları gibi günlerce uluslararası medyada mı tartışılıyor ? İngiltere Fransa Almanya İspanya Fransa gibi bilimum gelişmiş futbol ülkesinde mi yayınlanıyor ? Yurtdışından yüzlerce binlerce kişi sadece derbi için İstanbula mı geliyor ? Yıllardır Türk futbolunu , Türk futbolcusunu şişirdiğimiz için bu durumdayız zaten...
Yüzyılın karşılaşması hakkında yabancı gazeteciler neler düşünüyor?
28/03/10 11:03
![]()
GAZETE HABERTURK / Alp ULAGAY
Dünya derbisi... Yılın maçı... Yüzyılın karşılaşması... Türkiye’nin en önemli derbisini ifade edecek tanımlama bulmakta zorlanıyoruz. Peki bizim bu denli önem verdiğimiz bu buluşma hakkında yabancı gazeteciler neler düşünüyor? Aklıma takılan bu sorunun cevabını bulmak için bir hafta boyunca çeşitli ülkelerden gazetecilerle irtibat kurdum. Konuştuğum kişilerden derbimizi değerlendirmelerini istedim. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki randevunun ateşli bir maç olduğu konusunda hemfikir olan yurt dışındaki meslektaşlarımız arasında ilginç fikirlere sahip olanlar da var. Galatasaray’ın Batı’yı, Fenerbahçe’nin ise Doğu’yu temsil ettiğine inananlara rastlamak bile mümkün...
iNGİLTERE
TİPİK BİR DERBİ
Amy Lawrence (The Guardian Futbol Yazarı)
Bir ülkenin en büyük iki takımı aynı şehirdense maçların heyecanı da yüksek olur. Taraftarların günlük hayatta, işyerinde, sokakta, evde her gün karşı karşıya gelmesi heyecanı daha da artırır. Bu maçın da tıpkı Liverpool-Everton, Boca-River, Inter-Milan derbileri gibi derin anlamlar taşıdığına eminim. Ama bu günlerde hiçbiri Barcelona-Real Madrid ile boy ölçüşemez. Galatasaray’ın birçok oyuncusunu tanıyorum. Doğrusu Elano, Kewell ve Jo’nun İngiltere’deki gibi istikrarsız olup olmadığını merak ediyorum. Fenerbahçe’nin en büyük yıldızı hiç şüphesiz Alex
TAHMİN: Çekişmeli bir beraberlik!
FRANSA
ÇEKİŞME VAR, NEFRET YOK
Franck Simon (France Football yazarı)
İki takım da ülkenin en başarılı ve en popüler takımları. Galatasaray’ın ünlü yabancı oyuncuları transfer eden zengin bir kulüp olduğunu biliyorum. Fenerbahçe ise şehrin Asya yakasını temsil ediyor. Bence Avrupa’nın en önemli ve ateşli derbilerinden birisi. Dünyadaki büyükşehir derbileri gibi heyecanı çok yüksek. Taraftarlar arasında bir çekişme yaşanıyor olabilir ama oyuncular arasında bir nefret duygusu bulunduğunu zannetmiyorum. Bence yıldız oyuncular şunlar: Galatasaray’dan Arda Turan, Giovani, Leo Franco, Jo ve Keita ve antrenörleri Rijkaard; Fenerbahçe’dan Volkan, Emre, Semih ve Güiza ile birlikte Christoph Daum.
TAHMİN: Galatasaray 3-1 kazanır
PORTEKİZ
BİR BATI’YI, DİĞERİ DOĞU’YU TEMSİL EDİYOR
António Pedro Pereira (Diario de Noticias Yazarı)
Bizim için Portekiz’de Benfica-Porto veya Sporting-Benfica dünyanın en önemli maçlarıdır. Sanıyorum Galatasaray-Fenerbahçe maçı da sizin için aynı önemi taşıyor. Ama Bercelona-Real Madrid’in önemiyle kıyaslamak mümkün değil. İki takımın arasında sosyal bir fark da bulunuyor. Galatasaray, ülkenin Batı’ya dönük kesimini temsil ediyor. Fenerbahçe ise tam karşıtını Doğu’yu. Yani bizim için Celtic-Rangers’taki mezhep çekişmesi gibi bir çekişme. Galatasaray’da Elano, Kewell, Jo, Baros ve Dos Santos’u tanıyorum. Fenerbahçe’de ise en önemli yıldızlar Lugano, Volkan, Alex, Güiza ve Deivid.
