lehimize birşey olsaydı buralar hep mesaj dolardı.
Berbatovla ilgilendiğimiz yazıyor mynette =)
lehimize birşey olsaydı buralar hep mesaj dolardı.
Berbatovla ilgilendiğimiz yazıyor mynette =)
Aziz Yıldırım'ın cezasına indirim
Tahkim Kurulu'ndan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezasına indirim.
22 Nisan 2011 Cuma - 19:58
Sporx.com
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, PFDK'nın Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a verdiği 45 gün hak mahrumiyeti cezasını 21 güne indirirken, Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'ya verilen 15 günlük hak mahrumiyeti cezasını kaldırdı. Böylece Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın son iki maçında protokol tribünündeki yerini alabilecek.
Futbol Federasyonu sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Tahkim Kurulu 22 Nisan 2011 günü (25) Sayılı olağanüstü toplantısında gündemindeki maddeyi inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.
Fenerbahçespor Kulübü'nün, PFDK'nun 21.04.2011 tarihli 2010-2011/1063-1236 sayılı kararına karşı E.2011/156 numaraya kayıtlı dosyasında başvurunun süresinde olduğu ve gerekli maktu harcın yatırıldığı anlaşıldı. Kulüp vekilinin talebi üzerine açılan duruşmaya Fenerbahçespor Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüp Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Kulübü temsilen Av. Sami Dinç katıldı. Duruşma sırasında yapılan sözlü açıklamalar dinlendi. Dosya incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; ayrıntısı gerekçeli kararda açıklanmak üzere, itirazın kısmen kabulü ile PFDK tarafından;
Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nın 40/2 ve 40/3 maddeleri uyarınca verilen cezanın, 21 gün hak mahrumiyeti cezası ve 25.000.-TL para cezası şeklinde, (Adnan Türkkan'ın cezanın 30 gün hak mahrumiyeti cezası olarak tayini gerektiği şeklindeki karşı görüşü ve D.Tolga Aytöre ve Mehmet Doğan'ın eylemin FDT'nin 37. maddesi anlamında sportmenliğe aykırı hareket olarak nitelendirilmesi gerektiği yolundaki karşı görüşü ile) oyçokluğuyla değiştirilerek onanmasına,
Kulüp idarecisi Murat Özaydınlı'ya FDT'nın 37/3 maddesi uyarınca verilen cezanın eylemin unsurlarının oluşmaması sebebiyle oybirliğiyle kaldırılmasına,
Fenerbahçe Kulübü'ne taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nın 51/3 maddesi uyarınca verilen cezanın (D.Tolga Aytöre, Tanju Güvendiren ve Mehmet Doğan'ın cezanın 50.000-TL olarak tayini gerektiği şeklindeki karşı görüşü ile) 75.000.-TL para cezası şeklinde oyçokluğuyla değiştirilerek onanmasına, (K.2011/156)
karar verilmiştir.
5'te 5 Yapmaya Az Kaldı![]()
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Amiiiin!
En büyük rüyamdır! Geçen yıl son maçta kaçırmıştık. Top istememişti.
Bu sene en zor iki branşta şimdiden 2/2 oldu.
Erkek basketbol takımına da güveniyorum. Futbol takımı bu sene çok istekli...
Arıza çıkarırsa Bayan Voleybol takımı çıkarır. Çünkü Gamova sonrası iyi oyuncular aldık ama Gamova ayarında bir bitiricimiz yok. İşler sıkıştığında gözün kapalı topu atıp bitirmesini bekleyeceğin birisi yok. Sokolova komple bir voleybolcu ama asla saf bir skorer değil. Bu sebeple -tıpkı Indestit Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi- onlar sakata getirebilir.
Haydi hayırlısı...
Niang ve Bilica korkuttu
25 Nisan 2011 14:18 | NTV Spor ve Ajanslar
İstanbul Büyükşehir Belediyespor hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Niang ve Bilica sakatlanarak antrenmanı tamamlayamadı.
![]()
Spor Toto Süper Lig'de dün Bucaspor'u yenerek liderliğe yükselen Fenerbahçe, izin yapmadan 31. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başladı.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, Bucaspor maçında forma giyen oyuncular sahada ve salonda yenileme çalışmaları yaptı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde gerçekleştirdikleri top kapma ve pas çalışmasıyla sürdürdü. Yine 2 grup halinde yapılan istasyon ve şut çalışmasının ardından, idman minyatür kale maçla sona erdi.
SELÇUK ÇIKTI, NIANG VE BILICA SAKATLANDI
Sakatlığı geçen Selçuk Şahin, takımla birlikte antrenmana çıkarken, sakatlığının ardından bugünkü idmana çıkan Mamadou Niang, şut çalışması sırasında sağ dizinde ağrı hissedince çalışmayı yarıda bıraktı. Yine antrenmanın ikinci bölümünde sağ aşil tendonunda ağrı hisseden Fabio Bilica da çalışmayı tamamlayamadı.
Sol arka üst adalesindeki ağrılar nedeniyle antrenmana çıkmayan Mehmet Topuz'un tedavisine tesislerde başlanırken, sakatlıkları süren Issiar Dia ve Okan Alkan, tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdü.Eşi doğum yaptığı için izin alan Caner Erkin ile A2 Takımı'nın bugün oynayacağı Kartalspor maçının kadrosunda bulunan Hasan Erbey ve Berk Elitez çalışmada yer almadı.
Sarı-lacivertliler, yarını izinli geçirdikten sonra 27 Nisan Çarşamba günü yapacağı antrenmanla İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Bilica'nın Sakatlanması Korkutmazda , Niang Sıkıntı Yaratır..
13'lük G.Saraylı yıldız adayına F.Bahçe kancası! Bir isim düşününki babası Çorumlu, annesi Kamerunlu. 13 yaşında bambaşka bir fiziğe sahip ve Türkçe dahil 4 dil biliyor. Almanya'da H.Berlin altyapısında oynayan Can Sakar F.Bahçe'nin takibinde ve Almanya ile Türk Milli Takımı'ndan da davet almış durumda.. Kendi ise G.Saray taraftarı.
ÖZEL HABER: Esat DERGİ
twitter.com/esatdergi
Vodafone Türkiye'nin destek olduğu International Kuşadası Cup'ta geleceğin yıldız adayları sahadaydı. Turnuvaya katılan takımlardan biri olan Hertha Berlin'in altyapısında oynayan 13 yaşındaki Can Sakar'ın ise Fenerbahçe'nin takibinde olduğu ortaya çıktı. Can'ın ifadesine göre Fenerbahçe yıldız adayını sorduruyor...
Aynı yaş grubundaki oyunculara göre güçlü fiziği ve fuleleriyle dikkat çeken ofansif oyuncu ise oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Türkçe dahil dört bil bilen 13 yaşındaki Can'ın babası Çorumlu, annesi ise Kamerunlu. Siyahi gurbetçi oyuncu ise şu sıralarda bir ikilem arasında...
ALMANYA - TÜRKİYE KAPIŞMASI
Avrupa'da yetişen Türk kökenli sporcuları takibe alan Milli Takımlar Avrupa sorumlusu Erdal Keser'in de izlemeye aldığı ve milli davet götürüldüğü ortaya çıkan yıldız adayı Almanya'dan da milli forma teklifi geldiğini itiraf etti. Henüz kararını vermediğini söyleyen Can Sakar önümüzdeki yıllarda II. Mesut Özil vakası yaşatabilir.
Can, ülke içinde parlayan yıldızları kadrosuna katmakla bilinen üstün Alman teknolojisi Bayern Münih'e karşı iyi duygular içinde olmadığını söylerken, Türkiye'deki takımlardan Galatasaray'ın da fanatik bir taraftarı olduğunu sözlerine ekledi ve sarı-kırmızılı takıma yeşil ışık yaktı.
13 Mayıs 1997 doğumlu Can Sakar Hertha Berlin U14 takımında ofansa yönelik orta saha oyuncusu olarak görev yaparken, sol kanatta ve sol açıkta da forma giyebiliyor. Can'ın boyu ise henüz 13 yaşında olmasına karşın 1 metre 83 santim...
Hertha Berlin U14 takımı se bu sezon Almanya'da gençler liginde oynadığı 21 maçta 19 galibiyet ve 2 beraberlik alırken henüz yenilgi yüzü görmedi.
ŞAMPİYON BURSASPOR
Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Gençlerbirliği gibi Spor Toto Süper Lig takımlarının minik takımlarının yanı sıra Chelsea, PSV Eindhoven, Hertha Berlin, Standard Liege, Wolfsburg, Southampton gibi farklı futbol ekollerinin temsilcilerin de yer aldığı ve 59 takımın katıldığı turnuvada şampiyon ise finalde Hertha Berlin'i 2-0 yenen Bursaspor oldu. Sohbet etme imkanı bulduğumuz yabancı altyapı hocaları ise Bursasporlu oyunculara ve yeşil-beyazlı ekibe her fırsatta övgüler yağdırdı.