TAHMİN: Son istatistikler Fenerbahçe’yi işaret ediyor. Ama Ali Sami Yen cehenneminde oynamak kolay değil. Galatasaray rakibini yenmekte zorlanıyor.
SENEGAL
G.SARAY JET SOSYETENİN TAKIMI
Amadou Salif Tall (Senegal-Sud FM Spor Servisi Sorumlusu)
Bence Barcelona-Real Madrid veya Milan-Inter gibi çok ilginç bir derbi maçınız var. Daha önce Fransız kanallarında Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının özet görüntülerini izledim. Ne kadar çekişmeli bir olduğunu gördüm. Seyircilerin heyecanını bu görüntülerden bile fark etmek mümkün. İki takım da Türk toplumunu yansıtıyor aslında: Galatasaray Türkiye’deki jet sosyetenin, Fenerbahçe ise orta sınıfın takımı.
TAHMİN: Galatasaray kazanır.
FİLDİŞİ SAHİLİ
DÜNYANIN EN ATEŞLİ DERBİSİ
Abdoul Kapo (Sport Ivoire Dergisi Yazarı)
Zaman zaman Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının özetlerini izleme fırsatı buluyoruz. Fildişi Sahili’ndeki genel kanı bu derbinin çok ateşli geçtiği yönünde. İki takımı seyircilerinin de çılgın olduğunu biliyoruz. Hatta stattaki hava açısından bence dünyanın bir numaralı derbisi. Bu açıdan Real Madrid-Barcelona’nın bile önünde. Çok fazla oyuncu tanımıyorum ama vatandaşım Keita’nın büyük bir yıldız olduğunu söyleyebilirim.
TAHMİN: Galatasaray Keita’nın golleriyle 2-1 kazanacak.
HOLLANDA
FENERBAHÇE İŞÇİ SINIFININ TAKIMI
Klaas-Jan Droppert (World Soccer dergisi yazarı)
Meşaleler, taraftarların itişip kakışması, tartışmalı pozisyonların bir hafta boyunca konuşulmasıyla Güney
Avrupa’dan tipik ateşli bir derbi maçı. Galatasaray’ın seçkin bir okulun öğrencileri tarafından kurulduğunu ve bugün de ünlü kişiler, siyasetçiler ve orta sınıf tarafından desteklendiğini biliyorum. Fenerbahçe ise işçi sınıfının takımı. Kırsaldan İstanbul’a gelenler onları Bana göre dünyadaki gerçek futbol derbileri Celtic-Rangers, Real Madrid- Barcelona, Inter-Milan ve Boca Juniors-River Plate ve hatta Feyenoord-Ajax’tır. Eğer Türk futbolunun seviyesi daha da yükselirse Galatasaray-Fenerbahçe maçı da ilk 10’a girebilir. Kariyerinde yeniden yükseliş geçen Milan Baros Galatasaray’ın en önemli yıldızı. Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu ise bence Avrupa’daki en iyi savunmacılardan olan Diego Lugano.
TAHMİN: İki takımın da galibiyet ihtiyacı var. Ama Rijkaard bağlantısı için Galatasaray’ın 3-1 kazanmasını diliyorum.
ALMANYA
FENERBAHÇE EN POPÜLER TAKIM
Roland Zorn (FAZ gazetesi Futbol Editörü)
Türk futbolu hakkında o kadar uzman değilim ama Galatasaray’ın daha çok zenginlerin takımı olduğunu biliyorum. Sanıyorum Fenerbahçe de ülkenin en popüler takımı. Aralarında bir sıralama yapmak zor ama Inter-Milan, Real-Atletico Madrid, Rangers-Celtic, Arsenal-Tottenham veya River Plate-Boca Juniors gibi klasik derbilerden biri. Bence iki takımın da en büyük yıldızları Frank Rijkaard ve Christoph Daum. Almanya’da en bildiğimiz oyuncular da Galatasaray Servet Çetin, Milan Baros, Harry Kewell ve Fenerbahçe’den Volkan Demirel,
Emre Belözoglu ve Daniel Güiza.