![]()
Niang'ın sağ dizinde kemik ödemi
26 Nisan 2011 15:12 | NTV Spor ve Ajanslar
Mamadou Niang'ın sağ dizinde kemik ödemi ve yan bağlarında zorlanma tespit edildi.
![]()
Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Mamadou Niang'ın sağ dizinde kemik ödemi ve yan bağlarında zorlanma tespit edildi.
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, dünkü antrenmanı şut çalışması sırasında sağ dizinde ağrı hissedince yarıda bırakan Niang'ın MR'ının çekildiği belirtilerek, "Takımımızın dün yaptığı antrenmanı, diz bölgesindeki ağrı nedeniyle yarıda bırakan futbolcumuz Mamadou Niang'ın çekilen MR'ı sonrasında, sağ dizinde kemik ödemi ve sağ diz yan bağlarda zorlama tespit edildi. Oyuncumuzun tedavisine devam ediliyor" denildi.
Guiza aşka geldi!
27 Nisan 2011 13:42 | NTV Spor ve Ajanslar
Pazar günü oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de, İspanyol oyuncu Guiza'nın antrenmanlardaki yüksek formu ve morali dikkat çekiyor.
![]()
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 1 Mayıs Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü.
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda pas ve hücum organizasyonlarının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.
Sağ dizinde kemik ödemi, yan bağlarında da zorlama bulunan Niang ile sağ üst adalesinde sakatlığı bulunan Dia antrenmana katılmazken, iki futbolcunun da tedavisine devam edildi.
Dia'nın sağ üst ön adalesindeki ödemin altında kan toplandığı, sağlık ekibinin bu kanı özel şırıngalarla çekip futbolcunun ağrılarını dindirmeye çalıştığı ifade edildi.
Sağ aşil tendonunda ağrıları devam eden Bilica çalışmasını salonda sürdürürken, kasığında sertleşme olan Özer, bireysel futbolcu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde salonda ve sahada takımdan ayrı çalışmalar yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için 11 kişilik kadro kurgusunu belirlemeye çalışan teknik direktör Aykut Kocaman, antrenmanın son bölümündeki çift kale maçta, Niang'ın yokluğunda forvette oynatabileceği Semih ve Güiza'ya farklı takımlarda görev vererek, ikiliyi birbirine karşı oynattı. Kaptan Alex'in de yer aldığı takımda bulunan Güiza'nın moralinin yüksek olduğu gözlendi.
Kocaman, takımlardan birinde sol kanadı Andre Santos ve Stoch ikilisinden oluştururken, Bucaspor maçında ikinci yarıda oyuna dahil edilerek etkili bir performans ortaya koyan Stoch'un hırsı ve mücadelesi dikkati çekti.
Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Fenerbahçe'de sarı kart alarmı!
27 Nisan 2011 16:00 | NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe'de ligin son 4 haftasına girilirken, 6 futbolcunun 3'er sarı kartı bulunuyor.
![]()
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'de, ligde kalan son 4 maç öncesi 6 futbolcu sarı kart cezası sınırında.
Zorlu bir mücadeleye sahne olan lig yarışında, deplasmandaki Bucaspor maçı öncesi 3 futbolcusu sınırda olan sarı-lacivertlilerin, 3-1 yenik duruma düşüp 5-3 kazandığı bu maçta görülen kartlarla sınırdaki futbolcu sayısı 6'ya yükseldi.
Kart sınırındaki Emre, Caner ve Cristian'a, Bucaspor maçında gördükleri kartlarla Gökhan Gönül, Yobo ve Özer de eklendi.
Bu futbolcular, sarı-lacivertlilerin 1 Mayıs Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı maçta görev alıp 1'er kart daha görmeleri durumunda, 32. haftada deplasmanda Kardemir Karabükspor ile yapılacak maçta cezalı duruma düşecek.
Sarı-lacivertli ekipte bu sezon daha önce Emre ve Gökhan Gönül sarı kart cezaları nedeniyle 1'er maç cezalı olmuştu.
Niang'dan müjdeli haber!
28 Nisan 2011 20:22 | NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle geçen haftadan bu yana tedavi olan ve takımdan ayrı çalışmalar yapan Niang'ın hafta sonu oynama ihtimali belirdi.
![]()
Spor Toto Süper Lig'de 1 Mayıs Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen 1,5 saatlik antrenmanda sarı-lacivertliler, pas organizasyonları ve yarı sahada çift kale maç yaptı.
Niang ve Dia, bireysel futbolcu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde takımdan ayrı çalışırken, sakatlıkları geçen Bilica ve Özer takıma katıldı.
NİANG'DAN MÜJDELİ HABER
Sakatlığı nedeniyle geçen haftadan bu yana tedavi olan ve takımdan ayrı çalışmalar yapan Niang'ın hafta sonu oynama ihtimali belirdi.
Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık'ın, sağ dizinde kemik ödemi ve yan bağlarında zorlanma bulunan Senegalli futbolcunun tedavisinde gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Bireysel futbolcu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde takımdan ayrı koşu yapan, kısa bir süre de topla oynayan Niang'ın yarın takımla çalışmalara katılması bekleniyor.
Yarın ve 30 Nisan Cumartesi günkü çalışmalarda sorun yaşamaması durumunda, teknik direktör Aykut Kocaman'ın kararına göre Niang'ın maçta forma giyip giymeyeceği belli olacak.
DİA TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
Bu arada, tedavisi süren Dia da bireysel futbolcu antrenörü Arslan eşliğinde takımdan ayrı koşu yaptı.
Aşil tendonundaki ağrılar nedeniyle dünkü antrenmana katılmayan Bilica ve kasığındaki sertleşme nedeniyle dün takımdan ayrı çalışan Özer bugün takım antrenmanında yer aldılar.
Öte yandan, Samandıra'da akşam antrenmanlarında ışığın yetersizliği nedeniyle teknik direktör Aykut Kocaman'ın talimatı doğrultusunda yapılan yeni ışıklandırma sistemi faaliyete geçti.
Sarı-lacivertli ekibin antrenmanını Maltepe Coşkun Koleji ve Üsküdar Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri de izledi.
Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıkların yarın akşam basına kapalı antrenmanla sürdürecek.
Semih ilk 11 oynadığında sonradan girdiği kadar verimli olamıyor bu yüzden Niang oynarsa çok iyi olur bizim için.
"İlerliyoruz adım adım"
2 Mayıs 2011 16:03 | NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe resmi internet sitesinden, "Büyük Fenerbahçe Ailesi'nin tüm fertleri şampiyonluğa hazırız" açıklamasını yaptı.
![]()
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yenen futbol takımının liderliğini sürdürdüğünü belirterek, "Biz, Büyük Fenerbahçe Ailesi'nin tüm fertleri, şampiyonluğa hazırız" denildi.
Kulübün internet sitesinde "İlerliyoruz Adım Adım" başlığıyla yapılan açıklamada, taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür edilerek, "Tarihimize ve camiamıza yakışan, alışılagelmiş haklı galibiyetlerimizin en büyük destekçisi 12. Adam; dün de renklerimize yakışır bir şekilde küfür etmeden, yalnızca takımımıza yönelik tezahüratlarıyla tek bir koltuğu dahi boş bırakmadan, mabedimizdeki yerini aldı. Daha da iyi bir Fenerbahçe için her tür engele göğüs geren yönetim kurulumuz, her anını Fenerbahçe ile yaşayan teknik heyetimiz, zafer hedefiyle formamızı terleten futbolcularımız ve en önemlisi herkese örnek olan taraftarımız...
Biz, Büyük Fenerbahçe Ailesi'nin tüm fertleri, şampiyonluğa hazırız. Birlik duygumuzun ve umutlarımızın en büyük etkeni Büyük Fenerbahçe'mizin büyük taraftarına bir kez daha teşekkürler" sözlerine yer verildi.
Güiza: Kafamda sadece Fenerbahçe var
2 Mayıs 2011 17:12 | NTV Spor ve Ajanslar
Buca maçında attığı golden sonra göz yaşlarına hakim olamayan Daniel Güiza, kafasında sadece Fenerbahçe olduğunu ve attığı golden sonra yaşadıklarının olağanüstü olduğunu söyledi.
![]()
Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza, uzun bir sakatlık döneminden sonra tekrar oynamaya başladığını belirterek, "Şu anda tek amacım şampiyonluk yolunda takıma her türlü katkıyı sağlamak" dedi.
Güiza, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin mayıs sayısına yaptığı açıklamada, tüm futbol hayatındaki en zor ve kötü günleri son bir yılda geçirdiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz sezon son maçta akıl almaz bir şekilde kaybettiğimiz şampiyonluk hepimizi çok sarsmıştı. Ayrıca topuğumdaki sakatlık nedeniyle İspanya Milli Takımı'nın şampiyon olduğu Dünya Kupası'nda görev alamadım" diye konuştu.