TAHMİN: Buradan bir tahmin yapmak zor. Ama bu kez Galatasaray’ın kazanma zamanı gelmiştir.
İSVİÇRE
ASIL YILDIZ TARAFTARLAR
Nicolas Jacquier (Le Matin gazetesi Spor Yazarı)
Tabii İstanbul dünyanın en büyüt megapollerinden birisi. Doğal olarak derbisi de dünyanın en büyüklerinden biri. Bence Celtic-Rangers seviyesinde bir rekabet var aralarında. Daha önce Neuchatel ve Sion’un Avrupa maçlarını izlemek için İstanbul’a geldim ve bunun ne kadar ateşli bir derbi olduğunu tahmin edebiliyorum. Bence artık futbolcular yıldız değil. Sürekli takım değiştiriyorlar. Asıl yıldızlar, yıllarca aynı renkleri destekleyen taraftarlar.
TAHMİN: 2-2
özer yedek.topuz ortada selçukla.solda wederson:keitayı durduracak çünkü özer yapamaz onu.maçın adamıda topuzla deivid olacak bence
Solda Vederson oynamali.Ozer defansif acidan eksik bu aralar.Vederson hem defansa da katki yapacak bir oyuncu.Ozer sonradan alinir oyuna..
wederson bugün çok orta yapar gibime geliyor.keita sadece hücumcu.fenerbahçenin en zayıf kanat ora gibi gözüküyor ama bence tam tersi olacak.sabrinin defansı iyi değil.santos wederson akın akın gelir ordan
Keita bence ilk maçtaki kadar zorlanmaz gibime geliyor..Roberto olsaydı neyse derdim ama yinede Santos'u var bunun..Jo gününde olursa gol atabilir bence..Ayrıca Baros 18 kişilik kadroya alındı mı?
Bugun butun yuk Alex'de olacak.Emre'de yok ve Alex bu macin bizim adimiza kaderini belirleyen isim olacaktir bence..
Vay be biz neymişiz öyleJet sosyete , zenginlerin tuttuğu takım , Zengin takım, Batı takımı, Mezhep çatışması ...
Bazı haberler çok saçma olmuş ne alakası var doğu batı çatışmasıyla yahu
Ama yurt dışında Fenerbahçeden zengin olarak bilinmek güzel bişey tabi![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Az önce Bebek'de doğum günü pastamı keserken, Fenerbahçe'nin kazanması dileğinde bulundum. O yüzden Galatasaray'lı arkadaşlar heveslenmesin maç bizim.![]()
Var mı benle iddaa'ya giren, kim kaybederse 1 hafta o takımın armasını avatar yapacak. =))
Ben girerim iddiaa'ya her türlü..
Yabancılar Galatasaray ve Fenerbahçe'nin taraftar kitlesinin sosyo-kültürel durumunun birbirine yakın olduğunu bilmiyor. Dünya'daki bütün büyük ve çekişmeli derbilerde bu tip durumlar olduğu için yabancılara neden bu kadar önemli bir derbi olduğunu anlatmak zor.![]()
Emre oynamıyormuş.![]()
EN ÇOK PENALTI GALATASARAY'DAN
Süper Lig'de geride kalan 26 haftada en çok penaltı kazanan takım Galatasaray oldu. Galatasaray bu sezon 5 kez penaltı atışı kazanırken 4 tanesini gole çevirdi. Galatasaray'da penaltı atışlarını Kewell ( 2 / 2), Nonda ( 1 / 0), Jo Alves ( 1 / 1), Elano ( 1 / 1) kullandı. Ezeli rakibi Fenerbahçe ise bu sezon 2 kez penaltı atışı kazandı. Fenerbahçe'nin penaltı atışlarını kullanan Semih ve Alex vuruşları gol yaptı.