Geçirdiği sakatlığı yaşamayanların kolay kolay anlayamayacağını kaydeden İspanyol futbolcu, şöyle devam etti:"Topuk bölgesindeki bir sakatlık, gerçekten iyileşmesi çok uzun süren ve sancılı bir sakatlıktır. Bir futbolcuya büyük sıkıntılar verir. Ameliyattan önce de sonra da çok ağrılar çektim, sıkıntılar yaşadım. Bu süre içinde çok istememe rağmen maalesef Fenerbahçe'ye destek olamadım. Şimdi sakatlıktan kurtuldum. Ama tabii uzun süreli bu tip bir sakatlık ve takımdan ayrı kalmam nedeniyle maç eksiğim var. Kulüpte hiç kimseyle bir sorunum yok. Şu anda tek amacım şampiyonluk yolunda takıma her türlü katkıyı sağlamak. Kafamda bundan başka bir şey yok ve başka hiçbir şey düşünmüyorum."
BUCASPOR MAÇINDA ATTIĞI GOL
Bucaspor maçında oyuna girdikten 1 dakika sonra attığı golle ilgili de açıklamalar yapan Güiza, "Benim için sihirli bir andı" dedi.Oyuna girmeden önce teknik direktörü Aykut Kocaman'ın takım içindeki mevkilerle ilgili bir şeyler söylediğini aktaran Güiza, "Bunları arkadaşlarıma aktardım ve yerime geçtim. Oyun başladıktan hemen sonra Semih'ten çok güzel, uzun, aşırtma bir pas geldi. Kalecinin de öne çıkmasından yararlanıp top yere değmeden dokundum ve gol oldu. Dedim ya benim için sihirli bir andı. O anda son bir yılda yaşadığım sıkıntılar aklıma geldi. Taraftarımıza koşup, 'Beni affedin, elimde olmayan şeylerden dolayı sizin beklentilerinizi cevap veremedim' demek istedim ve gözlerimden bir kaç damla yaş geldi. Gerçekten olağanüstü bir andı. Sanırım o gözyaşları benim açımdan her şeyi anlattı" ifadelerini kullandı.Bucaspor galibiyetinin şampiyonluk yolunda ne kadar önemli olduğunun tartışılmaz olduğunu kaydeden Güiza, "Eğer o maçtan başka bir sonuç çıksaydı, puan olarak değilse bile moral olarak lige havlu atardık. Ama maç oraya kadar geldikten sonra, ben olmasam takımdan başka biri o golü zaten atacaktı. Sonuç 3-3 olduktan sonra o stattan galibiyetle ayrılacağımız belli olmuştu. Yani benim için çok önemli, takım için beklenen bir goldü" şeklinde konuştu.
esatdergi Esat Dergi
Fenerbahce.org Alex'in Aleks olduğunu ve Türk vatandaşlığına geçtiğini de yalanladı... http://bit.ly/m8q63r
Semih Şentürk: Şampiyonluğu özledim
4 Mayıs 2011 19:16 | NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü Semih Şentürk 12 senede 4 şampiyonluk yaşadığını ve artık şampiyonluğu özlediğini açıkladı.
![]()
Fenerbahçeli Futbolcu Semih Şentürk, 12 senedir Fenerbahçe'de olduğunu ve 4 şampiyonluk yaşadığını vurgulayarak, "Ancak şampiyonluğu çok özlediğimi söyleyebilirim" dedi.
Fenerbahçe Radyosu'na açıklamalarda bulunan Semih, üç maçlarının kaldığını hatırlatarak, "Kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Şampiyonluk yarışı dişe diş sürüyor. Trabzonspor da bizi takip ediyor, ancak bu saatten sonra şampiyonluktan uzaklaşmak istemiyoruz" dedi.
Takımdaki arkadaşlık, dostluk ve destek havasının kendilerini çok iyi etkilediğini vurgulayan Semih, "100. yıldaki şampiyonluktan sonra takımı ilk kez bu kadar kenetlenmiş görüyorum. Hep daha iyi oynamaya çalışıyoruz, birbirimize inanıyoruz, arkadaşlık çok iyi. Bu hafta inşallah sakatlıkları olan arkadaşlarımız da bize katılacaklar. Kendi adıma hata yapmadan bu üç haftayı geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Semih, radyodaki bağlantıda, slow şarkıları sevdiği için genelde bu tür müzikleri dinlediğini aktararak, şunları söyledi:"Eşimle ortak şarkılarımız da var. Ferhat Göçer'in 'Kızım' şarkısı kızım için. Programı duyunca 'Baba benim için de şarkı çaldırır mısın; dedi ben de 'Kızım' şarkısını onun için istedim. Müzik beni rahatlatıyor. Boş zamanlarımda çok fazla dinlerim. Stres atmak için güzel oluyor. Ancak maça giderken müzik dinlemek yerine sessiz ortamda kendimi dinleyerek hazırlanıyorum."
F.Bahçe 2010'da kar etti
Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'na Fenerbahçe yönetimi tam kadro katıldı.
08 Mayıs 2011 Pazar - 11:49
AA
Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda Aziz Yıldırım başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu hazır bulundu.
Verilen öneriyle genel kurulu yönetmek üzere, Talat Yılmaz başkanlığındaki kongre divanının seçimiyle başlayan toplantıda, üyelere gönderilen raporda yer aldığı için yönetim kurulu faaliyet raporu yapılan oylamayla okunmadan geçilirken, Sadettin Nalbantoğlu denetleme kurulu raporunu okudu.
Nalbantoğlu, incelemesine göre, sarı-lacivertli kulübün 314 milyon 955 bin 588 lira 65 kuruş gelir elde ettiğini, 299 milyon 582 bin 216 lira 78 kuruş gider yaptığını belirtirken, 2010 yılı hesaplarının incelenmesi sonucunda, yönetim kurulunun ibra edilmesi önerisinde bulunarak, ''Genel kurul tarafından kabul edilen bütçe kulüp tüzüğüne uygun olarak gerçekleştirilmiş olup, yönetim kurulu faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesi yönündeki önerilerimizi genel kurulun takdirlerine bırakıyoruz'' dedi.
Sarı-lacivertli kulübün 2010 yılı bütçesinde 15 milyon 373 bin 371 lira 87 kuruş gelir fazlası oluştu.
Mali genel kurul toplantısına üyeler yoğun ilgi gösterirken, üyeler toplantıya kartları boyunlarına asılı olarak girdiler.
Toplantıda, üyelerin raporlar üzerindeki görüşlerini bildirdiği maddeye geçildi.
Alex twitter'da kendisine Moritz 1 senede Türkçe'yi öğrendi sen 7 senedir burdasın hala konuşamıyorsun diyen taraftara Moritz daha akıllı ben salak diye cevap vermiş.
U18 takımımız şu an Trabzonspor'la Türkiye şampiyonluğu için final maçı oynuyor. Gerçi maç 0-0 bitti. Şampiyonu penaltı atışları belirleyecek. Fenerbahçe TV'den canlı yayınlanıyor. Geç kaldım yazmak için aslında![]()
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
U18 ' de Penaltılarda Yenildikte . Bu Kaleci As Takıma Çıkıcaksa Hiç Çıkmasın . 5 Penaltıda da Sağa Atladı Kullananlar Hep Sola Vurdu . Yahu Bir Kere Terse Atla Bakarak Atla Ezbere Aynı Yere Atlıyor Kullananlarda Salak Değil Heralde ..
"Burası Galatasaray değil"
8 Mayıs 2011 15:33 | NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mali genel kurul toplantısında sarı-lacivertli kulübün Galatasaray olmadığını söyledi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının hem Galatasaray'ı hem de Beşiktaş'ı büyüteceğini söyledi.
![]()
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün mali tablolarıyla ilgili yanlış bilgilerle gazete ilanı veren Konuşan Fenerbahçe Platformu oluşumunun yanlış bir tutum içinde olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurul toplantısında, yapılan eleştirilere yanıt vermek amacıyla kürsüye çıkan başkan Yıldırım, konuşmasına Anneler Günü nedeniyle Nazım Hikmet'in bir şiirinden bir bölümü okuyarak, duygulu bir şekilde başladı.
Fenerbahçe'de heyecanın herkese katkılar sağlayacağını, bu heyecandan dersler alacaklarını anlatan Aziz Yıldırım, "Muhalefet daima iyidir ama muhalefet muhalefet olursa. Birlik ve beraberlik içinde 12 yıldır her zaman destek gördük. Hata yok mudur? Vardır. En büyük hatamız, geçen kongrede söylenmişim, demişim ki, 'Anladım, şampiyonluğu son maçlara bırakmayacağız.' Büyük hata yapmışım. Her şey benim elimde olsa, çizsem, o zaman dedikleri doğru. Ama her şeyi buradan söylerken temenni söylüyoruz. İstek, arzu ve düşüncelerimizi söylüyoruz. Bunu yapabilmek için çalışmalar yaparız" ifadesini kullandı.