EN ÇOK OYNAYAN İKİ OYUNCU
Galatasaray bu sezon Süper Lig'de 26 maç oynarken en fazla forma giyen oyuncusu kaleci Leo Franco oldu. Leo Franco 25 maçta 90 dakika sahada kalırken 4. haftada oynanan ve daha sonra 3-0 hükmen sayılan Ankaraspor karşılaşmasında da görev almıştı.
Leo Franco 25 maçta kalesinde 27 gol gördü.Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de 26 maç oynarken en fazla süre alan oyuncusu Volkan Demirel oldu. Volkan Demirel hükmen maç dışındaki 25 karşılaşmanın hepsinde 90 dakika sahada kalırken kalesinde 27 gol gördü.
SON DAKİKALARA DİKKAT!
Süper Lig'de geride kalan 26 haftada Galatasaray en çok 61-75.dakikalar arasında gol buldu. Sarı-kırmızılı ekip bu zaman diliminde 15 gol atarken rakibi Fenerbahçe en çok maçların son 15 dakikalık diliminde gol buldu. Fenerbahçe bu zaman aralığında 16 gol atarken en çok golü de bu çeyrekte yedi. Fenerbahçe maçların 76-90.dakikaları arasında 12 gol yerken, Galatasaray da en çok golü (9 gol) bu zaman aralığında kalesinde gördü.
Öte yandan Galatasaray bu sezon Süper Lig'de attığı 51 golün 20 tanesini sağ ayak, 13 tanesini sol ayak, 7 tanesini kafa, 4 tanesini penaltı, 1 tanesini frikikten, 4 tanesini hükmen galibiyetten bulurken 2 golü rakip takımlar kendi kalesine attı. Fenerbahçe ise 47 golün 25 tanesini sağ ayak, 11 tanesini sol ayak, 4 tanesini kafa, 2 tanesini penaltıdan, 2 tanesini frikikten attı, 3 golü hükmen galibiyetten elde etti.
FAULLER EMRE'YE, ASİSTLER ARDA'DAN
Süper Lig'de geride kalan 26 haftada en çok faul yapılan oyuncu Fenerbahçeli Emre Belözoğlu oldu. Oynadığı 19 lig maçında 56 kez faule maruz kaldı. Maç başına 2,94 faul yapılan Emre Belözoğlu rakiplerine 40 kez faul yaptı. Süper Lig'de geride kalan 26 haftada en çok gol pası veren oyuncu Galatasaraylı Arda Turan oldu. Oynadığı 22 maçta arkadaşlarına 10 gol attıran Arda Turan, transfermarkt sitesine göre 15.500.000 Euro değeriyle ligin bu sezon en pahalı oyuncusu konumunda bulunuyor.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Emre derbide yok!
Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu’nun Galatasaray derbisinde sakatlığından dolayı forma giyemeyeceği öğrenildi.
Emre Belözoğlu, hafta içerisinde Manisaspor iler oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk ayak karşılaşmasında sakatlanmış ve sahayı acılar içerisinde sedye ile terk etmişti. Emre’nin Galatasaray karşılaşmasında oynayabilmesi için son günlerde yapılan tedaviler yeterli olmadı ve başarılı oyuncunun bu akşam takımını eksik bırakacağı kaydedildi.
LigTv
Haydaa.Yine Caner oynuyo![]()
Öyle yaw Aygün Caner'in oynamasını bende istemiyodum maalesef![]()
Güzel maç olsun
Emre'nin oynamaması çok kötü. Orta sahada M.Topuz kilit rolde bence, onun performansı ile sağ kanatta Özer'in performansı çok önemli hücum organizasyonlarında.
Artık derbinin başlamasına 51 dakika kaldı..FB'li oyunculara sahada büyük tepki varmış bizim taraftarlardan anlaşılan bizimkiler Özhan başkanı es geçtiler gibi gözüküyor boşu boşuna ceza almayız inş. maçta![]()