Konuşması sırasında, mali konularla ilgili açıklamalar yapan eski yönetici Hulusi Belgü'ye sık sık takılan Yıldırım, "Hulusi kardeşim, seni severim diye burada saygı gösterisi yapıyorsun, buna gerek yok. Ben bu tutumda olanları sevmem. Ben çok açık, net adamım. O gelip anlatacaklarınızı, gazeteye parayla vereceğiniz yazıları kulübe sorsaydınız, profesyonel arkadaşlar size oturup anlatırlardı. Bundan hiç çekinmeyiz, korkmayız" diye konuştu.
"HİSSE SENETLERİNİN BEDELİ 1,6 MİLYAR DOLAR"
Fenerbahçe'nin hisse senetlerinin bedelinin 1,6 milyar dolar civarına geldiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe, Türkiye'nin 30 büyük şirketinden biridir. Bunları ben söylemiyorum, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) söylüyor. Bunları görmemezlik haline gelip gözlerinizi karartıp, sırf burada yöneticilik yapacağım diye çalışmalar yapmak yanlıştır. Tabii ki daha iyi yapanlar gelecektir, gelmelidir. Ama onu anlatmak lazım. Gazete ilanında ne yapacağınızı anlatmanız lazım. Burası Galatasaray Spor Kulübü değildir. 10 sene önce biz öyleydik. Bugün Galatasaray Kulübü'nün saygı değer bir başkan adayı, (Fenerbahçe bizi geçmiştir. Hedef Fenerbahçe'yi yakalamaktır) diyor. Ben bundan gurur duyuyorum. Hepimizin adına gurur duyuyorum. Geçmişte bir maç kazanırdık, sonra Galatasaray'ı yendik diye hayran olurduk. 10 senedir bizi sahamızda yenemiyorlar. 6-0 yendik, tarihe yazdık. Bu da bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. Bir daha inşallah olursa onları da gönülden alkışlarız, sevinir mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.
"9 KEZ BAŞA OYNADIK "
Kendi döneminde 9 kez başa oynadıklarını ifade eden Yıldırım, devre arasında transfer yapmadan bugün şampiyonluk yarışında olduklarını belirtti.
Yıldırım, "Bir takım için dediler ki (17'de 17 yapacağız). Nerede... Bir tanesi küme düşme tehlikesi içinde. Bunlar iyi şeyler değil. O kulüplerin de taraftarları ve yönetimlerine bir şeyler söylüyorum. Fenerbahçe'nin şampiyon olması hem Galatasaray Kulübü'nü, hem Beşiktaş Kulübü'nü büyütür. Aksi onların değerini küçültmez. Fenerbahçe Kulübü Futbol Takımı hep birincilik içinde mücadele ederse, finali oynarsa, onlar da bu işin içinde olmazlarsa yarın diğer kulüpler onlarla kendilerini aynı görürler ve onlarla aynı payları isterler. Bu tehlikeyi görmeleri lazım" dedi.
Geçen sezon son maçı Trabzonspor ile oynadıklarını ve şampiyonluğu kaybettiklerini hatırlatan Aziz Yıldırım, temiz bir lig için uğraştıklarını bildirdi. Yıldırım, "Trabzonspor'un başkanı aynı, arkadaşımız. Yöneticilerin çoğu arkadaşımız, yine aynı. Futbolcuların çoğu hemen hemen aynı. Biz son maçı kaybettik. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün futbolun dışındaki olaylarla ilgisi olsaydı, ben başta başkan, yöneticiler veya futbolcularımız, onlara ya bize yenilin veya başka anlamda teklifler yapmaz mıydık. Niye bu konuda kimse konuşamıyor. Demek ki biz temiz bir lig olsun diye uğraş veriyoruz ve onun için de mücadele etmeye çalışıyoruz. Onun dışında söylenen her şey yalandır, bizleri karalamak için yapılan uydurmalardır" şeklinde konuştu.
"BÜTÇEDE AÇIK OLMAYACAK MI? OLACAK..."
Yapılan eleştirilere yanıt verirken sık sık espriler de yapan başkan Yıldırım, kulübün sponsorlarına teşekkür ederek, "Ataşehir... Allah razı olsun Ülker grubundan. Allah razı olsun Mehmet Ali Aydınlar'dan. Allah razı olsun rahmetli Celal Aras Bey'in çocuklarından. Bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bütçede açık olmayacak mı? Olacak. Ama yatırım yapıyorsanız olur. Yapmıyorsanız harcamazsanız olmaz. Diyorlar ki (Aziz Yıldırım 1,5 milyar dolar harcadı.) Hesap yaptım geçen gün. Doğduğum günden beri paralarımı harcamasaydım rahmetli Koç'tan daha zengin oluyordum. Böyle bir şey olabilir mi? Niye büyütmeye çalışıyoruz burayı? Bankaya koyarsak bu büyümeyi nasıl sağlarız" dedi.
ÖZAYDINLI: DEĞERİMİZ EZELİ RAKİPLERİMİZİN İKİ KATI
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Muhasip Üye Murat Özaydınlı, kulübün değerinin ezeli rakiplerinin değerinin iki katı büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen mali genel kurulda konuşma yapan Özaydınlı, Fenerbahçe'nin halka açıldığı dönem yüzde 14.99 hisse senedi arzıyla 30 milyon dolar gelir elde ederek rakiplerini geride bıraktığını hatırlatarak, şunları söyledi:"Şu anda kulübümüzün borsadaki değeri 1.6 milyar dolar. Biz halka arzı yaptığımız zaman Beşiktaş Kulübü yüzde 16-17'sini halka açmıştı, 14 milyon dolar gelir elde etmişti. Galatasaray Kulübü yüzde 30'lara varan halka arz ile 21 milyon dolar gelir elde etmişti. Fenerbahçe yüzde 14.99'undan 30 milyon dolar gelir elde etti. Bugüne kadar verdiğimiz temettüleri alt alta topladığımız zaman,
eğer biz bunu bir bankadan kredi olarak alsaydık bunun çok daha fazlasını öderdik. Biz bugün 30 milyon dolar ödemedik temettü olarak, onun çok altında ödedik. Şu anki değerimizi de topladığınız zaman 3 büyük kulübün değerinin iki katıdır Fenerbahçe Spor Kulübü."
Konuşan Fenerbahçe Platformu oluşuma seslenen Özaydınlı, "Şahsen merak ettiğim bir şey var. 'Kürsüde sorularımıza cevap verilmiyor' diyorsunuz. Kürsüde her türlü sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz ki eğer bu sorular doğru sorularsa, yanlış rakamlar değilse. Verdiğiniz bazı rakamları bulamadık biz. Nereden bulduğunuzu bilmiyorum. Çıkıp reklam vermenize gerek yok, paranıza yazık. Vermeyin... Konuşan Fenerbahçe Platformu diyorsunuz, Fenerbahçe'nin konuşulduğu tek platform var, o da burası, buyurun buraya gelin. Merak ediyorum siz kimsiniz? Eğer burada varsanız lütfen bir ayağa kalkın. Bir görelim sizi, kimsiniz? Burada mısınız acaba?" ifadelerini kullandı.
Özaydınlı ayrıca, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bazı diğer kulüpler gibi ileriye dönük hiçbir gelirinin temlikli olmadığını" bildirdi.Kongrenin neden erken bir tarihe alındığına ilişkin olarak Murat Özaydınlı, "Fenerbahçe Sportif A.Ş ile ilgili bir çağrı yaptık. 1 Haziran itibarıyla yeni mali seneye girebilmek için bu genel kurulu erkene alıp gerekli hazırlıkları yapmamız gerekiyordu" diye konuştu.Asbaşkan, Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Şekip Mosturoğlu ise yaptığı konuşmada, mali konularla ilgili üyelerin kürsüden yönelttiği sorulara ve Konuşan Fenerbahçe Platformu'nun gazete ilanında yönetim kuruluna yönelttiği sorulara yanıt verdi.
Fenerbahçe Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısı sona erdi.
Ataman Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk 10 Mayıs 2011 Salı![]()
Spor Toto Süper Lig’in 32. Haftası’nda KDÇ Karabükspor ile deplasmanda yaptığımız maçın ardından, bir TV programına bağlanarak, kulübümüz hakkında haksız ithamlarda bulunan KDÇ Karabükspor Kalecisi Bülent Ataman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk.
Söz konusu başvuru, oyuncuya ait açıklamaların 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’na aykırılık teşkil etmesi çerçevesinde yapılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur,
Fenerbahçe Spor Kulübü
TFF'nin de ceza vermesi gerekiyor Bülent'e. Öyle her canı isteyen çıkıpta bir kulübü suçlayamaz elinde kanıt olmadıktan sonra. Bunlara son verilmesi için ibretlik ceza şart.
cezasız kalırsa ağzı olan konuşur.
Zahmet etmesin yaşıda geçiyor 30-31 yaşına gelince kusura bakmasında para için hiç gelmesin.. Şuan bile gelmesini istemem. Bizim Cesur Yüreğimiz Gökhan'ımız bize yeter...
Ben de hiç istemem Tuncay'ın dönmesini. Nereye giderse gitsin, Türkiye içi de dahil. Umrumda olmaz.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...